Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kospicar

1
Пивница / Стоп Б92
December 28, 2006, 12:10:04 AM
Quote from: "Mikelandjelo"Tebi je krivo sto je rekao da je Srbin, iako je muslimanskog imena. Zabij se tamo u svoju guduru, JARANE.

Kusto, za b92, svaka cast. respect  :sampion


Смараш!! Админстатори, одстраните страно тело!
2
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
July 25, 2006, 11:13:22 PM
Quote from: "nikola82"..A ovaj sto hvali Mudzu neka ne preteruje jer jedan je Nikooola Ziiigic!!!!

Moze Nikola biti najbolji u ligi u kojem mu klub nema konkurenciju,a sto se tice cijene samih igraca, veca je cijena jer je klub, a i cijela srpska liga kao i reprezentacija na jacoj cijeni i respektabilnija od nase.
3
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
July 25, 2006, 06:02:02 PM
Quote from: "lesa"
Quote from: "jovicn"Napadač sarajevskog Željezničara, Admir Vladavić (24), na meti je Crvene Zvezde, objavljuje "Sportski Žurnal".

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je imao odličnu sezonu u Premijer ligi BiH, te se očekuje dolazak delegacije crveno-belih na pregovore o transferu talentovanog igrača.

Vladavić je zabeležio dva nastupa za reprezentaciju, dok je vredno napomenuti da se podjednako uspešno služi kako levom tako i desnom nogom, te može igrati kao polušpic na obe strane terena.


Само нам тај муџахедин фали :bes .Стварно не капирам нашу управу.Тренутно нам треба бар један добар штопер, а не још један кретен у нападу који неће ни видети терен.

Iako nema nista od transfera,  taj 'mudzahedin' je za tvog Zigica izmislio fudbal.
4
Пивница / Dokumentarci
July 12, 2006, 05:37:19 PM
Quote from: "Radza"Balija,

pali

народњаци су закон...
5
Пивница / Република Српска
May 29, 2006, 11:22:47 AM
Pa vjerovatno je tako, zato uzmite Kosovo sebi, a rs ide nama  ;pljuga
6
Пивница / Република Српска
May 29, 2006, 12:06:16 AM
Quote from: "KizaLion"Сумњам да ће Муслимани хтети да ратују. Иначе, Хрвати би у овоме могли да нам буду подршка, јер Херцег-Босна тежи да припадне Хрватској. А Муслимани ако би ратовали могли би све да изгубе. Та хр-мусл. федерација није израз воље хр и мусл. народа него је Америка натерала Туђмана и Алију на споразум. Иначе Хрвати и Муслимани у Мостару немогу ни попреко да се погледају.

Дакле, Хрвати не би радили ово због нас, него и због свог интереса. А како у наказној творевини БиХ има 3 констутивна народа, ако се 2 сложе (хрвати и ми) онда муслимани пуше.

Не кажем да ми требамо да зовемо Хрвате у помоћ, али ми се чини ако ми распишемо референдум, Хрвати ће исто хтети да се одвоје.

Pazi kad nismo izgubili sve 92 gdje smo ratovali na 3 strane uz embargo na oruzje, dakle bilo nam je zabranjeno uvoziti oruzje, za razliku od ostalih, cisto sumnjam da bi sada izgubili sve. Zar stvarno mislis da bi Hrvatska vise pomogla srpskoj strani? Danas ovo nije Tudjmanova Hrvatska, niti njegov rezim, kada su pokusali to isto uraditi u proslom ratu, pa nista, cisto sumnjam za to, ali eto. Rekao sam vec dosta utjecaja imaju i danasnje granice entiteta. Sarajevo vise nije u obrucu, prije se pola vojske i naoruzanja moralo cuvati da Sarajevo ne padne, sada to ne bi bilo tako. Mnogi drugi gradovi su isto tako sigurniji, kao Bihac, itd. Postojao bi slobodan koridor do Hrvatske za dovlacenje, oruzja, itd. itd.
Kizo bas sto si rekao 3 konstitutivna naroda, kada je tako onda nema vecine, da se recimo 2 sloze, a jedan ne mora, nego se moraju svi sloziti, odnosno vecina iz svakog naroda. Primjer recimo da imas 100 Bosnjaka i 3 Hrvata, nema veze sto bi imao 51glas Bosnjaka, ali MORAO bi imati i ta 2 glasa Hrvata, tj. vecinu. A po ovakvom glasanju kako se zeli u rs , znaci onda i sandzak ima pravo na otcijepljenje, jer bi 99% glasali za otcijepljenje, ali ne moze tek tako.

