Делије Онлајн

Делије Кафе => Терен => Topic started by: UrbanBaby on July 26, 2007, 05:46:06 PM

Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: UrbanBaby on July 26, 2007, 05:46:06 PM
QuoteГуровић се опростио од Звезде

Кошаркаш пољског Проком Трефла и капитен српске репрезентације Србије Милан Гуровић опростио се данас од свог већ бившег клуба, Црвене звезде

Гуровић, који је провео последње две сезоне у Звезди, каже да је овај опроштај од "црвено-белих" само привремен јер планира да се једног дана врати у клуб као функционер.
- Хвала управи што ми је пружила могућност да играм у клубу за који навијам. За моје добре игре пресудно је неколико ствари. Слобода коју сам добио у игри, навијачи који су ми давали адреналин и мој инат. Имао сам 2004. године здравствене проблеме и неки 'стручњаци' проглашавали да нећу моћи више да играм добро, верујем да сам им доказао супротно - рекао је Гуровић и додао:

- Хвала навијачима што су ме носили и саиграчима, које све чека лепа каријера. Најдража утакмица са Звездом била ми је победа од 19 разлике над Реал Мадридом, када смо сви играли одлично. У најлошијем сећању ми је прва утакмица финала против Партизана, када смо покрадени и неправедно оштећени - рекао је "Чича".

Председник Управног одбора клуба Мирко Петровић каже да су врата Звезде увек отворена за Гуровића.

- Желимо да захвалимо Милану за две године које је провео у Звезди. Имао је велики значај у подизању игре нашег клуба. Част ми је што сам био председник док је он био играч. Гуровић је оставио посебан печат - рекао је Петровић.

http://www.srbijasport.com/vest.php?news_id=6564&sport_id=21
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Nesho on August 21, 2007, 07:17:11 PM
Браћо, ми заборависмо кошарку, због фудбала...
Наши кошаркаши су почели припреме 13.августа. За разлику од прошлих сезона када би нас напустили многи играчи, ове године су "само"отишли Антић, Гуровић, Радивојевић,(нека ме допуни неко ако сам некога заборавио). Очекује се долазак нових прије свега младих играча глодара бакића, Пелкића и других...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on August 21, 2007, 07:28:02 PM
Kад смо већ код КК-a, став групе је да се не иде на јадранску лигу,али такођје став групе је и ''гледам звезду а не њене противнике''.Мени лично је све једно дал ће се ићи или не, али ме занима шта ви мислите о томе? A што се тиче баскета,првом тиму су златни момци са европског првенства до 16 година у грчкој :Обрадовић,Радосављевић и Рондовић...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on August 21, 2007, 07:35:06 PM
Треба довести пар појачања,не морају нужно бити странци,али да имају искуство и да клинци уче од њих.Ове сезоне не треба очекивати титулу,поготово не треба стављати притисак и нереалне циљеве пред те клинце,али градити тим за ''следеће сезоне'' :D
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on August 21, 2007, 08:19:58 PM
Zvezda dovela Amerikanca Kuka i Bakića!
Utorak, 21. avgust 2007. 19:25

Crvena zvezda je posle dužeg zatišja dovela dvojicu novih pojačanja za narednu sezonu. Kako saznaje MONDO, pored doskorašnjeg beka Partizana Borisa Bakića, na Mali Kalemegdan stići će i Omar Kuk, američki plejmejker sa skromnim NBA iskustvom.

Crveno-beli su uspešno okončali pregovore sa tamnoputim košarkašem koji ima 25 godina i visok je 185 centimetara. On je na draftu 2001. godine izabran sa 31. pozicije, od strane Orlando Medžika, ali je u NBA ligi odigrao svega po nekoliko utakmica za Portland i Toronto.

Poslednje dve godine proveo je u Evropi, gde je nastupao za belgijsku Deksiju Mons i rusku Samaru, dok je prethodnu sezonu okončao kao član Strazbura. U FIBA kupu imao je učinak od 14,7 poena, 3,6 skokova i 6,7 asistencija po utakmici.

Kuk je u svojoj jedinoj sezoni na univerzitetu Sent Džon bio drugi asistent NCAA lige, medjutim, tamošnji košarkaški analitičari navode ga kao jedan od najočiglednijih primera kako igrač može da upropasti karijeru preuranjenim odlaskom u NBA.

Drugo pojačanje Zvezde dolazi iz tabora "večitog rivala" Partizana. Boris Bakić, koji je u Srbiji i Crnoj Gori prošao sve mladje reprezentativne selekcije, proveo je tri sezone u crno-belom dresu, ali su ga povrede i konkurencija na poziciji plejmejkera sprečili da odigra zapaženiju ulogu.

Mladji brat doskorašnjeg beka Hemofarma Bojana Bakića nedavno je sporazumno raskinuo ugovor sa srpskim šampionom. Bakić je dobro poznat treneru Zvezde Stevanu Karadžiću i Tadiji Dragićeviću, sa kojima je nekada saradjivao u reprezentaciji.

Karadžić planira da ga najesen koristi pre svega kao beka-šutera, pošto je to pozicija na kojoj je igrao pre nego što je stigao kod Duška Vujoševića. Ko zna, možda u toj ulozi Bakić uspe da razvije raskošni talenat najavljen u tinejdžerskim danima.

Prethodno je Zvezdine redove pojačao Mladjan Šljivančanin iz Kelna, a prvom timu pridodato je nekoliko talentovanih juniora. Mali Kalemegdan napustili su Milan Gurović, Pero Antić, Petar Popović i Vuk Radivojević.

(MONDO)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on August 21, 2007, 10:25:56 PM
Бакић...ххахаха
Јеботе па сваке сезоне смо све смешнији.
Управа напоље!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: николаБГ on August 21, 2007, 10:46:44 PM
Нек им навијају дизајнер оне комунистичке капе и директор маркетинга који ју је одобрио и сви они који нису ни један маил послали да се оперу пред својим навијачима. Говорим у своје лично име, КК ме апсолутно не интересује.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on August 22, 2007, 05:11:44 PM
Где оде Петар Поповић?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on August 24, 2007, 02:21:11 PM
Истекао му уговор па је отишао.

Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on August 24, 2007, 02:35:55 PM
Quote from: "Djole"
Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић
Ооооооооооо тууууууууууурци!!!
Ова управа је тотално изгубила компас, сад су почели турке у клуб да нам доводе...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on August 24, 2007, 04:02:31 PM
Не сери! Када је доведен Бајев, прави турчин онда ништа нисте рекли.

Ајде искулирајте са тим управа напоље и сл. срањима, када то буде био званичан став групе не брините сазнаћете први.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: 100%anti crnobeli on August 24, 2007, 05:03:41 PM
Quote from: "Djole"Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.

Ти си Звездин четник Елмедине, Елмедине, Елмединеееееееееее :D .
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on August 24, 2007, 06:45:49 PM
Нема краја....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Djape_BBrdo on August 25, 2007, 10:30:08 AM
Quote from: "100%anti crnobeli"
Quote from: "Djole"Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.

Ти си Звездин четник Елмедине, Елмедине, Елмединеееееееееее :D .

Па кад гробари буду почели да нам певају на дербију исто то,ђаво ће ти бити крив  :lol: .
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on August 27, 2007, 02:19:06 PM
:lol: Не могу да вјерујем, довели смо гробара и муслимана ...
Сад ми још жалије што оде Чича, баш ме занима како би њих двојица сарађивали ...  :finger
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: uncle vanja on August 28, 2007, 05:22:51 AM
а да ли сте приметили разлику како су представљени сајтови делија на званичним сајтовима кк и фк-a
http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/linkovi.php
http://www.fc-redstar.net/teamDefault.aspx?sectionID=8&cultureID=2
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on August 28, 2007, 08:59:11 AM
Могли би ови на КК сајту да избаце "Делије" са "инфо" сајтова?! Какви бре, инфо? Требала је да стоји посебна подсекција "Навијачи".
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on August 30, 2007, 11:15:27 PM
Žika Andjelković napušta Zvezdu
Cetvrtak, 30. avgust 2007. 21:05

Dosadašnji predsednik Skuštine Košarkaškog kluba Crvene zvezde Živorad Andjelković odlučio je da ubuduće bude samo navijač. Svestan da nije ispunio zacrtane ciljeve, Andjelković je presekao i doneo odluku da se potpuno povuče sa funkcija u klubu.

U intervjuu "Sportskom žurnalu", Andjelković je rekao da klub napušta "punog srca" i da će i dalje dolaziti na utakmice crveno-belih , ali kao navijač.

"Zvezda će uvek biti deo mene. Ali, vreme je da ponovo postanem samo vatreni navijač, što sam bio i pre dolaska na Mali Kalemegdan. Kada sam uvideo da moje sposobnosti nisu dovoljne za cilj, a to je osvajanje titule i plasman u Evroligu, savest mi je nalagala da napustim mesto predsednik Upravnog odbora. Naravno da sam iz ljubavi i ljudskih razloga pomagao sve do sada. To je bila obaveza prema ljudima koji su me nasledili i novom predsedniku Mirku Petroviću koji je veliki zvezdaš i još bolji čovek", rekao je Andjelković.

Ocenjujući svoj rad u klubu, Andjelković je rekao da uprava nije ta koja istrčava na parket i da se krivica ne može prebaciti samo na sportski menadžment.

"Ipak, mi smo bili ti koji su birali, a naglašavam da se nikada nismo mešali u struku. Verujte mi da u Zvezdi to ne postoji, jer je to jedino prirodno. Ipak, nismo uvek prepoznavali prava rešenja. Medjutim, sa ponosom mogu da kažem da odlazim puna srca, jer Zvezda nikad nije bolje stajala. Budžet je stabilan, okupili smo plejadu mladih i ekstratalentovanih igrača, izgradjene su zdrave pozicije u svim košarkaškim forumima", dodao je Andjelković.

Prošle godine, dosadašnji predsednik Skupštine KK Crvena zvezda Živorad Andjelković kažnjen je sa jednom godinom zabranom vršenja bilo kakvih funkcija u košarci zbog incidenata u finalnoj seriji plej-ofa nacionalnog prvenstva izmedju Partizana i Crvene zvezde.

(MONDO)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on September 02, 2007, 12:34:19 PM
У првој припремној Звезда је победила Мега Исхрану ако се не варам, 78:76, а гробар је дао одлучујуће поене ...
Иначе, гледао сам Босну против Македоније неко вече, онај Елмедин, и не игра лоше, с тим да ме физички подсећа на Мишана, има 210, а 60 кила ...  :D
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 07, 2007, 02:20:51 PM
Да наставимо и са праћењем прпремних утакмица Звездиних кошаркаша. Забележена је и друга победа, и то над румунском екипом Асесофт, 81:77. Најзанимљивије са овог меча је поновна, одлучујућа рола у самој завршници, гробара Бакића  :)  !
Детаљније на сајту КК Црвена Звезда:
http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189103084&archive=&start_from=&ucat=1&
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 11, 2007, 10:27:44 PM
Забележена је и трећа победа у припремама за предстојећу сезону. Црвена Звезда је савладала екипу Клужа резултатом 97:88 (21:25, 13:25, 37:16, 26:22). Најефикаснији је био Мирко Ковач са 21 поеном, колико је дао и појачање Омар Кук, док је Павел Громико убацио 14 поена и имао запажену улогу у одбрани.

Опширније на Звездином сајту: http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189520164&archive=&start_from=&ucat=1&
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Леса on September 13, 2007, 06:16:25 PM
Ево зашто ће гробље наредних 150 година бити боље од нас.
Филип Шепа, дечко са којим сам једно време тренирао у Земуну је прешао у гробље.Дечко има 17 година и он је један од највећих талената у Србији.Већ су га ставили у сениорски тим гробља и на првој текми против Динама из Москве је дао 4 поена.
Међу великим талентима је и Митровић који је недавно потписао за Мега исхрану, а како сам чуо већ се и гробље заинтересовало за њега.И Никша Николић који је још у Земуну и игра за 3 године старију селекцију.Он је 91. год.Он је син Николића који је играо у Звезди пре неких 15 година.

Значи, наш клуб ради без икаквог плана, доводе неке балије, и амере који не могу више да играју ни на улици у Америци.Не сећам се кад је неки таленат изашао из наше школе кошарке.

А гробље ради... :bes
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 13, 2007, 06:47:07 PM
Quote from: "Леса"Ево зашто ће гробље наредних 150 година бити боље од нас.
Филип Шепа, дечко са којим сам једно време тренирао у Земуну је прешао у гробље.Дечко има 17 година и он је један од највећих талената у Србији.Већ су га ставили у сениорски тим гробља и на првој текми против Динама из Москве је дао 4 поена.
Међу великим талентима је и Митровић који је недавно потписао за Мега исхрану, а како сам чуо већ се и гробље заинтересовало за њега.И Никша Николић који је још у Земуну и игра за 3 године старију селекцију.Он је 91. год.Он је син Николића који је играо у Звезди пре неких 15 година.

Значи, наш клуб ради без икаквог плана, доводе неке балије, и амере који не могу више да играју ни на улици у Америци.Не сећам се кад је неки таленат изашао из наше школе кошарке.

А гробље ради... :bes

Прво, на велику жалост, потпуно си у праву. Друго, како је свет мали - пре пар година сам у Развојно Тренажном Центру у Пожаревцу (40-ак најбољих дечака из Србије) био соба поред његове. Стварно је екстра таленат.

Да не коментаришем гробље (мислим да ни ти ниси морао да правиш поређење), већ само нас.
'89 - видео си 2-3 момака на последњих 2 дербија.
'90 - нико, али скоро нико већ пар година. Нема их на завршном турниру и резултати су доста јадни током сезоне.
'91 - вредно помена, одличан успех на последњем финалном турниру (пар њих чланови златне кадетске репрезентације), па остаје да видимо да ли ће се опаметити људи који су за развој млађих селекција задужени.

Једноставно, треба тражити талентоване звездаше за баскет, у почетку их ставити у тим (Звезда 2) који ће играти 1. српску или 1. Б лигу, и калити их за најбољи сатав Звезде.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on September 13, 2007, 07:21:23 PM
Још је опасније што гробље није једини тим који велику пажњу посвећује клинцима,то раде и ФМП и Хеофарм и то са великим успехом.Код нас се то јако лоше ради,колико ја имам инфо нама је онај Марин Седлачек неки скаут и за клинце и за први тим,али од њега очигледно нема вајде.Елем,моје мишљење је да би управа морала темељно да анализира шта у клубу не штима и да то реши постављањем стручнијих људи,а ако нису способни за то,молим лепо довиђења.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Леса on September 13, 2007, 10:02:55 PM
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"'91 - вредно помена, одличан успех на последњем финалном турниру (пар њих чланови златне кадетске репрезентације), па остаје да видимо да ли ће се опаметити људи који су за развој млађих селекција задужени.

Знам неколико играча из ове генерације.Они су и једини који имају шансе да ураде нешто више.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on September 14, 2007, 10:51:21 AM
Quote from: "Леса"Не сећам се кад је неки таленат изашао из наше школе кошарке.

Ја се сјећам, и они су послије завршили у пакистану ...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on September 14, 2007, 02:28:15 PM
Quote from: "Леса"
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"'91 - вредно помена, одличан успех на последњем финалном турниру (пар њих чланови златне кадетске репрезентације), па остаје да видимо да ли ће се опаметити људи који су за развој млађих селекција задужени.

Знам неколико играча из ове генерације.Они су и једини који имају шансе да ураде нешто више.

Колико знам и млађи од њих нису лоши...мада то нису још формирани играчи 92го, 93ће... Иначе управа када је дошла они су од нуле формирали од 91ог па млађе... Остала годишта су скупљена од онога што се могло скупити јер је већина што је ваљала већ била у другим клубовима...
По мени цео тај посао са млађим категоријама је добро одрађен када се погледа на ком гласу нам је била школа кошарке...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on September 15, 2007, 03:25:31 PM
И мени се чини да су из клуба напомињали како је '91 годиште прво које ће проћи комплетну Звездину школу (каква год она била), док су старија годишта су скрпљена како би Звезда имала екипе у свим узрастима. Такође, наши су рекли како су у питању (код млађих) углавном београдска деца.
Е сад, ово није зато што су они локал патриоте, већ зато што ФМП има убедљиво најразвијенију инфраструктуру. Имају интернат где долазе клинци из остатка Србије и околине, а отворили су и "колеџ" (стављено под наводнике јер можете замислити колико се ту учи), што значи да је школа потпуно подређена распореду тренинга и њиховим обавезама као кошаркаша. Наравно да наши и могу да праве екипе само од београдске деце.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 15, 2007, 11:34:56 PM
КК Црвена Звезда је на турниру у Тузли, у конкуренцији екипа Слободе, подгоричке Будућности и Златорога, забележила два пораза и заузела четврто место.


У полуфинали бољи су били кошаркаши Слободе Дите (69:74). Најефикаснији је био Омар Кук са 22 поена, а против некадашњег клуба играо је и Елмедин Кикановић (12 поена).

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189799528&archive=&start_from=&ucat=1&



Звезда је поражена и у другом мечу. У борби за треће место, бољи је био Златорог (ех Пивоварна Лашко). Резултат 83:71. Најефикаснији у нашој екипи био је Елмедин Кикановић са 25 поена, док је Тадија Драгићевић забележио 22 поена и 10 скокова.

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189880776&archive=&start_from=&ucat=1&
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on September 16, 2007, 08:25:43 AM
Хвала богу па је Караџић изјавио да се тражи петица. Ући у сезону са Мишом и Елмедином као центрима је превише смешно да би била тужно.
Иначе, на турниру није играо Громико. Штета, желела сам да га видим пошто су до нас углавном допирале информације како дечко не зна да шутира. Ипак, он постиже неке поене па ме је занимало на који начин :D .
Можда и није лоше што је овако испало, да се мало спусте на земљу и виде шта не ваља.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on September 16, 2007, 10:01:05 AM
Quote from: "kiki"Хвала богу па је Караџић изјавио да се тражи петица. Ући у сезону са Мишом и Елмедином као центрима је превише смешно да би била тужно.
Иначе, на турниру није играо Громико. Штета, желела сам да га видим пошто су до нас углавном допирале информације како дечко не зна да шутира. Ипак, он постиже неке поене па ме је занимало на који начин :D .
Можда и није лоше што је овако испало, да се мало спусте на земљу и виде шта не ваља.
Мислиш да ће тај један центар променити пуно тога? Па бре тим нам је смешан.
Какво црно спуштање на земљу, па чим су саставили овакав тим видело се који ће нам домети бити. Овај турнир у братској им тузли је наша реалност ове године. Нажалост...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: MeMyself&I on September 16, 2007, 01:43:13 PM
Оно из Тузле, што сам гледао на ТВу је јад и беда.Мислим да ће нам ово бити најгори тим (што уопште није лако имајући у виду претходне) у последњих неколико сезона.
Кад саледамо све аспекте спортског нам друштва, биће ово сезона за кидање живаца. У најави.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on September 16, 2007, 02:26:16 PM
Пазите, на овом турниру је недостајао Громико, на пример, који је пар пута уносио преокрет у прошлим утакмицама. Потом, Тадија је дошао са операције слепог црева (додуше, нешто ми се брзо вратио). За Александрова је ово пресудна сезона да покаже ко је и шта је. Имаће далеко већу минутажу (вероватно ће играти и тројку и четворку). Не треба заборавити да нам недостаје и Милошевић на плеју (требало би да се врати у неком октобру, новембру - почетком сезоне). Јоровића нећу спомињати јер је велико питање шта и колико може (мислим да би и он требало да се врати у новембру).
Центар може, а и не мора нешто много да значи - зависи кога доведемо. У сваком случају нам је неопходан јер нама на петици играју две чачкалице.
Искрено, мени је драже да саставе јефтинију екипу коју ће моћи редовно да плаћају, него скупу, да касне паре, па да ови играју преко оне ствари (што је био случај прошле сезоне).
Титулу не очекујем.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: MeMyself&I on September 16, 2007, 03:17:33 PM
Ма нису играчи толико лоши, с обзиром на то колико коштају. Ове године нам је стварно јефтина екипа, ако не грешим. Са озбиљним тренером може овде да се ради и да то личи на нешто.
Али Караџа  :flasa  уопште не улива поверење. 1 Лучић би нам добро дошао.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on September 16, 2007, 04:07:35 PM
Ма да, ево само да се опораве Тадија и Јоровић уз суперстара Громика освајамо титулу сигурно, можда и 2-3
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: MeMyself&I on September 16, 2007, 04:21:43 PM
Нисам баш то рекао.Нема везе.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 16, 2007, 04:50:07 PM
Људи мислим да је битно да се испрате ови Звездини резултати у припремном периоду, али да је рано и нереално да се на основу њих доносе нека предвиђања што се тиче играча, тренера и саме екипе и игре. Бројна искуства из свих спортова говоре да је обично тако.
Значи могло је да се примети да Кук може доста да допринесе у игри, од Драгићевића и Александрова очекујемо и надамо се да заблистају у овој сезони. И то је то, уз констатацију која је очигледна, а то је да морамо да појачамо центарску линију. Ту смо за сада слаби, и то физички пре свега. Видећемо ко ће када да се опорави од ових повређених и колико може...
Прави расплет тек следи, будимо још мало стрпљиви.  namigivanje
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on September 19, 2007, 08:58:10 PM
Гледао сам их против слободе на тв, знам, није играло пар битних играча, али све ми дјелује безидејно, нема лидера,нема центра,мишановић нема појма,онај бакић исто...јесте почетак сезоне па да не претјерам али....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 20, 2007, 01:51:41 PM
Кошаркаши Црвене Звезде налазе се на турнеји у Словенији, а у пријатељском мечу против словеначке екипе Шкофја Лока забележили су победу. Наш клуб је славио са 74:61, а питање победника решено је почетком другог полувремена.
 Најефикаснији су били Тадија Драгићевић са 22, Кук са 12 и Ковач са 10 поена.
 Сутра се игра против екипе Слована.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on September 20, 2007, 07:53:14 PM
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Кошаркаши Црвене Звезде налазе се на турнеји у Словенији, а у пријатељском мечу против словеначке екипе Шкофја Лока забележили су победу. Наш клуб је славио са 74:61, а питање победника решено је почетком другог полувремена.
 Најефикаснији су били Тадија Драгићевић са 22, Кук са 12 и Ковач са 10 поена.
 Сутра се игра против екипе Слована.
Па хвала Богу да су се мало пробудили, или је та шкофја лока неки Ш тим!?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 20, 2007, 10:49:46 PM
Е ипак је са Слованом данас одигран меч (била је погрешна моја информација у предходном посту).

