У другу лигу Раде! 10 Nov 2013Постављене су слике са Врачара у галерији.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

145. дерби! 02 Nov 2013

Постављене су слике у галерији. Постављена су по 3 записа с фудбала и баскета на нашем каналу!!!

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Звезда - ПАО 02 Nov 2013

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


КРАЈ ДОМИНАЦИЈЕ ПАРТИЗАНА: Црвена звезда нови шампион Србије! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвно-бели су на најлепши могући начин завршили савршену сезону, после одличних игара у Евролиги, освајања Купа Србије и АБА лиге кошаркаши Црвене звезде постали су и шампиони наше државе пошто су са 3:0 у финалној серији савладали црно-белеЦрвена звезда Телеком – Партизан НИС 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10)

Београд – Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 6248. Судије: Војиновић, Нешковић и Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 5, Ребић, Дангубић, Митровић 13, Лазић 13, Блажић 2, Калинић 5, Марјановић 6, Тејић, Џенкинс 5, Јовић, Цирбес 9.

ПАРТИЗАН НИС: Павловић 6, Тепић 2, Маринковић 1, Дало, Милутинов 17, Милосављевић 8, Мачван 8, Ђумић 3, Андрић 9, Милутиновић, Глишић, Безбрадица.Црвена звезда је првак Србије! После две деценије чекања шампионска звона коначно одзвањају на Малом Калемегдану. Невероватно емотивно вече, проткано великим жељама и срећом, окончано је великим слављем Делија. Север је певао у трансу, певао је новим првацима, певао је Црвеној звезди.

Радоњићев тим је трећи пехар ове, историјске сезоне, потписао невероватном одбраном и огромном енергијом. Шут није хтео црвено-беле, умор и притисак су узели данак, али су последњи атом снаге уложили у дефанзиву. Ваљак кроз тај бедем није могао да прође. Покушавао је, нападао је до последњег секунда, али на крају је морао да пред трон. Титула се преселила у комшијско двориште.

Такав епилог био је познат тек три секунде пре краја када је Цирбес убацио два пенала. Онда је Север загрмео – све је готово...

Делије су дошле да славе титулу. Силина њихове песма одмах је усијала атмосферу. Па се тројка Вилијамса на отварању потпуно уклопила у амбијент. Гробари су запалили бакљу, дим се брзо проширио, смањио видљивост, тако да се паркет одмах претворио у право бојно поље.

Играло се доста брзо, што је утицало на повећање броја грешака, као и пад процената шута. Лазић је први скренуо пажњу. Прво је промашио три отворене тројке, а затим положио из веома тешке позиције, па куцањем завршио фантастичан продор.

Док су са друге стране, из стартне петорке, највише показали Мачван и Андрић. Ипак, када се подвуче црта, прва четвртина није била лепа за око. Звезда је из игре шутирала са 35 одсто успешности (20-7), од тога је пет промашених тројки. Црно-бели су били за нијансу бољи – 43 одсто (14-6), али су промашили четири пенала. Ипак, играло се за титулу. А, баш као што је Радоњић нагласио, ту нема места лепоти.

Марјановић је на отварању другог периода преузео највећу одговорност. Судећи по брзини и учинку, рекло би се да повреда скочног зглоба коју вуче, полако одлази у прошлост. Али и Ваљак се захуктао.

Тројка капитена Милосављевића, велики допринос Милутинова, уз већ стандардно одличног Мачвана били су довољни да се ривал уздрма.

Када је Андрић наставио тамо где је стао на отварању утакмице, Радоњић је морао да тражи минут одмора. Његови пулени почели губили су корак (23:31 у 17. минуту). Ипак, предах се није исплатио.

Па је стратег црвено-белих недуго затим мора да тражи нови, овога пута разлика је била двоцифрена (27:37). Међутим, са шутем за два 21-8 и три 9-1, Црвена звезда на полувремену није ни могла да се нада бољем епилогу.

Против веома тврдог, квалитетног и максимално фокусираног Партизана морало је много боље. Поручиле су то и Делије, импресивном подршком пред наставак.

Лазић је поново први иступио. Пенали и тројка. Довољно да се паркет одмах усија. Али, не и да се поремети Партизан који је играо као да га ништа не погађа. Мирно, прецизно, концентрисано.

Ипак, Црвена звезда је нападала све јаче, константно повећавајући притисак.

Проценат шута је и даље био проблем, али одбрана је постала прави беде. Бедем преко кога је Партизан у трећој четвртину успео да убаци скромних седам поена. Па су нова тројка Лазића и поени Цирбеса са звуком сирене били довољни да Радоњићев тим у последњи период уђе као победник (46:44).

Север се веселио, док су се црвено-бели приближавали толико жељеном трону. Али, пут до њега је и даље био веома дугачак. Црно-бели нису ни помишљали да га предају.

Па је и експлозија емоција Чарлса Џенкинса после поена, уз додатно бацање, била потпуно природна. Како су се цифре за време на семафору смањивале, тако је песма навијача била све гласније. Изгледало је да њиховим љубимцима треба тако мало да дефинитивно сломе отпор жилавог ривала.

То мало за њих је нестало на три минута пре краја када је Митовић куцањем завршио контру. Црвена звезда је побегле на 56:48, врата славе су била широм отворена.

Али, Партизан је и даље стајао на путу до њих. Серијом 5:0 је поручио да и даље има снаге. Ипак, капитулације је била неизбежна.

Звезда је шампион државе постала после 17 година, а уједно је и прекинула низ Партизана од 13 узастопних титула. Црвено-бели су на најбољи начин крунисали сезону у којој су освоји триплу круну. Изабраници Дејана Радоњића претходно су освојили Куп Србије и трофеј у АБА лиги, чиме су изборили учешће у Евролиги наредне сезоне.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