Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - supreme

41
Пивница / Песма
September 28, 2005, 08:02:44 AM
Sinoć sam bio veoma prijatno iznenađen izdanjem navijača Benfike na Old Trafordu. Sve vreme su pevali i, mada im repertoar nije bio spektakularan, sve je to zvučalo jako lepo i melodično. A pošto im je Fabricio Mikoli sada glavna zvezda, dobar deo drugog poluvremena su skandirali "Mi-Mi Mi-ko-li". To zvuči baš zarazno, mogli bismo to malkice da prepevamo u "Ni-Ni Ni-ko-la".  namigivanje
42
Терен / Braga - Zvezda
September 27, 2005, 06:42:31 PM
Quote"Crveno-beli" ce protiv Brage igrati bez povredjenog standardnog prvotimca Milana Bi
43
Bulger, za tebe i sve one koji misle da sam lud ili jedan od onih sa slika...

Kada platis za povratnu kartu do BG-a 700 i vise dinara, kada puknes za ufur na stadion, klopu pice i sve ostalo, onda 600 dinara jeste mnogo za majicu. Tako se pojedincima i grupicama iz unutrasnjosti vise isplati da urade svoje majice koje nece izgledati kao ono sto nose goreuslikani indijanci.

Poenta moje price je bila da zvanicni proizvod treba da bude alternativa buvljackim artiklima kako po kvalitetu, tako i po ceni, i to za SVE. Ja sada ne mogu da izdvojim te pare za majicu, ljudi koji zive u BG-u verovatno mogu bez problema. Osim toga, nije mi bas logicno da propusnica za sever kosta 500 dinara, a majica 600 dinara...
44
Како може да постоји навијачка култура у овој земљи када је број правих навијача мизеран? Ови момци усликани код штанда на северу дефинитивно нису навијачи, већ шарлатани, шминкери и позери. Није ми јасно како неко може да носи црвено-белу шајкачу, када се добро зна какве су шајкаче, ко и у ком контексту их ставља на главу.

То што клинци који долазе на стадион свашта стављају на себе, само да је у црвено-белом, делом је заслуга њиховог незнања и навијачке (не)културе, а другим делом њиховог економског стања. Којекакве црвено-беле крпице се могу наћи на тезгама, бувљацима, секонд-хенд продавницама, и то по смешним цифрама. Онај ко размишља економски свакако да ће пре купити тако нешто него дрес или било шта друго на стадиону што је скупо и за око, а камоли за џеп.

Добро је што је отворен штанд на северу, али једна ствар ми није јасна. Ако на неки начин желимо да едукујемо и униформишемо људе који долазе на Звездине утакмице, треба да им понудимо одговарајућу алтернативу. А та алтернатива је плава мајица Делије Север 1989 по цени од 600 динара. Еј, бре, 600 динара за мају?! Па, где ће вам душа?! Разумем ја да је за нормално функционисање сваког навијачког клуба потребан новац, али ово је стварно безобразлук, чак и да је та мајица трејд марк. Групе и подгрупе на северу раде мајице за своје потребе, па ме живо занима да ли их оне коштају 600 динара или 30-50 одсто мање.

О пишању по графитима на северу заиста немам шта да кажем, ту не вреди ништа сем батина. Север дефинитивно није њива нити башта са пољопривредним добрима да по њој уринира како ко стигне. То већ није ствар навијачке, већ основне културе коју велики проценат Срба не поседује. Зато, сваки пут када неко покуша да понови исто, трас у вугла без икаквог објашњења и марш напоље са стадиона.

Што се певања на утакмицама тиче, нешто мора да се мења. Вође и организатори навијања требало би мало да се одмакну од шипке и помере се ка боковима трибине како би били обухваћени и ти делови севера, а можда и да се неко од њих попне који метар горе како би се имао увид у гласовне могућности тог дела трибине. Овако, обрни-окрени, певају само људи у копу, а остали дозивају Душана Басту.

Чини ми се да се људи осећају безбедно када је стадион пун, када је велика гужва, па мисле да могу да раде шта хоће: пишају по графитима, певају шта њима падне на памет, дижу корео када за то није време и остало. А то значи да свако ко се нађе поред таквог неког треба да се понаша као тата и лупа пацке за сваку глупост коју дете направи.
45
Северна трибина / Kazna UEFA
September 17, 2005, 12:38:18 PM
Ako se ista kazna dobija za ono sto smo mi uradili protiv Zapresica i za proslogodisnje divljanje Interista na mecu protiv Milana, jebes onda takav fudbal.

