Quote from: "Sima"Увек се обрадујем кад видим Тришовића у тиму. Ваљда зато што знам да неће провести у игри више од 20 минута. Анђелковић као Форест Гамп. Пуровић, дечко у флуоресцентним копачкама, ваљда кад се ноћу пешке враћа кући ибарском магистралом да га не згази неки камион.


:rofl  :rofl  :rofl

Уефа боље да мало погледа шта је радио мали ретард Смиљанић са бакљом на терену...Нас због исте ствари хапсе...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

"KOLAROV BOMBARDER LUČ ENERGIJE

Levi bek romantičara u sredu odlazi u pečalbu
Plavi sa Karaburme ostaju i bez Aleksandra Kolarova.
On danas putuje za Moksvu, gde će se priključiti novim

saigračima ruskog premijerligaša Luč Energije iz Vladivostoka.

- Svi detalji transfera su utanačeni, Kolarov će karijeru nastaviti u Rusiji. Putujemo danas na potpisivanje ugovora – kratko i jasno kaže menadžer Branko Milovanović.

Kolarov je prošle zime stigao iz Čukaričkog Stankoma, na Karaburmi se za godinu dana afirmisao, postao standardni član mlade selekcije koja će igrati na Evropskom šampionatu u Holandiji. Sa ruskim klubom trebalo bi da potpiše ugovor na tri godine, a neće biti usamljen u najistočnijem premijerligašu Rusije jer je ugovor sa Luč Energijom nedavno potpisao centarfor Nenad Stojanović. Bivši napadač Crvene zvezde, posle dve sezone u Genku i Briselu, napustio je Belgiju, na prečac pokazao treneru Sergeju Pavlovu da će biti veliko pojačanje, baš kao što je Kolarov oduševio istog na pripremama u Antaliji".

Нема везе са овом темом, али мислим да је вредно поменути. Ето наше "несуђено појаћање" одлази на исток. Штета! Ја се потајно надао, да  ћемо на лето да га доведемо.....
 :(  :bes
ПС: Извините за латиницу, преузето је из спотра!

Са званичног сајта ФК-а

QuoteИз Ковилова на меч са Банатом
01.03.2007

Разговор са Душаном Бајевићем

Фудбалери Црвене звезде ће после тренинга у четвртак отпутовати у Ковилово где ће боравити до суботње утакмице са Банатом. Жеља стручног штаба је да екипу склони у мир пред важан првенствени дуел, али је одлука донета делимично и услед немогућности проналажења адекватног смештаја у Зрењанину и околини.

Душан Бајевић, шеф стручног штаба, говорио је о предстојећеој утакмици и плановима тима после слабијег старта у наставку сезоне.

«Атмосфера у екипи после дербија је добра. И порази су део нашег посла. Треба их превазићи и спремити се за преостале утакмице које нас чекају. Сви смо свесни да из пораза треба да изађемо јачи, да обавезема пред нама треба да приступимо јачи и уједињени и да утакмице пред нама треба да покушамо да добијемо», изјавио је Бајевић рекавши да екипу Баната познаје преко касета.

Као што је познато, Миловановић и Тришовић против Баната не могу да играју због картона, а очекује се још промена у саставу.

«Промена ће бити, али не бих могао да кажем којих. Неки играчи још нису достигли жељену форму. Желим још да кажем да је Црвена звезда увек играла са два, па и са три нападача, зато желим да отклоним дилему и могу да најавим да ћемо играти са два класична центарфора», рекао је наш тренер додавши да не мисли да је одласком Аилтона настао мањак нападача.

Неизбежна тема још једном је био 128. вечити дерби.

«Када изгубите са 4:2 и видите број грешака који Црвена звезда не направи у целој полусезони, треба размишљати само да се таква утакмица заборави што пре. Поуке смо извукли, морамо бити трезвенији и спремни за следеће утакмице».

О састанку са председником Стојковићем који је одржан у понедељак, наш тренер није желео много да говори.

«Немам шта друго да кажем осим онога што је председник сам рекао јер ништа друго нема ни да се каже».

Пут Ковилова ће у четвртак после заједничке вечере кренути деветнаесторица играча и то Ранђеловић, Радивојевић, Анђелковић, Пантић, Баста, Ђорђевић, Јоксимовић, Гај, Бајалица, Кастиљо, Трајковић, Милијаш, Короман, Бурзановић, Перовић, Тадеу, Пуровић, Рашковић и Ђокић.

