Навијача Црвене звезде Драгана Глишовића (18) припадници Жандармерије погодили су после "вечитог дербија" гуменим метком у лице. Драган је погођен на два места, изнад ока и изнад уста, а констатовано му је оштећење рожњаче. Ово је други пут заредом да недужан младић страда уочи дербија због непрезности Жандармерије. Изгледа да случај малолетног Милана Васића, који је тешко повређен пред почетак 123. дербија, није био довољно упозорење.
Иако још увек у шоку, тешко повређени средњошколац прокоментарисао је за Курир цео догађај.
- Само сам чуо полицајца који ме је питао : "Где ћеш?", и након тога је опалио. Мислим да су ме из једног хица погодиле две кугле, једна изнад ока, а друга изнад леве стране усне. Пао сам, а онда ми је пришао други полицајац и повукао ме и оборио на земљу. Уместо да ми укажу помоћ јер сам крварио, почели су да ме испитују да ли сам учествовао у инцидентима. Док сам чекао на помоћ, полицајац ми је рекао да Хитна помоћ неће стићи брзо и да би било боље да идем кући јер ми није ништа. Страшно! Лекари су на прегледима констатовали да имам оштећење рожњаче и око ми је потпуно затворено, оток изнад усне је такође велики - рекао је Драган Глишовић.
Драганова мајка за Драгана тврди да њен син ни на који начин није изазивао полицију.
- Мој син је погођен метком у лице, иако ничим није изазвао припаднике полиције - каже Драгана Глишовић, и додаје : - Он није агресиван и није хулиган. Парк у близини Звездиног стадиона су опколили припадници полиције, Драган је био на супротрној страни у односу на ону где су се навијачи тукли, и желео је да сачека да се страсти смире. Међутим, без икаквог разлога, а камоли упозорења, полицајац је пуцао и нанео му тешке повреде. Ово је страшно, они пуцају на све, а пример је дете које су на исти начин повредили јесенас.
Повреда је озбиљна и на Драгановом лицу видљив је велики оток.
- Био је на прегледима у Ургентном центру и после тога је пуштен кући. Али, мораће и наредних дана да иде на контролу. Не дај боже да има неке последице, ићи ћу до краја и тужићу полицију. Решена сам да целу ствар истерам до краја - одлучна је госпођа Глишовић.

Nema druge,tuziti MUP nekoj evropskoj instituciji(sudu)...jer isterivanje pravde ovde je zaludan posao...


Jel ih to nasa drzava(kakva jebena drzava) hrani i oblaci samo da mlate i da upucavaju srpsku decu ili da znaju i nesto drugo da rade(sto im je u opisu radnog mesta).

PS
Primetio sam da su posebno uvezbani da pucaju deci u glavu...to ne rade normalni ljudi...

Ponavljam, treba grupa gradjana da ih tuzi Sudu za ljudska prava ili nekome slicnom...

Ana, udovoljio sam ti i  obrisao sam postove i bojanov deo vezano za tragicno nastradale Srbe u Tisi. Ne zelim da zavrsi u pivnici jer juce je bio Milan, danas Dragan, ko ce biti sutra? Mozda ja? Ili neko od svih nas? Mislite o tome.

Dakle, nadam se da ce rasprava biti ozbiljnija.

Ово су преозбиљне ствари. Јузер на делије.нет-у "мала" је написала да ја текође била очевидац овог догађаја и да је видела да су Грци хтели да помогну дечаку али су им пубови уперили пиштоље у главу и почели да их бију... :o

Да ствар буде још бизарнија : "Портпарол републичког МУП-а Драгана Кајганић демантовала је прекомерну употребу силе после дербија, и тврди да Драган није могао да буде повређен гуменим метком, јер их полиција није ни користила : - Према мојим сазнањима, Жандармерија уопште није користила гумене метке. Могуће је да је дечко повреде задобио у тучи навијача. "

Срећа у несрећи је да је било доста сведока и да се један одмах јавио редакцији "Курира" и испричао своју причу :

