Quote from: "Mikelandjelo"Од ове екипе, ваљају: Чича, Александров, Јоровић, Антић, Драгићевић и ту се отприлике круг завршава. Остали су просечни или исподпросечни играчи. Можда би се ту могао угурати и Буркс, јер ми није јасно да плеј са НБА педигреом, коликим толиким, не може погодити два слободњака на мечу, о улазима под кош да не говорим. Можда једноставно није у форми.

Па то што си ти набројао је прва петорка,осим Јоровића који још не игра,али си додао Буркса...По мени Мишановић заслужује више да игра,јер је дечко једини прави центар у нашој екипи,а што се Буркса тиче,и ја мислим да није у форми,јер видело се на утакмици против Химкија како добро може да одигра,и мислим само да му је шут за 3 поена мана...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Ако нам је Мишановић (грађен ко лизалица) једини прави центар у екипи онда ми још и супер пролазимо и да певамо што смо и "оволико" урадили у сезони.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Нећу открити топлу воду ако кажем да је највећи кривац Шакота, али ово што он ради са нашим клубом је стварно невероватно. За годину и по дана он није уиграо нити једну акцију! Још гори је његов педагошки приступ-у играчима једноставно нема жеље за победом, једино што видим је страх од грешке јер следи-клупа (из свих правила се изузима Гуровић). Не знам на основу чега је стекао ту високу ''репутацију'', код нас се ни најмање није доказао, ништа није донео ново и боље у односу на Трифу...
Гуровићу свака част за већину игара ове године, али оно са судијом је стварно био тежак кретенски потез и мислим да чак и казну заслужује. У тренутку кад смо можда и хватали прикључак он све засере и још унесе толико негативне енергије у екипу да одмах у следећем нападу падне нова техничка. Ужасно се срозао у мојим очима, не може његова нервоза бити изнад интереса клуба...
На крају сматрам да и није толика штета ако испушимо за УЛЕБ следеће године, таман би могли да се вратимо на први план који је Жикина управа донела-базирање тима на младим играчима! Милошевића, Стеву, Александрова и Тадију одмах гурнути да играју по 30 минута, можда и овог Краснића (чини ми се) кога искрено никад нисам видео на паркету, али чим се скида ваљда вреди нешто и уигравати екипу за нашу чувену ''следећу сезону''. На лето узети још пар талената, ваљда и наша школа избаци неког и тиме створити окосницу... Старије до краја ове сезоне ротирати као подршку и то само ако су у форми. Па боље је ваљда Игор да стиче искуство него да му минуте троши Буркс који ''није у форми''... Лакше би и ми поднели, чини ми се, да гледамо грешке клинаца од 20 година који тиме сазревају, него шатро искусних играча којима ето ''баш те вечери ништа не полази за руком''.

QuotePUK'O SAM
Košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović tvrdi da je nepravedno isključen s meča protiv FMP i da posle svega odlazi iz Srbije

Kriza Crvene zvezde ulazi u još nepodnošljiviju fazu za klub s Malog Kalemegdana. Posle izgubljene trke u Jadranskoj ligi, crveno-beli su se oprostili i od Kupa, jedinog trofeja koji su osvojili prošle sezone. Ono što će biti upamćeno mnogo više od poraza od FMP, jeste isključenje najboljeg košarkaša Zvezde Milana Gurovića posle sukoba sa sudijom Milijom Vojinovićem.

Televizijske kamere zabeležile su trenutak kad je Čiča pljunuo arbitra koji ga je prethodno isključio. Dan posle incidenta, Gurović u razgovoru za Kurir tvrdi da ga je sudija provocirao i da mu je pukao film kad ga je ovaj na kraju i isključio.

- Kad god napravim faul, sportski podignem ruku. Isto sam uradio i na meču protiv FMP kod prvog i trećeg faula. Međutim, drugi i četvrti faul nemaju veze sa životom, a oba mi je dosudio Milija Vojinović. Taj čovek ima problem sa mnom još od prošle godine - priča Gurović.
Opisujući scene iz 29. minuta, kad je isključen iz meča, košarkaš Crvene zvezde tvrdi da je sudija Vojinović prvi počeo s provokacijama.