Опет победа, и то резултатом 82:64. И опет је најефикаснији био Драгићевић са 25 поена.

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1190316506&archive=&start_from=&ucat=1&
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on September 24, 2007, 01:25:49 PM
Кошаркаши Црвене звезде забележили су победу на старту турнира у Крањској Гори. Они су савладали учесника НЛБ лиге и освајача дупле круне у Словенији Хелиос са 92:88. Црвено-бели ће вечерас одиграти финални меч против пољског Турова, који је у другом дуелу био бољи од Олимпије са 84:78 после продужетка.

Најбољи у редовима црвено-белих био је Тадија Драгићевић који је убацио 23 поена, док је Ненад Мишановић додао 17.

Питање победника практично је решено већ у првом полувремену, када су црвено-бели стекли недостижних +17 (55:38). Хелиос је у самој завршници достигао ту предност, али су играчи Црвене звезде успели да задрже прибраност и дођу до тријумфа.

,,Играли смо веома добро у првом полувремену, како у нападу, тако и у одбрани. У другом полувремену смо се превише опустили, па смо дозволили Хелиосу да се врати у меч. Екипа је одиграла доста неодговорно, па смо у завршници имали доста среће, јер су играчи Хелиоса промашили неке отворене шутеве", рекао је Стеван Караџић, тренер Црвене Звезде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Марковић 5, Кикановић 5, Кук 10, Ковач 8, Мишановић 17, Радосављевић, Шљиванчанин 3, Бакић 8, Драгићевић 23, Краснић, Цветковић 7, Александров 6.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on September 24, 2007, 10:55:00 PM
финале турнира у крањској гори

Туров - Црвена звезда 75:60

Туров: Шчекић 14, Родригуез 7, Wитка 13, Љуботина 4, Петрович 1, Логан 22, Дробњак 7, Келати 7.

Црвена звезда: Марковић 3, Кикановић 13, Цоок 11, Коваћ 3, Мишановић 9, Драгићевић 17, Цветковић 4.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on September 27, 2007, 10:55:43 AM
Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on September 27, 2007, 12:35:07 PM
Лажеш  :o  :nene  :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on September 27, 2007, 12:36:33 PM
Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.

Тица је дошао као привремено решење, јер се преговара још увек са двојицом центара који ће вероватно остати без НБА ангажмана
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on September 27, 2007, 12:46:46 PM
А шта фали Тици, може и капитен да буде... :rofl
Људи има ли краја глупостима КК?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on September 27, 2007, 12:49:50 PM
Врх брате ахаххахха :rofl
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on September 27, 2007, 03:31:02 PM
Quote from: "rukometas_bg"
Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.

Тица је дошао као привремено решење, јер се преговара још увек са двојицом центара који ће вероватно остати без НБА ангажмана

Громико и Кук су странци,тако да не видим на коју фору можемо довести центра из НБА?!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on September 27, 2007, 04:21:42 PM
:zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on September 27, 2007, 04:30:28 PM
Quote from: "Бока":zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...
Има везе, у нашој лиги су дозвољена само 2 странца. Антић и Марковић су колико ја знам имали и наше пасоше, уствари Антић је сигурно имао, а за Марковића нисам сигуран.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on September 27, 2007, 05:03:16 PM
Quote from: "Бока":zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...

Има правила као што је Игор рекао.Зар сте заборавили да је Змаго  још онда кад је био издејствовао правило да се Македонци,Словенци и Босанци сматрају домаћим играчима?!Марковић има наш пасош.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on September 27, 2007, 05:39:42 PM
Томас, Буркс, Марковић, Антић, Милошевић....е сад да ли су ова тројица имали наше пасоше не знам.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on September 27, 2007, 06:21:14 PM
Марковић и Милошевић јесу,за Перу сам објаснио.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on September 27, 2007, 06:41:19 PM
Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.
Ма Тица је добар играч, ако мене питате нека и остане целу сезону, звездино дете воли наш клуб, сетите се само колико је чекао шансу у звездином дресу а како је отишао из клуба!
Зато ТИЦА НЕКА ОСТАНЕ :)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on September 30, 2007, 12:54:58 PM
QuoteKošarkaši Crvene zvezde odigrali su i poslednju pripremnu utakmicu pred početak takmičenja u NLB ligi i meča sa Hemofarmom. Oni su SC ,,Vizura" pobedili niški Ergonom rezultatom 107:80.

Najefikasniji akter meča bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, Stiven Marković je postigao 16, dok su Bakić i Šljivančanin postigli 15 odnosno 11 poena.

,,Novajlija" na poziciji centra, Vladimir Tica, odlično je odigrao poslednju četvrtinu, u kojoj je zabeležio 9 poena.

Karadžić se odlučio za petorku sa Kukom na pleju, Kovačem i Bakićem na spoljnim pozicijama, a centarski tandem činili su Dragićević i Mišanović.

Od samog starta naši košarkaši zaigrali su veoma angažovano. Dragićević je stvorio prednost pod koševima, postigao prvih 7 poena i uhvatio nekoliko lopti, a kada su mu se pridružili Kuk i Kovač, prednost je ubrzo prešla 10 poena.

Drugu četvrtinu naša ekipa nastavlja u istom ritmu. Šljivančanin igrao odlično, razigrao se Stiv Marković, i uz dobru saradnju Kikanovića i Tice prednost je konstantno rasla.

Do kraja meča viđena je lepa košarka naše ekipe, sa velikim brojem kontranapada i atraktivnih poteza. Odbrana je popustila samo sredinom treće četrtine, kada su Nišlije pogodile nekoliko teških šuteva, od čega 3 trojke u 5 napada, ali Dragićević i Bakić su uzvratili istom merom. Kuk, Šljivančanin i Bakić su odigrali odličan meč i pokazali značajne kvalitete pred gostovanje u Vršcu, koji se igra u sredu, dok će navijači na ovosezonski debi u Pioniru morati da sačekaju 3. kolo i meč sa Cibonom.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on October 01, 2007, 09:37:12 PM
Дакле ово је шири списак кошаркаша који ће носити дрес кошаркашког клуба у сезони 2007/2008. Танки јесмо, на свим позицијама у клубу (ту мислим и на стручност тренера и управе), али никад се не зна, можда нешто и урадимо.

Игор Милошевић, плејмејкер
Омар Кук, плејмејкер
Борис Бакић, бек
Игрор Краснић, бек
Стеван Марковић, плејмејкер
Мирко Ковач, бек
Ненад Мишановић, центар
Бранко Јоровић, крило
Дејан Ковачевић, плејмејкер
Марко Попадић, плејмејкер
Тадија Драгићевић, крило
Младен Лукић, центар
Марко Цветковић, бек
Младен Шљиванчанин. бек
Лазар Радосављевић, крило
Никола Рондовић, крило
Душан Милошевић, бек
Немања Александров,крило
Владимир Тица, центар
Елмедин Кикановић, центар

Ове сезоне највише очекујем од Драгићевића, Александрова, Јоровића, Милошевића, Мишановића и Кука.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on October 01, 2007, 10:05:34 PM
за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on October 01, 2007, 10:12:20 PM
Quote from: "rukometas_bg"за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров

Сезона је дуга, а и НЛБ лига ме интересује.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 01, 2007, 10:24:07 PM
QuoteКараџић: Прави када је најпотребније


Кошаркаши Црвене звезде у среду у Вршцу против Хемофарма "отварају" нову сезону. Црвено-бели су значајно подмладили екипу, али упркос томе не одричу се највиших домета.

"Осим Американца Кука и Цветковића, сви имају вишегодишње уговоре. Проблем је што смо се касно окупили, али су и други имали сличне проблеме. Звезда увек има највеће обавезе. Очекујемо да тим из месеца у месец буде све бољи, да расте, а са њим расту и амбиције. Неки би требало да буду носиоци игре, али су имали још прошле сезоне тешке повреде. Пре свега мислим на Милошевића и Јоровића који су још у процесу опоравка, као и на Александрова који још није ни близу праве форме. Са њима ће сигурно наш састав изгледати много боље и снажније. Ни распоред нам није ишао на руку, на старту сезоне имамо пет изузетно тешких мечева, али даћемо све од себе. Прави квалитет показаћемо тек у каснијој фази шампионата", рекао је шеф струке Стеван Караџић.

Спортски директор црвено-белих Бранко Ковачевић истакао је да је клуб, након анализе прошле сезоне, одлучио да заузме нови курс.

"Анализе прошле сезоне определиле су нас да заузмемо нови курс и да у првенство уђемо са младим тимом који има изузетан потенцијал и талентоване играче који ће се кроз рад и утакмице развијати. Биће дискусије да ли је то прави пут, јер Звезда увек има обавезу да игра врхунски. Не бежимо од тога, извесно да је ћемо из месеца у месец развијати тим", изјавио је Ковачевић.

Он је додао да ће, у зависности од потреба, током сезоне евентуално бити ангажована појачања.

"И буџетске могућности клуба су нас навеле на овај пут. Имамо знање и таленте. Идеја је да створимо костур тима који ће више година играти заједно да бисмо ушли у конкуренцију са најјачима у Европи", поручио је Ковачевић.

У припремном периоду најбоље партије за тим са Малог Калемегдана пружао је Тадија Драгићевић.

"Добро смо се припремили за напоре који нас очекују. Имамо млад тим, не толико квалитетних и проверених појединаца као прошле године, али морамо да направимо добру хемију", рекао је Драгићевић.

Уз Драгићевића, навијачи Звезде у овој сезони највише ће очекивати од репрезентативца Немање Александрова.

"Немамо великих звезда, попут Гуровића и још неких, већ је екипа изузетно подмлађена. У сваком случају на нама младима је да изнесемо терет", закључио је Александров.

(МОНДО)


Па ајде онда да кренемо! Надамо се успешној сезони.   :ruke
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ciganshtura on October 02, 2007, 12:04:46 AM
Штета што је Громико издувао, ја да сам на његовом месту сморио бих се скроз.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on October 02, 2007, 08:50:18 AM
како мислиш издувао?
јел отпуштен или шта? нисам пратио...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on October 02, 2007, 11:40:47 AM
Quote from: "Бока"
Quote from: "rukometas_bg"за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров

Сезона је дуга, а и НЛБ лига ме интересује.

Ма ок боли и мене курац за дотичну лигу, њу треба да искористимо за уигравање и пружање прилике свима укључујући и клинце који су играли у завршници плеј-офа.
Али Јоровић је био доста дуго одсутан и питање је колико ће му бити потребно да се врати
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on October 02, 2007, 05:58:31 PM
Ух нисам на жалост оптимиста по питању Јоровића. Ако за ово силно време није тренирао ни мало не само да ће кондиционо бити проблем него ће да се појави и проблем уиграности са остатком тима, шутом итд... Мени и даље није јасно како смо успели да пазаримо толико "болесног" играча а да се за то није знало. То само значи да је неко жестоко омануо ко је радио тај трансфер....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on October 02, 2007, 07:00:50 PM
Наводно је Химки откупио Громиков уговор, а овај опет тврди како то не може тако, па није регистрован за Звезду, пошто се још не зна његов статус.
Ако ништа, бар је ФИБА лупила банане Бурксу и Томасу, који ће морати паузирати годину дана због прошлосезонске бјежаније.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on October 03, 2007, 05:46:14 PM
Ако некога занима случајно :) водимо после полувремена у вршцу !
хемофарм - Црвена звезда 39-48, поене су постигли: Кук 9 (7 асист.), Драгићевић 9, Шљиванчанин 5, Кикановић 6, Бакић 5, Марковић 3, Мишановић 4, Ковач 7.
З сада боља игра нашег тима у свим елементима игре,нарочито је добар шут за 3 поена 12/8.
Надам се да ће овако бити и у наставку :sampion
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on October 03, 2007, 06:42:16 PM
Коначан резултат: хемофарм - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА  76-81

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кук 16, Драгићевић 16, Марковић 7, Кикановић 12, Шљиванчанин 7, Ковач 9, Тица 1, Мишановић 8, Бакић 5.
Добра партија нашег тима, ако изузмемо неколико падова у игри, највећа разлика коју смо имали била је 15 поена разилке!
ПРВА ПОБЕДА НОВОГ ТИМА  :sampion
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 03, 2007, 07:28:48 PM
Ево краће извештаја са утакмице и изјава Стевана Караџића:


Звезда отворила сезону победом

Кошаркаши Црвене звезде отворили су успешно нову сезону. На једном од најтежих гостовања црвено-бели су забележили тријумф против фаворизованог Хемофарма резултатом 81:76(26:21, 22:18, 13:16, 20:21).

Меч у Вршцу био је сјајна прилика да се провери колико млади тим Црвене звезде може у ситуацији када игра без тројице повређених кошаркаша Немање Александрова, Игора Милошевића и Бранка Јоровића. Храбром игром и изузетно озбиљним приступом утакмици Звездаши су од старта меча у вршачком Миленијуму били у вођству, а највећа предност износила је почетком четврте четвртине када је серијом Црвена звезда стигла на +15.

Омар Кук је умало у завршници од јунака постао трагичар. У ситуацији када је Вршчанима једино преостало да брзим фауловима заустављају време, стартни плеј промашио је два бацања, али је већ у следећој акцији два пута погодио пенале и тако печатирао тријумф црвено-белих.

На крају је центар Хемофарма Бобан Марјановић је само поставио коначан резултат - 81:76 за црвено-беле.

Маестралну партију приказао је нови организатор игре Американац Омар Кук који је имао дабл-дабл учинак са 16 поена и чак 12 асистенција уз 3 украдене лопте. Исти број поена и 10 изнуђених личних грешака противника уз седам скокова имао је Тадија Драгићевић, док је новајлија Елмедин Кикановић био стрелац 12 поена.

,,Одиграли смо веома добру утакмицу, посебно сам задовољан игром у одбрани. Не бих желео да истичем појединце, јер је ово победа колектива, али такође не смем да пропустим изузетну партију нашег организатора игре Омара Кука. Ова утакмица, а и читаве припреме показале су да смо направили одличан потез у избору плејмејкера. Читав тим се максимално борио и то је једина ствар коју од њих тражим по сваку цену. На жалост, немамо много времена за радост, јер је нови меч већ у суботу. Морамо да скупимо снагу и да се још боље припремимо за меч против Војводине у Новом Саду", рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде, Стеван Караџић.

Црвена звезда у наредном колу НЛБ лиге такође гостује. Меч у суботу, 6. октобра у новосадској дворани Спенс против Војводине почиње у 20 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краснић, Марковић 7, Кикановић 12, Кук 16, Ковач 9, Мишановић 8, Тица 1, Драгићевић 16, Рондовић, Цветковић, Шљиванчанин 7, Бакић 5.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 03, 2007, 07:39:59 PM
Ел зна можда неко, нешто више што се тиче ТВ преноса кошаркашких утакмица ове сезоне?
Прочитао сам, чини ми се, у оном часопису (листи) " Моцарт" кладионице да су и РТС и Б(у)92 :) одбили да одкупе права. Разлог је сигурно слаб прошлосезонски рејтинг. Нисам се много активирао па не знам каква је ситуација са кабловским или сателитским каналима.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on October 03, 2007, 07:52:42 PM
у јеботе, да ли је ико икад имао 12 асистенција у Звезди?
Коначно имамо плеја..... штета само што само њега и имамо  :rofl
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on October 03, 2007, 08:18:32 PM
Изгледа да је и Стеван Марковић добро одиграо.

Ако Кук настави да игра овим темпом 16 поена и 12 асистенција  :o и када се Игор врати имаћемо три сасвим ок плеја.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on October 03, 2007, 09:32:18 PM
Чекајте, ниједна телевизија у Србији није откупила преносе ЈЛ :rofl . Баш ме занима како то такмичење може бити профитабилно ако телевизије највеће државе учеснице не дају ни цвоњка. Проблем је што ће се убудуће учесник ЕЛ добијати сабирањем успеха (да упростим) у ЈЛ и домаћој лиги, где ће ЈЛ, чини ми се, имати већи значај. Другим речима, мислим да Звезди неће помоћи ни ако би постала првак Србије. Нека ме неко исправи ако грешим (не знам да ли важи већ од ове сезоне).
Једино да се надамо како ће наша лига приступити УЛЕБ-у и некако се изборити за учешће свог првака у ЕЛ. Оваква ЕЛ је неки образац у шта би се претворила ЛШ када би Г14 преузела контролу. У ствари, било би много горе пошто се врти далеко више новца.
Мислим да ће се Стева пребацити на бека када се Милошевић врати јер тамо много боље може употребити свој шут. Да не спомињем чињеницу да нам бека игра Ковач.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: MeMyself&I on October 03, 2007, 10:25:16 PM
Ја колико знам, најављено је да се од 2009. потписује уговор на три године са УЛЕБом за учешће у ЕЛ. Како сада стојимо, нећемо видети ЕЛ  у скорије време, јер већ каскамо са тим бодовима на основу ГЛ и наше лиге.
А кад крене та зајебанција :jebanje  са уговорима, е онда тек следи крах баскета у овој земљи.
Све у свему, ни мало разлога за оптимизам по питању овог спорта.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on October 03, 2007, 11:25:15 PM
QuoteЈедино да се надамо како ће наша лига приступити УЛЕБ-у и некако се изборити за учешће свог првака у ЕЛ. Оваква ЕЛ је неки образац у шта би се претворила ЛШ када би Г14 преузела контролу. У ствари, било би много горе пошто се врти далеко више новца.  

