И било је крање време да оде чупави манекен заједно са дебелим Ајлтоном  :ruke . Ништа паметно ниједан ни други нису урадили.  :batine

Eво шта, између осталог, каже Игор Бурзановић фудбалер Будућности из Подгорице, за дневне новине "Дан" :

Vaš odlazak u Crvenu zvezdu je odavno aktuelan?
- Prije samo dva mjeseca već sam sa obje noge bio na Marakani. U zadnji čas taj transfer nije realizovan, iako je bila moja velika želja. Zvezda je moja, još kao klinca bila i ostala velika, fudbalska ljubav. Čvrsto vjerujem da ću u drugom dijelu prvenstva nositi dres crveno bijelih boja. Razgovori su u toku i ja bih slobodno rekao već završeni. A ovih narednih nekoliko dana sve će se konačno i znati - kaže Igor Burzanović.
Ugovorom ste vezani za Budućnost?
- Još šest mjeseci sam obavezan da ostanem pod Goricom, ali bila bi prava stvar i za mene ali i za Budućnost da već u ovoj polusezoni odem. Dugo sam pod Goricom. Osjeća se izvjesni zamor, odnosno zahićenje. Sve u svemu promjena bi mi dobro došla. Iako sam prvi strielac lige nije to ono što Igor Burzanović može. Nadam se da ću na Marakani stići već u ovoj pauzi a tek onda će se vidjeti šta mogu i koje su moje stvarne mogućnosti - kaže samouvjereno napadač podgoričke Budućnosti i prvi strijelac Lige Igor Burzanović.
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

QuoteИ било је крање време да оде чупави манекен заједно са дебелим Ајлтоном  . Ништа паметно ниједан ни други нису урадили.
И ја се надам да ће да оду!!!

Са овом победом имамо 12 разлике у односу на другопласираног,та разлика би морала само да расте,на крају нека буде 25 за 25у титулу!


Ево плана припрема,ако неког занима:

Crveno-belima mesec dana odmora

Fudbaleri Crvene zvezde moći će dobro da se odmore od napora u jesenjoj polusezoni, pošto će domaći prvotimci dobiti "voljno" u trajanju od četiri nedelje, a stranci punih mesec dana.

Brazilci Ailton, Tadeu i Da Silva, Ekvadorac Kastiljo, Bugarin Georgijev, Senegalac Gaj i Japanac Suzuki moći će da krenu kućama takoreći odmah posle subotnjeg ligaškog okršaja sa Borcem iz Čačka, dok će Milovanović i drugovi nastaviti da treniraju do 7. ili 8. decembra.

Prozivka koja će označiti početak priprema za prolećni deo sezone biće obavljena 4. ili 5. januara.

Na sastanku koji je rukovodstvo kluba održalo sa šefom stručnog štaba Dušanom Bajevićem odlučeno je da se posle uvodnog rada u Beogradu ekipa preseli u Španiju, nedaleko od mondenskog letovališta Marbelje.

Crveno-beli će na obali Mediterana boraviti od 12. do 28. januara, a drugi deo priprema biće sproveden od 2. do 12. februara na Kipru.

MONDO

Време је и да се ви мало одморите од писања по нету...
Овај топик ће бити закључан до пред почетак пролећног дела првенства...

Топик ће привремено бити откључан. Тема није прелазни рок, него дешавања у Звезди, отварање сателитске телевизије, итд.

QuoteОдржана седница Управног одбора
15.12.2006

Донете одлуке о покретању маркетинга и телевизије

У петак је одржана седница Управног одбора Црвене звезде на којој су били присутни сви чланови изузев Бобана Радојичића који је био оправдано спречен. На дневном реду се нашло седам тачака и све су усвојене једногласно.

Након што је усвојен записник са претходне седнице, извештај о првом делу сезоне је поднео спортски менаџер Стеван Стојановић, док је Митар Мркела поднео извештај о раду Омладинске школе. Извештај о раду између две седнице је поднео и председник Црвене звезде, Драган Стојковић.

Управни одбор је донео и одлуке о формирању маркетинга и формирању заједничког предузећа са компанијом Тигар из Пирота ради покретања сателитског канала. Изабрани су и председници појединих комисија. Телевизијски и филмски редитељ Игор Стојменов ће бити председник Комисије за маркетинг, председник Комисије за правна питања је Зоран Ивошевић, судија Врховног суда Србије, а председник комисије за инвестиције ће бити Стеван Милићевић, генерални директор Електродистрибуције Београд.

