Ja samo ne mogu da vjerujem kako neko moze da bude onako debeo a sportista,,fudbaler kao da jede mcdonald 3 obroka na day.
Pala je Atina,pala je Vizantija,pasce i Tiranija koja navija da se stvori velika albania"

OCU KUCI!!!!

Долази Дамјановић

Последњем генералном секретару ФС Србије и Црне Горе Зорану Дамјановићу дају се убедљиво највеће шансе да заузме упражњено место генералног секретара Црвене звезде, после (не)очекиваног повлачења Небојше Лековића.

Председник и главни човек фудбалске Звезде Стојковић, око годину дана је изванредно сарађивао са Дамјановићем, док су водили донедавни заједнички фудбалски савез на Теразијама у Београду. Стојковић и Дамјановић дали су значајан допринос да се тадашњи ,,плави" пласирају на Светско првенство у Немачкој прошле године.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Зоран Дамјановић нови генерални секретар ФК Црвена звезда

У четвртак увече је одржана седница Управног одбора ФК Црвена звезда на којој је донета одлука да нови генерални секретар клуба буде Зоран Дамјановић. Промоцина наследника Небојше Лековића одржаће се у петак у 13:30 часова у Медија центру.

Седници су присуствовали сви чланови Управног одбора осим Велибора Совровића и Дена Тане који су путем телефона дали свој глас за овакву одлуку.

У саопштењу које је издато после седнице, потписаном од стране председника Драгана Стојковића, пише:

Нови генерални секретар Фудбалског клуба Црвена звезда је Зоран Дамјановић, одлучио је Управни одбор најтрофејнијег српског клуба.

Дугогодишњим радом у фудбалу, Зоран Дамјановић се доказао као стручњак. Први фудбалски успех остварио је као председник, менаџер и концесионар пљеваљског клуба Рудар Волвокс. Успешним вођством Рудар Волвокс брзо је из треће лиге ушао међу десет најбољих клубова тадашње Југославије. Од 1993. до 1997. године Зоран Дамјановић је члан Извршног одбора Фудбалског савеза Југославије. Неколико година касније постављен је на место генералног секретара Фудбалског савеза Србије и Црне Горе где је остао до до проглашења независности Црне Горе, када је Савез угашен.

Дамјановић је током каријере сарађивао са најистакнутијим именима нашег фудбала – Александром Обрадовићем, Миљаном Миљанићем, Дејаном Савићевићем и Драганом Стојковићем. Сарадња председника Црвене звезде, Драгана Стојковића, и Зорана Дамјановића, почела је у ФССЦГ чији је Стојковић био први председник. Дамјановић је пре осам месеци био један од кандидата за функцију генералног секретара Црвене звезде, али је кандидатуру морао да одбије због, тада актуелних, обавеза у Фудбалском савезу.

"Драго ми је што сам изабран. Чека нас озбиљан посао, пре свега на систему рада и организације клуба. Да не верујем у успех Звезде, никада не бих прихватио место које ми је понуђено. Мој основни циљ је да обезбедим услове да Звезда поново буде у Европи где јој је и место. Звезда је један од највећих светских клубова, а мој задатак као генералног секретара јесте да организација, устројство и начин рада то прате", каже нови генерални секретар Црвене звезде.

Зоран Дамјановић везан је за Црвену звезду и њене успехе још од деведесетих година прошлог века када је као предузетник, у друштву најуспешнијих фирми, спонзорисао Звезду на шампионском путу: као првака Европе у Барију 1991. и првака света у Токију исте године.

"Са Зоран Дамјановићем сам веома добро сарађивао у Фудбалском савезу. Он је велики стручњак и професионалац. То најбоље показују резултати које је остварио на функцијама које је обаљао", каже председник Црвене звезде, Драган Стојковић.