- Posle tog faula, Vojinović me je uhvatio za kukove, ne bi li mi objasnio nešto. Sklonio sam mu ruke i rekao: "Nemoj da me diraš!", posle čega je on, onako sujetan, krenuo ka zapisničkom stolu da mi dosudi i tehničku grešku. Krenuo sam za njim i on se iznenada okrenuo, a kako smo bili vrlo blizu, sapleo se o moju nogu. Misleći da sam ga namerno sapleo, što nema veze s istinom, podigao je obe ruke i isključio me. E, tada mi je puk'o film. Bukvalno sam zapenio i počeo da vičem na njega, kad mi je, verovatno, nešto izletelo iz usta. Znam sigurno da ga nisam pljunuo, ali u onakvom afektu nisam mogao da kontrolišem da li će mi pljuvačka izleteti iz usta.

Gurović kaže da ne može da veruje da se stalno čeka neka njegova greška kako bi se u javnosti o njemu stvorila loša slika.

- Uvek sam ja negativac. Poslednje dve godine uporno gradim dobru sliku o sebi, jer ne želim da me pamte kao nekog probisveta kad budem otišao iz Zvezde. Nemoguće je da me strane sudije u ULEB kupu tretiraju na jedan način, a jedan Vojinović kao nekog juniora. E, pa ne može, ne dam na sebe.

Najkorisniji igrač prve faze ULEB kupa na kraju razgovora za Kurir kaže da mu je svega preko glave i da će sigurno otići iz Srbije.
- Posle svega, jedva čekam da odem odavde. Kad nam je zemlja korumpirana, nije ni čudo što je sport otiš'o u k...c. Borac sam i ne trpim nepravdu, ali ne mogu više da izdržim, puk'o sam. Šta mi treba da trpim uvrede Grobara, a sada i ovo sudijsko ponižavanje? Sam se borim, umoran sam od svega. I kola moraju posle određenog vremena na servis, a kamoli čovek.

NE MOGU SAM

Gurović ističe da bi Zvezda izgubila u Kragujevcu i da nije bio isključen, a kao razlog poraza navodi činjenicu da se igra tima previše zasniva na njemu, iako je već na ivici snaga.
- Izgubili bismo od FMP i da sam dao 100 poena, jer su igrali bolje, dok smo mi u krizi. Ne može Zvezda da zavisi od Gurovića. Istrošen sam, igram skoro svaku utakmicu po 40 minuta. Pitaju se zašto sam bio loš u polufinalu Kupa? Pa, zato što nisam želeo da spominjem koliko sam umoran, da na nozi imam žulj od sedam centimetara koji me strašno boli, da mi je rame povređeno. Uvek ću sportski čestitati boljem, ma koliko teško podnosio poraze.

Извор Курир...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Нажалост дешава се оно што су многи предвиђали... Гуровић је све уморнији, а са умором долази и пад форме... Мора се наћи начин да се Гуровић растерети. Ако смо изгубили све шансе у Јадранској нека мало искулира са играњем у њој...тојест што мања минутажа, а то важи и за мечеве у домаћем првенству када би требало да га растерете максимално сем у најбитнијим утакмицама...

QuoteКошаркашки клуб Војводина протестовао је због инцидената на четвртфиналној утакмици Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу, на којој су навијачи Црвене Звезде играче новосадског тима гађали експлозивним направама и бакљама.

Војводина је у саопштењу подсетила да је једна експлозивна направа у главу погодила играча новосадске екипе и младог репрезентативца Србије Ивана Паунића.

Паунић је на челу задобио рану изнад обрве левог ока, на глави има расекотину величине два центиметра и оштећена му је бубна опна.