После брљотине коју нам је приредио Даниловић са својим пуленима и чепуљама тамо током 2000те наша земља је изгубила шансу да приступи УЛЕБ-у. Проблем је у томе што смо ми подржали ФИБА када је кренуло цепање (зарад Даниловићеве фотеље потпредседника исте) и самим тим гурнули ЈЛ у први план... Пошто је ЈЛ призната као део УЛЕБ-а наша лига губи на било каквом значају и оставља нам се то једно место у ЕЛ... Е сада проблем је што у последње време је наш савез и покушао онако на мала врата да се прогура у УЛЕБ, али чиними се да ове боли она ствар за то...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 04, 2007, 10:23:13 AM
Ево сад сам прочитао у "Журналу" о откупу ових ТВ права... Кажу као да ће неко из Србије то у најскорије време урадити. У конкуренцији су још и "Фокс" и "Авала" .
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 05, 2007, 07:53:19 PM
После 4 године и победе над Ловћеном 4. октобра 2003. године, кошаркаши Црвене звезде забележили су победу у првој званичној утакмици у сезони. После сјајне игре и велике приказане борбености црвено-бели су се из Вршца вратили са целим пленом. Ипак времена за славље нема, јер већ у суботу од 20 часова на реду је ново искушење. Црвена звезда гостује Војводини у Спенсу у још једном дуелу против изузетно снажног противника. Црвена звезда и Војводина одиграли су до сада укупно 42 мечева – Београђани су славили 33 пута, а Новосађани су били бољи у девет дуела. У првенству су се састали 32 пута, а тим са Малог Калемегдана остварио је 25 победе. У плеј-офу играна су три меча и Звезда има скор 2-1, док су у Купу Новосађани једанпут тријумфовали у укупно пет утакмица. У регионалном шампионату одиграна су два сусрета.

Дуел из новосадског Спенса директно ће преносити радио Спорт ФМ, на 100.4.

(кк-црвеназвезда.нет)


Како ствари стоје ове сезоне ће бити: Немаш могућност да одеш до Бг-а или на неко подаље гостовање. Па ништа, седи кући и слушалице у уши, а можда ни то... Е нашта нам је спала држава и кошарка заједно са њом. То је по мени за плакање... Па, да ли  је ико свестан колико се смањује популаризација спорта ако се не одкупе ТВ права. Спорта који је до недавно био синоним за нашу земљу.
Већ трећи пут се враћам на ову тему, али не могу да се отмем утиску да се још дужи и да највероватније неће бити ништа од кошаркашких преноса.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Eribo on October 06, 2007, 10:58:31 PM
Победа над Војводином, 85-82. Кук 30 п и 5 ас. Тадија 23 п, Тица 16.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on October 07, 2007, 12:18:59 AM
Две узастопне победе на старту сезоне, како то лепо звучи :)
Браво црвено - бели само тако наставите све до титуле :sampion
Овај Кук је врх играч, можда и најбољи странац до сада, Тица ме изненадио позитивно...све у свему доооброо јеее :ruke  :ruke  :ruke
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on October 07, 2007, 09:34:04 AM
Кук игра одлично! Тадија који је до сада био само потенцијал је постао главни играч поред Кука... Одлично!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 07, 2007, 11:23:00 AM
QuoteЦрвена звезда је споро отворила дуел па је после шест минута имала чак 12 поена минуса. Ипак серијом од 11-0 коју је предводио Драгићевић са осам поена Звезда се вратила у дуел, па је прву деоницу завршила са минималним минусом.
Нова Звездина серија догодила се почетком друге четвртине, а иницијатор је био Кук. Почетком другог полувремена Војводина се враћа у игру, па се до самог краја играло у егалу.
Узбудљив финиш отворио је Кук са једним погођеним слободним бацањем. Узвратио је Бојовић, па је девет секунди пре краја било 82:82. Одговорност на себе у тим тренуцима преузео је Американац, преневши лопту преко целог терена и погодивши тројку са осам метара за други тријумф Звезде у овој сезони.
Када неко поред одличне статистике, покаже хладнокрвност и преузме одговорност у преломним тренуцима, значи да је феноменалан играч.
Али ајде да не хвалимо много :)  , ипак је ово само почетак...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on October 07, 2007, 02:12:59 PM
Мало ме ја заинтересовао овај Кук па сам трагајући за више информација на интернету о њему нашао следеће

QuoteOmar Cook (born January 28, 1982 in Brooklyn, New York) is an American minor league professional basketball player.

Cook originally went to Christ The King RHS and was later drafted out of St. John's University by the Orlando Magic as the third pick in the second round (31st overall) of the 2001 National Basketball Association Draft, but failed in his premature attempt to make the NBA. He was then traded to the Denver Nuggets, but failed to make the team. Cook played a few games for the Portland Trail Blazers (17 in 2003-04) and the Toronto Raptors (5 in 2005-06) before he was released. He is often referred to as a prime example of college basketball players who declare for the NBA draft too early. In July of 2005 he was drafted by the AAPBL, but the league folded less than 2 weeks after the draft.

It should be noted that he was second in the nation in assists and first in the Big East for the one year he spent at St. John's. He also broke Mark Jackson's record for the most assists in a game for a St. John's player with 17 against Stony Brook. He also briefly led the NBDL in steals and assists in 2004, while playing for the Fayetteville Patriots.

During the 2005-2006 season he played in the Belgian league with Mons. The following year he appeared to work for two teams, France's Strasbourg and Russia's Samara. He changed side and country again in 2007-08, playing in Serbia with KK Crvena Zvezda (Red Star Belgrade).[1]

Обратите пажњу на чињеницу о томе колико често мења клуб...
Са овим момком треба бити обазрив. У клубу ће морати да му посвете посебну пажњу... У сваком клубу по 2-3 месеца.

Quote1 Omar Cook Toronto Raptors
Position: PG
Born: 1/28/82
Height: 6-1 / 1,85
Weight: 190 lbs. / 86,2 kg.
College: St. John's '04       

Good defensive point guard... Talented playmaker... Likes to drive to the basket... Needs to develop a more consistent jump shot.

Attended the Christ the King HS in Queens, New York.
Played college ball at St. John's till 2001.
Selected by the Orlando Magic as the 32nd overall pick in the 2001 NBA Draft. Draft rights were traded to the Denver Nuggets.
Signed with the Dallas Mavericks in November 2001. Released in late December, he joined the Fayetteville Patriots of the NBDL.
Moved to the Boston Celtics in April 2002. Waived in July.
Signed with the Orlando Magic in September 2002. Waived in October. Soon later returned to the Fayetteville Patriots of the NBDL.
Signed with the Indiana Pacers in September 2003. Waived in October.
Returned to the Fayetteville Patriots of the NBDL in 2003-04.
Signed with the Portland Trail Blazers in February 2004. Waived in June.
Signed with the Charlotte Bobcats in August 2004. Waived in October. Returned to the Fayetteville Patriots of the NBDL later that season.
Signed with the Toronto Raptors in April 2005.
Signed with Dexia Mons-Hainaut (Belgium) in October 2005.
Signed with Samara (Russia) in 2006-07. Moved to Strasbourg (France) in April 2007.
Signed with Red Star Belgrade (Serbia) in August 2007.
Selected to the McDonald's All-America Game in 2000.
Named to the BEC All-Rookie 1st Team in 2001. Led the conference in assists.
Named to the All-NBDL 2nd Team in 2002, 2004 and 2005.
Set an NBDL record for most assists in a game with 19.
All-NBDL Honorable Mention in 2002-03
.

Његов НБА профил

http://www.nba.com/playerfile/omar_cook/index.html

http://www.ibiblio.org/craig/draft/2001_draft/Players/cook.shtml

Интервју који је дао пре пар година.

QuotePortland Trail Blazers point guard Omar Cook went to St. John's University, jumped early to the NBA, and bounced back and forth between the league and the NBDL before signing a Portland contract that should keep him around for a while. InsideHoops.com editor Jeff Lenchiner recently met with Cook in Madison Square Garden for an exclusive interview.

InsideHoops.com: Talk about your career, getting back into the NBA and making the Blazers.

Omar Cook: I've been through a lot the past two, two and a half years, NBDL, back to the NBA, NBDL, back to the NBA, just going through a whole lot, and now I finally got my shot. I'm making the most of it. I'm taking everything I learned from the coach, from the players, from the experience, taking everything I've been through and taking it with me.

InsideHoops.com: You did great in the NBDL, leading the league in assists.

Omar Cook: I was leading the league in assists and steals. It was fun for me. It taught me a lot about life, more than basketball. I learned how to become a better player, but I just worked hard and I got back.

InsideHoops.com: And your Blazers deal is for more than one year.

Omar Cook: Yeah, I signed a multi-year deal with the Blazers. Hopefully everything works out. I'm just working hard. I can control only what I can control, and everything else, I let my basketball speak for it.

InsideHoops.com: As for college, and leaving college early, how much would staying an extra year in school have helped your NBA career?

Omar Cook: If I was in college one more year, I definitely would have been a lottery pick, or definitely first round, but I choose to come out, I felt I was ready and I went for it.

InsideHoops.com: If you could do it all over again, would you have stayed an extra year?

Omar Cook: You know what, either way, I think the past couple of years I've been going through, it made me a better person, so I wouldn't trade it in for nothing. As long as everything works out from now, then everything will be fine.

InsideHoops.com: What kind of advice would you give to current young players thinking of jumping early to the NBA?

Omar Cook: Just believe in themselves, if they feel they're ready, get as much information as they can and go from there. I can't tell nobody to finish their education when I didn't finish mine. If you feel you're ready, you gotta go for it. You can always go back to college and get your degree. But college is good for some people and may not be good for others. If you feel you're ready to play basketball, if you're ready to take that step... I felt I was ready, unfortunately it didn't work out, but now I'm back, and you'll see.

Нашао сам и доста чланака о њему у Њујорк Тајмсу из 2001 и 2002 године. Изгледа да је био велики таленат....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on October 07, 2007, 02:43:17 PM
Добро, у НБА је прилично нормално да такви играчи буду често трејдовани, да их доводе на 10-ак дана кад се повриједи неки првотимац и слично, не мора то да значи ништа.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DELIJA_KNN on October 09, 2007, 03:20:04 PM
na poslu sam izvinite za latinicu...

ovako... ja sam licno ga dosta pratio dok je bio na koledz-u.. bio je regrutovan kao jedan od najtalentovanijih plejeva u americi (dok je bio u srednjoj)... na koledzu je bio samo jednu godinu.. sto je glavni uzrok  njegovog neuspjeha u NBA, po procjenama svih strucnjaka... za tu jednu godinu bio je jedan od najboljih plejeva NCAA ligi i u vrhu po broju asistencija... mogao je sve da radi, dribla, asisitira, prolazi igrace,odbrana vrhunska,  sut kao i svakom pleju iz bruklina mu je bio malo slabiji... stvar je u tome sto su mu obecane ogromne pare i da ce biti visoki "pik" na draftu, od strane nekih agenata i eksperta, pa je lik zapalio za NBA , sto je u neku ruku opravdano zato sto je lik iz geta, familija siromasna itd... tu se gadno zajebao... otisao je kao 31 pik.. pare i ugovor nisu zagarantovani.. a jos nije imao dovoljno dobar sut i da bi ostao u NBA... uglavnom., za zvezdu je vise nego dobar igrac...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Empire on October 10, 2007, 03:14:47 AM
Могло би од овог тима нешто и да буде кад се опораве Јоровић, Милошевић и Александров ... Још кад би са тим другим најављиваним странцем на центру, погодили бар приближно као и са Куком ...

Oн и Тадија су до сада носили игру, али сутра против хрвата очекујем да најпрецизнији буде - наравнo Шљиванчанин  :D
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DelijaHH on October 10, 2007, 08:39:14 PM
Свака част нашим играчима на побједи (106:93)! Тадија и Кук су стварно моћни!  :ruke
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Woodoo on October 10, 2007, 09:40:11 PM
Само да нас заобиђу повреде. Одлично се боре момци. Тројка у задњој секунди, жеља да се победи са што већом разликом, због евентуалног пораза у загребу. Игра КК-а је пријатно изненађење.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 10, 2007, 11:10:40 PM
QuoteКошаркаши Црвене звезде савладали су загребачку Цибону резултатом 106:93 (31:28, 24:19, 19:24, 32:22) у трећем колу НЛБ лиге и после новог тријумфа заузимају лидерску позицију на табели. Плеј Омар Кук пружио је још једну феноменалну партију, пошто је забележио 26 поена (4-4 за два, 3-7 за три), 9 асистенција и 5 украдених лопти за укупан индекс корисности 39. Капитен Тадија Драгићевић био је најефикаснији са 30 поена (12-19 из игре), док је Ненад Мишановић убацио 17 (8-11), уз чак 13 ухваћених лопти.

У табору гостију странци су водили главну реч - Лери Ајусо је убацио 27 (4-6 за два, 5-9 за три), Сем Хоскин је имао 21 поен, док је Крис Ворен постигао 18.

Након нешто нервознијег почетка, Звезда серијом тројки (по две Ковач и Кук) долази до предности и преузима контролу над утакмицом. Кук је био беспрекоран у организацији игре, имао је 3 асистенције, а уз то и 10 поена. Мишановић је са две рампе и неколико скокова остварио превласт под кошевима, па је наш тим дошао до +9. Ипак, Мулаомеровић са линије пенала и Розић тројком у последњој секунди враћају равнотежу – 31:28 за ,,црвено-беле" на крају прве четвртине.

Тандем Хоскин – Ајусо задавао је пуно проблема домаћину и управо поенима америчког центра Цибона је прешла у вођство – 42:41. Чувари су се смењивали на Хоскину, али је бивши кошаркаш Олимпијакос увек проналазио право решење, па је до полувремена сакупио 12 поена.

Наши кошаркаши поново појачавају темпо и серијом 9-0 коју су иницирали Шлљиванчанин и Драгићевић долазе до 8 поена вишка, коју су сачували до одласка на одмор.

Звезда почетком трећег периода долази до двоцифрене предности, али Хоскин опет враћа тим Јосипа Вранковића у игру. Разлика у корист ,,црвено-белих" константно се кретала између 5-10 поена, али сваки пут када би Звезда била у налету, Ајусо би преузимао одговорност и погађао (9 поена у трећој четвртини).

Иако је виђен врло ефикасан меч, на крају је пресудила добра одбрана Црвене звезде. Средином последње деонице, наши кошаркаши су ношени фантастичном подршком са трибина одиграли веома чврсто у дефанзиви, што је за последицу имало велики број лаких поена из контри и неколико атрактивних потеза.

Хоскин је у потпуности заустављен, а Звезда је тројком Драгићевића направила највећу разлику на утакмици – 101:83.

Тренер Караџић је у самом финишу пружио шансу младима Рондовићу и Краснићу, а млади бек је поготком уз звук сирене ставио тачку на величанствено вече.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краснић 3, Марковић 11, Кикановић 6, Кук 26, Ковач 6, Мишановић 17, Тица, Драгићевић 30, Рондовић, Цветковић 3, Шљиванчанин 4, Бакић.

Црвена звезда у суботу гостује екипи Будућности у 4. колу Јадранске лиге.


Коначно ТВ пренос... Обрадовао сам се јер радним данима скора да нема шансе да посетим неку од ових утакмица.
За борбу свака част. Куку за организацију такође, осталима за борбеност, вољу и проценат реализације. Можда би се могло рећи и врло доброо.. Али понављам! Још мало да сачекамо и не журимо са неким претераним похвалама, пошто је ово ипак сам почетак.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on October 11, 2007, 02:03:07 PM
игра бре овај загорели па разбија и није уопште себичан, одличан шутер, добар крадљивац лопти....само да не побегне
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on October 12, 2007, 04:51:14 PM
Громико Звездин, Буркс и Томас плаћају
Петак, 12. октобар 2007. 17:34

Павел Громико (18, 201), који је дошао у Црвену звезду прошле године, коначно је добио дозволу ФИБА да буде регистрован за београдски клуб.

Рус је играо у Динаму из Сант Петерсбурга који се на старту прошле године угасио, а његов уговор наводно је преузео руски Химки. Пошто Громиков правни заступник у Русији тврдио да је потпис фалсификован и да Павел није играч Химкија, овај случај је завршио на арбитражи у ФИБА, која је пресудила да су најбољи јуниор Русије, његов агент и Црвена звезда у праву и издали су му потребан документ за регистрацију (леттер оф цлеаренце).

Црвена звезда је упутила захтев комесару НЛБ лиге Јосипу Билћу да региструје Громика за регионално такмичење, па је врло могуће да Рус већ у суботу у Подгорици против Будућности дебитује у црвено-белом дресу.

Поред битке за Громика, црвено-бели су на арбитражи ФИБА добили и спорове са својим некадашњим играчима, америчким интернационалцима Билијем Томасом и Антониом Бурксом.

Њих двојица, одлуком ФИБА, неће моћи да буду регистровани за своје нове клубове, бугарски Лукоил Академик, односно грчку Ларису, док не обештете београдски клуб.

Томаса и Буркса је после самовољног напуштања Звезде у јануару, односно у априлу ове године, суспендовала Дисциплинска комисија Кошаркашког савеза Србије. Паузирали су до краја сезоне, да би током лета Буркс потписао уговор са прваком Бугарске, Лукоилом, а Томас са Ларисом.

С обзиром на то да је КСС одбио да им изда "леттер оф цлеаранце", Бугари и Грци су се обратили на адресу ФИБА, захтевајући дозволу да се ови играчи региструју за нове клубове. ФИБА је после увида у документацију КСС и црвено-белих тај захтев одбила.

Пошто је арбитража пресудила у корист Звезде, двојица Американаца стећи ће право наступа за нове клубове тек пошто на Мали Калемегдан стигне обештећење, које такодје одредјује ФИБА.

Томас ће, како сазнаје МОНДО, из свог џепа обештетити црвено-беле, за сада још није познато коликом сумом, док се за Буркса још не зна на који начин ће регулисати своје дуговање према Звезди.

(МОНДО)
Ево нама Громика!!!!
:)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DelijaHH on October 12, 2007, 05:07:06 PM
И лове од Амера!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: радомир on October 13, 2007, 11:03:22 AM
Много је људи овде којима није место а поготово не место где треба да пишу. Администрација реагуј! Банујте неподобне!
До тад ово ће бит закључано.
П.С. откључати после утакмице са Будућности.
П.П.С. коме се оваква одлука не свиђа, нек иде да се жали у градску топлану!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on October 13, 2007, 12:31:36 PM
У праву си, намножило се овде свега и свачега(и горбара и турака), ред је за чистку.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on October 13, 2007, 12:35:38 PM
Управо тако. Колики лицемер треба да будеш када пре 4-5 године на све стране пљујеш Хрвате и Муслимане, а сада си постао толерантан, и сви су ти добри... Такви људи ми не улазе у главу.... али добро, будала има свакојаких.

Постове сам обрисао, последње опомене за оне који су бранили Аладина, други пут ако га буду опет бранили најбоље да оду код његове "нане", да јој дигну димије и пољубе у њену обријану пичку. И све ово данас, баш на Бајрам?!  :lol: И овај форум их више неће видети.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on October 21, 2007, 12:56:25 PM
Моја прва сећања за Звезду и кошарку сежу до утакмица из финала плеј офа када смо тукли гробље 4:1... Можда и нешто раније...
И ево сада покушавам да се сетим да ли је онај тим који је 1998 харао првенством и Европом био наш најбољи тим у овом временском периоду... Сећам се додуше и игре против Жалгириса у Београду када смо их поцепали (будући освајачи Евролиге) или можда утакмице када је Кречко са отписаним момцима дошао до последње четвртине и 35:15 за нас, а гробље занемело у неверици... Те две утакмице некако памтим иако је било још добрих утакмица... Е сада овај тим који сада игра за Звезду игра стварно добро, игра тако да од њих очекујем да нам приреде пуно утакмица као горе описаних... Можда и да одиграју једну сезону попут оне из 1998... Незајажљив сам тога сам и сам свестан, али као Циган и не могу друго очекивати нити од себе нити од њих...
Мишановић? Колико су га само људи пљували, а он као да је други играч...колико је само постао користан па оно није нормално...
Тадија? Овај разбија, растура, раставља на делове...
Кук? Какав странац... Њега морамо задржати до краја сезоне како знамо и умемо... Црнац који дели лопте као на тацни...непрестано...е то је реткост!!! Одличан играч...
Марковић? Момак игра много боље него прошле сезоне, стабилнији је доста...
Остали се доста добро уклапају у тим, квалитетно сарађују, малтене су сви подједнаки и дефинитивно не зависимо од једног играча...
Тренер? Морам да претпоставим да је ова тренутна игра апсолутно његова заслуга јер не видим кога другог да "окривим" за ово... Познато је да је имао успеха са нашим млађим селекцијама... Видећемо како ће се показати убудуће...

