Lekovic je rekao kako je vraceno oko 5 miliona duga i rekao kako je dug prepolovljen i da ima jos oko 6 da se vrati. Sto su onda pricali da su svi dugovi vraceni i da sada klub moze da funkcionise normalno.

Нису све паре од трансфера "легле" одмах него ће се исплаћивати у ратама па зато...
а то пише овде :
QuoteЛековић је изразио наду да би се са овог лета оствареним трансферима, од којих ће новац долазити сукцесивно следеће три године, Звезда у потпуности измирити сва своја дуговања.

Kopenhagen puce 3-0 od Mancestera :finger , a kazu da je medju 10-15 najbogatijih timova u Evropi :o . To nama znaci dve stvari. Igrati neku ozbiljniju ulogu u Evropi, cak i sa ogromnim parama koje mi nismo ni videli je NEMOGUCE, ako je liga ocaj zivi (a nazalost mislim da je njihova liga cak postala bolja od nase). Dzaba i pare i sve, ako ti nemas jakih utakmica. Znaci ili Jadranska liga u fudbalu ili nesto slicno, ili da se nekim cudom kvalitet lige popravi, pa da se igra vise od tri jake utakmice godisnje...

A druga stvar je kako su oni postali toliko bogati? Pa imaju tu nekog budzu, sto je svakako jedan od glavnih razloga, ali je po meni jos bitnije to sto oni posluju. Koliko sam shvatio posluju u okviru raznih kompanija koje su prakticno deo kluba(Cazzo_FCRS sigurno zna vise). A mi to nikada necemo dostici, ako se cak i GRB prodaje. Da se ne spominje hipoteza o nemogucem prodavanju poslovnog prostora, da neko drugi pokupi kajmak, jer ovi nasi nece/ne mogu/ ne umeju. A opet neka ulaganja u zemlji korupcije bi mogla klub jos i u bankrot da odvedu...

Sve ostalo je prazna prica. Ako nama treba min 600 000 eura mesecno, pa sto se mi uopste bilo cemu nadamo? :(
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Quote from: "Milos_cz"Dzaba i pare i sve, ako ti nemas jakih utakmica. Znaci ili Jadranska liga u fudbalu ili nesto slicno, ili da se nekim cudom kvalitet lige popravi, pa da se igra vise od tri jake utakmice godisnje...

Неко је предлагао летње турнире уместо регионалне лиге. Ако не постоје препреке (као што је забрана УЕФЕ препрека за оснивање регионалне лиге) требало би усвојити тај предлог!

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "Milos_cz"Kopenhagen puce 3-0 od Mancestera :finger , a kazu da je medju 10-15 najbogatijih timova u Evropi :o . To nama znaci dve stvari. Igrati neku ozbiljniju ulogu u Evropi, cak i sa ogromnim parama koje mi nismo ni videli je NEMOGUCE, ako je liga ocaj zivi (a nazalost mislim da je njihova liga cak postala bolja od nase). Dzaba i pare i sve, ako ti nemas jakih utakmica. Znaci ili Jadranska liga u fudbalu ili nesto slicno, ili da se nekim cudom kvalitet lige popravi, pa da se igra vise od tri jake utakmice godisnje...

A druga stvar je kako su oni postali toliko bogati? Pa imaju tu nekog budzu, sto je svakako jedan od glavnih razloga, ali je po meni jos bitnije to sto oni posluju. Koliko sam shvatio posluju u okviru raznih kompanija koje su prakticno deo kluba(Cazzo_FCRS sigurno zna vise). A mi to nikada necemo dostici, ako se cak i GRB prodaje. Da se ne spominje hipoteza o nemogucem prodavanju poslovnog prostora, da neko drugi pokupi kajmak, jer ovi nasi nece/ne mogu/ ne umeju. A opet neka ulaganja u zemlji korupcije bi mogla klub jos i u bankrot da odvedu...

