Распоред првог дела Суперлиге:

4. април: ФМП - Црвена звезда
7. април: Мега Исхрана - Црвена звезда
25. април: Црвена звезда - Хемофарм или Нови Сад/Борац
28. април: Хемофарм или Машинац/Здравље - Црвена звезда
2. мај: Црвена звезда - Партизан
5. мај: Војводина - Црвена звезда
9. мај: Црвена звезда - Слога

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Постоји ли сличан распоред за фудбал?

Sad gledam vesti na SOS-u i sokiram se.

Gurovic otisao iz Zvezde,nisam siguran da li sam dobro cuo,ali mislim da rekose zbog nekakvog nesporazuma sa upravom!!??

Quote from: "Glina"Sad gledam vesti na SOS-u i sokiram se.

Gurovic otisao iz Zvezde,nisam siguran da li sam dobro cuo,ali mislim da rekose zbog nekakvog nesporazuma sa upravom!!??
А ја гледам у календар и видим да је данас 1. април.
Мораћеш мало боље да се потрудиш.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Нажалост ово нема везе са првим априлом, истина је, Чича одлази...
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Ма јееееесте,ако је канализација једина објавила ово у Србији мислим да можемо да се опустимо...Сад сам гледао вести,рекоше и да је Човић први човек КСС-а а избори још нису ни били...много су духовити.

Quote from: "banne"Нажалост ово нема везе са првим априлом, истина је, Чича одлази...
Пази ја сам одмах проверио на неколико сајтова, нпр. сајт КК-а, па затим свима нама драги У-92(јеби га ажурни су доста), спортскевести.нет a тамо ништа није писало.

Надам се да је ипак прво априлска шала.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Ау ал сте ви неки озбиљни  :zbunjen

Па наравно да одлази, али тек кад освојимо титулу  :finger
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Значи, гарантовано је ту и следеће сезоне ...  :(  namigivanje



Quote from: "Red Star Forever"Па наравно да одлази, али тек кад освојимо титулу  :finger
У колико ми освојимо титулу, Чича ће сигурно остати због евро лиге, ако не због нечег другог. Но отом потом... :)
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

У данашњој Политици објављено је да су потписали Кебу Стјуарт и још један играч, Цветковић. Као и то да је Јоровићева повреда теже природе, и да ћемо моћи да рачунамо на њега тек следеће сезоне.

Мислим да ова двојица имају право наступа сутра већ против ФМП-а на старту срБске лиге.

У праву си , потписали су обојица и играће већ протв ФМП-а !!!

Ево један интересантан текст из   ЈСЛ Спорта  :finger

ВУК ЋЕ ДА МЕ БРАНИ!

Амерички центар Кибу Стјуарт јуче је имао први тренинг са Црвеном звездом. Нови саиграчи приредили су му дочек за памћење и заслужили три бамбија за креативност...

Када је пре тренинга дошао у свлачионицу, Кибуа је на огледалу дочекала велика слика од пре две сезоне, на којој га актуелни капитен Вук Радивојевић удара песницом у главу. Сећате се тог инцидента, Стјуарт је тада, у дресу Војводине, нокаутирао Драгојловића у Пиониру, онда је Радивојевић скочио на њега и отворио му шалтер изнад левог ока...

Уз фотографију, написали су и Добродошао господине Стјуарт, волимо те... Американац се, наравно, поштено насмејао и са свима срдачно изљубио, честитао новим саиграчима на смислу за хумор.

- Остао ми је мали ожиљак, као успомена на ту тучу – уз осмех показује слепоочницу Кибу. - После тога, мислио сам да, ако се икада вратим у Србију, сигурно нећу само у Црвену звезду. Међутим, живот је чудо... Све се заборавило, било је у жару борбе. Сада смо на истој страни и сви смо пријатељи...

О Звезди?

- Велики клуб са фантастичним навијачима који те носе до победе, великим амбицијама и жељом да освојимо титулу и пласирамо се у Евролигу. Борба ће бити жестока...

Српски није проблем?

- Знам понешто, нешто и разумем... Како си? Шта радиш? Добар дан...

Псовке?

- Знам, знам...

Онда је Кибу уз велики осмех испалио цео рафал карактеристичних српских псовки у којима се спомињу мајка, живот и остало... :finger

Да, то знање је добро за терен.

- Сигурно, користи се током утакмица... :D
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Чекао сам да се заврши утакмица против ФМП-а како бих написао свој утисак о КК. То нисам урадио из разлога што сам гајио неке наде да ћемо победити, па нисам хтео да се излетим, већ сам желео да комплетно сагледам утакмицу.