У овом тренутку ми идаље имамо повређена три играча... Александров, Јоровић и Милошевић када се придруже екипи добићемо и на ротацији играча у игри и до смањења оптерећења... Видећемо само колико ће моћи момци да пруже због паузе...

И дефинитивно се има утисак да нама може помоћи долазак још једног центра, а да ли ће до тога доћи или ћемо остати на овим снагама видећемо...

Овог пута немамо бреме фаворита, немамо бреме морања, нема уложених милиона, овог пута играмо кошарку...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on October 21, 2007, 02:50:13 PM
немојте још оцене давати мислим и мени је до јаја овај тим,игра и све,али ко ће се сећати почетка сезоне ако не освојимо ништа на крају?ал у сваком случају врло обећавајуће..
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 23, 2007, 11:49:26 PM
QuoteДрагићевић Звездин до 2010. године

Капитен кошаркаша Црвене звезде Тадија Драгићевић продужио је уговор са матичним клубом до 2010. године. Млади ас, који ове сезоне пружа изузетне партије, предводиће црвено-беле и у наредне три сезоне, уз могућност да лета 2009. године оде у иностранство уз адекватно обештећење.

Драгићевић је у Црвену звезду дошао из Чачка 2002. године заједно са братом Страхињом. Свој таленат приказао је у кадетској и јуниорској конкуренцији, да би се првом тиму Црвене звезде прикључио као 18-годишњак. После једне сезоне позајмице у Мега Исхрани, Драгићевић је постао стандардни члан Црвене звезде прошле сезоне.

Квалитетним партијама, али и вредним односом према клубу, саиграчима и обавезама, Драгићевић је постао један од најмлађих капитена Црвене звезде у историји.

"Црвена звезда је мој клуб, мој други дом. Брзо смо се договорили о продужетку сарадње и веома сам задовољан. Желим да се мирне главе у наредном периоду максимално посветим својим обавезама, како би наставили сви заједно да пружамо пре свега лепе игре, а онда и да бележимо добре резултате", рекао је Драгићевић.

Драгићевић је тренутно најбољи стрелац НЛБ лиге са 20.5 поена по мечу, а пети је у конкуренцији најкориснијих играча регионалног такмичења.

Крилни центар Црвене звезде 2005. и 2006. године наступао је за младу репрезентацију Србије и Црне Горе на Европским шампионатима и освојио је бронзу у Русији и злато у Турској. Прошлог лета био је на ширем списку сениорске репрезентације Србије.

Мислим да је ово веома добра ствар за Црвену Звезду, дечко из утакмице у утамицу показује своју вредност и квалитет који тиму доноси добре резултате. Ајде да кажем и оно нестандардно: "браво за управу."
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on October 27, 2007, 11:16:35 PM
QuoteНови тријумф Звезде

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Сплита резултатом 86:79 (25:23, 15:15, 24:19, 22:22) у мечу седмог кола НЛБ лиге и тако забележили трећу узастопну победу. Најефикаснији појединац утакмице био је Тадија Драгићевић са 28 поена (5-11 за два, 4-6 за три), а уз то је забележио и 7 скокова. Плеј Омар Кук убацио је 21 поен (7-10 из игре) и 7 пута успешно асистирао сагирачима, док је Мирко Ковач дао допринос победи са 12 поена, 3 ухваћене и исто толико украдених лопти.

У пораженом саставу најбољи је био Андрија Стипановић са 22 поена (10-13 из игре, 2-7 пенали) и 7 скокова, Марлон Гарнет је убацио поен мање, а Ентони Ејкинс 11, уз 8 асистенција.

У првом полувремену се играло у спором темпу и са много грешака, па ниједна екипа није успела да направи значајнију предност. Двојац Кук-Драгићевић је, по обичају, предводио "црвено-беле", а Американац је посебно био расположен у шуту тза три (4 од 5).

Изласком водећег тандема средином друге деонице нападачка игра домаћина доживљава нагли пад – тим Стевана Караџића није погодио кош три и по минута. Срећом, Сплићанима није ишао шут споља, па нису максимално искористили период врло лоше игре нашег тима. Поенима Бакића у последњој секунди Звезда стиче +2 пред одлазак на одмор – 40:38.

Брзоплетост и лежерност у додавању главни су разлози што се наши кошаркаши нису резултатски 'одлепили' већ стартом треће четвртине, али су мањак концентрације у предаји лопте надокнадили нешто касније чврстом одбраном. Мирко Ковач је постигао 5 поена у серији Звезде 12:0, после које је домаћин стекао, испоставиће се, највећу предност на мечу – 59:49.

Зонска одбрана "жутих" почетком последњег периода показала се као одлично решење, пошто Звезда у тим тренуцима није имала идеју у нападу и све се углавном сводило на шут за три поена.

Ејкинс је проиграо и са неколико поена и асистенција довео свој тим на подношљив заостатак – 73:71. Тим Слободана Суботића је држао прикључак до пред сам крај, али за потпун преокрет недостајала му је концентрација на линији пенала (Стипановићу превасходно) и још један расположен играч.

Све сумње око победника отклонио је Драгићевић тројком за 82:77, а Марковић и Кикановић су погоцима са пенала потврдили шести овосезонски тријумф.

Црвена звезда у 8. колу Јадранске лиге игра са Партизаном, а та утакмица на програму је следеће суботе од 17 часова.

Лепо, још једна победа... Мислим да је сада најбитније добро се одморити и припремити за предстојећи дерби.
На сајту НЛБ-а пише 1674 гледалаца.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on October 28, 2007, 09:27:39 AM
Лошија игра од очекиване, разлог је тај што нисмо имали трћег расположеног играча да се прикључи. Али када се сагледа да нам фале Александров, Милошевић, Јоровић(у одбрани) онда свако схвата да смо до сад феноменално одиграли. Мали пад у игри је морао да се деси, боље против сплита него глодара
Уосталом шампионске екипе добијају и кад играју лоше.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on October 28, 2007, 09:58:32 AM
Највећи проблем је што Тадија и Кук немају одговарајућу замену и не могу да се одморе.
Покушао је Стева са малађим Стевом на плеју, али је овај криминално одиграо (увек боље игра када је на двојци). Тадија се разгоропадио у другом полувремену, али је поново скок највећи проблем - он и Миш једноставно не могу/не умеју да затворе рекет.
Када се зна да је гробље до својих победа против нас врло често долазило управо захваљујући доминацији у скоку (поготово када је офанзивни скок у питању), јасно је да ћемо имати жестоких потешкоћа.
Наравно, очекујем наставак уништавања институције дербија кроз јајарења око карата.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on October 28, 2007, 02:09:55 PM
Kaд је дерби?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on October 28, 2007, 02:16:43 PM
Мислим да је у суботу.
Срећом па гостујемо Чукаричком где морамо да играмо по дану (вероватно 13 или 14 часова), тако да може да се стигне и на баскет.
Ако нам допусте да уђемо.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on October 28, 2007, 02:38:16 PM
сумњам да ће бити икаквих проблема око уласка с` обзиром да се НЛБ лига бојкотује
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on October 29, 2007, 09:49:55 AM
звезда се интересује за едвардса који је сад добио отказ чини ми се у атланти.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on October 29, 2007, 11:30:10 AM
Quote from: "rukometas_bg"сумњам да ће бити икаквих проблема око уласка с` обзиром да се НЛБ лига бојкотује

Какви проблеми око уласка када се ни не улази. Мене Пионир неће видети до априла, ако не и касније.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on October 29, 2007, 12:12:37 PM
а кад почиње улеб куп?
и јел ми играмо уопште ту?све ми нешто у магли да је било извлачење група и да играмо.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on October 29, 2007, 12:20:16 PM
Прву текму играмо са Панилиониосом 13-ог новембра у Улеб купу.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on October 29, 2007, 12:49:14 PM
па ето те кизо раније него што си очекивао у пиониру :)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on October 31, 2007, 02:38:45 PM
Ма јок, он се чува за финале плеј-офа ...  :lol:
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: The Clansman on November 03, 2007, 11:59:10 PM
Шта је потребно више да се догоди да би Север реаговао на милионити пут поновљену бламажу у тзв. великом дербију у кошарци? Ако се више не перу паре Паркинг Сервиса и ДС кроз наш КК,чије се перу? Или се чека да после ФК делта купи и КК?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Johnny Blaze on November 04, 2007, 01:16:23 AM
Под број један, да тај дерби не буде у усташкој лиги, онда би можда и занимао  некога.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on November 05, 2007, 11:41:05 AM
Одавно је познато да Делије не прате више јадранску лигу!

Мада, мени је замиљиво појављивање мишева на дербију, јер су се дојуче клели како они не прате ту лигу... а онда миц по миц, и ево сада их је пун ку**** на тој лиги!?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on November 06, 2007, 07:41:50 AM
Quote from: "Johnny Blaze"Под број један, да тај дерби не буде у усташкој лиги, онда би можда и занимао  некога.

Брате ал гледам звезду а не њене противнике
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on November 06, 2007, 09:11:53 AM
Quote from: "United North"
Quote from: "Johnny Blaze"Под број један, да тај дерби не буде у усташкој лиги, онда би можда и занимао  некога.

Брате ал гледам звезду а не њене противнике
Брате, прича о гума лиги је одавно завршена и нема потребе да стално расправљамо о јеној те истој ствари.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on November 06, 2007, 12:16:44 PM
Quote from: "The Clansman"Шта је потребно више да се догоди да би Север реаговао на милионити пут поновљену бламажу у тзв. великом дербију у кошарци? Ако се више не перу паре Паркинг Сервиса и ДС кроз наш КК,чије се перу? Или се чека да после ФК делта купи и КК?

O овоме треба да се разглаба, а не о Куртон лиги. Ако буде настављена расправа о Куртон лиги обрисаћу свима постове.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Anonymous on November 12, 2007, 03:40:06 PM
са ким смо у групи у улеб купу?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on November 12, 2007, 03:41:45 PM
панелиониос
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on November 12, 2007, 03:48:28 PM
Мирослав Раичевић се враћа у Звезду!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on November 12, 2007, 03:52:03 PM
Кизо јел то сигурно?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on November 12, 2007, 03:59:42 PM
Quote from: "United North"Кизо јел то сигурно?

Тако пише у Блицу данашњем.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on November 12, 2007, 04:15:50 PM
Quote from: "KizaLion"
Quote from: "United North"Кизо јел то сигурно?

Тако пише у Блицу данашњем.

И ја сам тако прочитао на сајту спортског друштва!!!
Раичевић је добар играч, радујем се његовом повратку :sampion
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on November 12, 2007, 04:24:29 PM
плус још један центар и повређени играчи кад се опораве,имаћемо тим по мени достојан за титулу и неку запаженију улогу у улебу...могао би неко ко зна да одговори на питање које је поставио на северној трибини ћомирс.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on November 12, 2007, 05:08:25 PM
Quote from: "mige84"
Quote from: "KizaLion"
Quote from: "United North"Кизо јел то сигурно?

Тако пише у Блицу данашњем.

И ја сам тако прочитао на сајту спортског друштва!!!
Раичевић је добар играч, радујем се његовом повратку :sampion
Добар играч???
Смешно, дечко нема ни грама мозка и скаче ко мајмун за бананама. Још један у низу промашаја наше јадне управе.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on November 12, 2007, 07:42:34 PM
Раичевић не може да игра петицу, а ми смо ту (уз класичног бека шутера) најтањи. Не знам чему би Раичевић могао да служи - једино да одмара Тадију, али није ваљда да га зато доводе. Наравно, ово још ништа није званично.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on November 16, 2007, 06:04:12 PM
Ево званичне потврде са сајта КК Црвена Звезда:

QuoteМирослав Раичевић, крилни центар и члан репрезентације Србије и Црне Горе на последњем Светском првенству у Јапану, поново је постао члан Црвене звезде. Раичевић је дрес црвено-белих носио у сезони 2005/06, а после сезоне проведене у московском Динаму и почетка ове сезоне у италијанском Наполију, одлучио је да се врати у вољени Клуб.

Раичевић је потписао уговор са Црвеном звездом до краја сезоне, а требало би да појача скок игру црвено-белих.

,,Мислим да ће ,,Миро" бити велико појачање за наш тим. Требаће му две недеље да се уклопи у систем и с обзиром на искуство које поседује, биће значајан део наше екипе. Он игра на позицијама 4 и 5 и његовим доласком требало би да добијемо неопходну чврстину у скоку", рекао је тренер Црвене звезде Стеван Караџић.

Раичевић ће у дресу Црвене звезде наступити већ у Железнику овог викенда, где наш тим игра меч 10. кола НЛБ лиге.

,,Драго ми је да сам поново дошао у Црвену звезду. Имао сам велику паузу због повреде и жеља ми је да се опет покажем у најбољем светлу. Ово је права средина, направио сам добар потез, јер сам опет код куће, а и неизмерно волим Звезду", истакао је Раичевић.

Раичевић има 26 година и висок је 208 центиметара.

Мислим да је Караџић у праву када каже да са њиме побољшавамо скок. Значи доноси чврстину нашој (пре)слабашној центарској линији. И не знам зашто би се мењао са Тадијом, који је дечко крило пре свега. Још и да је срећа да имамо неког ко му може бити адекватна замена, па да улазимо са много више оптимизма у дербију и осталим јаким утакмицама.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on November 17, 2007, 06:47:28 PM
Што се мене тиче, добродошао је. Раича не може да шкоди.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: stefan_bg on November 26, 2007, 04:34:59 PM
Јел зна неко да ли ће сутра бити организованог навијања или настављамо са бојкотом
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: drenke on November 26, 2007, 05:23:20 PM
Глупо питање.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on November 26, 2007, 06:16:28 PM
QuoteЈел зна неко да ли ће сутра бити организованог навијања или настављамо са бојкотом
Не пријатељу, за сутра је заказано НЕорганизовано навијање.  :o
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Miha18 on November 26, 2007, 07:07:51 PM
Quote from: "drenke"Глупо питање.

Што је глупо питање????? На прошлој утакмици није било никаквог навијања, а претходне сеѕоне јесте. И мене интересује јер бих дошао из Крагујевца, па ако се не прати да не долазим за џабе да седим и гледам, то могу и до куће!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: banne on November 26, 2007, 07:24:33 PM
Па глупо је питање јер је већ причано о томе, прво мало прелисташ претходне стране...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Anonymous on November 26, 2007, 09:17:25 PM
а што морате сви да зајебавате лика довољно је да један одговори и да му се лепо објасни а не овако  :nene
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: budala on November 26, 2007, 10:06:54 PM
Izvinjavam se na latinici!Ovdje niko ne zeli da ozbiljno prica na ovu temu jer je jasno da navijaci nemaju volju da idu na basket.Kao razlog je Kikanovic,ako je vec tako ajde sjutra da nas bude 7 000 i da  kazemo momku da mu mjesto nije u Zvezdi i da ide kuci.Nikad ne pisem po forumima ali kad je pocela tema o nasem klubu i ne odlasku navijaca morao sam da napisem nesto i ako znam da to nece uticati.Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je jedan balija razlog naseg ne dolazenja na utakmice.To je strasno,ne mogu da vjerujem da je to razlog ljudi moji.Pa zar ce jedan momak da utice na nasu armiju navijaca da ne idemo da bodrimo nas klub.Strasno.Ako nismo jaci od nase glupe uprave i tog zalutalog momka onda ne znam zasto bi i postojali!Nemam rijeci.Jos jednom,izvinjavam se na latinici!

Не пишеш ћирилицом, не пишеш на навијачком подфоруму, понављаш неке опште познате ствари о којима се расправљало, овај сајт је и едукационог карактерра, читај мало уназад а не само да пишеш ради писања... Опомена бр.1!
Администрација - РСФ
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: UrbanBaby on November 26, 2007, 10:42:31 PM
Управа кошаркашког клуба је секташа и анти-звездашка!!!
Јадранска лига, мењање грба, не сарадња са спортским друштвом, не сарадња са Делијама, Словенија, Нови Сад, Вршац, покољ у Пиониру, одлична сарадња са муријом...на све то још и балија у клубу...?

Па, докле куме?
ДОКЛЕ?!?
Има ли краја имбецилностима?

:batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: banne on November 27, 2007, 01:37:31 PM
Quote from: "budala"Izvinjavam se na latinici!Ovdje niko ne zeli da ozbiljno prica na ovu temu jer je jasno da navijaci nemaju volju da idu na basket.Kao razlog je Kikanovic,ako je vec tako ajde sjutra da nas bude 7 000 i da  kazemo momku da mu mjesto nije u Zvezdi i da ide kuci.Nikad ne pisem po forumima ali kad je pocela tema o nasem klubu i ne odlasku navijaca morao sam da napisem nesto i ako znam da to nece uticati.Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je jedan balija razlog naseg ne dolazenja na utakmice.To je strasno,ne mogu da vjerujem da je to razlog ljudi moji.Pa zar ce jedan momak da utice na nasu armiju navijaca da ne idemo da bodrimo nas klub.Strasno.Ako nismo jaci od nase glupe uprave i tog zalutalog momka onda ne znam zasto bi i postojali!Nemam rijeci.Jos jednom,izvinjavam se na latinici!

Прво није он крив што је у Звезди већ онај који га је довео. И то није једини разлог, прочитај шта ти је урбана беба написала. Они у управи имају неке само њима знане интересе и мисле да је Звезда нешто са чиме се можеш играти. Не долазак је само прва опомена...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: budala on November 27, 2007, 02:57:11 PM
Браћо, ја се потпуно слажем са вама и не желим да ме схватите погрешно. Мени су потпуно јасне грешке наше управе и мене само занима да ли ћемо се појавити на данaшњој утакмици и рећи управи шта мислимо о њиховом раду и селекцији играча. Не желим да паметујем и да понављам неке ствари само ме занима да ли ће нас данас бити у Пиониру или не јер је прилика за то јако добра.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: banne on November 27, 2007, 04:06:15 PM
Па очигледно да не. Управи је наш не долазак довољна порука, лопта је у њиховом дворишту...
Знају они добро шта ми мислимо о њима и њиховом раду...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: youth of today on November 27, 2007, 04:23:35 PM
Quote from: "banne"Па очигледно да не. Управи је наш не долазак довољна порука, лопта је у њиховом дворишту...
Знају они добро шта ми мислимо о њима и њиховом раду...

и видимо колико су се потресли због тога...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Nesho on November 27, 2007, 10:19:34 PM
Звезда је савладала Футуридо са 99:66 пред 3000 гледалаца у Пиониру. Највише поена Драгићевић 21, Раичевић 17, Кук 14, Бакић 12....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on November 27, 2007, 10:34:35 PM
Оно што сам ја начуо везано за Кикановића да је он део  промоције Телеком Србије тј. МТЕЛ-а на подручју босне и да је то један од главних разлога зашто је доведен, поред наравно свог неоспорног талента.

МТЕЛ покушава да се пробије на босанском тржишти и обезбедили су новац за његовом прелазак у Звезду, како би Телеком Србије створио "позитивнију" атмосферу за МТЕЛ у босни.

Ако је у интересу Србије да остварује профит на том подручју, и да је обрезани део тог плана, онда треба добро размислити о свему.