"Припадсници Жандармерије не само што су погодили гуменим метком у лице 18-годишњег Драгана Глишовића после 124. "вечитог дербија", него су га након тога тукли пендреком, тврде очевици  овог догађаја. Драгану је метак повредио око, а особе које су биле у његовој близини у том тренутку јавиле су се нашој редакцији и потврдиле да је он добио батине пошто је погођен, иако ни на који начин није изазивао органе реда.
- Видео сам особу како чучи на земљи и прекрива руком леву страну лица, а полицајац је пришао и ударио га пендреком по леђима. После сам у Куриру препознао да је то Драган Глишовић - каже Урош Велић, очевидац дешавања, и објашњава како се све догодило : - Напуштајући стадион после утакмице, кордон Жандармерије није дозволио да изађемо на Булевар ЈНА, већ су нас усмерили у улицу Љутице Богдана. Ја сам побегао у парк одакле сам покушао да пређем Аутокоманду, али нисам успео. Припадник Жандармерије који је био удаљен свега десетак корака извукао је пиштољ и повикао  "Где ћеш?" У први мах сам помислио да је то било упућено мени и следио сам се од страха. Подигао сам руке изнад главе и чуо пуцањ. Нисам могао да верујем када сам видео да полиција бије повређеног младића. Људи из масе су викали "Пичко једна" бруталном полицајцу који је пуцао у дечка. Он је кренуо на гомилу и повикао : "Ко је пичка, ко је то рекао?" - прича наш саговорник, који је био згранут бруталношћу полиције, а како каже, присетио се и малог Милана Васића, који је на сличан начин повређен на 123. "вечитом дербију".
Драган Глишовић је, пошто је погођен, био у шоку и тврди да се не сећа догађаја непосредно по рањавању. Он је јуче задржан на испитивањима на очном одељењу београдског Клиничко-болничког центра.
- Мој син је остао у болници, јер су због повреде ока неопходна детаљна испитивања, а колико знам, испитиваће га три пута дневно. Такође, Драган је доживео лакши потрес мозга, а има и крвни угрушак у оку, што лекарима онемогућава прецизнију анализу. Тек када оток спласне, знаће се колико је његово око оштећено и да ли ће имати последице по вид - рекла је мајка повређеног момка Драгана Глишовић."

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

QuoteKizaLion Posted: Tue Apr 26, 2005 9:55 pm    Post subject:  

--------------------------------------------------------------------------------

Ana, udovoljio sam ti i obrisao sam postove i bojanov deo vezano za tragicno nastradale Srbe u Tisi. Ne zelim da zavrsi u pivnici jer juce je bio Milan, danas Dragan, ko ce biti sutra? Mozda ja? Ili neko od svih nas? Mislite o tome.

Dakle, nadam se da ce rasprava biti ozbiljnija.

Ko je pominjao tragicno nastradale u Tisi,ja pominjah sramotnu i aljkavu akciju zandarmerije-a uz to i neuspesnu...Mislim da je smrtno ozbiljno to sto akteri spasavanja nisu uspeli deset dana da urade posao koji su trebali da urade za 30 minuta.

ниси занимљив

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "lucky_star"Срећа у несрећи је да је било доста сведока и да се један одмах јавио редакцији "Курира" и испричао своју причу
Ana, Kurir je Kurir, dogadjaj jeste istinit, ali je pitanje da li se ocevidac stvarno javio njima ili su opet citali forume.. opet su po forumima pisali neki koji su videli dogadjaj,ali se nece javiti ni 5% njih za eventualno svedocenje posto ovde policija negira da je uopste koristila gumene metke...
ja bih samo postavio jednu molbu, a to je da se i ovaj decko poseti od strane Delija(ako vec nije posecen) iako povreda ne moze da se poredi sa Milanovom,ali nema veze,nas je...
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Tuga i Jad !!!

Kako ih nije sramota! dal se ti kerovi pitaju shta bi bilo kad bi neko tako mom detetu sasuo gumeni metak !!

ma bre to je stoka !