Остали играчи ће у петак од 10 часова тренирати у Београду под вођством помоћног тренера, Боре Цветковића.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Intervju: Dragan Džajić o novoj Zvezdi, sponzorima, privatizaciji, bivšim prijateljima

Bari i Tokio moji najveći gresi!
www.blic.co.yu

Dragan Džajić je ponovo u žiži interesovanja, i to ne samo sportske javnosti. Naš najbolji fudbaler svih vremena i direktor Crvene zvezde iz vremena kad su crveno-beli pokorili Evropu (Bari) i svet (Tokio) minulih dana je predstavljan" kao novi ministar sporta, pa potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a dolazak na 128. večitom derbiju pojačalo je priču o njegovom povratku fudbalu.

To su samo neki od razloga za intervju sa Džajom nacionale na dan kad Crvena zvezda obeležava 62 godine postojanja.
- Rekao sam da jedno vreme neću dolaziti na mečeve, jer sam želeo da se odmorim od stadiona, utakmica, atmosfere i svega, ali sam uvek govorio i da ću se vratiti. Osetio sam da je vreme da dođem i odgledam derbi.


Kako vam izgleda sada fudbal u Srbiji, s obzirom na to da su Crvena zvezda i Partizan njegovi najbolji predstavnici?
- Video sam dobru atmosferu, dobro je da su na utakmicu došli i navijači Partizana što je ulepšalo opšti ambijent, jer su ,,delije", kao i obično, bile na visini zadatka. Mnogo je lepše kada ima publike na tribinama, pa je odmah i igra bila bolja, a rezultat zanimljiviji. Nažalost, u našoj ligi su ostala dva protivnika. Lokalni rivalitet je sada bio primaran, jer bodovna razlika nije davala takmičarsku draž.

Da li ste promenili mišljenje o Partizanu, s obzirom na to da ste se pre derbija kritički osvrnuli na njegove rezultate?
- Nije mi je bila namera da nekog povredim, omalovažim, niti da mu solim pamet. Tako sam video Partizan u tom trenutku, ali priznajem da su i mene iznenadili kako su odigrali derbi. Ne želim da kažem: ,,E, videćete da sam ja bio u pravu!", naprotiv, stavove sam izneo na osnovu onoga što sam video od utakmice Partizana sa Slovacima (kvalifikacije za Ligu šampiona sa Petržalkom, p. a.) pa naovamo, a ako oni misle da su rešili sve probleme zato što su pobedili Crvenu zvezdu, onda - alal vera. Priznajem, iznenadio me je Partizan, igrao je odlično, ne krijem da je zasluženo pobedio. Oni će, međutim, morati da se dokazuju i narednih nedelja, a ako je jedini cilj da se pobedi Zvezda jednom u jedanaest godina, onda nemam ništa protiv.

Koliko je realno da srpski prvak razmišlja o Ligi šampiona kada je domaći šampionat slab, a igrači se prodaju?
- U moje vreme cilj je bio da se osvoji neki evropski kup, a sada je cilj samo da se uđe u Ligu šampiona. Nije neostvarivo doći do nje, niti je mnogo da to navijači traže.

Dobro, da li će Crvena zvezda, ukoliko osvoji titulu, moći da igra u Ligi šampiona već na jesen?
- Ne bih na to mogao da odgovorim jer ne znam kakvi su planovi uprave i koliko se veruje u tim. Ne bih da ulazim detaljnije u procene, jer se svaka moja izjava tumači na različite načine.

Za takvo takmičenje su potrebni i moćni sponzori?
- Naravno, mi smo ranije imali sponzore, ali niko nije postavljao uslove. Znalo se kako živi Zvezda. Nijedan sponzor nije tražio da se uđe u Ligu šampiona, jer to ne traže sponzori. Zna se ko to zahteva od Crvene zvezde i ko šta od nje očekuje. Vratiću se na početak devedesetih kada smo osvojili Evropu. Imali smo tada jake sponzore, ali i veliki izbor igrača iz cele Jugoslavije. Tada je bilo važno izabrati fudbalera, da pretpostaviš mogućnosti. Ne znam da li je bila u pitanju dobra procena ili sreća, ali nismo grešili i bili smo prvaci Evrope. Glupo je to zaboraviti i gurati pod tepih. Nikada neću prihvatiti priče kako je tada bilo lako, a kako je sada teško.