"Од 1. јануара практично стичемо право да сами радимо на маркетингу, а када је реч о покретању телевизије донели смо одлуку да почнемо сарадњу са компанијом Тигар чији су власници Мишлен и Светска банка. То је идеја која постоји један дужи временски период и донели смо одлуку да се ствар покрене", рекао је Стојковић.

Генерални секретар Небојша Лековић је изнео у јавност поједине финансијске детаље у вези са пословањем клуба.

"Црвена звезда је вратила још један део дуга у висини од 3.215.000 евра што је значи да је у последњих 6-7 месеци на име дугова платила укупно 8.370.000 евра. У истом периоду смо изгубили око милион евра на курсне разлике, односно пада вредности евра. На путу смо пуне финансијске консолидације што ствара амбијент да можемо размишљати о свим пројектима које смо најавили, а то је пре свега стварање европске Црвене звезде", рекао је Лековић.

Председник Стојковић је најавио и да ће Црвена звезда средином јула учествовати на турниру "Мир" у Јужној Кореји на којем ће учествовати 12 екипа из целог света међу којима су и Севиља, Тотенхем и Ривер Плата. Сви трошкови учешћа на овом турниру су подмирени од стране организатора, а свим учесницима је загарантована сума од 150.000 долара. У зависности од резултата, повећава се и могућност зараде.

Стојковић је напоменуо и да је сарадња са мадридским Реалом заживела пошто се тренери Бошко Ђуровски, Бора Цветковић и Срђан Максимовић већ налазе у славном клубу где ће седам дана пратити тренинге које води славни Фабио Капело.

Први човек нашег клуба се потом осврнуо на поједине одлуке са данашње седнице.

"Покушаћемо да пронађемо најбоље могуће решење за избор директора или руководиоца маркетиншке службе. Желимо људе који су спремни за рад, способни и имају идеје и програме за један врло важан извор прихода за клуб. Звезда ће стећи право да поново зарађује од свог имена и грба. Не бих превише улазио у детаље досадашње ситуације, али уговор фирме која је до сада имала права истиче 31. децембра", изјавио је Стојковић.

"Идеја о телевеизији постоји од раније и вођени су преговори са људима са те телевизије која поседуј сву неопходну опрему и технику потребну за рад. Компанија Тигар је највећи српски извозник, а налази се под окриљем Мишлена и Светске банке што довољно показује да је реч о озбиљној фирми. Идеја је да се почне са емитовањем сателитског програма, а затим да се пређе и на ове просторе. Одлука о покретању пројекта је донета и очекујемо да уговор буде потписан до краја године. Биће то добар послован потез јер знамо колико је звездаша ван земље жељно да имају свој канал. Радимо по узору на велике европске и светске клубове", прокоментарисао је председник Звезде покретање телевизије.

На крају, неминовна је била прича о доласцима и одласцима играча. Када је о одласцима реч, Стојковић каже:

"Тачно је да смо имали понуду Селте за Милана Пуровића која је била веома добра, али смо је одбили како не бих био оптужен да само продајем играче од оних који то раде, а не знају какве су наше муке. Одлука је да никога не пуштамо олако, али ово је још један показатељ да су наши играчи на цени иако је Пуровић у овој полусезони имао малу минутажу. Он има квалитет који Црвена звезда препознаје и не жели да излази у сусрет неким клубовима да би на тај начин решила финансијске проблеме. Доста тога смо успели на финансијском плану, то има своју цену и ту смо да претрпимо критике или примимо похвале".

О евентуалним појачањима први човек Црвене звезде је рекао да је у плану неколико играча.

"Марио Ђуровски неће доћи у Црвену звезду јер се нисмо договорили са играчем. Ми смо са наше стране учинили све, али нама више није интересантан. Игор Бурзановић је интересантан за нас, обављени су први контакти, преговори два клуба предстоје и видећемо шта ће бити. Сматрамо да он поседује квалитете потребне Црвеној звезди. Видећемо у наредних пар дана како ће се развијати ситуација. У оптицају је неколико имена за позицију штопера, али не бих хтео да говорим конкретно. Рано је још причати о именима, прелазни рок још није почео, али свакако ћемо покушати да нађемо адекватну замену за Бишевца".