Поздрав.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on November 27, 2007, 10:48:39 PM
Па ваљда је у интересу Србије, тј. њених предузећа да остварује профит било где (да не залазимо сад у причу о Косову и Метохији), а не само у Босни. Не знам, мало ми је натегнута та прича. Зар неко заиста мисли да ће то што Кикановић игра за Звезду, определити неког муслимана да пређе на ту мрежу? Па дечко је сам изјавио да је имао проблема када се сазнало да прелази у Звезду.
Иначе, одлична игра целог тима и изузетно лоше вече (и шутерско и одбрамбено, мада је питање колико ти маторци могу и желе да играју одбрану) "Италијана". Њихови навијачи били у хали (њих 50-ак).
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on November 27, 2007, 11:52:04 PM
Донекле се слажем са будалом! Јер је човек навео неколико размишљања које треба да и наша навијачка групација узме у обзир... Људи које воле баскет, и навијање у Пиониру су ипак, оштећени... оних 3000 што је вечерас било су већином симпатизери Звезде... И то је довољно да управа КК мисли како има подршку "навијача", и да лопта није у њиховом терену!
Проблем управе КК је тај што они виде у Звезди пуки интерес, и зртање новца у свој џепове, без обзира, на интерсе навијача, односно нас! Спремни су на разне промашаје, и глупости, где је свакако и довођење овог залуталог, које руше имиџ клуба...

Да подучемо 1 малу паралелу, око бојкота...
Својевремено када је настао проблем са управом КК 2003. године у "случају Краљево", навијачи Звезде су покренули акцију "1 дан затвора, четвртина ћутања!"... и са тиме се дошло на утакмицу, мислим да је КК загреб био у питању, и та акција је покренута... у догледно време она је дала неке разулте, јер је бојкот настављен и у Словенији! Зар не?
Друго, и на рад управе ФК је било доста притужби, у претходној сезони, али се не сећам да смо престали да идемо на утакмице, и да смо од њих чекали нешто... напротив! МИ СМО БИЛИ ТИ КОЈИ СМО ПОКРЕНУЛИ АКЦИЈУ! На првенствној утакмици дошло је до подизања порука, где смо навели све проблеме који нас муче, и о којима они из управе ФК морају озбиљно да размисле!!! Јел тако било?

Исто тако је и сада... треба се појавити у хали Пионир (свих 7000!!!), на 1 утакмици УЛЕБ купа,  са јасним порукама шта нас мучи, и то да окачимо на транспарентима, као што је то рађено и раније... Треба цела хала да грми наше поруке! Тако ћемо ЈАСНО НАЗНАЧИТИ ДА ЈЕ ДО ЊИХ ПРОБЛЕМ, ЈЕР ЋЕ О ТОМЕ БРУЈАТИ СВИ МЕДИЈИ, И ДА ОНИ ТРЕБА ДА СЕ ПОМЕРЕ СА МРТВЕ ТАЧКЕ!!!

Не знам докле ова управа КК има мандат? Колико се мени мота по глави, требало је ове године да буде реизбор (чак сам о овоме и окачио 1 тему, где сам и указивао не неке проблеме), али се несећам, да је тог реизбора уопште и било...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on November 28, 2007, 12:59:08 AM
Свима је зло од наше управе и од брдо глупих и не промишљених потеза. Поред свега тога изузетно нервира њихова препотентност а нарочито њихове преписке по новинама и разним средствима јавног информисања што није у домену великог клуба. При свему томе наша управа покушава да перфидно игнорише расположење Делија које је више него јасно.
Због свега тога, нисам убеђен ни када Чича заврши каријеру да ће му дозволити прилаз Koшаркашком Клубу а камоли обављање функције директора или слично...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Пијанац on November 28, 2007, 07:50:49 AM
Quote from: "дрвосеча"Друго, и на рад управе ФК је било доста притужби, у претходној сезони, али се не сећам да смо престали да идемо на утакмице, и да смо од њих чекали нешто... напротив! МИ СМО БИЛИ ТИ КОЈИ СМО ПОКРЕНУЛИ АКЦИЈУ! На првенствној утакмици дошло је до подизања порука, где смо навели све проблеме који нас муче, и о којима они из управе ФК морају озбиљно да размисле!!! Јел тако било?
Аман људи, прекините да правите паралелу када је у питању подршка навијача ФК-у и КК-у. Време када су ова два спорта била уз раме један другом припада прошлости у којој се, на неки начин, група још тражила. Сад иде фудбал, па 200 празних места, па онда рукомет, кошарка, ватерполо, мачевање... Да би се уопште размишљало о бојкоту ФК-а управа би морала баш мнооооооооооооого да засере, а за ове остале спортове је таман довољно да засеру колико су засрали ови из КК-а. Слажем се једино да је под хитно потребан званичан став групе око бојкота кошарке, чисто да би се престало са оваквим расправама и нагађањима.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: UrbanBaby on November 28, 2007, 08:48:19 AM
Quote from: "дрвосеча"треба се појавити у хали Пионир (свих 7000!!!), на 1 утакмици УЛЕБ купа,  са јасним порукама шта нас мучи, и то да окачимо на транспарентима, као што је то рађено и раније... Треба цела хала да грми наше поруке!

Дрвосеча, овакви проблеми се не решавају доласком на једну утакмицу и писањем поруке.

По мени, ситуација је сазрела да се скупе најмудрије главе са Севера (вође свих екипа из свих генерација) и да се састави нека врста ЗВАНИЧНОГ КОДЕКСА УПРАВЉАЊА СПОРТСКИМ ДРУШТВОМ И КЛУБОВИМА "ЦРВЕНА ЗВЕЗДА."
У том ЗАХТЕВУ (заповестима!) јасно треба да стоји шта може а шта не може, шта сме а шта никако не сме. И тог Кодекса да се строго  држе сви запослени у клубовима целог спорског друштва, од чистачице до председника! Ко хоће тако - хоће, ко неће - марш напоље! Да се једном за сва времена повуче црта. А не како доће Мурта у један клуб, да мења боје клубу, како дође Курта у други клуб, тако мења грб у другом клубу. Не може то више тако никако! Имају сви да се држе ЈЕДНОГ правилника. Раније су постојала нека НЕПИСАНА правила али пошто га се новопечени управитељи наших клубова више не држе, онда је очигледно да га треба написати!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: budala on November 28, 2007, 10:39:49 AM
Људи,овдје нема пуно да се прича... Нема тако великог проблема због којег се ми не би појављивали на баскету! Па не дешава се први пут да неко од наших гријеши и да ми морамо да реагујемо. Ја сам сигуран да нашој управи уопште није јасно да ми не долазимо на утакмице! Боли их она ствар! Ја мислим да је био погрешан потез појављивање наших навијача у Русији на утакмци Звезда-Динамо! Aко је већ бојкот онда је то требало да важи и за ту утакмицу а не да се тамо појавимо и да се управа "захваљује навијачима на подршци" и сигурно да после тога нису схватили да их бојкотујемо већ су само примјетили да смо негодовали због Кикановића и најавили су разговор са представницима навијача! То је доказ њиховог безобразлука и њихове дрскости и један велики разлог да почне да се долази на утакмице и да стока почне да се тјера из из нашег клуба!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on November 28, 2007, 05:54:09 PM
Quote from: "budala"Људи,овдје нема пуно да се прича... Нема тако великог проблема због којег се ми не би појављивали на баскету!
Буди сигуран да има људи који о томе размишљају и који су много боље упућени у проблематику и од тебе и од мене и од многих других. Ја схватам да неки као да не верују вођама Делија. Ел су мало пута доказали своју оданост, приврженост...
Или ћеш ми можда поменути неку поделу на фудбалске и кошаркашке навијаче? По мени велика глупост и увреда за сваког правог Делију.


Quote from: "budala"Ја мислим да је био погрешан потез појављивање наших навијача у Русији на утакмци Звезда-Динамо! Aко је већ бојкот онда је то требало да важи и за ту утакмицу а не да се тамо појавимо и да се управа "захваљује навијачима на подршци" и сигурно да после тога нису схватили да их бојкотујемо већ су само примјетили да смо негодовали због Кикановића и најавили су разговор са представницима навијача! То је доказ њиховог безобразлука и њихове дрскости и један велики разлог да почне да се долази на утакмице и да стока почне да се тјера из из нашег клуба!

(http://fanat1k.ru/e107_files/imagegallery/269-018.CrvenaZvezda-Dynamo/dynamo-crvena-zvezda-2007-17.jpg)

Цела прва четвртина на тој текми је била пропраћена у знаку бојкота (леђима окренутим терену). У току утакмице је било скандирано управи више пута... Тако да бих ја само могао да похвалим Делије из Русије, који подржавају тренутни став наших навијача из Србије. Дакле и тамо је било бојкота и он је показан управи!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Song on November 28, 2007, 07:04:06 PM
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Тако да бих ја само могао да похвалим Делије из Русије, који подржавају тренутни став наших навијача из Србије.

Ма, краљеви, свака им част што су подржали став неке тамо навијачке групе "Делије Север". :zbunjen
Чули за бојкот дан пре текме.Ма,важно да се виси на нету цео дан, навијачке приче, извештаји - када Звезда једном у пет година дође у Немачку, Русију,Аустрију...ово-оно...али зато је тешко прочитати бар три поста о гостовању у Кули,Апатину итд.

:bes
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: николаБГ on November 28, 2007, 10:00:18 PM
Quote from: "Song"
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Тако да бих ја само могао да похвалим Делије из Русије, који подржавају тренутни став наших навијача из Србије.

Ма, краљеви, свака им част што су подржали став неке тамо навијачке групе "Делије Север". :zbunjen
Чули за бојкот дан пре текме.Ма,важно да се виси на нету цео дан, навијачке приче, извештаји - када Звезда једном у пет година дође у Немачку, Русију,Аустрију...ово-оно...али зато је тешко прочитати бар три поста о гостовању у Кули,Апатину итд.

:bes

Нисам те разумео, против кога је уперен твој пост, шта си хтео да кажеш мајке ти?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: радомир on November 28, 2007, 11:44:43 PM
Ако хоћете да коментаришете игру, тактику и играче слободно, али став севера према управи се неће коментарисати! Значи док се не каже другачије на баскет се не иде, и немојте да постављатеглупа питања, тј. ако имате шта да питате или ако вам треба објашњење онда не треба да будете део нас! Без филозофирања!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Star Forever on November 29, 2007, 11:09:21 AM
Мислим да је Радомир био јасан, чак ни навијачким причама можда не треба расправљати о овоме, виде сви који воде Север да људи желе да се нешто промени у кк и да не желе да нас бламирају више погрешним потезима, али је на њима одлука да ли ћемо се званично огласити или овако и даље бојкотовати а новинари нагађати да је то због кикановића... Има сем њега још ту милион других разлога, он је само кап у мору њихових глупости...

Дотле овде причајмо о спортским аспектима кк и ето слободно хвалите победу против болоњске екипе... Сјајна игра, вероватни пролазак у даљи део такмичења... Иначе ко претера нећемо се више опомињати, следи бан... Ипак треба да постоји ред и да се зна који подфорум за шта служи... Ако сматрате да треба да се ова сва мишљења изнесу на подфоруму са навијачким причама и да тамо расправљамо о томе, онда је то тамо требало започети много раније, сада је касно и бојим се доста тога већ речено овде на претходним странама...

п.с. Једино негативно, што смо ето због бојкота имали прилику да слушамо у Пиониру болоњску FOSSA-у... Симпатична екипа... Визуелно и гласовно, за остало не знам...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on December 01, 2007, 12:35:14 PM
(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/000/788/v78822p0.jpg)
Aleksandrov pauzira najmanje do marta
Subota, 1. decembar 2007. 12:27

Crvena zvezda će biti lišena usluga reprezentativnog krila Nemanje Aleksandrova najmanje do marta naredne godine, rekao je trener ekipe Stevan Karadžić.

Aleksandrov je u Vašingtonu obavio detaljne preglede kolena koje je operisao još 2005. godine i pokazalo se da mu je neophodan još jedan hirurški zahvat. Ovog puta stvar nije toliko komplikovana, ali talentovanog igrača, koji pauzira od završetka Eurobasketa u Španiji, svakako očekuje nekoliko meseci rehabilitacije.

"Operisaće ga isti doktor kao i prvi put. Tri nedelje će se oporavljati u Americi, onda će isto toliko mirovati u Beogradu, što znači da najmanje mesec i po dana neće moći da radi ništa. Teško je predvideti kada će se naći u timu, ali to će se u najboljem slučaju dogoditi u martu", izjavio je Karadžić za "Sportski žurnal".

Podsetimo, crveno-beli u narednih nekoliko nedelja očekuju da konačno debituje Branko Jorović, dok se povratak mladog plejmejkera Igora Miloševića očekuje u februaru.

(MONDO, foto: MN Press)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on December 02, 2007, 12:22:35 AM
Стварно је велика штета... Како ствари стоје од њега ипак остаје само велики таленат. Не дај боже да је ово тачно, али ако ти после две и више година паузирања због повреде колена, не успеш у потпуности да залечиш повреду... Мислим, ко зна у каквом је стању дечко био пре ових припрема репрезенатције, па је ту значи додатно погоршао стање и сад прогноза да паузира, негде кажу и до Маја (или до Мојега  :) , како вам је лакше).
Сада озбиљно... Жалосно за њега, али и за Звезду, нарочито ако сагледамо случај Јоровића и Милошевића уз то.
Јеби га мајсторе, срећно... Шта се друго и може пожелети у оваквој ситуацији.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: mige84 on December 02, 2007, 03:02:24 AM
Стварно немамо среће, и наравно НЕМАЊА СРЕЋНО!!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on December 02, 2007, 09:44:47 AM
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Стварно је велика штета... Како ствари стоје од њега ипак остаје само велики таленат. Не дај боже да је ово тачно, али ако ти после две и више година паузирања због повреде колена, не успеш у потпуности да залечиш повреду... Мислим, ко зна у каквом је стању дечко био пре ових припрема репрезенатције, па је ту значи додатно погоршао стање и сад прогноза да паузира, негде кажу и до Маја (или до Мојега  :) , како вам је лакше).
Сада озбиљно... Жалосно за њега, али и за Звезду, нарочито ако сагледамо случај Јоровића и Милошевића уз то.
Јеби га мајсторе, срећно... Шта се друго и може пожелети у оваквој ситуацији.

Чувена ФМП школа... Таквих као он има бар по неколико у свакој генерацији, само се још и раније повреде па нико и не сазна да су постојали...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Star Forever on December 02, 2007, 12:16:06 PM
Не бих да тотално убедачим оптимисте, али по мојим информацијама, Немања Александров највећи, ако не и већи таленат после тонија кукоча на позицији коју игра, може у будућности да се нада само рекреативном баскету и у најбољем случају 5-10 минута игре у врхунском тиму... Повреда је једноставно хроничне природе а тај исти доктор који га је оперисао прошли пут га је и сјебао тако да је пауза и све што се догађало са њим и трајало овако и оволико... Срећно му било, али тешко да ће се заиста остварити наша жеља да имамо најбољег играча у Европи што је Немања стварно требао и да буде!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on December 02, 2007, 12:44:51 PM
А ја сам такође чула да дечко није баш склон тренирању, а тако нико не може постати врхунски играч. Такође, додуше то је можда и због страха од обнављања повреде, чини ми се да је дечко поприлично мекан, неагресиван и неборбен. То такође нису особине врхунских играча.
То што је неко надарен, чак изузетно надарен, не значи да ће постати врхунски играч јер врхунског играча красе и неке друге особине - менталне, пре свега. Ко зна колико талентованих спортиста никада није успело јер психички нису успели да испрате свој таленат.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 02, 2007, 07:23:50 PM
Quote from: "Red Star Forever"Не бих да тотално убедачим оптимисте, али по мојим информацијама, Немања Александров највећи, ако не и већи таленат после тонија кукоча на позицији коју игра, може у будућности да се нада само рекреативном баскету и у најбољем случају 5-10 минута игре у врхунском тиму... Повреда је једноставно хроничне природе а тај исти доктор који га је оперисао прошли пут га је и сјебао тако да је пауза и све што се догађало са њим и трајало овако и оволико... Срећно му било, али тешко да ће се заиста остварити наша жеља да имамо најбољег играча у Европи што је Немања стварно требао и да буде!!!

:(
Ово је проверено тачно!Инфо из друге руке...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Star Forever on December 03, 2007, 12:00:37 PM
Него играсмо ли ми ове недеље јадранску, шта би, нема никог са резултатима а ни у медијима ништа не видех...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: 100%anti crnobeli on December 03, 2007, 12:09:41 PM
Quote from: "Red Star Forever"Него играсмо ли ми ове недеље јадранску, шта би, нема никог са резултатима а ни у медијима ништа не видех...
Играсмо и пукосмо од Хелиоса.

QuoteКошаркаши Црвене звезде поражени су у Домжалама од Хелиоса 85:67, у 12. колу НЛБ шампионата. Само два играча Звезде меч је завршило са двоцифреним учинком. Тадија Драгићевић постигао је 16, а Ненад Мишановић 12 поена. У домаћем саставу, Роберт Троха убацио је 18, Мочник 16, а Крејић 13 поена.

Ово је био трећи пораз ,,црвено-белих" у досадашњем току лиге, и они сада деле другу позицију са екипом Задра.

Сигурно највећи узрок пораза Звезде је , поред лошијег скока (Хелиос 36, Звезда 28), и потпуно обрнута слика у шуту за три у односу на меч са Фортитудом у Пиониру. Гости из Београда убацили су само 4 тројке из 23 покушаја.

Прва деоница била је изједначена, а Хелиос је осетну предност стекао у других десет минута, када се серијом 8-0 одлепио на десет разлике – 35:25. До краја полувремена домаћин је повећао предност, па је након 20 минута било 45:31.

У наставку меча ,,црвено-бели" су покушавали да брзим тројкама сустигну предност домаћина, али ниједном нису спустили испод девет разлике, и Хелиос је забележио трећи тријумф у сезони.

У наредном колу, у Пиониру се игра дерби пошто гостује Задар.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on December 03, 2007, 12:14:19 PM
Ствари ће се тешко добро одвијати уколико Караџић што пре не пронађе некога ко би Кука могао да одмени бар 10 минута.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on December 03, 2007, 02:23:51 PM
Quote from: "kiki"Ствари ће се тешко добро одвијати уколико Караџић што пре не пронађе некога ко би Кука могао да одмени бар 10 минута.

То би као требао да ради Милошевић, али он неће на терен пре фебруара...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on December 03, 2007, 03:40:43 PM
Ја и причам о периду пре повратка Милошевића коме ће, узгред буди речено, бити потребно време да се врати у форму.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on December 04, 2007, 01:33:55 AM
Quote from: "kiki"Ствари ће се тешко добро одвијати уколико Караџић што пре не пронађе некога ко би Кука могао да одмени бар 10 минута.

Ту јеси у праву, али чини ми се да има и већих проблема (на жалост). Предстоји нам утакмица са Остендеом, хоћемо нешто више него протеклих сезона, а ми:
- Губимо са осетном разликом утакмицу против једне од најслабијих екипа у лиги ( како је то само глупо за неку екипу која је пре тога савладала Фортитудо са преко 30 разлике. Умор и истрошеност, гостовање? -за Звезду недопустиво )
- Имамо на позицији двојке Ковача и Стивена... Личног са мишљења да та двојица не да незаслужују дрес нашег клуба, него неког тродупло слабијег. Ако неко сада спомене добру партију Ковача (три, четри тројке које је постигао) или борбеност Стивена, испаће смешан.  :nene   Да би мене убедили у своје квалитете па мораће да вежу још бар 20-ак добрих утакмица... И тада ћу добро размислити!
- И још да се надовежем на мој претходни пасус. Нешто што је вероватно и најгоре, а у шта како време пролази све више верујем је да су баш ова двојица горе споменутих "производи" чувеног нам менаџера Ражнатовића. Плашим се да је тај човек фактор због кога они појединачно или заједно проведу по 30-ак минута на терену. Још сад се повредио Бакић...
Овим да наравно алудирам и на управу у великој мери, јер овај као и сваки други менаџер ради свој посао како би дошао до пара или већ не знам ни ја чега.

