Делије Онлајн

Делије Кафе => Северна трибина => Topic started by: Anonymous on December 18, 2003, 08:49:43 PM

Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on December 18, 2003, 08:49:43 PM
Evo par konkretnih intervjua iz danasnjih novosti, malo je opsirno ali vredi procitati.


I HRVATI su se dozvali pameti... Shvatili su koliko je ona liga u staroj Jugoslavji bila jaka. Otuda i iz Hrvatske poziv za ponovno fudbalsko udru
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: delija_pariz on December 18, 2003, 09:10:45 PM
ma ko im jebe mater popeli su mi se na kurac oni i njihova liga.

u svakom sportu mozemo da im drzimo lekciju tako i u fudbalu. Oni su u mnogo vecem sranju nego mi, tako im i treba, to su i trazili, neka sad uzivaju.

Zajebali smo nasu kosarkasku ligu (koja je jedna od jacih) zbog tih pedera, jel treba sad da sjebemo i ono malo fudbalske lige sto imamo.

Kakav bi to kvalitet bijo???????? Pa dinamo i Hajduk nisu ravni sartidu i OFK-i pucaju od indijanaca svake godine.

A sa navijackoj aspekta nista nebi donelo osim manje gostovanja, i vise decurlije zeljna jebenja ustaske keve
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on December 18, 2003, 10:42:48 PM
Vidi, ja sam za to da se igra, ali kako nema navijaca, kako se nece ici u split u zagreb, a niti oni ovamo, onda ipak NE toj ligi. Priznacu, njihova liga je za nijansu bolja od nase. Sto se ne moze reci za kosarku. White Power je lepo i argumentovano objasnio razlike izmedju nase i njihove kosarke, i ja se sa njim u potpunosti slazem. Nasa kosarkaska liga je sasvim zadovoljavajuca. Takodje ima moju podrsku sto se tice toga da li trebamo da oteramo Zmaga Sagadina.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: gogili on December 19, 2003, 12:29:38 AM
Onakva liga kakva je bila za vreme srj nikada nece biti- nikad -makar i jednog dana dozvolili gostovanje navijaca.

Prvo uveden je novi zakon, i bice u punoj snazi ukoliko zapocne takva liga.
Drugo, po meni, bice toliko ta liga ispolitizirana, toliko vodjena sponzorima, medijama i ostalim nesportskim likovima da ce bar prvih godina biti u totalnom haosu, tacnije ulazice timovi koji najmanje to zasluzuju ( primer kosarka: Lovcen, Siroki i sl sranja) da od onog sportskog duha koji jeste vladao za vreme stare Yu nece biti ni traga.
Nikada se necemo dogovoriti o samom takmicenju, uvek ce neko biti nezadovoljan. Stalno ce neko pretiti da izadje ukoliko se zahtevi ne ispune.
Ako prvak te lige ne bude iso direktno u LS , ili bar u kvalifikacije za LS gubice svaku dalju vezu sa borbenoscu. E sad zamisli da ta liga zameni nasu, tj. da samo odatle timovi idu u Evropu, kako ce to tek osiromastii i onako vec nase siromasne timove...a da nekazem, ako niko od nasih timova ne izbori mesto za evropu- duvamo ga godinu dana!
Jedino ako uporedo sa nasom ligom timovi budu izborili neko mesto za evropu onda, tu vec ima materijalne koristi...da imamo par ekstra timova u evropi...
Dalje, ona divlja gostovanja, neorganizovanost policije vise se nikad nece ponoviti. Znaci moguci susreti navijaca, vec sad mozes da zaboravis, mozda u nekoj stranoj zemlji. a za to ti nije potrebna regionalna liga , vec dva mobilna telefona.
tako da nevidim neku veliku korist od te lige, sem par timova koji ce napuniti stadion, i doneti nekim ljudima nevidjenu kintu.,.,...primer kosarka, prve godine pionir krcat navijanje do jaja, a sad, tek druga godina, i vec se vidi razlika, ....e tako ce biti i u fudbalu, osim ako  nam ne omoguci izlazak u evropu(tacnije tim vise u kvalifikacijama za LS)
Mozda neka regionalna al bez hrvata i slovenaca, mozda sa nekim drugim zemljama de su kakva takva gostovanja moguca, ipak i levski cska, steaua, vardar, zeljeznicar, sarajevo i sl su zanimljiviji od kom-a, javora i sl...mozda....
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Radza on December 19, 2003, 01:17:47 AM
Bez  sagledavanja problema sa nekih drugih aspekata, vazniji i ozbiljnijih,  sama liga gubi na smislenosti iz razloga koje je naveo i gogili, bez sumnje - to bi bio 'original falsifikata' u svakom pogledu.

a dzajic je najobicnije profitersko govedo, kojeg ne interesuje nista sem mogucnost punjenja sopstvenih dzepova, za to bi prodali i rodjenu majku, zemlju, i sa djavolom 'u kolo' se uvatili.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Ljubitelj_dima on December 19, 2003, 01:21:21 AM
Ova tema se provlaci vec dosta dugo,ali definitivno jos uvek nije zrela situacija za zajednicku ligu.
Sigurno da bi bilo i pozitivnih i negativnih strana ove potencijalne lige.

Nas klub bi sigurno izvukao veliku materijalnu i medijsku korist iz svega jer trenutno nema publike na stadionu,sponzori takodje ne daju bilo kakav siguran izvor prihoda ,a sve se svodi na pusto prezivljavanje od prodaje igraca,sto se tice medija iluzorno bi bilo govoriti u kolikom smo zapecku zbog glodara u zadnjih godinu i vise[ali neka,nicija nije gorela do zore].E sad,ako se uzme u obzir ko je najpopularniji klub na ovim prostorima,ko ima najvise smeka za "takve" meceve i ko ima najverniju publiku jasno je predhono napisano.

Ipak kao sto Kiza rece nema gostovanja!?,nema tu rivala koji su veci od nas i sa kojima ti je cast i prestiz igrati,sve bi se svelo na meceve iz mrznje,ne kazem da derbi ili mec sa hrvacanima nema draz ali ipak mec sa ino ekipama je bar meni bez premca.Mislim da mi kao navijaci stoga ne bi puno napredovali jer trenutno nemamo konkurenciju u bilo kojem segmentu navijanja na ovim prostorima,daleko od toga da smo idealni i da nam sve na tribini stima.Uzimajuci jos i pedersko i licemerno ponasanje komsija i stalno neko kenjanje na nacionalnoj osnovi putem medija kao i njihovu zelju da te uvek izvacare u toku meca ,a posebno njihov nicim opravdan nadmeni pogled na sve ostale, svaki normalan covek citaj srbin popizdi  ...malo li je mana ...