Sve ostalo je prazna prica. Ako nama treba min 600 000 eura mesecno, pa sto se mi uopste bilo cemu nadamo? :(


uhh brate gde ih nadje.

oni su finansiski medju prvih 5 u evropi.

za njih ce se tek cuti za par sezona.

necu o njima da pisem jer na ovom forumu ne verujem da ljude zanima  FC Kopenhagen.

Milos je sve rekao i sa time se slazem. Ipak zelim jedno istaci: nama nekakva jadranska liga nista ne znaci, jer su drugi klubovi iz bivsih zemalja SFRJ jos gori od ovih nasih! Dakle, nekog znacajnog poboljsanja od toga nema. Osim toga, kao sto je vec receno, Uefa je protiv toga, a tu su jos i politicki razlozi, tako da od toga nema i ne treba biti nista.

Prvo sta se treba popraviti je politicko i ekonomsko stanje u cjelokupnoj drzavi, onda bi se to sa vremenom odrazilo na ljude i na sport. Ovako, zivjecemo i dalje od prodaje onih malo dobrih igraca i to je to. Nama je potrebno kao 600.000 € mjesecno. To vam je 7,2 Mio € godisnje! Za nase uslove jedna ogromna suma, koju nazalost sponzori samo mogu da malo ublaze, ali ne i da kompletno snose, pa da se mozemo u miru koncentrisati samo na fudbal. To je problem. Inace, uzmite samo Real ili Inter. Pa ljudi, oni investiraju iz godine u godinu milione i milione i svake godine ostaju bez titule (Inter je na srecu dobio proslu titulu zbog onih mafiosa)! Nemoj te onda nasima puno da zamjerate, ako nesto ne ide za rukom!

Inace bih zamolio clanove foruma, da prije nego sto daju komentare, tacno procitaju, sta su Pixi i Lekovic rekli. Jer ako se neka recenica krivo interpretira, eto opet nekakvog bezpotrebnog prepucavanja!  :)

Quote from: "DelijaHH"Ovako, zivjecemo i dalje od prodaje onih malo dobrih igraca i to je to. Nama je potrebno kao 600.000 € mjesecno. To vam je 7,2 Mio € godisnje! Za nase uslove jedna ogromna suma, koju nazalost sponzori samo mogu da malo ublaze, ali ne i da kompletno snose, pa da se mozemo u miru koncentrisati samo na fudbal. To je problem.

Немој само да нам тај проблем буде сутра главни изговор што у српским клубовима уместо српских младих талената играју јапанци, црнци, кинези, лилипутанци...  :o

Турнире УЕФА ваљда не може да нам забрани а то могу бити пријатељски турнири са Грцима, Русима и осталим источноевропским земљама. Не морају у тим турнирима учествовати Хрвати. Они ионако припадају западном делу континента.  :D

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Znam ja luckystar, da se ti ne slazes sa dovodjenjem stranaca i zapostavljanjem nasih mladih talenata.  Iskreno receno, i mene polako "trta vata". Ja sam jedan veliki zagovornik dovodjenja stranaca, ali mislim da - ukoliko bi na zimu doveli jos dvojicu kako je Lekovic nagovjestio - bi to bilo malo previse. Imam utisak da Pixi i Co. nemaju vise strpljenja sa nasim mladim talentima, vec posto-poto pokusavaju da imaju odmah uspjeh (a to im i treba, jer ako ga nemaju, onda ce odmah biti na meti navijaca i medija). Treba naci zdravu mjeru dovodjenja stranaca, ali i forsiranja nasih mladih igraca. Pogotovu ako se uzme u obzir, da nam za jednu sezonu treba tolika lova, onda i nije bas najlogicnije dovoditi jednog skupog Ailtona (mada mi je drago sto igra za nas klub). Jeftinije i perspektivnije bi bilo uzeti nekog naseg mladog igraca. Ali ti i sama znas kako bi to islo: pravimo veliku Zvezdu sa nasim talentima, ovi odigraju 2-3 tekme dobro i onda budu prodani, da bi se ona gore navedena suma mogla platiti. Sportski gledano, mi nemamo onda puno od toga. A i pitanje je ko od nasih mladih igraca moze da bude tako dobar, da se probije (to ti bolje znas nego ja, jer si bliza klubu).