Педесетогодишњи Зоран Дамјановић пореклом је из Црне Горе, а каријеру је градио у Београду. Адвокат је по професији и води адвокатску канцеларију специјализовану за спортско законодавство.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Лична карта му звучи веома добро, поготово она задња реченица !!!!
Остаје да се види, какав је и шта ће да уради !!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

QuoteСузуки напушта Црвену звезду
19.01.2007

Недостајаће ми Србија

У истроију српског фудбала ушао је као први Јапанац који је обукао дрес Црвене звезде. После нешто мање од годину дана, Јапанац Такајуки Сузуки се враћа у домовину, како сам истиче, богатији за једно велико животно искуство.

"Србија и Јапан се много разликују. Упознао сам другачије људе, обичаје, културу. То је једно непроцењиво богатство и искуство. Било ми је лепо, стекао сам много пријатеља и лагао бих када бих рекао да ми Србија неће недостајати. Доласком у Србију сам желео да одрастем као фудбалер и као човек. Међутим, није било лако јер је језичка баријера представљала велики проблем. Требало је уклопити се у нови тим. Прихватити другачију културу и начин размишљања. Знао сам да ћу у томе успети само ако будем пружао максимум. Било је момената и када сам се осећао усамљеним, али сам на тако нешто био спреман. Сада, после свега, знам да је то било добро за мене", каже Сузуки.

Од марта месеца, Сузуки ће наступати за екипу Јокохаме са којом ће потписати једногодишњи уговор. Својим радом, залагањем, пожртвованошћу, популарни Така је зарадио истинско поштовање међу саиграчима који су му на растанку поклонили лопту и дрес Црвене звезде са њиховим потписима. Остају лепе успомене, моменти за памћење.

"Никада нећу заборавити када смо освојили титулу првака, славље на стадиону и радост навијача. Била је то круна нашег великог рада и показатељ да смо урадили одличан посао. И даље се сећам када смо се фарбали у свлачионици, хука са трибина, момента када смо подигли пехар. Било је супер".

Током претходних годину дана, Сузуки је добро упознао Србију. Нема сумње да ће његовим повратком у Јапан, Србија добити доброг амбасадора.

"Лепа земља са врло пријатним и дружељубивим људима. Од када сам дошао у Србију, много сам научио о земљи, култури, историји, проблемима које је имала. Да сам наставио да играм у Јапану, то никада не бих сазнао. Јапан је мирна земља која је пре 60 година прошла кроз сличне проблеме као данашња Србија. Враћам се кући, али сигурно има ствари које ће ми недостајати. Научио сам и мало српског у чему су ми помогли играчи. Сигурно би и то временом ишло боље".

Иако није играо много, Сузуки је могао да стекне слику о квалитету српског клупског и репрезентативног фудбала.

"Репрезентација Србије је веома добра. Већина њених играча наступа у иностранству тако да у лиги нема толико квалитетних појединаца. Међутим, оно што важи за све играче у лиги је да су веома чврсти и јаки. И то је оно што не одговара јапанским играчима који нису навикли на тако интензивну контакт игру".

Сузуки је до доласка у Црвену звезду одиграо више од 50 утакмица за репрезентацију Јапана. Жеља му је да повратком у Јокохаму пре свега буде стандардан у новом тиму.

"Не размишљам тренутно о репрезентацији Јапана. Мени је најважније да играм. Остало ми је мало времена, имам 30 година и свестан сам да сам на заласку каријере. Оно што ја могу да учиним је да радим као и до сада и увек пружим максимум. Видећемо да ли ће то бити довољно. Желео сам да каријеру завршим у Црвеној звезди. Овде нисам много играо и зато морам да променим клуб".

Душан Бајевић, шеф стручног штаба Црвене звезде, захвалио се Сузукију на сарадњи у претходном периоду.

"Захваљујем му се на коректности и професионалном раду у овом кратком периоду током којег смо сарађивали. Сигурно је да поседује квалитет, одличан је човек и желим му све најбоље у лично, и у име стручног штаба јер је то заслужио".

Сузуки се у суботу увече враћа у Београд,  а пут Јапана ће кренути 24. јануара.