Стојковић је апострофирао да постоји могућност да неки играчи који нису много играли у првом делу сезоне у јануару оду на позајмицу, али и да би појединци из омалдинске екипе могли да се прикључе првом тиму на припремама.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Што се тице сат. канала. Савим добра идеја. Како це то све да организују остаје да се види. Било би добро када би например потписали уговор са CANAL +, или неком сличном њима у вези "слања" сигнала. Надам се да се неће морати куповати посебан "ресивер". Лакше ако канал убаце у неки пакет или ако буде посебна картица.
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

Dali neko zna, kad bi taj kanal krenuo sa emitovanjem?
Pozdrav

Има ли некога из Пирота на форуму? Ако има, занима ме која је то Пи ТВ (или тако нешто).

vezda se juče koktelom oprostila od 2006. godine
Kurs ka mirnim vodama

Svečano na "Marakani"! Crvena zvezda se juče oprostila od uspešne 2006. godine prigodnim novogodišnjim koktelom na kojem je bio prisutan veliki broj bivših asova, prijatelja, partnera, kao i funkcionera kluba i članova Upravnog odbora i skupštine kluba.

Tom prilikom generalni sekretar "crveno-belih" Nebojša Leković je u ime kluba, a u odsustvu predsednika Dragana Stojkovića, svima poželeo srećne praznike.

- Crvena zvezda iza sebe ima uspešnu godinu u kojoj je osvojila "duplu krunu", a u prvom delu nove sezone je ubedljivo prva na tabeli i nalazi se u četvrtfinalu nacionalnog kupa. Verujemo da ćemo odbraniti oba trofeja, a zatim uspeti da se plasiramo u Ligu šampiona ili Ligu UEFA. Osim toga, finansijsko stanje je znatno bolje i Zvezda se nalazi u situaciji koja obećava mirnije vode - naglasio je Leković poželevši svima da se na kraju sezone ponovo okupe na istom mestu kako bi se proslavili osvojeni trofeji.

Generalni sekretar "crveno-belih" podvukao je da će "sledeć a godina biti godina izazova", jer očekuje donošenje Zakona o sportu.

- Treba svi zajedno da budemo kao jedan i sačuvamo Zvezdu kao najveći srpski brend, ne samo sportski, nego i privredni - zaključio je Leković.

Na kraju koktela promovisan je i podeljen jednolisni kalendar FK Crvena zvezda za 2007. godinu.


глас јавности- интернет издање

Quote from: "drenke"На крају коктела промовисан је и подељен једнолисни календар ФК Црвена звезда за 2007. годину.
Који су слепци. Не могу да верујем да нису хтели да се отворе за поштен календар са 12 листова. :(
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: "Pijanac"
Quote from: "drenke"На крају коктела промовисан је и подељен једнолисни календар ФК Црвена звезда за 2007. годину.
Који су слепци. Не могу да верујем да нису хтели да се отворе за поштен календар са 12 листова. :(

E сад си га стварно претјерао и ти и твоји истомишљеници. Зар је могуће да на сваком јајету тражите длаку. Сигуран сам да и не знаш како изгледа тај календар, а већ оптужујеш.
Маните се сличних коментара јер су нам сувишни. Овим не желим никога даоправдам већ вас упозоравам да не претјерамо у поједини ситуацијама
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Nebojša Leković iznenađen reakcijom Dragana Džajića
Nikoga nismo zvali pojedinačno

Novogodišnji koktel Crvene zvezde propustili su predsednik Dragan Stojković i bivši predsednik Dragan Džajić. Jedan iz opravdanih, drugi iz samo sebi poznatih razloga.
      

ĐORĐEVIĆ POTPISAO PREDUGOVOR

Vladimir Đorđević, defanzivac Fluminensea, stigao je na "Marakanu". Đorđević je potpisao predugovor sa Crvenom zvezdom, a prvog dana prelaznog roka, 7. januara, postaće i zvanično novi član šampionskog tima, kao i Igor Burzanović.
      
   
   

Naime, Piksija su sprečile porodične obaveze, dok Džajić nije želeo da dođe jer, kako kaže, nije dobio zvaničan poziv.
- Došao bih da me je neko iz kluba makar telefonom pozvao na koktel - rekao je uvređeno Džajić.

Sa druge strane, generalni sekretar "crveno-belih" Nebojša Leković iznenađen je izjavom treće zvezdine Zvezde.
- Nikoga nismo zvali pojedinačno, već isključivo preko medija. To neko pokušava da manipuliše i stvarno nema smisla. Džajić je uvek dobrodošao na "Marakanu". Iznenađen sam njegovom konstatacijom. Ponavljam, stvarno nema smisla i mislim da nema potrebe nekome da šaljemo posebnu pozivnicu - rezigniran je Leković.


glas javnosti.

Не могу нешто да схватим, никако. Јесте да је Џаја правио срања последњих година у Звезди, али кад видим овог КОЊА Лековића како га нешто као прозива, мука ми је.
Е Пикси, Пикси кога си ти довео у наш клуб.