Na kraju ostane ono, kako god okrenes, ne mozes da zadovoljis ukuse svih nas.

Sto se tice prijateljskih tekmi, te vec igramo na pripremama, a i sama znas da prijateljska tekma nikad nije kao ona prava takmicarska, tako da od toga i ne bi bilo previse koristi. Gledajmo mi nasu srpsku ligu, da ona nekako ojaca, pa ce to vec biti nekako.

"Mirno more" u Zvezdi

"Tresla se gora, rodio se miš!". Tako se se najbolje može opisati ono što se dogodilo na sednici Upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda u utorak.

Iako je predsednik Dragan Stojković najavio da će na ovom sastanku otkriti ko mu je opozicija u
klupskim strukturama, kao i to gde i kako je prethodno rukovodstvo napravilo dugove, ništa od toga nije se dogodilo.

Stojković je na sednici predstavio izveštaj o radu kluba izmedju dve sednice UO, koji je jednoglasno prihvaćen od strane tog tela, a sastanku jedino nije prisustvovao Vladimir Jugović, koji je dan ranije dobio sina Milana.

"Morali smo da razočaramo sve koji su mislili da će se na ovom sastanku desiti nešto senzacionalno. Ne želimo da dajemo povoda za bilo kakve spekulacije. Nama je najvažnije da držimo lidersku poziciju u šampionatu i želimo d atako i ostane. Svašta se pisalo proteklih dana, ali na ovom sastanku nije bilo nikakvog rata. Grupa ljudi već danima forsira priču samo o odlasku igrača, a niko ne piše o dolascima u klub. Lukovića je zamenio Trišović, umesto Jankovića je doveden Geogrijev, Žigića je zamenio Ailton, Kovačevića Kastiljo, a umesto Biševca stigao je Gaj. Tu transfer listu nismo pravili napamet i brzo, već je sve radjeno u dogovoru. Činjenica je da smo profitirali od odlaska igrača, ali su nas isto tako i dolasci novih fudbalera dosta koštali", rekao je Stojković.

On je istakao da se kroz izveštajk predočen na sednici UO vidi da se radilo u interesu kluba i da je situacija trenutno dobra, ali da Zvezda ima još poteškoća i da je neophodno malo strpljenja.

,,Tu sam da istrpim svaku kritiku, ali ne bi imao ništa protiv da neko povremeno kaže i nešto pohvalno na moj račun", dodao je prvi čovek crveno - belih.

Za novog člana UO izabran je Velibor Sovrović, direktor "Laste" i predsednik Vaterpolo saveza Srbije. U planu je da UO bude kompletiran u skorije vreme, a Stojković je rekao da je reč o još dva - tri člana, koje Zvezda već ima u planu i koji će vrlo brzo biti promovisani.

Na sastanku je formirana i komisija za imovinu, koja će imati za cilj da uitvrdi sa čime Zvezda raspolaže i da reši manje sporove crveno - belih sa "odredjenim subjektima". Za članove te komisije izabrani su direktor stadiona Milorad Ćorović, Milan Tomić, Srboljub Panić, Dragiša Milić i generalni sekretar Nebojša Leković.

Leković je istakao da je su svi zadovoljni finansijskim stanjem u prethodnih devet meseci i naveo da je Zvezda dobro radila i pozitivno poslovala.

"Ostvaren je prihod od 13.440.500 evra i rashod od 11.800.000 evra. Podatak da je u decembru prošle godine Zvezda imala minus od šest miliona evra dovoljno govori o dobrom radu prethodnih meseci", rekao je Leković i napomenuo da je za mesečno poslovanje kluba neophodno oko 600.000 evra.

On je dodao da je na ime kredita vraćeno više od pet miliona evra, a ostao je još dug od šest miliona evra i izrazio uverenje da će ta svota biti izmirena nakon transfera koji su obavljeni u letnjem prelaznom roku
.