Овај трећи део сам написао са одрећеном резервом и ако модератори сматрају да је непотребан и нетачан нека га избришу. Нисам сигуран још увек да ли је овакав тип "мишљења" дозвољен на форуму.
И наравно да би имало још много разлога да се наводи и још много да се прича... Али да се вратим на сама такмичења у којима наступамо. Следи у "Улебу" текма са Остендеом. Ако добијемо, широм отварамо врата ка наставку такмичења и другом кругу. Биће тешко, делом због горе наведеног.  А чини ми се нарочито због дуела који чека Мишановића са њиховом петицом, која је много јача, има око 10 скокова и 5 асистенција по утакмици...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on December 05, 2007, 12:27:34 AM
QuoteТројка Драгићевића за тријумф у Остендеу

Кошаркаши Црвене звезде славили су на гостовању белгијском Остендеу резултатом 73:72 (16:25, 22:16, 15:11, 19:21) и тако се значајно приближили пласману у други круг такмичења. Тадија Драгићевић је тројком у самом финишу меча обезбедио "црвено-белима" врло битну победу. Драгићевић и Омар Кук, два најбоља појединца нашег тима у досадашњем току сезоне, играли су далеко испод свог нивоа – капитен је убацио 17 поена и имао 8 скокова, али је из игре шутирао 5-15 и имао чак 6 изгубљених лопти, док је амерички плеј постигао 10 поена (2-11 за три), уз само 2 асистенције. Слабију партију водећег тандема надоместио је Стивен Марковић са 20 поена (4-7 за два, 4-5 за три), две украдене лопте и исто толико успешних додавања. Добар је био и Мирко Ковач са 9 поена (2-3 за три) и 6 ухваћених лопти.


Тим Стевана Караџића сада има четири победе из пет сусрета и дели прву позицију на табели са московским Динамом.

Најближи пратилац водећег двојца је Остенде са скором 2-3, који имају и Фортитудо и Нимбирк, па се "црвено-бели" налазе у одличној позицији пред наставак такмичења.

Звезда у 6. колу УЛЕБ купа дочекује Нимбирк, а тај меч на програму је следећег уторка у 19 часова.

Следећу утакмицу тим са Малог Калемегдана игра већ у суботу, када у оквиру 13. колу НЛБ лиге у Пионир долази Задар.

(kk-crvenazvezda.net)

Као што је већ више пута речено, битна победа. По овој статистици Марковић се приказа као тотална супротност онога што сам горе написао! (али као што сам већ рекао у претходном посту нећу лако променити мишљење... namigivanje  Мислим нека настави само овако, у шта чисто сумњам, па на крају да не будем у праву ни 1%). Дакле, доста добро... Други круг нам је све ближи. Ипак не треба се претерано радовати, јер по мени ово је само Остенде. Екипа за класу слабија од свих из Евролиге  :bes , а ка томе ваљда тежимо последњих година.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on December 05, 2007, 01:55:27 PM
Одлична побједа! Остенде је код куће одвалио Динама.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: kiki on December 05, 2007, 06:52:22 PM
Већ неколико утакмица добијамо у тесним завршницама што је, благо речено, сушта супротност прошлим сезонама.
Стева је сјебао ствар искључењем и вероватно га очекује нека казна у виду избијања пара из џепа и забраном играња на пар утакмица.
Његов проблем је што је нешто између - ни плеј, ни двојка. За плеја су потребне посебне карактеристике, смиреност, прецизност, добар преглед игре, док је за двојку превише спор и није превише добар шутер. Не знам да ли сте провалили али он много чешће погађа из трка, него из места. Продор нема јер је превише спор. Са друге стране, човек је добар скакач, мада би се пре рекло да му лопте падају у руке - тамо где је он, ту падне лопта :D . Такође је чињеница да се прошле две сезоне стално повређивао и то баш када би везао неколико утакмица и усталио се. Ево и сада, одиграо добро и наб'о човека - и опет ће да паузира (додуше, само у Европи). Као да нам није довољно што немамо праву замену за Кука, него су се и његове не баш убедљиве алтернативе повредиле (Бакиће је изгледа само лакше повредио бутни мишић) или ће добити суспенизију.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on December 22, 2007, 09:43:06 PM
Мало вести из КК-а

-Јоровић је затражио раскид уговора након што је годину дана провео лечећи се код нас!Наиме,његов уговор је откупљен за 150.000 еура од ФМП-а,потом му је и плаћена операција 30.000,као и плате за сво то време неиграња.Пре пар месеци су ревидирали уговор и смањили му месечну плату коју није добио од тада ево већ 2 месеца и он на основу тога тражи раскид уговора!Успут је својевремено на СОС канализацији рекао да је гробар.Ако је све ово тачно - нека врати паре које је добио за операцију и годину дана неиграња и нек се не враћа!
Данас на текми са Вошом му је наводно неко добацио:''Шта седиш ту,скидај се и пали на терен'' после чега је дошло до вербалног сукоба

-Играчи после данашње текме нису поздравили АБ трибину наводно из бојкота јер се одатле већ неколико текми за редом скандира против управе и Караџе,који је изјавио да му скандирају само појединци.Да није таквих појединаца који и поред свега још прате баскет играо би у празној хали.

-Од центра по свему судећи неће бити ништа јер управа нема пара,морали су да узимају кредит како би исплатили заостале плате играчима...све у свему до мојега.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on December 22, 2007, 09:55:16 PM
Све у свему распад система у КК...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 23, 2007, 03:25:18 AM
Маму ли му јебем.Па шта он хоће.Једино у нашем клубу плату добијају људи који годину дана ништа не раде...Понавља се случај Саше Обрадовића...Да се ја питам ово говно би могло да тек након што врати све паре које је добио.За шта бре да добије паре кад ништа,ама баш ништа није радио за клуб...Бар да је одиграо коју текму,а не овако...Говедо...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on December 23, 2007, 11:32:16 AM
слажем се за јоровића али исто тако је и наша управа крива,дали му толике паре и знајући да може да дође до овога нису имали да му дају две плате,Јоровић је ђубре,а управа нам је катастрофа јер допушта такве ствари.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Milos_cz on December 23, 2007, 01:08:00 PM
Quote from: "OrtoDelija"Маму ли му јебем.Па шта он хоће.Једино у нашем клубу плату добијају људи који годину дана ништа не раде...Понавља се случај Саше Обрадовића...Да се ја питам ово говно би могло да тек након што врати све паре које је добио.За шта бре да добије паре кад ништа,ама баш ништа није радио за клуб...Бар да је одиграо коју текму,а не овако...Говедо...
Полако бре људи - опљувасте човека, а немамо поуздан извор за вести. С једне стране се пљује управа и хочемо(те) леђа да им видимо, а сад им сви поверовасмо кад нам испричају причу за Јоровића. Па ако лажу да "појединци" скандирају, што не би лагали и за Јоровића???
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 23, 2007, 03:12:07 PM
Ма све су то иста говна...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: neno_ss on December 27, 2007, 02:17:56 PM
немојте нападати јоровића нико се није сјетио да је тај човјек доживио повреду са репрезентацијом када нико није хтио да игра за нју. То објашнјава колики је патриота а ви га овде плјујете без разлога.
Дошао је у звезду након што је ђирона раскинула уговор за који је обештећенје било 1 500 000 еура, звезда је платила око 150 000 за нјега тј добар дио новца је он сам исплатио из свог новчаника.
Након тога звезда му је платила операцију 30000 еура и од тад је примио свега једну и по плату.
Умјесто што га нападате размислите мало, човјек само тражи своје право а ова наша лоповска управа треба да се замисли да ли заслужује да буде у звезди (наравно да не заслужује).....

марш из звезде маму вам јебем лоповску свима
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 27, 2007, 07:53:06 PM
Не лупај...Говеда су обе стране и он и ова лоповска управа.Господин оће плату а ништа не пружа заузврат!Па где то има сем код нас?Не да му не треба дати ни један једини динар него му треба и наплатити излежавање...Господин седи на трибинама,једну текму није одиграо и оће паре.Мало морген!Брате ради,играј па заради,а дотле немој да кењаш!Говедо распало...Играње за Звезду је част....Многи би платили да могу да играју за њу.Ми јесте да имамо лоповску управу,али су нам брате и многи играчи пичкетине у правом смислу те речи...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: drenke on December 27, 2007, 08:17:48 PM
Колико ја знам њему се дугују само последњих неколико плата од када му је ревидиран уговор. Пре тога му је све исплаћено.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Миле Прженица on December 27, 2007, 08:25:22 PM
Quote from: "neno_ss"
Дошао је у звезду након што је ђирона раскинула уговор за који је обештећенје било 1 500 000 еура, звезда је платила око 150 000 за нјега тј добар дио новца је он сам исплатио из свог новчаника.

Чекај па јел он спонзорисао можда сам себе да би играо у Звезди?

Quote from: "neno_ss"Након тога звезда му је платила операцију 30000 еура и од тад је примио свега једну и по плату.
Умјесто што га нападате размислите мало, човјек само тражи своје право

Које право,да добија плату на конто рехабилитације?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 27, 2007, 08:51:02 PM
О томе причам Лоше... namigivanje
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on December 28, 2007, 04:14:32 PM
QuoteZapleniću Zvezdine trofeje i nameštaj

LJUBLJANA - Rulet sudbine vrteo je karijeru krilnog igrača Budućnosti Vladimira Micova od zvanja velike nade Crvene zvezde do priznanja za najboljeg igrača Crne Gore u 2007. godini, iako je rođeni Beograđanin! Umesto da uživa u prazničnim danima, Micov se sprema da naplati stare muke pomoću kamiona, plenidbom imovine tima sa Malog Kalemegdana.

- Već godinu dana se sudim sa Zvezdom, duguju mi 15.000 evra! Dobio sam spor i neću im oprostiti ni cent, pošto su me uništili! Kako nemaju nameru da me isplate, sačekaću papire i doći ću kamionom na Mali Kalemegdan i prvo ću zapleniti trofeje, a potom i kožni nameštaj - jasno preti Vladimir Micov pred ,,ol star" NLB Lige u LJubljani.

Odlično krilo objasnilo je zašto se odlučilo za ovako radikalnu metodu.

- Već nekoliko meseci pokušavam da dođem do svog novca, ali nažalost ispostavilo se da je jedini mogući način onaj na koji je pre godinu dana to pokušao da učini moj bivši saigrač Stefan Miljević. Da su u Zvezdi bili malo korektniji i ja bih imao više strpljenja. Ovako, ponavljam da im neću oprostiti ni cent. Znam da Zvezda ima blokirane račune u nekoliko banaka i zato ću se odlučiti na ovaj korak. Svojevremeno su bili nekorektni prema meni i kada sam bio na pozajmici u OKK Beogradu. Tada su mi obećali minutažu od 35 minuta, a provodio sam na parketu samo pet minuta. Želeo sam da odem posle prve sezone, međutim, odjednom su mi uplatili šest zaostalih rata i tada sam ostao.Micov je zvezdane trenutke karijere kasnije doživeo u Budućnosti, odakle je proletos na pozajmici u Partizanu proveo nekoliko meseci i uspeo da osvoji titulu prvaka Srbije. Letos je bio na pragu Taukeramike, ali se transfer izjalovio u poslednji čas i ostao je u crnogorskoj prestonici. Imao je ponudu da potpiše ugovor za reprezentaciju dojučerašnjih zemljaka koju je odbio.

- Rođeni sam Beograđanin, Srbija je moja zemlja! Novi selektor Dušan Ivković je veliki čovek, pravo rešenje za selektora. Strpljiv sam i čekaću poziv. Kroz šta sam sve prošao, dobro je gde se sada nalazim - zaključio je Micov.

VRATIO BI SE U PARTIZAN KOD VUJOŠEVIĆA

Micov je u dresu Partizana blistao u plej ofu srpskog prvenstva, pogotovo u mečevima sa Crvenom zvezdom kojoj se na neki način osvetio za promašaj od pre nekoliko sezona.
- Puno mi je značio rad sa trenerom renomea Duška Vujoševića. On je jedan od najboljih stručnjaka u regionu. Voleo bih da se ponovo vratim u tim iz Humske - istakao je Micov.
[/b]
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on December 28, 2007, 07:09:01 PM
Распад...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on December 29, 2007, 12:46:15 PM
Раскинут је споразумно уговор са Јоровићем...Дакле платили су за њега,платили му операцију и сада раскинули уговор са њим.То што су за те паре могли да узму једног квалитетног бека шутера или центра који може да игра одмах нема везе...УПРАВА НАПОЉЕ!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Milos_cz on December 29, 2007, 02:45:45 PM
Quote from: "Ђоле"
QuoteZapleniću Zvezdine trofeje i nameštaj
[/b]
Ови наши боље да направе реплике сваког трофеја, и то по неколико комада. Мало мало па би да заплењују...  :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on January 03, 2008, 10:36:57 PM
Zvezda našla "peticu"
Cetvrtak, 3. januar 2008. 15:52

Jedan od ključnih problema KK Crvena zvezda u ovoj sezoni je bio nedostatak jakog centra, što se videlo u nekim mečevima u regionalnoj NLB ligi i ULEB Kupu. Rešenje je pronadjeno u novosadskoj Vojvodini, tačnije 23-godišnjem Marku Lekiću, koji je prvo pojačanje kluba sa Malog Kalemgdana u ooj godini.

Lekić je dogovorio saradnju na dve i po godine, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Vojvodinom.

Lekić (210 centimetara) je svojevremeno bio u Partizanu, potom u Spartaku, a pre Vojvodine je igrao za Atlas.

"Drago mi je što sam stigao u Crvenu zvezdu i nadam se da ću joj pomoći da beleži dobre rezultate. Samo jedva čekam da zaigram", rekao je Marko Lekić, koji je dobro upoznat i sa stručnim štabom i sa većinom igrača Crvene zvezde.

Lekić je saradjivao sa Karadžićem u kadetskoj reprezentaciji.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić rekao je da je njegovom timu bila potrebna snaga u reketu i masa i da se nada da su to našli upravo u Lekiću.

"Doveli smo igrača na poziciji pet koji je veoma snažan. Lekić poseduje čvrstinu koja nam je nedostajala u prvom delu sezone. Trenirao sam ga u mladjim reprezentativnim kategorijama. Reč je o veoma vrednom momku, pa očekujem da će se brzo uklopiti u našu igru", tvrdi Karadžić.

Lekić će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 21, a biće u sastavu već na duelu protiv Cibone u Zagrebu ovog vikenda.

(MONDO)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on January 09, 2008, 06:55:25 AM
Pešić: Neka se stide "delije", a ne Zvezda!
Utorak, 8. januar 2008. 21:06

Srpska trenerska legenda, poslednji selektor koji je doneo zlatne medalje ovoj zemlji, Svetislav Pešić, bio je ogorčen povicima kojima su "delije" častile upravu svog kluba, trenera, igrače, ali i Miloša Vujanića.
Na konferenciji za medije posle meča ULEB kupa u "Pioniru" (Crvena zvezda - Dinamo 98:104), Pešić je bez dlake na jeziku uzvratio "prozivku".

"Navijači u ovoj zemlji ne znaju da cene svoje igrače. Umesto da budu ponosni na ekipu koju imaju, na igrače koji su večeras dali sve od sebe, oni su ih izvredjali. Takvi ne treba da dolaze na košarkaške utakmice", ljut je bio Kari Pešić.

"Toliko od mene. Ja sam ipak samo jedan srpski trener koji radi u inostranstvu. Da sam selektor reprezentacije iskritikovao bih ih još žešće. Lično sam uvredjen njihovim postupkom."

Pešić je potom nastavio.

"Onda, nemojte da vas čudi što igrači jedva čekaju da ih neko pozove da odu u inostranstvo. Ako srpski navijači ne podrže ove mladiće, ja ne znam koga će..."

Osvajač zlatnih medalja na EP u Turskoj 2001. i SP u Indijanapolisu 2002. godine, potom se osvrnuo i na utakmicu.

"Zvezda nema čega da se stidi. Ja stvarno ne razumem šta navijači očekuju od ovog tima Zvezde? Ovo je bila jedna od naših najboljih utakmica ove sezone, imali smo 50 odsto uspešnosti za tri poena!"

"U nekim segmentima igre, Crvena zvezda je bila i bolja od nas. Pobedili smo samo zahvaljujući iskustvu i dužoj klupi. Primili smo 98 poena, ali ne mogu da budem nezadovoljan odbranom, jer ona nije bila loša, koliko je protivnik igrao izvanredno u napadu."

Novinare je zanimalo da nekadašnji trofejni selektor prokomentariše dolazak novog, takodje trofejnog, koji je i dalje nepotvrdjen.

"Drago mi je što se Duda prihvatio te obaveze. Dušan Ivković je čovek koji iskustvom i kvalitetom može da sredi situaciju u kojoj se nalazi srpska košarka. Njegov autoritet poboljšaće pristup igrača obavezama oko reprezentacije i interes za igranjem u državnom timu."

"Posle mog odlaska, imali smo više pokušaja da osvojimo medalju, koji nisu bili uspešni. Daleko od toga da su selektori posle mene bili loši, ali stvar je u tome da je neophodno da selektor bude i profesionalac. Obaveze u klubovima su prevelike da bi on mogao paralelno da brine i o reprezentaciji tokom godine".

Za kraj Kari je poželeo Dudi:

"Želim mu da uradi onakav posao, kakav je već uradio sa velikom reprezentacijom koju je vodio."

(MONDO)

Јебале ти Делије мало матер! :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on January 09, 2008, 08:18:40 AM
А како би тек било да су Делије дошле, кад се овако уплашио "звездиних Делија
Јебо вам пас матер!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on January 09, 2008, 10:37:46 AM
хм замислите слику да су Делије заиста биле у хали и да је Звезда опет изгубила онако како је изгубила јел мислите да би ико(не причам сад о кикановићу,пређашњим резултатима односно неуспесима)викао управа напоље и звиждала играчима?наравно да не би били би награђени аплаузом,а ја сам сигуран да она публика оне "делије" које су биле јуче у хали нису то викале ни због елмадина,ни због не знам чега већ само због пораза јуче.То што Пешић не зна да то у хали ни нису биле Делије то је друга ствар,а и види се да је наслов извучен из контекста.Јер он прво нигде не помиње Делије већ навијаче који су били јуче на текми,а самим тим пошто Делије нису биле...И стварно дал је могуће да људи не схватају да се бојкотује КК мислим на новинаре пре свега а и саме играче јер читам јуче у новинама те моле се Делије да дођу раније на утакмицу,те врућа атмосфера за дочек вујанића,те не знам шта све а било тек 2 000 људи на утакмици.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on January 09, 2008, 01:22:48 PM
Quote from: "Skrimo"ја сам сигуран да она публика оне "делије" које су биле јуче у хали нису то викале ни због елмадина,ни због не знам чега већ само због пораза јуче.

Нису,веруј ми namigivanje.Играли смо са најјачим тимом у Улеб купу,нико реалан није ни могао да очекује да победимо јуче.Чак и она шачица људи која још увек иде и на гумену лигу већ једно месец дана скандира против управе,само што то није наишло на одјек док није дошла евро текма попут ове.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on January 09, 2008, 01:45:40 PM
па немам појма али видео сам у тренуцима кад дамо тројку или поведемо да одмах крећу аплаузи покушало се и са навијачким песмама,а чим кренемо да губимо крену звиждуци и управа напоље што говори да је резултат ту играо главну улогу...не знам нисам био говорим онако што сам чуо преко преноса.Друга ствар и да је тачно да је то све рађено због добро познатих ставова Делија зашто су онда остали играчи и Караџић криви због тога.Хоћу да кажем да та група људи што иде на текме не сви али велика већина сад једноставно има снагу да дође до изражаја и они немају везе са Делијама то што се тренутно подудара то што су и ти симпатизери против управе то је због резултата ко што на почетку сезоне кад смо имали победничке серије никад нисам чуо било шта против било кога,сад кад су лошији резултати одмах оставке,звиждуци итд. моје мишљење..зато је Пешић и у праву.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on January 09, 2008, 04:21:21 PM
Капирам да су аплаузи играчима ок,јер упркос разним бојкотма према управама током година играчи увек добијају подршку,бар колико ја знам.Твоја поента јесте да ако се скандира против управе онда то треба да се ради од почетка текме и кад водимо,а не само кад постане јасно да ћемо изгубити и потпуно се слажем namigivanje.Мада верујем да су и резултати један од разлога бојкота.Немамо пара за иоле боље играче,9 година нисмо били прваци,како ствари стоје нећемо ни ове.Све да имамо најбољу управу на свету Звезда је највећи српски клуб и мора да иде на титуле и да их осваја.Пошто то код нас није случај - хвала и довиђења.А да не говорим о сијасет додатних разлога због којих је ова управа лоповска,неспособна,итд.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on January 09, 2008, 09:48:20 PM
Ствар је у принципу прилично јасна. 9 година да се не буде првак државе је не допустиво за и један клуб из Звездине фамилије. Поред сијасет проблема које смо имали са КК они делују сваке године као да се унапред опраштају од титуле и продају нам разно-разне форе које више ни закога не пију воду. Брдо идиотских потеза, катастрофалних грешака при куповини играча и састављању тима, преписке управе са разно-разним чобанима по најчипавијим новинама, одласци наших играча код талибана што је не допустиво, кашњење или не давање плата играчима, претње играча конфисковањем имовине клуба... Да ли требам још да набрајам?

