Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Mitke

1
Терен / Igracki kadar - trenutno stanje
September 22, 2004, 12:11:22 AM
Vladimir Disljenkovic, Zvezdin kapiten, najtalentovaniji mladi golman i verovatno najbolji golman u zemlji vec drugu utakmicu uzastopce ne igra.  Razlog - psiholoska depresija.  Nije ni cudo, Zvezda u svom medicinskom timu nema psihologa niti mladi golman ima iskusnog golmanskog trenera da obrati paznju na njegovu formu i povrati ga iz letargije u koju je zapao.  Zvezdin zvanicni trener golmana je prekomandovan iz omladinske skole (naravno u omladinskoj skoli sada nema trenera golmana) sto znaci da Dislju i ostale golmane u seniorskom timu trenira neko ko im nije ni u rangu.

Bojan Miladinovic, nesucjena zamena za Vidica, jedan od boljih igraca na prvenstvu Evrope za Mlade reprezentacije, momak koji je na tom prvenstvu pucao penale kada je bilo najgusce.  Danas ne igra zbog psiholoskih problema.

Dragan Sarac, najiskusniji Zvezdin igrac, proslogodisnji standardni prvotimac i clan reprezentacije sve do ovog leta, danas nije ni na klupi za rezerve.  Objasnjenja nema.

Nenad Stojanovic, Zvezdin dzoker u proslogodisnjim odlucujucim utakmicama, provereni golgeter, dobar realizator i jedan od retkih sa dobrim sutom.  Danas jedva da dobija sansu cak i kada su startni napadaci povredjeni.  Objasnjenja nema.

Nikola Zigic, proslogodisnji glavni golgeter, igrac cije bi vanserijske atletske predispozicije svaki tim na svetu pretvorio u gol-masinu, prestao je da daje golove.

Marjan Markovic, igrac sa najduzim stazom u Zvezdi, kome se predvidjala sjajna karijera, koga je Ljupkoproglasio spasiteljem, danas vise nije ni medju startnih 11.

Marko Provic, zvali su ga Gazela zbog elegancije i lakoce kojima je vladao loptom.  Danas jedan od glavnih iritatora Zvezdine Publike.

Slavoljub Djordjevic, prosle godine standardno dobar i oslonac Zvezdine odbrane.  Ove sezone uglavnom rezerva a igra mu je ispod standarda.

Dejan Milovanovic, odlican u Mladoj reprezentaciji, najbolji sut u timu.  Ni prosecan u Zvezdi.

Aleksandar Lukovic, pre nekoliko godina izabran za igraca turnira u Holandiji na kome je Zvezdin omladinski tim osvoji prvo mesto.  Danas ni prosecan.

Sta se to dogadja?  Da li je umesto rasadnika talenata Zvezda postala groblje talenata.  Kako se radi sa igracima?  Kako to da posle sjajnih pocetaka dozivljavaju strmoglave padove?  Kako, sa izuzetkom Vidica i Mladenovica Zvezda poslednjih godina nije imala igraca cija se karijera kretala uzlaznom putanjom?  Bljesnu, obecavaju a zatim pocnu da tavore.  Ovde vise nije samo problem slabe forme vec i psiholoske depresije sto odrazava prilicno lose stanje u klubu, lose odnose u timu, los rad sa fudbalerima i lose sluzbe koje treba da se bave problemima igraca.