Klubovi koji udju u neko od evropskih takmicenja zele nesto i da zarade od toga, a ne samo da ih lupaju po usima.

A sto je najzalosnije, celnici UEFA nas savetuju da se ugledamo na navijace FC Groblje  :D
46
Северна трибина / Crvena Zvezda-Braga
September 16, 2005, 02:59:15 PM
Jedan od interesantnijih detalja pre pocetka utakmice bili su nasi Bosanci koji su ispred blagajne dolazecim trupama Zandarmerije bez ustezanja i u vise navrata otpevali "Neka znaju svi sta radite vi...", maltene su im se unosili u lice i urlali. Jedan od Zandara je kao krenuo ka njima da se obracuna, ali je u poslednjem momentu odustao.

Sto se desavanja na stadionu tice, setalica je zaista bila fenomenalna. Ocigledno da indijancima ne vredi ni usmeno niti pismeno, opet zajebancija sa balonima pre nego sto treba, opet majmunsko urlikanje, opet svako peva svoju pesmu...

Osetio sam veliku mucninu u stomaku kada je Sh..... poceo da moli ljude da pevaju. Koji ce to k.... njemu u zivotu? Ako on moze da se cima u tim godinama i da se penje na sipku, sta je drugima tesko da isprate jednu pesmu, pa makar i celo poluvreme. Ako ste mogli da primetite, igraci FC Bagra su u vise navrata gresili u dodavanjima, organizaciji akcija, i ja sam siguran da je razlog tome bila atmosfera na stadionu. Ako je to nacin da se pomogne klubu, kao sto jeste, ima da se peva jedna pesma svih 90 minuta. Sve u svemu, solidno izdanje severa, ali moglo je i moralo jos bolje.
47
Терен / FKCZ WEB
September 08, 2005, 07:27:47 AM
Može li neko da kaže nešto o projektu "Red Star Caffe Network"? Vidim da je izašla vest na centrali, pa rekoh Vasil bi morao nešto da zna o tome...
48
Терен / Prvo kolo UEFA Kupa - protivnik
September 03, 2005, 11:05:11 AM
Ako ste kojim slucajem primetili, Purovic je sva tri gola za mladu repku zabio glavom i to posle centarsuteva koji su ga bukvalno pogadjali u glavu. Takve golove moze da zavali i napadac FK Zeleznicar Ispod Savskog Mosta. Purovic ipak treba da nauci malo vise o fudbalu da bi bio dobar igrac, a iskreno se nadam da ce u tome i uspeti.
49
Ми коцкари сви умемо / Naj fiksevi
August 31, 2005, 02:42:46 PM
Koliko vidim, za danas su veoma jaki fiksevi kecevi na Rakunat i DC United, a mogle bi da legnu i dvojke na Honku i Helsinki. Tenis danas ne bih igrao jer nema bas nekih izrazitih fikseva. Mislim, ima ih, ali znate kakve su vec kvote na tenis...
50
Терен / Prelazni rok u Zvezdi
August 30, 2005, 10:24:57 PM
Prateci italijanski fudbal u proteklim sezonama nesto nisam video da se John Mensah naigrao za Chievo, a ni za klubove kojima je bio pozajmljen. Ako je Dujkoviceva preporuka bila kljucna, kao sto je bila i za Dramanija, onda se pomalo plasim... Dramani je vec morao da zaigra za prvi tim i zauzme mesto desnog beka, a da Dudic i Bisevac igraju centralne stopere (sto ce dalje reci Joksimovic da se nosi...). Julijano je veliko ime italijanskog fudbala, ali da li nam je potrebna isluzena raga? 32 dine, mnooogo je, bre... Mladja bi bio super resenje, tako da Mudrinic i Perovic mogu da se sele ili na tribine ili negde na pozajmicu.
51
Терен / Crvena Zvezda - Borac
August 30, 2005, 02:36:06 PM
Naravno, grozno je kada Zvezda ovako prsne od tima koji ne bi trebalo da bude u istoj klasi sa njom, ali jedini razlog zbog koga necu toliko da se nerviram je to sto je pomocni trener Brage dolazio u Cacak da gleda utakmicu. Tamo nije imao sta da vidi od nase igre, a licno mislim da je to i bila zelja nase uprave. Sada se veoma iskusno dize prasina po novinama i TV, te preti se novcanim kaznama igracima, Zengi takodje, opsta frka i panika, totalno rasulo u Zvezdi...

