Делије Онлајн

Делије Кафе => Терен => Topic started by: Васил on August 09, 2005, 12:38:03 AM

Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 09, 2005, 12:38:03 AM
Овако народе. Имам ту част да вас обавестим да после неколико месеци преданог рада и неколико одлагања данас пуштамо у рад нови сајт нашег фудбалског клуба.

Дизајн сајта је коначан (значи верзија 1.0), неке функције ћемо додавати у ходу (отприлике до краја августа), а све конструктивне критике и сугестије су добродошле.

Уживајте у новом сајту

ФКЦЗ Web Team
Title: FKCZ WEB
Post by: Radza on August 09, 2005, 12:47:46 AM
Mogao si i link da postavis :lol:  namigivanje
Title: FKCZ WEB
Post by: Northern on August 09, 2005, 12:49:14 AM
Стварно Василе заборавио си најважнију ствар :lol:
Title: FKCZ WEB
Post by: Radza on August 09, 2005, 12:49:41 AM
evo jos i 'pasvord' traze da udjes na sajt????
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 09, 2005, 01:05:37 AM
:) Па линк је исти www.fc-redstar.net

Што се тиче пасворда. Рекао сам данас, сада је још увек рано јутро  namigivanje
Title: FKCZ WEB
Post by: Radza on August 09, 2005, 01:28:16 AM
Nije valjda da ce adresa internet prezentacije da ostane na Engleskom jeziku?  :o
Title: Re: FKCZ WEB
Post by: bleko on August 09, 2005, 05:11:48 AM
kako mogu da udzem na sajtu
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on August 09, 2005, 07:28:54 AM
http://www.wiener.co.yu/

Postavi link i za ostale sponzore, ne samo za Tojotu.

Za sada obecava iako nisam video sajt zbog log in-a. Mozda ste mogli da fleshujete prvu stranu. Ova slika na prvoj stranici je ko stvorena da bude u flash-u, ali dobro.

Pozdrav, svaka cast i hvala qrcu.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 09, 2005, 01:06:07 PM
Бока, све ће ово бити исправљено. Ово за флеш нисам баш најсигурнији.

Иначе, сајт је отворен па можете да погледате и да нам кажете импресије  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Anonymous on August 09, 2005, 01:43:27 PM
Evo ti par mana.

1. Zaglavlje ti je preveliko.  Pri 1280x1024 zauzme ~30% ekrana, a pri 1024x768 zauzme skoro pola.  Nepotrebno iako evo sad opet pogledah sajt i pojavi se meni u gornjem lijevom...

2. Traka u donjem lijevom uglu; je nepotrebna (jer nije iste velicine kao ona gornja) i pri tom kao da je radjena u "paint"-u.

3. Jeste kojim slucajem pogledali internet prezentacije nekih drugih klubova?

Primjer 1 (http://www.olympiakos.gr)
Primjer 2 (http://www.psv.nl/)
Primjer 3 (Veliko zaglavlje ali mislim da ima funkciju) (http://www.sslazio.it/index.aspx)
Primjer 4 (http://www.slbenfica.pt/)
Primjer 5 (http://www.rsca.be/index2.php?language=en)

ITD ITD[/url]
Title: FKCZ WEB
Post by: Anonymous on August 09, 2005, 01:49:13 PM
I jos nesto, nemoj da mislis da kritikujem rad u zelji da te omalovazavam.  Zelim samo da pomognem kako bi neko ko nabasa na sajt rekao pa vidi, do jaja sajt.  Takodjer, kao nosioci one dvije zvjezdice  :ruke mogli bi da se barem na engleskom predstavimo svijetu kako treba  ;pivo
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on August 09, 2005, 02:43:38 PM
Пошто сам погледао бета верзију сајта имам неколико примедби, али добронамерних, поштујући време и труд који сте уложили у израду сајта и имајући у виду шта се све догађало са ФК. Имам сличних искуства. У организацији у којој радим већ 3. године се израђује сајт и свестан сам проблема са којима се сусрећете. И ово мало домаћих сајтова су неозбиљни у највећем броју случајева.

Моје примедбе су следеће.

(http://geocities.com/skaric_bojan/wwfcrs.gif)

Ово је и meekats приметио: Стварно лоше одрађено и по мени не потребно. Део предвиђен за вести "као" једним делом прелази преко те траке, али само пажљивим загледањем се може уочити Ваша жеља за динамичним изгледом сајта. Потпуно непотребно.


(http://geocities.com/skaric_bojan/wwfcrs2.gif)

Мени је тотално на погрешном месту и одскаче од изгледа сајта. Некако виси. Бар да нема свој оквир, односно да је позадина менија транспарентна. Мени би "као" требао да буде интегрисан у горњу траку. Плава у менију је много ружна боја. Подменији не смеју да имају само један линк. Нпр. Навијачи Делије па онда подлинк Делије. Може историјат - о нама, групе, галерија слика итд. али никако само линк Делије.  

Без љутње али сајт изгледа као да се бавимо кројачким радовима са овим тракама.


(http://geocities.com/skaric_bojan/wwfcrs1.gif)

Овде сам ти селектова црвеним оквиром оно што ми се не свиђа.


(http://geocities.com/skaric_bojan/wwfcrs3.jpg)

А овако изгледа сајт на 1280x1024

Такође мислим ни да одабри боја није баш најсрећнији. Пре свега мислим на сиву, црна слова на белој позадини (црно-бело), тамно бордо. Још плава, па као да је комшијски сајт.

У сваком случају, немој да бринеш. Када сам Аврамовића видео на слици пао ми је мрак на очи па сам можда и преувеличао неке ствари. У сваком случају свака промена је добра а верујем да ћеш успети да доведеш овај сајт до савршенства.

Поз.
Title: Re: FKCZ WEB
Post by: фкцз on August 09, 2005, 02:54:57 PM
Boka, evo dela posta jednoj od clana web team-a na delije.net-u:
Quote from: "dragance"Ovaj sajt je poklon nasem klubu, a prvi put je ponudjen pre jedno 3-4 godine, ali se zbog raznoraznih razloga nije ostvarilo. Zahvaljujuci Vasilu, sve je ponovo pokrenuto prosle godine oko novembra, i na pragu smo neceg zaista velikog (barem za mene).

Dosta truda, zivaca, rada, pa i novca je ulozeno u ovaj projekat i sve je finansirano na dobrovoljnoj bazi. Niko nije uzeo kintu, niti ce. Ali mi nije zao, a verujem da nikom iz tima nije zao takodje.

Maestralna ekipa koja je omogucila da se ovo odradi je:
Vasili
Kiki
Bane
Padobranac
moja malenkost

i ljudi iz kluba:
Zoran
Vlada
Sale
i ceo marketing!

Bice jos mnogo cega na sajtu, nove verzije ce biti ubacivane nedeljno (najmanje), a ovo sto imamo danas, iako verovatno bolje od starog sajta, jos ima nedostataka koji ce biti ispravljeni - u cemu je vasa pomoc da nam skrenete paznju dobro dosla.

Da vas podsetim da na sajtu nisu ubacene jos sve funkcionalnosti:
- "search" opcija je trenutno iskljucena
- statistike se jos sredjuju i ubacuju razne dinamicne funkcije
- e-Sezona i uzivo audio prenosi ce da pricekaju jos malo
- kao i clanarina u klubu.
- video snimci dosta golova (danas i od osnivanja kluba)

Ovo sto trenutno vidite je otprilike 50% sadrzaja koji je dostupan svima. Znaci, jos toliko ocekujte za najkasnije nedelju dana.

Molim bez "cicija" komentara, tipa " vidi onaj font onakav tamo, a 'vamo nije hahaha...". Toga smo svi svesni, ali materijala ima zaista mnogo i sve ce se srediti za dan-dva.
dakle polako, nije sajt zavrsen.. namigivanje
Title: FKCZ WEB
Post by: SaXoN on August 09, 2005, 05:16:20 PM
Osnova je dobra, ali neke detalje treba srediti.

1. Font - vecinom PREVELIKA slova, trebaju biti manja, kao na sekciji "Vesti" recimo. Sto se boje tice, mislim da bi tamno plava bolje isla nego crna.

2. Naslovi/podnaslovi - ipak treba malo da odskacu od ostatka teksta. Bold, italic, underline... samo neki od predloga ;)

3. Slike - tj slicice. Uzmimo sekciju "Stadion" za primer. Od tolike nam Marakane, stavljene su dve slicice koje se ne mogu ni uvecati. Trebala bi ispod naslova stajati jedna poveca slika ispunjene Marakane (kao sto je bio slucaj na starom sajtu). Ostale slicice koje idu uz tekst trebale bi biti u mogucnosti uvecati se kad se klikne na njih.

Toliko za sada. Inace, svaka cast na trudu, samo nastavite!
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on August 09, 2005, 07:01:34 PM
Нисам ја ни рекао да је завршен. Хвала Богу да није. Само сам изнео пар примедби.

Елем имам још "савета". Она текстура сиве боје која ми личи на текстуру сивих џинс панталона или штофа-материјала за шивење, што ме опет враћа на причу о кројачком сајту, би требала да буде, чиста светло сива или са нијансама сиве.

Затим под линком вечити дерби има неколико слика. Слике су мнооогоооо мале. Једва се разазнаје да је реч о играчима. Мутне су и тотално безвезе, а фонт да избије очи.

Насловна страна где  су вести, мала Пиксијева слика виси у ваздуху, а текст је са стране и то баш ружно изгледа.

Поз.
Title: FKCZ WEB
Post by: Dacha od Bosne on August 09, 2005, 09:19:17 PM
Da li planirate na sajt staviti opciju live rezultata? Npr. na sajtu kk-a su svojevremeno prenosene utakmice sa kracim komentarima.
Inace, za mene koji se bas I nerazumijem toliko u detalje oko sajtova, ovaj izgleda po prilicno dobro s tim sto vjerujem da su neki predlozi drugih na mjestu I da cete ga do kraja uraditi kako treba.

poz
Dacha
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 09, 2005, 10:03:48 PM
Хвала на сугестијама. Све што сте написали (и што ћете написати) биће узето у обзир приликом даљег рада.

@ meekats Брате, погледао сам све оне линкове (у ствари, у протеклих пар месеци сам погледао много линкова на ту тему). Мени оно изгледа као да је пресликано, сви су рађени у истом фазону. На страну укуси свих нас о бојама, али овај наш дизајн је убедљиво најбољи, а и прилично је оригиналан. Ја не видех сличан.

@ Dacha od Bosne Планирамо нешто у том фазону. Биће лајв скорова, преноси... Ништа ссе не брини, техникалије око тога су спремљене и биће укључено онако у ходу  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Djape_BBrdo on August 10, 2005, 12:00:08 AM
Svaka cast za ulozeni trud,stvarno cenim sto je neko ulozio toliko vremena,truda,novca i cega vec za nas voljeni klub.Ja ipak kao laik za ove tehnicke stvari,nemam da prilozim nikakvu primedbu.Jedva cekam da vidim kako ce da izgleda kad bude skroz gotov.
Pozz
Title: FKCZ WEB
Post by: Anonymous on August 10, 2005, 03:13:07 AM
Quote from: "Васил"
@ meekats Брате, погледао сам све оне линкове (у ствари, у протеклих пар месеци сам погледао много линкова на ту тему). Мени оно изгледа као да је пресликано, сви су рађени у истом фазону. На страну укуси свих нас о бојама, али овај наш дизајн је убедљиво најбољи, а и прилично је оригиналан. Ја не видех сличан.

Mislim da nisi upravu.  Koliko oni bili slicni, razliciti su.  Ako pogledas najjace sajtove na svijetu, oni kroz jednostavnost predstave sve sto im treba.  Mislim da i Mancester, Celzi, Real Madrid imaju vrhunske dizajnere al' nema tu mnogo price.  Predstavlja se sajt onima koji prvi put dolaze al' je sajt uglavnom za one koji tu dolaze svakodnevno, kao ja.  Znaci, informacija pa onda dizajn.   Zaglavlje je preveliko (200+piksela).  Dovoljno je da bude ~120.  Prvi tekst je negdje poslije nekih 250 piksela sto je mnogo.
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on August 10, 2005, 12:07:15 PM
Svaka čast, verujem da će vremenom sajt biti sve bolji i bolji. Good work, lads! ;pljuga
Title: FKCZ WEB
Post by: Dacha od Bosne on August 10, 2005, 12:11:09 PM
Vasil, jel' ono Dragance na jednoj fotki ili?

poz
Dacha
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 10, 2005, 07:23:36 PM
Једино ако си видео фотку на којој је Драганче у телевизору  namigivanje . Прилично је тешко (такорећи неизводљиво) бити у исто време у Београду на конфу за новинаре и на Новом Зеланду (где одрађујеш посао око сајта).

Значи, ниси видео Драганчета.

Кики и моја маленкост нису желели да се експонирају у јавности тако да ни нас нисте могли да видите. Ја сам био одма` ту иза камере  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Dacha od Bosne on August 10, 2005, 09:12:45 PM
Ma i meni nesto cudno bi nego rekoh da nije dosao sa N. Zelanda.
Svaka cast na trudu. Dobro bi bilo da nas malo vise informisete o clanstvu i kakve su privilegije za iste.
Puno pozdrava

poz
Dacha
Title: FKCZ WEB
Post by: Dacha od Bosne on August 10, 2005, 09:32:11 PM
Vasil, mogli bi pored rasporeda utakmice i datuma odigravanja staviti i satnicu. Mala stvar ali korisna.

poz
Dacha
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 10, 2005, 10:44:37 PM
Quote from: "Dacha od Bosne"Dobro bi bilo da nas malo vise informisete o clanstvu i kakve su privilegije za iste.
Puno pozdrava

poz
Dacha

Отприлике ово

Quotedragance
DELIJA senior
   
To su
- uzivo audio prenosi preko neta
- video isecci sa konf. za stampu i golova (pod uslovom da su teh. mogucnosti obezbedjene gde igra Zvezda. Na Marakani i u Evro tekmama, ovo nije problem)
- Rezervisanje karti za meceve
- ekskluzivni intervjui sa igracima/trenerom
itd.
- aplikacije za mobilne telefone (mislim da ce ovde biti limit na 3G za dijasporu sto se tice audio/video, a preko GPRS za Srbiju ce biti limitiran sadrzaj)


To je "premium" content, kojem ce se moci pristupiti sa clanskom karticom FK CZ o kojoj smo ovde razgovarali pre nekoliko meseci (ako se secas, dala bi pravo i za glasanje za Skupstinu). Videcemo kako ce ovo biti odradjeno. Tehnicki uslovi i podrska su tu.
_________________
penzos sa kalisha

Што се тиче сатница... `бем ли га. Видећу са људима из клуба да ли уопште то имамо за предстојеће утакмице. Знам да је Пикси од ФС-а тражио да се наше утакмице на Мари играју у вечерњим терминима.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 10, 2005, 10:46:23 PM
Да не буде забуне, биће ту још неких ММ зајебанција, ал` нећу баш све да откривам  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: screamer on August 12, 2005, 08:35:23 AM
Што се сајта тиче, мислим да је добар...моја највећа замерка односи се на боју заглавља - превише тамно...треба да буде више ЦРВЕНА...даље, промените формат датума у најавама мечева (нек буду по српски, а не 8/11/05)...
Други су већ поменули неке ствари које су и мени засметале...тек када буде у потпуности завршен сајт, моћи ћемо да причамо и о другим детаљима...
Похвално је то што тражите и наше мишљење...ако будете одрадили измене у складу са овим предлозима, мислим да ћемо имати најлепши сајт!!!
Само напред!
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on August 12, 2005, 06:23:53 PM
A kako da ja nađem sliku ovosezonskog sastava (koji se vidi u levom delu sajta) a da je normalne veličine? Slika ne može da se uveća, a opet ne može u avatar, pa čemu služi? :D
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on August 16, 2005, 07:31:59 PM
Посетила сам малопре сајт да се информишем у колико сати почиње текма у суботу али не пише.
На саром сајту је тај инфо био доступан бар недељу дана унапред. :finger
Мојне да ме разочаравате.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 16, 2005, 08:20:17 PM
Биће, не брини. Баш смо јутрос причали о томе. То су оне ситнице које живот значе  namigivanje , а које се додају у ходу.
Title: FKCZ WEB
Post by: Radza on August 17, 2005, 12:42:26 AM
Ne bi bilo lose da se postavi rubrika sa fotografijama u kojoj bi se, posle svake utakmice, mogli videti najinteresantniji detalji sa terena i tribina?!

ziveli
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 17, 2005, 01:03:47 AM
За сада је то само у форми вести. Видео си извештај из зпршћа? Оно што смо планирали и што ће бити је много занимљивије од фотографија  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Radza on August 17, 2005, 04:46:53 AM
Ne mogu da nadjem izvestaj iz Z. postavi direktan link!

poz.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 17, 2005, 08:35:02 AM
http://www.fc-redstar.net/content.aspx?id=72&cultureID=2

Na naslovnoj strani (trenutno je u fazi dorade) se nalaze poslednje tri vesti. Ostatak mozete da vidite kada u glavnom meniju kliknete na vesti. Za sada su date pojedinacno i ima ih stvarno mnogo :) , ali radi se na arhivi i ubuduce ce to izgledati mnogo preglednije.
Sto se tice vremena odigravanja utakmice, tu postoji omanji problem zvani FSSCG. Naime, jos nam nisu odobrili da utakmice igramo od 8 uvece, tj. svaki put moramo da ih cimamo. Izgleda, ali naglasavam, izgleda da ce protiv Vozda igrati od pola 8. Znaci, nije problem staviti sat odigravanja, ali sta to vredi kada mora da se saceka potvrda iz FS, a svi znamo koliko su oni azurni.
Sto se tice boje zaglavlja, mislim da je sasvim u redu. Ako bi bilo vise crvena postojala bi mogucnost da bude previse drecava i da "bode" oci.
Pa da, ta fotka tima (bez nogu, kako Vasili voli da kaze) je tu za sada. Videcemo sta ce se uraditi u vezi sa tim, ali u ovom trenutku ima daleko bitinijih stvari za odradjivanje. Glancanje ostavljamo za kraj.
Title: FKCZ WEB
Post by: Dacha od Bosne on August 18, 2005, 07:25:39 PM
Da li znate kako ce se naplacivati clanarina za nas koji smo u drugim drzavama?

poz
Dacha
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 19, 2005, 07:53:04 AM
Placace se onako kako se placa u inostranstvu - karticom.
Title: FKCZ WEB
Post by: zzzvizzz on August 22, 2005, 01:59:33 PM
Mislim da bi trebali da usaglasite fontove (to je već neko pominjao, font zaposlenih izbi oči ), da napišete koji su browseri podržani (opera nije), ako pišu imena igrača na ćirilici onda link na detalje ne treba da piše ni na latinici ni select... već nešto tipa -детаљи- ili ništa nego klik na ime igrača, a mogli bi i svi igrači da stanu na jednu stranu a ne 3, spisak stručnog štaba i igrača mi je logičnije da stoji pod -klub- nego pod -tekuća sezona- , trebalo bi slika sa naslovne stvari da baci link na spisak igrača, na naslovnu stranu bi mogli da se stave još neki podaci, a ne samo vesti (recmo sezonska karta). Nisam sve video, ali ovo sam primetio. Inače, komplimenti svima za uložen trud i entuzijazam.
Title: FKCZ WEB
Post by: Gigac_FCRS on August 30, 2005, 09:35:12 PM
LJUDI ZASTO MENI NECE DA SE OTVORI STRANICA ZVEZDINOG SAJTA ???MOLIM VAS LJUDI POMAGAJTE !!!POGOTOVO MI JE STALO ZBOG AUDIO PRENOSA I SNIMKA GOLOVA!MOLIM VAS ODGOVORITE MI ZASTO NE MOGU ?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 31, 2005, 07:27:26 AM
www.fc-redstar.net
Otvara se sasvim lepo, brzo i normalno
Za sada nema radio prenosa i snimaka golova, ceka se da se pocne sa uclanjivanjem.
Title: FKCZ WEB
Post by: Gigac_FCRS on August 31, 2005, 09:21:19 AM
ama znam dobro adresu ali nece brate !mozda je to zbog toga sto sam u dijaspori ?posto jednostavno nece !!!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 31, 2005, 10:00:38 AM
Kakve veze ima gde se nalazis, svasta. Moguce je da koristis Operu, a sa njom, iz nekih razloga tehnicke prirode, ima problema. Ako koristis Operu, jedina pomoc je da predjes na Mozilu ili IE.
Ja nisam brat, a i nemam nameru to da postanem.
Title: FKCZ WEB
Post by: padobranac on August 31, 2005, 12:29:22 PM
Quote from: "Anonymous"
Quote from: "Васил"
@ meekats Брате, погледао сам све оне линкове (у ствари, у протеклих пар месеци сам погледао много линкова на ту тему). Мени оно изгледа као да је пресликано, сви су рађени у истом фазону. На страну укуси свих нас о бојама, али овај наш дизајн је убедљиво најбољи, а и прилично је оригиналан. Ја не видех сличан.

Mislim da nisi upravu.  Koliko oni bili slicni, razliciti su.  Ako pogledas najjace sajtove na svijetu, oni kroz jednostavnost predstave sve sto im treba.  Mislim da i Mancester, Celzi, Real Madrid imaju vrhunske dizajnere al' nema tu mnogo price.  Predstavlja se sajt onima koji prvi put dolaze al' je sajt uglavnom za one koji tu dolaze svakodnevno, kao ja.  Znaci, informacija pa onda dizajn.  

Evo i mene da se oglasim.
Moram da se slozim sa Vasilom (a kako i ne bi  namigivanje ). Ovi primjeri koje si dao nemaju veze sa dizajnom. Kako izgleda svi su radjeni sa nekim od CMS-a ponudjenih. Ok sve to izgleda donekle u redu ali zasto da nasa stranica bude ista kao i kod svih ostalih. Za takve kao sto ti kazes da jesi su najzanimiljivije vijesti a to ti je prvo dano cim udjes na sajt. Ti posljednje vijesti su sasvim dovoljne a kako ti je kiki odgovorila (a i svim ostalima) arhiva ce jos da se uradi i sve ce to biti jos preglednije.
Pozdrav
Title: FKCZ WEB
Post by: Gigac_FCRS on August 31, 2005, 04:09:43 PM
Quote from: "kiki"Kakve veze ima gde se nalazis, svasta. Moguce je da koristis Operu, a sa njom, iz nekih razloga tehnicke prirode, ima problema. Ako koristis Operu, jedina pomoc je da predjes na Mozilu ili IE.
Ja nisam brat, a i nemam nameru to da postanem.

Znam da sam lupio da mozda nemoze zato sto sam napolju, ali jednostavno ne znam sta bi moglo drugo da bude!Ne koristim Operu i sve uradim kako treba ali sajt NECE da mi se otvori...valjda mi je takva sudbina  :(
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on August 31, 2005, 04:22:09 PM
Tuzno je kada se "zvanicne" vijesti moraju citati na nekom drugom sajtu i kad se pozitivne kritike ne prihvataju...   :o  U svakom slucaju, srecno.
Title: FKCZ WEB
Post by: padobranac on August 31, 2005, 07:41:25 PM
ima ralzloga za to. Sto se tice pozitivne kritike uvijek je dobro dosla. Samo o dizajnu se ne moramo prepirati jer je takav kakav je a mnogo tema i mnog vremena je ispitivano kako i sta je najbolje. Zbog toga si dobio odgovore kakve si dobio. Bez uvrede...
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on August 31, 2005, 08:50:29 PM
Meni je vec Vasil objasnio da postoji neki problem sa Operom pa sada na zvanicni sajt idem preko IP,ali da li postoji sansa da se ukloni taj problem i da se normalno ide preko Opere?!
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on August 31, 2005, 08:56:47 PM
Evo, dva puta hocu da odgovorim, oba puta brisem po "pola sata pisanja" jer, znajuci nas mentalitet, uvrijedio bih nekoga.

Sve u svemu, sve najbolje.  ;pivo
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 31, 2005, 10:19:37 PM
Ако нећеш јавно, напиши ПП мени или Кики па ћемо да видимо.
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on September 01, 2005, 04:14:31 AM
Quote from: "Васил"Ако нећеш јавно, напиши ПП мени или Кики па ћемо да видимо.

Javicu se kroz koji dan...





Za ove sto ne mogu da pridju na sajt sa opere, probajte ovo...

------------------------------------------------------------------
Idite na "File" pa "Quick Preferences".
Vidite jel' ima kvacica pored "Enable Javascript"; ako nema, stavi je... ako ima, skini je...
Ugasi pa upali operu i probaj ili samo pritisni refresh....
------------------------------------------------------------------
Title: FKCZ WEB
Post by: supreme on September 08, 2005, 07:27:47 AM
Može li neko da kaže nešto o projektu "Red Star Caffe Network"? Vidim da je izašla vest na centrali, pa rekoh Vasil bi morao nešto da zna o tome...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 08, 2005, 11:58:43 AM
Centrala je prekopirala sa zvanicnog sajta :) .
U sustini ne znam nista vise (verovatno ni Vasili) od onoga sto je na sajtu napisano. Ovo je vise kao opipavanje pulsa i nece biti realizovano u najskorijoj buducnosti (potrebno je dosta stvari da se odradi da bi se tako nesto realizovalo). U sustini, u ovoj fazi se verovatno i ne zna nista konkretnije od onoga sto je napisano na sajtu. Kako se stvar bude razvijala bice i konkretnijih informacija koje cemo podeliti sa vama.
Title: FKCZ WEB
Post by: COFI on September 10, 2005, 11:19:26 AM
Ljudi,stvarno bez uvrede ili neceg slicnog znaci samo DOBRONAMERNO,i prijateljski moram da kazem da ovaj sajt sem dizajna je skoro isti kao prosli.Ja znam da zbog finansija ali i drugih stvari nije moglo bolje i da se dosta ljudi TESKO namucilo da bi uspeli da ga naprave ali ipak mislim da mu fali jos MNOGO toga da bi sajt bio bar na prosecnom nivou.Znaci ponavljam bez potrebe da nekog uvredim(citaj naljutim) ili neznam sta,samo sam mislio da cemo dobiti mnogo moderniji i bolji sajt od prethodnog sa mnogo vise linkova,stranica,slika,zanimljivosti,textova,animacija itd.
Sve u svemu  svaka promena je dobra :D
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on September 10, 2005, 04:04:05 PM
Quotesa mnogo vise linkova,stranica,slika,zanimljivosti,textova,animacija itd.

Нико се не љути  :) , на почетку смо рекли да су све добронамерне критике добродошле.

Као што пише у доњем левом углу сајта, ово је верзија 1.0. Значи она прва верзија која се користи после бете и тренутно Драганче пегла неке техникалије које се голим оком не могу видети, али морају да се среде. Што се тиче овог што си навео... Нешто је већ подигнуто на сервер (али је тренутно закључано), нешто је још увек на нашим рачунарима и треба да буде подигнуто, нешто је и на телефонима  ;pljuga ... Трудили смо се да ништа не заборавимо... када се све пусти у рад ви ћете нам рећи да ли смо нешто заборавили, просто јел` да  :) .

У сваком случају, драго ми је да се сајт коментарише јер то значи да га и посећујете  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: NightMare on September 10, 2005, 11:44:33 PM
Quote from: "Васил"У сваком случају, драго ми је да се сајт коментарише јер то значи да га и посећујете  :D
Naravno. Bravo za live pracenje meca. Izvanredno, sa slikama i dobrim opisima. E sad, posto sam ja live bio na Marakani ne znam koliko brzo ide ali verujem da je ok. Jos samo par sitnica ( npr. izvestaj sa treninga, rodjendani igraca... ) i to je svetski nivo. Bravo, opet.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on September 11, 2005, 09:06:03 AM
Quote from: "NightMare"Bravo za live pracenje meca. Izvanredno, sa slikama i dobrim opisima. E sad, posto sam ja live bio na Marakani ne znam koliko brzo ide ali verujem da je ok. Jos samo par sitnica ( npr. izvestaj sa treninga, rodjendani igraca... ) i to je svetski nivo. Bravo, opet.

Овај начин преноса је привремен и изнуђен неким стварима, биће то малчице другачије када се неке ствари среде. Иначе, пренос иде лајв, раде га наши другари из маркетинга (јер смо Кики и ја лајв на Северу).
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 07, 2005, 12:25:49 PM
Неко ми је овде тражио слику првог тима, ал` сам заборавио ко  :zbunjen . Сада се може скинути са хоумпејџа.
Title: FKCZ WEB
Post by: Maj 25 on October 07, 2005, 01:30:36 PM
Oce biti slike svakog igracha pojedinachno?
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 07, 2005, 01:56:54 PM
текућа сезонa>преглед ту имаш списак играча, са леве стране кликнеш на select и volia... ето слике  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 07, 2005, 01:59:47 PM
хтедох написати voila  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 07, 2005, 05:48:57 PM
Ako nije problem zeleo bih da znam kada ce sajt biti gotov,pisalo je do kraja avgusta,nadam se da ce uskoro!
Title: FKCZ WEB
Post by: negativac on October 09, 2005, 03:17:08 AM
Quote from: "slawisha"Ako nije problem zeleo bih da znam kada ce sajt biti gotov,pisalo je do kraja avgusta,nadam se da ce uskoro!

Nije gotov,ovo sto sada stoji na tom domenu je opticka varka.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 10, 2005, 03:56:32 PM
Quote from: "negativac"
Quote from: "slawisha"Ako nije problem zeleo bih da znam kada ce sajt biti gotov,pisalo je do kraja avgusta,nadam se da ce uskoro!

Nije gotov,ovo sto sada stoji na tom domenu je opticka varka.
Ne znam jel to neka ironija,ali sajt nije gotov,pogledaj malo bolje pa se javi!
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 10, 2005, 06:23:15 PM
Људи, ајде да се не препуцавамо овде... сви смо наши  :) .

Још имамо секције које су закључане за јавност (што се и види), за неке ствари ових дана ће се радити техничке пробе, још понешто занимљиво ће бити пуштено ових дана (колико ја знам)...
Речено је да ће бити готово до краја августа, али јебига... Радимо, немојте замерити...

