Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Веља

21
Пивница / Evo Morales
December 20, 2005, 01:58:50 PM
Preuzeto sa www.evomorales.net

Thanks to Pachamama, Mother Earth, thanks for the Coca Plant.

We, Aymaras and Quechuas, original nations of the Andes, have survived the onslaught of the white man until today thanks to our coca leaf. From the moment the white man came to our land he has tried to control our leaf for his own enrichment. He has abused it here and now he is abusing it everywhere else. Since it has escaped his control he is intent on destroying it.

He has labeled our sacred plant a drug, to be prohibited and eliminated under universally binding drugs conventions. With these conventions the United Nations have offended and betrayed the Aymara and Quechua Nations.
Under the cover of these conventions and after impoverishing our people with their neoliberal policies, the United States government, foremost enemy of the Indians, has used its dollars to bribe the officials of Bolivia, corrupt its institutions and pit white Bolivians against us. Recently the United States Embassy in La Paz has funded a mercenary force with orders to eliminate the coca plant and the Indians defending it.

Coca is not a drug!
This lie has to be called. The moment has come for us to stop the menace of anihilation of the coca plant and our communal ways of living.
The coca plant has sustained us through all adversities until today and we will strive, with all our might and with her help, to thwart the white man's wicked plans.
Like other plants coca is a medicine, a holy plant. Thanks to coca we have withstood the untold sufferings brought upon us by the white man's unholy war on drugs.

Therefore, the United Nations should respect our coca leaf and take it off their prohibitive lists.
Therefore, the United States should get all their drug war personel and equipment out of Bolivia. They have abused their stay. Let them go home to fight their own countries drug war.
Therefore, the white men should stop their war on drugs and accept that we live peacefully with the coca plant. They should consider reports from Harvard University, their most cherished academic institution, about the beneficial uses of our plant.

But this will not come about without our active intervention. We have to rise to the occasion.
The moment has come for the original nations to take power in our own hands.
The moment has come for us to redeem the coca plant.
We have learned to treat the plant with respect and she has generously rewarded us
From now on we will no longer tolerate any foreign powers harming our plant. We will be her sovereign guardians.
Those nations that accept this will be our friends. We will help them treat its abuse.
Those that will continue to repress our plant will be our enemies and the predictions of sickness and misery proferred by our yaquiris, as recorded by legend, will certainly befall them.

As long as the American invader fights us, we, the original nations, won't forget our war cry, born from the pain of our people:

Causachun coca! Wañuchun yanquis!
Long live coca! Yankee go home!  :finger
22
Пивница / Evo Morales
December 20, 2005, 01:49:31 PM
Екстра!!!  :ruke  :ruke  :ruke

Уби, уби, уби амера...  :finger

СЕВЕР ЈЕ ЦЕО ОД КОКЕ БЕО...  namigivanje
23
Времеплов / ORGANIZOVANO NAVIJANjE
December 20, 2005, 01:56:49 AM
Елем, Ћиро, брате мој, још једна ствар на коју бих желео да се осврнем јесте изглед транспарената, оних које носе групе из унутрашњости.
Пази, већ кад говоримо о томе колико смо напредовали и где смо данас, мислим стварно ми је пун к... да гледам неке крпе од транспарената које се каче на ограде.
Свака таква група треба да се запита, па ако нема средства не треба ни да носи транспарент.
А оне форе - украдем кеви пар чаршава и направим транспарент - то је давно ( барем што се Звездиног Севера тиче ) испало из фазона.
24
Пивница / Srećna slava!
December 19, 2005, 04:34:46 PM
Браћо, срећна вам Слава и да је славите још много година у здрављу и весељу! Мир Божији!