Најављене кадровске промене у руководству ФК Црвене звезде
Лековић затечен
Последњи генерални секретар ФССЦГ Зоран Дамјановић најозбиљнији кандидат за наследника. – Одлука ,,у рукама" председника Стојковића и Управног одбора


Последњи генерални секретар Фудбалског савеза Србије и Црне Горе Зоран Дамјановић, најозбиљнији је кандидат да исту функцију ускоро преузме у Црвеној звезди после најаве да Небојша Лековић размишља о повлачењу из нашег најтрофејнијег клуба. Председник и главни човек фудбалске Звезде Драган Стојковић Пикси саопштио је да ако се деси да Лековић оде, не преостаје му ништа друго него да пронађе адекватну замену. Стојковић је нагласио да је са Лековићем добро сарађивао, али да и да је од њега у једном неформалном разговору сазнао и да размишља о одласку из личних разлога.

Дамјановић је око годину дана успешно сарађивао са Стојковићем док су били главни руководиоци фудбалског савеза сада непостојеће Србије и Црне Горе. Показали су се као добар тандем и дали су значајн допринос пласману ,,плавих" на Светско првенство у Немачкој. Иако је Стојковићева првобитна идеја била да након устоличења одмах у Звезду доведе и Дамјановића, овај је одлучио да остане у савезу практично до гашења. Иако је ,,црногорски кадар", Дамјановић живи у Београду и у последње време је све чешће у друштву челника фудбалског првака.  

Додуше, Стојковић је оставио отворену могућност и Лековићевог даљег останка на ,,Маракани", али промена на том одговорном месту је изгледа све извеснија. Небојша Лековић је за генералног секретара Црвене звезде изабран једногласном одлуком чланова Управног одбора, 8. маја прошле године. Пре њега на тој функцији је био Милош Маринковић (2.12.2001-8.5.2005), који се претходно истакао као успешан дугогодишњи клупски секретар, од 1. августа 1987, учествујући у остварењу највећих успеха у богатој ситорији клуба.

Како ,,Политика" сазнаје, Лековић је одмарајући се на Златибору био потпуно затечен вестима из Београда, а поготово (не)очекиваном изјавом Стојковића! Ипак, на препоруку најближих пријатеља није одмах реаговао, а на послу ће се појавити прекосутра, дан после Стојковићевог планираног одласка у иностранство. Очигледно је да је на релацији Звездиних главних руководилаца дошло до ,,кратког споја", а никоме од њих, а најмање клубу на чијем су челу није у интересу наставак функционисања на тихој ватри.

Поред несумњивих заслуга за консолидацију клуба, што је посебно истакао и Стојковић, Лековић је ипак имао и неколико пропуста: изостало потписивање уговора са Јатом и о покретању кабловске телевизије у заједничком пројекту са компанијом Тигар... Такође, Лековић је по преузимању дужности најавио да ће његов претходник Милош Маринковић постати водећи клупски саветник, а на крају је остављен по страни иако је био расположен и спреман да помогне клубу чији је војник, како је једном устврдио, био скоро две деценије.

Постоје и спекулације да иза Лековићевог ,,добровољног одласка" или, ако се томе буде опирао, неминовне смене, стоје и неки од овдашњих изузетно утацајних пословних људи, пре свих представници некадашњих водећих спонзора Звезде: ,,Делта холдинга" и ,,Телекома Србије". Уосталом, као један од главних разлога за прекид сарадње челници ових компанија су навели и избор Лековића за генералног секретара, што никако нису могли да прихвате.

Без обзира и на најаве да Лековић неће баш тако лако и поготово брзо напустити Звезду, ипак је доспео у незавидну ситуацију, а његова даља судбина је у највећој мери у рукама Стојковића, иако је по Статуту разрешење и избор генералног секретара у надлежности Управног одбора.

Стојковић је за претходних годину и по дана показао да је изузетно способан вођа. Критичари би могли да му замере да се неретко служи и макијавелистичким принципима у вођењу ,,црвено-белог" фудбалског гиганта, па је тако спреман да ако затреба низ воду пусти најближе сараднике и пријатеље, али и да вешто изглади односе с онима који би могли да праве озбиљне проблеме. Крајњи Пискијев циљ је стварање европске Звезде, а у тој пројекцији у многобројним круговима неомиљени Лековић постаје очигледно све већа сметња, тако да се његовој краткој мисији на ,,Маракани" по свој прилици полако назире крај.

дошао и дебели

Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!

U sunce ti!!! Pa jos se vise udebljao :sampion

У ишчекивању разрешења Лековићеве судбине
12.01.2007 15:40

Фудбалери Црвене звезде су у петак рано ујутру отпутовали на припреме у Шпанију, оставивши тако домаћој јавности да се занима превирањима унутар функционисања клуба.

