Левадија, па Ренџерс - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ana

Најтрофејнији шкотски клуб или црногорска Зета биће у завршној рунди квалификација за Лигу шампиона ривал фудбалера Звезде, уколико елиминише Левадију.

Победници дуела другог кола квалификација за фудбалску Лигу шампиона: Црвена звезда – Левадија (први меч 1:0 за Звезду у Београду) и Ренџерс (Шкотска) – Зета (Црна Гора), први меч 2:0 за домаћина у Глазгову, састаће се у завршној квалификационој рунди. У нашем клубу могу да буду задовољни исходом жреба у седишту Европске фудбалске уније у Ниону (Швајцарска), с обзиром да су избегнути најтежи ривали: Ливерпул и Арсенал (Енглеска), Севиља, Валенсија (Шпанија), Лацио (Италија) и Вердер (Немачка).

Црвена звезда ће под условом да у среду претходно елиминише првака Естоније Левадију, прво гостовати у трећем колу квалификација (14. или 15. августа у Глазгову или што је мање вероватно у Подгорици), док је реванш две недеље касније, надамо се, на нашем стадиону.

– Задовољни смо исходом жреба у Ниону. У моменту када смо сазнали име ривала у оптицају је било неколико изузетно јаких тимова, тако да је епилог повољан. Подсећам да је неопходно прво да прођемо Левадију. Тек онда можемо да се припремамо за треће коло и мечеве са победником дуела Ренџерс – Зета. У разговору са председником Стојковићем закључили смо да би Шкоти били ривал по мери, јер нам одговара њихов стил игре – рекао је тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски.

Изразивши уверење да би у најмању руку могли равноправно да се супроставе Ренџерсу, Ђуровски је додао да је сада најважније да се прво успешно заврши посао са Левадијом у Талину.

– У реваншу трећег кола ћемо бити домаћини што би могла да буде мала предност јер сам сигуран да ће наши навијачи направити спектакуларну атмосферу. Екипу Ренџерса сам на телевизији гледао, када су недавно победили Челзи са 2:0. Показали су да се ради о веома квалитетној и дисциплинованој екипи која се значајно појачала у прелазном року. Јучерашњи жреб требало би да буде инспирација нашим играчима да у Естонији одиграју на највишем нивоу како би имали добру шансу да се боре за пласман у Лиги шампиона – нагласио је Бошко Ђуровски.

Генерални секретар Црвене звезде Зоран Дамјановић се након обављеног жреба у Ниону састао са представницима Ренџерса.

– Сусрео сам се и са и двочланом делегацијом Левадије која је такође присуствовала жребу. Договорено је да представници шкотског клуба дођу у Београд или Талин у четвртак, док би дан касније ми отишли у Глазгов или Подгорицу. У овом тренутку треба прво да се одиграју реванш мечеви другог кола и тек тада можемо да правимо детаљне планове. Најбитније је завршити посао у Талину, а тек онда размишљати о наредном противнику. Судећи по резултату из прве утакмице, реално је да то буде Ренџерс. Реванш би се у том случају играо 29. августа у Београду. То би сигурно био спектакуларан спортски догађај, пред пуним стадионом, а оно што је сигурно је да би и гости имали подршку на „Маракани”, јер њихови навијачи свуда прате омиљени клуб. Међутим, у наредним данима морамо мислити само на Левадију – нагласио је Дамјановић.

Спортски менаџер Црвене звезде Стеван Стојановић је био капитен екипе која је 1990. била успешнија од Ренџерса, а потом и тријуфовала у Купу европских шампиона.

– Понавља се сезона у којој смо освојили Куп шампиона. После убедљиве победе на нашем терену, реванш је представљао формалност. Ипак, меч у Глазгову ћу памтити до краја живота јер сам на полувремену замењен због потреса мозга, а међу стативе је у наставку сусрета стао Калуђеровић. Лепо би било да се историја резултатски понови, али је неопходно да претходно елиминишемо Левадију. Нисмо незадовољни исходом жреба. Међутим, морамо остати фокусирани на Естонце – закључио је Стојановић.