Ако случајно неко није видео до среде је отворен мејл на коме можете слати питања Пиксију, па ко воли нек изволи...
Title: FKCZ WEB
Post by: pop_Milutin on October 10, 2005, 08:30:26 PM
Imam jedan dobronamjeran predlog za sajt, da se na stranici o ligi i rezultatima stavi kalendar za celu sezonu, ako vec ima onda nista ali ja ga nisam nasao. Ima takav na sajtu KK.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on October 11, 2005, 08:02:18 AM
Kalendar je u svakom slucaju bio u planu, ali tu postoji omanji problem: jos se ne zna kad pocinje drugi deo sezone :D  . Za sada se ubacuju po tri meca unapred (znam da bi bilo dobro da postoji satnica, ali to se sazna mozda par dana pre samog odigravanja utakmica).
Budi uveren da cu ja pokusati da izboksujem kalendar koji bi bio poprilicno detaljan (znaci, ne samo utakmice), ali Dragance, pre svega, zaista nema vremena (izdesavale su mu se neke stvari i u privatnom zivotu) i jos uvek se radi na arhitekturi ovog sajta. Kalendar i jos mnogo toga predstavlja samo glancanje, a to jos nije na redu.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on October 11, 2005, 08:59:12 AM
sajt koji za mene ima SVE  je http://www.fck.dk/.


u sredini izvestaj,slike ,izjave aktera posle tekme.
sa desne strane su novosti,slike sa treninga,itd itd itd.U sredini ispod izvestaja sa zadnje tekme imas lepo informaciju o ko je povredjen ko ima kartone i ko ne sme da igra sledecu tekmu.Leva strana--imas link za njihov radio(navijaci imaju svoj radio eeej)koji se emituje svaki dan,ima link za video/audio prenos kada je konferencija za stampu..................
linkovi za:sajt navijaca,info o stadionu,sezona(ko je koliko igrao,dao golova),sponzori itd itd


savrseno a jednostavno
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 11, 2005, 11:14:16 AM
Evo nešto što sam ja radio pre dve-tri meseca.

Biće pušten u rad verovatno do kraja godine u cilju popularizacije našeg kluba. Neće imati nikakve prodaje, reklamiranja i sl. Svi linkovi koji se budu toga ticali biće izvučeni iz sadržaja oficijalnog sajta.


(http://geocities.com/skaric_bojan/webpreviewss.gif)



Ovo će biti 0.0.1 verzija  namigivanje
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 11, 2005, 07:52:17 PM
Svaka cast,mnogo mi se dopada!
Title: FKCZ WEB
Post by: Професионалац on October 13, 2005, 12:37:07 PM
Quote from: "slawisha"Svaka cast,mnogo mi se dopada!

i meni!
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on October 17, 2005, 03:18:33 AM
Quote from: "Boka"Evo nešto što sam ja radio pre dve-tri meseca.

Biće pušten u rad verovatno do kraja godine u cilju popularizacije našeg kluba. Neće imati nikakve prodaje, reklamiranja i sl. Svi linkovi koji se budu toga ticali biće izvučeni iz sadržaja oficijalnog sajta.


(http://geocities.com/skaric_bojan/webpreviewss.gif)



Ovo će biti 0.0.1 verzija  namigivanje

Svaka cast, ja sam na tu foru nesto kao poceo al', ko mene pita...  :) pa sam batalio.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 17, 2005, 06:47:38 PM
I meni je inace u planu da napravim stranicu o Zvezdi,s obzirom da studiram dizajn,uskoro trebamo krenuti sa web dizajnom! Od viska glava ne boli  :sampion !
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 17, 2005, 07:55:01 PM
А због чега сад правити зилион незваничних сајтова? Ово што је Бока урадио изгледа одлично! Што се лепо сви који радите веб дизајн не понудите (нпр) Боки (кад већ нисте Драганчету када смо тражили добровољце) за помоћ и удруженим снагама направите нешто што стварно ваља? Без увреде, али ово ми личи на оно типично српско : ... `оћу и ја своје имање па макар било и на пола ара..."  :nene . Креативну енергију би требало усмеравати на укрупњавање снага и заједничку реализацију идеја, а не на уситњавање и цепкање на различите стране (сајтове).

@ Бока. Брате, једна ме ствар занима. Да ли ти је идеја била да хедери имају овако оштар прелаз између нијанси или је то последица "Save for Web" деградације квалитета?
Ако ти треба нека помоћ слободно ми се обрати, па све што је у мојој моћи неће бити проблем  :)

Ја бих грб померио скроз на лево и додао бих му неки B&E  namigivanje
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 17, 2005, 08:12:17 PM
Mozda si i u pravu Vasile,to je cisto ono ideja moja neka,otom potom!
Sto se tice Bokinog rada,meni to extra izgleda,mozda u nekim detaljima bolje od zvanicnog!
Ja licno mnogo volim sadrzajne stranice,gde je svaki deo iskoriscen! Izgleda da je on to ok uradio!
Necu da dajem nikakve komentare zvanicnog dok se sve ne postavi i bude finalno!
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 17, 2005, 08:47:28 PM
Наравно, о укусима не вреди расправљати  namigivanje ... Што се тиче званичног, вероватно сте приметили да се изглед још увек мења итд... Доћи ће и до тог дела са искоришћеношћу који ти помињеш.

Ако случајно овде на форуму има неко из дијаспоре, а да прати (за сада) текстуалне преносе, занима ме како вам то изгледа и да ли би нешто додали, одузели... Ово питање у ствари важи за комплетан садржај за све вас који немате приступ у онај заштићено део форума на делије нету.



QuoteOvo će biti 0.0.1 verzija
:) Бока, јел` ово нека зајебанција на наш рачун?
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 17, 2005, 09:27:43 PM
Quote from: "Васил"


QuoteOvo će biti 0.0.1 verzija

:) Бока, јел` ово нека зајебанција на наш рачун?

Maло ништа лично...  namigivanje

Све што сте урадили је за похвалу и верујем да ће бити још бољи официјални сајт како време буде пролазило.

Што се тиче прелаза боја наравно да тако не изгледа "уживо".  То је гиф слика. Смањио сам на минимум квалитета како не би било копирања :)

Хвала на саветима наравно да ћемо бити у контакту по овом питању, јер сам не могу да завршим све.
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on October 18, 2005, 02:57:35 PM
Quote from: "Васил"А због чега сад правити зилион незваничних сајтова? Ово што је Бока урадио изгледа одлично! Што се лепо сви који радите веб дизајн не понудите (нпр) Боки (кад већ нисте Драганчету када смо тражили добровољце) за помоћ и удруженим снагама направите нешто што стварно ваља? Без увреде, али ово ми личи на оно типично српско : ... `оћу и ја своје имање па макар било и на пола ара..."  :nene . Креативну енергију би требало усмеравати на укрупњавање снага и заједничку реализацију идеја, а не на уситњавање и цепкање на различите стране (сајтове).

@ Бока. Брате, једна ме ствар занима. Да ли ти је идеја била да хедери имају овако оштар прелаз између нијанси или је то последица "Save for Web" деградације квалитета?
Ако ти треба нека помоћ слободно ми се обрати, па све што је у мојој моћи неће бити проблем  :)

Ја бих грб померио скроз на лево и додао бих му неки B&E  namigivanje

Pa, ja sam prvo htio da napravim dizajn kao prijedlog... onda sam se zesce (Srpski) naljutio i htio da uradim svoj web i nakon par minuta sam rekao da necu da se zivciram oko toga.  Ponudio sam se za englesku sekciju... niko me nije kontaktirao, pa sam dig'o ruke... :)  poz.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on October 18, 2005, 05:07:35 PM
Quote from: "Васил"Наравно, о укусима не вреди расправљати  namigivanje ... Што се тиче званичног, вероватно сте приметили да се изглед још увек мења итд... Доћи ће и до тог дела са искоришћеношћу који ти помињеш.

Ако случајно овде на форуму има неко из дијаспоре, а да прати (за сада) текстуалне преносе, занима ме како вам то изгледа и да ли би нешто додали, одузели... Ово питање у ствари важи за комплетан садржај за све вас који немате приступ у онај заштићено део форума на делије нету.



QuoteOvo će biti 0.0.1 verzija
:) Бока, јел` ово нека зајебанција на наш рачун?


Live prenos je sasvim ok samo ako moze negde kod rezultata da se postavi dugme REFRESH.
inace sve je sasvim ok a jos kada se zna da jos sajt nije gotov.
mozda jedini minus je to sto se ponesto napise svaki drugi,treci dan ali kako sam razumeo vi sa time nemate nista.

samo jedno pitanje:

hoceli biti golovi sa svake tekme postavljen ili ce samo to biti sa vecih tekmi???
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 18, 2005, 05:31:35 PM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"
Live prenos je sasvim ok samo ako moze negde kod rezultata da se postavi dugme REFRESH.
inace sve je sasvim ok a jos kada se zna da jos sajt nije gotov.
mozda jedini minus je to sto se ponesto napise svaki drugi,treci dan ali kako sam razumeo vi sa time nemate nista.

samo jedno pitanje:

hoceli biti golovi sa svake tekme postavljen ili ce samo to biti sa vecih tekmi???

Хмпф,  F5, refresh иконица, ако користиш оперу подесиш да се рефрешује на сваких Х секунди... Ај` видећу са Драганчетом јел` проблем да се то аутоматизује...

Колико ја знам, а знам, неће бити голови само са великих текми.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 18, 2005, 06:14:24 PM
Ма нема потребе ни за каквим дугмићем за освежавање стране.

Једноставно у хтмл коду је могуће унети наредбу да страница самостално извршава освежавање на одговарајћи број секунди или минута....
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 18, 2005, 06:27:09 PM
Eво и примера.

То је 5. минута посла да унестете на страницу намењена преносу уживо:

1. пример

<HEAD>

<META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT="10;URL=refresh2.html">

2. пример

<BODY onLoad=window.setTimeout("location.href='next-page.html'",10000)>



За хтмл унесете одговарајућу страницу, а на место броја унесете време трајања. У оба случаја је 10 секунди.
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on October 18, 2005, 08:37:20 PM
Umjesto da se cijela stranica "obnavlja", zasto "live" prenos ne napraviti u novom prozorcetu koji nece imati nista sem tekstualnog prenosa?  Recimo nesto kao sto imaju Stutgart i Inter.  Ovako se cijela stranica "obnavlja".  Nije frka al' kad se obnovi milion puta u dva sata, ipak se server tereti :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 18, 2005, 09:56:52 PM
Зато што ускоро не би требало да буде текст преноса  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on October 19, 2005, 12:52:17 AM
Znaci bice "Evo izlaze Partizanovi igraci... a evo i nasih." :rofl  :ruke
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 30, 2005, 08:37:36 PM
Да ли је ико из дијаспоре пратио пренос?
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 30, 2005, 11:13:24 PM
Ja sam pratio prenos iz RS (doduse to i nije dijaspora  :ruke ),i sve je bilo extra,doduse malo je seckalo ali mozda je to do lose veze (56k)! Sve u svemu,extra stvar! Cestitke ! ;pivo
Title: FKCZ WEB
Post by: Gigac_FCRS on October 30, 2005, 11:21:20 PM
Quote from: "Васил"Да ли је ико из дијаспоре пратио пренос?

Pratio svih 90 minuta, sve je bilo savrseno, pohvale i za komentatora, samo mi je malo smetalo zato sto se prenos radio u zatvorenom prostoru koliko se meni cini, pa tako se nije moglo cuti navijanje, ali sve ostalo je bilo super!!
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 30, 2005, 11:25:52 PM
Da,to sam zaboravio da pomenem,znaci jedino je to mala zamerka!
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 31, 2005, 09:41:52 AM
Quote from: "slawisha"Ja sam pratio prenos iz RS (doduse to i nije dijaspora  :ruke ),i sve je bilo extra,doduse malo je seckalo ali mozda je to do lose veze (56k)! Sve u svemu,extra stvar! Cestitke ! ;pivo

Република Српска никада неће бити дијаспора!

Радиће се и пренос Базела па ко не буде био у могућности да прати РТС-ов пренос може преко сајта.

Од сад па надаље раде се сви преноси са Маракане. За гостовања ћемо да видимо јер већина стадиона у првој лиги нема ни клоњу, а не неку нормалну везу са које се може повезати на нет.

Хвала за подршку
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on November 10, 2005, 05:39:36 PM
http://www.fc-redstar.net/images/Novi-Intro.jpg

Алал вера, за нову почетну страницу!  ;pljuga
Слика ми се полако отварала одозго на доле, тако да сам најпре видела само горњи део слике - панораму са Храмом, значи осмех ми се развукао до ушију.
А онда када сам, најзад, видела и целу слику, рекох себи - Види се да су сајт радили навијачи.  :D

Очекивала сам неке друге промене на сајту.
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on November 10, 2005, 05:49:59 PM
Svaka cast!!!

(http://www.fc-redstar.net/images/Novi-Intro.jpg)
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 07, 2005, 05:25:16 PM
(http://shop.oaza.co.yu/user/include/delije/images/items/majica_japan_2.jpg)

Ко је ово дизајнирао?  :zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: 100%anti crnobeli on December 07, 2005, 09:38:41 PM
Вероватно Снежана Стојковић Пиксета,она има искуства са Јапанцима. :rofl
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 07, 2005, 11:03:23 PM
Да није Влада  :D ... Ма зезам се, немам појма
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on December 07, 2005, 11:27:42 PM
Prvo, SVAKA CAST NA TRUDU ulozenom za izradu sajta.

A sad par sugestija: smanji zaglavlje i neka bude "crvenije" boje,
tabela nase lige i lige UEFA izgleda nekako osiromaseno, obavezno da se postavi satnica odigravanja tekmi, uz izvestaj sa tekme da budu slike i video zapisi i ako ikako moze da bude "live" pracenje tekmi na sajtu nesto kao na Eurosport-ovom sajtu.

Samo tako nastavite!!!



Samo ti...
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 07, 2005, 11:47:08 PM
Прво хвала.

Даље, заглавље остаје тачно тако како изгледа. И боја и величина. Ниси први који је то рекао, али што се тиче тог дизајна до њега смо дошли заједнички на делије.нету. А боја је промењена јер на оном старом сајту је од те црвене знала и да заболи глава (ако се сећаш на шта је то личило).

Табеле нису завршене и подложне су модификацији. Вероватно ће бити неких измена.

Сатница је још увек проблематична. Више се и не сећам колико смо пута причали о томе. Трудимо се да испунимо све жеље, али неке ствари (нпр сатница) није до нас.

Слике већ дуже време иду уз извештаје са утакмица. Видео записа ће бити. Имаш моју реч! На два-три извештаја смо чисто пробе ради залепили по неколико видоја, не знам како то ниси видео.

Е ово са еуроспортом ми није баш најјасније. На шта си конкретно мислио?
Title: FKCZ WEB
Post by: jovicn on December 08, 2005, 12:05:37 AM
Evo necu da vas hvalim od toga nista nemate jer i sami znate koliko dobro obavljate sve vezano za sajt :ruke .A par sugestija nisu na odmet.
Vidim da ste stavljali neke klipove i bili su dosta dobri ali falio je zvuk.Druga stvar,mogli bi da okacite neke klipove koji ce uvek stajati na sajtu,tipa penal Darka Panceva,makazice Krupnikovica,gol Bayernu(da li je to moguce...),neki nezaboravni ambijenti u reziji Delija...
Mogla bi i da se uradi galerija sa slikama svih igraca,stadiona,nekih slavlja,wallpapers.
I naravno posle svake utakmice da imaju golovi za download.
To je za sada sve a kad se budem setio jos neceg napisacu.
POZDRAV
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 08, 2005, 11:43:28 PM
Quote from: "jovicn"
Vidim da ste stavljali neke klipove i bili su dosta dobri ali falio je zvuk.Druga stvar,mogli bi da okacite neke klipove koji ce uvek stajati na sajtu,tipa penal Darka Panceva,makazice Krupnikovica,gol Bayernu(da li je to moguce...),neki nezaboravni ambijenti u reziji Delija...
Mogla bi i da se uradi galerija sa slikama svih igraca,stadiona,nekih slavlja,wallpapers.
I naravno posle svake utakmice da imaju golovi za download.
To je za sada sve a kad se budem setio jos neceg napisacu.
POZDRAV

Звук је био уклоњен да би се смањила величина фајла. Када то будемо увели као стандардну опцију вероватно ће бити неки избор везан за величину клипа па шта ко жели нека скида.

Доста клипова са старим головима је већ спремно (моја маленкост их је радила  ;pljuga ). Наравно да ћемо и то ставити. За амбијенте не знам.
И волпејпре  :D смо спремили.

То са головима после текме је само једна од ствари које ће се увести са почетком чланства

Кад се сетиш још нечега слободно питај  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 09, 2005, 08:33:43 AM
Quote from: "Igor_RS"i ako ikako moze da bude "live" pracenje tekmi na sajtu nesto kao na Eurosport-ovom sajtu.
Koliko ja znam, na sajtu Eurosport-a utakmicu prenose tekstualno, dok na nasem imas audio prenos. Mislim da je to ipak za nijansu bolje :) .
Title: FKCZ WEB
Post by: Gavri on December 10, 2005, 10:53:33 PM
Kada ce da pustitte u rad sajt virualnog shopa.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 11, 2005, 07:58:20 AM
Red Star Shop је фирма за себе. Са нама има везе само толико што је линкован са нашег сајта... И ја бих волео да знам када ће почети са радом јер ми страшно иде на живце оно "још 3 дана"...
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 11, 2005, 12:38:56 PM
Quote from: "Васил"Да није Влада  :D ... Ма зезам се, немам појма

Не разумем каква је то врста маркетинга и коме су намењене те мајице? Нешто потхитно мора да се предузме по питању маркетинга ФК-а јер ово више нема смисла. КК шоп је далеко испред Р.С. шопа а по мени једина грешка у вези веб сајта је тај што се није радио сајт за СД Црвена звезда!
Тако нашто би требало да постоји.
По мени најбољи маркетинг СД Црвене звезде је "Звездина ревија" и било би јако пожељно и корисно да та стварчица може да се набави на штанду Делија, у Ред стар шопу, у КК шопу, и преко веб сајтова (делија, фк-а и кк-а).

Васил, шта се дешава по питању ФК чланарина?
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on December 11, 2005, 01:11:10 PM
Quote from: "Васил"Red Star Shop је фирма за себе. Са нама има везе само толико што је линкован са нашег сајта... И ја бих волео да знам када ће почети са радом јер ми страшно иде на живце оно "још 3 дана"...


jos dva dana :rofl
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 11, 2005, 07:33:12 PM
Quote from: "lucky_star"
Quote from: "Васил"Да није Влада  :D ... Ма зезам се, немам појма

Не разумем каква је то врста маркетинга и коме су намењене те мајице? Нешто потхитно мора да се предузме по питању маркетинга ФК-а јер ово више нема смисла. КК шоп је далеко испред Р.С. шопа а по мени једина грешка у вези веб сајта је тај што се није радио сајт за СД Црвена звезда!
Тако нашто би требало да постоји.
По мени најбољи маркетинг СД Црвене звезде је "Звездина ревија" и било би јако пожељно и корисно да та стварчица може да се набави на штанду Делија, у Ред стар шопу, у КК шопу, и преко веб сајтова (делија, фк-а и кк-а).

Васил, шта се дешава по питању ФК чланарина?

1.Једно питање. Где си нашла ову мајицу, живота ти  :zbunjen ?

2. Ко ти каже да сајт СД-а није нпр можда у припреми  :)

3. Чланарина? Колико ја знам све је спремно, али сада ћу ти остати дужан за одговор. Проверићу па ћу јавити

4. Ревија може да се купи и код мене у крају у трафици
;pljuga ... Па нека ми неко после каже да је Борча гробарски крај  :nene
Title: FKCZ WEB
Post by: ENERGIENYC on December 11, 2005, 11:33:34 PM
"Постоје планови и шансе да ускоро заживи и наш телевизијски канал. Пројекат већ постоји, имамо и свој студио на стадиону и надамо се да ће и то бити једна од ствари коју ће Црвена звезда успети да уради. Познато ми је колико наши људи који живе у иностранству воле Црвену звезду и свакако да имамо у плану да посетимо неку од држава. Да ли ће то за почетак бити Канада, Аустралија или нека друга земља за сада је тешко рећи", рекао је Драган Стојковиц Пикси.



 Мене лицно интересује ста се десава са овим планом  :zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: REDMAN on December 11, 2005, 11:41:29 PM
@Vasil

Ona kung-fu majica se nalazi u delije.net shopu :o
Title: FKCZ WEB
Post by: Milos_cz on December 12, 2005, 12:13:30 PM
Quote from: "ENERGIENYC""Постоје планови и шансе да ускоро заживи и наш телевизијски канал. Пројекат већ постоји, имамо и свој студио на стадиону и надамо се да ће и то бити једна од ствари коју ће Црвена звезда успети да уради. Познато ми је колико наши људи који живе у иностранству воле Црвену звезду и свакако да имамо у плану да посетимо неку од држава. Да ли ће то за почетак бити Канада, Аустралија или нека друга земља за сада је тешко рећи", рекао је Драган Стојковиц Пикси.

 Мене лицно интересује ста се десава са овим планом  :zbunjen
Da li zna neko da li je taj projekat jos uvek na nivou plana :( , ili se krenulo u realizaciju? Utakmicu sa Strazburom npr. ne mogu da gledam, jer je preko idiotskog pinka... Ostaje mi zvanicni sajt.
Title: FKCZ WEB
Post by: meekats on December 12, 2005, 08:07:06 PM
ima prenos preko oaze, 8 USD... ja cu probati preko njih.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 12, 2005, 09:16:15 PM
QuoteREDMAN   
@Vasil
Ona kung-fu majica se nalazi u delije.net shopu

Лаки? Јеси сигурна да ово има везе са маркетингом?

Ово око ТВ-а. Знам исто колико и сви ви одавде.

Quotemeekats   

ima prenos preko oaze, 8 USD... ja cu probati preko njih.

Видео пренос?
Title: FKCZ WEB
Post by: фкцз on December 12, 2005, 09:26:04 PM
Quote from: "Васил"
QuoteREDMAN   
@Vasil
Ona kung-fu majica se nalazi u delije.net shopu

Лаки? Јеси сигурна да ово има везе са маркетингом?
gosn caki kaze da je to majca iz shopa FK..
Title: FKCZ WEB
Post by: Johnny Blaze on December 12, 2005, 10:11:10 PM
http://shop.oaza.co.yu/user/item.jsp?f_item_id=3582&f_cat_id=12&f_shop_id=2&f_lang_id=1

Zvanična majica FK Crvena Zvezda
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 13, 2005, 02:24:06 PM
Tesko da mi mozemo da uticemo na sve sto se radi u marketingu. To cesto ne mogu ni oni koji u tom istom marketingu rade :D .
Kako upravo saznadoh, tesko da ce se raditi audio prenos iz Strazbura jer na stadionu za tako nesto ne postoje uslovi. Postavlja se pitanje da li ce biti i tekstualnog prenosa. Savet za sve je da se snadju na neki drugi nacin. Zao mi je, ali nije do nas. Nas covek ide, valjda ce uspeti da baci na sajt ono sto tamo bude zabelezio.
Title: FKCZ WEB
Post by: Milos_cz on December 14, 2005, 01:03:34 PM
Quote from: "kiki"Kako upravo saznadoh, tesko da ce se raditi audio prenos iz Strazbura jer na stadionu za tako nesto ne postoje uslovi. Postavlja se pitanje da li ce biti i tekstualnog prenosa. Savet za sve je da se snadju na neki drugi nacin. Zao mi je, ali nije do nas. Nas covek ide, valjda ce uspeti da baci na sajt ono sto tamo bude zabelezio.
:(  Ne mogu da verujem :(  :(  :( . A cak sam i francusku ambasadu u Danskoj kontaktirao da se raspitam znaju li oni za neki francuski kafic gde moze da se gleda, ali nisu odgovorili.Bedak...
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 14, 2005, 06:37:48 PM
Quote from: "Васил"Red Star Shop је фирма за себе. Са нама има везе само толико што је линкован са нашег сајта...
Брате, каква је то институција у којој је сваки сектор "фирма за себе"? Замисли какав би био Звездин север када би сваки сектор певао своју песму...
Између ФК веб сајта, ФК шопа и ФК маркетинга треба ваљда да постоји нека нит која све то спаја у једну целину?
А не, кога шта питаш, нико нема појма, на шта то личи, јеботе.
Још ја кратикујем КК што се сепаратише од СД-а и Делија а оно испаде да ФК није у стању да организује сопствени маркетинг.

- За мајицу су ти већ рекли REDMAN, RSFC и Johnny Blaze : продаје се у шопу Делије.нет-а као званична мајица ФК-а!  :o

- За чланске карте нам јави (ако ико има појма)!

- За СД веб презентацију - лепа вест (ако није шала)!

Quote from: "kiki"Tesko da mi mozemo da uticemo na sve sto se radi u marketingu. To cesto ne mogu ni oni koji u tom istom marketingu rade :D
Па где је запело?  :D
Да погурамо!
Конкретно : Делије.нет је могао да утиче на маркетинг тако што није морао да пристане да се оно продаје у шопу.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 18, 2005, 09:02:00 PM
Quote from: "lucky_star"
Брате, каква је то институција у којој је сваки сектор "фирма за себе"? Замисли какав би био Звездин север када би сваки сектор певао своју песму...
Између ФК веб сајта, ФК шопа и ФК маркетинга треба ваљда да постоји нека нит која све то спаја у једну целину?
А не, кога шта питаш, нико нема појма, на шта то личи, јеботе.
Још ја кратикујем КК што се сепаратише од СД-а и Делија а оно испаде да ФК није у стању да организује сопствени маркетинг.

О овоме можемо да причамо ако се некада сретнемо... нпр у маркетингу... просто неке ствари не морају јавно... бар ја нећу да причам јавно...
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 14, 2006, 08:04:24 PM
Као прво

Срећна вам свима Нова година (http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=324&News=324)

Друго, сетио сам се данас ове мајчице о којој смо причали. Мајица јесте производ Red Star shopa, али нема везе са маркетингом. Урадили су је на своју руку, а сва је вероватноћа да ће урадити на још неколико језика. Јапански са бројем 10 је одрађен због Пиксија... Ето, то је пуна инфо. Да, отворен је или ће сада сада да се отвори (био сам мало под утицајем пива данас па се не сећам најбоље) и шоп у Кнезу код Прогресове зграде.

Има и неких суморних ствари, али о њима не желим ни да размишљам, а камоли да их пишем  :(
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on January 15, 2006, 12:45:56 PM
Quote from: "Васил"Мајица јесте производ Red Star shopa, али нема везе са маркетингом. Урадили су је на своју руку, а сва је вероватноћа да ће урадити на још неколико језика. Јапански са бројем 10 је одрађен због Пиксија...

Мајица без икаквих обележја клуба?  :o
Који језик је следећи...кинески, турски, албански?
Нечувено.

:nene

Значи маркетингом ФК Црвене звезде се не баве људи из Маркетинга?
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 15, 2006, 01:09:08 PM
Red Star (kao brend) je prodat nekom privatniku. Odkupili su ime i sada prave proizvode i prodaju ih i klub od toga nema nista.


To je Dzajina zaostavstina. Mislim da je bilo o tome reci. Cini mi se da je ime prodao Bosanac za nekih 10.000 maraka...

:bes
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 15, 2006, 05:19:51 PM
САмо да малчице исправим Боку. Наш бренд је изнајмљен за одређену своту новца (нисам успео да избунарим коју) на одређен временски период (ни ти нисмо сазнали, ако буде нешто јавићу). Проблем је тај (у ствари мени је то проблем, зависи како то ко гледа) да ако се деси нешто што се мени нимало не свиђа као идеја (Лаки зна о чему причам) имаћемо корпорацијски маркетинг који ће вероватно до краја да убије и оно мало душе што је остало у нашем клубу.

Ово је баналан пример, али упоредите календаре ФК-а и КК-а. Први је радио човек који је пре свега велики Звездаш, а одмах затим и велемајстор свих могућих графичких зајебанција. Из сваке одштампане стране види се да је рађено од срца... КК календар?  :zbunjen  :nene ... мој лични став, ништа више...
Title: FKCZ WEB
Post by: Ultra klan on January 16, 2006, 02:57:43 AM
Ajde neznam tacno ali koliko je meni poznato bilo je to cifra (oficijelno) od nekoliko stotina maraka (tada josh), koliko je proshlo ispod stola, ne zna se to je Avramovicheva akcija..
Firma koja je odkupila, neka riba valjda je radila tu, imala je u planu da tuzi sve sajtove i sl. koji su valjali proizvode sa zvezdinim grbom (nevezano za org Delija), prvi na spisku su bili tuzeni ili trebali biti tuzeni za 100.000 maraka (njih desetak).. Ovo sam chuo od jednog lika koji je valjda bio na spisku, pa je odustao od prodaje znachi nije 100% sigurna info ali to je ta neka pricha..

Slichna prica je bila kada smo nas 4-orica (par likova sa firmama i jedan koji je studirao biznis na BK fakultetu) svi cigani bili gosti kod jednog lika u shvabiji, koji je u upravi zvezdinoj (bio tada) i zeleo da odradi marketing zvezdin po Evropi i ladno nam rekao da bi od Zvezde uzimali lupam 10 posto stvari a ostalo radili kopije u Novom pazaru, kako bi vishe kinte uzeli!?! Da ne poverujesh!!
Title: FKCZ WEB
Post by: Ultra klan on January 16, 2006, 03:00:45 AM
Isto tako pricao sam sa likom iz KKCZ koji mi je pre otvaranja shopa kod beogradjanke pricao da su sve sredili oko prostorija i proizvoda (papirologiju) ali najvishe problema mnooogo vishe od svega toga imali su sa avramovichem i zvezdinim tadashnjim marketingom.. Zato se je izforsirao onaj stari grb..
Title: FKCZ WEB
Post by: Ultra klan on January 16, 2006, 03:10:03 AM
nastavljam..
Isto tako u vezi diska Pesme sa severa, sve je bilo izdogovoreno sa Dzajom oko toga i marketinga, ali trebalo je samo josh oficijelno da se potvrdi od strane Avramovica, koji je spustio dogovorenu kintu na 1/3 kao jedinu moguchu opciju (iako se je dzaja slozio sa punom cenom), i to na rate..
Kasnije se je taj disk shtampao i verovatno prodao preko 350.000 primeraka, e sad u chiji reziji ne treba mnogo razmisljati.. Steta moglo je biti do jaja, ali ovako i zbog tih problema relacija marketing, delije i nekih ljudi koji su bili u prichi, 357 su digli ruke od svega toga, ne zele da sviraju zvezdine pesme na koncertima i jednostavno ne zele biti deo tog konflikta.. Isto tako ne treba mnogo da razmisljate zashto su se neki proizvodi plagijati tako opushteno valjali iako je avramovic stao na crtu plagijatima advokatima i sl.. (kao njegova prica)
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 16, 2006, 11:12:51 AM
Nisam bash siguran koji je kalendar bolji, tj. lepsi...

Stampa fk je losa, kvalitet fotografija koreografija katastrofalan, Piksi i Zenga na januarskoj strani (jedva cekam da prodje januar).

Prijatelju moj nije samo vazno biti navijac u dusi, voleti Zvezdu svim srcem. Ipak je potrebno da posedujes nesto vise znanja i kvaliteta.