COFI- pa nije bas tako, u istocnoj Bosni je zivjelo vecinsko muslimansko stanovnistvo, ali opet nebitno, jer bi odmah pukla ona prica, pa nisu ljudi djabe ginuli da sad im neko da tek tako pola Bosne.

Mada opet sve je moguce na ovom balkanu, a neko je vec rekao veliki, uticaj imaju tu i stranci, odnosno ameri, sa jedne strane ne daju ''muslimansku'' drzavu u Evropi, sa druge napravili su takvo stanje, da su  oni uvijek tu, a blize istoku koji je njima interesantan.
7
Пивница / Република Српска
May 28, 2006, 06:26:09 PM
Quote from: "bojan"Jel ti to upozoravaš,pretiš,moliš za mir ili nešto peto,i što bi bilo krvi do kolena,dokažite civilizacijski napredak i dopustite da neko ko ne želi sa vama da živi da ode.
Ili možda opet imate neke skrivene planove koji nisu za javnost?

Govorim ti realno onako kako jeste. Kazes pokazite civilizacijski napredak, pa sto se nije pokazao 92 godine kada je 63% glasaca glasalo za nezavisnu Bosnu. Znaci nije to izmisljanje tople vode nego jednostavno iskustvo vise. Ne znam koliko si upoznat sa situacijom u bih, rekao bi dosta vas slabo. Prvo ne moze se raspisivati referendum bez pravno-zakonskog okvira, jer onda bi svaka pokrajina, grad, regija sutra mogla traziti nezavisnost. Drugo i da se raspise referendum, znaci i da bude morao bi se raspisati u cijeloj bih, jer je rs dio bih. Sad ces pitati kako na kosovu moze, pa vjerovatno imaju neku autonomiju i imali su je. Dalje vjeruj da se ovakvo stanje drzave sa entitetima sigurno nece moci odrzati, jer je nemoguce i kad tad ce se nesto morati raditi ili razdvojiti na 3 dijela ili jedna zajednicka drzava, ali vjerovatno ce biti praceno ratom sta god da se od toga odluci, nije to prijetnja nego jednostavno niko ne zeli pristati na kompromis. Pa covjece ovdje se ne mogu dogoviriti koje boje stolica da im bude u predjsednistvu, a ne o dijelovima teritorija. Dalje ceka se i presuda suda u Hagu povodom tuzbe, pa i to ce imati vjerovatno neki utjecaj(mada sumnjam da ce ista od tuzbe biti). Opet ti ponavljam, kao sto Srbi u Bosni nisu dozvolili da normalno prodje nezavisnost bez rata, tako i Bosnjaci pa i Hrvati vjerovatno nece dozvoliti da se RS otcijepi na miran nacin, a to puno krvi vec sam ti rekao, vise oruzje imaju sve strane, vise se narod mrzi 10x nego prije '92, a i granice izmedju drzava i entiteta su drugacije. Gledaj samo realno na stvari.
8
Пивница / Република Српска
May 28, 2006, 01:08:56 PM
Referendum moze da se raspise samo u cijeloj BiH, a ne u jednom dijelu, to je isto kao kad bi u federaciji raspisali referendum za ukidanje rs. I ne moze se referendum raspisivati tek onako, bez neke drzavno pravne osnove. A sto se tice referenduma i svega toga, bice gusto pogotovo nakon Kosova i nema sanse, ali nikakve, da bi sve proslo mirno. Ako bi nekim slucajem i bio referendum rat je neizbjezan samo je pitanje sa kakvim posljedicama bi sada bio. Oruzja imaju i jedni i drugi za razliku od prije, ljuti su i jedni i drugi vise nego prije, Crna Gora je vec druga drzava pitanje koliko bi se mijesala, iza ledja rs su sad hrvati, a ne sao krajina, itd. dakle bilo bi do krvi do koljena.
9
Терен / КК ЦЗ 2005/06
April 23, 2006, 06:05:20 PM
Šovinistički prilog beogradskog kolege

