Quote from: "ljuba"И да не заборавимо, Влада Лукић је први трпао Цецу Величковић.  :jebanje

Мислиш први од Звездаша. Иначе мрак је Цеци скинуо Ромео Савић "Роки".  :lol:

Рођендан прве Звездине звезде

Драги Звездаши, данас је рођендан Рајка Митића. Пре тачно 85 година рођен је незаборавни капитен и прва Звездина ,,звезда", један од најбољих играча и стрелаца репрезентације и, такође, један од највољенијих југословенских фудбалера свих времена.
Пуних 14 сезона је носио дрес Црвене звезде, одиграо је 572 утакмице и постигао 262 гола. До данас је остао капитен са најдужим стажом у историји клуба (1946–1958). Са траком око руке предводио је црвено-беле до пет шампионских титула (1951, 1953, 1956, 1957, 1959) и четири Купа Југославије (1948, 1949, 1950. и 1958). Члан репрезентације био је једанаест година, одиграо је 59 утакмица, постигао 32 гола и био учесник два Светска првенства (Бразил 1950. и Швајцарска 1954). Играо је и на два олимпијска турнира - 1948. у Лондону и 1952. године у Финској и - оба пута освојио сребрну медаљу. Посебно је остао у сећању као капитен незаборавног тима из Финске.
По завршетку играчке каријере био је члан стручног штаба Црвене звезде (1960-66), а потом и селектор државног тима (1967-70). Највећи успех остварио је 1968. кад је са репрезентацијом постао вицешампион Европе. Као активан играч био је новинар "Спорта", касније коментатор "Темпа", одакле је 1983. отишао у пензију.

(sd-crvenazvezda.net)

vonko Milojević i dalje u teškom stanju
Miloje je ljudina, dobiće i ovu bitku!
Autor: D.R. | 21.11.2007 - 06:15

Fudbalski menadžer Dejan Veljković ovih dana je član porodice Milojević. Uz brata i suprugu Zvonka Milojevića od jutra do mraka je u bolnici, čekajući da se njegov prijatelj probudi iz kome u kojoj se nalazi od stravične saobraćajne nesreće koju je doživeo.

- Evo baš sam izašao iz bolnice da zapalim sveću u crkvi ovde u Ahenu za zdravlje našeg Zvonka - rekao je juče Veljković u popodnevnim časovima. - Nažalost, još se nije probudio iz kome, izgubio je mnogo krvi, na aparatima je, mada doktori tvrde da se stanje non-stop poboljšava.
Stručnjaci su u prvom trenutku predvideli da će izaći iz kome posle dva dana od nesreće?
- Tako je, međutim nije se još probudio i to je ono što nije dobro. U ovom trenutku doktori ne žele da daju nikakve prognoze. Veljković otkriva šta se događa od trenutka Milojevićeve nesreće.
- Zaista ovo nisam doživeo nikad. Neverovatan broj ljudi se javlja iz Srbije, Belgije, iz Anderlehta, Lokerena, pružaju podršku, nude pomoć. Miloje je ljudina, pre svega dobar čovek i vrhunski sportista. Hvala svima na ogromnoj podršci, svi verujemo da će Zvonko iz ove nesrećne situacije izaći kao pobednik. Najvažnije u ovom trenutku je da preživi, a o oporavku ćemo misliti kasnije - završio je Veljković.

Zahvalnost Žaklini i Ani
- U ime porodice hteo bih zaista da se zahvalim medicinskoj sestri Žaklini Stanivuković i doktorki Ani Stevanović, koje rade u bolnici u Ahenu, kao i doktorima koji su operisali Zvonka. Poklanjaju mu zaista veliku pažnju, zbrinut je na najbolji mogući način - kaže Veljkov


blic

Zvonko od danas diše bez aparata
Autor: A. Anđelić | 29.11.2007 - 08:46

Zvonko Milojević
Bivši reprezentativni čuvar mreže Zvonko Milojević danas će biti skinut sa aparata za disanje i njegovo stanje se iz sata u sat poboljšava, kaže njegov menadžer Dejan Veljković.