Са званичног сајта ФК-а.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Quote from: "lesa"
QuoteСузуки напушта Црвену звезду
19.01.2007


"Не размишљам тренутно о репрезентацији Јапана. Мени је најважније да играм. Остало ми је мало времена, имам 30 година и свестан сам да сам на заласку каријере. Оно што ја могу да учиним је да радим као и до сада и увек пружим максимум. Видећемо да ли ће то бити довољно. Желео сам да каријеру завршим у Црвеној звезди. Овде нисам много играо и зато морам да променим клуб".



Са званичног сајта ФК-а.

Oво ретко може да се чује у нашем фудбалу..Ова реченица "Желео сам да каријеру  завршим у Црвеној звезди..."
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Eх кад би тако и други причали...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Quote from: "OrtoDelija"Eх кад би тако и други причали...

То и кажем..Да је среће да више њих тако мисли...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Само поређења ради,у тиму имамо једног Пуровића који је љут на управу што га није продала,а са друге стране је Сузуки који жели да заврши каријеру на Маракани...

Само ако би било боље да смо продали Пуровића...

Какве то сада има везе са управом. Да ли треба сваком ко жели да оде у иностранство дати ту шансу? Па то нам и јесте био проблем свих ових година! Свака част управи што су успели да задрже Пуровића, ако је уопште имао понуду. А Пуровић ако хоће да пронађе квалитетан ангажман у Европи мораће да игра са 150% својих могућности. Тако да не верујем да ће бити толико глуп да буде нешто љут јер ако настави да се дури и диже нос седеће на клупи и каријеру ће наставити у Морнару.

Нисмо се разумели...Нисам ја ништа за управу рекао,свака част управи што је одолела многим понудама,ја говорим о карактеру играча и поредим ти двојицу,једног који би да игра у Звезди до краја и једног који се дури што није продат,што мисли да је много битан фактор после оног гола који је дао Роми...

Побеђен Шахтјор
21.01.2007

Прва провера на припремама у Шпанији

Црвена звезда је у недељу одиграла први контролни меч на припремама у шпанској Естепони. Противник је био украјински Шахтјор, а наша екипа је забележила победу.

Црвена звезда - Шахтјор Доњецк 2:1 (2:1)
Миловановић 8', Георгијев 32' - Брандао 13'

Жути картон: Ђокић, Рашковић, Пуровић - Чигрински

Прво полувреме:

Црвена звезда: Ранђеловић, Анђелковић, Пантић, Туторић (8' Ђорђевић), Гај, Трајковић, Тришовић, Кастиљо, Миловановић, Георгијев, Ђокић

Шахтјор: Плетикоса, Леонардо, Шевчук, Левандовски, Фернандињо, Матузалем, Гај, Жадсон, Пољански, Воробеј, Брандао.

Друго полувреме:

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Миладиновић, Ђорђевић, Јоксимовић, Адамовић, Перовић, Милијаш, Бурзановић, Рашковић, Пуровић

Шахтјор: Шутков, Чигрински, Хубшман, Свидерски, Срна, Дуљај, Тимошчук, Матузалем, Вукић, Брандао, Елано (68' Кучер)

Звезда је у првом полувремену дошла до предности захваљујући контранападима. У осмом минуту, Миловановић је проиграо Ђокића који је проследио лопту до Анђелковића. Уследио је пас ка капитену чији је шут био неодбрањив. Убрзо потом предност је могао да удвостручи Ђокић, али је Плетикоса зауставио његов ударац после додавања Тришовића.

Само минут касније, Шахтјор је изједначио. Бразилац Брандао је био најсналажљивији после центаршута Матузалема и ударцем главом је матирао Ранђеловића. Потом се на терену водила равноправна борба, са неколико полушанси на обе стране.

Међутим, непосредно после гужве у казненом простору нашег тима, уследио је нови контранапад који је веома лепим голом, после снажног шута, крунисао Благој Георгијев. До одласка на одмор је и Миловановић испробао шут из слободног ударца са двадесетак метара, али је Плетикоса био сигуран.

