Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Вечити ДЕЛИЈА

281
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 26, 2007, 05:14:56 PM
QuoteЗвезда кроз "иглене уши" у Земунелу
Среда, 26. септембар 2007.

Фудбалери Црвене звезде одбрану националног Купа почели су победом 2:1 над Телеоптиком, филијалом ФК Партизан.

Осим по тријумфу црвено-белих у својеврсном малом "вечитом дербију", дуел у Спортском центру Партизана у Земуну памтиће се и по првом голу Ернана Баркоса, уједно и првом поготку који је навала Звезде постигла у званичним утакмицама ове сезоне.

Црвено-бели поново нису одушевили игром, али су за разлику од неких претходних дуела овог пута барем забележили победу. Тренер Звезде Милорад Косановић, међутим, поново има пуно разлога за бригу. Покушао је у мечу против српсколигаша, а у очи суботњег "вечитог дербија",да провери могућности појединих играча, али оно што је видео никако га не може охрабрити.

У мечу без пуно прилика црвено-бели, који су наступила у комбинованом саставу, повела је у 12. минуту голом Колумбијца Маурисија Молине из слободног ударца са 18 метара, а предност гостију дуплирао је минут пре краја полувремена Баркос главом на центаршут Душана Анђелковића.

Између голова црвено-белих, Телеоптик је у два наврата умало стигао до изједначења. Најпре је након грешке последње линије црвено-белих Стефан Милојевић изашао сам пред Сашу Радивојевића, али је шутирао млако у голмана, а потом је Вељко Вуковић пуцао са двадесетак метара за мало непрецизно.



Косановић: Грешке нису случајност, већ ствар квалитета

Силно мотивисани клинци Партизана офанзивно су почели друго полувреме, а у 60. минуту Милош Николић је сјајним ударцем са двадесетак метара погодио пречку.

Звезда у наставку није извела ниједну смишљену акцију. Младићи у плавим дресовима јуришали су ка голу противника и коначно у 89. минуту велика жеља им се исплатила, када је Милојевић након гужве у шеснаетсерцу послао лопту у мрежу. У последњим тренуцима сусрета Телеоптик је имао још једну одличну прилику из гужве пред голом, али су се црвено-бели некакако одбранили.

(МОНДО)

Ево га извештај и мислим да је најбоље на овој теми, на овакав начин приказати дешавања са утакмице. Верујте да кваримо изглед форума са читавом једном страном и постовима " 0-1 " , " Баркос ",  "Прорадио је" .... Ајде да се мало уразумимо и да више не правимо овакве грешке. Уосталом видели сте ваљда сви Ђолетову примедбу на изглед "спортских прича" од пре неки дан.
Друго, људи без увреде, али какве су то делије, поједини, који не могу да се снађу да прате резултат са утакмице  :zbunjen
Повремена радио укључења, која су стална већ низ година приликом првенствених кола и куп утакмица, затим телетекст. Ја сам на мобилном имао две "вап" адресе на којима су излазили резултати.
Практично сам нов на форуму, нисам модератор, можда немам право за овако нешто, али уразумите се људи... Ипак ми као навијачи Звезде треба да тежимо ка најбољем!
282
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 24, 2007, 01:25:49 PM
Кошаркаши Црвене звезде забележили су победу на старту турнира у Крањској Гори. Они су савладали учесника НЛБ лиге и освајача дупле круне у Словенији Хелиос са 92:88. Црвено-бели ће вечерас одиграти финални меч против пољског Турова, који је у другом дуелу био бољи од Олимпије са 84:78 после продужетка.

Најбољи у редовима црвено-белих био је Тадија Драгићевић који је убацио 23 поена, док је Ненад Мишановић додао 17.

Питање победника практично је решено већ у првом полувремену, када су црвено-бели стекли недостижних +17 (55:38). Хелиос је у самој завршници достигао ту предност, али су играчи Црвене звезде успели да задрже прибраност и дођу до тријумфа.

,,Играли смо веома добро у првом полувремену, како у нападу, тако и у одбрани. У другом полувремену смо се превише опустили, па смо дозволили Хелиосу да се врати у меч. Екипа је одиграла доста неодговорно, па смо у завршници имали доста среће, јер су играчи Хелиоса промашили неке отворене шутеве", рекао је Стеван Караџић, тренер Црвене Звезде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Марковић 5, Кикановић 5, Кук 10, Ковач 8, Мишановић 17, Радосављевић, Шљиванчанин 3, Бакић 8, Драгићевић 23, Краснић, Цветковић 7, Александров 6.
283
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 22, 2007, 06:20:52 PM
Quote from: "KizaLion"Ја бих и уместо Коромана ставио Лукаша, а Бурзу оставио. Јер ако Короман настави да солира, онда то није тимска игра.