Као што је познато, већ дуже време је актуелна прича о одласку генералног секретара Небојше Лековића због наводног сукоба са председником Драганом Стојковићем. По свему судећи, само је питање дана када ће Лековић напустити "Маракану", али о правим разлозима може само да се нагађа.

Председник Звезде је незадовољан појединим потезима које је Лековић вукао последњих месеци. Почев од непромишљених и бомбастичних изјава по медијима у вези са потенцијалним појачањима и инвестицијама, па све до одређених политичких потеза.

Чини се да је управо политика и основни разлог Лековићевог одласка из нашег најтрофејнијег клуба. Генерални секретар је себи дао превелику слободу у доношењу неких одлука, а како се ближе парламентарни избори у Србији све је јасније да држава жели да стави под контролу све што вреди, или би могло да вреди, у српском спорту, што је донекле већ учињено у Партизану.

"Љубав" политичара и водећих клубова одувек постоји јер су многи од њих редовни путници на гостовањима у иностранству. Утисак је да на "Маракани" желе да виде какав ће бити епилог републичких избора. Још боље речено, чини се да ће избори одредити каква ће бити структура клупског руководства Црвене звезде јер тешко да председник Стојковић може и има жељу да се избори са таквим (неминовним) исходом.

Када се све реално погледа, суштинског сукоба и несугласица између Стојковића и Лековића није ни било. Одређених размимоилажења јесте, али то свакако не може да буде довољно уверљив аргумент за прекид сарадње. Одуговлачење обе стране око давања конкретних одговора на ову тему зато може да се тумачи као куповина времена, односно тражење најбезболнијег и најубедљивијег разлога који би јавност требала да прогута.

И док се чека расплет још једне "сапунске опере" која одвлачи пажњу од правих тема, али која је на неки начин одличан показатељ стања у српском фудбалу па и спорту, већ се спекулише око имена Лековићевог наследника. Помињао се Зоран Дамјановић, дојучерашњи генерални секретар ФССЦГ који је и виђен са појединцима из звездиног руководства на појединим манифестацијама одржаним крајем прошле године.

Очекује се да ситуација буде разјашњена до повратка тима из Шпаније, а ако дође до разрешења и нових именовања, она би морала да уследе до наставка првенства у другој половини фебруара.

Небојша Лековић поднео оставку
16.01.2007

Конференција за медије

Генерални секретер Црвене звезде, Небојша Лековић, поднео је у уторак неопозиву оставку после осам месеци рада у нашем клубу. Тим поводом Лековић је у Медија центру одржао конференцију за медије.

У последњем обраћању новинарима, Лековић је рекао:

"Поносан сам на мој рад у Црвеној звезди јер она има 14 бодова предности на табели у односу на свог највећег ривала, вратила је преко 10 милиона евра дуга од тога банкама 8.5 милиона и у каси остаје још пет милиона евра од трансфера који треба да дођу на име трансфера који су до сада обављени", рекао је Лековић и наставио:

"Било је неких спекулација да сам у лошим односима са председником Стојковићем, али то није истина и нема потребе да се шири прича на ту тему. Постављала су се разна питања о евентуалним греховима Небојше Лековића као о лицитирању изградње нове Маракане. Хоћу да кажем да смо посредством Владимира Југовића, члана Управног одбора, добили пред Нову годину званичну понуду једног аустријског инвестиционог фонда, на чијем је челу бивши министар финансија Аустрије, о улагању близу 500 милиона евра о улагању у комплекс којим располаже Црвена звезда. То би било једно од пет највећих улагања у Србију. Њихова жеља била је да направе нови стадион, академију фудбала, гараже, тржне центре и хотеле и то би клубу остало после 30-40 година што би представљало неки вид концесије".

"Неспорно је да је Црвена звезда највећи српски бренд у сваком смислу и о томе сви треба да водимо рачуна. Што се тиче замерке да сам на своју руку лицитирао да Црвена звезда вреди најмање 200 милиона евра, понављам да Звезда заиста вреди најмање толико. Пре две године је ревизорска кућа коју је ангажовала УЕФА проценила да само стадион вреди 80 милиона евра. Оно највредније што Црвена звезда има је грб и то је и најтеже проценити колико вреди јер је то и најскупље јер су њега стварале генерације људи. Звезда на светском тржишту вреди много и Србија ње не сме лако да се одрекне", изјавио је Лековић који се захвалио свим сарадницима.

Оде будала, хвала Богу  :sampion  :ruke Можда сад започне неки бизнис са оним суљама код којих је гостовао :batine