"Све се то одиграло пред очима организатора, судија и руководства Кошаркашког савеза Србије, али они до сада нису реаговали. Поставља се питање може ли млади спортиста да одигра утакмицу, а да притом не стрепи да ли ће неко из публике да га повреди, да му угрози здравље, каријеру или чак сам живот", наводи се у саопштењу.

Војводина је, такође, протестовала и због тога што навијачима новосадског клуба није омогућено да током првог полувремена присуствују утакмици, иако су претходно најавили свој долазак и обезбедили улазнице.

"Навијачи Црвене Звезде имали су посебан третман, који су обилато искористили уношењем експлозивних и пиротехничких средстава, проузроковали више озбиљних инцидената који могу довести у питање чак и саму регуларност утакмице", наводи се у саопштењу.

Војводина је додала да подржава одлуку кошаркашких органа да се зарад даљег развоја кошарке у Србији организација такмичење повери "мањим" центрима.

Организатори су, међутим, према саопштењу Војводине, показали "потпуно непримерене реакције како према дешавањима у самој дворани, тако и према навијачима ван и у спортском објекту".

Утакмица Црвена звезда - Војводина играла се у петак, а дуел је добила београдска екипа са 86:63.

Када помислим на наш КК, крећем да добијам лагану вртоглавицу која је праћена стресом и мучнином у стомаку. :bes

Гледам по неким форумима вамо тамо сви ће да навијају за химки да нас разбије да би шакота отишао јер уколико испаднемо добија сигурно отказ.Да се разумемо Шакота је доста грешака направио од форсирања неких играча и нефорсирања младих играча,од лоших поставки саме игре,од базирања игре на само једном играчу,довођење играча који нису достојни да носе Звездин дрес..итд дакле много грешака.Али што сад од њега тражити нон стоп оставку и немам појма шта,полако људи ништа није готово куп смо изгубили срамно,јадранска је небитна,али првенство је најбитније а до њега има још времена.Немогуће да је Шакота тек тако изгубио осећај да буде тренер.Треба по мени сад стрпљења истрпети га и видети до краја сезона шта ће да уради и готово.Па погледајте у фудбалу и то страном колико се тренер трпи не тражи се резултат одмах...друга ствар да нам дође било који други тренер не можемо да кажемо да имамо тим па да нам само тренер фали тешко би било ко нешто боље урадио.Сурова реалност је да смо ми 4-ти клуб у кошарци у земљи изузмите само навијаче нас Делије и видећете да по свему другом смо далеко испод фмп-а,хемофарма и глодара...и то је једноставно тако.У фудбалу рецимо смо највећи и најбољи клуб у земљи где сваки играч из земље жели да игра код нас док у кошарци смо ми тек 3-4 опција.Још један манир лошег клуба нам је катострофалан рад са млађим категоријама па погледајте у првом тиму нам је само Драгићевић из млађих категорија дошао до првог тима...то се тако не ради уколико желиш врхунске резултате,јер ми нисмо толико богати да доводимо добре оформљене играче који би нам доносили резултате већ треба да правимо играче.Сваке године се зато прави нови тим.Надам се да ћемо проћи Химки и онда ће све изгледати лепше :)

Ја сам одувек био против одстрела тренера, али мислим да је Шакота неким својим потезима претерао. Ја не знам како га није срамота да каже да смо слабији него прошле године, па ко му је састављао тим, а при том и најскупљи тим у Србији. На почетку сезоне се обећава не знам шта, а сваке сезоне прднемо у чабар, сваке године имамо све лошију екипу.

Quote from: "Skrimo"Надам се да ћемо проћи Химки и онда ће све изгледати лепше :)

Поред онаквог тренера, који кочи играче уместо да их пусти... Нема шансе.