KK kalendar je ispratio sve trendove, stampa, kvalitet listova sve je u plusu. Tako je i sa sajtom i on-line prodavnicom. Uporedjivati marketing KK sa FK je ipak smesno. U prodavnici KK imas i original dresove, i replike i ok salove, i dukseve, and1 patike, sorceve, i jos 50 artikala, oko 20 jakih sponzora itd... To FK nema, a mnogo je veci deo sportskog drustva. On bi trebao da ima bar 3 puta vecu ponudu...

Potrebno je dovesti potvrdjene Delije, tj. Zvezdase, ali one koji su se vec dokazali i pokazali na drugim mestima, osvajali nagrade, imali poslovnih uspeha i sl, a takvih ima dosta...

Cini mi se da trenutno nije takav slucaj... Malo smo skrenuli sa teme, ili je mozda i ceo topik vise za podforum Crvena Zvezda, nego Severna tribina

Poz.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 16, 2006, 12:32:22 PM
Marketing FK-a nema veze sa onim sto se prodaje u prodavnici FK-a (znam suludo je, ali je tako). UK je u pravu, pravo na grb i ime je prodato jednoj gospodji, ona sad ima sva prava i prodavnica je njeno vlasnistvo (zaista ne znam koje cifre su bile u igri). Ljudi iz marketinga mogu samo da daju predlog, usmere, ali nista vise (nsiu ni znali da postoji "japanska" majica). UK je takodje u pravu kada je rec o jurenju plagijata. Doticna gospodja je, zarad svojih interesa, vrlo uporna kada je rec o piratima i juri ih neprestano.
Problem sa marketingom je sto je on sve, samo ne marketing FK-a. Bukvalno moraju da se bave svime jer je to jedini nacin da se pare zarade (recimo samo da FK ne izmiruje svoje obaveze prema njima iako je u obavezi). Kada se nema kinte onda se ne moze ocekivati ne znam kakav kvalitet stampe.
Kada kupim kalendar CZ ne ocekujem da na njemu preovladava crna boja kao sto je slucaj sa kalendarom KK-a.
Ja kada kazem marketing, mislim na troje-cetvoro ljudi, Avramovic nije medju njima.
Sto se tice sajta, jos uvek vladaju praznici :D , ali ce se oni naglo prekinuti kada nabavim komp kod kuce, a to se moze ocekivati svakog dana :ruke .
Title: FKCZ WEB
Post by: радомир on January 16, 2006, 03:10:17 PM
Маркетинг Делија, са онако слабом инфраструктуром коју поседујемо, је десет пута бољи и од ФК и КК.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on January 16, 2006, 08:20:15 PM
Quote from: "kiki"Problem sa marketingom je sto je on sve, samo ne marketing FK-a. Bukvalno moraju da se bave svime jer je to jedini nacin da se pare zarade (recimo samo da FK ne izmiruje svoje obaveze prema njima iako je u obavezi). Kada se nema kinte onda se ne moze ocekivati ne znam kakav kvalitet stampe.

А шта је било са овом акцијом клуба?
Јел то посао Маркетинга клуба или неког другог огранка?
Зар овде поред анимирања нових навијача није предвиђен и одређен прилив новца и касу?

"Klub iz Ljutice Bogdana zvanično je pokrenuo dugo najvljivanu akciju "Članstvo u FK Crvena zvezda u godini jubileja". Naime, po ugledu na najveće evropske klubove crveno-beli žele da dođu do precizne evidencije o broju članova, a cilj akcije je i animacija novih člnova.
U ovom veoma ozbiljnom i dugoročnom poslu Zvezdino rukovodstvo se obratilo za saradnju i Republičkom zavodu za statistiku. Za potencijalne, nove članove Crvene zvezde predviđena su tri tipa članstva: premijum (članarina 6.000 dinara), standard (članarina 1.200 dinara) i "ja sam zvezdaš" (članarina 120 dinara). Svaka od ovih kategorija podrazumeva i određene beneficije, odnosno prava i obaveze.
Svi koji žele da postanu članovi moraju popuniti formulare, koji se mogu naći na Zvezdinom sajtu, u Zvezdinoj reviji, prostorijama kluba, u Red Star šopu i na blagajni kluba." (ово је текст из месеца Маја 2005!)

И Бока и Радомир су у праву. Ако Делије могу да праве одличне маркетиншке потезе (информатори, званични производи, штанд...), ако КК може имати веома добре маркетиншке потезе (објављивање приступница за нове чланове клуба, Сабор, ревијалне утакмице на Калишу, шоп, сајт...) шта је то што кочи ФК да такође има добре маркетиншке потезе?!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 17, 2006, 09:57:32 AM
Khm, marketing je veoma voljan da sve to odradi, sve je bilo spremno ili na dobrom putu da bude, a onda je sve stopirano iz kluba, tj. nikako  da se da zeleno svetlo. Tako bar, za sada, stoje stvari.
Sad, mogla bih ja ovde da napisem zasto mislim da je to uradjeno (zaustavljanje uclanjenja), ali nemam nikakve materijalne dokaze ili nesto slicno pa ne bih da sirim pricu. Ako Vasili bude zeleo da bljuje vatru cucete njegovo misljenje
Problem sa marketingom FK-a je da se ne zna red stvari i da se koplja upravo tu lome (licne sujete i tome slicno). Verujte mi, ja sam daleko nervoznija zbog takve situacije nego vi, jer se sve neposredno odrazava i na sajt u cijem pravljenju i licno ucestvujem.
Title: FKCZ WEB
Post by: радомир on January 27, 2006, 03:25:45 PM
Ових дана у изчекивању вести око сузукија, шуњам се по званичном сајту и налетим на ово:

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=342&News=342

Која је поента овога?
Знам, Видић, наш бивши играч, игаро екстра код нас, сви га готиве, желе му све најбоље.....али он не игра већ две године за нас? Мислим чему ово на званичном сајту?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 30, 2006, 08:24:21 AM
Iskreno, ni meni se to bas nije svidelo (iako mi je Vidic uz Dekija i Bunju omiljen igrac u poslednjih 15-ak godina), kao ni ovo
http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=346&News=346
Ispade da sami sebe hvalimo. Sta me briga za Sky ili Eurosport. Ali tako ljudi odlucise, to bas i ne zavisi od nas.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 30, 2006, 02:34:09 PM
Da li ste imali priliku da vidite kako tek sajt izgleda sa Opera 8.0 Browser-om?
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 30, 2006, 02:50:02 PM
Evo da se ne mucite sa instalacijom Opere... Obratite paznju na baner i meni.

(http://geocities.com/kobabg/webfcrs.jpg)

Nadam se da cete se uozbiljiti i konacno zavrsiti sajt. Ne znam gde je zapelo, ali ovo nema smisla...
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on January 30, 2006, 04:57:49 PM
Quote from: "radomir"
Знам, Видић, наш бивши играч, игаро екстра код нас, сви га готиве, желе му све најбоље.....али он не игра већ две године за нас? Мислим чему ово на званичном сајту?

Осећам да хоће да покажу свету да су и наши (бивши) играчи на цени, а у циљу да се подигне рејтинг клуба и да се остали играчи ЦЗ могу боље продавати.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 31, 2006, 08:47:43 AM
Zastoj nema nikakve veze sa nasom (ne)ozbiljnoscu. Moras da shvatis da mi sve ovo radimo volonterski. Najbitniji covek je Dragance, covek koji ima dva posla, a nedavno je postao i otac. Izvini, ali njegovo dete je u ovom trenutku daleko bitnije od sajta. Ukoliko imas iskustva sa pravljenjem sajtova, programiranjem itd. posalji mu pp na delije.net sa svojim CV i postaces deo ekipe cime bi se ubrzao zavrsetak sajta (uostalom Dragance je preko pomenutog foruma i pozvao sve koji imaju znanja i volje da se pridruze jer je on u velikoj guzvi).
Sto se Opere tice tu postoje odredjeni problemi. Na primer, iz Opere je jako tesko raditi u admin sekciji sajta. Dragance je i dobio odgovor zasto:

Upravo sam dobio odgovor od ljudi iz Opere, u vezi sa
nasom admin sekcijom. Upitao sam ih da li je moguce da
izvrsim male modifikacije kako bi proradilo i u
njihovom browseru, i evo (nazalost) negativnog
odgovora:

> Re: Opera support
>
> unfortunately it's a little harder than a little
> modification to the javascripts. opera has no API for
> HTML. IE has MSHTML and Mozilla has Midas, but neither
> Opera nor Mac/IE have HTML APIs so without creating a
> stand-alone java app, there's no way to do it.
>
Znaci, ne moze i pored moje dobre volje. To je taj
mali problemcic sa API-jevima, koje sam u proslosti
iskusio (kao sto su me i podsetili) i u IE na Apple
Mac.


Ovaj sajt je pravljen da bi bio dosutupan sto je moguce vecem broju ljudi. Tuzna je cinjenica da ogromna vecina koristi IE i zato je istom i prilagodjeno. I Vasili koristi Operu (on je i pokrenuo pitanje zasto neke stvari ne rade) i ima isti problem. Mozda ce on moci bolje da ti objasni (mada pretpostavljam da za zvanican sajt koristi FF ili IE).
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 31, 2006, 09:33:04 AM
Administracija sajta putem Opere i dizajn prilagodjen Operi nije jedno te isto...

Bio posao volonterski ili ne, neke stvari jednostavno nisu dopustljive. Svaka cast svima Vama, ja sam to u vise navrata isticao, cestitam Draganu sina, i zelim mu sve najbolje i da nastavi da radi na sajtu pored posla koji obavlja.

Ali jednostavno neke stvari nisu dopustljive i za njih ne treba brdo vremena. Font ne moze da bude 16 pt, a slike u tekstu 30x40 pixl. Baner da vodi svoju politiku, a zaglavlje novosti svoju politiku. "Menu" izgleda kao da ga je neko zalepio selotejp trakom na ekran i sl.

Ovo su dobronamerne kritike. Svi smo u istom kosu. Bez ljutnje.

Pozdrav!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 31, 2006, 09:59:32 AM
Velicina slova u tekstovima u istoriji ce biti prilagodjena (Dragance i ja smo imali jedan 6-mesecni nesporazum), ali tek kada dobijem komp kod kuce (oduzi se to malo). Fotke ce moci da se uvecaju klikom na malu.
Verovatno si prijavljen na FKCZ web forum na delije.net-u (ukoliko vise ne mozes da mu pristupis javi se Dragancetu da te ponovo upise, Caki je nesto zeznuo) pa je najbolje tamo da izneses primedbe i predloge. Niko se od nas ne ljuti kada nam ljudi konkretno zamere i/ili daju konkretne predloge. Mene moze samo da naljuti kada neko napise: ovo je sranje, ovo nista ne valja, teska glupost itd.
Uglavnom, kada dobijem komp kod kuce i kada budem imala tehnicke mogucnosti da prilegnem na posao, iscimacu malo Draganceta da odradimo bar onaj deo posla koji i mi mozemo da zavrsimo.
Inace, Dragance je, kako i prilici, dobio cerku.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on February 03, 2006, 09:09:55 AM
Evo, da malo razveselimo Lucky, a i ostale - sajt SD-a danas u podne dozivljava premijeru (bar sto se novinara tice :D )
I sami ste citajuci Vasilove odgovore mogli da pretpostavite da se o tome razmisljalo u prethodnih par meseci, ali nismo nista zeleli da obecavamo jer nismo bili ukljuceni u pravljenje istog. Citav posao obavio je marketing uz malu pomoc prijatelja (pretpostavljam da je i Dragance dao par saveta).
Adresa sajta je:
http://www.sd-crvenazvezda.net
Title: FKCZ WEB
Post by: Godra on February 03, 2006, 09:38:09 AM
Extra...
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on February 03, 2006, 11:15:08 AM
Овакав сајт нам је фалио. Свиђа ми се страница "Клубови"  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: mengele on February 03, 2006, 11:56:26 AM
Odlican sajt,samo tako nastavite!
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on February 04, 2006, 10:31:00 PM
Quote from: "kiki"Evo, da malo razveselimo Lucky, a i ostale - sajt SD-a danas u podne dozivljava premijeru...
Adresa sajta je:
http://www.sd-crvenazvezda.net

Алал вера!
А ја мислила Васил се шалио са мном...  :D

Верујем да би посетиоце сајтова фудбалског клуба и спортског друштва  веома обрадовало када би се на постојећи садржај додала страница са календаром такмичења за предстојеће сезоне.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on February 05, 2006, 11:17:50 AM
Quote from: "lucky_star"
Алал вера!
А ја мислила Васил се шалио са мном...  :D

Верујем да би посетиоце сајтова фудбалског клуба и спортског друштва  веома обрадовало када би се на постојећи садржај додала страница са календаром такмичења за предстојеће сезоне.

Ауу бре Лаки, није ваљда да ти делујем толико неозбиљно :lol:

Овај предлог за календар ће бити пренет надлежнима.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on March 14, 2006, 12:55:23 PM
Da li ima ikakvih novosti u vezi zvanicnog sajta? Zasto se prestalo sa audio prenosom, bar na zadnjoj protiv smrada nije bilo? Kada ce sajt biti zavrsen?
Veoma malo podataka ima na sajtu, jednostavno ne mozes da se zadrzis duze od 5 minuta, posetim sajt Arsenala npr., mogao bih do sutra da budem na njemu!
Da li bi moglo da se izvede ono sto mnogi sajtovi imaju, znaci registracija na sajtu, i da registrovanim korisnicima sedmicno dolazi mejl sa informacijama o desavanjima u klubu! Kod Arsenala cak posle svake tekme dodje izvestaj od trenera, mozda bi i to moglo da se napravi, da Zenga da vidjenje tekme!
Da se da vise statistika, informacija o povredama, vise slika, klipova... ?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 14, 2006, 04:56:25 PM
Sve u vezi sa registracijom, clanarinom i slicnim je zaustavljeno od strane kluba.
Sa audio prenosima se prestalo jer nije dozvoljeno uclanjenje na sajt pomocu cega bi se skupile pare za server.
Sajt odrzavaju, tj. pune vestima ljudi iz marketinga, a na sajt stavljaju  samo one informacije koje im daju iz kluba.
Klipova nema jer treba da se kupi kamera (takodje planirano iz clanarine).
Problem je sto su ti ljudi zaduzeni za celo SD, pa FK-u ne mogu da posvete punu paznju. Kad se na to nadoveze ne bas preterana otvorenost i zelja za saradnjom od strane ljudi iz FK-a, bolje se ne moze ni ocekivati.
Statistike ce biti (pogotovo one vezane za istoriju), slazem se da bi bilo dobro da imamo vise fotki (pre svega sa treninga), ali to vec zavisi od njihove organizacije i da li je fotograf slobodan u vreme prepodnevnog treninga (niko ga nece posebno platiti ako ostane posle radnog vremena za popodnevni).
Arasenal je daleko, daleko, daleko ispred Zvezde kada je rec o profesionalizmu zaposlenih u klubu.
Dragance, po njegovim recima, trenutno "pegla HTML", priprema se i za statistiku, ali bi mu tu vec bila potrebna pomoc koju ce, nadam se, dobiti. Ne bih o rokovima.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on March 14, 2006, 06:14:24 PM
Da je Arsenal daleko profesionalniji klub moze se videti po samom sajtu! Ne mogu da verujem da ljudi iz kluba ne uvide znacaj interneta za sam klub, njegov marketing i imidz! Svako ko hoce da sazna nesto o nekom klubu nece da se raspituje kod  prijatelja, u drustvu.. nego ce da sedne za komp i otici na sajt tog kluba! Pa zar je Crvenoj Zvezdi problem kamera? Ne mogu da verujem, kao zadnja beda, dodje mi da dam pare od sebe da se kupi kamera!
Inace me nervira ta povezanost FK-a sa celim SD-om! Treba lepo FK da se osamostali koliko je moguce, i da se sva paznja tih ljudi poklanja FK-u! Ne razumem zasto ljudi iz FK stopiraju registraciju na sajtu, clanarine i to... Jel im to izgleda komplikovano pa kao `ma pusti neka stoji` , ili je nesto drugo, stvarno neprofesionalno! Izgleda da ljudi iz kluba ne idu u korak sa vremenom! Muka mi vise dodje kada se pred svaku tekmu ljudi raspituju dal vaze propusnice, dal vazi ovo, dal vazi ono... Cisti neprofesionalizam jos uvek!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 14, 2006, 07:31:14 PM
Nikad nije zvanicno receno zasto i dalje vazi "crveno svetlo" za clanairne sto se tice samog sajta. Postojala je zamisao da mozes da postanes clan sajta (zasebno), ali i clan kluba popunjavanjem formulara na sajtu (bitno za one izvan Beograda). Kapiram da je Delta tu, da im je frka clanarina u klubu jer se blizi privatizacija pa bi i clanovi kluba imali neka prava, ali mi nije jasno kakve veze clanarina za sajt ima sa tim. Mozda vazi ona: u strahu su velike oci.
Uglavnom, mi i dalje nastavljamo sa radom (ne onom brzinom kojom bismo zeleli, ali tako je kako je), nadam se da cemo uspeti nesto da izbunarimo i sa audio prenosima.
Inace, na www.sd-crvenazvezda.net imate on-line izdanje Zvezdine revije (svako sledece izdanje ce se naci i na net-u), tu je i nagradna igra, pa izvolite.
Title: FKCZ WEB
Post by: DelijaHH on March 15, 2006, 08:40:55 AM
Htio sam samo da izrecem jedan veliki kompliment na racun svih ljudi, koji se bore da imamo sto bolji web-prezentaciju! Samo tako dalje nastavite!

Inace, znate li koga, ko prica japanski? Bez zezancije, ovdje u Hamburgu igra jedan Japanac (Takahara) i zvanicna stranica kluba postoji i na japanskom jeziku. Mislim da bi tako mogli privuci jos vecu paznju naseg kluba! Nazalost, ja ga ne govorim nimalo  :D

Poz.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on March 15, 2006, 09:36:36 AM
Jel ti to zezas ili sta?

Pa ne mozemo ni na srpsko-engleskom jeziku da imamo normalan sajt, a kamoli na japanskom  :zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on March 15, 2006, 12:03:11 PM
posto zivim preko i ajde da kazemo da nisam ni malo upucen i zbog toga sada postavljam ovom pitanje:


jeli ljudi u Srbiji znaju sta znaci i kakvu "vrednost"ima jedna web prezentacija???Jeli znaju to srpske firme????


ne mogu da verujem da jedna Zvezda nema da odvoji 2-250 eura mesecno za JEDNOG coveka koji bi se samo sa time bavio i uredjivao.Nemaju pare za kameru???Majko moja!!!!!!!!!!!!!!
pa bolje da se sve izbrise i da ne postoji nego sto se ovako blamiraju.
Title: FKCZ WEB
Post by: DelijaHH on March 15, 2006, 03:23:25 PM
Ma i nisam se toooliko zezao!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 15, 2006, 04:10:44 PM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"jeli ljudi u Srbiji znaju sta znaci i kakvu "vrednost"ima jedna web prezentacija???Jeli znaju to srpske firme????
To ces morati da pitas "srpske firme" :D .
Znam ja kako bi ovaj sajt trebalo da izgleda, znamo to svi mi koji radimo, ali ne zavisi sve od nas. Mi smo samo spoljni saradnici :) i ne postoji nacin da ozbiljno uticemo na odluke kluba, vec samo istima da se povinujemo (trebalo je da vidite kako smo se svi osecali kada nam je receno da se ukidaju audio prenosi - k'o pokisli misevi, kao da su nam pljunuli u lice).
Jedino sto mogu da kazem je da cemo mi gurati ubuduce najbolje sto mozemo - nisu nas slomile... namigivanje .
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on March 15, 2006, 08:54:44 PM
Кацо, ево ти адреса па им реци све што мислиш  office@fc-redstar.net

Јапански? Знам ја једног. Ено га онај краљ који уместо Сузукија одговара на питања новинара. Прича јапански као да се родио тамо  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: dez on March 16, 2006, 02:04:48 AM
Quote from: "Васил"
Јапански? Знам ја једног. Ено га онај краљ који уместо Сузукија одговара на питања новинара. Прича јапански као да се родио тамо  :D
Bas cudno sto pominjete tog lika,video sam ga nocas kod Platoa,spremao se nesto da snima sa nekim kamermanom,kakav cudak.


Imam par pitanja ako neko zna da mi kaze,unapred hvala:

1.Sta je sa Zvezdinim multimedijalnim CDom ? hoce li se uopste praviti novi,jer vidim ovi siptari kradu nase ideje.
2.Da li ce na sajtu SDa biti postavljeni i svi stari brojevi Z.revije?
3.Da li i kada ce poceti emitovanje TVCZ ?
4.Da li ce se SOS kanal ikada izbaciti sa marakane?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 16, 2006, 07:41:26 AM
1. Koliko ja znam, za sada nece biti multimedijalnog CD-a (u vezi sa ovim pravim ogradu posto ja nikad nisam cula za tako nesto, a ne mora da znaci da nije u planu). Izdat je onaj CD sa golovima.
2. Jedna osoba (necemo o imenima) se bavi pripremom svih Zvezdinih revija (skeniranjem i obradom) za neki buduci CD. Ne znam dokle se stiglo sa tim, mada verujem da je skeniranje uglavnom zavrseno.
3. To je veoma ozbiljan projekat i da se ja time bavim, bez godinu-dve istrazivanja i planiranja samog programa ne bih kretala. Zanimljivo je da veliki broj navijaca klubova koji imaju ovakve kanale, iste smatraju ne bas zanimljivim. Naravno, mi bismo bili u prednosti jer bi bilo smisleno da se pokrivaju svi sportovi, ne samo fudbal. Uglavnom, koliko ja znam, sa planiranjem se nije ni pocelo, tako da cemo se jos nacekati.
4. Koliko mogu da naslutim, drzava ce to uraditi umesto nas :D . Tesko da ce SOS moci da nakupi para za beogradsku, a kamoli nacionalnu frekvenciju. Videcemo tamo negde na leto.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on March 16, 2006, 08:27:15 AM
Quote from: "Васил"Кацо, ево ти адреса па им реци све што мислиш  office@fc-redstar.net



kao sto sam rekao par puta do sada a ajde i da ponovim opet:ekipa koja radi dobrovoljno i zato sto vole klub njima hvala na trudu a klubu ili ko se vec tamo pita mogu samo da kazem da su amateri ali veliki.

Vasil:u cemu je poenta da im posaljes mail????ko ce to da cita???ko ce to da svati ozbiljno???

NIKO!!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on March 16, 2006, 06:43:48 PM
Кацо, у вези ове адресе. Знам коме се послати мејлови појављују на екрану (као што рече Кики нећемо имена) и знам да се сваки прочита. Нисам ти је написао без везе.

@dez Питаћу сутра у маркетингу да ли планирају да објаве неки диск у скорије време. За остало ти је Кики одговорила.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on March 20, 2006, 01:43:29 AM
Quote from: "kiki"Inace, na www.sd-crvenazvezda.net imate on-line izdanje Zvezdine revije (svako sledece izdanje ce se naci i na net-u), tu je i nagradna igra, pa izvolite.

Ово је екстра, мада сам ја више била за увођење претплате на штампано издање!
Ипак је штампано издање ЗР незамењиво.  namigivanje

Успут, видим на вестима званичног сајта да је одржана седница УО и између осталог пише : "Једна од тачака дневног реда била је и решавање свих питања везаних за чланство у клубу. Донели смо одлуку да се пројекат поновног формирања обнови, када је чланство у питању и када је реч о формирању клубова навијача. Желимо да у сваком тренутку знамо тачан број навијача. На неки начин крећемо од нуле и чека нас велики рад на том пројекту, али верујем да ћемо на најбољи начин то питање вратити под окриље клуба", истакао је Стојковић и додао да ће бити формирана комисија која ће се бавити овом проблематиком, као и доношењем правилника о чланству.

Тако да је то још једна лепа вест.  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 20, 2006, 07:40:41 AM
Ko tebi brani da kupujes i stampano izdanje :) . Inace, slazem se - nista ne moze da zameni papir.
U istoj vesti je takodje objavljeno da se osniva i komisija za marketing. Ne bih sada da ulazim u pricu o marketingu FK-a i koliko je sve to nesrecno reseno, ali se sada postavlja pitanje sta ce se dogadjati sa sajtom. Uglavnom, bicete obavestavani na vreme.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 29, 2006, 08:29:14 AM
Evo da i ovde postavim Dragancetovu poruku:

U planu je napokon graficki redizajn sajta. Nemamo mnogo vremena, a momenat je idealan.

Potrebni su nam primeri, ideje. Sa cim god da radite (photoshop, freehand, nije bitno) posaljite ovde (ovde je poseban forumu na delije.net-u - prim. kiki) ili meni direktno vase predloge, pa da vidimo sta cemo i kako cemo.

Znanje html-a pozeljno ukoliko vas rad bude usvojen.


U planu su i jos neke stvari, ali o njima opsirnije kada se priblizi trenutak postavljanja na sajt.
Svoje ideje saljite direktno dragancetu ukoliko ste prijavljeni i na delije.net, a ako niste onda mozete meni ili Vasilu.
Uglavnom, nemojte predloge postavljati na ovu temu.
Title: FKCZ WEB
Post by: vare on May 18, 2006, 02:34:06 PM
Zanima me , zasto se zvanicna stranica FKCZ,tako slabo azurira poslednjih dana,zar se nije nista desilo od 15.5. ili bar neki ''zvanicni nagovestaj'' da se saopsti navijacima ?!
Na vesti bi se mogle dodati i ''komentari citaoca'' ,ako je moguce,a moguce je ,samo je pitanje da li neko brani to ili...!?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on May 18, 2006, 04:48:52 PM
Sajt azuriraju ljudi koji rade u marketingu SD-a. Ubacuju se vesti koje se dobiju iz kluba (tu ne racunam izvestaje sa utakmica i sl.). Objavljena je izjava Piksija kada su sponzori napustili klub i to je to. Sada nema vesti jer im niko nista ne govori, a ne mogu da pisu napamet.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on May 18, 2006, 09:07:24 PM
Quote from: "vare"Na vesti bi se mogle dodati i ''komentari citaoca'' ,ako je moguce,a moguce je ,samo je pitanje da li neko brani to ili...!?

Нисмо ми тамо неки news сајтови па да стављамо коментаре читалаца. Одма` би се ту нашао неки дежурни критичар да ми дрви о цензури, брисању неподобних порука и сл. Ето, рецимо због тога не може.

Остало је Кики одговорила.
Title: FKCZ WEB
Post by: Sokol on May 18, 2006, 10:13:27 PM
Нећемо.
Title: FKCZ WEB
Post by: RayBan on May 19, 2006, 03:40:27 PM
Quote from: "Васил"
Quote from: "vare"Na vesti bi se mogle dodati i ''komentari citaoca'' ,ako je moguce,a moguce je ,samo je pitanje da li neko brani to ili...!?

Нисмо ми тамо неки news сајтови па да стављамо коментаре читалаца. Одма` би се ту нашао неки дежурни критичар да ми дрви о цензури, брисању неподобних порука и сл. Ето, рецимо због тога не може.

Остало је Кики одговорила.

A jel kako bi bilo da se ponekad uz neku vest(sa treninga recimo) "metne" i slika?
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on May 19, 2006, 03:49:24 PM
Bilo je i toga...
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on May 19, 2006, 05:01:28 PM
... а биће и опет. Само да крену припреме  :) . Није 15. далеко...
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on July 21, 2006, 02:55:07 PM
Dajte bre ljudi, na zvanicnom sajtu na engleskoj verziji stoji kako je Kork prvak nase lige, i kako je Kork dobio Rad sa 3-0! Sramota, bruka... velicina kluba se gleda na sitnicama, a Zvezda kao da nece da vrati svoj ugled! Sprdaju se i na njihovom sajtu zbog toga!
Title: FKCZ WEB
Post by: Glina on July 21, 2006, 04:42:14 PM
Na srpskoj verziji takodje,ccc,kakva sramota...stvarno mi nije jasno da se moze desiti ovakva blamaza,pa ko su ljudi koji odrzavaju stranicu?


:batine
Title: FKCZ WEB
Post by: The Maniac on July 21, 2006, 06:23:06 PM
A tek Adidas reklama kao oficijalnog sponzora u dnu stranice...
Mada mi se nesto cini da nas sada ni ne oblaci NIKE vec Delta:(
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on July 22, 2006, 10:58:27 AM
Doslo je do malih problema prilikom ubacivanja imena Korka, decko je jednostavno pogresio i ispalo je to sto je ispalo - desava se. Sponzori na sajtu se menjaju kada stigne odluka (dopis) iz kluba, nista marketing ne radi na svoju ruku.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on July 25, 2006, 10:14:50 AM
sve smo smesniji i smesniji

http://www.fc-redstar.net/images/timska_web2006-07.jpg


ovaj sto je ovo slikao je amater.
ovaj sto im je rekao da se slikaju sa ledjima na zapadnu tribinu je kreten.
Title: FKCZ WEB
Post by: Леса on July 25, 2006, 10:23:13 AM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"sve smo smesniji i smesniji

http://www.fc-redstar.net/images/timska_web2006-07.jpg


ovaj sto je ovo slikao je amater.
ovaj sto im je rekao da se slikaju sa ledjima na zapadnu tribinu je kreten.

Стварно аматерски :(
Title: poz
Post by: D_ZA_90 on July 25, 2006, 01:48:28 PM
ne razumem...
Title: Re: poz
Post by: Леса on July 25, 2006, 03:42:37 PM
Quote from: "D_ZA_90"ne razumem...

Хоћеш преводиоца? :lol:
Title: Re: poz
Post by: jovicn on July 25, 2006, 03:52:09 PM
Quote from: "lesa"
Quote from: "D_ZA_90"ne razumem...

Хоћеш преводиоца? :lol:
pa evo hocu ja,ne znam sta je toliko smesno,mozda radis u foto studiju pa nam malo pojasni....ustvari znam to je ona sitnica koja cini veliki klub,sigurno blic nije pod pravim uglom usmeren,sta ce li samo ljudi reci,puce bruka
Title: Re: poz
Post by: Васил on July 25, 2006, 06:38:38 PM
Quote from: "lesa"
Quote from: "D_ZA_90"ne razumem...

Хоћеш преводиоца? :lol:

Ево и ја хоћу преводиоца.
Title: FKCZ WEB
Post by: Sokol on July 25, 2006, 08:27:54 PM
Можда зато што се не види СЕВЕР? :D
Title: FKCZ WEB
Post by: DelijaHH on July 26, 2006, 07:37:10 AM
I sto nije na sredini zapadne tribine, nego onako malo sa strane :(

Inace, mislim da moderatori bez pitanja i straha mogu da odstrane logo adidasa i stave od firme nike. Niko im to ne bi zamjerio, naravno, ako to mogu da naprave.
Title: FKCZ WEB
Post by: acafcrs on July 26, 2006, 07:56:09 AM
Stvarno ne mogu da verujem da oko nas ima toliko perfekcionista, ali samo kada je u pitanju tudj rad. Da li ste tako kritični i kada sebe ocenjujete, ne bih rekao (evo npr. grb koji koristi DelijaHH, mogao je malo više da se potrudi i da skine ono crno oko njega). Lako je naći zamerku, ali kada treba da se sedne i nesto uradi, to je već malo teže. Pustite ljude da rade svoj posao, imaju oni nekoga ko ocenjuje kvalitet njihovog rada.

