Da li je Piksi 5. Zvezdina Zvezda?

Da
33 (37.1%)
Ne
56 (62.9%)

Total Members Voted: 71

Voting closed: May 16, 2005, 04:14:23 PM

Treba razdvojiti njega kao fudbalera i sad kao funkcionera.Mislim da je zasluzio da bude 5. zvezda,a i pokusacu da objasnim zbog cega.
Kad se poredi s ovom generacijom 91. ,on je ranije dosao u klub cak i ranije proglasen za 5.zvezdu,znaci nije bilo govora o nekoj konkurenciji s njima.Mislim da su za takav izbor bili presudni pored fudbalskih kvaliteta koji se za takvo nesto podrazumijevaju ,i drugi kvaliteti,npr.on je bio igrac posebne harizme,bio je stvarno borac,postovao je i navijace,mnogo puta i povredjen je igrao za Zvezdu.Cak je zapamcen i njegov dolazak iz Nisa, kad je odrzao rijec i dosao iako su ga svi trazili,sjecamo se preganjanja te sad ce ,te na kraju polusezone ...Jednostavno posjedovao je ono "nesto" po cemu se izdvajao od ostalih,jedan od rijetkih igraca koji je imao skoro nepodjeljeno postovanje svih u bivsoj drzavi.
Opet kazem ovo danas je stvarno druga prica i bez komentara o Piksiju kao "funkcioneru".
A nasa generacija 91. je nesto posebno ,oni su za mene svi jedna ,posebna zvezdina zvezda...


ti nisi zvezdina zvezda...
piksi pederu napusi se severu...
OVIME JE ODZVANJALA MARAKANA PROSLOG VIKENDA...
MISLIM DA JE SVE KRISTALNO JASNO...
..нисам био свестан, ваше величанствене подршке, оданости и неизмерне љубави према клубу.били сте мотив више екипи, на Маракани или на било којем другом стадиону, без обзира на његову удаљеност...

Piksi: "Sramota me ovog cirkusa!"
21.05.2005 10:30

Govoreći o aktuelnom stanju u našem fudbalu, predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Dragan Stojković "Piksi" priznao je da je šokiran poslednjim rezultatima na pojedinim utakmicama Prve i Druge lige, kao i da je "nikad bliže" odlasku sa svoje funkcije.

- Sramota me je zbog cirkusa i smejurije od rezultata koji su obeležili poslednje prvenstveno kolo, kako u Prvoj tako i u Drugoj ligi. Meni kao predsedniku Saveza uopšte ne služi na čast ovakav prvenstveni finiš, toga sam savršeno svestan, ali istovremeno još više me poražava saznanje da sam u čitavoj situaciji potpuno nemoćan da stanem na put neregularnostima. Jedino što u ovom trenutku mogu konkretno da uradim jeste da najavim kako ću po završetku šampionata zvanično da se obratim javnosti i saopštim šta mislim o svemu, vidno razočaran počeo je Stojković svoj intervju za "Ekipu".

Raspolažem i ja informacijama o postojanju "kočničara", odnosno onih kojima smetam na ovaj ili onaj način. Znam da ima mnogo poštenih fudbalskih duša koje od mene očekuju da se suprostavim i stanem na put onima što su objektivni krivci za sve negativnosti koje opterećuju naš fudbal. Sve to znam, ali se bojim da ću ih razočarati, jer sam čovek na rubu živaca kome ponestaje snage i volje da iznova krene u istu borbu. Biće onih koji će reći da se ponavljam, zato što ovo nije prvi put da najavljujem odlazak a kasnije se predomislim. Ovoga puta, elemenata za takav scenario gotovo da nema. Nema, zbog jednostavnog razloga što sam skupo platio lekciju verujući ljudima koji su u zvaničnim i nezvaničnim razgovorima sa mnom obećavali jedno, a sutradan radili nešto sasvim drugo, nastavio je priču prvi čovek FSSCG.

Upitan da li će možda u inat onih što žarko žele njegov odlazak lupiti pesnicom o sto i reći "Ostajem ovde!", Stojković je odgovorio:

- Gorko iskustvo i šamar koji smo pretrpeli u ona dva meča sa Azerbejdžanom upozoravaju me da budem veoma oprezan kada se povede priča o šansama našeg državnog tima za odlazak na Mondijal u Nemačkoj naredne godine. Ne daj Bože da se dogodi neki neverovatan veleobrt i da se ne domognemo tog takmičenja. U tom slučaju, samo krajnje nemoralan čovek mogao bi da pređe preko takvog neuspeha i nastavi da radi kao da ništa nije bilo. Ipak, svim srcem nadam se da će Ilija Petković i igrači u koje on veruje jedan odbro započet posao uspešno privesti kraju. Tada će fudbalskoj naciji biti najmanje biti važno šta je u svojoj glavi prelomio Dragan Stojković, zaključio je "Piksi" u svom intervjuu "Ekipi".

Пикси јесте 5. Звездина звезда!!!
У време када је добијао такву титулу, њега су навијачи обожавали. Сврставан је у ранг Марадоне, који је у то време харао Европом. Све то постигао је у Звездином дресу и као таквом му је на свеопште одушевљење додељено место у кући Славних Звездиних звезда.
Питање дешавања у савезу, па и у Србији уопште, последњих 10-15 година је потпуно друга прича. Није се најбоље снашао. Верујем му и да је веровао погрешним људима. Тако да, практично, ништа није побољшао. А и када је хтео да учини неки, макар мали, корак ка томе лупио би главом о зид. Сетимо се случаја Ђорић, коме он као председник савеза није ништа могао. А, замислите како је тек са оним већим "мафијашима" од Ђорића.

Ma da se ja pitam ja bih Muslina za Zvezdinu Zvezdu. Znam da ce se javiti svakakvi da objasne da Zvezdina Zvezda mora da bude fudbaler, vodja generacije itd...

Ipak od 91 pa na ovamo on nam je doneo vise radosti nego svi igraci i  treneri zajedno. Grobarima je ovo (ne znam tacno) neka 8-9 titula u poslednjih 13-14 godina. Da nije bilo Muslina i njegovih duplih kruna mi bi se raspali.

Muslin za predsednika i za zvezdinu zvezdu....

PS A sto se Piksija tice vec sam rekao svoje misljenje, jeste bio do jaja fudbaler, jeste dao mnogo, ali sada je pi@ka i time je pljunuo na sve....

Питање : "Да ли је Пикси Звездина звезда?" је класично философско питање.

Навијачко питање би гласило : "За који ће курац Пиксију титула "Звездине звезде" ако нема Делија, ако нема Севера, ако нема Звезде? За који курац?!

А ви се запитајте да ли сте навијачи или филозофи. Чак и филозофи знају да легенде живе само док има КО да их се сећа!


Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

BIO JE DOBAR IGRAC BOG DA MU DUSU PROSTI...  
:finger- piksi

Za one igračke kvalitete koje je posedovao, zato što je odoleo pritisku tamo nekih generala i prešao u Zvezdu umesto u Partizan, zato što je zabijao golčine Partizanu i Milanu, zato što nije pucao penal Zvezdi u finalu KEŠ - Dragan Stojković Piksi je Zvezdina Zvezda. I to mu niko ne može i ne sme osporavati.
Njegove greške i zablude kao predsednika FS su za svaku osudu, ali to je druga priča. Po tom kriteriju i Džaji bi se trebala oduzeti Zvezda zato što je doveo klub u čabar.