У другом полувремену су оба тренера знатно изменила саставе што се донекле одразило на игру. Ипак, Звезда је имала две солидне прилике. Прво је шут Милијаша из слободног ударца у 57. минуту голман Шутков успео да одбрани, а потом је у 61. минуту спречио сигуран погодак када се испред њега сам нашао Пуровић. Голман украјинске екипе је падом у ноге сачувао своју мрежу.

Уследио је период игре у којем је Шахтјор имао иницијативу, али без изразитих прилика за изједначење. Брандаов ударац у 70. минуту је одбранио Ранђеловић, док је два минута потом шут Тимошчука са око 25 метара био непрецизан.

Некако из овог интервјуа видим Југино незадовoљcтво према Пиxију:


QuoteProslavljeni reprezentativac i član UO Crvene zvezde Vladimir Jugović
o ponudi Austrijanaca da grade novu Marakanu.
Lobirao sam da vrlo ozbiljna austrijska firma pošalje pismeni
predlog na Marakanu za značajna ulaganja i napredak crveno-belih.
Za takav ponudjen projekat treba se boriti svim sredstvima,
to sam preneo Piksiju Stojkoviću i Nebojši Lekoviću

Pravu buru u Crvenoj zvezdi izazvala je ponuda jedne austrijske firme da ulaže i saradjuje sa našim najtrofejnijim klubom.Prst je uperen i u proslavljenog reprezentativnog asa Vladimira Jugovića.Popularni Juga je bio spona izmedju Bečlija i crveno-belih.

Pominjane su razne investicije, brojne kombinacije, ,,brdo" evra ...Šta je od svega toga istina.

-Sticajem okolnosti, moje ime je izbilo u prvi plan – kazuje Vladimir Jugović, prilikom posete Redakciji ,,Sporta",a zatim je nastavio :

-Ne vidim u svemu tome da je nešto komplikovano.Samo je u pitanju da li Crvena zvezda u svemu tome prepoznaje svoj interes.

Koja je bečka firma u pitanju ?

-To je u domenu poslovne tajne.Samo mogu reći da se radi o vrlo ozbiljnoj i u svetu cenjenoj firmi.Nema tu ni za trenutak ništa neozbiljno.

U čemu se ogleda vaš lobi ?

-Nastojao sam da Austrijanci ulože sredstva u Crvenu zvezdu. I sve to za napredak crveno-belih.

Na koga je adresirana austrijska ponuda ?

-Na Upravni odbor tima sa Marakane.Sve je uradjeno po proceduri i zakonu.

Koga ste vi lično upoznali sa ponudom iz Beča ?

-Dragana Piksija Stojkovića i donedavnog generalnog sekretara Nebojšu Lekovića.

Šta ste rekli predsedničko-sekretarskom tandemu ?

-Da se za takav projekat treba boriti svim sredstvima.U svemu tome ja nemam nikakav lični interes.Samo hoću da naši klinci imaju bolje uslove za rad.I ne tražim da se to dogodi – baš sutra.

Jeste li spominjali neke cifre ?

-Ja nisam.Celi projekat je jednostavan da ne može biti jednostavniji. Ne znam zašto je nekima stalo do – miniranja.

U novonastaloj situaciji ste – povredjeni ?

-Osećam se ,,ranjenim".A, želim samo pomoći. Sada je opasnost da taj sjajan projekat ne ode u – drugom pravcu.

Kako gledate na smenu Nebojše Lekovića ?

-Neka ostane tako, kako je predočeno javnosti.

Budžet Crvene zvezde ?

-Bez pravog budžeta ne može se perko noći – uspeti. Ne znam da li smo imali pracvi budžet i kad smo bili prvaci Evrope i sveta.

Šta još Crvenoj zvezdi treba za izvesni novi pohod na Ligu šampiona ?