I da ne zaboravim, manite se priča kako se na sajtu vidi koliko smo veliki, kako od dresova to zavisi... Ljudi, to su gluposti, veliki smo onoliko koliko smo na terenu veliki, onoliko koliko smo u sali sa trofejima veliki, koliko smo veliki na tribini. To je ono što čini klub, navijači i uspesi na terenu, sve ostalo je buranija.
Title: FKCZ WEB
Post by: Леса on July 26, 2006, 10:57:03 AM
Добро, могу ли ја да упутим и једну критику на рачун клуба, а да ви не распалите паљбу са свих страна.Значи по Вама је потпуно свеједно што нико у клубу не зна ни колико смо купова освојили, потпуно Вам је свеједно  што већ пет година играмо у ушивеним дресовима, потпуно је свеједно што сајт ФК-а није завршен већ годину дана, потпуно је свеједно што нам спонзори напуштају клуб...Конкретно код ове слике ми  смета што није сликана испред Севера :boks
Title: FKCZ WEB
Post by: jovicn on July 26, 2006, 11:51:05 AM
Quote from: "lesa"Добро, могу ли ја да упутим и једну критику на рачун клуба, а да ви не распалите паљбу са свих страна.Значи по Вама је потпуно свеједно што нико у клубу не зна ни колико смо купова освојили
to mi nije svejedno,i to je sramota
Quote from: "lesa", потпуно Вам је свеједно  што већ пет година играмо у ушивеним дресовима
vise ne igramo,a i da igramo svejedno je,a za detaljnije objasnjenje procitaj neki od mojih prethodnih postova o dresovima
Quote from: "lesa"
, потпуно је свеједно што сајт ФК-а није завршен већ годину дана, потпуно је свеједно што нам спонзори напуштају клуб...Конкретно код ове слике ми  смета што није сликана испред Севера :boks
pre nisi ni imao sajt,pa nisi toliko kukao,sada na sajtu mozes svaki dan da procitas nove vesti,vidis fotografije,raspored.....Klub napustaju oni sponzori koji ucenjuju i koji su tu dosli iskljucivo iz svoje koristi,jedino je ostala APA PIVARA koja je tu vec godinama i kad je najteze bilo,sto se tice slike lepse bi bilo da je ispred Severa,ali ne vidim zasto smo zbog nje smesni i bedni
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on July 26, 2006, 09:36:24 PM
Момци, ствари стоје овако. У ствари, свима вам се извињавам што сте оволико чекали на одговор. Једноставно сам морао да проверим ствари из прве руке.

Слика првог тима нема везе са екипом која уређује сајт. Значи ни ми који волонтирамо, а ни екипа из маркетинга, нисмо бирала слике. Клуб (неко из ФК-а) је маркетингу проследио диск на коме су биле две фотографије. Једна је она коју видите и око које се водила полемика овде, а друга је сликана ка истоку тако да се види натпис тојота. Људи из маркетинга су протестовали због тога што фотографија није урађена ка Северу, али то није вредело. Мислите ли да је нама пријатна чињеница да је неко одлучио да су важније спонзорисана трибина или јебени запад од нашег Севера?

Леса, што се тиче мајица на финалу купа. Мислим да је то већ поменуто, али чисто да подсетим. Мајице са финала купа са оним "чувеним" натписом је урадио Пиксијев возач. Срамота, срамота, срамота!!! Јадно је и бедно да руководство дозвољава себи да због личних нетрпељивости клуб (а богами и нас навијаче) доводи у ситуацију каква је она била. Па није јебено могуће да нико од тих играча, функционера и осталих пријатеља клуба (који се уредно гурају у реду када треба да се огребу за било шта) не зна колико смо купова освојили?!? Мене је пола града звало да ме пита шта то "радимо". Нисам знао куд ћу од срамоте бре...

Quotelesa wrote:   
, потпуно Вам је свеједно што већ пет година играмо у ушивеним дресовима   

vise ne igramo,a i da igramo svejedno je,a za detaljnije objasnjenje procitaj neki od mojih prethodnih postova o dresovima

Рекламе су још увек нашивене на дресове, кол`ко да се зна  :(

Quoteпотпуно је свеједно што сајт ФК-а није завршен већ годину дана,

Мислиш да је нама пријатно? Понекад се запитам вреди ли све ово што радимо? Ви људи нисте свесни на какве све препреке наилазимо. Нисте свесни колико нас из самог клуба спречавају да урадимо оно што смо планирали. Немојте да мислите да смо ушли у све ово да би имали сајт који би служио само за објављивање вести и понеке слике. Мени је мука када се сетим колико је спремљеног материјала пропало због сујета јебених функционера... Мука ми је када се сетим како нам је, на који начин и од кога забрањен рад смс сервиса, мука ми је када се сетим како нам је забрањено чланство, мука ми је од мише јебеног маринковића и његових репова... Нису ми јасни уопште. Дебили који не схватају да је интерес Црвене звезде и ништа друго једина ствар због које су ту где су...

Што се тиче онога што је до нас. Екипа је проширена. Тренутно се ради на редизајну. Ускоро би требало да се промени овај постојећи.

поздрав свима и слободно наставите са критикама  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on July 27, 2006, 12:12:39 PM
Izvini ako je ovo neko pitao vec nisam video. Da li ce biti skoro uradjena istorija kluba, tj. da li ce se moci videti kako je Zvezda igrala iz sezone u sezonu, odnosi utakmica sa Dinamom, Hajdukom... Evropske utakmice.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on July 27, 2006, 09:48:32 PM
Знам да је тако нешто већ постављно на сајту, али се тренутно не види јер се сви подаци проверавају још једном. То није мој део посла па детаље о томе можете сазнати од Кики када се врати са одмора.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on July 28, 2006, 10:45:03 AM
Quote from: "Васил"Знам да је тако нешто већ постављно на сајту, али се тренутно не види јер се сви подаци проверавају још једном. То није мој део посла па детаље о томе можете сазнати од Кики када се врати са одмора.

Hvala
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on July 29, 2006, 11:37:20 AM
Postavljanje rezultata utakmica (evropskih i domacih) je planirano od samog pocetka. Nadam se da cemo rezultate evropskih utakmica (ukljucujuci i Kup sajamskih gradova) postaviti u skorije vreme. Timovi sa kojima smo igrali su vec ubaceni, sada ostaju samo rezulatati, ali za to moram sacekati Draganceta koji je, po obicaju, u velikoj frci. Ubacivanje domacih rezulatata ce biti znatno teze jer toga ima k'o blata i ne mogu nista obecati kada je rok u pitanju. Potom, tu postoji i jedan problem oko toga kada smo bili domacini, a kada gosti i tek treba citava situacija da se razresi. Ja cu se potruditi da poubacujem sto pre, ali toga zaista ima mnogo (60-ak sezona).
Nadam se da rezultati nece biti postavljeni samo kroz neke tabele, vec da ce moci i da sortiraju po vise kriterijuma.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on July 29, 2006, 09:21:50 PM
Quote from: "kiki"Postavljanje rezultata utakmica (evropskih i domacih) je planirano od samog pocetka. Nadam se da cemo rezultate evropskih utakmica (ukljucujuci i Kup sajamskih gradova) postaviti u skorije vreme. Timovi sa kojima smo igrali su vec ubaceni, sada ostaju samo rezulatati, ali za to moram sacekati Draganceta koji je, po obicaju, u velikoj frci. Ubacivanje domacih rezulatata ce biti znatno teze jer toga ima k'o blata i ne mogu nista obecati kada je rok u pitanju. Potom, tu postoji i jedan problem oko toga kada smo bili domacini, a kada gosti i tek treba citava situacija da se razresi. Ja cu se potruditi da poubacujem sto pre, ali toga zaista ima mnogo (60-ak sezona).
Nadam se da rezultati nece biti postavljeni samo kroz neke tabele, vec da ce moci i da sortiraju po vise kriterijuma.

Vazno je da se radi, nadam se da ce biti gotovo kraja godine.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on August 03, 2006, 08:30:02 PM
Не би да зановетам али на сајту клуба као следећа утакмица обележен је меч Звезде и Милана уместо Звезде и Вождовца. :D
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 03, 2006, 08:48:59 PM
Pazi stvarno :rofl . Malo su se zaneli :D. Skrenucu im paznju :) .  
Hmmm, mada, mozda smo odlozili utakmicu :zbunjen . Priupitacu ljude.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 03, 2006, 09:11:50 PM
Quote from: "archer"Не би да зановетам али ...

Људи, ваше је да зановетате  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on August 08, 2006, 08:01:41 PM
imali ko iz marketinga da je otisao za milano???

hoceli biti slika,izvestaja sa tekme........
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 09, 2006, 06:37:41 AM
Otisao je decko koji prenosi utakmice. Jos uvek ne znamo kakav je njegov status (da li ce imati mesto medju novinarima na San Siru, kako stoje stvari sa internetom i slicno). Nadam se da ce nam se javiti.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on August 28, 2006, 09:12:17 PM
Имам питање да ли икако може да се види извештај утакмице између Роме и Звезде на сајту. И ако може како, хвала унапред.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on August 29, 2006, 09:15:30 AM
Наравно да може. Мало прелисташ по архиви и нађеш  :) .

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=614&News=614
Title: FKCZ WEB
Post by: Verbal Kint on August 29, 2006, 09:47:16 AM
Занима ме хоће ли бити постављени датуми одигравања утакмица (првенствене, куп, и европске), или само спискови мечева одиграних у одређеној сезони са резултатима. Хоће ли бити листа стрелаца (лично мислим да би то последње било и превише)?
Title: FKCZ WEB
Post by: capocrimi on August 29, 2006, 10:25:21 AM
ко уређује табелу, нек је преправи младост је са 4 победе на зачељу namigivanje

пОзДрАв!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: vare on August 29, 2006, 10:42:44 AM
И фали једна добра претрага на сајту...
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on August 29, 2006, 03:59:22 PM
Quote from: "Васил"Наравно да може. Мало прелисташ по архиви и нађеш  :) .

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=614&News=614

Знам ја да тако може него сам мислио на претрагу.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 29, 2006, 04:38:14 PM
Изгледа да се нешто претумбало у бази података (табела се прави аутоматски, након уношеса резултата) па се Младост нашла тамо где јој, за сада, није место. Ово може и ручно да се измени, (вероватно бих и ја могла) али пошто никад нисам радила, а и имали смо неке инциденте када су се људи мешали у посао који није њихов (Васили, јави се :finger ), тако да ћу ипак оставити Драганчету да то реши.
Драганче је одувек сматрао да сајт треба да има претрагу, али он нешто програмерски треба ту да дрнда. Искрено, нисам га питала за то.
Управо смо у фази редизајна и убацивања новог садржаја (то још не видите, наравно). Драганче рече да му за његов део посла (програмирање, базе података) треба још 10-ак дана (углавном је, колико знам, везано за статистичке податке). Бићете обавештени како посао напредује, али се надам да ће до неког 20-ог септембра (можда и раније) све бити готово (бар оно што је планирано у овој фази, биће тога још).
Што се тиче првенствених утакмица (од настанка ЦЗ), не верујем да ће бити стављени датуми, пошто те податке немам. У ствари, са тим утакмицама имам одређене проблеме (да не смарам сада), има их много и вероватно ће касније бити одрађене. Пре тога би требало да се одраде европске утакмице (имамо датуме, рекла сам Драганчету да и њих предвиди - ваљда ће се сетити :) ) где треба само још да поубацујем резултате и куп (и ту имамо датуме).
Имамо и податке (ја сам урадила закључно са 2004.) колико је који играч у којој сезони одиграо утакмица и дао голова. Још ћемо видети како ћемо то представити.
Слободно ловите грешке на сајту и јавите нам јер се овакве ствари (Младост Апатин) дешавају када је све аутоматизовано.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 01, 2006, 03:45:05 PM
Прво један увод.
Сајт ће имати 3 "колоне". Она у средини и највећа ће бити страна где ће се налазити садржај који ће се мењати у складу са оним шта корисник жели , а са стране ће бити "помоћне" чији ће садржај бити сталнијег карактера.
Занима ме ваше мишљење о организацији садржаја (линкова) на сајту Звезде.
Постоје две варијанте:
1. Са два подменија - овако је сада организован сајт. На пример: главни мени је "историја", први подмени је "Европа", а други подмени "Бари и Токио". Дакле, из другог подменија директно идете на одабрану страницу. Уколико бисте желели да видите и "историјске утакмице" које се такође налазе под подменијем "Европа", ишли бисте поново кроз мени. У овом случају, помоћне колоне са стране би у највећем броју случајева остале исте као и на почетној страни (последњи/следећи меч, табеле итд - основне ствари).
2. Један подмени - у овом случају имали бисмо главни мени "историја" и подмени "Европа" и кликом на њега отворила би се страница где би нешто писало (да сад не разглабам), а са стране, у једној  помоћној колони (или у обе, зависи), налазили би се линкови "Бари и Токио", "историјске утакмице" и "минхенска трагедија" (наводим линкове који су тренутно на сајту). Када бисте кликнули на један од тих линкова, садржај средње колоне би се променио у складу са тим, али би горе побројани линкови остали на свом месту, тј. не бисте морали да идете кроз мени уколико желите да видите још нешто из "историје", већ бисте могли да кликнете на један од њих. Уколико би линкови били у самој једној помоћној колони, друга би, вероватно, била попуњена одређеним садржајем који се на том месту налази на почетној страни (то бисмо се накнадно договорили).
Дакле, који од ова два начина вам се више свиђа, шта вам је прегледније (вероватно имате искуства и са осталих сајтова које посећујете) - углавном, напишите ваше мишљење.
Title: FKCZ WEB
Post by: vare on September 01, 2006, 06:43:19 PM
Кики, не знам да ли ћете користити фрејмове али моја препорука да их у широком луку избегнете,
јер их бровсери индексирају сваку посебно, па може бити касније проблема када рецимо гоогле
индексира страницу са кључним речима...
За меније ниси споменула где се налазе на страници, да ли су  хоризонтални или вертикални ?
И да још нешто , ако није проблем , могла би оставити неке скриншотове за ово што је наведено под 1 и 2 ?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 01, 2006, 07:39:57 PM
То за фрејмове не могу да ти одговорим јер и не знам шта је то :) . Претпостављам да Драганче зна и вероватно ће одрадити све на најбољи могући начин. Мени ће бити водораван и ићи ће испод горњег дела (мислим да се то зове header) у ком ће бити грб и још увек нисмо одлучили да ли неки флеш или обична фотка. Договорили смо се да још не постављамо фотографије дизајна јер треба утаначити неке  ствари (тек је одрађена почетна страна коју још треба дорађивати и од одлуке како ће мени изгледати, зависи какве ће бити оне следће стране). Мене занима на који начин вам је лакше и драже  да се крећете кроз садржај на сајтовима. Значи није везано конкретно за овај сајт, већ уопштено.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on September 01, 2006, 08:19:14 PM
jel nesto na foru ovu???


http://www.fck.dk
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 01, 2006, 09:09:53 PM
Не баш. Колико видим, овде постоје 4 дела (sidste nyt, nyheder, arkiv i ona poslednja kolona), плус све оно изнад. Морам да признам да ја не волим баш овакав распоред садржаја. Ок, не знам дански, али ја овде не могу да се снађем шта је главна информација (вести). Претпостављам да су вести у овој колони где су мање слике, али то је некако сувише уско, мало - не издваја се. Ја волим када су ми вести ударне, одмах их видиш јер људи најчешће прво то траже (ја то прво тражим), а онда истражују даље. То је већ ствар укуса.
На сајту тренутно постоји она лева сивкаста колона. Сад замисли да постоји још једна са десне стране. Ова лева ће бити ужа, а она десна нешто шира - бар је тако тренутно и не верујем да ће се мењати. Мој предлог је (и постараћу се да буде прихваћен :D ) да у левој колони (овој што и сада постоји на сајту) буду табеле (наша лига и надам се лига УЕФА купа, а мораће да се нађе место и за неке банере који ће најављивати неке посебне акције). У десној колони би требало да стоје претходни и следећи меч, анкета и неке основне чињенице о Звезди (информације). У средини, врло издвојено и уочљиво, биће вести. Дакле, на то ће посетиоцу одмах да падне поглед и неће морати да лута и тражи одакле да почне.
Наравно, дизајн ће бити другачији - равнији, поједностављен, без кривина :) и мени ће бити водораван. Е сад, има људи (укључујући и самог дизајнера :rofl ) који сад нису најзадовољнији како је тај мени одрађен. Овај почетни дизајн је већ пребачен у HTML (потребно је Драганчету за његов део посла) јер је битно да имамо костур - детаље ћемо касније дорађивати.
Тренутно Драганче одрађује неки свој посао (дрнда се са будућом статистиком и како да то све буде аутоматски). Чекамо да он заврши па ћемо се бацити и на довршавање дизајна.
Зато сам и искористила ову паузу да вас мало приупитам шта бисте ви више волели када је кретање по сајту у питању. Да ли више волите да се све нађе у самом менију или да нешто буде и на самим страницама.
Title: FKCZ WEB
Post by: vare on September 02, 2006, 11:31:57 AM
Да ли си мислила на овакав мени :

http://www.psg.fr/fr/home/0,2568,,00.html

http://www.arsenal.com/index.asp

http://www.asromacalcio.it/
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on September 02, 2006, 01:38:43 PM
Prvo da kazem da nisam strucnjak za web dizajn, samo sam jedan od miliona posetilaca, ali cu dati svoje misljenje! Sto se tice ulaza na sajt, najbolji mi je Barselonin! Znaci jednostavno, neka boja, grb kluba u sredini, i ispod ponudjeni jezici!
Meni se inace najvise svidjaju sajtovi britanskih klubova! Ljudi lepo sklope boje, dobro sve uklope, obicno je gore u levom cosku grb kluba i ime, sa leve strane dugacak meni, u srediti vesti sa slikama, desno spisak vesti i neki baneri! Ono sto me posebno privlaci jeste kada se odradi neka fora sa grbom kluba, recimo ako se malo zakrivi, zamraci, ili kao sto je bilo na starom sajtu Totenhema, grb je bio kao providan, kao da je od leda!  :lol: Ali i ovde moram da pomenem Barsu, lepo su u tom gornjem delu stavili stadion i deo grba! Fenomenalno!
Sto se tice materijala na sajtu, bolje da ga ima sto vise! Sekcija za download sa walpaperima, fotkama i sl..., bila bi pozeljna i registracija na sajtu preko koje bi sedmicno dolazio mail sa informacijama iz kluba! Bilo bi dobro i kada bi bilo vise informacija o omladinskoj skoli, kada bi se uveli audio prenosi, postavili neki klipovi...
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on September 02, 2006, 01:47:00 PM
I vise volim dvostruki podmeni!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 02, 2006, 02:09:28 PM
Па да, то је водоравни мени - какав друго може да буде :rofl . Наравно, наш дизајн менија је другачији и као што рекох, још није тачно утврђено да ли ће такав и остати, али суштина остаје иста - биће водораван.
Помоћу Арсеналовог сајта можете конкретно да видите шта мене занима.
Дакле, одете на The match, изаберете Statistic и појавиће вам се и други подмени где имате статистику за први тим, резервни и женски. Када кликнете на први тим, појавиће вам се нека статистика, а уколико желите да видите статистику резервног, морате ићи поново кроз мени. Да ли вам се више свиђа тако или да у менију The match постоји само подмени Statistic, а када се кликне на њега отвара се страна где се појављује одмах статистика првог тима (људе то највише занима), али одмах поред постоје и линкови који воде ка статистици резервног и женског тима (наравно ту је и линк ка статистици првог тима када пожелите да се вратите на то)?
Title: FKCZ WEB
Post by: jovicn on September 02, 2006, 02:28:46 PM
Pa kako si objasnila prakticnije mi deloje druga verzija,tako da bi ona bila bolj,bar sto se mene tice
Title: FKCZ WEB
Post by: vare on September 02, 2006, 03:56:29 PM
Quote from: "kiki"Па да, то је водоравни мени - какав друго може да буде :rofl .

Па знам ја да је то водоравни мени .... једино ако не прерасте у  пивски мени .. :D

Лепо је Славиаша написао, значи што једноставнији и што функционалнији веб сајт да буде и боје које ће се користи да се граде на грб тј. лого који ће бити ...
Title: FKCZ WEB
Post by: Parazit on September 02, 2006, 04:14:50 PM
Zar ne bi bilo bolje da meni bude kao na Arsenalovom sajtu, ali da na stranici sa statistikom postoje i linkovi ka prelasku na rezervni tim, zenski,... kao sto postoji prelazak na sezonu 05/06. Znaci to bi bila kombinacija i prve i druge varijante  :)

Nas meni i stranice nece biti ni izbliza ovako popunjene kao arsenalov, tako da od viska glava ne boli.

I naravno kad se udje na sajt vesti moraju da budu na prvom mestu u centru ekrana, tu nema kompromisa.

Pozdrav
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on September 03, 2006, 10:11:10 AM
Quote from: "vare"Кики, не знам да ли ћете користити фрејмове али моја препорука да их у широком луку избегнете,

Фрејмове не користимо
Title: FKCZ WEB
Post by: dadax on September 03, 2006, 06:45:06 PM
И мени се исто више свиђа хоризонтални мени (слично као на сајту Барселоне или Манчестер Јунајтеда). Мислим да не треба применити форму сличну као на пример на сајту навијача репрезентације   http://www.beli-orlovi.com/ или ФСС http://www.fss.org.yu/. Има пуно података, а не систематизованих. Ја верујем да ће наш web team пронаћи право решење. Било би добро да буде и одређена мапа сајта и сл. Само напред web делије  :ruke
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 17, 2006, 11:24:33 AM
Ипак смо одлучили да не стављамо нови сајт у септембру пошто Драганче ускоро креће ка Србији, а не носи са собом рачунар. Био би превелики ризик да се сајт стави, а он нема могућности да исправља грешке уколико до њих дође. Кући би требало да се врати половином октобра и надам се да бисмо до краја истог месеца могли све да поставимо (бар оно што је планирано за ову фазу).
Title: FKCZ WEB
Post by: Johnny Blaze on September 18, 2006, 05:27:17 PM
Ово је синоћ писало на сајту фк...
Гледалаца: око 1.500 :batine
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 18, 2006, 06:12:54 PM
To se napise pre pocetka utakmice, kada se stavi i koji su sastavi, ko su sudije i slicno. Nije decko koji radi tekst prenose kriv sto ljudi masovno pocinju da ulaze minut pre pocetka. Takodje, sa njegove pozicje je tesko oceniti koliko ljudi ima na zapadu (cini mi se da je bilo vise nego obicno).
Title: FKCZ WEB
Post by: bojan on September 18, 2006, 06:38:43 PM
However,
У свету се број гледалаца објави у полувремену,а како руку на срце,уопште није битно кад је податак о броју гледалаца стављена на сајт,могао је да сачека бар првих 45 минута-у суштини потпуно небитно.

На западу ништа ново,по мојој процени-ја и у вр` главе још сто душа.

BTW.
Јел у плану да се на сајт ставе неки волпејпери,играчи,навијачи и томе сл.
Стварно мислим да су волпејпери неопходни!

Поздрав :)
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 18, 2006, 07:41:48 PM
За њих је задужен Васили и одрадио је доста тога, али ми је у недељу званично саопштио да играче више неће радити :D .
Чак сам и ја одрадила два, а пошто сам на далеко вишем интелектуалном нивоу од мог колеге није ми ни пало на памет да се петљам са носиоцима Звездиног дреса - ја сам се бацила на грб :) .
Заиста ми је жао што нисмо стигли да све одрадимо пре Драганчетовог доласка (дете и жену му је захватио неки вирус па се јадничак напатио :D ), а сада је сувише ризично да поставимо пошто он неће бити у могућности да интервенише уколико нешто крене лоше.
У свету вероватно постоје карте које имају бар кодове (или нешто савременије за шта ми нисмо ни чули :( ) па је лако одредити колико има људи (и КК објављује прецизне податке јер улазнице и пропуснице имају бар кодове). На Маракани је све одокативно, а незгодно је што је стадион велики, људи раштркани итд.
Пренећу му да сте замерили на овој бројци и да убудуће припази namigivanje .
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on September 18, 2006, 07:58:07 PM
necu ni ime da im kazem ali oni naprimer znaju na poluvremenu tacno koliko je ljudi na stadionu.

naprimer: 3451 gledalac.


zasto mi za sve moramo da kasnimo???

halo covjece u 2006 godini mi nemamo sajt kluba koji radi normalno !!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 18, 2006, 08:36:22 PM
Мислим да је руководству клуба у овом тренутку последња рупа на свирали функционисање сајта и тачан број гледалаца.
За ово прво ћемо се потрудити да се побољша, а на друго ћемо морати да сачекамо док се неко не сети да одштампа нормалне улазнице и купи читаче бар кодова.
Title: FKCZ WEB
Post by: bojan on September 18, 2006, 09:49:48 PM
Чек,чек мало namigivanje
Јел то значи да ако радим на благајни могу да пријавим (наравно у дилу са ртаћима) да сам продао 500 карата,а да разлику стрпам у џеп???
:zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on September 20, 2006, 07:39:42 AM
Quote from: "kiki"За њих је задужен Васили и одрадио је доста тога, али ми је у недељу званично саопштио да играче више неће радити :D .
Чак сам и ја одрадила два, а пошто сам на далеко вишем интелектуалном нивоу од мог колеге није ми ни пало на памет да се петљам са носиоцима Звездиног дреса - ја сам се бацила на грб :) .

Кхм, кхм... Колегинице... Одувек ме је импресионирала виспреност твог духа, али сада си превазишла саму себе  :D ...

Елем, што се тиче позадина и сл. Имам урађене позадине целог тима понаособ, али... Моје је мишљење да, после свега што се издешавало, апсолутно не заслужују да их ставимо на сајт. Можда, некад, ако промене свој приступ, залагање итд. према дресу који носе... Ал` до тада има доста воде да протекне Дунавом. Ваше мишење о овоме. Да ли желите да вам неко од наших магова фудбалске лопте краси позадину на монитору?
Title: FKCZ WEB
Post by: jovicn on September 20, 2006, 12:44:26 PM
Daj samo Tadeua  ;pljuga
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on September 20, 2006, 01:00:51 PM
Quote from: "Васил"Да ли желите да вам неко од наших магова фудбалске лопте краси позадину на монитору?

Stavi samo one koji se trude i koji posteno znoje Sveti dres.
Title: FKCZ WEB
Post by: bojan on September 20, 2006, 04:44:19 PM
Па на пример стави Ранђеловића,ваљда ће то бити подстрек осталима да заслуже да се појаве на позадини екрана,ако нико није заслужио,стави навијаче,грб,легенде звезде (не звездине звезде)-оне којих се сећамо са симпатијама...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 20, 2006, 06:51:17 PM
Quote from: "bojan"легенде звезде (не звездине звезде)
А што не Звездине звезде?
Проблем је што немамо довољно добрих фотографија старијих играча (да не спомињем што су већина црно-беле, укључујући и оне из друге половине 80-их). А и питање је ко би ставио позадину са Бором Костићем или Диком Стојановићем, на пример. Па чак и Друлићем или Гораном Ђоровићем којих се сви ми овде сећамо.
Биће сигурно и оваквих позадина, али ипак нагласак треба ставити на садашње играче (какви год да су) и неке опште теме.
Title: FKCZ WEB
Post by: bojan on September 20, 2006, 10:30:04 PM
Лично,мислим да би то баш била фора-мада ми није уопште идеја да "силујем" са предлогом.
Мене су као клинца више палили "анонимуси",да будем јаснији namigivanje ,у моје време је ултра популаран био Пижон-мени једином у разреду (ОШ) су много интересантнији били :

Боровница,Репчић,Дика,Шеле,Жонта,Криви,Павика,Бата Ђора-костоломац,Куле,Муслин (чији сам дрес носио док ми рукави нису дошли до рамена),Блеки,Крмпотић (чије сам име изговарао кад год би покупио неког са леђа док играмо "фуцу" у школском),па онда Миле Јовин,легенда Рајко Јањанин,уопште они који су крваво радили незахвалан посао који се није видео једино зато што нису били по телевизији и којима су интервјуи у "Спорту" излазили само сваке преступне године кад се Пижону смучи да даје "изјаве за јавност"...(ништа лоше за "Голуба" али мени он никада није био десет пута бољи од осталих па да само читам о њему).

Могу да набрајам до сутра и веруј ми све их памтим,а од '92 једино се сетим (по глупостима) несретног Перице (са 15 кила уља у коси),Декија Станковића (само зато што је прешао у Интер)и гола Крупниковића на дербију...

Што се тиче фотографија,верујем да негативи постоје по "редакцијама" или приватним колекцијама,само их треба пронаћи...

Поздрав :)

ПС
Мало сам измешао генерације али то су они којих сам се у овом тренутку сетио...
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on September 21, 2006, 01:11:52 AM
А било би екстра рецимо слика на коју су обачени играчи разних генерација...Значи позадина са рецимо Рамбом Петковићем,Николом Жигићем,Брацом Живковићем,Крупниковићем,Најдовским...Значи једна као слика састављена од више малих сличица...
Title: FKCZ WEB
Post by: dadax on September 21, 2006, 04:33:47 PM
Quote from: "bojan"Лично,мислим да би то баш била фора-мада ми није уопште идеја да "силујем" са предлогом.
Мене су као клинца више палили "анонимуси",да будем јаснији namigivanje ,у моје време је ултра популаран био Пижон-мени једином у разреду (ОШ) су много интересантнији били :

Боровница,Репчић,Дика,Шеле,Жонта,Криви,Павика,Бата Ђора-костоломац,Куле,Муслин (чији сам дрес носио док ми рукави нису дошли до рамена),Блеки,Крмпотић (чије сам име изговарао кад год би покупио неког са леђа док играмо "фуцу" у школском),па онда Миле Јовин,легенда Рајко Јањанин,уопште они који су крваво радили незахвалан посао који се није видео једино зато што нису били по телевизији и којима су интервјуи у "Спорту" излазили само сваке преступне године кад се Пижону смучи да даје "изјаве за јавност"...(ништа лоше за "Голуба" али мени он никада није био десет пута бољи од осталих па да само читам о њему).