Ali kada bi se tu ukljucili i klubovi iz grcke,bugarske i turske recimo ovo pitanje bi dobilo drugu dimenziju,tu s lazem sa Gogilijem 100%.Mozda izgleda utopijski ali moje misljenje je da istok treba da igra zasebnu ligu sampiona i da dve najbolje ekipe igraju polufinala sa dve najbolje ekipe sa zapada i tek tada se mozemo nadati nekom uspehu u evropi,kad kazem uspehu mislim na sve timove istocne evrope koji su namerno svedeni na marginu od strane bogatih zapadnjaka.Sigurno da i ovaj sistem ima mana i sigurno da je lepse ugostiti nemce ili zabare ali sta to vredi kad uvek ispadnes pre nego i pocne ono pravo i opet cekas narednu godinu i opet isto i dokad?Mislim po nas bi neke promene dobro dosle jer definitivno ne nalazimo resenje u evro takmicenjima, tu smo tek koliko da postojimo,a to za nas nije dovoljno.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: supreme on December 19, 2003, 10:43:38 AM
Quote from: "KizaLion"Priznacu, njihova liga je za nijansu bolja od nase.

Mislis zbog toga jer kod njih igra INTER iz Zapresica?!  :lol:  :D
Ma, nisam ja za tu pricu...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Raspucin on December 19, 2003, 10:43:45 AM
Nije to izlaz iz teskog stanja. Mi imamo jedan problem o kome se u javnosti malo govori, o kome se , koliko mi se cini, jos niko nije potrudio da da ozbiljniju analizu.
Naime, poslednjih godina nama provincija umire, veliki je broj novopridoslih u Beograd, a jos vise se ovde stapaju privredni i finansijski tokovi. I kao posledica se javlja da klubovi poput  Zeleznika, Obilica, OFK Beograda pocinju igrati gotovo prvorazrednu ulogu u ligi. I oni to postizu bez narocite sudijske pomoci, bez pritiska na ljude iz saveza - koncentracijom igrackog kvaliteta uspevaju dakle.
To je dobro za njih, ali je lose za fudbal. Jer kragujevacki Radnicki ne moze opstati u ligi, slicno je sa niskim, a ti klubovi bi imali prosek od preko deset hiljada gledalaca kuci. Nakon propasti privrednih giganata poput Zastave ili Ei Nis, ovi klubovi nikako da stanu na noge. Umesto toga - imamo timove bez navijaca, bez valjanog terena koji igraju sjajno, disciplinovano.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: sale on December 19, 2003, 11:15:16 AM
PROTIV!

I protiv bilo kakvog povezivanja sa Bugarima, Rumunima, Grcima, Bosancima, Madjarima, Cesima, Austrijancima... ili jebenim Japancima  :D

Od sledece godine promenjen je sistem takmicenja u Kupu UEFA, posle par kola formiraju se grupe, bice vise utakmica i popravice se kvalitet... u medjuvremenu "nije lose" odmoriti se u Krusevcu  :bes mi ionako vec duze vreme ne mozemo da spojimo dobro odigrane 3/4 utakmice!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: DelijaHH on December 19, 2003, 12:19:55 PM
Ja sam protiv te lige-pa bila ona sa ili bez gostujucih navijaca! To za mene nije vazno. U sustini podrzavam Deliju iz Pariza!

Mrzim Hrvate i ne zelim da imamo ikakav posao sa njima!Ne zaboravite da je najveca uvreda u "njihovoj ruznoj" kad ti kazu Srbine sad tim otpadom tj. smecom od ljudi ne trebamo imati nista zajednicko! Htjeli su svoju drzavu-imaju je, htjeli su svoju ligu- imaju je, e sad kad im je klupski fudbal  u k...., neka sami rijesavaju svoje probleme! Boli me ona stvar za Rijekom, Osijekom, Varteksom, Interom, nekim Kamenjem i CiBALIJAMA!

Sta nas nisu prije par godina zvali u to jugoslavensko sranje kad je Croatia igrala u LS? Sad, kad se je Partizan kvalifikovao za najbolje evropsko klupsko takmicenje i kad ostali nasi klubovi kako-tako igraju, a oni ne, onda bi oni opet sa nama. I to uvijek kad njima zaskripi! E, evo vam ga...

I osim toga, Kizo, po cemu je njihova liga bolja? Ogledalo kvaliteta je Evropa, a u zadnje dvije godine oni sigurno nisu bili bolji od nas!

Mi imamo pametnijeg posla.Umjesto da Dzaja i onaj crno-bijeli mamlaz fantaziraju o sfrj-ligi, bilo bi im pametnije da razmisljaju kako bi se srpski fudbalski centri u Nisu, Kragujevcu, Krusevcu i Subotici poboljsali, pa da i ti klubovi budu novi "Sartidi", a ne neki Dvori i Komovi.

Hvala dragom Bogu da Uefa takva takmicenja brani!

NIKAD VISE ZAJEDNO!!!
:bes

Sa Hrvatima ne treba pricati, nego im samo metak u celo dati
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Ultra klan on December 19, 2003, 02:55:36 PM
Potpuno se slazem sa Delijom HH!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: JEZGRA on December 19, 2003, 03:35:16 PM
Quote from: "delija_pariz"
u svakom sportu mozemo da im drzimo lekciju tako i u fudbalu. Oni su u mnogo vecem sranju nego mi, tako im i treba, to su i trazili, neka sad uzivaju.

Ah sva
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: MIKI on December 19, 2003, 07:25:53 PM
Ja i sam neznam dal sam sa ili protic te lige. Ta Liga bi imala positivne i negativne strane. Positivne jesu, da bi bili Stadioni Puni i Clubovi bi dobili vise Para od Karata Navijaca. A negativno jeste da su Hrvati najveci Pederi. Neptreba sa njima nikakav poso uraditi. Ko ih jebe glupu.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on December 19, 2003, 10:28:57 PM
Ja znam izlaz iz teskog stanja. Da se vrati liga kao pre 8-9 godina, sa 12 klubova. Po ugledu na hrvate. Da se smanji broj beogradskih klubova. Imamo previse bg klubova sto nije dobro. Zeleznik, Obilic... bi trebali da budu negde drugde u Srbiji, sto dalje. Ogranicio bih broj bg klubova na 4-5. Zvezda, Pfc, Ofka, Rad i Zemun. Mislim da je to dovoljan broj. Treba oziveti stare fudbalske centre, kao sto je spartak iz subotice, fk becej, iz Nisa jedan klub - Radnicki, Kragujevacki radnicki. Proleter iz Zrenjanina, eventualno 1-2 tima sa Kosova. Treba da bude takva decentralizacija, da moze svaki okrug-grad u srbiji da dovlaci nove talentovane klince, da ima jakog sponzora koji bi bio iz tog grada, trebala bi finansijska pomoc. Ovako bi stadioni bili puniji, razvile bi se (jos bolje) i druge navijacke grupe. Borac iz Cacka bi trebao da stane na svoje noge. Liga sa 12 klubova bi bila resenje.
Drugo, losije resenje je: Da se prva liga podeli u dve grupe: recimo ovako: zvezda u prvoj grupi sa zeleznikom i jos 5-6 timova, u drugoj grupi pfc sa radom, obilicem i jos 5-6 timova, pa  posle najboljih 4 igraju doigravanje. (naprimer)
mora biti veca konkurencija beograda sa ostalim gradovima u srbiji. lose je sto ima 8-10 timova. lose je sto glavni klubovi uvek gledaju da otmu najbolje igrace iz unutrasnjosti, tako da i takvi klubovi steknu neku paru ali propadaju rezultatski bez naj igraca.

