Ми теби певамо, титулу славимо... 11 May 2014

Слике су постављене у галерији

Навијање: Први део и други део

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Епицентар лудила! 28 Apr 2014

Слике
Кореографија
Фењери лете у небо

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Дерби! 26 Apr 2014

Садржајан и добар дерби са наше стране, као и увек годинама уназад... Без обзира на њихова константна јајарења око улазница, Цигани су и овај пут нашли начин да добро попуне трибине ружног стадиона и поздраве своје шампионе...
Преко 20 слика у галерији
Корео, Бакљада, cнимци испод Севера I део и II део

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Ајмо у напад заједно... 12 Apr 2014





:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

А ја желим само једно! 06 Apr 2014



:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Сјајна Звезда срушила ПАО у Атини! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвена звезда Телеком остварила је велику победу у Атини! Пулени Дејана Радоњића савладали су домаћи Панатинаикос са 74:63 у мечу трећег кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге и тако дошли до првог тријумфа.



Панатинаикос – Црвена звезда Телеком 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Атина – Дворана: „ОАКА“. Гледалаца: 11000. Судије: Рижик, Конде, Балак.

ПАНАТИНАИКОС: Павловић, Шаралампулос, Јанковић 3, Радуљица 12, Филдајн 12, Дијамантидис 2, Гист 15, Калатес 7, Папајанис 4, Лунцис, Кузмић 5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА; Кинзи 9 (6 ск, 4 ас), Ребић, Дангубић 6, Лазић 11, Симанић, Мицић 5, Симоновић 5, Гудурић 2, Јовић 9 (8 ск, 8 ас), Милер 4, Цирбес 12, Штимац 11 (6 ск).



Два пута у претходне све сезоне црвено-бели су у 37. минуту имали вођство у ОАКА арени. Ипак, губила меч. У четвртак је у истом том минуту имали плус 13 (66:53). Уз то, много више знања и искуства. У таквој комбинацији, шестоструки првак Европе, имао је само једно решење – да пружи руку и честита бољем.

А, Црвена звезда је синоћ била све време боља, показала моћ. Држале се агресивне одбране, имала одлична решења, снагу и знање. Елементе неопходне да се Панатинаикос обори на плећа.

Црвена звезда је за пет минута игре шутирала 8-2 из игре, имала две украдене лопте и исто толико изгубљених. Ипак, довољно за нерешен резултат (4:4). ПАО је имао још лошији проценат шута (10-2), што је обећавало веома тврд меч, на мали број поена. Борба се брзо распламсала, а најжешће је било у клинчу Радуљице и Штимца, где је било хватања за дрес и севање лаката.

Тројке Јовића и Дијамантидиса који је ушао на паркет уз овације навијача, мало су раздрмале ситуацију. Лазић је погодио из тешке позиције, Радуљица је зарадио другу личну грешку, Штимац се уписао и црвено-бели су растрчали (16:12).

Одговор је био експресан. Млади Папајанис (217 сантиметара) је прво закуцао, затим залепио рампом Мицића, Јанковић је убацио тројку... Али, ни домаћин није могао више. Лазић је наставио да игра одличан меч, Симоновић је блокирао Калатеса, па ставио тројку у дно мрежице. И тако у круг. Ривали су играли у налетима, а онда је после седмог изједначења у првом полувремену, Црвена звезда почела да прави разлику. Учинила је то на њој својствен начин.

Одбрана је подигнута на виши нивоу, Јовић је почео да показује магију (шест асистенција до одласка на велики одмор), а Цирбес почео да доминира под обручима. Нанизао је девет поена у другој четвртини, Дангубић је обављао велики посао, гости су дошли у прилику да трче и дођу до лаких поена. Серијом 9:2, повели су са 37:30. Утисак из првих 20 минута покварили су лако примљени поени у самом финишу, што је изнервирало Радоњића. Али, плус четири (44:40) и минималне, али победе у две четвртине, обећавале су лепе ствари.

Показале су то и две везане тројке Стефана Јовића за идеалан почетак трећег периода и двоцифрени капутал (44:34). Што је уз врхунски посао у одбрани имало додатну тежину. Чак три и по минуте требало је домаћину да убаци прве поене у наставку. А, прве поене из игре, тада је коначно постигао и Квинси Милер, из сјајног окрета.

Домаћин је напао преко Радуљице. Кинзи је показао магију асистенцијом за Штимца, затим нанизао и два скока у нападу. Али, ниси материјализовани, па је Радоњић морао да зове тајм аут на 48:44. Није се много тога променило. Кинзи је и даље радио сјајне свари и одлично сарађивао са Штимцем, али детаљи су недостајали. На пример, промашени пенали или изгубљене лопте. Довољно да ПАО почне да дише за вратом. Ипак, ништа више од тога. Црвена звезда је и трећу четвртину добила са два разлике и имала контролу.

Тројка Мицића и куцање Гудурића из контре за великих плус 11 (59:48) на отварану последњег периода, то су додатно потврдиле. Судијска пиштаљка тада је почела све више да нервира црвено-беле. Нервозно су руке дизали Радоњић, Штимац и Цирбес, на крају и Симоновић. Све после одлука да се након спорних ситуација лопта додели домаћину. Али, није их то избацило из такта.

Тројка Лазића, одлична одбрана Штимца, скок у нападу Кинзија за два пенала и 66:53, на три минута пре краја. ПАО више није имао шансе.


ЈУБИЛЕЈ ЛЕГЕНДЕ

Димитрис Дијамнтидис је синоћ прославио јубилеј на који може да буде поносан. Наиме, фантастични бек, власник три трофеја Евролиге и девет шампионских пехара грчког шампионата, играо је свој хиљадити меч у каријери и то у дресу само два клуба.

Први је био Ираклис у коме је био до 2004, а затим се преселио у „зелени” део Атине и постао легенда.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