-Par vrhunskih igrača. Za najjače evropsko takmičenje treba angažovati asove, kakvi su nekada dovodjeni kao Pančev,Savićević,Belodedić i moja malenkost kao ,,džoker".Treba pokušati ponovo da se stigne do slavlja kao u Bariju i Tokiju.

Šta bi voleli da ima sportski direktor tima sa Marakane ?

-Najmanje deset miliona evra za kupovinu igrača.Ako bih ja trebao da donosim novac – mislim da je za to još prerano.Trenutno ne mogu da dam sebe Crvenoj zvezdi- jer nemam vremena.

Koliki je vaš udeo u osvajanju poslednje duple krune ?

-Ćim nisam sto posto u nečem – ne mislim da sam imalo zaslužan za poslednju duplu krunu.

Naša liga iz vašeg vremena i ova sadašnja ?

-Ogromna je razlika.Nekada je to bila ozbiljnija liga i druga zemlja.

Privatizacija u fudbalu ?

-Ne treba je se bojati.

Ko su ljudi koji ulažu u fudbal ?

-Gubitnici.

Nisu valjda – svi ?

-Retko je ko zaradio. Možda Mandarić.

Kome bi ustupili svoje mesto u Upravnom odboru Crvene zvezde ?

-Čoveku koji bi uložio novac u klub. I to sa zadovoljstvom. Čim se pojavi, to ću uraditi ekspresno.

Lobirali ste da Nemanja Vidić ode u Mančester junajted ?

-Jesam.Otišao je pravi igrač u pravi klub.Vidić zaslužuje svaku pohvalu za igru u Engleskoj.

Žao vam je što nije igrao na nemačkom Mondijalu ?

-Da je bio u sastavu u nemačkim utakmicama – sve bi bilo drugačije sa Petkovićevom reprezentacijom.Odlaskom u Mančester Vidić je sam dobio veliki plus, kao i Crvena zvezda i Srbija.

Malo je nedostajalo da iz Rusije ode u Liverpul ?

-Oni su ,,sporo" radili i ispustili su vanserijski fudbalski biser.

Srpska reprezentacija ?

-Iskusni Španac Klemente dobro nas vodi u kvalifikacijama.Samo treba da imamo veći cilj od plasmana na prvenstvo Evrope u Austriju i Švajcarsku.

Predsednik Zvezdan Terzić ?

-Ima veliku energiju. Dosta se kreće.Vuče nove poteze.Animirao je javnost.

Vuče li vas trenerska klupa ?

-Za sada ne.Medjutim, sigurno ću se jednog dana okušati i u toj ulozi.Znam dosta o fudbalu.I ono što je najvažnije znam formulu za naš fudbal.

Sada vam je porodica u prvom planu ?

-Pre tri meseca sam dobio sina Milana, a kćerkica Natalija ima šest leta.Sa njima su mi najdraži trenuci.

Živite na relaciji četiri zemlje ?

-Najčešće sam u Beču i Beogradu,a zatim u Majorci i Monaku. Tako mi za sada najviše odgovara – kategoričan je Vladimir Jugović.

Juga – naš daleko najtrofejniji fudbaler.

Sada kada je ,,okačio kopače o klin" - može puno da da našem i evropskom fudbalu.

Vreme radi za Vladimira Jugovića.

I to – žestoko.

Ručak u Iguani


Vladimir Jugović obožava porodične ručkove. Kod kuće ili u nekom restoranu.

-Pre dolaska u ,,Sport" bili smo na sjajnoj klopi u restoranu ,,Iguana" na Vračaru.Pravi su kulinarski madjioničari – reče Vlada.


Tri želje i cilja


Bilo gde da je širom globusa – Jugoviću je Crvena zvezda uvek na vrhu misli.

-Uvek imam tri želje i tri cilja. Oni su da Crvena zvezda ima što bolji tim, da je Marakana stalno puna i da igra u Evropi – jasan je Jugović.