Mada to mozda i znaju ovi lopovi iz fsj, pa imaju neke svoje druge planove i namere, oko prodaje igraca i ostalih sranja. fsj-hns
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Casual on December 19, 2003, 10:38:55 PM
Posto je svima vise preko glave neke filozofije i demagogije,kratko i jasno...NE !
Razlog,zasto??? E zato!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Ђоле on December 19, 2003, 10:45:51 PM
Zasto bi igrali tu ligu???Postoji dobit,ali je gubitak mnogo veci!
Zar da se kao i u GY nerviramo sto nam kaznjavaju klub zbog "izgreda navijaca",da hrvati ne budu kaznjeni zbog svojih sranja,da nam oduzimaju bodove i slicno...Neka hvala...NE! :nene
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: UrbanBaby on December 20, 2003, 12:51:56 AM
Kiza je pre godinu dana drzao baner "Inicijativa za dobar fudbal" http://www.eutelnet.com/fudbal/ :)
Predlog o osnivanju Balkanske lige su mnogi podrzali, ali UEFA nije to dozvolila...i meni je bilo zao zbog toga...ali sad kad vidim kakve nebuloze hrvati izmisljaju...raduje me sto uefa ima takav stav!   :lol:
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Delije Zvecan on December 20, 2003, 04:12:01 PM
Trebamo da igramo!!!!Pa zar postoji neko ko bi pre gledao Radnicki obrenovac od Dinama iz Zagreba???????!!!!!!!!!!!!!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Forever Ultras on December 20, 2003, 05:04:18 PM
Za... Ukratko, zbog kvaliteta fudbala i jace lige.. Jedno nevoljno za..

poz,
budimir
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Бока on December 20, 2003, 05:36:26 PM
KRATKO I JASNO NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jesam za stvaranje regionalne  lige sa Grcima - Turcima - Bugarima - Rumunima i Madjarima. NIkako zapadno od Drine i Dunava. Mislim da liga sa Steauom, Olimpijakosom, Panatenaikosom ,AEK-om, Levskim, Galatasarajem, Besiktasom pa cak i Vardarom bi bila dovoljno kvalitetna i atraktivna da bi se u proskeu privuklo 10-15. hiljada navijaca. U najmanju ruku to su timovi podjednake jacine i prvenstvo bi bilo zanimljivije 100 puta.

Digli bi region na veci nivo osnivanjem ove lige. Avio saobracaj, putovanja, gostovanja bi se umnozila. Ovako kurac bi isli u Zagreb na tekmu i korist bi imali samo uzak krug ljudi cak ni sami klubovi ne bi imali nikakvu korist od toga jer bi mere obezbedjenja zahtevale povecanje fin. troskova.

Liga bi bila na nivou Nemacke ili Francuske i to bi bilo sasvim OK za redovno ucesce u Ligi sampiona i Kupu UEFA bez kvalifikacija.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: CZTZ on December 20, 2003, 07:23:41 PM
Ja sam protiv takve lige zbog mogucnosti propadanja manjih klubova, ali sam za ako bi se napravio neki kup na bazi ispadanja od npr 12 timova. Znaci igras 2 utakmice i bolji ide dalje s tim finale da se igra 1 tekma. I recimo velikim klubovima  ne bi dao direktan prolaz za taj kup nego svi klubovi imaju sansu da igraju. Tako da se svi nasi bolji klubovi isto bore za ulazak u taj kup a ne da ih boli sta ce se desiti u prvensvu jer znaju da im je osigaran taj kup ili liga i znaju da kad budu igrali protiv Haduka ili Zelje da ce biti para, a samim tim i kvalitet fudbala u prvenstvu bi se popravio.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on December 20, 2003, 08:24:27 PM
NE  :nene  :bes  :nene  
a ima vas smi
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: DelijaHH on December 21, 2003, 01:54:17 AM
Kizo, onaj tvoj drugi topic potpuno podrzavam!!!

Da od Bugara, Rumuna, Turaka i Grka nema nista, to i meni jasno, samo najvaznije da nikad vise nista ne bude sa vama!

mali tip za nase: manje pricati i fantazirati, a vise u fudbalskim centrima raditi i stvarati sto Kiza kaze-decentralizaciju!