25
Времеплов / ORGANIZOVANO NAVIJANjE
December 17, 2005, 01:17:38 PM
Поздрав Ћиро, легендо!
Пази, јасно нам је свима где смо данас и докле је Север и "Делије" догурали. Осим тога, мислим да тренутно изузетно напредујемо, што је јако добро. Мислим, сада не смемо да станемо, јер смо у узлазној путањи и то треба да искористимо!
Видно се поправила и ситуација где смо били "најтањи" - певање/навијање.
ОК, треба још пуно да се ради, нема шта, али видно напредујемо, поготово на овим просторима ( СЦГ и бивша југа ), дефинитивно немамо конкуренцију. Види, гробари су почели опет нешто да се ложе, али то је зато што су се ујединили, међутим немају они неке предиспозиције, барем како сада ствари стоје. Мислим, имали су шансу - играли су Лигу шампиона, да су неки курац, ту би се показали, овако - слаба вајда од њих. Ко их јебе.

Што се нашег испадања из УЕФА тиче, ОК имали смо шансу, јебига - испали смо, али не треба сада да само тугујемо и да се бедачимо. Много је боље/корисније да на прави начин сагледамо шта смо урадили до сада, да извучемо поуке из до сада урађеног и да "с' ветром у леђа" наставимо да гурамо напред!
Мислим, све ово тако лако звучи "на папиру", много више треба да се ради него ли да се прича, али мислим да дефинитивно имамо снаге и воље и сад је прави тренутак.

Организација Севера је баш баш на завидном нивоу, али и ту треба сагледати шта је до сада урађено, исправити грешке и кренути у још боље сутра!

Што се транспарената тиче, не треба да ти причам, сам знаш, да нама вжнији транспаренти (београдска/прва екипа) никада нису падали у тучи - "на руке" и то.
Било је крађа (знаш на шта мислим, пре десетак год), али то је срање, никада нам важне заставе нису падале у акцијама. НИКАД И НЕЋЕ!
Е, сад, што се застава наших група из унутрашњости тиче, ту постоји проблем.
Али мислим да није решење да те заставе закључавамо на маракани или где већ. Пази, мислим да ако нека група није у стању да сачува свој транспарент, онда не заслужује да га носи и качи на ограду.
Ту не мислим на оне дебилне акције кад је глупави редар грешком дао неки наш транспарент гробарима на истоку! :( То није акција. Али ако екипа већ реши да носи транспарент онда треба да буде спремна да га брани и одбрани.
Мислим да већа брука за једну групу не може да буде од те да ти противничка екипа отме транспарент "на руке".
Јебеш ту фору да закључавамо транспаренте и то. Него те групе треба мало боље да се организују (добар пример: "Делије-Ниш"), да "ставе прст на чело", мало се запитају, контактирају београдску екипу, информишу се (...) и подигну ниво организације.
Онда се глупости типа 'падање застава у смешним акцијама' и слично неће дешавати тако често!
Ако не могу да се организују онда боље и да не носе транспарент него да (неким делом) брукају целу трибину својом непажњом или не знам чим.
Мислим, ја се лично не осећам избруканим када на гробарској трибини видим неки смешан транспарент, али опет боље да се то не дешава!

Што се гостујућиј навијача тиче, јебига, јесте да неке од њих долазе као на излет на Мару, али пази, сам знаш какав је нови закон о навијачима, такође врши се не мали притисак на нас - навијаче, али не верујем баш да би све те екипице које су смешне смеле да се шеткају (искрено не верујем ни да би већина њих смела уопште да дође) да немају толику заштиту полиције.

Поздрав брате...  ;pivo
26
Пивница / Re: Мало да се смејете :)
December 17, 2005, 04:09:02 AM
Quote from: "Majka Mara"Šta da radiš?
Brate, gledaj samo da ga ne izblamiraš negde na betonu.
Možda su ti prodali noja.

:rofl  :rofl  :rofl  :rofl  :rofl
27
Пивница / Мало да се смејете :)
December 16, 2005, 03:16:09 AM
Кизо, оћеш да купиш нови апарат да сликамо за сајт?



Елем, оплодња...



Папагај - хулиган :) :) :)



Опуштено - танге:



Ана, ово ко да су нас на ади ономад сликали... :)




Фаул :)



Заштити се!!! :)



Шорт кат...



Навијачи...



