Старт сезоне! Гостовање у Ивањици! 12 Aug 2013

Постављен је видео запис на нашем каналу, као и слике из Ивањице у галерији!

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Звезда - Черноморец 12 Aug 2013

Постављене су слике у галерији, а видео ће бити накнадно.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Велики тријумф црвено-белих у Виторији! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

БАСКОНИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 63:73 (15:25, 17:6, 19:23, 12:19)

БАСКОНИЈА: Ноћиони 8, Хоџ 2, Бјелица 14, Јелинек 10, Сан Еметерио 7, Каукенас 4, Маинолди 2, Плајс 7, Ван Острум 5, Келати 4, Ертел, Дио.

ЦРВЕНА ЗВЕДА: Шилб 20, Џенкинс 12, Митровић 8, Катић 4, Нелсон 20, Лазић, Марјановић 7, Симоновић, Раденовић, Блажич 2, Цветковић, Ребић.

Борба, борба и борба. То је реченица која пресликава приступ игри црвено-белих, из којег је произашла прва победа у Евролиги. И то победа, која оставља Звезду у трци за ТОП 16.

Очигледно прежаљени претходни неуспеси, без страха од значаја утакмице, а жеља за победом – огромна! Све заједно донело је страшан старт Црвене звезде Телеком у Виторији.

Зато су црвено-бели после три минута водили 9:2, зато се Басконија није видела на терену. Није имала шта да тражи поред сјајне дефанзиве београдског клуба. Зато се ударна игла домаћег тима – Андрес Ноћиони – није видео. Не што кошгетерски није био расположен, већ је улазио у нервозу, и уносио је у свој тим.

Није у првом периоду Дејан Радоњић много мењао, није имао ни потребе. Сви момци су страшно добро обављали свој посао. Водио их је одлични Демаркус Нелсон. И тако до половине другог периода и 31:19 за Звезду.

А, онда…

Повратничка серија ривала дошла је много раније него недељу дана раније против Панатинаикоса. Уместо да наставе са оним што им је донело резултат, црвено-бели су се окренули другој тактици – шуту за три поена, а он их није служио. Па, иако ни гости нису били ко зна како расположени, звездаши никако нису успевали да то искористе.

Нервоза је постајала све јача, грешке се низале, Радоњић у 17. минуту због уласка у терен кажењен техничком грешком.

Закуцавање Бјелице је пробудило публику, тројка Келатија је дигла на ноге, а онда је неспортска свирана Шилбу. И Басконија је пред одлазак на велики одмор први пут повела – 32:31.

Серија домаћег тима је трајала и на уласку у друго полувреме. Све док Рашко Катић коначно није поентирао – 34:33.

Био је то сигнал да се Звезда буди, да неће лако устукнути пред разиграним домаћнимо. Та идеја се никако није допадала посебно Демаркусу Нелсону. Ово је била његова утакмица. Са пет везаних поена, на пет минута и осам секунди пре краја Звездин Американац је вратио вођство свом тиму (42:40).

Борба није јењавала, вођства су се смењивала… Шилб је вукао Црвену звезду Телеком. Када је он стао, наставио је Џенкинс! И црвено-бели су на последњи мали одмор отишли са три поена суфицита – 54:51.

Сјајна рола Демаркуса Нелсона у последњих десет минута винули су Звезду до прве победе у Евролиги. Одличном плеју се придружио и Блејк Шилб а доста добрих потеза у тој деоници направио је Лука Митровић.

Домаћи нису имали решења у нападу, изгубили су неколико лопти у последњих три, четири минута што је тим Дејана Радоњића зналачки искористила. Велики тријумф црвено-белих ратника.

Извор и фото: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