I osim toga, ko kaze da bi sa Jajdukom i Dinamom kvalitet bio visi. Pa pogledajte rezultate naseg KK u ULEB-Cupu??? Tu GAY-liga nam nista nije pomogla, zar ne?
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on December 21, 2003, 01:41:11 PM
To je gotova stvar!! Vi (a i ja) se tu nista nepitate!!!!
Neko rece hoce sa Grcima, Turcima.... Da da da ,al nece oni sa nama!!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Miki,Minhen on December 21, 2003, 06:04:11 PM
Pozdrav svima!!! :ruke  :ruke  :ruke
Ja podrzavam tu ligu,makar i sa k*rvatima.Problem je sto njeno Visocanstvo UEFA to nikad ne bi dozvolila.Treba samo pogledati ucesnike takozvane lige sampiona predhodnih godina.Mi mora da predjemo dva kola kvalifikacija da bi usli u istu tu,kao prvaci jedne zemlje,zemlje koja je pre 12 godina dala prvake Evrope i sveta, koja je pred nosom Evrope.Isti primer sa komsijama Rumunima(Steaua).E sad direktno u ligu sampiona ide i drugi iz Nemacke,Spanije,Italije,Engleske,a treci i cetvrti iz istih tih liga su privilegovani prilikom zreba(da ne igraju medju sobom)nego dobiju nas "lakse".I onda na tim tekmama i sudije odrade svoje,ne tako retko,i tako se desi da oni gore navedeni imaju po cetiri ili tri predstavnika u tkz.Ligi sampiona.I tako se desi da jedan Sosijedad koji je 18.u Spaniji trenutno ili jedna Selta koja je 16.u istij toj lizi prezimi u Evropi.
Naravno je UEFA super protiv takvih regionalnih liga kad njom upravljaju poltroni koji rade za jos vece poltrone i pune sebi dzepove,a nase igrace(mislim na ceo istok Evrope)kupuju za saku para,jer nam nisu dozvolili,omogucili da se ravnopravno takmicimo sa ostalim ekipama iz Evrope.Mi smo sto bi oni rekli jeftina radna snaga i to je to.Ovi na zapadu otkupljuju tinejdzere iz istih zapadnjackih drzava za milion evra pa navise,a kad plate za nekog dobrog ili reprezentativca  sa nasih prostora isti taj novac, kazu da je skup i da mora to da opravda igrama.To je ta globalizacija,kako oni vole da kazu.
I zbog svega toga iako nisam za to da se opet zbratimimo sa bivsom bracom ali sto posto bi bilo i u nasem intresu da se jedna takva liga formira,jer nema bez jakih utakmica ni jakih klubova,i punih stadiona makar kad smo domacini.
Ne moze mi niko reci da je jedan sadasnji Sosijedad,Selta,Lokomotiva(Izuzetak),Sparta,Marsej itd.jaci od nas.Ako se osvrnem na klubove iz kupa UEFA(koji su prezimeli)bice mi jos gore i pocecu da povracam,Genclerbirligi,Gazianteb,Levski,Grodzinsk,Brondbi itd.
Sto kaze moj predhodnik Sandokan da nas niko nista ne pita,to je tacno,ali niko ne moze da nam zabrani formiranje takve lige,pa ni UEFA.Jer preko te lige se ni onako nece ici u Evropu,a neka se igraju jace utakmice koje ce podici kvalitet igraca,pa da se vec jednom prezimi u Evroti,kada su to uspeli i puno gore ekipe od nas..
Koji Komovi,Obrenovcani,(cast njima ali ipak nisu nas nivo)dajte Hajduk,Dinamo,Maribor,Zelju,Sarajevo,Vardar,Steauu,Dinamo Bukurest,Levski,Cska,Olimpijakos,Panateinaikos,AEK,Fener,G.Saraj,Besiktas itd.
Molim vas izvinite ako sam vas smorio,ali nisam mogao da izdrzim a da ovo ne napisem.
Pozdrav svima!!! :ruke  :ruke  :ruke
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: POCTOB on December 21, 2003, 07:51:38 PM
iz razloga nevezanih za sport sam protiv. takodje, sportski ne bi bili na dobitku. krali bi nas ko' i u basketu.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Kreten on January 08, 2004, 11:19:35 PM
Samo vi pricajte da nezelite zajednicku ligu, ali kad zaigra
Zvezda protiv Dinama, Splita i ovih drugih govana,
svi ce te biti na Mari a ne samo 3-4'000. Pa vi vidite dali vredi pokusati.

Meni su se popeli ovi nesposobni menadzeri na k****, koji nisu sposobni
da organizuju jednu ligu. Nebi li im takva liga uzela dobro parce moci
nad klubovima.

Inace: Uprava Napolje!

Zvezda je zivot...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Modrichha on January 10, 2004, 10:25:00 AM
Bilo bi to lepo ali da se organizuje na prolece i da igraj u svi koji ispadnu iz evrope da nam ne unistavaju ligu kao basket.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: KOHAH on January 10, 2004, 03:44:25 PM
????????? , ??.
??????? ?? ?? ???? ??? ? ??? ??? ?????? ???? ? ???????.????? ?? ?? ?????? ? ?? ???? ????? ?? ????????. ? ???? ?????? ????. ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ??? ??? ? ???? ???????????? ???????? ???? ? ?? ?? ?? ?? ????????.?????? ???? ????????? ??-? ??? ???? ??? ????.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: KOHAH on January 10, 2004, 04:09:49 PM
? ??? ???? ?? ??? ???? ????????, ?? ? ??????.??????? ?? ????? ????????? ? ?????????.?? ????? ????????? ??????? ? ???????? ????????? ??????, ??????? ?? ?? ???????? ? ????????????? ?????? ???????? ????? ?? ?????????? ??????????.?? ?? ???? ????????? ?????? ??????, ??????? ? ????????? ????????? ?? ?????? ??? 50-?? ? 60-?? ?????? ??????? ???? ????? ???? ???????? ???!
?? ??????? ?? ????? ?????? ????? ?? ???? ?????? ???? ???? ?????? ? ?? ?? ?????? ?? ?????????.?????? ?? ????? ?????? ?? ???? ???????? ?????, ???? ?? ???????? ???????????? ?????? ? ?????????? ???.?? ??? ?? ? ????????? ???? ? ?????? ???? ????????, ?? ?? ????? ????? ????? ?????? ? ???? ?????? :zbunjen
?.?. ????? ????????? ??? ???? ????? ????? ???????, ??? ?? ????????? ?????? ?? ????? ???? ?? ?????? ??? ????? ?? ?? ?????? ??????? ? ????? ?????????? ???? ??? ?? ?? ???? ?????. ;pivo
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: marko_syd on January 21, 2004, 02:12:49 PM
Ja sam protiv lige sa hrvatima. Mislim da je Goodyear liga veliki promasaj zbog toga sto je to od koristi svima osim nama. Nasa liga u kosarci je daleko jaca od bilo koje od drugih SFRJ liga. Zvezda, Partizan, Reflex, Hemofarm....ima dovoljno talenta za ligu od 10 jakih sprskih klubova a i nije tolko tesko napuniti stadione ( 5000 nije mnogo) uz dobru organizaciju. Pritom ima mesta za svih tih 10 klubova u Evropi tako da bi i dalje imali gostovanja...

Nas fudbal je u drugoj krajnosti. Resenje treba da se potrazi kod nas a ne u nekoj SFRJ ligi. Mislim da bi najpametnije bilo kad bi se ugledali na NBA sistem relokacije klubova. Bilo bi super kada bi novi dobri klubovi (Zeleznik, Obilic...) presli u gradove kao sto su Nis, Vranje... i tako oziveli te centre. To bi se moglo izvesti kada bi im se dali stadioni tih gradovi (znaci ujedinjenje sa klubovima iz tih gradova koji trenutno nemaju igracki kadar). To plus smanjenje na 12 timova ( Zvezda, Partizan, Sartid, OFK, Vojvodina, Buducnost...)  bi znatno poboljsalo ligu... Kao sto je neko rekao doslo bi do decentralizacije fudbala sto je ujedno i dobro za pronalazak talenata po provinciji.  U krajnjem slucaju nebi smelo imati vise od tri prvoligasa iz Beograda.