Разумем друже шта хоћеш да кажеш, али мислим да ниси у праву. Прво Лукаш је по мени задњи везни, пре свега. Даље, већ сам у једном посту рекао да Звезди у домаћем првенству не требају два играча на тој позицији. Дакле Бурзановића у тим. Лукаша би ипак можда требало ставити као резерву. Једном речју, потпуно се слажем са тимом који је Ђоле предложио ( ако су у загради резервне варијанте, онда би само Лукаша и Бурзу променио ).
Што се тиче Коромана, можда је довољно рећи, да је од свих летошњих " појачања " , највеће, продужење уговора са овим играчем. Уосталом, да није било њега у предходном периоду, ситуација би била сигурно гора. Баш тих пар соло акција нас је спасило веће бруке.
Мада, наравно да увек треба да стоји да Звезду краси јак и добар колектив.
284
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 20, 2007, 10:49:46 PM
Е ипак је са Слованом данас одигран меч (била је погрешна моја информација у предходном посту).

Опет победа, и то резултатом 82:64. И опет је најефикаснији био Драгићевић са 25 поена.

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1190316506&archive=&start_from=&ucat=1&;
285
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 20, 2007, 10:44:21 PM
Quote from: "KizaLion"Страшно је што "Биг Броно" није играо у реваншу са Глазговом. То је добар играч, стандардан репрезентативац, "сакрио" је Роналда у победи Пољске над Португалом од 2:1. Репрезентација Пољске је можда и боља од наше (бодови све говоре), па би требало више ценити овог играча.

Човек је дешњак, али је данас, у другом полувремену, када је прекомандован на леву страну показао колико се боље сналази у у лози левог бека. То му је уствари већ дуго главна позиција.
Е сад и ја се питам што није играо у реваншу. Одговор  је вероватно
QuoteИ даље мислим да је Анђелковић убедљиво наш најгори играч и да игра јер му је Бамбалић менаџер а не зато што је квалитетан.

Ја би лично волео да није тако, то би ипак била велика брука за наш клуб, али...
286
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 20, 2007, 09:25:22 PM
Замислите да смо ушли у ЛШ и у групи са Барсом. Какав ли би нам састав Косан извео у мечу са њима, баш ме интересује? :zbunjen


Нешто је доста чудно.
Још од припремног периода ниједан нападач нам није постигао бар један погодак, а са друге стране одбрана практично није примила гол. А колоко је пропуста, шупљина и несигурности само данас показала. Сетите се почетка, и редом грешака Гаја, Тутурића. Кастиљо ме је изненадио пар пута када је уствари "разигравао" њихов везни ред и отварао контре. Он је стандардно солидан, али такве грешке су недопустиве за неког ко је задужен да пре свега квари игру противника.

Што би рекао наш народ: " Ко зна зашто је то добро. "
Добра утеха, а.  :)     :bes
287
Пивница / Ja te volim Srbijo...
September 20, 2007, 01:55:35 PM
Имао сам потребу да у овој теми убацим изјаву одбојкаша Србије, Бојана Јанића, у којој говори о разочарењу због онако скромног дочека након освојене бронзане медаље на Европском првенству. То је, свакако велики успех за нашу земљу, нарочито након онако слабог и разочаравајућег наступа кошаркаша.
Текст преносим из спортског листа ,, Журнал " :
Quote,, Морам да признам да сам помало разочаран. Дочек је био некако млак, прескроман. Ту су били људи из Савеза, новинари, родбина и то је то. Већ сутрадан је све изгледало као да ничега није било. Мислим да већина не би ни знала да се игра Европско првенство, да нисмо освојили медаљу. Боли то и старије, а поготову нас младе, којима ово одличје треба да буде подстрек да наставимо даље, јер чињеница је да ће бити много тешко када се још неки опросте од репрезентације. Но, изгледа да је успех овде слабо на цени, или зависи од случаја до случаја. Више волимо да се данима и данима бавимо скандалима, поразима... Нема никога да те подржи и да ти каже како има смисла сав наш труд, месеци рада и одрицања. Заиста смо чудан народ ми Срби... "