Могу да набрајам до сутра и веруј ми све их памтим,а од '92 једино се сетим (по глупостима) несретног Перице (са 15 кила уља у коси),Декија Станковића (само зато што је прешао у Интер)и гола Крупниковића на дербију...

Што се тиче фотографија,верујем да негативи постоје по "редакцијама" или приватним колекцијама,само их треба пронаћи...

Поздрав :)

ПС
Мало сам измешао генерације али то су они којих сам се у овом тренутку сетио...

Брате, свака част, одлично се сећаш и упоште ниси много измешао генерације. А и за ''Голуба'' си 100% у праву.
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on September 23, 2006, 02:01:34 PM
Срећа па се Управа не меша у рад сајта, иначе би он већ био у оранж боји ...  :batine

Сајт треба да буде једноставан, лако прегледан и атрактиван.

А што се тиче "волпејпера"  :lol:  предлажем да стави један са играчем који је одиграо највише утакмица у Звездином дресу у историји - Такајуки Сузуки ...  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on October 09, 2006, 03:55:27 PM
Да ли је то зато што раде на новом сајту или ко зна зашто ниједна нова вест се није појавила на официјелном већ пар дана... Па чак и да нема ниша битно ново могли бисте да констатујете да је Тришовић играо за репку и када да се очекује Баста...

Мислим да смо се охладили па би могли отворити топик о фк цз
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on October 15, 2006, 05:23:27 PM
Када сте беше рекли да ће бити нови сајт на интернету...
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 16, 2006, 05:16:14 PM
Јесте била пауза са вестима, али ми нисмо курир и слични па да правимо вести тамо где их нема.

Неће бити нови сајт већ редизајн постојећег :) и биће ускоро. Сам редизајн је готов, садржај се такође финишира.
Постоје још неке ствари које су мало недефинисане, али то би требало да се сазна у (надамо се) наредних неколико дана.
Title: FKCZ WEB
Post by: NightMare on October 17, 2006, 12:10:16 AM
Не знам да ли је о овоме било речи, не знам ни да ли је можда уведено ( последњи меч нисам пратио тим путем ) али мислим да би требало да се намонтира auto-refresh на текстуалном преносу утакмице. Наравно, није то ништа катастрофално, мени се изузетно допада како се раде преноси, али било би ипак комфорније. Не мора да буде на 30 или 60 секунди али рецимо на свака 3 минута.
Title: FKCZ WEB
Post by: Gavri on October 29, 2006, 12:41:45 AM
Zasto ne radi sajt?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on October 29, 2006, 11:05:35 AM
Сајт нормално ради. Видим да си поставио поруку после поноћи, а то је време када је на Новом Зеланду увелико радни дан и могуће је да је Драганче нешто морао да уради на сајту па је за неко време (обично су питању само минути) сајт можда био недоступан.
Драганче је имао неких проблема са CSS-om, али је то сада сређено и приводи се крају дизајнирање (не мислим на прављење .jpg већ постављања сајта на мрежу). Одлучили смо да је најбоље     прво поубацивати сав нов садржај који смо планирали за овај пут, па тек онда да промовишемо и нови дизајн.
Title: FKCZ WEB
Post by: Gavri on October 29, 2006, 11:37:24 AM
Ja ne mogu da mu pristupim.Jel mozes da mi posaljes na PM vest sa sajta da smo poslednjeg dana prelaznog roka angazovali Ailtona i Kastilja ali na engleskom.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 29, 2006, 11:41:56 AM
Castillo signs two year contract
31.08.2006

Castillo already here, still waiting for Ailton!


On the last day of the transfer season, Red Star capped two major signings. Segundo Castillo, a standard member of Ecuador's national team, has already joined our club, while later tonight we are expecting the arrival of the celebrated Brazilian striker Ailton.  

According to our sport manager, Stevan Stojanovic, Castillo plays the same position in the back of the midfield like our departing captain Nenad Kovacevic whom he is  
expected to replace. Kovacevic has already signed with the French team Lens.



Segundo Alexandro Castillo was born on 15th May 1982 and he is 180 cm tall and weighs 76kg. His team was El Nacional while for the national team of Ecuador he has appeared 14 times, scoring one goal. He signed a contract for two years.

Throughout the entire introduction ceremony at the club's Media Centre, Red Star's newest addition could not wipe off the smile from his face. He says that he has already tasted some Serbian specialties which he graded as excellent. He was frank in saying that until yesterday he knew next to nothing about Red Star. Nevertheless, he is thrilled with the warm reception here.




"I wish to prove myself in Red Star, to play well and win as many trophies as possible", said the Ecuadorian who has yet to choose his jersey number.

Stevan Stojanovic confirmed that Ailton was to arrive in Belgrade around 10 p.m. His official promotion has been scheduled for 1 p.m. on Friday. In his career, Ailton has played, among others, for Schalke, Werder and Hamburger. One year he was the top scorer in Bundesliga.

"We have ironed out the last contract details with Ailton's previous club, the Turkish FC Besiktas, and with Ailton himself and we are planning an official introduction tomorrow", said our sport manager.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 29, 2006, 11:42:39 AM
Ailton presented at Marakana
01.09.2006

Jersey No. 33


The Brazilian international Ailton has been officially promoted today as a new addition to the FC Red Star's team roster. The experienced forward has signed a two-year contract with Red Star and, according to the President Stojkovic, with this acquisition the team roster has been completed for the this year.



"We brought in a huge reinforcement to our team.  I am happy that we succeeded  in bringing in a very high quality player who would enhance the quality of the entire team.  We were doing our best to provide adequate replacements for the departing players, and we succeeded in our effort that that should make our fans happy.  I believe they will enjoy watching Ailton playing for our club; he is ready to play and when it will happen is coach's decision", said Stojkovic.



The Brazilian ace said that his decision to join Red Star was based on his desire for new experience and new challenges.

"I knew that Red Star is a great club and many things about them I learned from Serbian players who play in Germany.  My desire is to play well as I did when I played in the Bundesliga and also to win some trophies.  For me this will be a new experience and a new challenge.  One of the reasons I came to Red Star is the great atmosphere at the Red Star's stadium which I have chance to see by watching some of the Eternal Derby games", said Ailton who also had offers from other clubs.

"During the past period I practiced individually and I am certainly not in the best shape.  I would like to join the team as soon as possible and to begin with practice sessions in order to get ready for real games.  Thus, I cannot promises now how many goals will I score during this season", said the Brazilian who will spend first several weeks in Belgrade alone and then he will be joined by his wife and children who live in Mexico.

Player's ID:

Name: Ailton Gonsalves da Silva
DOB: July 19, 1973, Mogeiro, Brazil
Height: 177 cm
Wight: 74 kg
Former Clubs: Iparanga, Internacional, Mogi, Mirim, Santa Cruz, Guarani (Brazil), UNAM (Mexico), Werder, Schalke 04 (Germany), Besiktas (Turkey), Hamburg (Germany)
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on October 29, 2006, 12:36:34 PM
Нисам дуго пратио ову тему али ако још важи оно за поѕадину мој предлог су Жига и Баста!
Title: FKCZ WEB
Post by: Gavri on October 29, 2006, 06:38:53 PM
Hvala Boka.Evo jos jedne molbe.Vest na sajtu ili samo vest ili iz intervjuua sa S.Stojanovicem u maju gde pise da prelazni rok traje od 19.juna-31.avgusta.Hitno je.
Title: FKCZ WEB
Post by: sever4ever on November 01, 2006, 03:32:01 PM
01.11.06
vec novembar
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 02, 2006, 12:29:36 PM
Све иде по реду - дизајн и садржај, али не знам када ћемо изаћи у јавност јер треба да се разговара са ФК-ом око чланарине за сајт и тако тих ствари. Једноставно, морамо сачекати да видимо како ће се то разрешити и да ли ће се уопште разрешити. "рок" и "датум" када су ти разговори у питању је поприлично растегљив појам - јуримо их (односно, они који треба да их јуре) већ недељама.
Глупо ми је да сад наводим неки датум када ствари не зависе од нас - ми ћемо наш део завршити, али то није довољно.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on December 14, 2006, 11:08:02 PM
Quote from: "kiki"Све иде по реду - дизајн и садржај, али не знам када ћемо изаћи у јавност јер треба да се разговара са ФК-ом око чланарине за сајт и тако тих ствари. Једноставно, морамо сачекати да видимо како ће се то разрешити и да ли ће се уопште разрешити. "рок" и "датум" када су ти разговори у питању је поприлично растегљив појам - јуримо их (односно, они који треба да их јуре) већ недељама.
Глупо ми је да сад наводим неки датум када ствари не зависе од нас - ми ћемо наш део завршити, али то није довољно.

Колико се напредовало на овом пољу?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 23, 2006, 02:00:58 PM
Уф, извини - нисам видела да си поставио питање :) .
Претпостављам да питаш да ли смо узнапредовали у разговорима са клубом - нисмо :D . У ствари, да будем потпуно прецизна - нит' роморе, нит' говоре. Али буквално. Сви покушаји из маркетинга да се ступи у контакт су игнорисани.
Ми смо наставили као да се ништа не дешава. Дизајн је спремљен, направљен, преведен је на CSS и сада се Драганче бави стварањем неких објеката, програмирањем, чишћењем и тако тим стварима. Статистички подаци (нећемо их откривати :finger ) су припремљени (очи су ми испале), али ће Драганче покушати да их убаци аутоматски како би ми олакшао посао.
На жалост, због чињенице да не можемо формирати чланство (и наплаћивати чланарину :D ) тешко да ћемо моћи понудити нешто више од промене дизајна и убацивања статистичких података (ок, биће ту и још неких новости). Ми ћемо покушати све како бисмо понудили што више садржаја, али понекад се једноставно не може више. Постоје неке идеје, али заиста вас не бих безвезе палила када је питање да ли ћемо моћи избунарити неке ствари.
@Archer
Још једном ти се извињавам што ти тек сада одговарам.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on January 24, 2007, 01:20:05 AM
Evo proslo je mesec dana pa da ponovo pitamo... ima li nesto novo?  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 24, 2007, 09:05:41 AM
А ми смо увек ради да одговоримо ;pljuga .
Дакле, све је завршено (додуше, неки подаци ће  се накнадно убацивати јер није могло аутоматски), послато је провајдеру... и нешто се не слаже са нечим. Нисам баш упућена у техничке детаље, али Драганче рече да неке ствари не могу да се предвиде унапред и да тек када се стави на сервер (или тако нешто :D ) може да се види како то ради. Е па, наш сајт нешто штуца и Драганче користи сваки слободан тренутак да ради на исправкама. Ми смо желели да сајт проради 14.1. у 00:00:01 :) , али ето....
Ви ћете приметити другачији дизајн (одмах да напоменем да мени какав ће бити неће такав и остати :D - узели смо бесплатан јер немамо 200+ евра за неки нормалан, а Драганче је обећао да ће сам направити мени само када се читава ова фрка заврши), неке нове ствари, али је доста тога урађено и испод хаубе што се не види.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on January 24, 2007, 10:26:47 AM
Мени је то све много чудно што ти Кики причаш.

Какав мени и каквих 200+ еур? Јел можеш на прајвет да ми пошаљеш линкове сајтове које је радио "Драганче" самостално...

Комплетно дизајниране и урађене сајтове са менијем можеш наћи на интернету бесплатно а постоје одличне презентације са невероватним менијем у износу од 60-100 долара.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 24, 2007, 11:02:37 AM
Драганче је програмер, не дизајнер. Дизајн су радили други људи, а немам дозволу од њих да стављам било шта вама на увид :finger .
Мени који смо ми узели је бесплатан и испао је мало другачији од онога како смо мислили да ће испасти - бледуњав је мало. Елем, тај мени неће бити проблем, промениће се, бар је мени тако речено. Ово сам рекла унапред да нам не бисте због тога скакали по глави :D.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on January 24, 2007, 02:29:39 PM
Quote from: "kiki"Драганче је програмер, не дизајнер. Дизајн су радили други људи, а немам дозволу од њих да стављам било шта вама на увид :finger .
Мени који смо ми узели је бесплатан и испао је мало другачији од онога како смо мислили да ће испасти - бледуњав је мало. Елем, тај мени неће бити проблем, промениће се, бар је мени тако речено. Ово сам рекла унапред да нам не бисте због тога скакали по глави :D.
Mozda je prehladnjen?   :laugh
Pa zar ne moze niko iz ovog kluba da 'posudi' ne 200 nego 2000 evra ako treba da se odradi sajt kako dolikuje klubu ovakve reputacije (koja iz dana u dan nestaje). Mislim da ko god potcenjuje i zanemaruje znacaj interneta da je zaostao u modernim tokovima.
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on January 24, 2007, 02:45:59 PM
Ти причаш о 2000 евра, а ФК боли курац, они дају НУЛА евра. Шта ти није јасно?
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on January 24, 2007, 02:52:39 PM
Quote from: "KizaLion"Ти причаш о 2000 евра, а ФК боли курац, они дају НУЛА евра. Шта ти није јасно?
Pa to mi nije jasno, kako moze da ih boli qrac za stvar kao sto je zvanicni sajt. Evo ja sam danas u dosadi obisao milion sajtova fudbalskih klubova, i kad naidjem na lose odradjen sajt odmah mi taj klub padne u ocima. Koliko ljudi sirom sveta radi to isto... A nas klub ne moze da da par stotina evra. Majke mi dao bih ja da sam u situaciji.  :bes
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 24, 2007, 03:23:12 PM
Клуб не само што није дао ни евро за сајт (ми све радимо за џ, Драганче се сам испрсио за неке ствари, ми смо били спремни да дајемо паре за сервер који би се користио за преносе али су из маркетинга одбили јер по њима то није у реду), већ нам не дозвољавају ни увођење чланарине којом би се сајт финансирао.
Извештаје из Браге ради портпарол клуба, Милан Бошковић, који шаље извештаје свим новинама (ако нисте приметили све фотке које се појављују су исте као и оне на сајту). Једини ексклузивитет који сајт има је да објави први, нешто мало пре СЦ. Често се дешавало да смо морали да се цимамо са Микијем Ћоровићем око кабине из које су се радили преноси, а када су у питању "велике утакмице". Да не спомињем да су ликови из Италије интернет пренос утакмице Звезда-Рома радили из боље кабине него што смо ми. Мислим да је то довољно да прикаже какав је однос клуба према сајту. Ми одавно не рачунамо на њихову помоћ и то умногоме успорава и ограничава наш рад.
Али и даље ћемо се борити и покушати што више да пружимо упркос објективним потешкоћама са којима се сусрећемо.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on January 25, 2007, 10:48:02 AM
IDIOTIZAM I KRETENIZAM!!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: dadax on January 26, 2007, 05:27:12 PM
Quote from: "kiki"... већ нам не дозвољавају ни увођење чланарине којом би се сајт финансирао...

:o  :bes  :(

Па чиме то објашњавају ??? Где ти људи живе, не могу да верујем да им није јасно шта значи добар web сајт за клуб који је био шампион Европе и света ???
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on January 26, 2007, 05:49:01 PM
Da li bi bilo izvodljivo da se napravi neka peticija  :D , ili nesto slicno, tipa kolektivno zasipanje FK-a mailovima za zahtevima da se malo pobrinu oko sajta ili tako nesto, da retardi uvide da to ne postoji 'zato sto svi imaju pa hajde i mi da imamo' ?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 26, 2007, 09:34:12 PM
Колико сам схватила, нема тамо превише људи који знају да користе мејл, тако да...
Највећи проблем је што се они никада нису конкретно изјаснили (осим што је речено да не може чланарина, а за шта нису дали објашњење - моје мишљење је да се плаше како би то био проблем приликом приватизације, а не схватају да је у питању право приступа појединим деловима сајта и да нема никакве везе са чланством у клубу). На сва питања и предлоге, чак и писмене, остајали су дословно неми.
Видећемо како ће се ситуација развијати након уходавања новог генералног секретара, мада, искрено речено, ми на помоћ клуба и не рачунамо.
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on January 26, 2007, 11:09:21 PM
Kики шта ви заправо уопште можете без подршке и дозволе ФК-а?Мислим колика су ваша овлашћења и слобода?
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on January 26, 2007, 11:13:57 PM
Quote from: "Djole"Kики шта ви заправо уопште можете без подршке и дозволе ФК-а?Мислим колика су ваша овлашћења и слобода?
Ja bih se nadovezao sa pitanjem znate li konkretno kada se ocekuje pustanje u rad novog sajta. I poseduje li FK mail na koji mogu da im pisem i ''naruzim'' ( :D ) ih zbog sajta?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 27, 2007, 10:27:58 AM
Немају они свој мејл (бар га ја не знам). Званичан мејл ФК-а је онај који стиже у маркетинг, а нема потребе њима писати - знају они све.
Нама би значило када би клуб водио на припреме и утакмице нашег коментатора. Ја не знам да ли је ико од вас слушао његово коментарисање (ја нисам, увек сам била на стадиону), али Драганче и један наш друг из Холандије су били одушевљени начином на који он то ради. Такође, дечко који ради у маркетингу се навукао на његове преносе па је радије остајао тамо да слуша, него да гледа уживо :D . То је трајало једну полусезону (као пробни период и да људи виде шта им се нуди за чланарину). Пошто чланарина није дозвољена, одустало се од преноса јер се није могао плаћати закуп сервера.
У суштини, имамо слободу приликом прављења дизајна и садржаја (све је још почело за време Џаје кога то уопште није занимало и тако је остало). Међутим, чим дође до питања пара, одмах се скаче за врат. Желели смо да ставимо могућност постављања СМС питања, а појединци су одмах скочили и питали како смо то смели без дозволе (одустало се због техничких проблема, не због тих скакутања).
Добро би нам дошла камера којом би се снимало па ти сниммци стављали на нет.
Потом су се цимали за кабину (сада су то некако средили, али се то никада не зна), али највише убија неизвесност јер ми не знамо шта они желе.
Мислим, до великог броја ствари доћи ћемо приватним каналима и личним познанствима (као што су фотке које нам даје Бумбар), а све је требало да иде званично преко ФК-а.
Ми смо увек отворени за све договоре и преговоре (Драганче је док је био овде желео и да се састане са људима из ФК-а, али то није организовано) и ту ништа није спорно.
Драганче увелико ради на решавању проблема до којих је дошло када се сајт поставио на сервер. Требало би ускоро да кренемо са тестирањима и да остале проблеме решавамо у ходу па не могу баш тачно да кажем за када се очекује пуштање у рад јер ни ми то не знамо (зависи од тежине проблема и њиховог решавања).
Title: FKCZ WEB
Post by: Eribo on February 02, 2007, 10:09:30 PM
Шта се дешава са званичном страницом ФК-а ???? Неки шипац с ЈНА је "провалио" страницу !!!!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: SerbianEagle on February 02, 2007, 10:56:21 PM
Ima li ko da skine ono sranje za zvanicnog sajta.  :bes
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on February 03, 2007, 12:32:25 AM
Мислим да би стварно могли да се уозбиљите у вези тог сајта. Оваква срања не би требала да се дешавају. Не може сваки клинац да вам упадне на сајт бре.
Title: FKCZ WEB
Post by: Johnny Blaze on February 03, 2007, 12:53:35 AM
Не претјерујте, убачена је само једна вијест и сличица које су стајале сат времена на сајту.
Шта одмах хистеришете и паничите, као да се нешто битно десило.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on February 03, 2007, 08:52:38 AM
и даље је грб тамо и та њихова страшна вест :lol:
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on February 03, 2007, 12:50:51 PM
Проблем ће бити сређен. Провалили су провајдеру шифре.
Игоре, ми смо врло озбиљни у вези са сајтом. Ја сам целу ноћ пробдела како бих на време стизала да бришем ова срања. Вероватно се сваком сајту десило овако нешто, а поготово уколико је пожељна мета као што је наш (а сигурно је једна од пожељнијих у Србији). До сада смо се успешно бранили, али је једном морало и то да се деси.
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on February 03, 2007, 03:14:39 PM
Quote from: "kiki"Проблем ће бити сређен. Провалили су провајдеру шифре.
Игоре, ми смо врло озбиљни у вези са сајтом. Ја сам целу ноћ пробдела како бих на време стизала да бришем ова срања. Вероватно се сваком сајту десило овако нешто, а поготово уколико је пожељна мета као што је наш (а сигурно је једна од пожељнијих у Србији). До сада смо се успешно бранили, али је једном морало и то да се деси.

Ма знам ја да се ви цимате око тог сајта као ненормални и да вам ови педери из управе више одмажу него помажу. Свака вам част.Мало сам се изнервирао синоћ па можда и претерано реаговао, у сваком случају припазите мало боље.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on February 03, 2007, 03:42:28 PM
Веруј ми, ниси се изнервирао ни приближно близу колико ја (боље речено, ми). Проблем је био у томе што је Драганче управо у тим тренуцима (субота пре подне код њих) имао обавезе и није био при интернету. Ми смо заиста све покушали како бисмо избегли рушење сајта (намерно), али је проблем настао код провајдера и само они могу да га реше. Одређено време нисмо могли да ступимо у контакт са истима пошто је власник био на пијаци, а главни администратор је спавао. Првог смо нахватали, а нисам сигурна да ли су овог другог успели да пробуде :sampion . Ваљда до сада јесу.
Ако неко пожели да нам обори сајт то ће и урадити (постоје начини за то) и од тога се тешко одбранити. Ми смо до сада (сајт фк-а и званични сајт делија) били веровато једини на Балкану (причам о великим клубовима) који су одолевали (разлог зашто Драганче не дозвољава форум на сајту је управо из безбедоносних разлога јер је то слаба тачка). Ето, Цаки и делије.нет су остали да бране част :D .
Овог викенда је требало да буде пуштен у рад тест (било је неких проблема око базе и сервера - проблем је утврђен и прионуло се на решавање), али сада не знам да ли ће стићи пошто је ово приоритет.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on February 03, 2007, 03:44:11 PM
Заборавила сам да напишем (вероватно сте и прочитали на сајту) да све вести у вези са ФК-ом можете прочитати на сајту сд-а: www.sd-crvenazvezda.net
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on February 16, 2007, 08:31:17 PM
Нове информације.
Провајдер нам је пустио тест фазу тек пре неколико дана, а ми смо им све спремили и доставили 10-ак дана раније. Изгледа да је једини који тамо нешто зна заглавио у болници. Иако не бисмо стигли до недеље да поставимо све што смо хтели (неке ствари могу да се одраде тек сада), мислили смо да ипак пустимо сајт, а остало да довршавамо у ходу.
Међутим, у маркетингу су одлучили да се још сачека како би поново покушали да ступе у контакт са људима из клуба, тачније новим генералним, и успоставе сарадњу - знам, и мени је ово већ досадило. Ми смо рекли да би сајт требало да се пусти пре дербија (да не кажем да смо захтевали :D ), макар и не имао све што смо замислили за овај сам почетак. Видећемо шта ће од тога бити.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on March 04, 2007, 01:48:14 PM
I sta bi od svega?  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 04, 2007, 11:45:14 PM
Ми смо, мање више, били напаљени да пустимо пре Бежаније, па пре дербија, али смо сваки пут морали да чекамо јер су вршени, хмм, унутарклупски преговори, договори, шта ти ја знам - искрено, немам више живаца да се у то упуштам.
Требало би да се пусти током следеће недеље. Неће ићи све одједном, доста је рађено на бази (то је однело много времена, дизајн је најмање битан и представља само кожу која ће лако моћи да се мења) и полако ћемо пуштати и уходавати све то.
Данас је био "freezе day" - дан када се престало са уношењем нових ствари јер сајт мора да се припеми за објављивање. Када то прође, а проћи ће ја се надам у најбољем реду, наставићемо са убацивањима (нека од њих ће машала потрајати).
Дакле, ускоро ћемо ићи под нож јавности :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on March 05, 2007, 01:27:37 AM
Meni je dizajn najbitniji, ako mi se dizajn ne svidi moracete ponovo.  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on March 05, 2007, 06:39:07 PM
Quote from: "kiki"... унутарклупски преговори, договори, шта ти ја знам ...
Ово тако зна да убије у појам, али стварно :bes
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 06, 2007, 08:40:44 AM
Најновија вест - фк је поново тражио одлагање и испоштоваће се и овај пут, али то је последње. Значи, ништа у овој недељи.
Иначе, морам да кажем, тужно је то, али ово је напредак. Наиме, они причају са нама :D . Док је Лековић био ту, само су игнорисали. У Џајино време нису ни знали да постојимо, то је било најбоље :finger .
Title: FKCZ WEB
Post by: Red Star Forever on March 08, 2007, 02:23:13 PM
Јуче је нои генсек клуба представио и нове сараднике, финансијску директорку и директора маркетинга... Кроз монолог гдина Стефановића (ако сам добро запамтио презиме) дало се чути и наслутити много тога... Пре свега представљен је као млад и способан човек који је радио на пословима маркетинга у веома познатим и успешним компанијама у Србији... Са навијачког становишта заболе ме како ће да привуче публику на запад и делује ми смешно прича о привлачним забавним програмима за тај део публике... Ми ћемо бити на Северу свакако и наставити оно што радимо и на чему радимо...

Са стране струке (и ја сам као неки економиста) види се да располаже знањем и искуством и да је далеко стручнији од нпр. чувеног нам боскета илити Аврамовића... Приступ целој причи је далеко професионалнији и ако ништа друго човек зрачи неком позитивном енергијом...

Е сад, све ово можда не би било за овај топик, али након дела излагања у коме је говорио о интернет продаји брендираних производа ФК Црвена Звезда и питања једног новинара тотално ме је човек збунио... Рекао је отприлике да су у току преговори са садашњим власником званичног сајта ФК-а и да ће се или договорити са њим или прећи на неке друге постојеће опције... Које су то друге опције???! И ја искрено нисам знао да је неко сем клуба власник постојећег сајта...??!
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on March 08, 2007, 02:34:28 PM
Он је ваљда Директор ФК ЦЗ Маркетинга, а садашњи сајт је у рукама Маректинга СД-а, који је скоро па независни орган, независна компанија која ради и друге услуге, другим фирмама и сл. Мислим да је о томе овде реч. Колико знам са ФК-ом готово да немају никакве добре односе... А то је почело од када је Џаки отишао.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 08, 2007, 03:36:30 PM
Односи ФК-а и Маркетинга су замршени и никако да се успостави неки нормалан однос. Моја претпоставка је да ће ФК имати свој маркетинг што је сасвим у реду (само пре тога да плате све рачуне које дугују маркетингу сд-а), а једини контакт који може да остане је преко овог сајта (контакт између ФК-а и маркетинга сд-а). Ја се надам да ће тако и остати, тј. да ће се договорити.
Title: FKCZ WEB
Post by: archer on March 18, 2007, 07:55:41 PM
Вероватно кад се заврши ова набавка тренра да ће те средити сајт. Да ли то значи да ће бити сајт до плеј оф или до бар до следећег дербија?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on March 19, 2007, 07:44:44 AM
Ништа не зависи од нас. Ми само чекамо знак да пустимо сајт, а када ће то бити, не знам. Ја само могу да кажем да се НАДАМ да ће бити ускоро.
Направљен је, као, неки помак у односима са ФК-ом када је реч о овоме (додуше, више то ми гурамо, него што њих занима) па је одлучено да им се не гура баш прст у око.
Пошто је сајт малтене прављен испочетка (Драганче је дрндао жестоко по бази података), сајт ће бити пуштан постепено. Прво оно најосновније (ово што већ сада имамо на овом сајту), а уколико то буде шљакало како треба, онда и остатак.
Наравно, биће пуштено оно што смо до сада стигли да урадимо, а накнадно ће се убацивати и остатак.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 10:38:41 AM
Напокон вести.
Данас се креће са пуштањем сајта. Колико сам схватила, потребно је време да се он "разлије" по интернету, па не могу да вам кажем када ћете моћи ви да га видите. Све ће протећи мирно, тихо и без неких најава, објава и осталог. Овај сајт, овакав какав ћете видети, био је спреман још пре два месеца. Зашто се оволико чекало и затезало, отезало и нервирало нас - појма немам. Проблем је што смо безвезе чекали све ово време и од оног "freezе day-а" који је био пре више од месец дана ништа нисмо радили јер се чекао знак. Једноставно, сви смо попиздели. Иоако би можда још неке ствари требало да се одраде пре пуштања, ми више немамо живаца за то, а и плашимо се да би могли да се предомисле :D .
Нешто више и опширније о самом сајту.
Битно је, на самом почетку, нагласити да је ово потпуно нови сајт, са потпуно новом, побољшаном, архитектуром и свиме што уз то иде. Дизајн је ту био најмањи проблем (иако вама најбитнији :) ).
Пошто је све ново и рађено на потпуно другачији начин од тренутног сајта, Драганче је одлучио да све иде врло поступно. Дакле, у овој фази (прва, тест фаза) биће пуштено само оно што има и на тренутном сајту (уз пар додатака). Неке ствари могуће је истестирати само уживо и када је пуштено у промет. Временом, стари ће се додавати. Наравно, током читавог трајања ове прве фазе, радиће се на отклањању грешака за које знамо, а и оних које се, евентуално, појаве.
Новост је да је рађено у CSS-u и у томе леже наши први проблеми. Сајт је оптимизован за IE најбоље би било да га прво ту погледате. И поред тога видећете неке грешке - то је све до CSS-a, али се надам да ће се то поправити. Дечко који нам је то све бесплатно радио је још увек нов у свему томе и треба времена да се провале све форе (а и мора да заради за хлеб насушни, па нама помаже кад стигне).
На жалост, почетној страни ће недостајати један детаљ који је мени врло драг, али ће се ваљда проблем решити (опет CSS) и тај детаљ угледати светлост дана. Такође, још један део почетне стране ће се изменити (део код вести), али за то нам је потребно да маркетинг донесе неке одлуке. За сада ће ту стајати спонзори.
Драганче није задовољан изгледом менија, али није хтео да се ту превише задржава јер је одлучио да ће он правити неки који ће му се свидети :D . Наравно, то тек када се овде ствари среде и стабилизују, а искрено, по мени, има и битнијих ствари за сређивање. Мени је био за џ и, за разлику од неких других, радио је.
Игноришите логин део, то још није одобрено. Ја сам мислила да то склонимо, али је ипак остало. Такође сам мислила да склонимо из менија мултимедију јер ту још ништа није убачено (ствари су спремне, али смо закачили дане када није смело ништа више да се убацује), али и то је остало :) .
Не знам шта више да вам кажем. Углавном, процуњајте по сајту, видите да ли вам је функционалан (о дизајну ћете писати и без да вам кажем :finger ), да ли се све налази на свом месту, шта бисте додали, тражите грешке (рекох већ, већина има везе са CSS-оm).
Само да вас обавестим - на овај сајт који ћете видети, моја маленкост је упутила 15-ак примедби, од којих је немали број имао и а, б и в део :finger .[/i]
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 03:23:04 PM
Уопште ми се не свиђа ово што читам!!!