Срамота и бламажа за наш клуб од кога сви па и сопствени навијачи беже као од смрдљивог сира. О томе ко је крив и због чега, може да се полемише сатима али да би се нешто урадило стандарди КК-а морају да буду идентични са стандардима ФК-а. Ако се не освоји титула само једне године одмах треба да се пали аларм и да се нађу људи одговорни за не успех. Не пије више воду комуњарска флоскула типа "колективна одговорност," или "сви смо криви."

КК је на жалост ругло наше црвено-беле фамилије.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ciganshtura on January 10, 2008, 01:08:03 AM
Quote from: "CEBEP"Ствар је у принципу прилично јасна. 9 година да се не буде првак државе је не допустиво за и један клуб из Звездине фамилије. Поред сијасет проблема које смо имали са КК они делују сваке године као да се унапред опраштају од титуле и продају нам разно-разне форе које више ни закога не пију воду. Брдо идиотских потеза, катастрофалних грешака при куповини играча и састављању тима, преписке управе са разно-разним чобанима по најчипавијим новинама, одласци наших играча код талибана што је не допустиво, кашњење или не давање плата играчима, претње играча конфисковањем имовине клуба... Да ли требам још да набрајам?

Срамота и бламажа за наш клуб од кога сви па и сопствени навијачи беже као од смрдљивог сира. О томе ко је крив и због чега, може да се полемише сатима али да би се нешто урадило стандарди КК-а морају да буду идентични са стандардима ФК-а. Ако се не освоји титула само једне године одмах треба да се пали аларм и да се нађу људи одговорни за не успех. Не пије више воду комуњарска флоскула типа "колективна одговорност," или "сви смо криви."

КК је на жалост ругло наше црвено-беле фамилије.

Због свега овога им и ми "симпатозери" већ месец дана звиждимо, а не због резултата, мада тако испада.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on January 10, 2008, 08:11:01 AM
Quote from: "ciganshtura"
Quote from: "CEBEP"Ствар је у принципу прилично јасна. 9 година да се не буде првак државе је не допустиво за и један клуб из Звездине фамилије. Поред сијасет проблема које смо имали са КК они делују сваке године као да се унапред опраштају од титуле и продају нам разно-разне форе које више ни закога не пију воду. Брдо идиотских потеза, катастрофалних грешака при куповини играча и састављању тима, преписке управе са разно-разним чобанима по најчипавијим новинама, одласци наших играча код талибана што је не допустиво, кашњење или не давање плата играчима, претње играча конфисковањем имовине клуба... Да ли требам још да набрајам?

Срамота и бламажа за наш клуб од кога сви па и сопствени навијачи беже као од смрдљивог сира. О томе ко је крив и због чега, може да се полемише сатима али да би се нешто урадило стандарди КК-а морају да буду идентични са стандардима ФК-а. Ако се не освоји титула само једне године одмах треба да се пали аларм и да се нађу људи одговорни за не успех. Не пије више воду комуњарска флоскула типа "колективна одговорност," или "сви смо криви."

КК је на жалост ругло наше црвено-беле фамилије.

Због свега овога им и ми "симпатозери" већ месец дана звиждимо, а не због резултата, мада тако испада.
Због свега тога ни ви симпатизери не би требали да долазите у халу, па да немају ни тих хиљаду до две гледалаца. Да играју буквално пред празним трибинама.
Ја само не могу да схватим зашто ми као група ћутимо и идемо са том варијантом "тихог бојкота". Треба кренути у акцију и отерати говна.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on January 10, 2008, 09:27:27 AM
Quote from: "ciganshtura"
Quote from: "CEBEP"Ствар је у принципу прилично јасна. 9 година да се не буде првак државе је не допустиво за и један клуб из Звездине фамилије. Поред сијасет проблема које смо имали са КК они делују сваке године као да се унапред опраштају од титуле и продају нам разно-разне форе које више ни закога не пију воду. Брдо идиотских потеза, катастрофалних грешака при куповини играча и састављању тима, преписке управе са разно-разним чобанима по најчипавијим новинама, одласци наших играча код талибана што је не допустиво, кашњење или не давање плата играчима, претње играча конфисковањем имовине клуба... Да ли требам још да набрајам?

Срамота и бламажа за наш клуб од кога сви па и сопствени навијачи беже као од смрдљивог сира. О томе ко је крив и због чега, може да се полемише сатима али да би се нешто урадило стандарди КК-а морају да буду идентични са стандардима ФК-а. Ако се не освоји титула само једне године одмах треба да се пали аларм и да се нађу људи одговорни за не успех. Не пије више воду комуњарска флоскула типа "колективна одговорност," или "сви смо криви."

КК је на жалост ругло наше црвено-беле фамилије.

Због свега овога им и ми "симпатозери" већ месец дана звиждимо, а не због резултата, мада тако испада.
извини али на почетку сезоне кад смо имали добре резултате нисам чуо ниједан звиждук а камоли скандирање против управе а и сад се више скандира о оставци Караџића него управе,по том систему ако сад Звезда направи опет добре резултате опет ће и ти звиждуци против управе нестати,а то је јако неозбиљно.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on January 10, 2008, 09:54:35 AM
Па зато су они симпатизери.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on January 10, 2008, 12:07:37 PM
па то причам зато и ниједног Делију не треба да вређа ово што је Пешић рекао,чак штавише човек је 100 посто у праву.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on January 10, 2008, 03:25:52 PM
Курир,10.1.2008

Изјава тренера Динама Светислава Пешића да је разочаран понашањем навијача звезде који су извиждали свој тим некон утакмице са Московљанима поново је отворила питање зашто се Делије у малом броју појављују у хали Пионир.
Стратег Звезде Стеван Караџић тврди да не зна разлог малог броја посетилаца чак и на мечевима УЛЕБ купа,али и да не зна шта би играчи и он требало да ураде,па да имају подршку као предходних сезона.
-Не желим о томе да причам.Па они су нам звиждали и када смо против Војводине водили с 12 разлике!После серије добрих резултата и победе над Болоњом,када смо у УЛЕБ купу били први у групи,а у првенству други,на меч против Задра,који је једна од најбољих екипа у Јадранској лиги,дошло је 500 људи-каже Караџић.
-Уз то мислим да играмо лепу кошарку и не знам да ли им је потребна нека боља позивница.Познато је да је Звезда непобедива у пуном Пиониру!Заиста не знам шта је разлог мање подршке,то ће те морати да питате навијаче-додао је Караџић.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Verbal Kint on January 10, 2008, 06:21:35 PM
Је л" не зна шта је разлог? Е па ја ћу да му објасним...
Подршка је таква јер је управа клуб водила овако..
Два трофеја (оба купови) од 2000.
Највећи буџет у домаћој лиги слупан на три године вођења од стране Змагослава...Резултат..један куп освојен на прцо кеву. Гомила мрцина које је само он  сматрао играчима прошли кроз клуб.

Највише енергије уложено у преписку са комшијском управом, на бази дан за даном...
Промењен грб.
Довођена следећа "појачања"
црнац  број  један отишао у сад "јер је нашао сталан посао"
црнац број два је био боксер.
црнац број три је био на гудри.
црнац број четри је пребио своју жену у бг па га управа вадила из мардеља. После је самоиницијативно напустио клуб.
црнац број пет правио је друштво црцу број четири....
итд..итд...
Највеће ново појачање се зове Јамездин, или тако нешто...
Последње појачање постиже по 0,4 поена по 10 мин у просеку, у нлб лиги.
Управа клуб користи за сопствене дневно политичке потребе.
Управа је један од твораца Јадранске лиге какву знамо, и тиме један од гробара српске кошарке..
На утакмицама се протурао НБА фазон.
Користи се латиница.
Тренер је Стеван Караџић...
Треба ли још, Стеване Караџићу?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on January 10, 2008, 07:52:02 PM
Мени је одавно пукао филм у веку те усране управе КК!!!!

Прекрдашили су више! А крво ми је што Делије и даље седе скрштених руку, и тихо бојкотују Звезду...

И раније је било проблема са овом управом, која стално нешто обећава, а лепо је Вербал Кинт анализирао њихов минули рад... а и са оном управом пре ове је било гадних проблема...
КК је машина за прање лове, то је и врапцима јасно, и зато ми је чудно што "немамо времена" да се озбиљније посветимо овом тешком проблему, тим пре што је сада пауза у фудбалу, па не би било лоше да одемо на 1 утакмицу УЛЕБ купа, као што смо и раније дискутовали о томе, а сада све више ми то пада напамет, и да не дође 100 људи да звижди управи (без обзира на игру и резултат), и оном "појачању", већ да зарми нас више од 6000, и то ће онда бити јасна, и недвосмислена порука!!!!

Значи утакмица где неће пити навијања, и песама за Звезду, већ скандирања против управе КК, и огромнио транспаренти који ће и ћорави видети, а новинари пренети у сутрашњим новимама, па ме занима шта ће онда причати на својим конференцијама....
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on January 10, 2008, 11:47:02 PM
Quote from: "дрвосеча"Мени је одавно пукао филм у веку те усране управе КК!!!!

Прекрдашили су више! А криво ми је што Делије и даље седе скрштених руку, и тихо бојкотују Звезду...

И раније је било проблема са овом управом, која стално нешто обећава, а лепо је Вербал Кинт анализирао њихов минули рад... а и са оном управом пре ове је било гадних проблема...
КК је машина за прање лове, то је и врапцима јасно, и зато ми је чудно што "немамо времена" да се озбиљније посветимо овом тешком проблему, тим пре што је сада пауза у фудбалу, па не би било лоше да одемо на 1 утакмицу УЛЕБ купа, као што смо и раније дискутовали о томе, а сада све више ми то пада напамет, и да не дође 100 људи да звижди управи (без обзира на игру и резултат), и оном "појачању", већ да зарми нас више од 6000, и то ће онда бити јасна, и недвосмислена порука!!!!

Значи утакмица где неће пити навијања, и песама за Звезду, већ скандирања против управе КК, и огромнио транспаренти који ће и ћорави видети, а новинари пренети у сутрашњим новимама, па ме занима шта ће онда причати на својим конференцијама....

Разумем шта хоћеш да кажеш... И ја тако некако мислим и желим. Мени је више криво то што се не изнесу конкретни разлози зашто је баш оваква врста бојкокта.

Значи вртимо се у круг када је у питању прича зашто се бојкотује... "Verbal Kint" је то још једном поновио и навео већину, ако не и све битне разлоге бојкота. Очигледно је да смо у праву зато што смо против ове лоповске управе и то је крај што се тиче таквог типа приче о бојкоту.

Е сад, ја бих опет кажем, волео да се изнесу разлози зашто се бојкотује на овај начин, па могу слободно рећи, шта се и докле се чека!?
Дакле да неко каже лепо нпр: "Делије су се за ову врсту бојкота(тихог) определиле зато што........... Наставићемо са бојкотом до тренутка док се не промени управа, дођу прави људи... на начин............."  
Зашто се то не уради? Ја сад предпостављам да је у питању то што се из искуства зна да су ти типови званичних саопштења често погрешно била преношена у јавност, вадиле су се многе ствари из контекста итд.
Али не разумем зашто тренутно стојимо на "недовршеном". Значи, говори се о бојкоту већ дуго, још од летос. Навели су се јасно разлози бојкота и сви смо се практично сложили око тога. И онда даље, после тога, следи питање: "Да ли су управа и јавност упућени у то да Делије не долазе на утакмице НЛБ-а и Улеба-а?" Они нешто као позивају на утакмице већ више пута, да се пуни хала... Одакле се закључује да они уопште нису свесни нашег става.
Е шта сад мене чини збуњеним да кажем... Следе одговори овде на форуму (мада читао сам и делије.нет): "Ма важи за то што не знају. Знају они добро, него се праве луди.", "Ма њих уопште није брига, ово им још одговара",  "И боље што не знају!".... И на овоме се завршава цела ова прича :zbunjen
Ја имам поверење у водеће и компетентне људе из наше групе. Не знам ја њих, али знам да до сад код оваквих ствари и одлука нису никад грешили, или веома ретко у прошлости... Због тога се и не бринем превише, али ме само интересује зашто све ово овако радимо... Да ли би се исто поступило и по питању ФК-а, у некој другој ситуацији...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ciganshtura on January 11, 2008, 02:05:14 AM
Quote from: "Skrimo"
Quote from: "ciganshtura"
Quote from: "CEBEP"Ствар је у принципу прилично јасна. 9 година да се не буде првак државе је не допустиво за и један клуб из Звездине фамилије. Поред сијасет проблема које смо имали са КК они делују сваке године као да се унапред опраштају од титуле и продају нам разно-разне форе које више ни закога не пију воду. Брдо идиотских потеза, катастрофалних грешака при куповини играча и састављању тима, преписке управе са разно-разним чобанима по најчипавијим новинама, одласци наших играча код талибана што је не допустиво, кашњење или не давање плата играчима, претње играча конфисковањем имовине клуба... Да ли требам још да набрајам?

Срамота и бламажа за наш клуб од кога сви па и сопствени навијачи беже као од смрдљивог сира. О томе ко је крив и због чега, може да се полемише сатима али да би се нешто урадило стандарди КК-а морају да буду идентични са стандардима ФК-а. Ако се не освоји титула само једне године одмах треба да се пали аларм и да се нађу људи одговорни за не успех. Не пије више воду комуњарска флоскула типа "колективна одговорност," или "сви смо криви."

КК је на жалост ругло наше црвено-беле фамилије.

Због свега овога им и ми "симпатозери" већ месец дана звиждимо, а не због резултата, мада тако испада.
извини али на почетку сезоне кад смо имали добре резултате нисам чуо ниједан звиждук а камоли скандирање против управе а и сад се више скандира о оставци Караџића него управе,по том систему ако сад Звезда направи опет добре резултате опет ће и ти звиждуци против управе нестати,а то је јако неозбиљно.

У праву си скроз, ја волим баскет више него леба да једем, па зато идем на утакмице, симпатизерски скроз, одгледам и запалим кући. Е сад, група људи која иде и даље на текме, нас 300-400, ако не и мање, долази у пионир већ 3-4 сезоне  и нисмо ми слепи и мутави, видимо и ми шта и како се ради. Кад је кренула сезона, кренуле и те победе, играло се колико толико лепо, ваљда људи помислили да нешто променило, па се заборавило и на турчина. Али сад кад је све дошло на своје место, јасно људима да тонемо све ниже и ниже и сад се углавном скандира нон-стоп, видиш да овај наш "тренер" кука како се скандирало и кад смо водили. Али је то опет све мизерно како би тебало да буде. А што је најгоре, они се праве мутави. не знају ништа, нису обавештени. Тако да у принципу и да је празна хала скроз ја мислим да би се свело на исто.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on January 11, 2008, 08:39:16 AM
Quote from: "ciganshtura"
У праву си скроз, ја волим баскет више него леба да једем, па зато идем на утакмице, симпатизерски скроз, одгледам и запалим кући. Е сад, група људи која иде и даље на текме, нас 300-400, ако не и мање, долази у пионир већ 3-4 сезоне  и нисмо ми слепи и мутави, видимо и ми шта и како се ради. Кад је кренула сезона, кренуле и те победе, играло се колико толико лепо, ваљда људи помислили да нешто променило, па се заборавило и на турчина. Али сад кад је све дошло на своје место, јасно људима да тонемо све ниже и ниже и сад се углавном скандира нон-стоп, видиш да овај наш "тренер" кука како се скандирало и кад смо водили. Али је то опет све мизерно како би тебало да буде. А што је најгоре, они се праве мутави. не знају ништа, нису обавештени. Тако да у принципу и да је празна хала скроз ја мислим да би се свело на исто.
Прво, како сте због лепе игре остали слепи на све остало што се дешава у клубу?
Друго, кад је понестало резултата, што сте кренули да прозивате?
Треће, они се само праве да не знају шта се дешава, веруј ми знају они то добро, само их није брига.

И ја волим баскет и да гледам и да играм, а Звезду волим више од живота, али ове сезоне, веруј ми нисам ниједном био у Пиониру, а на ТВ-у сам укупно гледао Звезду можда 30-ак минута и то из 3-4 утакмице. Једноставно мука ми је да их гледам, нимало ме не занимају, сваки пут се изнервирам кад видим на шта смо спали. Некако ми није стало до њих и њихових резултата, на неки начин КК не сматрам мојим и веруј ми то ми је најтеже од свега. Надам се да ћемо кренути у озбиљнију акцију и отреати говна и да ће КК опет постати део Звездине фамилије и да ћу опет као против Реала доћи пуна срца из Пионира и да ћу као онда бити поносан што сам био тамо и помогао мом клубу да да све од себе и(као у том случају) разбије противника.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on January 11, 2008, 09:44:45 AM
они можда знају за бојкот али не знам дал зна остали свет,дал знају новинари ја би волео да се направи неко саопштење за јавност...то кажем јер за новинаре свако ко навија за Звезду-Делија,колико пута сте прочитали нпр овај играч је Делија онај глумац је Делија значи они то изједначавају сваког ко навија за Звезду са Делијама,према томе не знам што се не оградимо од симпатизере пример данас сутра може да избије нека фрка или откуд знам и да се то препише Делијама који су били у хали,ко што Пешић није прозвао симпатизере него Делије и тако даље и тако даље..Или ако се већ знамо због чега саопштења ретко издају,што не напунимо једну текму целу халу направимо брдо транспарената и дамо на знање што,шта и како и после наставимо бојкот ко до сад.Пре сваког меча читам "моле се Делије да крену раније на меч због гужве","пакао за вујанића" а на трибинама 2 000 људи и то пред сваки меч раде.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ciganshtura on January 12, 2008, 01:24:57 AM
[quote}Прво, како сте због лепе игре остали слепи на све остало што се дешава у клубу?
Друго, кад је понестало резултата, што сте кренули да прозивате?
Треће, они се само праве да не знају шта се дешава, веруј ми знају они то добро, само их није брига.

И ја волим баскет и да гледам и да играм, а Звезду волим више од живота, али ове сезоне, веруј ми нисам ниједном био у Пиониру, а на ТВ-у сам укупно гледао Звезду можда 30-ак минута и то из 3-4 утакмице. Једноставно мука ми је да их гледам, нимало ме не занимају, сваки пут се изнервирам кад видим на шта смо спали. Некако ми није стало до њих и њихових резултата, на неки начин КК не сматрам мојим и веруј ми то ми је најтеже од свега. Надам се да ћемо кренути у озбиљнију акцију и отреати говна и да ће КК опет постати део Звездине фамилије и да ћу опет као против Реала доћи пуна срца из Пионира и да ћу као онда бити поносан што сам био тамо и помогао мом клубу да да све од себе и(као у том случају) разбије противника.[/quote]

На почетку сезоне смо били добили 2 текме на страни и на прве 2-3 утакмице је било 3-4 хиљаде људи (наложили се папци) и сад нас 200 треба да звиждимо, а добијали смо по 20 разлике, не иде то једно са другим. У принципу, звиждање није кренуло због пораза, него због тоталног распада система, тренер тотални ретерд, играчи нас и даље напуштају (ево оде и громико) а ови слепци доводе неке идиоте за појачања. Знам ја да се ови из управе фолирају, зато ми није јасно шта се чека, зашто их више не рушимо, јер овај бојкот изгледа не даје резултате, што нас је мање њима је све боље.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on January 12, 2008, 04:54:56 PM
Битно да господа гледају како се и да ли се продаје постељина КК Црвене Звезде по Еуросалонима... :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Maske on January 16, 2008, 09:57:14 PM
Živković za MONDO: Jadransku u drugi plan!
Sreda, 16. januar 2008. 20:01

Zoran Živković, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, najavio je u razgovoru za MONDO skoro formiranje profesionalne srpske lige. Nekadašnji premijer i visoki funkcioner Demokratske stranke nada se da će takvo takmičenje u narednom periodu povratiti primat izgubljen punim uključivanjem srpskih timova u regionalnu ligu.