 По мени је свака његова реч на месту и моје лично мишљење је да је тужно и поражавајуће да имамо овак однос према репрезентацији и спорту која нас константно, већ годинама са успехом представља на европској и светској сцени.   :zbunjen
288
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 20, 2007, 01:51:41 PM
Кошаркаши Црвене Звезде налазе се на турнеји у Словенији, а у пријатељском мечу против словеначке екипе Шкофја Лока забележили су победу. Наш клуб је славио са 74:61, а питање победника решено је почетком другог полувремена.
 Најефикаснији су били Тадија Драгићевић са 22, Кук са 12 и Ковач са 10 поена.
 Сутра се игра против екипе Слована.
289
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 19, 2007, 05:36:04 PM
Људи ово је невероватно!
Још и малер на сву ову несрећу када нам је напад у питању.



QuoteJestrović ne igra - kakav propust Zvezde!
Sreda, 19. septembar 2007. 17:57

Kao da trener Crvene zvezde Milorad Kosanović nije imao dovoljno pehova uoči prve utakmice prvog kola Kupa UEFA protiv poljskog Groclina, u sredu je bio primoran da reaguje na još jednu lošu vest.

Crveno-bele je po dolasku u Grodzisk, kao grom iz vedra neba, sačekala informacija da Nenad Jestrović nema pravo nastupa na ovom meču, pošto još uvek nije "odsedeo" suspenziju koju je zaradio novembra 2005. godine, kao član belgijskog Anderlehta!

Podsetimo, tridesetjednogodišnji napadač dobio je crveni karton na utakmici prve faze Lige šampiona Liverpul - Anderleht (3:0), pošto je navodno na rasnoj osnovi vredjao tamnoputog fudbalera domaćih Mohameda Sisoka.

Jestrović je tvrdio da to nije istina i da je u pitanju nesporazum, ali je UEFA ipak više verovala danskom sudiji Kimu Miltonu Nilsenu, pa je tadašnjeg reprezentativca SCG "zveknula" kaznom od tri utakmice neigranja. Pre odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate, januara 2006, on je stigao da odradi samo dve...

Kao rezultat ovog neverovatnog propusta Zvezdine administracije, hitno je mobilisan mladi Filip Djordjević. Napadač koji je bio član startne postave u oba duela sa Glazgov Rendžersima, a sada je bio izostavljen sa spiska od 18 putnika, doleteće u Poljsku privatnim avionom i konkurisati za tim.

Pored Jestrovića, Kosanović za meč protiv Groclina, koji počinje u četvrtak u 17.30 časova, neće moći da računa na suspendovane Ognjena Koromana i Igora Burzanovića, kao ni na povredjenog Dejana Milovanovića.

(MONDO)
290
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 16, 2007, 04:50:07 PM
Људи мислим да је битно да се испрате ови Звездини резултати у припремном периоду, али да је рано и нереално да се на основу њих доносе нека предвиђања што се тиче играча, тренера и саме екипе и игре. Бројна искуства из свих спортова говоре да је обично тако.
Значи могло је да се примети да Кук може доста да допринесе у игри, од Драгићевића и Александрова очекујемо и надамо се да заблистају у овој сезони. И то је то, уз констатацију која је очигледна, а то је да морамо да појачамо центарску линију. Ту смо за сада слаби, и то физички пре свега. Видећемо ко ће када да се опорави од ових повређених и колико може...
Прави расплет тек следи, будимо још мало стрпљиви.  namigivanje
291
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 15, 2007, 11:34:56 PM
КК Црвена Звезда је на турниру у Тузли, у конкуренцији екипа Слободе, подгоричке Будућности и Златорога, забележила два пораза и заузела четврто место.


У полуфинали бољи су били кошаркаши Слободе Дите (69:74). Најефикаснији је био Омар Кук са 22 поена, а против некадашњег клуба играо је и Елмедин Кикановић (12 поена).

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189799528&archive=&start_from=&ucat=1&;



Звезда је поражена и у другом мечу. У борби за треће место, бољи је био Златорог (ех Пивоварна Лашко). Резултат 83:71. Најефикаснији у нашој екипи био је Елмедин Кикановић са 25 поена, док је Тадија Драгићевић забележио 22 поена и 10 скокова.