Стварно не могу да верујем о чему ти Кики овде пишеш. Како могу да буду присутне грешке? Како може да буде оптимизован тренутно само за ИЕ, па чак ни ту није комплетан? Не знам, али то што ти причаш је основа основе знања у дизајну и развоју сајта, и стварно ми није јасно уколико те ствари нису задовољавајуће, како ће тек изгледати садржај презентације. Прво и основно је да дизајн буде комплетан, да раде све опције, а на крају се развија база.

Не разумем какав је проблем са менијем? То је толико просто направити користећи било коју технологију. Да ли је предвиђено да када кликнеш на линк менија почне промена временских услова? Ако је то предвиђено, онда уреду, примите моје извињење. у супротном не знам одакле толика фрка око њега. Имате на хиљаде форума које нуде комплетно рипована решења за темплејте. Не морате ништа ни да радите по питању дизајна... Само да ставите лого, средите боје и на коњу сте. Наравно и не бринете о оптимизацији. Исто тако на тим форумима се налазе на стотине нулованих php модула и компоненти за сајт.  

Причаш о CSS? То што се сајт не види добро значи да је проблем у CSS тј. радио га је неко ко појма нема да ради у CSS. Постоје правила како да се уради CSS, а да не прави проблем у Опери, Фајерфоксу и на различитим резолуцијама сл.

Овако већ 2 године гледам распали сајт ФК-а, а како стоје ствари тако ће бити и убудуће.

Али добро, имате добру жељу и вољу и ипак то радите волонтерски. То је проблем клуба, а не ваш.

Поздрав.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 04:18:41 PM
Питаш погрешну особу, пошто се ја у те ствари уопште не разумем.
Могуће је да је проблем у томе што се сајт не ради у php-u, већ у aspx-u. Колико сам скапирала, први начин је далеко једноставнији и могуће је да би било лакше. Међутим, Драганче није желео ни да помисли у томе да ради.
Када сам рекла да је оптимизован за IE нисам мислила да ће се распасти у FF (који и сама користим) или Опери. У ствари, проблем се јавио само код листе стрелаца из неког разлога. Драганче је свесно одлучио да се тренутно тиме не бави јер ништа друго не би стигао до да уклапа за ова три претраживача. Сигурно ће и то доћи на ред.
Човек који нам је CSS радио за џ је тек почео да улази у све то и посао је углавном завршен. Остале су неке ствари које нису лепе када погледаш (на то нас је и упозоравао тако да то није његова грешка), али ће се вероватно све решити (тренутно није у земљи).
Званичан сајт ће бити далеко компликованији (иако се то неће видети) него што је овај, званичан сајт делија или тренутни сајт. У њему је направљено места за ствари које се неће одмах пустити, али је на њима жестоко морало да се ради и Драганче је радио до крајњег рока. Ми остали смо у последњих месец-два ландрали јер смо позавршавали наш део. Дизајн је ту сада и може да се мења на сваких пар месеци ако желимо, али оно испод ће трајати јако дуго и неће бити потребе да се то мења у неко скорије време (причам о годинама). Евентуално неке надоградње ако се за истима покаже потреба мада је и то питање (једино уколико се не деси нешто крајње револуционарно).
Управо због жестоког рада испод палубе (а да те подсетим, Драганче је за то имао свега пар сати дневно, ако и толико, поред редовног посла, жене и детета) није стигао да уради неке ствари које је желео (мени је само једна од тих ствари).
У последњих месец дана је много тога могло да се реши али су нам руке биле везане пошто смо сваког часа чекали да нам се да зелено светло и нисмо смели да ризикујемо.
Ако ти знаш некога ко добро познаје CSS и вољан је да помогне (волонтерски), јави ми, па ћемо се лако договорити.
Да прво сачекамо да се сајт појави па да онда коментаришемо. Само сам хтела да укажем на неке ствари које су очигледне и за које сам желела да будете свесни да смо их приметили.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 06:00:37 PM
Као што је Драганче и претпоставио, у Србији ово иде брже него напољу (вероватно зато што смо још увек неразвијени и нема пуно промета).
Сајт је видљив и можете да почнете са жељама, поздравима и честиткама :) .
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 06:50:21 PM
На скали од 1-10 залужили сте 6, а због уложеног времена и труда 10. Извуци неку средњу оцену.

Може то много боље. Момак који ради у ЦСС ће имати много посла. Фотке су превише приљубљене уз текст... требало би да буду веће, па макар имале заштитни лого преко целе слике. Овако су смешно мале...

Надам се ипак бољем изгледу у будуће, јер изгледа врло просто, а опет је захтеван прликом учитавања.

Поздрав.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 06:55:17 PM
http://www.fc-redstar.net/stadium.aspx?ID=39&cultureID=2

Недопустиво мале слике. Људи све више користе резулуције екрана 1280пута1024.

Ако немате квалитетне слике, високе резолуције имам неколико па ћу ти послати. Ово је скроз безвезе...

Требало би направити галерију фотографија Маракане... доста оскудно све ово изгледа... Не знам....

Посебна прича је што су сви наслови страница на енглеском језику. Када боље размислим када сте већ чекали толико дуго, требали сте да будете стрпљиви и да сачекате још мало,  барем док не исправите ове видљиве ствари. Овако изгледа прилично аматерски уз дужно поштовање свима који су га радили.
Title: FKCZ WEB
Post by: николаБГ on April 16, 2007, 06:57:22 PM
Сајт је бољи него раније, а сваки напредак мора да се награди. Кики (и остали ентузијасти) свака част! Не сумњам да ће уз савете и помоћ осталих временом ово бити сајт за чисту 10-ку!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 07:08:47 PM
Вероватно мислиш на фотке у оквиру текстова, пре свега у историји.
На старом сајту су биле 100 пиксела, а сада су повећане на 150. Пошто их има много било би ми нелогично да буду изразито велике јер се не би уклопило у текст који је ипак ограничене дужине. Остављено је тако зато што се планира да се кликом на њих оне отворе у већој резолуцији. То ипак није приоритет.
Што се "прилепљености" тиче, има је и то ћу исправити (искрено, мрзело ме је раније, желела сам да мало одморим од сајта јер сам очи изгубила уносећи одређене податке). То није рађено у CSS-u. Кориштен је много једноставнији поступак :D .
Сајт је једноставан и такав смо и желели да буде - једноставан за коришћење. Нема флеша и осталих зезанција које би, вероваатно, лепште изгледале.
Мени се овај сајт отвара подједнако брзо као и стари, ако мислиш да је захтевнији на тај начин. Он јесте компликованији испод површине, можда је то зато. Ипак, то испод има свој разлог, а тај разлог се сад не види.
Није нама потребно да нам одајете почаст због труда, жеље, жртвовања и шта ти ја знам чега. Потребне су нам критике и предлози како би све било боље. Ја сам Драганчету ствари побројала таксативно, можете и ви мени.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 07:14:41 PM
Мрзим што нема едит.
Слажем се у вези са галеријом Маракане и то ће се сигурно одрадити (и надам се не само то). Ипак, за то је потребан излазак на "терен" како би све фотке биле, рецимо, исте. Једноставно, ово и не зависи толико од нас колико од људи из маркетинга и њихове организације. Ми можемо само да их молимо и пожурујемо.
И мени је то са насловима на енглеском (у табовима, вероватно на то мислиш) безвезе, рећи ћу Драганчету (искрено, то му нисам ни спомињала).
Нисмо могли више да чекамо.
Објективан разлог:
1. Мени на старом сајту није радио у ИЕ7, а њега има све више. 2. Увек је постојала могућност да се из ФК-а предомисле и стопирају излазак сајта (било је повуци-потегни месец-два).
Субјективно: више нам је све ишло на живце (ово морате да нам поверујете на реч) и једноставно смо желели да овај сајт више угледа светлост дана. Да није било овог одуговлачења око изласка сајта, сигурно би изашао "довршенији".
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 07:18:20 PM
Нисам ни мислио на флеш, ни ја га посебно нешто не волим. Али сајт личи на презентације какве су се правиле пре 5-6, можда и 8 година. Сувише је то једноставног изгледа без сенке, преливања боја (изузев заглавља који лепо изгледа, само да је грб још који пиксел лево), 3-д изгледа грба... много би боље изгледало када би сте ангажовали неку естету... Ова голубије плаво-сива боја ми исто боде очи, али добро о укусима не треба расправљати... има и горих избора од овог.

Ево примера одличног сајта фк http://www.juventus.it Једноставно, такозвани чист стил, прегледан...

Он се учитава такође у врло кратком року...

Надам се да позицију фотографије не радиш ручно... за сваку страницу појединачно, јер ако је тако онда сте стварно радили Сизифов посао, иако постоје много лакша решења...
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 07:19:39 PM
Quote from: "kiki"1. Мени на старом сајту није радио у ИЕ7, а њега има све више.

Код мене је радио. Користим 7, и изгледао је исто као и у другим претраживачима...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 07:30:25 PM
Пази, што се дизајна тиче. Прошли пут је Драганче дизајнере платио из свог џепа. Овај пут то није долазило у обзир - нити бисмо му ми то допустили (тада нисмо знали), нити би он то сада хтео (има члана више у породици). Човек који је радио дизајн (у ствари, почетну страну) нам је помогао колико је могао и колико је времена имао. Мислим да на дизајну треба још порадити, можда не толико на почетној страни колико на оним испод. Овде морам нагласити да једна, не баш ситница, недостаје на почетној страни јер нам је правила неке проблеме. Мени се тај фазон баш свидео и надам се да ће Драганче то ускоро решити и ви бити у могућности да видите.
Фотке су у текстове убациване ручно (ја сам то радила), али није било нарочито тешко. Не знам како би то могло другачије јер сам овако потпуно контролисала где коју желим да убацим.
Знам да ИЕ7 није радио, Драганче није могао да отвори. Можда су у међувремену апдејтовали ИЕ па је прорадило. Знам да ми ништа нисмо радили на менију.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 07:38:23 PM
Свака част за фотографије. Ја бих полудео, када бих и ручно убацивао. Веруј ми постоје много-много лакши начини за управљање сајтом, али то је већ нека друга прича.

Поздрав.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 07:46:56 PM
Ма те фотке су биле најмањи проблем. Ево гледам сада у ИЕ и мислим да нису превише "приљубњене" уз текст. Наравно у ФФ је то другачије, али ја ту ништа не могу.
Ми смо желели да будемо другачији у односу на друге по томе што ћемо имати доста текстова о историји клуба и без лажне скромности, мислим да смо што се тога тиче одлично одрадили посао. Не знам како бисмо то другачије представили него онако како смо.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 16, 2007, 07:53:55 PM
Кроз ЦСС се може дефинисати позиција фотки, која би важила за све претраживаче и све странице сајта... Овако никада нећете добити једнобразну уређену целину, свака страница ће водити своју политику, и потрошићете пуно времена за улепшавање презентације.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 16, 2007, 07:57:01 PM
Једино могу да се надам да ће наше паметне главе успети то да одраде. Ја могу само да навијам :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on April 16, 2007, 10:10:17 PM
За разлику од прошлог види се напредак. Заглавље је супер, али као што Бока рече могао је грб малчице лево, као и текст приљубљен уз слику. Табела првенства са леве стране сајта је некако ''сиромашна'' и ''закуцана'' је за десну ивицу, требало би да је на средини.
То је неки мој утисак, овако на брзину прегледано.
Title: FKCZ WEB
Post by: drenke on April 16, 2007, 10:15:02 PM
Тек сам сад видео да је нови сајт прорадио и морам да вам кажем да сам стварно пријатно изненађен. Много ми се свиђа.
Кад ће моћи да се региструје на сајту.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 06:30:26 AM
Богату табелу можеш да видиш под "табела" или "тренутна табела" како ју је виспрени Драганче назвао :D . На почетној страни је остављена ова мала јер показује најосновније податке и напросто може да стане. Наша грешка је што нам на памет није пала ситуација када би први у play out-u могао да има више бодова од 6. у play off-u. Искрено, мени је то на памет пало тек у суботу. Сада је касно да се прави другачија табела(е) јер би то захтевало чепркање по бази, тако да ћемо се снаћи некако за ову сезону. Већ имамо идеју како. И јесте, приљубљена је уз ивицу, никако Драганче да је помери.
Мислим да померање грба улево није проблем.
Регистрација не зависи од нас. То је питање чланарине,  а ту је ФК главни. Можда се, ако поново будемо радили аудио преносе, буде захтевала бесплатна регистрација како бисмо знали колико људи нас слуша. Она права, која се плаћа и за коју се добија нешто више, ће морати да сачеката благослов одозго.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 01:23:13 PM
Пошто Драганче није овде регистрован, замолио ме је да вам пренесен његов одговор на питања која су се овде постављала. Елем, одговор следи (ако сте гладни, прво једите, ово ће машала да потраје :D ):

Критике су главни извор мотивације и напретка, у професионалном и приватном животу. Као такве су увек добродошле. Треба такође имати на уму и друге чиниоце, а зато је веома важно направити баланс између онога што се мора и оног што може да причека.

Што се тиче саме критике дизајна, овог пута се мора прихватити да сви могу (и имају) другачије мишљење. А мишљење једне особе нема много веће тежине од мишљења друге особе - нико није супериоран појединачно, и увек се водим тим принципом да се треба прилагодити главном циљу. Процес дизајна такође не може бити демократичан. Када би се узеле у обзир свачије жеље, крајњи производ би личио на светла Лас Вегаса.

Јесте лепо помињати примере Јувентуса, Челзија, Ливерпула, али не сме се заборавити шта је оно основно што ми покушавамо да понудимо, која је наша циљна група. Интернет сајт, осим ако се ради о маркетиншкој агенцији, није ту да буде леп, јединствен и чаробан. Интернет сајт ФК Црвена звезда је пословна алатка ("business tool") на исти начин као и код осталих понуђача услуга: имамо своју циљну групу и њима се сервисира оно сто траже.

То није "сајт урађен у флашу", "PHP server", "Микрософтова технологија", "преливање графика и сенки", ма колико то било лепо за очи. Оно што се тражи од клупске презентације је да понуди информације о клубу, активностима, статистици, да приближи клуб онима који га заиста воле тако што ће понудити увид у "унутрашњост", приближити их играчима, атмосфери на стадиону, итд.

То је оно што је наш циљ. Наравно, треба бити прагматичан и то понудити на један начин који ће пружити угодност посете и естетског прилаза навигацији и информацијама кроз солидну архитектуру. И то је оно где нам се разликују приступи.

Сви смо свесни да "увек може боље". Да - дизајн није онакав какав хоћемо да буде крајњи резултат, али нико није баш толика будала да то не види и да чекамо принца на белом коњу да нас спасе. Разни фактори су утицали да то буде тако за сада, и то је чиста евалуација "pain vs gain". Људи који су радили на дизајну знају шта раде, нису пали са Марса и цењени су у својим круговима и ја у њих имам 110% поверења.

Што се тиче ЦСС-а, одмах да казем да сајт НИЈЕ оптимизован само за ИЕ. Када је ЦСС урађен, радио је перфектно и у ИЕ и у ФФ (за Оперу смо морали мало да чачкамо). Онда је изашла нова верзија ФФ, и од тада су почеле нестабилности,  а све радити/проверити од почетка је било непрактично у датом тренутку. То није било могуће предвидети. Свако упућен у тематику ће схватити нелакоћу овог задатка, када се ни издавачи browsera не могу договорити око стандарда, како тек нама да успе. Што не значи да се предајемо. Кики је рекла да је ЦСС урађен од једног заиста талентованог човека, чији темплејти су заиста били супериорни. Дошло је до одскакања након суочавања са реалношћу - све компоненте се не понашају у динамичном свету, када их сервер избацује, на исти начин на који се понаша обичан статични хтмл, и то је оно где сам ја имао доста проблема јер сам ја тај који је радио програм који се није уклопио у ЦСС ( а и ја зависим од понашања Висуал Студиа, који није баш увек предвидљив).

Сајт је потпуно динамичан, ништа се ручно не поставља: ни слике, ни текст, већ све иде кроз админ. Ту се такође раде и резултати, састави, итд - сви аспекти фудбала као спорта се раде кроз посебан ЦМС који смо направили и на који је потрошено преко 80% свог овог времена до сада. Као што рекох, када је фондација здрава, лако ћемо се договорити за начин презентације. Зато позивам свакога ко има идеје, жељу и знање у области презентације информација, а да такође разуме и пословне притиске и захтеве, нека се јави. Помоћ са ЦСС-ом је увек добродошла.

Да напоменем укратко и питања око величине слика (када је реч о вестима), оне ће бити повећане (биле су мало веће, па смо их мало смањили), али вреди подсетити да према статистикама имамо преко 80% посетилаца на ИЕ бровсерима, са диал-уп или 128к конекцијама што нам не даје за право да оптимизујемо за 1280+ резолуције и за АДСЛ. Пратићемо развој ствари на том пољу и адаптирати по потреби. Сада није било пожељно правити неки већи корак.

Када је реч о сликама у текстовима, ми смо као магазин – када читаш новине не тражиш да ти доставе оригинале фотки. Доћи ће и тренутак када ћемо се позабавити начином на који ће слике бити доступне у већем формату. То, ипак, тренутно није у првом плану.

И за крај најважније - ова верзија сајта што је гледате је (уз мале додатке) тачна копија информација које је имао и стари сајт. Разлога је два, а оба се тичу стратегије развоја:

1. је да је неопходно успешно обавити "упграде" на нову архитектуру и бити 100% сигуран да ће издржати све велике напоре којима је сајт изложен (иако никада јавно објављен податак, сајт има проток података у рангу са 2 најпосећенија сајта у Србији што захтева велико поверење у инфраструктуру).

То је и тренутак када се остатак садржаја убацује у архиву, а тиче се фудбалске статистике повезане са нашим клубом.

2. разлог је план развоја сајта, са којим се неће изаћи пред крај сезоне јер би то било маркетиншки контрапродуктивно.

Значи, имајте поверења, дајте критике, али такође помозите конкретним акцијама и предлозима, јер једино тако можемо остварити заједнички циљ, а то је представити клуб у што бољем светлу (иако то није увек лако, јер доста зависи и од резултатских фактора на које нажалост немамо утицаја).

Временом ћемо се посветити и улепшавању, а ако имате времена, увек сте добродошли да се прикључите Звездиној породици.

Надам се да ће ово бити схваћено на прави начин. Не желим да ово буде правдање или тражење изговора, јер то није циљ ове поруке. Порука је да желим да енергију преусмеримо тамо где ће додати највише вредности и користи, а то је у усавршавању понуда за циљну групу.

Поздрав,
Драганче


Ето, надам се да су неке ствари сада јасније пошто их је објаснио човек који је највише заслужан за све што видите.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on April 17, 2007, 02:08:38 PM
Што се тиче садржаја ја сам срећна што је ту најзад Календар такмичења! :)  Такође свиђа ми се што су најаве уочљиве, не морам као раније лупом да их тражим по дну странице.
Слажем се са Драганчетом да је важније имати добре текстове, мада може да се направи некаква акција прикупљања фотки Маракане и Звездиних звезда, па чак и документараца о њима - има тога.

Слажем се са Боком да би ону голубије плаву боју требало заменити неком другом много лепшом бојом. Што се тиче сличица крај текстова пробајте да их истакнете неким оквиром. Ето то су две ситнице које бих променила на овом сајту.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 02:21:20 PM
Кад кажете голубије плаво, ви заправо мислите на сивкасте колоне (тамо где се налазе табеле, стрелци, анкета) - те варијанте боја ми никад нису биле јача страна :D ? Ако је то то, покушаћу да одговорим.
Наша боја је црвена и ми смо покушали да то истакнемо где год смо могли (поубацивали смо и плаво као неку трећу боју). Међутим, црвено је сувише нападна боја и са њом не треба претеривати. Гробљу је много лакше јер они имају црно и зилион варијанти сивог. Ми имамо црвено и... розе :D .
И стари сајт је у оној једној колони као подлогу имао сиву боју (нешто јачу). Једноставно, она је некако неутрална и најмање боде очи. Верујте ми, покушавали смо и са другим (црвена, плава), али то није то. Овако највише прија очима.
Што се тиче фотки - да, могуће је да би било боље са оквиром (танким, чисто као назнака, можда не чак црне боје), али не знам да ли би то могло аутоматски да се убаци. Видећу са Драганчетом и осталима, али немојте то очекивати превише брзо.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 17, 2007, 04:46:45 PM
Ево мојих предлога:

(http://www.delije-caffe.net/images/fcrsweb.gif)

Највећа замерка је то да сваки део води своју политику, и ништа не прати замишљену линију... На овом приказу сам покшао да подесим пре свега та поравнања. Лево, десно, центар. На сајту тренутно датум има своје поравнање, наслов своје, а фотографија опет неко треће. Овде сам покушао да их изједначим.

Следећа примедба је превише белине... Мислим да простор треба искористити много ефикасније. Спонзори би требало да иду у футер, а да се овај простор искористи у неке друге сврхе.

Мало сам на заглављу померио грб и наслов у леву страну, а разлог је опет поравнање центар, тј лево у односу на леви блок где се налази мени, табела итд.... Исто тако промените заставицу за српски језик.

Покушаћу да направим још један предлог на основу овога што сте ви урадили.

Поздрав.
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on April 17, 2007, 05:29:53 PM
Quote from: "Бока"
Највећа замерка је то да сваки део води своју политику, и ништа не прати замишљену линију... На овом приказу сам покшао да подесим пре свега та поравнања. Лево, десно, центар. На сајту тренутно датум има своје поравнање, наслов своје, а фотографија опет неко треће. Овде сам покушао да их изједначим.
Поздрав.
Право у центар !!!
Мало си то хаотично стање успео да доведеш у ред.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on April 17, 2007, 05:37:12 PM
Quote from: "kiki"Наша боја је црвена и ми смо покушали да то истакнемо где год смо могли (поубацивали смо и плаво као неку трећу боју). Међутим, црвено је сувише нападна боја и са њом не треба претеривати. Гробљу је много лакше јер они имају црно и зилион варијанти сивог. Ми имамо црвено и... розе :D

Брате, сестро неко са стране ће помислити да су нам боје клуба сиво-розе?

Наше боје су поред црвене и беле, плава и жута!  namigivanje
Све су то топле боје и идеално се комбинују.
Бела је у контрасту са црвеном а жута је у контрасту са плавом(тегет).
Од свих нијанси плаве боје ви сте изабрали најсуморнију.

Ако би са стране ставили тегет боју, слова би могла бити жута, бела и црвена.

Ево неке помоћи дизајнерима око боја :
http://www.elitesecurity.org/t9073-Obavezno-stivo-za-dizajnere

Ево једног одличног сајта са изузетно јарким бојама :
http://www.raisport.rai.it/sportindex

Немојте, молим вас да наше топле боје мењате за неке анемичне болесне боје. Угледајте се мало на Кизу.  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 17, 2007, 06:06:55 PM
Ок је сиво-плава боја, али  је има превише. Мислим да је сасвим добра презентација рукометног клуба.

http://www.rkcrvenazvezda.com/home.php

Има сиве боје, али не у тој мери. На том сајту је показано да су могући преливи и разне нијансе црвене боје.

Што се тиче поређења сајтова, јасно је да није реално поредити наш сајт са презентацијама осталих клубова (искрено Челзијев сајт је срање, а сајт ливерпула би могао да добије прелазну оцену) али нпр треба погледати сајт Арсенала, цео је црвене боје и то уопште не изгледа лоше. То важи и се Ман. јунајтед. Генерално не волим британски дизајн презентација, али мислим да не стоји прича о бојама и због тога сам их навео.

Такође ми није јасна прича око циљне групе која посећује сајт. Не слажем се са Драганом уопште. То што сајт има пуно посета сигурно није због домаћих корисника интернета. Циљна група су управо људи који Звезду не могу да прате другачије него преко интернета. Аудио и видео опције су више него неопходне у том случају. Оне не морају да буду део насловне странице, али као опција су обавезни. Знамо сви да је У иностранству  стандард висок по питању интернет конекција... По мени презентација не треба да буде само business tool већ да има и допадљив изглед који ће допринети професионализму клуба и повећању броја корисника, када се активира опција регистрације. Мене то што Драган говори мало асоцира на причу о квалитеном производу, али лошој реклами. Џаба титуле, првак европе и света уколико се то не презентује на прави начин. Изузетно је важно да сајт буде допадљив, прегледан, да нуди брдо опција и да тиме привучете људе који би плаћали чланарине...

Вратио бих се на величину фотографија... Знам да има пуно текста али и у случају да фотографија заузима 40% површине то не би представљало проблем... Овако фотографије заузимају неких 5-10% и стварно су много-много мале...

Ужасно је лоше уређено то слагање текста и фотографија. Без увреде. Ово су све добронамерне критике.

(http://www.delije-caffe.net/images/fcrsweb2.jpg)

Свиђа ми се што сајт има три колоне, на крају навикао бих се и на боје, али саветујем вам да порадите на дизајну и слагању  текста, фотки итд.
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 17, 2007, 07:37:01 PM
Још пар сугестија:

1. На сајту не постоји претрага. Надам се да ће се то увести. Могао би да се убаци "search engine" на плавој површини испод заглавља.

2. У менију странице "Интертнатционална Звезда за понос свих" избацити из Вести и убацити у део менија Добродошли. Нема никакве везе са вестима, то може бити као неки уводни говор председника клуба.

Знам колико је огроман посао прикупљање података, а још већи израда ЦМС-а. Знам да Драгана не занима толико дизајн, јер је одрадио енормно велики посао при изради ЦМС-а. То програмирање ако је радио наменски само за овај сајт је стварно невероватан подухват. Надам се да није. Заиста не знам зашто би се упуштао у то, јер за пар стотина долара могао је себе да спаси те муке.  Међутим када је већ толико времена утрошено у програмирање и  толико сте се сви жртвовали за овај сајт, онда доведите ствар до краја.

Прегледао сам ову тему, проблеми исти и сличне природе били су присутни и на претходној верзији сајта. Не дозволите да се историја понови. То би било све од мене.

Поздрав.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on April 17, 2007, 07:42:45 PM
Quote from: "Бока"Ево мојих предлога:

(http://www.delije-caffe.net/images/fcrsweb.gif)



...Следећа примедба је превише белине... Мислим да простор треба искористити много ефикасније. Спонзори би требало да иду у футер, а да се овај простор искористи у неке друге сврхе....
...Покушаћу да направим још један предлог на основу овога што сте ви урадили.

Поздрав.

Ја ћу кратко да упаднем у овај разговор. Та белина коју помињеш и видиш, нестаће. Недостаје један део.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 07:44:49 PM
Што се белине тиче, неће је бити у већем делу. То ће покрити онај детаљ који тренутно није у функцији. Такође, ту где су сада спонзори - није требало да буду спонзори :D . Требало је да стоји нешто слично вестима, само што би били, рецимо, више банери (најављивале би се разне ствари на сајту). То је део који би људи из маркетинга требало да "држе под контролом", тј. да нам кажу шта да се стави. Пошто још увек нису одлучили, ставили смо спонзоре да колико-толико покрију белину, мада би бар требало да се центрирају. И да, у почетку су фотке биле веће, међутим онда су из маркетинга тражили да их смањимо. Мени се онако више свиђало.
Претпостављам да је фотка у односу на наслов намерно мало увучена, не знам шта друго да вам кажем. Мислим да се то може релативно лако изменити. Колико ја видим, датум и наслов су у истој линији.
Оно горе јесте српска застава - народна застава. Колико знам, са круном се користи само у специјалним приликама, а не верујем да је сајт то.
Што се боја тиче, нема шансе да се усагласимо :D . Иначе, да је било по човеку који је радио дизајн насловне, у хедеру би било жуте боје - димови :D . Међутим, пошто је фотка имала одређене мане изабрана је ова, смиренија варијанта.
Покушали смо са плавом са стране (више варијанти) - било је ужасно. Некако, са тегет бојом са стране сајт ми изгледа превише тамно. Ипак, мењање боја је убедљиво најмањи проблем и лако може да се реши. Лично, ја више волим смиреније тонове (што црвена и жута свакако нису уколико преовлађују :) ). То је већ разлика у укусима.
Табела ће бити центрирана, упорно то тупим Драганчету, али никако да уради. Такође ме нервирају голови јер нису поређане јединице испод јединица, а десетице испод десетица. И то сам му тупила :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 17, 2007, 07:58:26 PM
Код мене на компу датум, наслов, слике и текст нису у линији. Тестирано у свим могућим претраживачима. На приказу који сам поставио те ствари сам исправио.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 07:59:57 PM
Колико могу да се сетим, претрага је направљена и функционална је. Драганче није желео одмах то да ставља, не сећам се више зашто. И мислим да ће баш и бити у крајњем десном делу траке.
Заборавих оно око слагања фотке и текста - то је мој део. Јесте, има места где је мало трапаво урађено, али не верујем да је баш толико лоше. Нисам желела да све буде монотоно и да све буде потпуно исте ширине/висине (морало би да се сецкају фотке). Да су фотке много веће мислим да не би могло оволико да их стане. Уосталом, текст је подједнако важан, а фотке ће добити своје место када се кликом на њих буду могле увећати.
Вероватно постоји разлог због ког је Драганче радио то што је радио. Верујем да је знао да постоји то да се купи (ЦМС или тако нешто), али можда му због нечега није одговарало - ово је већ моје нагађање.
Што се оног за вести тиче (интернационална звезда), људи из маркетинга су желели да буде ту - уочљиво.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 17, 2007, 08:12:04 PM
Мени се чини да су датум и наслов овде поравнати по левој ивици ако си на то поравнање мислио. Текст у главној вести је стављен на средину, а видећемо да ли ће ту остати (или ћемо га шибнути горе, као и ти) када се у функцију стави "недостајући детаљ".

(http://img108.imageshack.us/img108/1928/sajten5.jpg)
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on April 17, 2007, 08:22:41 PM
Љутице Богдана није у Србији и ЦГ већ је само у Србији.