Tržište se smanjilo, sve je više stranaca u Srbiji?
- Oni mogu ali i ne moraju da poprave kvalitet. Sve je stvar procene. Ovde kod nas je običaj da se velikim igračem proglasi neko koga niko nikad nije video. Dobar je samo onaj koji popravi igru, postiže golove, asistira, donosi trofeje i ljubimac je publike. Bez obzira na to da li se zove Ailton, Suzuki ili Nikolov. Ako neko dovodi fudbalera iz inostranstva, pretpostavljam da postoji preporuka i da ga je neko video. Ja sam uvek voleo da lično vidim igrača. Slično je bilo i sa trenerima. Uvek se pričalo da su oni nezaštićeni, da im se mešaju u posao, ali to u Zvezdi nije bio slučaj. Uvek su bili samostalni, vrlo dobro plaćeni i iza njih je stajao klub.

Da li biste i danas na isti način vodili klub?
- Ne kajem se, niti za nečim žalim. Neko bi mogao da nam zameri što nismo ušli u Ligu šampiona, iako smo pre toga bili prvaci Evrope. Jedino zameram sebi što sam bio mekan prema ljudima sa kojima sam sarađivao, a tu pre svega mislim na trenere.

Ko danas pokušava da umanji vašu ulogu u Zvezdi?
- Tačno je da pokušavaju, ali to je nemoguće, jer je titula evropskog prvaka pečat našeg rada. Ima ljudi koji vam nikad ništa neće priznati, ali šta ja tu mogu osim da se nasmejem. Iznenadili su me mnogi za koje sam verovao da između nas postoji veće prijateljstvo.

Ranije ste imali ponude Ujpešta, Olimpijakosa, Bastije, sada ste dobili ponudu iz FS Srbije, a pominje se i funkcija ministra sporta. Gde vidite sebe?
- Imao sam volje da još radim u Zvezdi, ali sam hteo da se malo posvetim sebi i porodici. U Francusku sutra mogu da odem, mogao sam i onog trenutka kada sam podneo ostavku u Zvezdi da odem u Bastiju. Ponudu Olimpijakosa ne bi odbio nijedan Srbin, jer mi je gazda kluba nudio da na čeku napišem iznos za koji bih ostao u Atini... Što se tiče ponude iz FSS, drago mi je da me se neko setio, ali mislim da nije za mene posao potpredsednika ili člana Izvršnog odbora, jer želim da radim kao profesionalac. O ,,ponudi" da budem ministar je suvišno pričati jer je nije ni bilo, ali su mi jedni odmah čestitali, a drugi su odmah pronašli protivkandidata.

Бугарин није на списку путника за Зрењанин,а нема проблема са повредом нити са картонима...Одлично!

Quote from: "Djole"Бугарин није на списку путника за Зрењанин,а нема проблема са повредом нити са картонима...Одлично!
Коначно!
Баш ме занима који ће то још да изостану из првог тима.

Quote from: "DelijaHH"
Quote from: "Sima"Увек се обрадујем кад видим Тришовића у тиму. Ваљда зато што знам да неће провести у игри више од 20 минута. Анђелковић као Форест Гамп. Пуровић, дечко у флуоресцентним копачкама, ваљда кад се ноћу пешке враћа кући ибарском магистралом да га не згази неки камион.


:rofl  :rofl  :rofl

Ако је тако, онда је погрешио оцену.
Неки звездаш управо због оних флуоресцентних копачки може да га препозна и лакше згази!

Може ли неко од вас да окачи или да ми пошаље на пп распоред утакмица у даљем току првенства?

Хвала!
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!

Quote from: "Danilo89"Може ли неко од вас да окачи или да ми пошаље на пп распоред утакмица у даљем току првенства?

Хвала!

Ево га брате , ал неће сам да зове ! ;pljuga

РАСПОРЕД 2006/07 - скроз доле , петпоследњи пост
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Zvezda ubedljiva u Zrenjaninu


Banat - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
Mikić 80' - Kastiljo 12', 66', Đokić 35', Milijaš 64'

Banat: Pustinjaković, Savić, Zorić, Vasić, Markoski, Mitrović, Babić (46' Petković), Mikić, Zavišić, Vujović (63' Mićić), Urumov

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta, Anđelković, Đorđević, Gaj (84' Perović), Kastiljo, Milijaš, Burzanović, Rašković, Đokić (72' Bajalica), Purović (52' Koroman)

Gledalaca: oko 6.000
Sudija: Mihajlo Jeknić (Beograd)
Žuti kartoni: Purović, Rašković

Iako oslabljen neigranjem petorice standardnih prvotimaca, Banat je dosta ambiciozno ušao u duel sa liderom. Već u drugom minutu Ranđelović je istrčavanjem van kaznenog prostora sprečio debitanta Vujovića da postigne gol, a u šestom minutu Gaj je sprečio vođstvo Zrenjaninaca kada je otklonio opasnost posle kombinacije Vasića i Markoskog.