-----------------------------------------------------------

Позитиван биланс са Шкотима

Црвена звезда елиминисала клуб из Глазгова као другу препреку у сезони када су освојили Куп европских шампиона 1991. године

Фудбалери Црвене звезде су близу пласмана у треће коло квалификација за Лигу шампиона после минималне победе у Београду против естонске Левадије, а ривал ће им највероватније бити најтрофејнији шкотски клуб. Ренџерс је основан 1873. године. Првак Шкотске је био 51. пут, у националном купи су били најбољи 31 пут, а у Лига купу у 24 наврата. Од европских успеха најзначајнији је трофеј освојен 1972. године, у касније угашеном Купу победника купова.

Ренџерс (клупска боја плава) своје мечеве као домаћин игра на стадиону Ајброкс чији је капацитет 51.082 седећа места. Председник клуба је Дејвид Мареј, а менаџер (тренер) Волтер Смит. У овом тренутку имају изузетно искусан тим, а међу познатије играче се сврставају: Бери Фергусон (капитен), Дејвид Вир, Брахим Хемдани, Уго Ехиог, Чарли Адам, Жан Клод Даршевил, Рој Керол, Томас Буфел, Начо Ново... Прошле сезоне Ренџерс је био други у првенству, заоставши чак 12 бодова за Селтиком, а данас стартује у новом, као гост екипи Инвернес.

Црвена звезда је одиграла пет мечева са могућим ривалом у трећем квалификационом колу. Најпознатији су свакако били у сезони у сезони 1990/1991, када је наш најтрофејнији клуб освојио Куп европских шампиона.. Тада је у другом колу Звезда у првој утакмици у Београду савладала Ренџерс са 3:0, док је у реваншу у Глазгову било нерешено – 1:1. „Црвено-бели” су 1964. поражени у Глазгову са 3:1, док је Звезда у Београду победила са 4:2, а у одлучујућој трећој утакмици на неутралном терену у Лондону Шкоти су поново победили са 3:1.

Звезда се у европским куповима још три пута састајала са представницима Шкотске и укупно има позитиван биланс. Против Хибернијана је 1961. у Београду било 4:0 за Звезду, а победа је остварена и у Единбургу (1:0). Наредни ривал је 1968. године био Селтик, вековни градски ривал Ренџерса. Звезда је у гостима декласирана са 5:1, а у Београду је било 1:1. Последњи противник био је Хартс у сезони 1995/1996. На „Маракани” није било голова, а захваљујући датом голу у Единбургу (1:1), наш тим се пласирао даље.

Зета из Голубоваца, предграђа Подгорице, је основана 1927, али у бившој Југославији никада није имала запаженије успехе. Ушла је у историју као први државни првак самосталне Црне Горе ове године, а у првом колу квалификација за Лигу шампиона је била боља од литванског Каунаса (3:1 у Подгорици, 2:3 у Каунасу). Тренер је Слободан Халиловић, али је за успон клуба последњих година најзаслужнији председник клуба Радојица Божовић.

www.politika.co.yu



Интервју са Гагом 20 May 2003

Поставили смо 22 питања и одговора. Питања нисмо груписали, тако да они који су питања послали, једноставно ће препознати "своја питања". Било је питања која су дуплирана, тако да смо се одлучили за овакав поступак. Део интервјуа скините: download (587kb)

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Интервју са Ултра Клан Хамбург 09 May 2003

Ово је први интервју са једним од најистакнутијих Ултра Клановаца, чији је члан и оснивач групе. Можете погледати 6 питања и одговора. Интервју је обављен пред полазак у Љубљану на фајнал фор.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

ХЕРОЈИ НА ПУТУ ДО КРАЉЕВА 19 Apr 2003

Дана 19.01.2003. године у 17. часова у Чачку приведен је део једне од наших најпознатијих група на Северу – “Heroes”. Око 23.00 и званично су из Чачка пребачени до полицијске станице «29. Новембар», када је и почео истражни поступак и када им је изречен полицијски притвор од 48. сати.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Интервју са Јоком - Heroes, водила Мила Радојичић 17 Apr 2003

После првенствене утакмице, које су наше одбојкашице играле против Колубаре, успела сам да дођем и до дечка из млађе екипе Цигана, који свакако потпомаже да Север буде оно што јесте – Јока, Млађи Хероес.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