ПС:похвала за добровољце али чућете још коју од мене у вези сајта.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on April 19, 2007, 08:36:00 PM
Quote from: "kiki"Покушали смо са плавом са стране (више варијанти) - било је ужасно. Некако, са тегет бојом са стране сајт ми изгледа превише тамно. Ипак, мењање боја је убедљиво најмањи проблем и лако може да се реши. Лично, ја више волим смиреније тонове...
Ok.
А да ли сте пробали да све буде беле боје са црвеним контурама и евентуално неким дискретним црвенкастим сенкама? То би могло да изгледа веома елегантно.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 20, 2007, 07:36:43 AM
Не, нисмо то пробали. Сигурно има хиљаду комбинација које могу да се испробају, али смо ми, у том тренутку, били задовољни овом. У неком следећем периоду (краћем) нећемо тако драстично мењати дизајн већ ћемо се посветити дорађивању ситница и, пре свега, допуњавању садржаја (ово се посебно на мене односи) и решавању проблема који су се појавили.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on April 21, 2007, 10:02:43 AM
Да ли ће бити постављени резултати по годинама? И шта се још од садржаја има у оптицају ако није тајна.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 21, 2007, 02:36:56 PM
Онај ко спрема изненађење не жели да га квари унапред објављујући ;)
Оно што могу да кажем је  да ће бити мултимедијалног садржаја (wallpaper-i, неке мелодије, сличице за телефоне). Видећемо шта можемо да урадимо по питању видео/аудио материјала (из ближе или даље прошлости). Додуше, не знам да ли би ово последње било доступно свима или само члановима (надам се да ће и то заживети). Надам се да ће за оно прво Драганче ускоро дати знак да може да се диже. То ће се временом, наравно, попуњавати.
Ово ипак излази пред крај сезоне (иако смо ми желели и били спремни за почетак ове полусезоне) па није маркетиншки исплативо испуцати сву муницију.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on April 21, 2007, 06:26:06 PM
Кад вас молим немојте више да вршите преносе на овакав начин.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 21, 2007, 09:44:05 PM
Постоји разлог зашто је ово овако урађено (вероватно по први пут са Маракане). Човек који ради је имао, благо речено, неодложан пут и нисмо стигли да нађемо замену.
Title: FKCZ WEB
Post by: DelijaHH on April 23, 2007, 05:02:47 PM
Поз свима,

примјетио сам једну грескицу на официјалној страници Црвене звезде.

Погледајте табелу љево: доњи дио не пасе никако. Треба је раставити на плејоф и плејаут.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on April 23, 2007, 05:16:26 PM
Поправићемо  :)
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 23, 2007, 06:47:01 PM
То око табеле је чисто наш превид - једноставно смо потпуно заборавили да ће доћи до раздвајања лиге на два дела. Пошто би сада било компликовано и ризично чачкати по бази, само ћемо неким графичким решењима "раздвојити" табелу. То је ипак привремено и само за ову сезону. За следећу ћемо смислити нормално решење.
Title: FKCZ WEB
Post by: Коди on April 26, 2007, 08:26:47 PM
Уз све похвале за труд итд... ову сиву боју треба обавезно променити, а поготово боју табеле, такође би могли променити црну боју слова или да буде као у прошлом сајту - као боја корисникових слова, и уклонити црне граничне линије између беле и сиве површине мислим да су непотребне,а и ту би могла нека црвено-бела пруга, ми смо пругасти клуб ни то се не види нигде. Као што каже УБ наше боје су црвено-бела, па плава и жута (златна), сајт би требао да је састављен од њихових нијанси. Switch to red !
Слика састава тима на насловној је изостављена, да ли сте је заборавили или се чека ново фотографисање?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 26, 2007, 08:53:51 PM
Црвено-бела пруга не иде уз сиву колону, не уклапа се. А табела је те боје баш зато што се уклапа.
Као што сам рекла, постоји много комбинација боја које би могле да се испробају, али смо ми овом били задовољни (нисмо желели да буде превише нападно већ смиреније - зато смо свесно изоставили црвену као провлађујућу). Не знам одакле вам да је жута боја нашег клуба? Црвено, плаво и бело - да, али жуто...
У неко скорије време се боје неће мењати, када одрадимо већи део посла који нам још предстоји, размислиће се и о томе.
Мени су црна слова најчитљивија, а то је и најбитније. Нисам ни знала да се на прошлом сајту боја слова мењала - мени је увек било црно. Не морамо ми нешто доказивати тиме што ћемо ставити црвена слова.
Title: FKCZ WEB
Post by: Коди on April 29, 2007, 12:16:13 AM
Видим да је дошло до неких промена, на боље, свака част, само зашто је наш део табеле зелен какве та боја има везе са нама, нисмо Маритимо, сад као да је сајт у дугиним  бојама  :boks  , ова наша група би требала да је црвена, а ова друга небитна група у некој мање упадљивој боји, или још боље у боји тробојке, пошто је ово српска лига. И зашто офк бгд заузима 2 реда ??
Заборавио сам пре да поменем онај сиви мени у горњим десним угловима унутрашњих страница, какве су шансе за његову промену?
Quote from: "kiki"Не знам одакле вам да је жута боја нашег клуба? Црвено, плаво и бело - да, али жуто...
Ове звездице изнад грба су жуте или златне, степенице на трибинама маракане су офарбане у жуто, жута боја је боја Хероес заставе :) ... иначе нисам за то да се форсира жута, али нека нијанса, може и беж, међутим видим да сте одлучили да тако остане зато поштујем ту одлуку, ипак ви знате најбоље, само тако наставите...  иначе имате овде списак свих боја http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D0%B1%D0%BE%D1%98%D0%B0
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 29, 2007, 08:36:17 AM
Баш сам питала Драганчета за боју табеле. Каже да је дуго размишљао и да је одлучио да уведе мало симболике: зелена боја "напред", црвена боја "стоп". Такође, желео је да буде уочљиво, да се одмах разазна шта је шта - пошто смо већ киксирали са раздвајањем табела. Ово је, у сваком случају, привремено решење и биће актуелно само током ове сезоне.
Ни мени се не свиђа тај помоћни мени, али мислим да то не може да се мења. Већ сам рекла да ће Драганче, кад нахвата времена (а томе још ни близу није) сам направити мени. Вероватно ће и тај помоћни доћи на ред.
Офк-а заузима два реда јер има дугачко име :D . Видећу са Драганчетом да мало прошири табелу када буде на ред дошло центрирање (дечко који нам је радио CSS тренутно није у земљи).
Не знам, мени жуто није боја клуба и то је то.
Увођење ове слике је управо онај детаљ који је недостајао. То је предложено на самом почетку прављења и мени се одмах много допао. Међутим, неки проблеми са CSS-ом су постојали и нисам пустила Драганчету гушу док није све средио
:D .
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on April 29, 2007, 09:28:57 AM
Супер је промена. Мој предлог је само да позадина буде "random image" Да буду укључени и други играчи. Приликом сваке посете неки други игрча да буде у позадини.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 29, 2007, 10:11:10 AM
Ти играчи ће се мењати, али нисмо размишљали да то буде на тај начин (искрено, мало ми је мука да појединце стављам, а ако би било на твој начин сви би морали да буду у оптицају). О том потом :) . Додуше, и немамо много времена :D .
Иначе, Миловановић је први зато што је капитен екипе.
Заборавила сам да одговорим на једно питање: зашто нема фотке тима.
Она није предвиђена за насловну страну, али морало би за њу да се нађе место (није нам пало на памет). Некако ми је најлогичније да то буде тамо где су играчи. Видећемо да нешто искомбинујемо (мада се можда остави и за следећу сезону).
Такође, вероватно ћемо морати да променимо мало и насловну јер сада нема места за још једну табелу (ако Европу одиграмо како треба). За њу је место остављено, али нам је пре пуштања сајта скренута пажња од стране једног члана веб тима да немамо листу стрелаца. Тако је листа заузела то место. Срећом, има довољно времена до почетка следеће сезоне.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on April 29, 2007, 10:29:28 AM
Quote from: "kiki"Не знам одакле вам да је жута боја нашег клуба? Црвено, плаво и бело - да, али жуто...

(http://i178.photobucket.com/albums/w269/babyurban/zvezda/zlogo_th_fk_crvena_zvezda_sd.gif)

(http://i178.photobucket.com/albums/w269/babyurban/zvezda/zlogo_th_fk_crvena_zvezda_yug.gif)

Златно жута се користила не само на старом грбу, него и на старим шаловима...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 29, 2007, 03:20:59 PM
Ок, користила се на грбу, али ја и даље жуту (златно жуту) не сматрам бојом Звезде (искрено, за мене су то само црвена и бела), а верујем да је тако са огромним бројем људи. То не значи да једног дана она неће бити заступљена на сајту у одређеној количини, али мењање боја за сада није у плану јер има много битнијих ствари за сређивање.
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on April 29, 2007, 04:53:10 PM
Да и ја укажем на понешто ...  namigivanje

Пошто ће се уводна секвенца мењати након, очекујемо, нове дупле круне, предлажем да се негде дода и свевременска титула европског и светског првака 1991. Или да се негде ту уради анимација где би се појављивале секвенце из тог европског похода ...

Друго, у позадину иза текста могле би се убацити и слике Звездиних звезда и Дулета, Декија, Шелета итд.
Кад се отвори нешто у менију, мени се помери на доле, што је одлично, али се онда доле отвара велики сиво-бели празан простор. Неко је већ споменуо те рекламе, које не попуњавају ту празнину доле ...

Што се тиче златножуте боје, ето идеје за резервне дресове идуће сезоне ...  :finger

Похвала за рад, сајт је све бољи из дана у дан. Честитам екипи.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on April 29, 2007, 05:11:29 PM
Quote from: "Mikelandjelo"свевременска титула европског и светског првака 1991. Или да се негде ту уради анимација где би се појављивале секвенце из тог европског похода ...
О овоме (Барију и Токију) се наравно размишља. Не бих више о томе :).

Quote from: "Mikelandjelo"Друго, у позадину иза текста могле би се убацити и слике Звездиних звезда и Дулета, Декија, Шелета итд.
Уф, нисам сиугрна да би онда текст био читљив. Можда би деловало пренатрпано. Уосталом, са тим позадинским фоткама смо имали проблема. Зато је и каснио овај "Миловановић". Мислим да се за сада нећемо упуштати у ту авантуру.

Quote from: "Mikelandjelo"Кад се отвори нешто у менију, мени се помери на доле, што је одлично, али се онда доле отвара велики сиво-бели празан простор.
'ебени CSS. Немаш појма колико ме то нервира. Ваљда ће тај проблем решити.

Quote from: "Mikelandjelo"Неко је већ споменуо те рекламе, које не попуњавају ту празнину доле ...
Чини ми да сам већ једном писала о тим рекламама - ту су само привремено, баш да би колико-толико покриле празнину. Ту би требало да дође још један ред сличица које не би биле вести већ нека врста банера. Ја бих волела да то иде мало брже, али, ето...
Хвала на похвалама, биће још изненађења, само мало стрпљења :)
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on May 16, 2007, 02:49:05 PM
Одличан нови интро! Похвале за експресно постављање!  :ruke
Title: FKCZ WEB
Post by: Eribo on May 16, 2007, 03:00:10 PM
Quote from: "Mikelandjelo"Одличан нови интро! Похвале за експресно постављање!  :ruke

Само што се неможе ући на страницу. Нема нигде "улазних врата"  :) , бар не код мене  .
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on May 17, 2007, 03:15:56 PM
Брајко, идеш на српски ... имаш заставицу доле лево ...  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on May 20, 2007, 01:47:25 PM
Кики промените ону зелену боју табеле молим вас.  :nene  Некако одудара од остатка сајта, било би много боље да је уместо ње плава нијанса као у грбу. И да се Звезда издвоји, односно подебља или засени, тако нешто.
И оне сличице када стављате требало би да буду исте величине, а не једна шира а друга мања и сл.
Такође мислим да би уместо 3 ударне вести требало да буде 5, да би се попунио простор који изгледа сиромашно.
И не мислим да би више црвене боје угушило сајт, рецимо сајт Арсенала је сав црвен па је то супер изведено.
Када ће нови садржаји?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on May 20, 2007, 02:25:47 PM
Дајте људи да се не понављам, читајте мало - по стоти пут у вези са тим доњим делом испод вести где су сада рекламе. Планирано је да се ту стави нека врста банера која би најављивала неке садржаје на сајту. Рекламе су ту привремено да би се ублажила белина. Не зависи од нас када ће се ти банери појавити.
Већ сам написала и за црвено-зелену табелу. Драганче је то симболички тако "офарбао" као семафор - зелено за "иди" (у плеј оф), црвено за "стоп" (идеш у плеј аут). Сигурно нећемо сад то мењати, поготово што се систем такмичења мења - поново.
Сличице су у 99% случајева потпуно исте. Једино где се јави проблем је код пар фотографија које немају потребну висину (она панорама Маракане, на пример). Скренућу пажњу људима који постављају вести да то некако реше (да напишу нешто испод или тако нешто).
Нови садржаји су планирани, неки ће бити пуштени раније (бар се надам), а неки ће вероватно чекати почетак следеће сезоне како би се то медијски пропратило (тако су тражили и из ФК-а). Управо сада радим на једном од "садржаја" који би светлост дана требало да угледа пред почетак сезоне :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on August 13, 2007, 12:55:12 PM
Једна сугестија - на списку играча нема Филипа Ђорђевића,али су ту Тадеу и Миладиновић...то би требало кориговати.И слажем се са Бокиним предлогом да позадина буде random image,а колико ми се чини за сада је ту само Кастиљо.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 15, 2007, 08:42:49 PM
Ђорђевић и Станчић нису раније постављени јер нам из клуба нису доставили њихове фотографије (недостаје још Богдановић). То је исправљено. Миладиновић и Тадеи су још увек наши играчи. Додуше на њих се не рачуна. Не знам зашто су они остављени, а Кривокапић, на пример, склоњен.
Ово за подлогу и јесте планирано, али је било неких проблема па то није заживело. Вероватно хоће када дође на ред да се ради и сређује.
Title: FKCZ WEB
Post by: Хитмен 49 on August 27, 2007, 11:17:58 PM
Видим да је новина на сајту RSS feeds , корисна стварчица .  :ruke

Исто тако , добро је што сте садржај поруке , коју корисник прима , свели на најмању могућу меру . Хоћу рећи , само наслов најновије вести и линк до ње на сају !

То све кажем из искуства  , јер људи су лењи , прочитају само садржај поруке ,  3-4  реченице , тј. сажет садржај вести , а уопште не оду на сајт !!!


Поздрав WEB екипи
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on August 29, 2007, 09:50:52 PM
Искрено, ја и не знам како то функционише (ја одем на сајт и видим шта има ново :) ). Али ако кажеш да је добро урађено, сложићу се са тобом :D .
Требало је то да заживи и раније али је Драганче поштено испиздео због свега па је каснило. Иначе, стање у односима клуб-уређивачи сајта (људи из маркетинга, а преко њих и ми) је и даље непромењено - и даље смо невидљиви што је велики проблем и због чега се све јако тешко помера и мења.
Title: FKCZ WEB
Post by: milan90 on September 12, 2007, 09:31:46 AM
Шта је било са најављеним новим садржајима, сезона је почела а ништа ново? И ако може неки инфо који су то садржаји, да сазнамо пре других преко везе! namigivanje  :lol:
Иначе сајт је ок само ми је мало "мртав" било би боље када би било више анимација, (сад ја не знам стручно да објасним али погледајте сајт Манчестера, наравно да ми немамо кинте ни довољно људи(предпоставка) да то буде на том нивоу али са тако неким флеш зајебанцијама.... могло би да изгледа мало "живље").
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 15, 2007, 03:18:41 PM
Искрено, не знам за када Драганче планира то ново да постави. Вероватно жели што више да среди па онда одједном, тако му је лакше.
Што се флеша и сличних "зајебанција" тиче, то је у старту одбачено јер успорава отварање сајта (иако се ствари полако мењају, најспорија (dial-up) веза је и даље главна у Србаља), а и одлучено је да сајт има "озбиљан, коропоративни" изглед.
Што се тиче енглеских сајтова, морам рећи да се мени не свиђају - обично кажем да изазивају епи напад. Наравно, ствар укуса.
Title: Re: vreme utakmice
Post by: unbeat on September 15, 2007, 04:33:40 PM
И да се исправим...

Мислим да би било добро да у одељку "Следећи меч" стоји и тачно време одигравања утакмице, а не само датум.

Поздрав
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 15, 2007, 07:36:22 PM
И ја бих то волела и тражила сам, али људи који су задужени за одржавање сајта (људи из маркетинга) не желе то јер се тачна сатница сазна тек дан пре меча (дешава се да један податак стигне у четвртак, а други у петак). Заузврат, успела сам да избоксујем да се у вести која је везана за конференцију за штампу дан пре меча, назначи у колико сати почиње утакмица. Углавном то и стављају.
Title: FKCZ WEB
Post by: unbeat on September 15, 2007, 11:52:17 PM
Знам и ја да се обично не зна време одигравања до дан пред утакмицу, али било би лепо да када се већ одржи конференција онда се дода и време у секцији Следећи меч, па ако дође до измена, то може лако да се склони, а и свакако се поставља међу вестима. Овако сазнајемо време одигравања преко форума, обично од неког трећег ко остави пост јер је прочитао у неким новинама...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 16, 2007, 08:20:32 AM
Знам ја све то, али ми не доносимо одлуке. Ја могу само да предложим и аргументујем и то је то. Не знам шта друго да ти кажем.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on September 16, 2007, 01:41:11 PM
Па не морају то бити анимације где се нешто покреће, скакуће, врти се и шта ти ја знам, могу се додати и друге ствари а да се сајт оживи. Има много тога, рецимо могло би се са сваким играчем урадити валпапер и скринсејвер, значи ако хоћу валпапер од Гаја ваљда бих га требао наћи на Звездином сајту.
Затим слике стадиона, то би морало бити много боље урађено, са детаљним водичем кроз стадион.
То би се исто могло урадити за музеј, виртуелни водич. Могло би се набацити тонова и сличица за мобилне.
Затим рецимо неке анкете типа да људи бирају њихов стартни тим пред сваку утакмицу.
Затим могла би се ставити мапа Београда са Мараканом у фокусу. Онда, могли би се чешће радити интервјуи са играчима или особљем, могло би се више пазње посветити омладинској школи о којој нема ни речи, набацити неког аудио и видео материјала, урадити нешто по питању шопа и тако даље и тако ближе. Када би се за све то ставио по банер сајт би изгледао живо и садржајно.
Овако тренутно је баш сувопарно, ништа се не дешава осим две вести у 7 дана, од којих је једна Косанова изјава пред утакмицу, а друга неко дешавање типа Сајам фудбала, обилазак неке школе итд.
Мислим не треба ми сајт за то, то могу да прочитам и у новинама. На сајту хоћу да нађем и зезалица и осталих ствари и боли ме к да ли је већини Срба диал уп примарна конекција, не морамо вечно да каснимо за светом.
Title: FKCZ WEB
Post by: Леса on September 16, 2007, 02:05:34 PM
Људи шта вама није јасно?Кики је поновила 10380274 пута да не могу ништа да ставе на сајт док им ови идиоти из клуба не одобре.А они неће одобрити ништа.Тако да би могли мало да оладите са тим предлозима!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 16, 2007, 02:17:05 PM
Неке од ствари које си споменуо су већ припремљене, неке су у припреми, а за неке је потребна сарадња са клубом (интервјуи, омладинска школа итд) па је питање да ли ће тога ускоро бити.
Конкретно, Васили ради на мултимедији и доста је тога завршио, али је пицајзла :D па жели све да доврши како би чопоративно послато Драганчету.
Фотке стадиона су потребне (и још нешто поред тога), чак смо и планирали да један дан одемо и одрадимо, али је потребно да се сви уклопимо са временом (највише човек који има прави фото апарат), да време буде лепо и да буде викенд. Ово је већ можда и наша грешка, требало би да се мало више активирамо. Надам се да нећемо имати проблема око уласка на терен.
Што се продавнице тиче, то не зависи од нас. Све је сад у надлежности клуба, ми смо понудили сарадњу (што је и нормално), али је на томе остало (додуше, они нису нешто конкретно урадили ни по питању самих продавница).
Што се вести тиче, некада дође до потпуног застоја јер се у клубу ништа не дешава (из клуба ништа не јављају, јер се стављају вести који они јаве да се ставе), а онда у једном дану их има 4-5. Јебига, нисмо ми Манчестер па да се сваки дан нешто дешава.
Ја бих волела када би се бар тренинзима посвећивала већа пажња, али то већ не зависи од мене.
Што се тиче омладинске школе, потпуно се слажем са тобом. Предложила сам да имају чак и посебан део у менију, али људи који раде на сајту за то немају времена.
Верујте ми, све што ви овде предлажете, чак и више, ми смо предложили још давно. Неке ствари не могу да се одраде из објективних разлога, неке из субјективних, а неки разлози и нису за јавност.
Да ја имам решен проблем финансија (типа, издајем 5 станова
:D ), кунем вам се да бих радила само за сајт и то за џ. Онда бих видела ове из клуба да ли би могли да нас избегавају и игноришу  :finger .
Укратко, има припремљених новости (или које ће ускоро бити готове), али не знам када ће угледати светлост дана.
Title: Re: vreme utakmice
Post by: MeMyself&I on September 16, 2007, 03:32:59 PM
Quote from: "unbeat"
Мислим да би било добро да у одељку "Следећи меч" стоји и тачно време одигравања утакмице, а не само датум.

Поздрав
А у одељку "последњи меч" не би било лоше да буде мало већег извештаја са меча. Ако ништа друго састави екипа. значи нисам могао нигде да нађем, сем на Политикином сајту саставе екипа од јуче.
Поздрав
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 16, 2007, 06:48:05 PM
Када се игра на Маракани увек се ради текстуални пренос и ту се могу наћи сви подаци. Када се игра на страни, опет се најчешће међу вестима могу наћи најзначајнији подаци (састави, кратак извештај).
Утакмица у Чачку није пропраћена на уобичајен начин, али не знам зашто. Ја бих радила текстуални пренос да сам знала да га неће бити.
Код резултата (подмени "резлтати и распоред) је предвиђено да стоје и извештаји (и сама сам писала неке прошле сезоне) и у будућности још неке ствари, али сада постоје неки технички проблеми око тога (извештаја) и не знам да ли их је Драганче решио. То је разлог зашто их нема.
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on September 25, 2007, 09:56:11 PM
Quote"PAKOM" ZA LEPŠI ZVEZDIN SAJT

KOMPANIJA "Pakom" od juče je zvanično partner Crvene zvezde. Ugovor o saradnji potpisali su predsednik "Pakom grupe" Srđan Pavlović i direktor marketinga srpskog šampiona Stefan Ivanović.
"Pakom" će, između ostalog, najkasnije do 1. novembra, da pripremi potpuno novi sajt fudbalskog kluba, po ugledu na najveće svetske klubove. Prema najavama, svi zainteresovani će u svakom trenutku putem Interneta imati sve moguće informacije o klubu, igračima, istorijatu, navijačima...

Цитат је из ''Новости''...Кики?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 25, 2007, 10:20:06 PM
Ми (укључујући и људе из маректинга) смо вест сазнали исто кад и сви остали - на конференцији за штампу па стога и не знамо ништа више. Крајње је непрофесионално са њихове стране што о томе нису унапред обавестили људе који тренутно брину о званичном сајту. Међутим, не могу рећи да је  ствар неочекивана када се узме у обзир однос (ако се игнорисање и подметање клипова може назвати односом) који су имали према сајту.
Тренутно ништа више не могу да вам кажем.
Title: FKCZ WEB
Post by: Verbal Kint on September 26, 2007, 12:08:03 AM
Кажи овако лепо: пичке.
Срам их било, за цео однос који су показали према вама, људима који сте истински желели да допринесете, и учините нешто за све нас којима је Звезда у срцу. Није то непрофесионално, ТО ЈЕ НЕЉУДСКИ.
Пичке.
Title: FKCZ WEB
Post by: Red Star Forever on September 26, 2007, 09:47:08 AM
Из ЗВЕЗДЕ из ЗВЕЗДЕ марш из ЗВЕЗДЕ!!! Сељачино једна са Паси пољане јесу те тако учили у Паризу и Јапану да се води посао... Да одуваш људе који све раде волонтерски и доведеш лопове који ће да те одеру и направе сајт који су могли и ови људи да сте им само мало помогли и то без пара... Уколико резултатски и у игри не дође до неких позитивних померања у наредне две утакмице, мислим да Север нема шта да чека... Говњива мотка и марш бре у пи... материну!!!
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on September 26, 2007, 10:59:51 AM
Quote from: "Red Star Forever"Из ЗВЕЗДЕ из ЗВЕЗДЕ марш из ЗВЕЗДЕ!!! Сељачино једна са Паси пољане јесу те тако учили у Паризу и Јапану да се води посао... Да одуваш људе који све раде волонтерски и доведеш лопове који ће да те одеру и направе сајт који су могли и ови људи да сте им само мало помогли и то без пара... Уколико резултатски и у игри не дође до неких позитивних померања у наредне две утакмице, мислим да Север нема шта да чека... Говњива мотка и марш бре у пи... материну!!!

Али онда не би могли да оперу паре... Овако су ангажовали фирму те ће их израда сајта изаћи пар хиљада евра разне цуце из Звезде ће добити испод стола паре од Пакома због тога што су им набацили посао и то је то.

Не знам зашто само тај посао није прошао сличну процедуру као за постављање вештачке траве:

QuoteО Г Л А С

за прикупљање понуда за израду пројекта и инсталирање вештачке траве за два помоћна терена на спортском комплексу "Маракана" Ул. Љутице Богдана 1а, Београд.

Димензије терена су:
- 105 метара са 68 метара /7.739 м²/
- 80 метара са 40 метара /3.200 м²/

Понуђачи су дужни да уз понуду доставе:

- Сертификат ФИФА 1 СТАР који важи 3 године
- Монофиламентну вештачку траву са 50-60 милиметара висине
- Влакна микрона дебљине 150-220
- Пуњење кварц и гумени гранулат
- Целокупни пројекат за постављење подлоге на којој ће се инсталирати вештачка трава
- Да обезбеди стручни надзор изведених радова подлоге на којој ће бити постављена вештачка трава
- Цену по м² вештачке траве на паритету "Ф-цо ИНСТАЛИРАНО"
- Гаранција квалитета целокупног пројекта и његове изградње
- Да обезбеди материјале и машине за одржавање терена

Оглас је отворен 8 дана од дана објављивања.

Понуде доставити у затвореној коверти на адресу:
ФК Црвена звезда
Љутице Богдана 1а
11000 Београд

За све додатне информације:
Телефон: 3672 – 134
Фаx: 3672 – 070
e-mail: office@fk-crvenazvezda.com

Ја бих сачекао да видим тај невероватни сајт који ће паком да уради, па онда да осујемо дрвље и камење.
Title: FKCZ WEB
Post by: Red Star Forever on September 26, 2007, 11:12:24 AM
ОК Боко, али видиш да када су постављали услове за конкурс за ту вутру да је то састављо неко ко се разуме у посао и ко зна који  стандарди морају да се испоштују... Зашто нису расписали конкурс и за сајт, има много фирми и појединаца који се тиме баве... Па најповољнија понуда, па услови, па захтеви са наше стране, па... Мислим сви ми радимо негде и знамо како се врши набавка и продаја, било да су у питању услуге или роба... Знам сигурно да би многи од нас, а ту мислим и на себе, много боље водили једно велико предузеће које Црвена Звезда уистину јесте...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 26, 2007, 12:07:02 PM
По ономе што сам сазнала, Паком је предузеће које је задужено за ИТ Делте. Мислим да је тиме све речено о непостојању конкурса за израду сајта.
Да се одмах разумемо, немамо ми ништа против да они праве нови сајт, то је њихово право и нека тај сајт буде најбољи на свету. Оно што нама смета је начин на који је то изведено - испод жита, у мраку, кријући се. Гледали су људима у очи и лагали.
Но добро, видећемо када се добије и званична потврда (понављам, ми знамо само оно што и ви - оно што је речено на конференцији) од њих шта и како даље.
Још нешто, оно што је побројано да ће бити на новом сајту - е, то је од речи до речи преписано из предлога за унапређење сајта који смо им ми послали пре пар месеци :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: Red Star Forever on September 26, 2007, 12:10:34 PM
Quote from: "kiki"По ономе што сам сазнала, Паком је предузеће које је задужено за ИТ Делте. Мислим да је тиме све речено о непостојању конкурса за израду сајта.
Оно што нама смета је начин на који је то изведено - испод жита, у мраку, кријући се. Гледали су људима у очи и лагали.
Title: FKCZ WEB
Post by: Милош on September 26, 2007, 12:53:21 PM
Е сад им срушите сајт мамицу им  :jebanje лоповску! Пикси је лицемерно ђубре па ме ово ни мало не чуди. Ајмо хакери!
Title: FKCZ WEB
Post by: Игор on September 26, 2007, 01:51:27 PM
Смрадови, ал неће они још дуго...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 26, 2007, 06:46:15 PM
Нема потребе сад за неким герилским акцијама, заиста не желимо да се спуштамо на тај ниво. Убрзо ћемо одличити шта и како даље. Једно је сигурно, ми ћемо бити уз Звезду (на овај или онај начин) још дуго након што ови из ње оду, а  и они који након њих буду дошли. Уосталом, као и сви ви :D .
Живот је препун успона и падова и са тим се свако од нас мора изборити. Ипак смо ми тврде балканске главе :finger .
Title: FKCZ WEB
Post by: Sima on September 26, 2007, 08:57:19 PM
Колико ја знам, Паком до сада није радио ништа значајно за Делту у области ИТ-ја. Можда нешто везано за софтвер. Кључна ствар је то што је Паком нишка фирма и што се посао набацује по земљачком принципу. Не спорим да је Паком једна од водећих ИТ компанија у Србији, нити то да су Павловићи врло вредни, способни и амбициозни, али нису једини, нарочито имајући у виду досадашњи рад наших људи који су сајт правили пуним срцем упркос свим опструкцијама о којима смо овде имали прилике да читамо. Овакви потези су логична последица једног дрипачког и искомплексираног понашања о коме ја овде, као баба о уштипцима, пишем од кад се оно смеће устоличило. У сваком случају, надам се да ће Кики, Васил, Драганче и сви они који су до сада радили на томе да наш клуб има сајт какав и доликује најславнијем клубу са Балкана, успети да се изборе са  балегарима из ФК и да ће истерати своје до краја, на радост и понос свих нас.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on September 26, 2007, 09:07:07 PM
Ја стварно не знам у чему је проблем и зашто се подигла оволика тензија. По мени ово се требало урадити давно, на почетку, јер Црвена звезда је клуб који мора да има све на високом и професионалном нивоу, па тако и сајт. Када већ то није учињено, лепо је што постоје људи који су спремни да из љубави према Звезди направе сајт и који су то урадили, али будимо реални, ја сам и очекивао да је то привремено решење док неко из управе не укапира да такав посао не иде волонтерски и да за то треба платити. Уосталом и сами смо видели да људи који су радили сајт (мислим на Драганчета), осим што нису добијали потпуну подршку клуба, ни сами нису имали времена да се у потпуности посвете сајту, чини ми се да сте спомињали заузетост дететом или тако нешто.
Овако је ту професионална фирма, водећа у својој области, која ће то да одради и то је то. Ја у овоме видим само позитивну ствар.
Title: FKCZ WEB
Post by: dadax on September 26, 2007, 09:23:10 PM
У сваком случају ови из ФК су веома некоректни. Па ови људи што су радили сајт им требају бар због неког континуитета, ако због ничег другог. Само ме страх да опет не изроне неки нови подаци о броју титула, па можда и нови датум оснивања. А позадина уместо традиционалних клупских боја можда буде и - наранџаста.
Title: FKCZ WEB
Post by: Звездаш on September 26, 2007, 10:05:03 PM
Мислим да је много већи проблем у томе што нико није обавештен а не у томе што ће неко други да обавља посао
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on September 27, 2007, 04:58:44 AM
Quote from: "Sima"Колико ја знам, Паком до сада није радио ништа значајно за Делту у области ИТ-ја.