UO takodje je doneo odluku da se u decembru usvoji budžet za sledeću godinu, a do kraja meseca biće formiran sponzorski pul kluba.

Na sastanku je istaknuto da će do kraja nedelje biti potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom JAT i firmom Pakom iz Niša, koja će Zvezdi obezbediti računarsku opremu.

(MONDO, foto: MN Press)

@DelijaHH
Није ми позната прича да управа намерава да доведе у Звезду још странаца?!
Шта је Звезда, неко експериментално Експорт-Импорт предузеће из Лилипутаније или познати српски фудбалски клуб из Београда?!  

Quote from: "DelijaHH"Sto se tice prijateljskih tekmi, te vec igramo na pripremama, a i sama znas da prijateljska tekma nikad nije kao ona prava takmicarska, tako da od toga i ne bi bilo previse koristi.

На припремама играмо са трећелигашима. Није то исто као играти пријатељски турнир са Спартаком, Олимпијакосом и осталим јачим источноевропским клубовима. Тродупло би било боље. Боље за играче, боље за навијаче а могла би и управа да заради неки динар од продаје улазница за овакве мечеве.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

У праву си за турнире. али онда се намеће питање да ли они хоће, могу и желе да играју са нама у припремном периоду
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Ako se ne varam, prije par dana sam citao izjavu Lekovica, da ce na zimu dovesti jos dvojicu stranaca i jednog naseg igraca. Sada, koliko tu ima istine, da li je on to uopste rekao (da nije neka izmisljotina novinara) to je drugo pitanje. Nazalost zaboravio sam izvor, tako da ne mogu pronaci link, koji bi ti mogao staviti.

Naravno da mi nismo export-import preduzece, nego ono drugo navedeno!  :)

I naravno da je bolje imati u timu mlade i perspektivne nase igrace nego mozda strance. Samo, ocigledno je, da kod nas nema vise onoliko dobrih talenata, koji se mogu da probiju u sami vrh. A ako ih ima, onda se ili sepure (Jankovic) ili ne mogu na visem nivou da pokazu svoj talenat (Milovanovic) ili kao najbolji igraci lige dodju u Zvezdu, pa se u njoj ne snadju najbolje (Trajkovic). Osim toga, samo sa mladim i neiskusnim igracima se ne moze. Mora tu da bode neko, koji je malo stariji i iskusniji.

Zato je potrebno gledati malo i preko grane. Ono sto preko grane valja, je medjutim mnogo skupo (mi znaci ne mozemo platiti), a i da mozda mozemo, pitanje je da li ti ljudi hoce igrati pred 2000 gledalaca po nekim nasim njivama. Osim toga, mi i nemamo vise vremena iz godine u godine da cekamo da li ce mozda jedan igrac od njih 20 da se probije. Uprava je osudjena na uspjeh, tako da si moraju pomoci na neki drugi nacin, a to je dovedjenje gotovih igraca - stranaca. Tu se takodjer treba dodati, da Bajevic itekako gleda u mladi pogon i ja sam siguran,da ako stvarno postoji jedan dobar srpski igrac, da ce taj i dobiti svoju sansu! Takodjer se ne smije zaboraviti, da se i na jednom strancu moze zaraditi, ako taj u Zvezdi postane dobar igrac i onda proda (osim Ailtona koji je vec 33 godine). Tu se stranci ne razlikuju od nasih igraca. Ne igra pasos fudbal, nego noge  :D

A sto se tice onoga da su stranci iz Liliputanije, pa cuj, bolje 100 puta da su crnci, Kinezi i Japanci nego da imamo nekog Hrvata ili Siptara u timu, zar ne?!

Pozic.