Pritom ako su ljudi i dalje zeljni za nekim SFRJ takmicenjem najbolje bi bilo igrati kup pocetkom Februara. Naprimer 4 prvoplasirana tima iz SCG i Hrvatske, a po 2 iz Bosne, Makedonije i Slovenije na kraju jesnjeg dela koji su vec ispali iz Evrope igraju na ispadanje. Znaci ako je Zvezda i dalje u UEFA ili LS tokom zime, idu na primer Partizan,Sartid, OFK,Obilic ili ko god zauzima 2,3,4 i 5 poziciju na tabeli. Prolecni deo sampionata ostavlja dovoljno mesta za igranje ovog takmicenja uporedo. UEFA se nebi protivila ovom takmicenju zato sto neugrozava nacionalne lige.  Ako pobednik ovog takmicenja nebi imao nikakav direktan ulazak u Evropska takmicenja dogodine moglo bi se igrati za naprimer milion EVRA koji bi se skupili od prodaje TV prava svim ovim zemljama ili od sponzora. Ovo opet garantuje prihod klubovima zato sto bi stadioni bili puni za tih 5-6 meceva.

Sta ostali misle o ovakvom kupu?

P.S.  Jos samo da se zove "Kup Bratstva i Jedinstva" ili "Kup Marsala Tita" pa bi cak i nostalgicni penzioneri dolazili na stadion!!!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Forever Ultras on January 21, 2004, 03:18:52 PM
Ovako,
Ja nesto razmisljam uvek sta je u interesu srpskog fudbala, iz dve perspektive. Prvo da napomenem, da kada kazem srpski fudbal, mislim i na Borac, Leotar, Kom, Buducnost, Vardar... a ne mislim na Partizan, Hajduk iz Splita...  :D Ozbiljno, nama je, u interesu da se na neki nacin objedini fudbalska scena u ExYu. Dakle, kada kazem dve perspektive, mislim na nacionalnu i zvezdinu.

Nacionalna je jasna, treba pokazati da je Leotar klub iz Republike Srpske i sa njim moramo imati neko regionalno takmicenje, kao sto imamo sa Borcem iz BanjaLuke. Moramo povecati broj kvalitetnih utakmica, svakako da bi sponzori, puni stadioni, mnogo vise navijaca, donela liga sa klubovima iz ExYu, kakvi su Hajduk, Dinamo i drugi.. Vise navijaca i gledaoca i jace utakmice dovele bi do vise sponzora i vise para. Vise novca dovelo bi do boljih igraca, novih, zadrzavanje starih dobrih igraca i dovodjenje novih igraca sa prostora ExYu. Zvezda je magnet za igrace sa ovih prostora i liga bi bila mogucnost da se takvi kontakti ponovo ostvare. Ako Dinamu iz Zg ne smetaju Petrovic, Djalovic i dr. zasto bi nama smetao neki novi Prosinecki, Juric ili Sabanadzovic... Pancev?

Tu postoje problemi, pre svega sudjenja i organizacije lige, koji se najbolje vide u GYL, koja po mom misljenju i nije neophodna bas iz onih razloga iz kojih je neophodna u fudbalu. Naime, osim nekoliko medjunarodnih utakmica u sezoni, mi nemamo jake meceve. Sva nasa medjunarodna ucesca zavrsavaju se relativno rano kada su nasi klubovi u pitanju i bolji igraci odavde nemaju motiva da ostanu, a strani da dodju. Ova liga donela bi mnogo vise utakmica sa jakom tenzijom, meceva na kojima bi stasali igraci. U kosarci to nije potrebno jer vise od pola nase lige igra jaka medjunarodna takmicenja, tako da, ukoliko bi se problem sudija i delegata resio, to bi bio pun pogodak ne samo za nas..

To je realna buducnost za koju godinu uz, naravno, smanjenje ove nepotrebne lige koja sada broji ovoliko klubova. Ne zanimaju me mali klubovi poput nekih koji su danas u ligi, da ih ne spominjem. Naravno da treba raditi na jacanju centara, ali ne na nasin decentralizacije. o je nemoguce, osim ako mislis da bi mogao da ujedinis Sartid i Rad pa da ti UF putuju u SD da gledaju tekme... :) U onoj ExYu, nije bilo puno centara, prirodno je da Beograd, finansijama i brojem potencijalnih gledaoca bude centar, ali ako nemas lokalnu privredu u gradu koja treba da finansijski isprati klub, tesko da ces vestackim putm to stvoriti. Nista sto se radi silom i nametanjem, nema u nekom duzem vremenskom periodu sansi na uspeh.

Na sve to moramo da se pomirimo sa tim da nama, kao naciji, fudbal vise nije No1 sport. Taj primat je u godinama iza nas preuzela kosarka zahvaljujuci kvalitetnom radu i pravilnoj i prirodnoj selekciji. Naravno, ima izuzetaka koji potvrdjuju pravilo, stadioni su mesta na kojima je moguce da prisustvuje vise ljudi, ali generalno, vise ljudi dolazi na basket tekme nego na fudbal, pa pogledajte samo brojke...

Uzgred, postoji i problem reprezentacije, koja je u ovim tuznim sankcionim :( danima trebala da bude ventil dobrog fudbala na isti nacin na koji je to bila kosarkaska, ali zbog poznatih stavova, dobrim delom i opravdanih, do toga nije doslo. Taj kult srpske reprezentacije treba graditi u danima koji dolaze i izdici se cak i iznad nekih situacija..

Resenje, po meni, postoji. Samo treba biti dovoljno mudar i ne napraviti greske zatvaranjem u sebe i svoje dvoriste. Integracije su neminovnost. U nekom licnom razgovoru svi ce reci da su za Evropu, da su za integraciju, bez viza i sl. Ali kada treba od necega krenuti da bi pokazao da si sposoban za tu integraciju, onda nailazimo na sami sebe i svoje ogledalo koje je takvo kakvo jeste... ali to je neka druga prica, mada ima veze sa ovim...

poz,
budimir
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Пијанац on January 22, 2004, 02:32:58 PM
????? ??? ??? 6 ???? ? ?????? ? ???? ??? ???? ?? ?? ?? ?????? ???? ???????? ?? ????????? ???? ?????????? ????. ??????? ?? ?? ??????? ?? ?????????? ?????, ???? ?? ???? ???????????? ? ??? ???, ????????? ?????? ? ?????????. ????? ??????????? ?? ? ???????? ????????? ???? ???? ??????? ?? ??????? ??????? ???? ?? ?????????? ?????? ? ??? ?????????. ??? ?? ?????????????? ?? ??????? ?? ??????, ????????, ?????, ????????, ??????, ???, ??????????, ?? ??? ? ?? ???????? (?!), ??? ?? ?????? ? ???????? ???? ????????? ????????????. ??? ?? ? ???? ?????? ?? ???????? ?????, ??? ?? ??? ??? ? ???? ??????? ?????.