Posle sudara u blizini Ahena, naš golman je u veoma teškom stanju prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Ahenu, gde su se lekari borili za njegov život. Milojevićevo stanje je sada stabilno.
- On je posle 12 dana izašao iz kome. Potpuno je svestan. Može da pomera ruke, glavu nešto teže, ali još nije u stanju da govori, zbog aparata na koje je priključen. Lekari su zadovoljni kako teče njegov oporavak, međutim, još ne mogu da kažu kakve će posledice ove povrede ostaviti - kaže Dejan Veljković.
U trenutku buđenja pored Milojevića su bili brat Zdravko, kolega Jugoslav Lazić, otac fudbalera Gorana Lovrea, Milan, koji je bio na mestu suvozača u trenutku nesreće i prijatelj i menadžer Dejan Veljković.
- Svi smo bili presrećni kada je Zvonko dao prve znake da se probudio. Otvorio je oči i videli smo da nas je razumeo šta mu pričamo. Ja sam mu rekao da mi stegne ruku, što je on i učinio.
Dejan Veljković kaže da je bio užasnut kada je video Milojevićev ,,audi 6".
- U utorak sam otišao po Zvonkove stvari i prvi put video automobil, koji je potpuno spljeskan. Jedno je kada pogledate sliku, ali kada to vidite na licu mesta ostanete zgranuti. Da ne znam šta se desilo, ne bih verovao da je neko u autu ostao živ - prokomentarisao je Veljković.
Pored članova porodice i prijatelja, uz Zvonka su i dve naše zemljakinje koje su zaposlene na Univerzitetskoj klinici u Ahenu, medicinska sestra Žaklina Stanivuković i lekarka Ana Stevanović, koje su od velike pomoći našem nekadašnjem reprezentativcu.

Поздрав свима! Јел зна неко где је Ели Тадеу сада, и јел још увек наш играч?
..Звезда ми је све...

Колико ја знам, Тадеу је у Бежанији на позајмици али није до сада одиграо ниједну утакмицу :zbunjen

Тадеу је негде у Португалији на позајмици.
..baklje gore, pesma cigana...

Из "Бечерњих новости " :

"Фудбалер који тренутно игра у Грчкој, напустио је цврено-беле лета 2001 и преселио се у Зарагосу уз обештећење од 24 МИЛИОНА ДМ."

Ово је у вези полициског "чешљања" наших трансфера у задње време, где се овај трансфер наводи као једини сумњиб, "незна" се како је "колч" подељен.

Да ли треба наводити да смо 2 сезоне после тога морали да продамо Немању ѕа "бут пошто", јер смо били у дуговима до гуше.......и онда целу генерацију "Жигић"..............

:batine  :nene

Ма "незна " се , сви су били на добитку осим "краве музаре" тј. НАШЕГ клуба !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

П.С. А да не причамо о Перици, Рамбу, Декију, Ђоровићу, Дарку Ковачевићу итд.......ал' су се неки накрали !!!!!!!!!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

јебем им матер 24 милиона од тих пара смо могли да доводимо и ове године појачања а камоли те сезоне или тих сезона кад су нам главна појачања и појачања за лигу шампиона били спалевић,попов,станчић.

Да, сјећам се кад је Друла отишао, речено је да је Сарагоса одвалила 24 милке ... Сигурно је то Дамјановић узео ...  :nene



ejan Stanković posetio Zvonka Milojevića
Kume, vidimo se na ,,Marakani"
Autor: D. Radović | 14.12.2007 - 06:20


Život je po ko zna koji put pokazao koliko ume da bude surov. Zvonko Milojević i Dejan Stanković nekada su zajedno sanjali, kasnije i dočekali da obuku dres prvog tima Crvene zvezde. Fudbalski putevi su im se razišli, ali je kumstvo ostalo kao zalog za budućnost.