Vladan Tegeltija bi da se polufinale igra na Palama

O izvještaču neozbiljne beogradske televizije najbolje govori post na internetu: "On je bruka za svoju struku"

Tri prsta Čedomira Vitkovca na utakmici s Bosnom, zbog čega se košarkaš Zvezde, navodno, javno ispričao, te povremene sitne provokacije domaćih navijača za vrijeme tog meča nisu bili jedini nacionalistički ispadi tokom finalnog turnira Goodyear lige u Sarajevu.
Međutim, možda i najteži nije došao s tribina niti se desio na parketu. Autor je, nažalost, naš kolega novinar.
Vladan Tegeltija, izvještač male i neozbiljne beogradske televizije, napravio je, kako smo saznali od naših kolega koji prate turnir, odvratan šovinistički prilog.
Naime, u glupom pokušaju duhovitosti on je kazao da je iz Srbije izvršena košarkaška okupacija Sarajeva, aludirajući na činjenicu da su se četiri tamošnja kluba plasirala u polufinale.
Dalje, u svom prilogu treneru Zvezde Draganu Šakoti postavio je bezobrazno pitanje da li misli da bi se polufinale, pošto su ostala četiri kluba iz SCG, možda trebalo igrati na Palama (!?). Šakotin odgovor bio je: "Nemam komentara".
Iz razgovora sa ostalim novinarima iz Srbije i Crne Gore mogli smo čuti samo riječi osude za Tegeltijin prilog, ali i mnogo hvale za gostoprimstvo, organizaciju i ponašanje svih Sarajlija sa kojima su došli u kontakt.
A o Tegeltiji možda i najbolje kaže jedan od postova na forumu na koji smo naišli kada smo u internet pretraživač ukucali njegovo ime:
"On je bruka za svoju struku".

btw: sarajlija osvojio titulu ;)
10
Терен / КК ЦЗ 2005/06
April 22, 2006, 10:43:25 AM
Hajde, ta 3 prsta su bila cista provokacija, a ne proslava 3 poena, tacno se okrenuo prema publici i podigao ruku prema njima, ne pravi se lud, a radi provokacije tehnicka zasluzena.
12
Терен / КК ЦЗ 2005/06
April 20, 2006, 09:07:14 PM
Pobjeda CZ 8-9razlike.
13
ANTI-ČETNIČKA KOALICIJA

Stalno se ide na gostovanja, a nakon utakmice Partizan - Sarajevo u Beogradu, Zemir - Zema (Željovac za čiji se tadašnji akt pušu pitari), kasniji višegodisnji ratnik Armije BiH ušao je u navijačku istoriju nakon što je pred stadionom "JNA" dva Grobara privremeno ohladio hladnim oružjem. Ostalo je zapamćeno i gostovanje kod beogradskog Rada, kada je skupina od desetak Jointa rastjerala četrdesetak negostoljubivih domaćina "United Force". U tom periodu su se počele dešavati i stvari koje smo najmanje željeli. Nacionalizam je bio na prvom mjestu. Očajnički se nešto pokušavalo uraditi da bi se sačuvalo nekakvo zajedništvo. Na utakmici Željo - Partizan, 1991. godine spojile su se muslimanska i hrvatska zastava, što je beogradski tisak propratio prigodnim naslovima o stvaranju anti-srpske koalicije. Međutim, to nije bila anti-srpska vec anti-četnicka koalicija koja se na sve moguće načine protivila nacionalističkim furkama podjele Yuge i Bosne, jer zna se da su do početka tih previranja Jointi bili Yu- nastrojeni, što su pokazali i transparentom YU- Odred. To se pokazalo opravdanim iste godine, kada na Grbavicu dolazi Crvena Zvezda, a Jointi uz 40-ak baklji pale i veliku četničku zastavu - rat je bio na pomolu. Prije utakmice stotinjak gostiju je odmjerilo snagu sa podjednakim brojem domaćina, nakon čega je 5 cigana završilo na jednomjesečnom oporavku na koševskoj traumatologiji.