Моје мишљење је да смо ми далеко од тога да смо тек четврти клуб у земљи... Вјероватно се неко неће сложити са тим, али по мени имамо најјаче играче, најдужу клупу и по именима најбољи тим...Е сад све то нажалост негативно догради Шакота и ми смо ту гђе јесмо...Мене мучи нешто друго. Прошле године смо у ово доба газили глодаре, узели куп, добро се држали на Јадрану и у УЛЕБ купу нисмо били лошији него ове. На крају сезоне смо попушили и опет смо изгубили титулу. Надам се да Шакота свјесно ради другим начином, наравно у обрнутом редоследу. Зато му треба већ данас рећи, ради шта хоћеш, али на крају се мора узети титула, ако изгубиш летиш...

Иначе данас идемо даље!!!!

Не знам колико сте пратили финални турнир, али ако нисте, обратите пажљу на Алексеја Нешовића. Код нас је био један у низу ''неталената'', а чини ми се да би могао да објасни Бурксу многе ствари из области кошарке (чини ми се да овај ''наш'' не зна ни којим се спортом бави)... Што се тиче Буркса, мислим да гори шут у животу нисам видео... А о Гуровићу нећу коментарисати... Ипак га превише ценим да бих могао да напишем оно што ми се врти по глави... Само ми није јасно да најискуснији и најбољи играч у овом нашем тиму на последње три утакмице добије техничку на једној, а на другој искључујућу...

Quote from: "curva_nord"а чини ми се да би могао да објасни Бурксу многе ствари из области кошарке (чини ми се да овај ''наш'' не зна ни којим се спортом бави)
Бурксу бих и ја неке ствари могао показати иако никад нисам тренирао баскет, он је крш играч, један од горих странаца које смо имали.
Quote from: "curva_nord"
...А о Гуровићу нећу коментарисати... Ипак га превише ценим да бих могао да напишем оно што ми се врти по глави... Само ми није јасно да најискуснији и најбољи играч у овом нашем тиму на последње три утакмице добије техничку на једној, а на другој искључујућу...
Његови играчки квалитети су неспорни, али понашање је за сваку критику, понаша се као шериф, нико му ништа не сме. То није добро за тим...
Шакота одлази !!!

Фратриа је у хали у Русији заједно са Ултра бојсима.
Имају и транспарент: Русија чува Косово.
..baklje gore, pesma cigana...

Водимо тренутно 59-42 :ruke  :ruke  :ruke
color=red]Siamo nati per amarti e viviamo per seguirti! RSPG[/color][/i]

Гледам и неверујем... Очигледно да је онај Химки јак само на папиру... Не знам како другачије да схватим да их ми водимо 20+ разлике, а да не можемо да добијем ФМП... Али добро, мало за промену, није лоше. Надам се да је то оно темпирање форме... Сад долази Реал, и требало би да их дочекамо у још врелијој атмосфери него у лигашком делу... Све похвале за УБ и Фратриу!

не верујем да су тако лоши јер су задњих 14 дана победили Цска и Динамо. Цска са чак 16 разлике.

ево мало са СЦ:

Nepredvidiva Zvezda čeka Real


Himki - Crvena Zvezda 76:93 (11:26, 26:25, 20:22, 19:20)

Košarkaši Crvene Zvezde su napravili pravi mali podvig plasiravši se u četvrtfinale ULEB Kupa, pošto su i u revanš meču prve eliminacione runde ovog nadmetanja pobedili Himki, ekipu koja je minulih dana na domaćoj sceni uspela da nadigra oba ruska predstavnika u Evroligi, moskovski Dinamo i CSKA.

Posle trijumfa od 12 razlike nad favorizovanim protivnikom u Beogradu, "crveno-beli" su poraženi od Partizana u Jadranskoj ligi a potom eliminisani već u polufinalu nacionalnog Kupa Radivoja Koraća pa se u njihov uspeh u Moskovskoj regiji prilično sumnjalo, što su izabranici Dragana Šakote demantovali na impresivan način.

