Делије Онлајн

Делије Кафе => Пивница => Topic started by: UrbanBaby on August 05, 2006, 11:06:16 AM

Title: Аква Парк
Post by: UrbanBaby on August 05, 2006, 11:06:16 AM
Нови Београд који је седамдесетих година добио епитет велике спаваонице, јер на пространим ливадама, осим разбацаних стамбених зграда није било ничег другог, последњих година је живнуо захваљујући трговинским центрима и Кинезима. По свему судећи, простор између стамбених блокова покрај Саве ускоро ће постати оаза спорта и рекреације. Улицу Јурија Гагарина окружиће атлетски стадион, ледена дворана ,,Пингвин" и такозвани Аква парк.

Будући да у Србији, као и у многим земљама из нашег окружења, не постоји атлетски стадион, одлучено је да из будућег националног инвестиционог плана буде финансирана његова градња. Вредност инвестиције процењена је на 3.500.000 еврa.

– Атлетска хала, додатни мали стадион за загревање, помоћни објекти, мали хотел и тениско игралиште биће подигнути нa 25 хектара, поред насеља ,,Др Иван Рибар". У току је израда урбанистичког пројекта. Атлетски савез и градски Секретаријат за спорт припремају програм. До краја године требало би да добијемо идејно решење за прву фазу, а средином наредне године могла би да почне градња. Инвеститор је Скупштина града – каже Ђорђе Бобић, главни градски архитекта, и додаје да би све требало да буде спремно за Универзијаду, такмичење међународне универзитетске омладине, чији ће домаћин 2009. године бити Београд.

У непосредној близини будућег атлетског стадиона већ наредног месеца, на делу земљишта ОШ ,,Ужичка република" у Блоку 62, нова ледена дворана ,,Пингвин" отвориће врата за посетиоце. Хала се простире на 3.000 квадратних метара, а цео комплекс је намењен, најпре, новобеоградским основцима за рекреацију. Инвеститор велелепног спортског центра је хокејашки клуб ,,Беостар".

– Терен у леденој дворани је рађен према канадском моделу, димензија 28 метара са 58. Хала прима око 300 гледалаца и исто толико клизача. Осим клизалишта, ђацима ће бити доступан и модеран фитнес центар са теретаном. Надам се да ћемо успети да се договоримо са градским и општинским властима да коришћење клизалишта буде бесплатно. После 20 година коришћења, овај објекат намеравамо да уступимо градским властима – казао је Душан Новаковић, директор ,,Пингвина".

Са друге стране Улице Јурија Гагарина, према Сави, у Блоку 44, камиони, багери и дизалице такође свакодневно раде на сређивању терена за будући Спортско-рекреативни центар ,,Аква парк". Иако је отварање првобитно најављивано за ово лето, Владимир Јанковић, идејни творац и будући директор овог парка, ипак каже да ће Београђани тек наредне сезоне уживати у воденим атракцијама. Разлог кашњења су финансије.

– Окончање радова касни, јер још нисмо потписали уговор са италијанском корпорацијом која ће уложити додатна средства. Преговори о новчаној помоћи трају већ извесно време, а кад уговор буде потписан, што очекујем да ће се то догодити ускоро, радови ће свакако бити убрзани. Камен темељац је положен пре отприлике годину дана, а тренутно је у току бетонирање базена и изградња темеља за тобогане који ће ускоро да стигну из иностранства – објашњава Јанковић.

Око 75 одсто грађевинских радова већ је завршено. Ускоро би требало да буде набављена и уграђена тобоганска и базенска опрема. Тренутно се граде и свлачионице, тушеви и касете за посетиоце које ће се налазити испод земље.

Будуће велелепно здање, иначе, једино оваквог типа у земљи, простираће се на 50.000 квадратних метара, а прошле године почео је да га гради прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ. Пет хектара ће заузимати садржаји на отвореном, односно 11 базена и 21 тобоган различитих врста. Ова водена оаза разликоваће се од осталих у Европи по томе што ће у свом саставу имати најдужу такозвану лењу реку, дугачку 405 метара и породични тобоган од 132 метра, најдужи на Старом континенту.

Изградња затворених базена, куглане, клизалишта и других спортских садржаја на површини од два хектара планирани су за завршну фазу радова. ,,Аква парк" ће радити само лети, сто дана годишње, и то од маја до средине септембра. У току зиме ће радити само наткривени део водене оазе. Вредност радова је око десет милиона евра.
Title: Аква Парк
Post by: Restless on August 10, 2006, 11:00:00 PM
Овако то раде Јапанци  :o

(http://img145.imageshack.us/img145/4700/5mm8.th.jpg) (http://img145.imageshack.us/my.php?image=5mm8.jpg)
(http://img140.imageshack.us/img140/8864/1ly7.th.jpg) (http://img140.imageshack.us/my.php?image=1ly7.jpg)
(http://img124.imageshack.us/img124/6459/3tz2.th.jpg) (http://img124.imageshack.us/my.php?image=3tz2.jpg)
Title: Аква Парк
Post by: UrbanBaby on August 25, 2006, 09:27:23 PM
http://www.aquapark-beograd.com/
Title: Аква Парк
Post by: UrbanBaby on July 18, 2007, 10:23:45 AM
QuoteОтворен аквапарк у Јагодини

У оквиру спортско-туристичког комплекса, подно излетишта Ђурђево брдо, јуче је у Јагодини отворен аквапарк, једини такве врсте у Србији, који се простире на више од три хектара. Има шест базена за спортске и рекреативне активности са воденим атракцијама за најмлађе и системом разних тобогана укупне дужине више од 400 метара.
У склопу овог јединственог аквапарка је и базен олимпијских размера, са трибинама, који ће омогућити одржавање разних пливачких и ватерполо такмичења по стандардима Светске пливачке федерације.

Непосредно уз базенски налази се и комплекс терена за мали фудбал, кошарку, рукомет, одбојку, одбојку на песку и стони тенис. Цео аквапарк је осветљен рефлекторима који ће омогућити одржавање и ноћних спортских и културно-забавних манифестација. У саставу овог центра налази се и више ресторана за припрему брзе хране, као и за продају сладоледа, сокова и пива.

Уз већ постојећи зоо-врт, кроз који дневно прође више од хиљаду посетилаца, са новоотвореним аквапарком и хотелом са тржним центром, који се уз овај комплекс гради, Јагодина ће као ретко који град у Србији постати незаобилазна туристичка дестинација, како за домаће тако и за стране туристе.

У изградњу овог код нас јединственог објекта уложена су два милиона евра, а цена целодневне улазнице је више него симболична – 100 динара за децу и 200 за одрасле.
Title: Аква Парк
Post by: Johnny Blaze on July 18, 2007, 10:53:07 AM
У Бањалуци су направили једно велико срање, а цијена је 7 марака тј око 300 динара, а ако имате клинца који је виши од 150 цм (има линија на зиду за мјерење  :o ) морате да платите и за њега карту за одрасле.
Title: Аква Парк
Post by: Бока on July 18, 2007, 11:05:51 AM
Таква је принцип у свим аква праковима у свету.
Title: Аква Парк
Post by: Johnny Blaze on July 18, 2007, 03:14:44 PM
И педери се свуда шетају за руке, па не значи да је то нормално.