Liberec se ne zaboravlja




Jugović je jasan kada analizira poslednji Zvezdin pohod na Evropu.

-Žao mi je što više nismo napravili na evropskoj sceni.Liberec se morao preskočiti – naglašava nekadašnji as.

Nikada u kladionicu


Jugu nikada nisu privlačile kladionice.Ne voli da tipuje, da se kladi.

-Kladjenje i tipovanje me ne interesuje. Sve što sam zaradio – dobro sam se oznojio – besedi Vladimir.


Menadžer – NE


Menadžerstvo nije preokupacija Jugovića.Prati mnoge fudbalere i dajeprijateljima sud o njima.

-Ljudi me zovu i pitaju o nekim igračima.Prijateljima kažem šta mislim o njima.Dam im pravu informaciju.Teško da ću otići u menadžerske vode – uveren je Jugović.


Bogdanović iz Smedereva


Nedavno je Vladimir Jugović boravio u Smederevu. I logično je što je gledao rad igrača istoimenog kluba.

-Vrlo zanimljiv je Bogdanović. Kažu da je došao iz Crvene zvezde. O njemu će se vrlo brzo čuti sve u superlativima – nada se Juga.


Velika razlika


Retko se uzbudi Vladimir Jugović. Nedavno ga je ,,pogodila" izjava nekadašnjeg selektora Milovana Djorića da je iz reprezentacije eliminisao njega,Mijatovića i Stojkovića.

-Kada je fudbal u pitanju ne možemo se uporedjivati Djora i ja.Zna se ko je Jugović,a za Milovana malo ko zna.On je za mene mnogo mali u fudbalu – naglašava Vlada.



Пикси је изјавио да Звезда није власник земљишта у околини Маракане већ само њен корисник. Такође је рекао да је Звезда власник стадиона. Ако је то истина, онда Звезда не може да одлучи да ли ће се градити или не. Претпостављам да је власник земљишта град и оно што Звезда може да уради је да излобира код градских челника да се крене са том инвестицијом.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "kiki"Пикси је изјавио да Звезда није власник земљишта у околини Маракане већ само њен корисник. Такође је рекао да је Звезда власник стадиона. Ако је то истина, онда Звезда не може да одлучи да ли ће се градити или не. Претпостављам да је власник земљишта град и оно што Звезда може да уради је да излобира код градских челника да се крене са том инвестицијом.
Ja ovo dozivljavam kao svojevrstan test za upravu da se vidi da li im je stvarno stalo da klub napreduje i prelazi na visi nivo ili su tu samo zbog raznoraznih spletkarenja.

Црвена звезда - Луцерн 3:1
24.01.2007

Друга контролна утакмица у Шпанији

Фудбалери Црвене звезде победили су швајцарског прволигаша Луцерна са 3:1 (2:1) у другој контролној утакмици одиграној током припрема у шпанској Естепони.

Црвена звезда - Луцерн 3:1 (2:1)
Георгијев 17', Милијаш 33', Бурзановић 62' - Ф. Луштенбергер 27'

Црвена звезда:
1. полувреме: Бановић, Баста, Анђелковић, Гај, Ђорђевић, Милијаш, Миловановић, Трајковић, Георгијев, Ђокић, Пуровић
2. полувреме: Бановић, Пантић, Тришовић, Миладиновић, Јоксимовић, Адамовић, Кастиљо, Рашковић, Тадеу, Бурзановић, Аилтон

Луцерн: Цибунг, Дал Санто, Сеоне, Ф.Луштенбергер, К.Ламбер, Метомо, Лустринели, Канталупи, Чуга, Маканаки, С.Луштенбергер
У другом полувремену су играли још: Ригети, Малићи, Дитхелм, Сам, Н.Ламбер, Мамон, Мехмети, Бадер

Звезда је меч почела врло агресивно не дозвољавајући противнику да се прближи голу. Швајцарци су врло тешко преносили лопту на нашу половину терена. С друге стране, Милијаш је у другом минуту опробао ударац са 20 метара, али је Цибунг одбранио, а два минута касније ударац Георгијева је завршио преко гола.

