Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Ацо

1
Терен / Зенга напушта Звезду?
March 30, 2006, 08:40:43 AM
Изгледа да још нико није поменуо ову вест са спортске централе:
QuoteZenga napušta Zvezdu
29.03.2006 23:30

Iako bi mnogi pomislili da su ovakve vesti deo "kuhinje" pred večiti derbi, sumnjamo da italijanski mediji previše brinu o sudaru Partizana i Crvene zvezde.

Prema njihovim tvrdnjama, trener fudbalera Crvene zvezde, Valter Zenga, od naredne sezone preuzeće kormilo jednog od stabilnijih klubova Serije A, što je potvrdio i predsednik tog kluba.

Predsednik Livorna, Aldo Spineli, potvrdio je u razgovoru sa nekolicinom italijanskih novinara da će od leta o ekipi brinuti italijanski stručnjak koji trenutno radi u inostranstvu. U konkurenciji Malezanija koji vodi Panatinaikos i Gvidolina na klupi Monaka, potvrđeno je da će to biti čuveni golman Intera, koji vodi "crveno-bele" ka novoj duploj kruni.

Spineli je rekao da je prednost Zenge u tome što je veoma ambiciozan i spreman da radi, a uz to ne postavlja nikakve uslove oko ugovora, pa se veruje da bi saradnja bila dogovorena na jednu sezonu sa mogućnošću produžetka ako obe strane budu bile zadovoljne. Predsednik Livorna takođe je dodao da je Zenga dao svoj načelni pristanak na novi ugovor prilikom njihovog susreta pre nekoliko nedelja.

Zenga je radeći u Steaui i Crvenoj zvezdi stekao solidnu reputaciju i pre Livorna za njega su se interesovali još neki klubovi. Treneru "crveno-belih" je svakako cilj da radi u domovini čim se ukaže prilika za to i ne bi bilo čudno ukoliko bi se to dogodilo već ovoga leta, bez obzira što mu se pruža prilika da sa Zvezdom kroz kvalifikacije dođe do Lige šampiona.

Zenga inače ima veoma dobre odnose sa predsednikom Spinelijem, pa je i to jedan od jakih razloga što su italijanski mediji odlučili da njega promovišu u budućeg stratega ekipe Livorna. Ugovor će biti potpisan na godinu dana, sa opcijom da se produži na još jednu sezonu ukoliko obe strane budu izrazile želju za nastavak saradnje.