Од када пратим кошарку нисам видео лошију игру Звезде. Било је лошијих састава Звезде, али су барем играли кошарку. Екипа Ц. Звезде више не игра кошарку, ово што наш тим игра то се зове улични баскет, циркус, без обавеза - опуштено. Нешто што се преузело из америке из ко зна ког разлога... Тотално нерезонска игра и брзоплета завршница. Правимо фаул 5 секунди пред крај меча...  :batine

Играчи:

Кибу Стујарт: Тек је дошао. Спор, необавезан лик са знатним вишком килограма... реално играч за румунску лигу. Имаће прилике да ме демантује.

Игор Милошевић: Капитен јуниорске репрезентације Грчке, која има значајну улогу у Европи. Игра за земљу чија је сениорска репрезентација првак Европе. Брз, срчан, борбен, добар шутер, поседује одличан преглед игре, снажан је у одбрани, доктор за изнуђивање фаула у нападу. Зна да погреши у одбрани, понекад и срља,  прилично је неозибиљан.  Међутим у поређењу са осталим организаторима у тиму наш најбољи плеј. Дечко проводи 5-10 минута у игри и учинак му је раван нули.

Петар Поповић: Не бих трошио пуно речи на овог јадног момка. Да не игра кошарку вероватно би завршио у неком институту за рехабилитацију ретардираних особа. Мислим да бих прстима обе руке могао да покажем колики је његов коефицијент интелигенције.

Стеван Марковић: Ок је дечко, безличан, воли да игра кошарку, али му баш слабо иде, залутао у Београд, уопште се није снашао и то је то. Недостаје му породица, пријатељи , а посебно његов плишани меда. Вероватно је затечен целом причом и верујем да би био много бољи играч, али у неком другом клубу, на неком другом месту, неком другом животу...

Вук Радивојевић: Играч задатка. Обична сировина, који би могао једино да носи капитенску траку рагби клуба. Од кошаркашки елемената не поседује ама баш ништа. Ок претерујем, можда зна да направи неки блок, да отвори неком аркаду, али његово знање о кошарци ту стаје. Срамота је да ће бити забележен у историји клуба као капитен.

Мирко Ковач: Овај гробар би био супер играч нпр. у Слоги, Машинцу, Ергоному. То је његов максимум. Био би одличан играч, скоро па супер стар и у неким нижим лигама. Сувише је некако јадан како то већ мишеви умеју да буду. Безличан је.

Милан Гуровић: Човек ванземаљац. Јебе му се за све. Игра како воли и жели, за своју душу без обзира на екипу. Мислим да му је термин тимска игра одавно избрисан из мозга. Он је као крава која да 50 литара млека и на крају све проспе. Нестабилна личност, ударена мокром чарапом. Све у свему мука ми је од њега. Због њега смо губили неколико врло важних мечева. Џаба теби Милане 30 поена, Дража и остало када Звезда изгуби.

Антоније Буркс: Прави шарлатан. Дечко је залутао у свет кошарке... Као нека дворска луда, стално се смеје и када погађа и када промашује. Њему је изгледа увек лепо и свеједно.  Да ми је само један дан његов мозак да се одморим. У тренутку када се одлучује утакмица он преузима одговорност и.... и .... и гле' чуда промашује... како је то могуће када је до тада имао проценат шута од 5% успешности. Није му први пут.

Тадија Драгићевић: Екстра таленат. Будућност Звезде, све најбоље о њему, али нема довољно слободе у игри, такође му фали континуитет. Мислим да је за њега кључно да пронађе индивидуалног тренера који би са њим радио на скоку, снази и брзини, али и на осталим елементима у којима је танак. Нема вајде од тренера у клубу. То мора неко други да уради.

Пера Антић: Ок играч, али исто тако јако незадовољан па због тога приказује игре топло-хладно. Он никада не би могао да игра на месту центра, да је у некој нормалној екипи.

Ненад Мишановић: Требало ми је времена да се сетим имена овог момка. Штета. Да је играч комшија вероватно би био први скакач лиге, набио би масу, и закуцавао би са линије за слободна бацања.  Мишановић је дошао из Хемофарма, вероватно као део исплате за Вукосављевића. Штета је што Џо више није у Звезди, а то важи и за Раичевић.

Немања Александров:  Сви знамо да је врхунски играч, а он не игра. Крајње је време да управа изађе у јавност и каже да ли је Немања здрав играч, а ако јесте да нам појасне зашто не игра.

Цветковић без оцене.

Толико о тиму. Јоровића и Громика нећу ни да анализирам, видећемо још шта ће са њима бити.