Nažalost, umesto susreta u Srbiji, na nekoj fudbalskoj utakmici ili na porodičnom slavlju, bolnička soba na Univerzitetskoj klinici u belgijskom gradu Luvenu bila je mesto gde su pogledi, grimase na licima svih prisutnih, govorili više od reči.
- I sad se naježim kad se prisetim utorka i susreta dva velika prijatelja - prenosi utiske menadžer Dejan Veljković. - Doktori su mi pričali da je Zvonko ujutru bio vidno nervozan iščekujući Dejanov dolazak. Trebalo je videti njegov osmeh na licu kada se Deki pojavio na vratima, stisak ruku. Doktori su, takođe, naglasili da je Zvonkovo stanje u sredu, u odnosu na prethodne dane, bilo kao nebo i zemlja. Preporodio se, psihički podigao, a to je jako bitno, kako u ovoj fazi tako i u daljem oporavku.
Prognoze su i dalje nezahvalne?
- Zvonko polako počinje da priča, brat Zdravko i ja ga razumemo, čitamo mu sa usana, tiho izgovara reči zbog cevčice koju još uvek drži u ustima. Čeka ga sigurno još neka operacija kičme, duga, najteža bitka u životu, ali on je jak, sportista i svi verujemo da će se izboriti sa nevoljom u kojoj se našao.
Stanković je najavio humanitarnu utakmicu sa koje bi prilog išao za Milojevićevo lečenje?
- Možda je malo degutantno, ali zašto ne reći da će rehabilitacija koštati mnogo. Ideja je potekla od Dejana, odmah je prihvatio i Siniša Mihajlović, za sada se samo zna da će se igrati u Beogradu. Kada su za ovu akciju saznali, javili su mi se odmah Zvonkovi saigrači iz Anderlehta, Lokerena, reprezentativci Belgije koji su igrali protiv njega, izrazili želju da učestvuju. Miloje još ništa ne zna o tome, ali i ne želimo u ovom trenutku da ga opterećujemo. Šta da vam kažem, veliki je čovek, mnogo puta je i sam učestvovao u realizaciji sličnih ideja, nažalost, doživeo je da mu se na ovakav način vrati, opet, sreća je što ima toliko iskrenih prijatelja. Dejan je bio u utorak u poseti, u sredu je zvao tri, četiri puta. Drugi kum, trener Zvezde Aleksandar Janković javlja se svakodnevno više puta, evo čekamo Ljubomira Radanovića i Milana Jovanovića, najavili su posetu. Zaista, u ime porodice želim da se zahvalim svima na brizi i interesovanju - završio je Veljković.


HRONOLOGIJA DOGAĐAJA
15. novembar: Nedaleko od Ahena, u automobil ,,audi A6" kojim je upravljao Zvonko Milojević, otpozadi je udario kamion.
27. novembar: U Univerzitetskoj klinici u Ahenu Zvonko Milojević posle 12 dana besvesnog stanja, probudio se iz kome.
2. decembar: Milojevićevo stanje je poboljšano, pa je nekadašnji golman skinut sa aparata za respiraciju.
6. decembar: Milojevića iz bolnice u Ahenu prebacuju na lečenje u čuvenu Univerzitetsku kliniku Luven u Belgiji.

Љупко Петровић је преузео усташког друголигаша.

Директор тог тима каже да је Љупко и хрватски стручњак јер је рођен на територији данашњне хрватске.

:bes  :bes  :bes  :bes

Срамота, Љупко. Бруко једна, шта си дочекао.  :bes



О томе се причало и летос. Требао је Лјупко да преузме неки усташки клуб, али је одбио. Опет иста прича, информација још није потврђена да је потписао уговор.
САМО НАПРЕД ЗВЕЗДО!

Не браним Љупка,тужно је ако је истинита ова информација,али...
Апсурдно је очекивати да се његови ставови подударају са нашима,јер једноставно не посматрамо ствари на исти начин.Не знам ни једног тренера који свој посао обавља из љубави,а не због пара.Према томе због горе наведеног не треба очекивати од њега да одбије ако је добра зарада у питању.

зашто је ова вест објављена баш на 7.1. , ко стоји иза те дебилне идеје?!  :batine

где налазите везу иди бегај какве везе то има са Божићем :zbunjen
не браним га али је срамота што макар мало не држи до себе то би рекао и да је постао тренер Српског друголигаша а камоли усташког...ал опет мало га и разумем човек је у годинама,а колико сам чуо власник тог клуба је неки буџа па вероватно тј сигурно финансијски момент је пресудио ал опет...такође у сваком случају за њега је морало бити места на неком положају у Звезди па макар радио и са млађим категоријама или тако нешто..чак мислим да боље да је могао он да ради за шта је задужен Мркела,али добро,шта да се ради.

На спортској централи је демантовао ту вест.

Quote from: "Skrimo"..чак мислим да боље да је могао он да ради за шта је задужен Мркела,али добро,шта да се ради.
Он да буде шеф омладинске школе?  :zbunjen  Па српски фудбал и јесте ту где је јер децу уче тренери чије схватање фудбала је идентично оном које је било у 60-им годинама прошлог века. Хвала Љупку на Барију, али сад нека је што даље од Звезде...
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: "Pijanac"Хвала Љупку на Барију, али сад нека је што даље од Звезде...
Мора и Митар Мркела истим путем.Вешто исфорсирана тзв.играчка величина тима настала да попуни вакуум после 82.Играч без храбрости и самопоуздања.Највише нас је коштао пролаза против Реал Мадрида сезона 86/87 кад је био у гол шанси и уплашио се да уђе у дуел. :bes .Први фудбалски МАНЕКЕН у ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА!Тај може да буде директор млађих категорија само у школи удружења манекена Србије никако у фудбалском клубу!!! :boks