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189880776&archive=&start_from=&ucat=1&;
292
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 13, 2007, 06:47:07 PM
Quote from: "Леса"Ево зашто ће гробље наредних 150 година бити боље од нас.
Филип Шепа, дечко са којим сам једно време тренирао у Земуну је прешао у гробље.Дечко има 17 година и он је један од највећих талената у Србији.Већ су га ставили у сениорски тим гробља и на првој текми против Динама из Москве је дао 4 поена.
Међу великим талентима је и Митровић који је недавно потписао за Мега исхрану, а како сам чуо већ се и гробље заинтересовало за њега.И Никша Николић који је још у Земуну и игра за 3 године старију селекцију.Он је 91. год.Он је син Николића који је играо у Звезди пре неких 15 година.

Значи, наш клуб ради без икаквог плана, доводе неке балије, и амере који не могу више да играју ни на улици у Америци.Не сећам се кад је неки таленат изашао из наше школе кошарке.

А гробље ради... :bes

Прво, на велику жалост, потпуно си у праву. Друго, како је свет мали - пре пар година сам у Развојно Тренажном Центру у Пожаревцу (40-ак најбољих дечака из Србије) био соба поред његове. Стварно је екстра таленат.

Да не коментаришем гробље (мислим да ни ти ниси морао да правиш поређење), већ само нас.
'89 - видео си 2-3 момака на последњих 2 дербија.
'90 - нико, али скоро нико већ пар година. Нема их на завршном турниру и резултати су доста јадни током сезоне.
'91 - вредно помена, одличан успех на последњем финалном турниру (пар њих чланови златне кадетске репрезентације), па остаје да видимо да ли ће се опаметити људи који су за развој млађих селекција задужени.

Једноставно, треба тражити талентоване звездаше за баскет, у почетку их ставити у тим (Звезда 2) који ће играти 1. српску или 1. Б лигу, и калити их за најбољи сатав Звезде.
293
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 13, 2007, 05:42:50 PM
"Ђоле" је управу, мислим да у принципу треба да имамо такав однос и овде на форуму, а и уопште, када пратимо игре тима.

Ако погледамо предстојећи период, следе нам утакмице у првенству, на којима сматрам да би требало да наступимо доста офанзивније него до сад. Волео бих да Косановић испроба игру са Јестровићем и Бетолингаром у тандему (јаки су, нека буде и брзи за наше прилике, високи..). Такође, да Короман и Салас делују по крилима. Овом четворком би свакако убрзали игру, добили на атрактивности, само нисам сигуран како би изгледао завршни пас који нас свакако мучи. Ако је потребна креативност не би било лоше прикључити Бурзановића, а Кастиља на пример оставити као задњег везног.
Међутим у том случају стварају се неке недоумице (како у састав не уврстити Лукаша, када је то игром и борбеношћу, пре свега, заслужио). Миловановић је чини ми се испуцао кредит... Е сад што њега Косановић изгледа форсира и што хоће по сваку силу да Тришовића врати, то је већ за дубљу анализу. Та, назови, пренатрпаност на средини, можда има и добрих страна. Везни ред је потребно освежити ако мисле да играју у пуном ритму у континуитету, тако да се могу вршити ротације са Милијашем, Молином, Миловановићем.
Одбрану, и да хоћемо, сада баш не можемо нешто драстично да мењамо. Треба видети позицију Бајалице у читавој ситуацији, јер је очигледно да поседује квалитет и за јаче утакмице и изабрати двојицу из тројке Баста, Анђелковић, Броновицки (који је нажалост тренутно повређен).
Што се тиче Баркоса и Ђорђевића, постепено их треба враћати, да кажем, у живот.

Све зависи од тренутне ситуације, противника, али опет кажем волео бих да у домаћем првенству испробамо горе наведен напад (са једним или два задња везна).
294
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 11, 2007, 10:27:44 PM
Забележена је и трећа победа у припремама за предстојећу сезону. Црвена Звезда је савладала екипу Клужа резултатом 97:88 (21:25, 13:25, 37:16, 26:22). Најефикаснији је био Мирко Ковач са 21 поеном, колико је дао и појачање Омар Кук, док је Павел Громико убацио 14 поена и имао запажену улогу у одбрани.

Опширније на Звездином сајту: http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189520164&archive=&start_from=&ucat=1&;
295
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 08, 2007, 02:44:37 PM
Баш тако. Мислим да ће игра и резултати, у наредних месец дана од прилике, бити од изузетне важности за све структуре у клубу. И наравно, за нас навијаче.
296
Пивница / Ja te volim Srbijo...
September 07, 2007, 06:23:47 PM
Quote from: "United North"јел има неки видео?