Preuzeto sa:
http://jointunion.netfirms.com/jointunion.htm

Pamti li ko tucu kod Holidej-a?
14
Пивница / Сребреница
July 11, 2005, 02:41:31 PM
Quote from: "Nedostizni"
U SVETU VAS NECE OPTUZITI ZA GENOCID, AGRESIJU, ETNICKO CISCENJE.VI STE ONAKO NEDUZNI PRED CELIM SVETOM, NEVINI I  NISTE MRAVA ZGAZILI TOKOM RATA.

Zasto bi nas optuzili za nesto za sto nismo krivi??!! A tolike Srbe optuzili i to sve lazno i ta farsa od suda, ma daj, samo cekam kad ces jos nabaciti jedan tekst, da su ustvari Bosnjaci-Muslimani sami sebe ustvari pobili i onako mrtvi sami sebe zakopali u masovne grobnice.
15
Пивница / Сребреница
July 10, 2005, 11:12:41 PM
Quote from: "Nedostizni"Da mi je znati koji su to muslimani zlocin osudili javno, da ceo svet zna o tome, da se prica o njemu meseca dana, da ga prikazuju na njihovoj televiziji , da se lepe plakate po Sarajevu o muslimanskim zlocinima, da neki od stranih medija kaze 'stani majku mu, pa evo ovde su stradali i nevini Srbi' pa da ta slika obidje ceo svet, kako bi se taj svet razuverio od silne propagande tokom ovih 15 godina da nisu samo Srbi ubijali, i tako dalje da ne nabrajam. Ali dzaba nekome ponavljati sve ovo kad se on pravi glup (a mozda je i stvarno glup pa nemoze da shvati) ono sta mu se pokusava ukazati na ovoj temi.

Moram ti ovo replicirati:
Politicki magazin 60 minuta na FTV zadnje 2 godine svaka druga epizoda prikazuje zlocin snaga Armije BiH i stranih mudzahedina nad Srbima i Hrvatima cak prikazuje i videa, raspitaj se malo od ljudi u Sarajevu ili Bosni. Dalje novine kao sto su: Slobodna Bosna, Dani, Start Magazin(vrlo utjecajni u Sarajevu) su prvi pisali o zlocinima nad Srbima u Sarajevu, Kazanima i sl jos prije 4-5-6 godina(hoces tekstove?!). Znaci nase novine, nasi mediji o tome vec odavno pricaju, a vasi tek sad u Srbiji i odmah su proglaseni kao izdajnici srpskog naroda i docekani na noz u svakom gradu Srbije. Dalje mi smo svakog svog oficira koji je optuzen(kojeg su Srbi optuzili sa dokazom) predali Tribunalu u Haagu, eno pa nek mu se sudi, ako je nevin dokazace nevinost, a vi krijete jos uvijek 10-tak a medju njima i 2 najvaznija, cak ne da ih samo krijete, nego i javno stitite na sve moguce nacine, bez obzira da li su krivi il ne(nek dokazu ako nisu)...To tebi nije dosta?!
16
Пивница / Сребреница
July 10, 2005, 07:16:06 PM
Quote from: "Mikelandjelo"pacifisto, ne vraćaj se više i nek admini zaključaju ovo.

I jos za kraj, ned'o Bog da sam pacifista.
KLJUC od mene!
17
Пивница / Сребреница
July 10, 2005, 07:12:33 PM
Quote from: "Mikelandjelo"
Quote from: "Kospicar"a sta ste vi radili Sarajevu, budi sretan da danas ijedan Srbin zivi ovdje.