Zvezda je prvi put zapretila iz slobodnog udarca kojeg je Pustinjaković uspeo da zaustavi, ali je u 12. minutu bio nemoćan da sačuva svoju mrežu. Posle kornera, lopta je došla do Anđelkovića koji je lepo centrirao, a Ekvadorac Kastiljo je u gužvi u petercu bio najsnalažljiviji i najsrećniji pa je udarcem glavom poslao loptu u mrežu.

U 18. minutu utakmica je prekinuta zbog sukoba policije i pristalica beogradskog kluba. Sitne čarke bile su i pre utakmice, da bi potom došlo do opšte tuče na tribinama koja je nastavljena i van stadiona. Posle desetak minuta situacija na stadionu se smirila pa je meč nastavljen.

Posle vodećeg gola gostiju, vodila se mahom ravnopravna borba, uz blagu inicijativu Zvezde, ali bez izrazitih šansi za gol. Tek u završnici prvog dela igre, Beograđani su uspeli da materijalizuju bolju igru, ali je pogodak Đokića ostavio sumnju jer je najbolji strelac "crveno-belih" po mišljenju domaćih bio u ofsajdu.

Naime, upućena je dubinska lopta ka Burzanoviću koji je uspeo da je zahvati, ali je Pustinjaković odbranio. Međutim, golmana Banata nije uspeo i da uhvati loptu koja se odbila do Đokića, a ovaj ju je iz neposredne blizine rutinski smestio između stativa.

Kao i na početku meča, i u drugom poluvremenu su izabranici trenera Rakojevića krenuli jače od protivnika. Ibrahim Gaj je spasao svoj tim promene rezultata, ali kako je vreme odmicalo, baš kao i u prvom poluvremenu, gosti su preuzimali stvar u svoje ruke.

Sve dileme oko pobednika je otklonio Milijaš u 64. minutu kada je posle indirektnog udarca preciznim udarcem sa oko 16 metara poslao loptu u donji levi ugao. Samo dva minuta kasnije, po drugi put se u strelce upisao Kastiljo koji je iskoristio grešku odbrane domaćina i udarcem iz punog trka rutinski matirao nemoćnog Pustinjakovića.

Do kraja susreta Dušan Bajević je iskoristio priliku da pruži priliku debitantu Milošu Bajalici, a Zvezda je smirila tempo protiv demoralisanog domaćina koji je preko Mikića uspeo da ublaži poraz posle dodavanja Petkovića. Igor Burzanović, koji je odlično odigrao ovaj meč, nije imao sreće da se po treći put upiše u strelce ovog proleća kada je posle sjajne akcije sa Koromanom pogodio stativu.

извор:Блиц

Trener Zvezde otvoreno o manama i vrlinama svojih igrača
Bajević: Georgijev je previše osetljiv!


Blagoje Georgijev nije bio u timu Crvene zvezde protiv Banata, u subotu nije ni putovao u Zrenjanin, pa ni dva dana ranije u Kovilovo gde je ekipa bila u karantinu. Šta se dešava sa bugarskim reprezentativcem pitali smo Dušana Bajevića.

- Dečko je previše osetljiv, više nego što treba. Na pripremama je igrao jako dobro, ali nedopustivo je da ovoliko padne na zvaničnim mečevima. Georgijev previše čita novine i daje veći značaj nekim nebitnim stvarima - istakao je Zvezdin trener.

Šef struke crveno-belih prokomentarisao je i igru Aleksandra Trišovića, koji zbog crvenog kartona u večitom derbiju takođe nije putovao u Zrenjanin.

- Triša nije slučaj poput Blaga, ali je očigledno da kao i on može mnogo više. Trišović mora da iskoristi svoj kvalitet na pravi način, u pravom trenutku. Jednostavno, mora da bude bolji na terenu i korisniji za ekipu.

Pošto je Bajević juče bio raspoložen za priču, pitali smo ga i za Nenada Milijaša, strelca jednog gola protiv Banata. Može li on uopšte da bude u timu zajedno sa Milovanovićem i Kastiljom.

- Milijaš je, kao i ostali, opravdao očekivanja u Zrenjaninu. Dao je gol iz prekida, međutim, i on i ostali igrači mogu još više da pruže. Da li on može da bude u timu sa Milovanovićem i Kastiljom, zavisi od protivnika. Ne možemo stalno da igramo istu igru.

Crvena zvezda je u subotu ostvarila ubedljivu pobedu, a mnoge zanima šta se to promenilo u ekipi u odnosu na pre sedam dana.

