Резиме пролећне полусезоне 30 Jun 2014

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Данас игра Звезда нови шампион 28 May 2014

Слике

Навијање прво и друго полувреме

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Све је готово! 25 May 2014

Галерија слика

Обиље видео материјала на нашем ЈТ каналу

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Рад на Маракани 11 May 2014



:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

146. дерби 27 Apr 2014




:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Звезда рутински против Рада, и даље на “плус три” - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвена звезда – Рад 2:0 (1:0)

Стрелци: 1:0 – Милијаш у 33. из једанаестерца, 2:0 – Мрђа у 48. минуту.

Звезда се опоравила од пораза у вечитом дербију и издржала притисак наметнут од Партизана после његовог тријумфа у Новом Саду над Доњим Сремом.

Црвено–бели су у једној, не превише занимљивој, утакмици савладали Рад и одржали плус три у односу на вечитог ривала у борби за титулу.

У првих десет минута било је изузетно тешко пратити меч, с обзиром да је велики број димних бомби и бакљи које су запалили навијачи Звезде изазвао димну завесу пред голом Рада, да би се убрзо раширио преко целог терена.

За то време поништен је гол црвено–белима у трећем минуту. Лазовић је искоса са десне стране упутио оштар центаршут по земљи који је Касалица спровео у мрежу, али налазио се у недозвољеној позицији.

Три минута касније, Мрђа је био у сличној ситуацији као приликом постизања гола на дербију у прошлом колу, с тим што је лопту пре шута вукао на ивици шеснаестерца, а на унутар њега. Превише се намештао и на крају шутирао преко гола иако је имао опцију да асистира неком од саиграча у казненом простору.

Милијаш је у 11. минуту продро по левој страни, стигао метар–два од прве стативе гола гостију, могао да бира да ли да шутира или упути центаршут. Изабрао је оно друго, али је то учинио очајно упркос слободним саиграчима у петерцу.

Још једном је поништен гол Касалици због офсајда. У 15. минуту топовски ударац Мрђе са 20 метара Даниловић је једва одбранио, Касалица налетео на одбитак, али се активирао из недозвољене позиције.

Минут касније, Касалица је прошао по левој страни, закорачио у казнени простор, пронашао усамљеног Мијаиловића који је са шест–седам метара шутирао тик поред стативе! На исти начин је завршио и покушај Нинковића са 18 метара у 19. минуту.

„Грађевинари“ су једва долазили до даха, а онда као гром из ведра неба, стопостотна шанса за њих у 22. минуту! Печник је ужасно интервенисао на једну дубинску лопту са десне стране, наместио шансу Урошевићу. Нападач Рада је ухватио волеј са око десет метара, али преко гола. Бајковић је жустро реаговао због ове ноншалантности Словенца, приговорио му, па је Лазовић морао да смирује страсти.

Касалица је био себичан три минута касније у ситуацији два на два пред голом „грађевинара“, па је његов шут изблокиран. Лопта је дошла на другу стативу до Лазовића, али је и његов волеј изблокиран.

Лазовић је у 26. минуту имао скоро па стопостотну шансу. Налазио се искоса са десне стране, на десетак метара од гола, гађао је по земљи даљи угао, али није имао среће – лопта је прохујала поред стативе.

Пет минута касније, Звезда је добила пенал! Распоповић је руком зауставио лопту у свом казненом простору на путу ка петерцу, а судија Филиповић на интервенцију арбитра из гола показао на белу тачку. Милијаш је био прецизан, потврдивши да је вероватно он требало да шутира једанаестерац против Партизана.

Као по обичају, пулени Славише Стојановића промене из корена начин игре кад постигну погодак. Уследило је повлачење и иницијатива противника, овај пут Рада.

У другом минуту судијске надокнаде, црвено–бели су тражили од судије Филиповића још један пенал. Лопта је погодила Родића у лакат док је био у скоку, али ово је била знатно тежа ситуација арбитрима за процену. Чини се да Родићева рука није била у неприродном положају као Распоповићева…

Већ на старту другог полувремена, Звезда је дуплирала предност. Мрђа је био највиши у скоку после корнера Милијаша, надскочио је Распоповића на првој стативи и лобовао покривеног Даниловића.

Мрђа је био себичан у 59. минуту. После његовог соло–продора, ушао је у казнени простор, „открио“ му се Касалица на врху петерца, али Мрђа је хтео сам да заврши акцију што је било немогуће с обзиром да је отишао превише искоса.

После тога пуних 20. минута нисмо се нагледали фудбала. Звезда без амбиције да нападне, а ни Рад није био далеко од тога.

Једино вредно помена у том тренутку били су инциденти у „кавезу“ где су били смештени Јунајтед форси који су бакљама гађали гледаоце на Истоку, а потом и Милијаша.

Нинковић је покушао у 78. минуту да са преко пола терена изненади истрчалог Даниловића, а минут касније опет је Мрђа био себичан. Продро је по десној страни, имао слободног Ракића, али је шутирао преко гола.

Једини покушај фудбалера Рада који би могао да се сврста у солидан био је шут Милошевића са око 20 метара. Бајковић је био сигуран.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