Нешо у праву си и мислим да ове сведоке што се јављају по форумима треба одмах контактирати а не да се чека да прођу месеци, па их онда тражити. На форуму званичног сајта јавила се "мала" као очевидац а и на насловној кафеа их има двоје који тврде да су били на лицу места. Да сам на њиховом месту јавила бих се вебмастерима званичног сајта и оставила своје контакт адресе, телефоне и наравно извештај.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ja cu da se raspitam da li je neko iz Indjije video,tako nek uradi svako.
Ako ne nocas,sutra krecemo sa grafitima na racun zandarmerije.

Neka znaju svi sta radite vi,sta radite vi,u decu pucate,picke zadarske.

Quote from: "KizaLion"Milan, danas Dragan, ko ce biti sutra? Mozda ja? Ili neko od svih nas? Mislite o tome.

Malo brkas stvari, pucati na neduzne i na huligane su dve razlicite stvari, da zandar pogodi tebe, je nesto sto je verovatno deo nekog nereda u kom si ucestvovao, a ako pogadjaju ovako decu bez razloga to je nesto sasvim drugo.
Nemojmo mesati pojmove, kada neko od nas uzme stanglu u ruke, ili pesnicama krene da se obracunava mora da bude svestan da druga strana moze da ode preko neke granice koju on ocekuje. A dok je ta osoba samo porlaznik a ne ucesnik nereda to je nesto drugo.
he FBI is offering a $1,000,000 reward for information leading directly to the arrest of James J. Bulger.

Koliko sam shvatio, žandarmerija tvrdi da oni nisu pucali i da oni nisu bili zaduženi za taj reon. To znači da plavi šlemovi nisu bili tu, ali jesu beli. Ne znam da li je to taj događaj, ali kad smo silazili nizbrdo, malo nakon one bežanije uzbrdo naših indijanaca i simpatizera od ne znam koga, na ivici parkića, levo od one improvizovane taxi stanice kad se skreće ga grobarskoj blagajni, beli šlemovi su tukli jednog momka koji leži na ulici.

Ako je to taj dečko kojem je pucano u glavu, onda su ga upucali policajci, a ne žandarmi. Toliko.

Niko ovde James-e ne brka pojmove... Kao prvo, jesi ti video nekada Kizu sa stanglom u ruci pa znas da je to situacija u kojoj treba pucati na njega??? A kao drugo, oni te ne pitaju da li si huligan,simpatizer ili prolaznik, vec pucaju bez razloga...

Da si bio na recimo poslednja dva derbija na jna znao bi o cemu pricam... Derbi pre nego je pogodjen mali Milan je takodje pucano gumenjacima, ali se o tome nije pricalo jer na svu srecu niko nije pogodjen, a to sto mi je pored glave prozujalo par metaka, sto su neki pogodjeni u ramena, neki u lice (sva sreca pa su to bili rikoseti i bilo je bez vidljivijih posledica) to nikom nije bitno dok neko ne nastrada... Lepo kaze nas narod, naivni i neduzni uvek najebu prvi... Ovo sto se desilo proslog vikenda je vec situacija u kojoj donekle (mislim na sama dogadjanja na tribinama) i mogu da opravdam reakciju policije, ali ne bre pucanje na decu i maltretiranje iste... Takodje dodao bih da ono sto sam ja video na stadionu je u sustini bila jedna od blazih reakcija policije u poslednjih desetak godina... Mozete misliti kako li je bilo kad nisu bili blagi....

Nego to je sve skretanje teme sa konkretnog slucaja... Koliko sam skapirao majka povredjenog decaka nece odustati od tuzbe i borice se svim dozvoljenim sredstvima da se pronadju krivci poimence koji su pucali na njenog sina... Trebace im zaista puno sredstava i pomoci jer svi pokusaju da neko ovde u ovoj zemlji pokaze da i policija gresi(cuj gresi, laze, krade, u svojim redovima ima ubice, kriminalce...) su se uglavnom zavrsavali neuspesno...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "



i ja kazem svaka cast!