Наша екипа је наставила са нападима и створила неколико одличних прилика да поведе. После комбинације Анђелковића и Георгијева, уследио је центаршут Анђелковића, али Пуровић и Ђокић касне за делић секунде да захвате лопту. Убрзо потом, Ђокић центрира са десне стране, али овога пута лопту не успева да захвати Трајковић.

У 12. минуту прете играчи Луцерна преко Фабијана Луштенбергера, али је ударац био слаб да би се савладао Бановић. Три минута касније, најбољу прилику пропушта Пуровић. Георгијев је добро центрирао, а наша нападач је главом захватио лопту која је погодила пречку.

Иницијатива се коначно исплатила у 17. минуту. Баста је повукао лопту са средине терена, програо Пуровића који се нашао сам пред голманом Луцерна, али је несебично упослио Георгијева који је са око 12 метара погодио горњи леви угао гола.

Два минута касније предност је могла да буде удвостручена када је Пуровић у паду захватио лопту после центаршута Анђелковића, али је овога пута погодио стативу.

Примљени погодак је мало раздрмао Швајцарце који су у 24. минуту изједначили. Маканаки је прошао по десном крилу, упослио Фабијана Луштенбергера којем са неколико метара није било тешко да потпуно сам и неметан савлада Бановића.

Радост Луцерна је кратко трајала јер је Милијаш фантастичним голом из слободног ударца са 25 метара поново довео Црвену звезду у вођство. Слободном ударцу је претходио прекршај над Трајковићем.

Пет минута пре одласка на одмор, поново је уздрмана пречка гола Луцерна. Овога пута је Георгијев извео слободан ударац са двадесетак метара, искоса са леве стране, голман Цибунг се није ни померио, али се лопта одбила од пречке у поље.

Минут пре одласка на одмор, Луцерн је имао полушансу пошто је Баста изгубио лопту на средини терена. До ње је дошао Маканаки који је шутирао са десетак метара искоса са леве стране, али је Бановић био добро постављен.

Душан Бајевић је на полувремену изменио целу поставу, али Звезда је и даље имала нешто више од игре. Рашковић је опробао шут са око 20 метара, мало искоса са леве стране, али је голман Цибунг одбранио.

У 62. минуту наша екипа је повећала предност. Кардиналну грешку је направио Сам који је промашио лопту што је искористио Бурзановић, стигао до ње пре голмана Луцерна и пласирао је у мрежу.

Десет минута касније поново се у прилици нашао Миланко Рашковић, но искоса са десне стране, са 11-12 метара, лопту шаље преко гола. Уследио је период нешто мирније игре, готово без шанси за гол, али уз благу иницијативу нашег тима.

Овај Георгијев опет игра добро на припремама,а после неће моћи да се састави.Но надам се да грешим,мада...
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Изјава Пуровића после утакмице

Quote"Одиграли смо онако како је шеф од нас тражио и максимално смо испоштовали договор из свлачионице. Показали смо да смо бољи тим од Швајцараца и разлика је била очигледна без обзира што смо на половини припрема. Штета је што смо примили гол јер смо заиста доминирали током читавог сусрета, осим кратког периода средином првог полувремена када је дошло до пада концентрације. Мислим да сам оправдао шефово поверење и само морам да наставим да радим. Погодио сам стативу и пречку и недостајао је гол да крунишем добру игру. Није ништа страшно, важно је да будем ефикасан када буде најважније, на званичним утакмицама"

Обратите пажњу колико говори о својој игри.Ко да је он једини на терену.Кога је брига што је он погодио пречку и стативу?
"Ништа страшно, важно је да будем ефикасан на званичним утакмицама"

Само гледа како ће да се прода :bes
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Само да додам, следећа утакмица је у суботу против Зенита у 16.00





Чисто да се види ским је нас председник посматрао утакмицу против Луцерна.