Немам коментар :) :) :) :) :)



:rofl
28
Терен / Dali je Zenga normalan??
December 15, 2005, 11:13:40 PM
Quote from: "Maj 25"debilchine, koje su gadjale telefonom onog ustashu u Beogradu, bi trebalo sebe da smatraju jednim od glavnih krivaca za ovo sranje

Ова и сличне овој теме су толико пута жвакане и прежвакане.
Мислим, јесте да треба бити хладне главе, али и сам знаш да то није лако када играш против мртвих Хрвата!
Јебига, сви знамо шта је иза нас када су у питању мрске нам комшије, да сад не разглабамо политику и не причамо оно што сви знамо, тако да, понављам, тешко је кулирати Хрвате на нашој Маракани.
29
Терен / Dali je Zenga normalan??
December 15, 2005, 11:08:48 PM
Братићи, мислим ја сам сјебан због јучерашњег испадања колико и ви, али немој сада да вртимо причу као да се не знам шта десило.
Мене једино што нервира код Зенге јесте то што је човек био голман, па је као такав мало ударен у вугла.  :(
Рецимо јуче, виделисте и сами, ми постижемо други гол, а Зенга намрштен једнако као и кад смо примили онај у '94.мин...

Е, сад, јуче јесте било грешака, тј. чистом грешком смо примили гол, али признаћете нисмо ни имали среће, дефинитивно!

Пази, 2:0 кад водиш, ја мислим да нема горег резултата!!!
Јер, код 2:0 када примиш гол (2:1), играчи који су смањили предност противничке екипе се "дижу" ненормално, док (неписано правило) код играча који воде 2:0 и приме гол самопоуздање невероватно пада!
То се и јуче десило. Виделисте и сами, док смо водили 2:0 сасвим лепо смо играли, већ кад су мртви французи смањили водство, већ су наши почели да се грче.

Но, јебига, идемо даље...
Главу горе, мада је то јако тешко у оваквом тренутку, али сад немамо друге, него да бодримо НАШУ ЗВЕЗДУ до дупле круне!

ХРАБРО - ЈУРИШ У НОВЕ ПОБЕДЕ!
30
Пивница / Nagradna Igra...
December 15, 2005, 05:42:01 PM
Quote from: "Maj 25"Pa zar nije realno da je vlasnik sajta od pochetka bio u talu sa organizatorom igre  :)  namigivanje

Мојне тако. :)
Киза је ипак демократски настројен, мислим ово је било чисто ко слобини избори, ееее...  :finger
31
Пивница / Nagradna Igra...
December 15, 2005, 05:38:15 PM
Јеботе Кизо, а ја мислио да је Лале мајстор клаџе...

Него, ош да ми даш дрес да провозам један круг?!  :D
32
Пивница / Трубаци на северу?
December 15, 2005, 03:58:58 PM
Quote from: "Majka Mara"A jel čuo nekad neko od vas kako uživo na trubi zvuči kada se odsvira naša himna "Dobro znaj"?

Е, Мајка  :D  ја ћу ти кажем - звучи до јаја!!!
Али, нема везе, мислим - јебеш трубаче!  namigivanje

А техно обрада "Добро знај"  - мислим да би и то звучало, онако - мрак!  namigivanje

"РИГАРД ТУ ЈУ!"  :)
33
Северна трибина / U vezi Strazbura...
December 15, 2005, 03:52:26 PM
Quote from: "Radza""....ауто уз опаске - "мртви французи" и сл. Риба ме гледа, мисли да ћу да је поједем...
А ја јој кажем "сестро, испала ми Звезда, можеш и да ми запалиш ауто, не интересујеме..."
:lol:

bas me malo oraspolozi ....

Па ето тако брате.  namigivanje
Мислим, данас ми је већ мало бедак и за ауто, али јуче... Ма све ми је било равно...
34
Пивница / Sta radite...?
December 15, 2005, 02:25:15 AM
Или:

ПОБЕДА ИЛИ ПОРАЗ... ТО НАС МАЊЕ ЗАНИМА...
БОРИТЕ СЕ ЗА ГРБ НА ГРУДИМА!!!