I postoji jos jedan problem mladi igraci kod nas igraju vec sa 18,19 godina da bi postali dobri fudbaleri za nas klub,moraju tu da ostanu i sa 27,28 tada bi bez problema mogli da idemo  u LS sa njima.Medjutim treba igrati u nasoj ligi 7,8 godina pored ponuda sa azurne obale,majorke,pariza,firence....Sve i da ih klub toliko zadrzi oni nece imati volje da pruze 100%.Svaka cast Zigicu ali uporedi njegova zalaganje u zadnjih 6 meseci 1 godinu i zalaganje u dresu Rasinga.Ili mladi Srbi i uz mnogo srece rezultati ili dobri rezultati sa strancima,trece nema,e sad sta mi hocemo ni sami ne znamo

Quote from: "banne"У праву си за турнире. али онда се намеће питање да ли они хоће, могу и желе да играју са нама у припремном периоду

Доста клубова из источне Европе је показало велико интересовање за регионалну лигу. Према томе, они сигурно хоће и желе а ако постоји жеља онда то вероватно и може да се реализује само треба да се подржи тај предлог и да се неко заузме за то.

Quote from: "DelijaHH"A sto se tice onoga da su stranci iz Liliputanije, pa cuj, bolje 100 puta da su crnci, Kinezi i Japanci nego da imamo nekog Hrvata ili Siptara u timu, zar ne?!

Извини брате али како ја неком београдском клинцу Звездашу да објасним да уместо за своје идоле (фудбалере које је заволео) Жигића, Стојовића и Басту мора да навија за Такајукија, Аилтона, Гаја, Кастиља...нема шансе!
И поставља се једно смешно питање (можда треба отворити анкетни топик на ову тему на Пивници да се мало смејемо) : "Како навијати за најновији тим? Пола тима а ускоро можда и цео тим неће нас разумети шта им певамо на српском?"

По мени, у границама нормале је имати највише једног тренера странца и једног играча странца, све преко тога је у супротности са мојим оданим осећањима према клубу.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "DelijaHH"A sto se tice onoga da su stranci iz Liliputanije, pa cuj, bolje 100 puta da su crnci, Kinezi i Japanci nego da imamo nekog Hrvata ili Siptara u timu, zar ne?!

Извини брате али како ја неком београдском клинцу Звездашу да објасним да уместо за своје идоле (фудбалере које је заволео) Жигића, Стојовића и Басту мора да навија за Такајукија, Аилтона, Гаја, Кастиља...нема шансе!

Ali sestro, zar ne moze jedan stranac da postane vedeta naseg klub i miljenik navijaca? Evo (primjer iz naseg KK), Skuni Pen naprimjer je i danas popularan kod navijaca! Vazno je da on igra dobro fudbal i da je po tome prepoznatljiv, odakle je, to je manje vazno. I u ostalim velikim klubovima, gdje igra mnogo stranaca, njima se klice (primjer mafijasi Sevcenku, dok je igrao za njih), a takvih primera ima na pretek. Osim toga, kako bi bg klincu objasnila da jedan idol Stojkovic prvo kaze kako voli Zvezdu ovo-ono, a par dana kasnije kod prve ponude ode u Francusku? Treba se uzeti jos u obzir, da se i ne treba klicati pojedincima, vec timu, dakle Zvezdi, jer je ona iznad svakog!

Нећу да се мешам у ваш спор али ми се чини да странци за разлику од наших играча овде дођу да бих ишли даље, и то код сваког од стоји, и сваки ће вам то признати. Никоме од њих није био сан да игра за Звезду. Он је ту да игра добро, покупи ситну кинту, набави одличан уговор на западу... Фудбал је као рат, мораш да купиш плаћеника да ратује за тебе да би ти на крају имао профита. Немојте да бринете Звезда никада неће бити Арсенал да ниједан играч у саставу за један меч небуде Британац, бар не док сам ја жив.
Разочаран сам састанком јер није речено да ли ће бити те ревизорске комисије, што је опет нови члан УО неки директор, а не бивши фудбалер, што нису рекли кога ће довести, барем су тако навјављивали у медијим (могуће да је била патка), као и шта је било око тог стадиона...
Добра ствар је наравно то што смо у плусу, и што полако враћамо дугове, што је Југовић добио дете :D ...