Дакле од 14-15 играча имамо 2-3 вредна спомињања.

Што се управе тиче, немам више снаге да пишем о њима. Биће прилике, ако овако наставе.  :nene

Што се Групе Делије Север тиче, требало би да се изјасне коначно зашто се не прати КК и зашто се генерално спортови све мање прате изузев ако нису у питању дерби уаткмице за партизаном (рукомет, одбојка, кошарка).

Уф, Милошевић има добар шут? Тешко, Боко, тешко. Гледала сам Звезду на свим утакмицама које су играли у Пиониру и могу рећи да једна од ствари која Милошевићу недостаје је управо шут. Његова одбрана је на ивици ножа. Таква одбрана се игра када јуриш резултат па мораш да ризикујеш. Уме он да изнуди личну у нападу, још чешће да одузме лопту, али због те агресивности поприлично често и испада из игре. Наравно, играњем и стицањем искуства ово може само да побољша.
Са друге стране, Стивен има шут, али му недостаје брзина и дрскост. Било би сјајно када бисмо могли њих двојицу некако да измешамо, добили бисмо врло добру јединицу :D .
Ми немамо двојку - бека шутера.
Гуровић све више постаје терет екипи. Проблем је обостран. Када он добије лопту у 99% случајева ће да шутне на кош. Ок, он је један од ретких који знају да играју кошарку, али је очигледно заборавио да је то тимски спорт. Са друге стране, то утиче на читаву екипу и крећу се далеко лошије него што би се кретали када Гуровића не би било. Једноставно, у нападу је Гуровић готово једина опција и када њему не иде (а не иде му већ подуже - довољно је погледати његова слободна бацања која је у почетку изводио готово без грешке) остали се, мање-више погубе.
Људи који прате кошарку и мимо Звезде су све само не одушевљени Цветковићем тако да ћемо тешко на њега моћи да се ослонимо.
Проблем код Тадије и Александрова (овај је у Америци, игра на неком турниру за младе кошаркаше) је што не воле да играју испод коша, стално се извлаче. То није лоше да нису четворке, а њихов задатак јесте да се гурају под кошем.
Чак и у овако јадном стању, Кибу је више урадио у скоку него остали наши центри заједно. Од њега очекујем да се колико-толико доведе у ред до плеј офа (верујем да чак и овако јадна Звезда може да буде у прва 4 тима).
Уосталом, шта рећи о тиму који не зна да игра зону и чак када се у изузетно ретким тренуцима Караџић на то и одлучи, све делује као цртани филм.
..baklje gore, pesma cigana...

Кики, такође сам био на свим утакмицама ове сезоне у Пиониру. Након 7-8 година колико сам тренирао кошарку мислим да сам довољно у причи да могу да проценим какав је који играч. Не постоје хиљаде индивидуа у кошарци. Кошаркаши се углавном одликују сличним карактеристикама и јако су препознатљиви. Милошевић има нешто. И шут би му био много бољи да није под притиском тренера. То је тип играча који је свестан да је најбољи, али му не пружају могућност да игра. Нико од њих није лош играч, само је у питању психологија.

Погледајте Поповића у Хемофарму и Поповића у Звезди. Погледајте једног Перовића који, да га је ангажовао неки други клуб, био би испод-испод-испод просека играч. Исто важи и за трипковића.

Да Звезда није била у говнима, Вујанић никада не би постао играч. Једноставно Антонић (мислим да је он)  је пустио дечка да игра и дао му пуно слободу.

Многи играчи који су обећавали као јуниори су нестали, јер су пали на психолошком плану.

Велики је притисак на Звезди.

Гледам вечерас и не могу очима да верујем.Јао каквих дебила прво праве фаул на 3 секунде пре краја утакмице  и срећом Мићић маши оба бацања  .А онда онај кретен Цветковић прави фаул на 5 секунди до краја :batine  :boks  :bes  .Па где ли налазе више ове пропалитете од играча???Искрено ја сам вечерас све живце погубио. :bes  :batine

Онај Мицов, што је играо у Будућности, сада игра као позајмљени играч у Партизану. А Мицов и још многи играчи као што је Алексеј Нешовић су једноставно отерани из Звезде. Као и онај што је претио да ће запленити кошеве на Калишу.

Скидам капу Гуровићу,а и Поповић је ОК.Остали би требали да потраже спас на некој психијатријској клиници пре свега мислим на Буркса,Марковића,Радивојевића,Цветковића,Антића.Ваљда нисам некога заборавио

Јел неко уопште хоће да прокоментарише дресове ил да прескочимо.