Još da ubijete P(eder)ejanovića, Tifu, Milana Pavlovića i par košarkaša Bosne i niko i neće ostati... Sve si o sebi rekao ovim postom, veliki pacifisto, ne vraćaj se više i nek admini zaključaju ovo.

To sam rekao da radimo po vasoj metodi osvete, prvo procitaj i shvati post kako treba a ne kako tebi odgovara! Ali hvala Bogu nije nit bilo tako nit ce biti, ipak smo u svemu pokazali vecu i humanost i sve ostalo sto odlikuje ljudski rod.
18
Пивница / Сребреница
July 10, 2005, 07:09:24 PM
Quote from: "boldrik"
Kako je veliki turski humanista i borac za pravdu raskrinkao sam sebe...

Dzabe ti svo ono vreme utroseno na pokusaj ispiranje mozgova...

Ne ispiram nikome mozak, pogotovo vama jer bi to bio sizifov posao, a ne znam sta ti nije jasno u prethodnom postu?
Vi pravdate Srebrenicu ubistvima Srba od strane Oriceve vojske, znaci da bi svaki Sarajlija onda pravdao ubistva Srba kao osvetu zbog onog sto je radila srpska vojska u Sarajevu, ali srecom mi osudjujemo takav zlocin, jer nismo kao VI, a i Sarajevo je pokazalo da je iznad svih takvih, jer danas ipak ima Srba u Sarajevu upravo zato sto nije izvrsen nit genocid nit etnicko ciscenje nad njima, kao sto je nad Srebrenicanima, ali sta ti pricam o humanosti, prvo nauci sta je to. Ostalo ne znam sta ti nije jasno to da ce mozda opet neko cekati pognute glave u 'zasticenoj zoni' i vjerovati sprskoj rijeci?! Vidio si na snimku one 6-rice Srebrenicana sta se desava sa takvima.

@LukaLoko Koji crni zapad, onaj isti sto je Srbe osudio da su ucinili genocid i agresiju na Bosnu?! Znaci Zapad je u pravu kad vama to odgovara. Koji crnih 5.000, znas ti sta je 5.000 vojnika ekstremista spremnih na smrt?!
19
Пивница / Сребреница
July 09, 2005, 09:14:59 PM
Quote from: "Васил"
И за овог браниоца истине. У филму су се веома јасно виделе велике формације муџахедина које поздравља јебени алија. Имао сам утисак да гледам снимке из палестине и ирака када сам их видео у оним чалмама, шалварама или како се већ то зове. Снимци муџахедина који са секиром у једној и пушком у другој руци крећу у чишћење терена. Извини турчине, објасни ми који ће им мој секире? Вероватно да цепају дрва за потпалу, а? Снимци људи и деце којима су одсечени делови тела, којима фали пола главе, којима су отворени стомаци!!! Малтретирање и мучење заробљеника. Па требало вам је јебати мајку још више!!!

А ово срање које правите од сребренице... Шта мислите, да ћете у сред Европе да направите меку?  :nene  :prst !

Velike formacije??!! Stotinjak ljudi maksimalno, da su bile velike formacije(kako navodite preko 10.000 ljudi) uz svu vojnu nadmoc jna, sad bi ti sjedio u beogradskom pashaluku.
A sta ti mislis da ce se Srebrenica opet desiti  :nene  ...rece jednom neko pametan, budi spreman i cekaj.
Sam kazes sta su radili Srbima u okolini Srebrenice 'trebalo ih je jos vise', a sta ste vi radili Sarajevu, budi sretan da danas ijedan Srbin zivi ovdje.
20
Пивница / Сребреница
July 09, 2005, 01:12:26 AM
A moze ovo pitanje, vi naime tvrdite da se zlocin nad Srebrenicanima desio kao rezultat napada Oricevih vojnika na srpska sela? Znaci u pitanju je osveta, a ne nesto drugo(strateski cilj, vazna kota, ubistva u borbi, itd) i upravo zbog toga ga i ne osudjujete, nego vecina i podrzava?