?????, ??? ??? ???? ?? ??? ???????? (????????-????????? ? ????????? ??????-??????) ? ????? ??? ?? ?? ?????? ?? ?????????? ????? ????????? ?????.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Kospicar on January 23, 2004, 03:58:18 AM
Kad smo vec kod ove lige, navodno Hrvati zagovaraju ligu bez klubova iz Srbije, pa cak i Bh mozda dodje u razmatranje...Sto se tice ex-yu lige, da sigurno bi svak opet poceo pricati o ligi, bilo bi zanimljivo, ali bilo bi i belaja i to zescih, al isto tako smo i mi u bh smatrali da ce biti mrtvih kad se bude ovdje formirala zajednicka liga(kao i gumena kosarkaska liga), pa nije bilo, doduse uvijek ima ekscesa, incidenata, pa cak i vecih frka, al nije pala mrtva glava, a mnogi su smatrali da ce...tako da u jednu ruku neko je za neko protiv, ja licno ni sam ne znam iskreno da li sam za da li protiv...ebiga i ako se bude formirala ili ne, ko da ce neko pitati obicne navijace...ebe se njima za nase misljenje, tako da mislim da puno i ne odlucujemo o tome...

ForeverUltras brkas jabuke i kruske, znam da imas zelju kao i vecina da igrate ligu zajednicku sa klubovima iz rs, ja licno da se pitam, djaba vam svi ti klubovi, tek onda bi vidio, koja sva sela imaju fudbalski klub...Sto se tice Borca da je srpski klub, mozda jeste al od '92...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Forever Ultras on January 23, 2004, 08:58:16 PM
Quote from: "Kospicar"ForeverUltras brkas jabuke i kruske, znam da imas zelju kao i vecina da igrate ligu zajednicku sa klubovima iz rs, ja licno da se pitam, djaba vam svi ti klubovi, tek onda bi vidio, koja sva sela imaju fudbalski klub...Sto se tice Borca da je srpski klub, mozda jeste al od '92...

Nije bitno. Zelja je obostrana, bice to pre ili kasnije, a to oko Borca, ajde da ne ulazimo u to...

poz,
budimir
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Milos_cz on February 14, 2004, 06:44:00 PM
Nisam stigao da procitam sve postove (ispiti uskoro :( ). Medjutim, evo, predpostavljam da je i ovo poveano sa temom:
Moj je prevod iz danskih novina, ali ja jos uvek ne znam danski, tako da pitajte cazzo_FCRS_forever ili nekog drugog za detalje:
"Skandinavska liga pocinje pre Nove godine (pomislih jula, jer oni tako kazu Nova Godina :D )"

Prva utakmica u Skandinavskoj fudbalskoj ligi: Royal League, ce se igrati na pocetku decembra. Nasli su sponzore i TV stanice. To je rekao direktor Brondbija novinama:Politken :rofl (danskoj Politici);
.....
Svako ucesce garantuje 1 000 000(Milion) pretpostavljam Danskih kruna (oko 150 000 evra)....Za sada su(valjda UEFA) protiv lige Istocne Evrope, ali oni nemaju ulozene pare, kao sto to ima Royal Liga, rekao je Per Bjerregaard Politici(danskoj).
Igrace 1. i 2. tim iz  npr. Danske protiv treceg i cetvrtog iz druge dve zemlje (Svedske, Norveske).
Pretpostavljam neki kao Play-off sistem. Sve u svemu, skandinavci pocinju sa ligom 7-8 decembra, a liga pravi pauzu u februaru.
(sve ovo ako sam dobro razumeo danski :rofl ).

Sve u svemu, posle ovakvih stvari, ako ne zelimo da uskoro budemo u istom rangu sa
Maltom, potrrebna nam je VELIKA, internacionalna liga, POD HITNO.
Ja predlazem Grcku, Makedoniju, Bugarsku i naravno Republiku Srpsku za pocetak. Sasvim dovoljno i kvalitetno. U pocetku mozda ne toliko profitabilno, ali navijaca ce biti mnogo vise, TV prava...Nakupice se. Ipak nasa liga se mora igrati takodje. A ne ko u basketu :bes .
Toliko za sada.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on February 12, 2005, 03:32:11 PM
Vadim ponovo ovaj topic iz naftalina - danas sam citao Politiku, ali moracu da kucam jer nema na njihovom sajtu.

Dakle krenula je skandinavska liga. Svaka drzava daje 4 ekipe. OB Oodense i Rozenborg igraju ovu ligu. Postoje 4 grupe, u svakoj grupi 4 ekipe. Sveukupno 16 timova. Igraju je kad je "mrtva sezona". UEFA nije nesto mnogo srala ... to znaci ipak mogu Dzaja & Zeka & Maminho & Stimac da se dogovore i SFRJ liga moze da krene  :zbunjen
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Веља on February 12, 2005, 09:58:08 PM
?? ????? ???? ??????, ???? ??? ?? ?? ???????? ? ????????? ? ?? ????? ??? ??? '???... ??? ?? ?? ???? ?????!  :boks

???... ???? ?? ??? ?? ???? ?????...?  :zbunjen
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: bojan on February 12, 2005, 11:30:39 PM
NE,ako ni zbog cega drugog onda zbog spomen ploce.

U UEFA kupu(ligi) i CL-da,ali ponavljam u "zajednickoj ligi"-NE
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Casual on February 13, 2005, 03:33:02 AM
I dalje...NE!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 13, 2005, 12:29:33 PM
...jedno je sastati se voljom zreba u nekim od Uefa cup-ova a drugo praviTi ligu zajednicku posle svega,i vremenom je opet prekinuti... namigivanje ,kako bi se pogledalo u oci ljudima izbeglim iz Hrvatske?!vecina razmislja o poboljsanju fudbala i navijackog spectacla.... :nene ...

NE
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Bof on February 14, 2005, 12:03:14 AM
Ne treba da razmi
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 14, 2005, 12:20:23 AM
Opet ponavljam,u pitanju su ljudi koji su prosli "vise od igre" namigivanje



:nene
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Indjija on February 14, 2005, 12:23:36 AM
NE
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on February 14, 2005, 02:28:06 AM
Ne moramo da igramo protiv iskompleksiranih Hrvata. Tu su bosanci, slovenci, madjari, bugari a mozda i grci? Kada nam je sezona gotova, onda mozemo da igramo takve mini turnire, zar tebi Varsavac ne bi bilo ekstra da igraju Fradi - Zvezda a u Pesti minimum 1000 Delija?!