Predvođeni Vukom Radivojevićem prvotimci kluba sa Malog Kalemegdana su u prva četiri minuta utakmice agresivnom odbranom sprečili rivala da postigne koš, a dotadašnjih 0:9 se vrlo brzo "pretvorilo" u 3:15 kada je upravo organizator igre gostiju pogodio trojku. Šut "spolja" bio je glavno oružje Šakotinih pulena u uvodnim trenucima revanš meča osmine finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, pa je baš to i bio razlog što su uz samo dva promašaja od šest pokušaja van linije 6,25 igrači Zvezde vodili sa 8:20 već posle 7 i po minuta.

Nije "crveno-belima" ni osamnaest poena razlike iz prve deonice previše "udarilo u glavu", jer su uz odličnu podršku svojih navijača, kojima su pomogli prijatelji iz redova pristalica moskovskog Spartaka, tokom druge četvrtine održavali prednost na oko 15-ak poena, čemu su najviše doprineli razigrani Gurović, ali i Burks koji je posle osam mečeva bez pogođene trojke - dve postigao upravo u tom periodu susreta u Rusiji.

Već u trećem minutu drugog poluvremena Zvezda je posle trojke Miloševića stekla velikih 42:62 u svoju korist, što je uz "+12" iz prvog odmeravanja snaga sa Himkijem itekako nagoveštavalo prolazak u narednu rundu. Veliko čudo koji bi to sprečilo - nije se u nastavku utakmice desilo. Za razliku od većine ovosezonskih nastupa, vice-šampion naše zemlje nije se oslanjao na kvalitete pojedinca već su svi na parketu ravnopravno delili i napore i učinak, pa uspeh nije izostao.

Nakon ubedljive pobede, do koje su "crveno-bele" predvodili Gurović sa 21 poenom, Milošević sa 13, a Radivojević i Antić sa po jednim manje, Beograđane u četvrtfinalu očekuje pobednik večerašnjeg duela Real - Alba, u koji Madriđani ulaze sa prednošću od "+9" iz prvog susreta.

Quote from: "curva_nord"Гледам и неверујем... Очигледно да је онај Химки јак само на папиру... Не знам како другачије да схватим да их ми водимо 20+ разлике, а да не можемо да добијем ФМП... Али добро, мало за промену, није лоше. Надам се да је то оно темпирање форме... Сад долази Реал, и требало би да их дочекамо у још врелијој атмосфери него у лигашком делу... Све похвале за УБ и Фратриу!

Јеси могао да верујеш кад смо разбили Реал или Уникс!?И немој да лупаш,Химки јак на папиру,а јеси можда гледао како су разбили Динамо или како су добили ЦСК?Него је ствар у томе што смо ми одиграли срцем и што је коначно Гуровић имао подршку саиграча,и имали шут за 3 поена изнад просека,е у томе је кључ победе...
И свака часта Ул и Фратрии..Мислим да су транспаренти били са добрим порукама... :ruke
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Quote from: "Ivan_FCRS"И свака часта Ул и Фратрии..Мислим да су транспаренти били са добрим порукама... :ruke

Пардон,УБ и Фратрии...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

QuoteLejvor Postel u Crvenoj zvezdi
Bivši košarkaš Njujork Niksa, Juta Džeza, Olimpijakosa i Ostendea, Lejvor Postel novo je pojačanje Crvene zvezde.

29-godišnji Amerikanac visok 197 cm, igra na pozicijama beka i krila, a ovu sezonu započeo je u ekipi belgijskog Ostendea za koji je u 10 mečeva ULEB kupa prosečno ubacivao 13 poena uz 4 skoka.

Najbolju partiju prikazao je protiv Montepaskija kome je ubacio 30 poena, a u Evropi je prvo krajem 2004.godine nastupao za Olimpijakos.

U NBA ligi Postel je tri sezone igrao za Nikse gde je bio zamena Alanu Hjustonu i Latrelu Sprivelu.

Njegov dolazak u Beograd očekuje se u sredu, a ako prodje lekarske preglede potpisaće ugovor sa crveno-belima do kraja sezone..

Изгледа да од Рајса нема ништа...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!