Quote from: "lucky_star"@DelijaHH
Није ми позната прича да управа намерава да доведе у Звезду још странаца?!
Шта је Звезда, неко експериментално Експорт-Импорт предузеће из Лилипутаније или познати српски фудбалски клуб из Београда?!  

Quote

Па најбоље би било да имамо српске таленте и екстра играче, али немамо мо их и сваке године све су гори, па што не би довели странца???

Једна од талентованијих Звездиних генерација у последње време је ова са Миловановићем, Јанковићем, Бастом, Мрђом...
Да те питам, ко ће од њих постати велики играч???
Нико и никад!!!

У последњих пар година доводимо најбоље играче наше лиге и какви су Трајковић, Милијаш ...

Мислиш ли да су за НАШ клуб ???

Звезда је у последњих пар година ''избацила'' цамо пар екстра играча(Станковић, Видић, Жигић) осталих 100 који су играли за Звезду у том периоду су нестали.

Можда би било најбоље да набијемо капуљаче и да прозивамо црнце, можда би то било ОК???

Људи живимо у 21. веку, а не у 12-ом, 13-ом БРЕ, о чему ми расправљамо.

Quote from: "DelijaHH"
Osim toga, kako bi bg klincu objasnila da jedan idol Stojkovic prvo kaze kako voli Zvezdu ovo-ono, a par dana kasnije kod prve ponude ode u Francusku? Treba se uzeti jos u obzir, da se i ne treba klicati pojedincima, vec timu, dakle Zvezdi, jer je ona iznad svakog!

Само да се зна да је тај исти Стојковић на пар сати пред утакмицу финала куп са Офком тражио пуно бољи уговор или иде из Звезде, на шта га је Пикси(какав год да је) избацио из тима и недуго затим продао.

Ето ти доказ да треба да се навија за Звезду, а не неког тамо Стојковића, Жигића, Пантелића...

Сестро, објасни клинцу да воли Звезду и да навија за њу, а остали срби, јапанци, бразилци ће долазити, одлазити, а ми ћемо остајати увек на нашој северној трибини.

Quote from: "Igor_RS"
Quote from: "lucky_star"@DelijaHH
Није ми позната прича да управа намерава да доведе у Звезду још странаца?!
Шта је Звезда, неко експериментално Експорт-Импорт предузеће из Лилипутаније или познати српски фудбалски клуб из Београда?!  

Quote

Па најбоље би било да имамо српске таленте и екстра играче, али немамо мо их и сваке године све су гори, па што не би довели странца???

Једна од талентованијих Звездиних генерација у последње време је ова са Миловановићем, Јанковићем, Бастом, Мрђом...
Да те питам, ко ће од њих постати велики играч???
Нико и никад!!!

У последњих пар година доводимо најбоље играче наше лиге и какви су Трајковић, Милијаш ...

Мислиш ли да су за НАШ клуб ???

Звезда је у последњих пар година ''избацила'' цамо пар екстра играча(Станковић, Видић, Жигић) осталих 100 који су играли за Звезду у том периоду су нестали.

Можда би било најбоље да набијемо капуљаче и да прозивамо црнце, можда би то било ОК???

Људи живимо у 21. веку, а не у 12-ом, 13-ом БРЕ, о чему ми расправљамо.
Kratko, jasno i je*itacno! :ruke
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

@Igor_RS
U potpunosti se slazem.....A oni koji su protiv dovodjenja stranaca neka mi kazu sta smo mi to do sada postigli a u nasem klubu su igrali samo nasi veciti (jebivetri) talenti....Ako neko igra za Zvezdu i pruza 100% a uz to je jos i dobar igrac onda me boli qrac da li je crnac na tufne,ciklama crnac ili neki meksikanac....E ono sto stvarno ne bih radio je dovodjenje matorih igraca koji se posle nikako ne mogu unovciti(Ailton,Pantic).....