Cini mi se da je i Piksiju i Zengi u ovom trenutku prioritet ulazak u ligaski deo takmicenja u UEFA kupu, te da se zbog toga pravi ovolika sprdnja sa Zvezdom. Ne ocekujem da protiv Brage na teren istrce Joksimovic, Mudrinic i Perovic, vec da od prvog minuta zaigraju Trajkovic, Da Silva, Basta, a u napadu Purovic i Raskovic, mozda dodje jos jedan napadac do kraja roka za licenciranje igraca za Evropu (samo da to ne bude Perica, to im ne bih oprostio).

Iskreno se nadam da ne gresim...  :zbunjen
52
Терен / Prelazni rok u Zvezdi
August 29, 2005, 10:23:00 PM
Maneken i treba da ide, ali ne u Hertu, vec u tri p..de materine.

E, sad, od ove druge vesti coveka da zaboli glava. Dovodi se isluzena raga koje smo se na vreme otarasili, a jedini razlog zasto ga dovode je to sto je bez ugovora i nece nas kostati apsolutno nista. Zavalice nekoliko golova u prvenstvu protiv Jedinstva iz Bijelog Polja, Buducnosti i drugih kandidata za opstanak, sto bi trebalo da privuce paznju sitne evropske boranije (npr. Majnca, Bastije i sl.) i da se Perica opet nekome proda za solidne pare. Iskreno ne verujem da ce Zvezda imati velike koristi od Ognjenovica, mada je on otprilike isti tip igraca kao sto je i Pantelic: zalizani maneken koji nece da potrci, kada ga neko okine po nogama pocece da place kao p..ka, stalno ce nesto da se zali i kuka kod sudija, padace na zemlju kao rosna trava prilikom kosenja... A ucinak ce mu biti minoran.  :zbunjen
53
Ми коцкари сви умемо / Naj fiksevi
August 29, 2005, 06:52:43 PM
Ovaj topik sam otvorio sa namerom da u njemu ostavljamo najbolje tipove, bilo da je u pitanju fudbal ili neki drugi sport. Ne bi bilo lose da uz tip stoji kratka analiza ili komentar zasto odigrati bas to i to, jer svaka informacija moze biti itekako korisna.

Moj predlog za veceras:

Karlovic - Fish tip 1 (kvota 1,50)

Fish vuce neku zajebanu povredu i vec duze vreme je van forme.

Predlog za sve pasionirane kladionicare: registrujte se na http://www.superdobitak.com/forum/index.php
54
Пивница / Kucke
August 27, 2005, 01:19:00 PM
Zadnja njena slika je u tvom avataru...  :finger
55
Терен / Prvo kolo UEFA Kupa - protivnik
August 27, 2005, 06:02:06 AM
Quote from: "ENERGIENYC"Hoce li ko da mi objasni kako je moguce da 29.Septembra u Beogradu igraju Zvezda i partizan protiv svojih Evropskih protivnika?Zar nije pravilo da u istom gradu ne smiju da se igraju Evropske utakmice na isti dan?

Mi igramo 15.9. na Marakani, a groblje na svom stadionu 29.9.

JBG, jeste zajeban protivnik, ali ako hocemo dalje, moramo da budemo najjaci kada je najteze.
56
Пивница / Kucke
August 24, 2005, 04:01:52 AM
Kakvi malo, jebote, ali bar mozes da se pohvalis sa si VIP jebach  :D  :D  :D
57
Пивница / Kucke
August 23, 2005, 05:44:32 PM
http://viplady.ru/d/11321.html

Ovo bi do jaja leglo prilikom sledeceg gostovanja u Rusiji...
59
Пивница / F I L M O V I
August 15, 2005, 09:30:26 PM
Quote from: "Djole"K-Pax me je extra smorio!Em nisam sve skontao,em me je taj lik ubio u pojam :D

Blistavi um veceras gledam,pa cu izneti sutra impresije

I mene je smorio do bola! Ti i ja izgleda imamo isti filmski ukus, tako da sam siguran da ce ti se Beautiful Mind dopasti, kad ti se vec dopao Million Dollar Baby.

A Kiza je covek bez srca i duse kad ga Blistavi um smara  :D
60
Терен / Prelazni rok u Zvezdi
July 31, 2005, 09:27:17 PM
Karembe moze da dodje, ali samo u paketu sa Adrianom Skleranikovom koja bi mogla da bude zastitno lice i portparol FK  :D