На Брду - браво девојке! 07 Oct 2013

Масовно гостовање на Бановом брду на реновираном стадиону и први пут под рефлекторима... И поред неповољног резултата "из свлачионице", одлично навијање, бакљада у другом полувремену, подршка до краја... И спрдња са "девојкама" у црвено белим дресовима на крају...

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Ко зна која већ субота 29 Sep 2013

Лоше време и необећавајуће игре довеле су мање људи него иначе, али оне праве који су кисли, певали, палили гомилу пиротехнике и приредили још једну "представу" за памћење...

Слике су постављене у галерији.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Куп - гостовање у Новом Саду... 26 Sep 2013

У духу мелодије и песме која је обележила ово гостовање, феноменална атмосфера на трибини коју се заузеле Делије... Иако нас је на Карађорђу знало да буде далеко више, непопуларан термин и лоша форма екипе, су довели изненађујуће добар број људи који су присустовавли победи после неколико киксева...

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Очајно шутерско вече и пети пораз Звезде у Топ 16, Жалгирис славио у Београду! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Плејмејкер црвено-белих Маркус Вилијамс имао је прилику да донесе други тријумф Црвеној звезди у Топ 16 фази Евролиге, али његови покушај за три поена у последњој секунди меча није био прецизан.


ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ЖАЛГИРИС 68:70 (13:20, 21:19, 15:14, 19:17)

Београд – Дворана: Комбанк Арена. Гледалаца: 18382. Судије: Гарсија, Сконтас и Кортес.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 9 (7 ас), Ребић, Дангубић, Митровић 4 (7 ск), Лазић 5, Блажич 12, Калинић 7, Марјановић 17 (10 ск), Каплановић, Тејић 2, Џенкинс 6, Цирбес 6.

ЖАЛГИРИС: Чери, Лекавичијус 8, Вене, Гудаитис 10, Краиниаускас, Сонгаила 2, Јанкунас 11, Јевтокас 4, Милакнис 5, Андерсон 22, Димша, Уљановас 6.

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Београду од екипе Жалгириса са 70:68 (20:13, 19:21, 14:15, 17:19), у утакмици 6. кола Топ 16 фазе Евролиге.

Црвено-бели су пропустили прилику да се победом приближе пласману у четвртфинале, претрпели су пети пораз у Е групи, а Литванци остварили другу победу.

Тим Дејана Радоњића у наредној утакмици гостује 13. фебруара Панатинаикосу у Атини.

Док је трајао тајм аут на 37,6 секунди пре краја, а на семафору стајало 66:70, адреналин је избијао из сваког кутка Арене. Вилијамс је оставио лопту на тацни за Марјановића, а он зверски закуцао.

Црвена звезда је одбранила напад. Вилијамс је добио прилику да одлучи. Дигао се, покушао из свог петог, а Звездиног 19 покушаја да убаци тројку.

Игра великих бројки је била на његовој страни. Али, лопта је погодила таблу, па обруч и то је био крај. Шанса за другу победу у Топ 16 друштву је отишла у неповрат.

Шутеви за три Џенкинса и Вилијамса су промашили циљ, само једном је прошла акција на Марјановића, тако да је ТВ тајм аут после пет минута за Звезду дошао у идеалном тренутку. Ни доминација у скоку, није помогла да спречи бег гостију (10:4).

Радоњић је на паркет послао Калинића, навијачи су загрмели: Ајде, играј и бори се! Али, није вредело. Црвено-белима је требала додатна енергија, а то је специјалност Блажича. Није му пуно требало да изнервира тренера Крапикаса са лаганим продорима и полагањима. На паркет је истрчао и Тејић.

А, Џенкинс преузео организацију игре. Ипак, слика се није пуно променила. Жалгирис је одмах демонстрирао да долази из земље где се кошаркашка филозофија базира на шуту и за 10 минута из игре има импресивних 10-9. Против тога ни, увек за похвалу, одбрана црвено-белих није могла ништа.

Али, далеко већи проблем за Црвену звезду је био поражавајући шут иза линије 6,75. Чинило се да црвено-бели у тим тренуцима ни базен не би успели да погоде.

Нове смернице Радоњића и нови налет Црвене звезде пратили су стихови који озбиљно претендују да постану незванична химна кошаркаша.

Орило се Ареном: Север цели сада се весели... док су црвено-бели покушали да коначно поведу. Ипак, чак и прву тројку на мечу, у 17. минуту, убацили су гости. Црвена звезда је до тада и даље испод колоне за три поена имала велики „кромпир“ из осам покушаја.

Заостатак је био близу двоцифреног броја (28:37) када је коначно виђено лице Црвене звезде које обећава. Агресивна одбрана, Блажич истрчава две контре, Митровић једну и благу нервозу на трибинама, заменила је еуфорија као велико охрабрење да ће после великог одмора слика бити другачија.

Али, три нова ћорка иза линије 6,75 нису обећавали ништа добро. Па је ново куцање Блажича из контре дошло као велико освежење.

Да не говоримо о поенима Вилијамса са огромним луком, поготово када се није знало да ли то жели или је покушао да асистира Марјановићу. Ипак, ни тај атак није донео тотални преокрет. Без панике, прекаљени Јавтокас и Јанкунас, уз подршку омаленог, а веома брзог и изузетно корисног Лекавичиуса, одржали су разлику.

Када је Андерсон погодио своју другу тројку, до тада једине на мечу, гости су имали плус 10 (50:40, 27. минут). Није слутило на добро.

Када је тешко, онда се игра на најјачу карику. А, и случају Црвене звезде то је без конкуренције Марјановић. МВП Евролиге је повукао тим, на себи је у једном нападу имао и четворицу играча.

Извукао је неспортски фаул и показао пут ка преокрету. Калинић га је пратио. Куцање из контре и нова нада се јавила.

Али, опет је била кратког даха. Пар грешака, дискутабилне одлуке делилаца правде и гости су поново били на плус 10 (59:49). Нови трзај повукао је најмлађи на паркету Марко Тејић.

Погађао је, гризао за сваку лопту, рампом је залепио Гудаитиса... Кратко речено, био је адут који прави разлику.

А, тада на паркету сем Вилијамса није било ниједног играча из стартне петорке.

На трибинама је горело од нервозе када је на 37 секунди пре краја Црвена звезда пришла на минус три (66:69). Али, епилог је био као и свих претходних покушаја.

ТРОЈКЕ 12-0

Џенкинс је прстима „пуцао“ себи у главу, Вилијамс је нервозно дизао руке, Митровић вртео главом. Али, мала је то била утеха за серије промашаја ван линије 6,75.

Ако црвено-бели су са учинком 12-0 за три поена у првом полувремену нису поставили негативни рекорду Евролиге. Онда су то сигурно учинили у наставку када су наређали још седам промашаја за поражавајућих 19-0.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