- Ništa posebno. Igrači su ispoštovali taktički plan, igrali su dobro, pa rezultat nije izostao. Nebitno je što smo pobedili sa 4:1, za zadovoljstvo je moglo biti i 1:0. Disciplina ovoga puta nije izostala, mada uvek može bolje.

Za razliku od prva dva prolećna kola, šampion je u Zrenjaninu igrao sa tri napadača i jednim polušpicem.

- Sistem igre i formacija u timu zavise od protivnika. Nekada se naš rival zatvori, nekada igra otvoreno. Ipak, bez obzira na to, mi moramo stalno da igramo ofanzivno. Kvalitet kod naših igrača je veći nego što to oni pokazuju, ali ih očigledno nervoza pred utakmicu pokoleba. Ne znam zašto je to tako. Činjenica je da stalno moramo biti opasni, snažni i jaki.

Na pitanje da li će Kovilovo i ubuduće biti Zvezdina baza pred utakmice, Bajević je odgovorio.

- Nisam za to. Imamo naš teren, naš stadion, naš hotel, pa bi bilo smešno da pored toga koristimo tuđe. Međutim, nekad je potrebno i promeniti bazu. Opet, u zavisnosti od protivnika, biraćemo gde ćemo biti u karantinu - istakao je trener Crvene zvezde.

G. Anđelković

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА КАЖЊЕНА НОВЧАНО

Заменик дисциплинског судије Заједнице Супер лиге Србије Драгче Димитријевић казнио је Црвену звезду са 200.000,због пропуста и слабе организације 128. вечитог дербија.

...и још ...

Према одлуци Димитријевића, Црвена звезда ће морати да плати и 300.000 динара због недоличног понашања својих навијача на утакмици против Баната у Зрењанину, где су се њени симпатизери сукобили са припадницима МУП-а и Жандармерије.
Димитријевић је одлучио да изречене новчане казне 'црвено-белима' обједини и изрекао је јединствену казну од укупно 400.000 динара, коју ће београдски клуб морати да уплати у касу Заједнице.

...и још ...

Фудбалер Црвене звезде Огњен Короман кажњен је са  50.000 динара због неспортског понашања на 128. дербију.
_____________________________________________________

Јебо вам ја матер ! И вама из ФСС , и вама новинарима !!! :finger
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Спонзорски уговор са Центропроизводом

Црвена звезда је у петак потписала уговор о спонзорству са Центропроизводом што је први корак у правцу стварања снажног спонзорског пула који је медијима презентиран од стране Маркетинг сектора Фудбалског клуба.

Уговор о спонзорству су потписали Зоран Дамјановић, генерални секретар Црвене звезде, и Немања Попов, извршни директор Центропроизвода. Уговор о сарадњи је потписан на две године и обухвата бројне заједничке ативности у циљу промоције Центропроизвода кроз делатност Црвене звезде.

"Центропроизвод је на домаћем тржишту лидер у неколико категорија и сасвим је логично да се клубови и компаније које имају амбиције да буду најбоље не само у својој земљи већ и на ширем подручју препознају, сусрећу и сарађују. Убеђен самда ћемо од ове сарадње имати добре резултате, и Црвена звезда, и Центропроизвод", рекао је Дамјановић.

Представљајући Центропроизвод као модерну, јаку и здраву компанију, Немања Попов је изнео своја очекивања од ове сарадње.

"Сарадња са најтрофејнијим српским клубом треба да допринесе даљем јачању имиџа и проширавању и заузимању јаче позиције на тржишту у земљама у региону. Домаћи потрошачи већ добро познају производе Центропроизвода. Верујемо да ћемо уз помоћ Црвене звезде бити још ближи нашим верним потрошачима, а да ћемо током сарадње стећи и нове кориснике наших производа", истакао је Попов.

Поред Ласте и Јата, још један од највећих српских брендова спонзорише Звезду.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Центропроизвод је ваљда део Делта компаније... Није Мишковићи него Попов.

Nadam se jeftinom cipiripiju na Mari

Ове наше лешине губе усред БГ-а од Војводине...
Бајевићу време ти је..више нема оправдања...никаквих..
..кажу да причам много...

Aко се Бајевић не повуче после ове утакмице, без обзира на исход, тврдим да нас од губитка већ практично освојене титуле може спасити само ново посртање партизана.
..кажу да причам много...

био сам за то још после Либереца а и даље сам.


игра у нападу  нам је КРШ а одбрана катастрофа.

проблем је само кога довести???


ПС---на стадиону је само око 4000 људи што такође није за похвалу.

72' После скандирања публике, Душан Бајевић, тренер Црвене звезде, напустио је терен!!!!!!!!