Нови Сад је наш! 24 Aug 2014

Слике

Радост након гола
Дозивање са западом
Навијање

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Дошло је време титула да слави се! 10 Aug 2014

Галерија слика
Видео:
Почетак утакмице, пароле, друго полувреме, снимак са јужне трибине

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Резиме пролећне полусезоне 30 Jun 2014

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

ШАМПИОНИ!!! 26 May 2014





:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Делије у Ужицу 11 May 2014



:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Драма, продужетак и испуштена победа Звезде против Панатинаикоса - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвена звезда Телеком – Панатинаикос 86:90 (26:22, 22:11, 8:15, 18:26, 12:16)

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 7.500. Судије: Сахин (Италија), Конде (Шпанија), Петернико (Италија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Цветковић, Митровић 2, Лазић, Блажич 14, Симоновић 7, Марјановић 4, Раденовић 10, Катић 12, Ристић, Нелсон 1, Џенкинс 17, Шилб 19.

ПАНАТИНАИКОС: Брамос 9, Кари, Батист 13, Фоцис, Укић, Лазме 7, Маврокефалидис 7, Дијамантидис 12, Гист 2, Папас 26, Јанковић, Мачијулис 14.

Каква штета! Црвена звезда је била врло, врло близу подвига и победе над Панатинаикосом у трећем колу Евролиге, али чак ни „плус 15“ на полувремену, ни „плус седам“ пет минута пре краја, нису били довољни Београђанима. Звезда је „пала“ у продужецима“.

Нису црвено–бели почели меч на најбољи начин, пошто су гости повели са 11:6 уз сјајну ролу Батиста, који је постигао чак осам од тих 11 поена за госте.

Мучила се Звезда у организацији напада, па је Нелсон врло брзо морао ван игре, што се показало као одличан потез Радоњића. Ушао је Џенкинс и за кратко време постигао осам кошева (две тројке) и Звезда је преузела резултатску иницијативу (19:15). Ту разлику Београђани су задржали до краја прве деонице (26:22).

У другој четвртини експлодирала су чак три играча црвено–белих. Катић је после дуго времена заиграо на нивоу из прошле сезоне, па је поред три изгубљене лопте, погодио врло важне поене под самим обручем.

Симоновић је био сјајна подршка из другог плана, а шта рећи за Блажича. Словенац уноси невероватну енергију, увек је први у контрама, а тако је било и вечерас. Са осам везаних поена (две тројке) комплетирао је серију црвено–белих од 10:0 којом су отишли на чак „плус 15“ (48:33). Тим резултатом се и завршило првих 20 минута иако је Звезда имала прилику да се још мало одлепи. Панатинаикоса, осим у првој четвртини, није служио шут са дистанце, па је Звезда константно играла зону.

Такође, домаћи кошаркаши су одрадили сјајан посао у одбрани, онемогућивши чувени пик–ен–рол који форсира Дијамантидис, на коме су се мењала чак четири играча Звезде.

„Зелени“ у трећој четвртини показали колико су велика екипа. За мање од пет минута скоро су анулирали предност црвено–белих (48:45). Направили су серију од 12:0, која је проистекла из челичне одбране. Звезда често није успевала ни да шутне на кош, па је прве поене постигла тек на истеку петог минута треће деонице (хорог Раденовића).

Међутим, поново се разиграо Џенкинс, шутирао, вукао контре, рецепт којим је Звезда „млела“ госте у првом полувремену и за тили час је било „плус 10“ (56:46).

Једини расположени играч у екипи Панатинаикоса, поред свих звезда, био је мало познати Папас. Просто се поигравао са Звездином одбраном и углавном захваљујући њему Атињани су се враћали у игру, а тако је било у последњој деоници када је везао шест поена и смањио предност Звезде на 62:54.

Шут за три поена је госте морао да крене и кренуо их је у најгоре могуће време по домећина – у другој половини последње четвртине (погодили Мацијулис, Папас и Брамос). „Зелени“ су пришли на 66:63, два и по минута пре краја.

Срећа по Београђане је била та што је ПАО изашао из бонуса, па је њихов сваки фаул кажњаван пеналима, али то домаћи нису максимално искористили, углавном су били половични.

А, онда је Дијамантидис погодио тројку, Папас кош и додатно бацање за мук у „Пиониру“ – „зелени“ су повели са 69:67, минут и по до краја.

Ушло се у пенал завршницу, у којој су и гости промашивали, али је Звезда исхитрено завршавала нападе. Ипак, храбри Блејк Шилб је, после Дијамантидисовог половичног извођења пенала, десет секунди пре краја тројком преко руке донео Звезди продужетак – 74:74!

У додатних пет минута Звезда је ушла са зонском одбраном, што се показало као погрешан потез Радоњића, јер је ПАО везао две тројке и повео са 82:78 и ту разлику није испустио до краја упркос феноменалном Шилбу.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