Ја знам да јесте, из прве руке

Quote from: "dadax"А позадина уместо традиционалних клупских боја можда буде и - наранџаста.

Немој да се изненадиш ако буде црна
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on September 27, 2007, 07:14:21 AM
Да ставимо тачку на читаву причу.
ФК има право да прави презентацију по својој жељи и тачка. Читав проблем у причи је начин на који је све одрађено. Да није било нас, у последње две године сајт малтене не би ни постојао, уколико не рачунамо "оно" што је била буквално копија тадашњег сајта Манчестер Јунајтеда. Лик који је то одржавао је букално приватизовао сајт. Наша екипа је успела то да му избоксује из руку.
Ако ништа друго, људи из клуба су могли да кажу једно "хвала" за све што је урађено. Уместо тога, бавили су се забадањем ножа у леђа без икакве потребе. Ипак, то говори о њима, не о нама.
Ја новом сајту могу само да пожелим да буде најбољи на свету. Немам ништа против људи који ће га радити. Они ће бар имати прилику да направе нешто, бар неће месец дана морати на фотографије играча, на пример.
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on October 26, 2007, 07:18:22 PM
Пијанац, откључао сам тему.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 26, 2007, 08:15:40 PM
Quote from: "Pijanac"http://www.crvenazvezdafk.com/
Волео бих да се бар на кратко отвори тема о званичном сајту ФК-а, па да нам Кики или Васил, као људи са овог форума који се баве сајтом, кажу нешто више о појави овог новог сајта.

Кхм, ајде да ја лагано отворим причу о том сајту.
Пре свега, треба да знате да то нема везе са екипом која уређује www.fc-redstar.net . Сајт је производ Пакома. Мислим да је већина вас својевремено видела ту вест (http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=1326&News=1326). У самом тексту вести видећете списак ствари које ће бити понуђене на њему. Ништа чудно, јел да? Постоји само један мали, готово занемарљиви проблемчић. Тај текст је до последњег зареза и тачке, копи-пејст меморандума који смо својевремено послали управи на њихово питање шта ћемо/планирамо да урадимо на сајту у наредном периоду. И нисам нимало случајно рекао производ. Ако није тешко, посетите ту нову адресу и обратите пажњу на неке ситнице. Рецимо, боје које су коришћене... Имам утисак да се ради о сајту фк сарајево.. Обратите пажњу на датуме одигравања утакмица. Примећујете ли нешто чудно? Онај мали филиповић, који је из фк маркетинга, изгледа нема појма ко у ствари уређује који сајт, па цима погрешне људе да среде проблеме који су направили они други... Интересантно расуло које мени само показује колико је (за сада, да не изгледам злурадо) неозбиљна прича око фк маркетинга.
Стари/нови грб. Мени је та прича око грба невероватна. Постоји статут (http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?p=139085#139085)
у коме је све лепо објашњено, до танчина. Ја, колико знам, статут још увек није мењан. Није ми јасна једна ствар. Како може да се појави неки фићфирић и да мења наш грб кад му се дигне курац? Где су органи клуба да му кажу да то једноставно не може тако? Или нека промене статут, али како се мења, а не овако. Све више и више ми личе на кк маркетинг.
Title: FKCZ WEB
Post by: 100%anti crnobeli on October 26, 2007, 08:33:36 PM
http://www.crvenazvezdafk.com/

Изгледа да је Бошковић истрајао у намери да сајт буде на латинци  :batine .
Title: FKCZ WEB
Post by: Милош on October 26, 2007, 08:40:52 PM
Мора се нешто предузети, бар нека парола на утакмици против Напретка! Ово је невероватно, уместо да се уче на старим грешкама,они мисле да поседују клуб, и праве нове будалаштине (ово је због културе).
Ако ништа друго треба наћи неког Делију-хакера да им обори овај секташки сајт!
И да озбиљан сам 100%
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on October 26, 2007, 10:37:00 PM
Ови стварно нису нормални...

Надао сам се да ће сајт бити корак напред, а на први поглед изгледа као три корака уназад.

Немам ништа против да се појављује стари грб, као неки флаш мотив, али да на сајту не постоји актуелни грб је недопустиво.  :bes

Аматери!
Title: FKCZ WEB
Post by: mige84 on October 26, 2007, 10:40:43 PM
За сад ћу да се уздржим од коментара! Мада ми латиница боде очи невиђеном снагом!!!
Има времена ваљда ће да поправе ствари!!! :rofl
Title: FKCZ WEB
Post by: dadax on October 26, 2007, 11:14:12 PM
Quote from: "Милош"Мора се нешто предузети, бар нека парола на утакмици против Напретка!...

У потпуности подржавам твој предлог.  :ruke Треба нешто шта ће да укаже на www.fc-redstar.net. Пред утакмицу са Бајерном семафор је врвио од реклама ''ПАКОМ'' и www.crvenazvezdafk...
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 27, 2007, 09:33:44 AM
Стварно не знам коме на памет пада да мења грб. Ако је ово решење само за сајт, у неком ретро фазону као што има рецимо и Ренџерс на дресу онда ок, али ако ће ово да буде званичан грб онда нешто мора да се предузме, јер не може грб да се мења како се коме дигне. Поготово што је овај садашњи грб много леп и симболичан.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on October 27, 2007, 09:53:45 AM
Ама људи не ради се само о самвољи око мењања грба и хаоса око новог сајта. Нас навијаче неки фантоми позивају да се преко тог новог сајта УЧЛАНИМО у ФК клуб.
Ко су ти људи?!?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on October 27, 2007, 12:55:04 PM
То су људи из клуба (претпостављам конкретно из новоформираног маркетинга), није ту ништа спорно. Једино што ништа нису објаснили око тог учлањења (шта, како, колико). Ово је будући нови званичан сајт ФК-а.
И нема никакве потребе да се Делије мешају у ово (dadax-ov предлог). Клуб има право да прави сајт какав жели. То што ће се то нама свидети или не је нешто потпуно друго.
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on October 27, 2007, 02:27:42 PM
Ајде сачекаћемо тај 12.11. па да видимо на шта ће то личити. Колико видим има и на кинеском ...  :D
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on October 27, 2007, 10:24:42 PM
Quote from: "kiki"...

Та толеранција нас и јесте довела ту где јесмо.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on October 27, 2007, 11:07:28 PM
Ми смо са наше стране учинили све (и више од тога, по мом мишљењу) што је у нашој моћи да се са људима из клуба договоримо. Проблем је што је за договор потребно да две стране сарађују. Зашто они то нису желели од, буквално, самог почетка је нешто друго. Ја заиста не знам шта је још требало да урадимо па да ствари испадну другачије. У ствари, можда и знам, али то у оваквој ситуацији није било могуће, а и није за јавност.
Title: FKCZ WEB
Post by: slawisha on October 27, 2007, 11:50:45 PM
Имам пар питања. Да ли ће овај ретро грб бити званични грб или само фазон и да ли ће овај постојећи сајт наставити са радом или ће нови сајт бити пребачен на његову адресу?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on October 28, 2007, 09:54:51 AM
Процуреле су неке информације из клуба (пре два месеца, можда) да ће грб бити управо овакав - ретро са златним оквиром. Међутим, то никада није озваничено. Мислим да је то поприлично повезано са сарадњом коју је маркетинг ФК-а успоставио са панданом му у КК-у (КК већ подуже фура овакав грб).
Што се тиче сајтова и односа између њих још ништа није дефинитивно решено. Треба видети и какав ће став људи из клуба заузети по том питању пошто смо ми у потпуној магли.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on October 28, 2007, 12:01:49 PM
Quote from: "kiki"То су људи из клуба (претпостављам конкретно из новоформираног маркетинга), није ту ништа спорно. Једино што ништа нису објаснили око тог учлањења (шта, како, колико).

Спорно је што раде све на своју руку. И нека се потпишу једном (именом и презименом!), ред би био, да знамо ко шта ради.
Title: FKCZ WEB
Post by: Dalibor on November 12, 2007, 03:00:45 PM
Пустили су нешто на црвеназвездафк.цом

и није нешто

једино је позитивно то што су латиницу данас променили у ћирилицу.
Title: FKCZ WEB
Post by: Милош on November 12, 2007, 03:24:44 PM
'ладно су ставили онај сакати грб  :(
не могу да верујем :o  ј*ебо их паком
Title: FKCZ WEB
Post by: mige84 on November 12, 2007, 04:22:41 PM
А људи јел може неко да појасни, да ли то враћају стари грб и званично, као што су кошаркаши учинили, или је ово само због веб презентације?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 12, 2007, 07:41:05 PM
Нема Паком везе са тим грбом, људи ставили оно што им је дато.
А прича око грба је помало магловита. Прича се да желе овакав грб, али то не иде тек тако. Чини ми се да би Скупштина о томе требало да одлучује. Да не спомињем да би ФК требало да се придржава Статута СД-а где пише какав је грб (КК га је наравно изигнорисао).
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on November 12, 2007, 08:57:56 PM
У том статуту исто пише да грб не може да се мења без сагласности скупштине. Значи не може да се појави Пера Перић и каже од данас користимо овај грб, а не онај.
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on November 12, 2007, 10:48:23 PM
ја сам послао мајл са питањем у вези грба.

када и ако одговоре онда ћу вам јавити.
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on November 14, 2007, 02:22:40 PM
Којем курцу мјењање грба?  :zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on November 30, 2007, 12:07:26 AM
QuoteФК Звезда на новој интернет адреси


Фудбалски клуб Црвена звезда промовисао је своју нову интернет презентацију, а новинарима, члановима управе и играчима представљен је сајт који ће по много чему бити изузетан и који ће медијима и навијачима пружити најсвеобухватнији преглед информација везаних за трофејни клуб.

На адреси www.crvenazvezdafk.cоm моћи ће да се пронађу све информације везане за такмичења у којима клуб учествује, подаци о тиму и сваком играчу, интервјуи, преглед домаћег првенства и коментари најзанимљивијих утакмица, као и занимљивости из богате историје Црвене звезде.

"Основна намена овог сајта је да буде врло информативан, актуелан и мислим да су посетиоци већ у експерименталној фази могли да се увере колико је актуелан и колико је садржаја убацивано на дневној бази. Ових дана имаћемо и први блог, а писаће га шеф стручног штаба Александар Јанковић. Он ће имати један текст недељно, а у плану је да сваког дана неко од наших првотимаца такође напише нешто за блог", рекао је директор клупског маркетинга Стефан Ивановић.

Сајт се ажурира 24 сата дневно, а у складу са интерактивношћу, као императивом модерног интернета, посетиоци ће својим коментарима моћи активно да учествују у креирању сајта.

Посебна атракција на wеб страници биће "плаy-бy -плаy" преноси појединих Звездиних мечева, који ће у многим случајевима бити једина прилика да се у сваком тренутку буде у току са догађајима на терену.

"У најскоријој будућности кренуће радио преноси, а имаћемо и секцију за клуб навијача. Све иновације ћемо радити у правом тренутку, а не пре времена. Циљ нам је да имамо што занимљивији, што посећенији сајт и мислим да смо на добром путу да то остваримо", додао је Ивановић.

Приликом презентације речено је да је ово завршетак прве фазе пројекта, који за најтрофејнији српски фудбалски клуб ради Паком, једна од најугледнијих домаћих ИТ компанија.

Како најављују у Пакому, Црвена звезда ће до лета 2008. године бити први домаћи фудбалски клуб са порталом на којем ће посетиоци, уз двадесетчетворочасовни приступ свим видовима информација, моћи да остварују све видове двосмерне комуникације са клубом - од учествовања у наградним играма, до куповине улазница и свих производа из понуде црвено-белих.

(Тањуг/МОНДО)
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on November 30, 2007, 12:33:44 AM
Мени није јасна једна ствар.Ако је овај нови сајт званични сајт,ко је онда качио новости на онај стари сајт,онај коме су Кики,Васил и остали допринели?
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on November 30, 2007, 12:35:40 AM
Пошто нема едит,морам да допуним прошло питање.
Јер су новости на стари сајт окачили Кики и остали који су радили на том пројектом?Уопште ми сад није јасна ствар око сајта...Јер на старом сајту имају баш новости од ове вечери...
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on November 30, 2007, 08:05:17 AM
Добро је да овај нови сајт ради... :zbunjen  :nene  :batine

Мислио сам да је то нешто само тренутно, али већ цео дан не ради. Како су објавили вест о новом сајту тако је пао сервер...

Брука. А они најављују да ће до лета имати најмодернији и најфункционалнији сајт у овом делу Европе...
Title: FKCZ WEB
Post by: Nesho on November 30, 2007, 12:12:56 PM
Quote from: "Бока"Мислио сам да је то нешто само тренутно, али већ цео дан не ради. Како су објавили вест о новом сајту тако је пао сервер...Брука. А они најављују да ће до лета имати најмодернији и најфункционалнији сајт у овом делу Европе...

Полако стрпи се  ;pljuga
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 01:31:09 PM
То су дечије болести, превазићи ће.
На старом званичном сајту вести су постављали људи који су сајт и одржавали све ово време (и које је ФК овластио да одржавају сајт), дакле запослени у маркетингу Црвена звезда. Постављање вести и даље раде они.
Ако неки не знају - тај маркетинг је све до оснивања новог (током ове године) био званичан маркетинг ФК-а. Сарадња у Џајино време је била добра и нормална, али је буквално престала са доласком Пиксија. Зашто, како - појма немам. Тако је и сам сајт потпао под удар и да се не понављам, често смо писали на какве проблеме наилазимо.
Нас троје смо само припомагали, све одлуке су доносили људи из маркетинга.
Надам се да је сада јасније.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 01:52:27 PM
Чисто да не буде забуне.
На новом сајту вести се постављају из самог ФК-а. Е сад, не знам како то заиста функционише. Колико сам скапирала, Владимир Новаковић (чини ми се да се тако зове) је представљен као директор сајта, а рекла бих да је он новинар Б92 и да ради на сајту Б92 (бар се особа тог имена потписује испод неких чланака). Могуће је да исто седи на две столице као и Милан Бошковић.
Једноставно, све се може када се хоће. Мало је теже када се све завршава са: нема, немој, не може или када се само ћути.
Title: FKCZ WEB
Post by: Ђоле on November 30, 2007, 04:03:41 PM
Полако али сигурно пресељавамо Б92 у органе ФК-а...

На дну сајта где су играчи који су наступали у последњој утакмици,уместо на последњој или прошлој они су написали на ''задњој''...ваљда ће неко сконтати да треба да промени то!
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on November 30, 2007, 05:41:42 PM
Кики, си сигурна да је лик деведесетдвојкаш?!? Јеботе, поред толике Србије морају да поставе некога одатле  :bes . Мени нема разлике, као да су ставили верана матића.

Иначе, нови сајт за сада не бих да коментаришем јер сумњам да могу објективно да га сагледам.. за сада... Начин на који су поступали са првим сајтом (не видим зашто би га било ко звао старим, немамо намеру да га гасимо) изазива ми јак, јак бес!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 05:49:26 PM
Пази, не могу да тврдим. Али:
1. Човеку је име и презиме исто као и особи која је писала на Б92. Да ли је он и даље тамо запослен и седи на две столице, не знам. Могуће је да ради само за Звезду пошто му је, изгледа, последње писање на сајту из августа.
2. Милан Бошковић, портпарол клуба и неко ко се од самог почетка острвио на .нет сајт, је са Б92.
'бем ли га - мени то  довољно да посумњам.
Кад кажем стари, то се односи на званичност - ми смо стари званичан :D .
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 05:53:33 PM
Исправила бих се (Кизо, где је едит :D ).
Изгледа да, ако је у питању иста особа, ипак седи на две столице:
QuoteU dva odvojena incidenta, navijači PAOK-a napali su navijače Crvene zvezde u noći izmedju srede i četvrtka u centru Soluna, javlja izveštač B92 Vladimir Novaković.U prvom napadu negde oko ponoći napadnute su četiri osobe, a u toj grupi jedan dečak imao je...
http://www.naslovi.net/2007-11-08/izvor/b92/2

Некако не верујем да је престао са радом у последњих 15-ак дана.
Title: FKCZ WEB
Post by: Пијанац on November 30, 2007, 06:28:45 PM
Мене интересује да ли је од тренутка када је сајт http://www.crvenazvezdafk.com/ угледао светлост дана неко из клуба или од људи који га уређују уопште разговарао са вама који уређујете http://www.fc-redstar.net/ . И да ли су од вас тражили да угасите сајт, пошто сумњам да ће људи из клуба пристати на то да Црвена звезда има два званична сајта.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 07:40:08 PM
Зашто би разговарали сада када то нису поштено урадили у последње две године? Изабрали су игнорисање као начин комуникације.
Звезда неће имати два званична сајта, овај нови је једини званичан. Нико из Звезде не може забранити да неко други отвори сајт о клубу (уосталом, само погледајте колико сајтова имају страни клубови). Једино је битно да оно "званичан" стоји само на званичном сајту.
Title: FKCZ WEB
Post by: Пијанац on November 30, 2007, 08:03:01 PM
То сам само питао јер нисам могао да верујем да су толика ђубрад да су само дошли, отворили нову адресу и рекли од сад је ово нови званични сајт Црвене звезде, а да реч нису рекли људима који су до тада радили на сајту.  :(
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on November 30, 2007, 08:15:11 PM
Није проблем то што су они отворили нови сајт, на то имају потпуно право. Боли њихов однос према људима (ту не мислим на нас троје, ми нисмо битни) који су сајт дигли из мртвих и одржавали у немогућим условима. Ми никад нисмо, нити ћемо, изнети у јавност неке ствари које су умногоме (рекла бих и пресудно) кумовале да нисмо остварили ни 10% од онога што смо желели, замислили и били у стању да урадимо.
Ја људима који раде на новом  сајту могу пожелети само најбоље, они су професионалци и радиће свој посао најбоље што знају. Они ће представљати мој клуб свету и ја желим да то буде урађено на најбољи могући начин. Али има неких ствари преко којих њиховим послодавцима не могу прећи.
Такође, наше филозофије се разликују. Они желе да се сајт мог клуба угледа на велике клубове. Ја желим да се сајтови великих клубова угледају на сајт Звезде. Жао ми је што нисмо у дело спровели нешто што је практично приведено крају, а што јесте нешто на шта би други само могли да се угледају. Но, видећемо како ће се ствари даље развијати, можда пројекат на коме сам поштено очи изгубила и угледа светлост дана :D .
Ја само могу рећи да бих свакоме од вас (или било ком навијачу Звезде) могла погледати у очи јер знам да смо радили најбоље што смо могли у датим условима. Чак и више од тога.
Title: FKCZ WEB
Post by: MRZIM_PARTIZAN on November 30, 2007, 10:02:43 PM
за сада су оба званична онај стари мора да се прогласи не званичним само као такав може постајатати страни клубови имају више сајтова али је само један званичан иза кога стоји клуб а иза незваничних сајтова стоје навијачи то је дозвољено :ruke
Title: FKCZ WEB
Post by: Леса on November 30, 2007, 10:41:54 PM
Quote from: "kiki"Исправила бих се (Кизо, где је едит :D ).
Изгледа да, ако је у питању иста особа, ипак седи на две столице:
QuoteU dva odvojena incidenta, navijači PAOK-a napali su navijače Crvene zvezde u noći izmedju srede i četvrtka u centru Soluna, javlja izveštač B92 Vladimir Novaković.U prvom napadu negde oko ponoći napadnute su četiri osobe, a u toj grupi jedan dečak imao je...
http://www.naslovi.net/2007-11-08/izvor/b92/2

Некако не верујем да је престао са радом у последњих 15-ак дана.

Ма лик је 100% са б92.Они су први направили интервју са њим по завршетку сајта.А и баш делује као неки деведесетдвојкаш :D
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 03, 2007, 10:15:54 AM
Шта је са овим доменима који су на продају?
Јел то неко купио, па сада препродаје?

http://www.fc-redstar.net/images/IntroSponzori20071201.jpg
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 03, 2007, 12:09:00 PM
Ти домени су требали да служе својој сврси да је сарадња са клубом била на неком нормалном нивоу и да се сајт развијао. У тренутку док је још тињала нада размишљало се о будућности и развоју сајта те се дошло до закључка да би требало закупити домене овог имена. Пошто маркетинг није имао паре (надам се да је до сада јасно како бисмо изазвали смехотрес да смо тражили од клуба), домене је купио појединац (небитно ко од нас) од својих пара уз договор да за исту суму новца (у стварности и мању од те) преда маркетингу када ови паре скупе.
Пошто сајт више није званичан не можемо га развијати на предвиђен начин па ти домени више немају сврху и сад се покушавају извући паре (а неће се успети у потпуности, ако чак и то).
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on December 04, 2007, 07:36:41 AM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"ја сам послао мајл са питањем у вези грба.

када и ако одговоре онда ћу вам јавити.

Нису одговарали па сам опет послао и наставићу све док ми не одговоре.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 04, 2007, 08:20:38 AM
Јесте видели билборде ФК-а по граду, са новим (старим) грбом, рекламом новог сајта и најавом за нови календар?

БАГРО!
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 04, 2007, 08:35:35 AM
Знаш како, сајт .нет је годинама званичан сајт клуба и сада они морају обавестити да више није тако. Ја ту не видим ништа спорно - обична реклама (додуше нисам је видела :D). Оно што јесте спорно, а што смо већ писали, је употреба модификованог старог грба. Ти људи једноставно не поштују закон, а закон у клубу је Статут.
Потом, моје је мишљење да је све ово прогурао нови маркетинг, а под утицајем маркетинга КК-а који одавно фура нови грб на својим производима, a што је још горе и на дресовима. Наравно, ни овима није сметало кршење Статута - за њих закони не важе.
Title: FKCZ WEB
Post by: banne on December 05, 2007, 07:25:54 AM
Не да не поштују закон и статут, него их боли уво. Не треба да нас зачуди ако ускоро неки дизајнери и креатори покушају да промене боју грба а можда и сам грб.

Што се тиче тог фамозног схопа имају више ствари са натписима ред стар и стелла росса него црвена звезда.
Title: FKCZ WEB
Post by: UrbanBaby on December 05, 2007, 12:25:52 PM
Ишла сам данас на http://www.fc-redstar.net/
али кад укуцам адресу тражи ми неку лозинку?
Шта треба да радим да уђем на сајт?
Title: FKCZ WEB
Post by: Бока on December 05, 2007, 01:27:09 PM
Сајт је умрео.  :(
Title: FKCZ WEB
Post by: Mikelandjelo on December 05, 2007, 01:57:05 PM
Овом приликом да се захвалим и одам признање свима који су радили на прошлом сајту. Није било лако Кики да се бори са нашим прохтјевима ...  ;pljuga
Title: FKCZ WEB
Post by: Eribo on December 05, 2007, 06:05:47 PM
Ја не знам како вама, али мени овај нови официјални иде толико на ону ствар да је то невероватно !!!
Највећим делом због оног "новог" граба. Уз то је веома непрегледан, и у текстуалним садржајим има мало нијанси -текст у односу на позадину.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 05, 2007, 06:45:58 PM
Ма није умрео, већ је провајдер нешто сјебао, јебем му. Значи, нисте ни свесни какве смо муке са њима имали, бррр. Нешто су као поправљали па смо ми били колатернална штета :D .
Ево, сада може да се види, али не могу вести да се убацују, а има их к'о блата. Дакле, ништа од нас не зависи. Чим они оспособе то што треба вести ће се поубацивати.
Алтернатива, мада и добар извор информација из осталих спортова је на, вама вероватно добро знаном, www.sd-crvenazvezda.net
Нисте били напорни, знам да сте желели све најбоље, као и ми уосталом, али ето - није нам било суђено :) .
Title: FKCZ WEB
Post by: KizaLion on December 05, 2007, 11:48:36 PM
Немојте случајно да сте гасили сајт.
Само идите напред, фурајте свој фазон.
Овакав какав је, незванични, наш је.
Направили су га навијачи.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on December 06, 2007, 04:29:54 PM
Кизо, док смо ми у тој причи, тешко да ће ико моћи да угаси тај сајт.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on December 06, 2007, 05:43:00 PM
Само да напоменем како проблеми и даље трају те се вести не могу убацивати.
Просто невероватно.
Title: FKCZ WEB
Post by: Милош on December 07, 2007, 08:13:58 AM
Quote from: "Васил"Кизо, док смо ми у тој причи, тешко да ће ико моћи да угаси тај сајт.

;pivo
моју подршку ћете увек имати
Title: FKCZ WEB
Post by: cazzo_FCRS_forever on December 25, 2007, 10:27:27 PM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"ја сам послао мајл са питањем у вези грба.

када и ако одговоре онда ћу вам јавити.

Нису одговарали па сам опет послао и наставићу све док ми не одговоре.





"Званични грб под којим се Црвена звезда такмичи је онај који се налази у плавом кругу. Што се тиче маркетинга, и други грб, без плаве подлоге, је такође у власништву Црвене звезде и користимо га равноправно за потребе презентације. Црвена звезда је под овим грбом остварила своје највеће успехе и зато он заслужује своје место. Да ли ћемо се под њим и такмичити, зависи од скупштине клуба јер она мора да донесе одлуку о промени грба. До тада, такмичићемо се са грбом у плавом кругу".



:o  :o  :o  :o
Title: FKCZ WEB
Post by: Коди on December 27, 2007, 09:55:40 PM
Најбоље да се организује државни референдум о избору грба... :(

A на новом фк сајту грб је и даље бордо боје , ако неко од њих и случајно прати овај форум..
:megafon  мењајте бар боју у црвено...!!! :megafon
Title: FKCZ WEB
Post by: Леса on December 27, 2007, 11:00:52 PM
Ма пусти их, видиш да су се уфурали у ретро фазон.Мисле само врате стари грб и одмах ће да буду прваци Европе.А нема везе што нам је најубојитији нападач баркос. :rofl
Title: FKCZ WEB
Post by: direktor on December 31, 2007, 11:55:38 PM
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"ја сам послао мајл са питањем у вези грба.

када и ако одговоре онда ћу вам јавити.

Нису одговарали па сам опет послао и наставићу све док ми не одговоре.





"Званични грб под којим се Црвена звезда такмичи је онај који се налази у плавом кругу. Што се тиче маркетинга, и други грб, без плаве подлоге, је такође у власништву Црвене звезде и користимо га равноправно за потребе презентације. Црвена звезда је под овим грбом остварила своје највеће успехе и зато он заслужује своје место. Да ли ћемо се под њим и такмичити, зависи од скупштине клуба јер она мора да донесе одлуку о промени грба. До тада, такмичићемо се са грбом у плавом кругу".



:o  :o  :o  :o
Не знам какви су били прошли календари фк-а,али за наредну је са старим грбом. :batine

срећна вам нова.....................................................................али за 12 дана :finger
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 12, 2008, 05:21:58 AM
http://www.fc-redstar.net/forum.aspx
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on January 12, 2008, 04:43:45 PM
Quote from: "Васил"http://www.fc-redstar.net/forum.aspx

Избацује ми грешку неку:

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Error getting User Language. System.ArgumentException: Culture name sr-Cyrl-CS is not supported. Parameter name: name at System.Globalization.CultureInfo..ctor(String name, Boolean useUserOverride) at System.Globalization.CultureInfo.CreateSpecificCulture(String name) at yaf.pages.ForumPage.ForumPage_Load(Object sender, EventArgs e).

Узгред какав је оно банер за ФК Евертон на насловној :o ?
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 12, 2008, 06:36:04 PM
Можда је било нешто тренутно, сада ради.
То за Евертон су гугл рекламе. То је нешто што се мени не свиђа, али је једини начин да се дође до пара за одржавање сервера. Ми не можемо да утичемо на то што се појављује. Јебига.
Title: FKCZ WEB
Post by: direktor on January 12, 2008, 07:13:46 PM
мени неће никако преко опере,ал зато одма шљака преко експлорера.пробај тако
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 12, 2008, 07:38:53 PM
Ако имате било какве проблеме, слободно напишите на форуму "Питања". Чудно ми је да неће преко Опере, један од админа управо њу користи, а не жали се.
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 12, 2008, 07:48:03 PM
Каже ми Васили да њему ради као сат. Коју верзију Опере имаш? Можда је до ње.
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 12, 2008, 08:09:02 PM
Ја искључиво оперу користим и никаквих проблема немам.
Орто, који ти је подразумевани језик у ХР-у? Пробај да пребациш на енглески па онда поново.
Title: FKCZ WEB
Post by: 100%anti crnobeli on January 12, 2008, 08:29:55 PM
Неће ни мени из Опере да покрене, а хтео је данас преподне  :zbunjen .
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 12, 2008, 08:31:56 PM
Верзија 9.24?
Title: FKCZ WEB
Post by: direktor on January 13, 2008, 07:16:11 PM
Мени је нека нова верзија.скоро скинута.И мени је чудно да неће преко опере,ипак је она далеко испред екс-а :zbunjen
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 15, 2008, 06:39:34 PM
Да ли још увек постоји проблем са Опером? Јесте ли покушали ово што је Васили рекао (пребацити подразумевани језик у XP-у на енглески)?
Title: FKCZ WEB
Post by: Васил on January 22, 2008, 06:28:51 PM
На површину је испливао још један гаф наше управе (ако некога знаима). Сајт који је оглашен као званичан, није у власништву нашег ФК-а, већ је власник извесни Владимир Живаљевић из Пакома. Детаљи за знатижељне


Registrant:
Vladimir Zivaljevic
Rajiceva 12
Nis, Serbia 18000
Serbia

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: CRVENAZVEZDAFK.COM
Created on: 04-Aug-07
Expires on: 04-Aug-09
Last Updated on: 04-Aug-07
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on January 22, 2008, 06:34:05 PM
Василе успео сам да уђем преко мозиле...Преко ИЕ и даље неће :o ...Ма,битно да сам успео да уђем...
Title: FKCZ WEB
Post by: kiki on January 22, 2008, 10:00:31 PM
Не знам како да ти кажем, али мислим да си ти једина особа која не може да уђе преко ИЕ :D. Оно, главни админ користи искључиво њега :rofl.
Title: FKCZ WEB
Post by: ОртоДелија on January 23, 2008, 12:12:00 AM
Жали се Билију... :D