Ево избацили су на youtube пре два дана:

http://www.youtube.com/watch?v=jaKk8vBiCPw

Какав лик! :motor
297
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 07, 2007, 02:50:37 PM
Quote from: "Mikelandjelo"Управо си започео рат ...  :batine

Не разумем зашто рат, кад сам имао намеру да "спустим лопту на земљу" на неки начин, то јест да истакнем да се ни у једној важној или мање важној одлуци не треба залетати.
Волео бих да ми образложиш детаљније.
298
Терен / КК Црвена звезда 07/08
September 07, 2007, 02:20:51 PM
Да наставимо и са праћењем прпремних утакмица Звездиних кошаркаша. Забележена је и друга победа, и то над румунском екипом Асесофт, 81:77. Најзанимљивије са овог меча је поновна, одлучујућа рола у самој завршници, гробара Бакића  :)  !
Детаљније на сајту КК Црвена Звезда:
http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189103084&archive=&start_from=&ucat=1&;
299
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 06, 2007, 10:21:16 PM
Желео бих да се укључим у ову "расправу" зато што имам потребу као навијач Црвене Звезде, а не као неко ко је нов на форуму и хоће да се прави паметан и филозофира. Дакле износим моје лично (можда не и исправно) мишљење.

Зенга је тренер који је преузео Звезду у тренутку када је она поседовала одличан састав (који би сада далеко догурао, сигуран сам у то) и мислим да осим неке харизме коју је поседовао није више ништа битније унео у клуб и игру. Дакле почетник са феноменалним саставом за нашу (јадну) лигу. Постигао је одличан резултат у дуелу са Ромом, али је био и сведок (несрећног, 165цм високог   :zbunjen  ) пораза и елиминације. Једино што ме интересује је тачан разлог напуштања црвено-белих. Тај одговор у себи можда крије и делимично слику и исправност Пиксијеве политике. Пре свега не знам што се неко "каје" зато што Зенга није враћен и стварно ми није јасно у чему би нам он то помогао.
Можда је у предстојећем периоду, најпотребније окренути се ономе што следи. А даље, у зависности од ситуације и резултата, у ходу или на тенане размишљати о председнику, оставци, смени... Људи, не заборавите где живимо, каква је финансијска ситуација (мислим да то увек треба да нам буде на уму). Онда кроз призму тога, гледајте да ли би неко други, а да није Пикси донео толико пара и спонзора Звезди? Да ли би неко други успео да задржи (не распрода) најбољи део тима који је обећавао светлу будућност? Да ли би неко други успео да у експресном року доведе квалитетног тренера и играче? Једном речју, да ли је у Србији, у овом тренутку, могуће преузети Црвену Звезду и створити визију која ће гарантовати Лигу Шампиона? Мислим да НЕ и свакако да нити браним , нити кудим Пиксија и остале чланове управе, већ кажем да је потребна изузетно дубока и поуздана анализа да би неког окривили и повукли радикалније потезе.
Верујте да немам намеру да се правим паметан и никад нисам мислио да се нешто претерано разумем у фудбалске прилике, али све потиче из жеље да Звезда буде опет она велика у Европи и Свету!  :sampion     namigivanje
300
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 04, 2007, 04:01:17 PM
Здраво делије! Учланио сам се на овај форум у нади да ћу као неко ко воли Звезду имати шта паметно да напишем, али и прочитам на њему. Повремени сам посетилац звездиних утакмица, тачније пошто живим далеко од Бг-а, дођем кад год за то имам могућности. Упознао сам се са правилима овог форума, али пре свега имам жељу да учествујем у спортским темама. Овде су свакако људи који су увек уз црвено-беле, али читајући ове постове мислим да овај подфорум ипак није развијен онако како сам ја замишљао.
Појављује се пост у коме се прави као најбољи звездин састав. Видим да је дотични као и ја нов на форуму, али као такав не могу да поверујем да у одбарни ставља три играча (нигде нема Гаја), тачније нема два бека са дефанзивнијим карактеристикама. Јесте да у последње време не примамо голове, али не заборави да нам је Левадија дала два комада и да нико не жели поновну петарду као против ПСВ-а. Даље како можеш да правиш најбољу поставу а да у њу не уврстиш Огњена Коромана. И ајде да се за почетак не правим много паметан, толико од мене и наравно надам се да ћемо имати једногласне и исправне ставове по питању вољеног клуба.