СВЕ ПРОЛАЗИ
ЗВЕЗДА ТРАЈЕ
35
Пивница / Трубаци на северу?
December 15, 2005, 02:21:34 AM
Знам да је било и на дербију.
ОК за мртве трубаче ( јебига - вечерас ми је све мртво... ), али мислим да би далеко боље фазон ДЈ и то подигао атмосферу...
Ипак је већина људи у том фазону...
36
Пивница / Sta radite...?
December 15, 2005, 02:19:31 AM
Е, знам да је бедак дугачак, али нема главе доле!!!
Па јел смо делије или нисмо?!

ОООО, МИ ЗВЕЗДИ ПЕВАМО
И КАДА ГУБИМО И КАДА ВОДИМО
ЗВЕЗДИ ПЕВАМО...
37
Северна трибина / U vezi Strazbura...
December 15, 2005, 02:16:34 AM
Браћо, зна се - УЗ ЗВЕЗДУ И СРБИЈУ ОНДА КАД СМО НАЈПОТРЕБНИЈИ!!!
Сви на маракану!!!

НИСУ НАС СЛОМИЛЕ ОВЕ ТЕШКЕ ГОДИНЕ
ЈОШ НАС САДА ИМА ВИШЕ ЗБОГ ТЕБЕ
ПЕВАЈТЕ, СКАЧИТЕ, ЛОМИТЕ И ЛУДУЈТЕ
А ТИ ЗВЕЗДО ИГРАЈ ФУДБАЛ - БОРИ СЕ...


Значи сморио сам се много!
Пукнемо од мртвих француза, изађем од ортака на коњарнику (где сам гледао текму), удари ме риба са југићем... излазим из кола и дивљам, шутирам свој ауто уз опаске - "мртви французи" и сл. Риба ме гледа, мисли да ћу да је поједем...
А ја јој кажем "сестро, испала ми Звезда, можеш и да ми запалиш ауто, не интересујеме..."
Бедак...

СВИ УЗ ЗВЕЗДУ!!!

КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!!!
38
Пивница / Трубаци на северу?
December 14, 2005, 07:27:15 PM
Quote from: "Majka Mara"
Quote from: "Maj 25"A sad realno, shta bi trubachi mogli da sviraju osim Djurdjevdan je???

Realno, mogli bi da sviraju sve!
Ako navijačima treba da 5 minuta da nauče novu melodiju, trubačima je dovoljno jednom da je čuju.

Управо!
Могли би да свирају све песме, ту нема дилеме, али реално - који ће нам курац трубачи на северу!
Бубњеви су сасвим довољни да подгреју атмосферу...  namigivanje
Елем, готивно је било - ако се сећате - на ЦЗ-Селта, оно озвучење + дј + химна ... ма лудило, зар не...? ( техно се пуштао... цирка, дувка, хаос... победа... ма све је било до јаја... )
39
Пивница / Postovi koje pamtite
December 14, 2005, 12:40:50 AM
Да, да Анчи, добро ме подсети :)
Значи ово је још луђи топик...
Имате линк, па... уживајте...! :D
40
Времеплов / ORGANIZOVANO NAVIJANjE
December 14, 2005, 12:36:40 AM
Избунарих овај топик још од фебруара ове год.

Па, мислим да би било лепо да на неки начин резимирамо или ти сагледамо где је навијање на нашој сцени данас.
Мислим, на којој смо лествици данас, у односу рецимо на пре десет - петнаест година.

Моје је мишљење да смо доста, доста узнапредовали. Да се искристалисало данас ко је ко на нашој навијачкој сцени.
Осим тога, истакао бих и то да је ( као што сви знамо ) иза нас један период, веома тежак, који смо пребродили и у тим тешким годинама успели да (п)останемо оно што јесмо.

Погледајте рецимо кореографије наше од пре десетак год и ове које данас правимо...
Затим, ниво организације је на веома завидном нивоу ( говорим о нама - Делијама ) данас. Мислим, постојала је јако добра организација Севера и у годинама које су иза нас, али данас је то баш баш на завидном нивоу.

Е, сад, има ту ствари на којима треба порадити још.

Опет, на првом месту - то је певање/навијање.
Поготово када је реч о великим текмама где долази много позера, затим и много оних који не знају текстове и шта ти ја знам.
Но ово је толико већ прежвакана тема о којој нема ни потребе више трошити речи, већ треба прећи на дела... ( а и то се ради... ).