Bio bi nam puniji stadion, kvalitetna liga, vece pare, igraci bi sticali vece iskustvo. Zeljo, Sarajevo, Borac BL (koje je ekstra gostovanje), Maribor, Levski Sofia... ovakav turnir bi igrali u Januaru i trajao bi mesec dana ili recimo u decembru, a nasu prvu ligu bi skratili na 12 timova. S tim da iz beograda budu samo zvezda, pakistan, ofka, zemun i rad.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Dacha od Bosne on February 14, 2005, 06:23:03 AM
Eto, moji su prosli "vise od igre" pa ipak sam ZA.
Ako smo pametni ljudi, necemo valjda dozvoliti da opet prolazimo isto, a sto se lige tice definitivno bi bila kvalitetnija, zanimljivija i sto neko rece, barem bi malo usporavala odlazak igraca.
poz
Dacha
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Бока on February 14, 2005, 09:52:24 AM
Quote from: "Boka"KRATKO I JASNO NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jesam za stvaranje regionalne  lige sa Grcima - Turcima - Bugarima - Rumunima i Madjarima. NIkako zapadno od Drine i Dunava. Mislim da liga sa Steauom, Olimpijakosom, Panatenaikosom ,AEK-om, Levskim, Galatasarajem, Besiktasom pa cak i Vardarom bi bila dovoljno kvalitetna i atraktivna da bi se u proskeu privuklo 10-15. hiljada navijaca. U najmanju ruku to su timovi podjednake jacine i prvenstvo bi bilo zanimljivije 100 puta.

Digli bi region na veci nivo osnivanjem ove lige. Avio saobracaj, putovanja, gostovanja bi se umnozila. Ovako kurac bi isli u Zagreb na tekmu i korist bi imali samo uzak krug ljudi cak ni sami klubovi ne bi imali nikakvu korist od toga jer bi mere obezbedjenja zahtevale povecanje fin. troskova.

Liga bi bila na nivou Nemacke ili Francuske i to bi bilo sasvim OK za redovno ucesce u Ligi sampiona i Kupu UEFA bez kvalifikacija.

Evo ponavljam svoj post posto vidim da se neke stvari ponavljaju i da dodam par reci.

Jedan od hr koji vise "nazalost" nije na ovom forumu je rekao u fazonu  "jaki su Grci u..." ili tako nesto. Proslo je nesto vise od  godinu dana, a u medjuvremenu Grci su postali prvaci Evrope i imali su dva predstavnika u Ligi sampiona.

Zamislite na prolece kup Balkana. U dve grupe po 4. kluba. 2 iz Grcke (Oli i Panatenaikos), 2 iz na
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 14, 2005, 11:28:33 AM
Quote from: "KizaLion"Ne moramo da igramo protiv iskompleksiranih Hrvata. Tu su bosanci, slovenci, madjari, bugari a mozda i grci? Kada nam je sezona gotova, onda mozemo da igramo takve mini turnire, zar tebi Varsavac ne bi bilo ekstra da igraju Fradi - Zvezda a u Pesti minimum 1000 Delija?!

Bio bi nam puniji stadion, kvalitetna liga, vece pare, igraci bi sticali vece iskustvo. Zeljo, Sarajevo, Borac BL (koje je ekstra gostovanje), Maribor, Levski Sofia... ovakav turnir bi igrali u Januaru i trajao bi mesec dana ili recimo u decembru, a nasu prvu ligu bi skratili na 12 timova. S tim da iz beograda budu samo zvezda, pakistan, ofka, zemun i rad.

Prvo, ta prica je pokrenuta pre nekoliko godina, gde je UEFA{oni se pitaju} rekla u startu NE, zasto?
Ugrozili bi sve vidove interesa proklete UEFE,sve se vrti oko para,tako da ...
Kizo i da se sastanemo sa Fradi-jem, cisto sumnjam da ce ikada postojati takva Balcan liga , a i pitanje je da li bi i bilo 1000 ljudi u Pesti, ljudi imaju mnogo svojih problema, vidis da u Ljutice Bogdana ne moze da dodje soma ljudi, u pocetku bi bila euforija a kasnije.... namigivanje ...
a da ne spominjem o ostalim gostovanjima i najbitnija stvar koja prati je FINANSIJE, jedne nedelje u Mariboru{tvoj primer} a druge treba otici u Bucurest ili Grcku, odakle pare ljudima ? i kakvih soma ljudi? lepo sve zvuci ali praxa je drugacija...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 14, 2005, 11:54:41 AM
druga stvar vec "vidim" kako masa hrli iz Evrope tako i Srbije na Januarski turnir Balcana, pogotovu na -15, kako u Beograd, tako i na strani po Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj... :o  treba sagledaTI stvar sto realnije, vecina Nas zivi u nekim Nasim i samo nasim snovima, zeljama... namigivanje
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Бока on February 14, 2005, 12:12:01 PM
Quote from: "warsaw"druga stvar vec "vidim" kako masa hrli iz Evrope tako i Srbije na Januarski turnir Balcana, pogotovu na -15, kako u Beograd, tako i na strani po Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj... :o  treba sagledaTI stvar sto realnije, vecina Nas zivi u nekim Nasim i samo nasim snovima, zeljama... namigivanje

Niko nije pomenuo januarski turnir...

Samo sam hteo da istaknem to da se u Evropi igra mnogo vise utakmica, a ovi nasi se zale kada polusezonu igraju sreda-vikend.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 14, 2005, 04:51:27 PM
Kiza je dao primer Januar ili decembar, ostaje leto...ali...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: SaXoN on February 15, 2005, 12:19:02 AM
Me treba nam jos fudbalska jadranska liga... nek se j***! Bolje bi im bilo da se pozabave nasom domacom ligpm, da se ozive fudbalski centri u Krusevcu, Kraljevu, Nisu, Subotici itd, da se unapredi infrastruktura, modernizuju stadioni i onda ce biti okej.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: CZTZ on February 15, 2005, 02:49:54 AM
Quote from: "warsaw",kako bi se pogledalo u oci ljudima izbeglim iz Hrvatske?!vecina razmislja o poboljsanju fudbala i navijackog spectacla.... :nene ...

NE

a sta je sa kosarkom!!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Dacha od Bosne on February 15, 2005, 07:16:04 AM
Quote from: "SaXoN"Me treba nam jos fudbalska jadranska liga... nek se j***! Bolje bi im bilo da se pozabave nasom domacom ligpm, da se ozive fudbalski centri u Krusevcu, Kraljevu, Nisu, Subotici itd, da se unapredi infrastruktura, modernizuju stadioni i onda ce biti okej.

U onoj bivsoj ligi, ne samo ovi centri koje si ti pomenuo vec i mnogi drugi, bili su po prilicno razvijeni i bogati talentima. Tada je druga liga imala kvalitet skoro kao cijela prva sadasnja liga izuzumajuci par klubova. Onda su djeca htjela da se bave fudbalom jer su imala perspektivu, a danas...?
Jedino mi je zao sto skoro svi ovo gledaju kroz jedo ogledalo mrznje jednih prema drugima i zaboravljaju da je veci uzitak bio putovati u ZG, ST, TZ, SK, LJ, SA itd nego li tramvajem putovati na skoro svaku tekmu i cekati da ispadne neki od BG klubova kako bi se moglo ici na neko od boljih gostovanja.

poz
Dacha
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 15, 2005, 11:36:03 AM
Quote from: "CZTZ"
Quote from: "warsaw",kako bi se pogledalo u oci ljudima izbeglim iz Hrvatske?!vecina razmislja o poboljsanju fudbala i navijackog spectacla.... :nene ...

NE

a sta je sa kosarkom!!


Na basket ide ko hoce, mnogi NE idu namigivanje
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: warsaw on February 15, 2005, 11:38:04 AM
Quote from: "warsaw"
Quote from: "CZTZ"
Quote from: "warsaw",kako bi se pogledalo u oci ljudima izbeglim iz Hrvatske?!vecina razmislja o poboljsanju fudbala i navijackog spectacla.... :nene ...

NE

a sta je sa kosarkom!!


Na basket ide ko hoce, mnogi NE idu namigivanje


A drugo, Mi Smo fudbalski navijaci,mozda ne smatraju svi tako,ali barem tvrdim za Mene...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on February 15, 2005, 02:29:31 PM
Za FK sam spreman da idem mnogo dalje nego za ostale sportove. Jednostavno to je tako. Ovako i mnogi razmisljaju koji idu samnom na utakmice, a sto se tice RK, KK, OK tu svako ima svoje misljenje.

Sto se tice jadranske lige vremena su se promenila, ranije si mogao dobiti cipelu u nos i popusiti mare a sada mozes glavu izgubiti. Ne bi nas niko docekao sa hlebom i solju nego sa hladnim i vatrenim oruzjem.

I ja bih voleo da ozive KS,KG,SU,NI i ostali gradovi ali dok je lopova u FSSCG nista od toga.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: bojan on February 15, 2005, 08:36:25 PM
Kad bi se svake godine sastajali u toj ex SFRJ ligi,mecevi bi izgubili draz,ovako ce mo zeljno iscekivati susrete u inetr. takmicenjima...

Kizo,konacno ti je dobar avatar :ruke
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: CZTZ on February 16, 2005, 10:16:42 PM
Quote from: "warsaw"
Quote from: "CZTZ"
Quote from: "warsaw",kako bi se pogledalo u oci ljudima izbeglim iz Hrvatske?!vecina razmislja o poboljsanju fudbala i navijackog spectacla.... :nene ...

NE

a sta je sa kosarkom!!


Na basket ide ko hoce, mnogi NE idu namigivanje

A mnogi su i isli ! Delije su bile prisutne i navijale na tim utakmicama protiv hrvata. E sad, da li je to fudbal ili kosarka mislim da je svejedno!
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Red Star Forever on February 16, 2005, 10:26:31 PM
Ne i definitivo nista sa hrvatima... Za ostale mozda, ali sve to mi izgleda daleko, jako daleko... Tako da ova rasprava ide u pravcu koje nasih zelja ili snova...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Red Star Forever on February 16, 2005, 10:27:44 PM
PARDON: u pravcu nasih zelja ili snova...
Title: uh
Post by: ENERGIENYC on February 17, 2005, 05:53:30 PM
Ja licno nisam za nikakvu zajednicku ligu sa hrvatima.Ja sam za novi rat protiv njih :tenk a ne zajednicku ligu,koja bi bila bila stetna po nas Srpski fudbal.Jedina varijanta bi mogla da bude da upadnu dva,tri kluba iz Republike Srpske. :motor

p.s. SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Dacha od Bosne on February 17, 2005, 06:48:05 PM
A nasa Srpska Zvezda je svu slavu i glamur stekla u Srpskoj fudbalskoj ligi a ne u onoj u kojoj je nekada igrala sa hrvatskim, bosanskim, slovenackim i makedonskim timovima?!?
Jos smo ko navijacka grupa svoje ime stekli poslije 91-ve a ne prije nje, jel' te?
Tesko da ce ta liga zazivjeti ali glupo je pricati iz svojih licnih pobuda sta je za Zvezdu bolje.

poz
Dacha
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on February 18, 2005, 11:24:42 PM
Izgleda da nismo sami koji ne zele zajednicku ligu, evo i Torcide:

(http://www.sportnet.hr/media9/0000000000265123.jpg)
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Ђоле on February 18, 2005, 11:41:11 PM
Sva sreca pa su odredjene reci naglasili rozimslovima.
Kosarka je pokazala da smo se zajebali sa tim spajanjem,ne treba ponavljati gresku i u fudbalu.Licno bih bio jako srecan da se nadjemo u kupu UEFA,ali tesko ce biti nesto od toga dok ovi nasi slepci igraju kako igraju...no to je vec druga tema...
Title: Re: uh
Post by: Веља on February 21, 2005, 01:49:50 AM
Quote from: "ENERGIENYC"Ja licno nisam za nikakvu zajednicku ligu sa hrvatima.Ja sam za novi rat protiv njih :tenk . SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

:tenk :tenk :tenk

namigivanje
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: orthodox on February 21, 2005, 11:26:30 AM
Nikako se ne sme dozvoliti zajednicka liga sa "njima", nikada vise i treba ucini sve da do takve lige ne dodje.  :megafon  :bes
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Indjija on February 21, 2005, 01:10:41 PM
Nikad vise,ni sa kim,i uz to treba razbiti ovu postojecu kurton ligu sto pre :boks (ako moze pre kraja sezone).
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Anonymous on February 21, 2005, 01:37:36 PM
Bilo bi idealno ako se ovi iz KK sami ne povuku onda vec za derbi 5. marta bi trebalo spremiti neke pesme ili parole da se ovi govnari oteraju.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: North_RS on February 21, 2005, 01:40:15 PM
Nikad zajednicka liga.Nikad
:nene  :nene  :nene  :nene  :nene
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Indjija on February 21, 2005, 07:36:02 PM
Mozda bi bilo dobro da ne cekamo derbi nego da im stavimo do znanja da ne mozemo vise da podnesemo da nas klub igra tu ligu i na finjaka ih primoramo da istupe,dodjemo na tekmu  transparenti naopacke iscepamo zastavu lige(ako postoji) i izadjemo na poluvremenu,ma tako nesto,samo da ih upozorimo sta zelimo...
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: маникомио on February 21, 2005, 08:00:25 PM
Quote from: "KizaLion"Bilo bi idealno ako se ovi iz KK sami ne povuku onda vec za derbi 5. marta bi trebalo spremiti neke pesme ili parole da se ovi govnari oteraju.

60 ?????? ?????? ?? 4.????? , ???? ?? ?? ??????? ?? ?? ????? ?????.
Title: Ponovo o ozivljavanju fudbalske SFRJ lige
Post by: Indjija on February 22, 2005, 03:38:38 PM
Po meni je bitnije da klub izvucemo iz govana(jadranska liga)pa onda ostalo...