Podsetimo, ove sezone u NLB ligi učestvuje pet najboljih klubova Srbije, dok su nacionalno prvenstvo i svi timovi južno od Beograda gotovo u potpunosti marginalizovani.

"Očekujem da ono što je, inače, odredba Statuta KSS i ono što se trenutno razgovara medju klubovima, na jesen dovede do formiranja profesionalne lige. U njoj će igrati i veliki klubovi, koji danas prevashodno igraju Jadransku ligu, pa tek na proleće domaću Superligu. Trebalo bi da bude obrnuto - da akcenat bude na srpskoj ligi, da u njoj igraju Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP i Vojvodina, a nakon toga možda da se tokom nekoliko meseci odigra regionalno takmičenje, koje će biti kraća i manja varijanta sadašnje Jadranske lige", rekao je Živković.

Najavljujete i drastičnu modifikaciju regionalnog takmičenja?

"Ja se ne bavim Jadranskom ligom, samo znam da je za nas mnogo važnija srpska liga. Od Jadranske lige srpski klubovi nemaju nikakve koristi, ni finansijske, ni promotivne. Prva tri-četiri mesta uvek zauzimaju naši klubovi, samo jednom je pobednik bio klub koji nije iz Srbije, tako da je to liga koja više pomaže afirmaciji košarke u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, što je u redu, ali mi ipak moramo da gledamo pre svega šta je interes srpske košarke. Ne može Jadranska liga ovde da bude dominantna u odnosu na srpsku".

To je jedna struja mišljenja, koja postoji još od pojave tog problema. Kako u ispravnost takvog mišljenja ubediti i one sa drugačijim stavom?

"Jadranska nije obaveza, nego stvar dogovora i tako je i formirana. Pre šest-sedam godina su klubovi imali mišljenje Stručnog saveta da u takvoj ligi ne treba da se učestvuje. Oni su doneli svoje odluke, na šta imaju pravo, ali mislim da iskustvo iz poslednjih nekoliko godina ipak govori da je bolje da se domaće takmičenje postavi kao prioritet, a da regionalno bude više stvar revije. Ne da se kroz Jadransku ligu ulazi u ULEB kup, nego kroz srpsku. Ponavljam, Jadranska liga je interesantna, ali ne sme da dominira".
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on January 16, 2008, 10:16:49 PM
Quote from: "OrtoDelija"Битно да господа гледају како се и да ли се продаје постељина КК Црвене Звезде по Еуросалонима... :batine

Једино Кикановићу као правом Балији постељина бордо боје је сашивена по мери. Елмедин Кикановић, кошаркаш КК Босна Сарајево, беше?!  :bes
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: 100%anti crnobeli on January 16, 2008, 10:52:09 PM
Није КК Босна Сарајево, већ КК Слобода Тузла(једну козу музла).
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: радомир on January 17, 2008, 03:00:32 PM
Ако желите да помогнете можете контактирати мене или Кизу лионца.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on January 18, 2008, 10:06:38 PM
Победи Звезда Фортитуда у гостима на продужетке и квалификова се за други круг. Меч је показао да без Кука можемо да сисамо, јер је човјек буквално на својим леђима вукао остатак екипе. Онај Лекић није минуте играо, волио бих знати која је поента његовог довођења!?
И да, коментар Еуроспортовог коментатора:
"Nice move by Kikanovic, another young Serbian talent ..."  :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on January 19, 2008, 06:21:39 AM
Кук је перфектан странац за нашу екипу... Човек дао 20 поена, али најбитније 11 асистенција! Прави плеј који постиже поене, а такође упошљава све играче...поред њега нико не може да забушава на терену... Најбитније о њему не читамо у рубрикама које нису везане за спорт јер се за разлику од претходних бар до сада није експонирао ни најмање...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on January 24, 2008, 04:02:57 PM
QuoteNEMAMO PRAVE NAVIJAČE
Tadija Dragićević rezigniran zbog stalnih zvižduka Zvezdinim košarkašima s tribina

Kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević izjavio je da mu nije jasno zašto publika iz utakmice u utakmicu zviždi košarkašima i treneru, iako su ostvarili uspeh iznad svih očekivanja. On smatra da na mečeve crveno-belih ne dolazi prava publika i da je to jedan od razloga zašto pružaju slabije partije u Pioniru nego na gostovanjima.

- Stvarno ne znam zašto nam publika stalno zviždi. Mislim da nemamo podršku pravih navijača i malo je čudno da nijednu utakmicu nismo odigrali pred punim Pionirom, iako su dolazile izuzetno kvalitetne ekipe. U proseku nam dolazi oko 1.000 navijača, a i oni nam nešto dobacuju. To utiče psihološki na igrače i verovatno se plaše da ne pogreše, jer će u suprotnom krenuti zviždanje sa tribina. Nismo zaslužili takav odnos, jer smo ostvarili cilj, a to je plasman u narednu rundu ULEB kupa - izjavio je Dragićević.

Kapiten crveno-belih osvrnuo se i na komentar trenera Zvezde Stevana Karadžića da igrači imaju strah kad nastupaju na domaćem parketu.

- To sigurno stoji, jer nije lako kad svakog trenutka očekuješ da krenu prozivke samo zato što si izgubio loptu. Igrači imaju psihološku blokadu i teško je igrati u takvoj atmosferi. Pogledajte samo Partizan, oni svaku utakmicu u Evroligi igraju pred 7.000 navijača i zbog toga imaju motiv da daju maksimum. To kod nas nije slučaj. Iskreno se nadam da će u drugoj fazi ULEB kupa biti drugačija situacija i na našim utakmicama - završio je Dragićević.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Miha18 on January 24, 2008, 08:52:34 PM
толико о томе да знају сто се не иде на утакмице!!!!!!!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on January 24, 2008, 09:41:01 PM
Ја бих пре рекао да им је речено шта да изјаве у медијима,како играчима тако и Караџи.Управа се крије иза њих,а примера ради у ложи на текмама више нема никога из управе,док спортски директор - Караџин кум Бранко Ковачевић текме прати из тунела...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on January 24, 2008, 11:12:36 PM
Quote from: "Ђоле"
QuoteNEMAMO PRAVE NAVIJAČE
Tadija Dragićević rezigniran zbog stalnih zvižduka Zvezdinim košarkašima s tribina

Kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević izjavio je da mu nije jasno zašto publika iz utakmice u utakmicu zviždi košarkašima i treneru, iako su ostvarili uspeh iznad svih očekivanja. On smatra da na mečeve crveno-belih ne dolazi prava publika i da je to jedan od razloga zašto pružaju slabije partije u Pioniru nego na gostovanjima.

Јел вас то подсећа на "3 карте за Холивуд", када онај жандар кога глуми Лека, каже: "Е па набавићемо ми себи нови народ!"

Тако и овај прижељкује да управа КК купи нове навијаче...  :finger  али смеши им се мотка... још само да је умочимо где и треба!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: johny on January 25, 2008, 01:20:54 PM
Смеши се курац,ако наставимо са тихим бојкотом.Мислим да се показало да овакав бојкот нема сврхе и не знам шта се више чека.Можемо до сутра да нагађамо да ли знају наше разлоге или не,време пролази,а и балија и управа су још ту.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on January 25, 2008, 08:04:05 PM
Quote from: "johny"Смеши се курац,ако наставимо са тихим бојкотом.Мислим да се показало да овакав бојкот нема сврхе и не знам шта се више чека.Можемо до сутра да нагађамо да ли знају наше разлоге или не,време пролази,а и балија и управа су још ту.

Управо тако, мислим да овиме ништа не постижемо. Треба да изађемо и саопштимо услове под којима би се вратили на трибину, свеједно да ли неким обавештењем или својом појавом на утакмици и изражавањем наших ставова
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: budala on January 25, 2008, 09:31:33 PM
Добро је да има некога коме се не свиђа ова врста бојкота.Мислим да са овим нећемо ништа постићи јер управа изгледа ништа не предузима тако да мислим да је вријеме да ми нешто урадимо.Мислим да би било добро да се нешто предузме јер постоји могућност да у следећој утакмици УЛЕБ-а дочекамо Задар у Пиониру а то би била добра прилика да покажемо шта мислимо о управи,устшама и балији(Кикановић)...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on January 26, 2008, 12:13:54 AM
Quote from: "budala"Добро је да има некога коме се не свиђа ова врста бојкота.Мислим да са овим нећемо ништа постићи јер управа изгледа ништа не предузима тако да мислим да је вријеме да ми нешто урадимо.Мислим да би било добро да се нешто предузме јер постоји могућност да у следећој утакмици УЛЕБ-а дочекамо Задар у Пиониру а то би била добра прилика да покажемо шта мислимо о управи,устшама и балији(Кикановић)...

Прво, нема разлога да на форуму по 100. пут покрећемо исту тему из почетка. Већ је на предходним странама говорено о овоме...
Онда, има подоста нас (бар колико сам ја закључио) којима се ова врста бојкота не свиђа. Ја сам на прошлој страници ове теме написао да не познајем водеће и компетентне људе Делија, али да имам пуно поверење у њих и њихове одлуке (тако би требали, сигуран сам , да сви размишљамо) јер су велики број пута доказали да знају како се нешто организује и решава. И то нешто што није ни мало лако, ма колико год можда изгледало...
И да се не понављам у потпуности... Ако неко мисли да треба још мало стрпљења до неког коначног потеза и да није добро износити саопштење за јавност(у медије), онда будимо стрпљиви (иако је то доста тешко, свакако). Е ја сам поставио питање на које још не знам одговор. Интересује ме зашто је баш оваква врста бојкота, шта чекамо и докле, и како би се поступило да је у питању ФК или нека друга слична ситуација? Мислим да многи из наше групе, као и ја, немамо право да причамо да ли је овакав бојкот добар или лош, и то прихватам, али ме само ови одговори интересују много  namigivanje .

А и што се тиче нашег става, према потурицама и усташама... Показано је безброј пута, шта се мисли о њима, требало би то управа добро да зна, као што ја мислим и да зна. И ако си можда мислио да став према балијама покажемо тако што ћемо на директан начин да нападнемо Кикановића као личност, мислим да то није добро. Он је дошао као професионалац, да напредује и узме паре, стекне славу, шта ја знам још... А то што га је наша лоповска управа довела, треба да сноси пуну кривицу и да им се ко зна који пут понови став навијача једног српског клуба према том народу, њиховој вери...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Nesho on January 26, 2008, 02:55:28 PM
У потпуности се слажем и имам исто мишљење које је истакнуто у предходна 3 поста. Мада не могу да схватим да није одржан неки састанак са управом и да се одпочело са тихим бојкотом за који нисмо обавијестили клуб...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on April 01, 2008, 02:33:49 PM
QuoteЈуниори обезбедили пласман на Ф8 Евролиге

Јуниори Црвене звезде победили су екипу Хемофарм Стада са 92:83, у мечу за треће место, на Најк квалификационом турниру Евролиге у Железнику.
Том победом ,,црвено-бели" су обезбедили пласман на завршни турнир Евролиге, који ће се одиграти у Мадриду.

Најефикаснији актер меча био је крилни играч Црвене звезде, Лазар Радосављевић са 28 поена (4-5 за два, 1-8 за три), Никола Рондовић је постигао 12, уз 9 скокова, док су Лонцовић и Мајсторовић постигли по 9.

Гледам тему "Млађе селекције" пошто сам ово тамо хтео да поставим, али видим да се само о ФК-у причало па сам онда овде... Шта желим да нагласим. Синоћ сте могли да будете сведок дебакла КК Црвене Зведе против Олимпије у сред Пионира. Значи, свако ко је још на почетку сезоне (па и током) причао да је рад у управи катастрофалан, да смо пуни лопова, да тренер нема никакав ауторитет, да доводимо центре незналице и неке бекове који су протерани са гробља, који немају појма и који су Ражнатовићеви "мезимци", да су нам странци недисциплиновани и непрофесионално се понашају,... сада је видео да је био 100% у праву. Мада признаћете, није била нека велика филозофија то и закључити. Одлучено је да се бојкотује(што је по мени исправно), али на начин на који само верујем да је у реду и најбољи у овом тренутку, јер опет понављам: О томе су се питају наши компетентни људи из групе, у које бар треба свако од нас, несумњиво, да има пуно поверење... Иде суперлига, можда се са наше стране и односа према њима нешто и промени, али сачекајмо, има још времена. Што се тиче самог саства, Караџић је изјавио да је нерелно тражити нека појачања, као због финансијске ситуације  :batine  итд. И овде сам уверен да нема шта да тражимо, иако ћемо играти нашу лигу, а не ову усташку... Једноставно гарнитура играча је таква да смо много слаби и технички и тактички, ма у сваком смислу. И не само од Партизана, него и од  неких других како се види.
И добро, ово сам као резимирао сад и поновио нешто што је речено много, много пута. Горе сам поставио одличан резултат наше јуниорске селекције. Водећи играчи су нам, као што и пише горе, били играчи 91. годиште. Значи они су били водећи у саставу, а и годину дана старија генерација је имала право да игра, али не знам да ли имамо неког од њих уопште. У томе је успех ових момака још већи, али шта је главни проблем у целој причи!
Ако се нешто не промени из корена (овде мислим на управу пре свега), ови таленти, освајачи злата са кадетском репрезентацијом, ће брзо напустити Звезду. Ми немамо други сениорски састав(КК Црвена Звезда 2) који би такмичењем у "1 српској лиги" или "Б лиги" могао да задржи њих и формира их у будуће праве првотимце и играче. Исто тако одличну генерацију '89 (Балмазовић, Ђорђевић...) смо испустили олако, а они ено имају солидну минутажу у Мега акв-и нпр. и пружају добре партије против много искуснијих и старијих играча... И тако ће се вртети чини ми се у недоглед, и то ће бити један од много крупних проблема које повећавамо из сезоне у сезону. Једном речју, цео систем треба да иде под рез, на који начин ја не знам, али знам да је ово стварно јако тешко и болно гледати и трпети... Мислим, већ волиш тај клуб много, дајеш му подршку у сваком тренутку, волиш тај јебани баскет у Пиониру, а они ти овако враћају...   :(
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on April 01, 2008, 03:29:29 PM
Поновићу вероватно 100ти пут... Ти јуниори су изданак школе кошарке која је почела са радом доласком Змага Сагадина... То је уједно и најбољи потез који је Звездина управа одрадила од свог доласка на чело... Ти клинци су окупљени када су имали 10-11 година и селектована је једна одлична генерација... У осталим категоријама нисмо лоши, али ови су стварно одлични...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on April 01, 2008, 03:59:11 PM
Нико да спомене срамоћење БОРДО дреса на јучерашњем мечу са Олимпијом, изгубили су САМО са 23 разлике у Пиониру?!

Време је за паковање кофера.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Miha18 on April 01, 2008, 05:05:15 PM
Quote from: "KizaLion"Нико да спомене срамоћење БОРДО дреса на јучерашњем мечу са Олимпијом, изгубили су САМО са 23 разлике у Пиониру?!

Време је за паковање кофера.



Нешто нисам убеђен да су се узрујали због пораза. Сад ће да се правдају да више са овим тимом није могуће и друга демагогија, као да сам им ја селектовао тим. Надам се да ће се нешто предузети, али за то се зна ко одлучује
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 01, 2008, 06:33:41 PM
Кад мачке нема мишеви коло воде.Караџићу цела хала скандирала да оде док је на ФОКСУ давао интервју,а он се ладно окренуо према трибини и махнуо...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on April 01, 2008, 07:36:20 PM
Quote from: "KizaLion"Нико да спомене срамоћење БОРДО дреса на јучерашњем мечу са Олимпијом, изгубили су САМО са 23 разлике у Пиониру?!

Време је за паковање кофера.

Мени је најјачи део када прича о томе како је екипа уморна од пуно утакмица, бла, бла, бла... Колико су то остали одиграли утакмица?! Шта ми смо играли 40ак, а остали по 20?! Хемофарм има исто утакмица као и ми, Партизан их има брдо више и шта сада?! Само оправдања нека...
Враћамо се опет на дно на коме смо и били...ех када се сетим против Слоге добрих сат ипо раније не може да се уђе у халу, али јебига тада смо веровали да ће бити боље, а сада се види колико их боли паја за клуб...послужио сврси сада може да се гаси... Срамота!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on April 01, 2008, 11:16:43 PM
Quote from: "KizaLion"Нико да спомене срамоћење БОРДО дреса на јучерашњем мечу са Олимпијом, изгубили су САМО са 23 разлике у Пиониру?!

Време је за паковање кофера.

И бре Кизо па где то да пропустим, него ниси видео или детаљно прочитао цео мој пост (претпоследњи на претходној страни)  namigivanje  Јесам као главни разлог навео успех јуниора, али и "успон форме" првог тима и велике могућности за достизање "својеврсног успеха, какав није упамћен у историји клуба"...

Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Шта желим да нагласим. Синоћ сте могли да будете сведок дебакла КК Црвене Зведе против Олимпије у сред Пионира. Значи, свако ко је још на почетку сезоне (па и током) причао да је рад у управи катастрофалан, да смо пуни лопова, да тренер нема никакав ауторитет, да доводимо центре незналице и неке бекове који су протерани са гробља, који немају појма и који су Ражнатовићеви "мезимци", да су нам странци недисциплиновани и непрофесионално се понашају,... сада је видео да је био 100% у праву. Мада признаћете, није била нека велика филозофија то и закључити. Одлучено је да се бојкотује(што је по мени исправно), али на начин на који само верујем да је у реду и најбољи у овом тренутку, јер опет понављам: О томе се питају наши компетентни људи из групе, у које бар треба свако од нас, несумњиво, да има пуно поверење... Иде суперлига, можда се са наше стране и односа према њима нешто и промени, али сачекајмо, има још времена. Што се тиче самог састава, Караџић је изјавио да је нерелно тражити нека појачања, као због финансијске ситуације :batine  итд. И овде сам уверен да нема шта да тражимо, иако ћемо играти нашу лигу, а не ову усташку... Једноставно гарнитура играча је таква да смо много слаби и технички и тактички, ма у сваком смислу. И не само од Партизана, него и од неких других како се види.
И добро, ово сам као резимирао сад и поновио нешто што је речено много, много пута.
...
Једном речју, цео систем треба да иде под рез, на који начин ја не знам, али знам да је ово стварно јако тешко и болно гледати и трпети... Мислим, већ волиш тај клуб много, дајеш му подршку у сваком тренутку, волиш тај јебани баскет у Пиониру, а они ти овако враћају... :(  

Него одговарам ти, јер сам при писању тог поста имао на уму да ћеш баш ти да даш мало детаљнији одговор на ово моје... Конкретно, очекивао сам твоје размишљење о томе шта ће се можда предузети, да ли ће се уопште предузети, шта би ти предузео... Наравно мислим на став нас навијача, а указујем на почетак суперлиге и утакмице у нашем првенству.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Кале on April 02, 2008, 12:46:54 PM
Наше првенство почиње у суботу гостујемо Визури.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: KizaLion on April 03, 2008, 11:13:27 PM
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"
Него одговарам ти, јер сам при писању тог поста имао на уму да ћеш баш ти да даш мало детаљнији одговор на ово моје... Конкретно, очекивао сам твоје размишљење о томе шта ће се можда предузети, да ли ће се уопште предузети, шта би ти предузео... Наравно мислим на став нас навијача, а указујем на почетак суперлиге и утакмице у нашем првенству.

Моје мишљење је да ова наша управа треба да се стиди гузице јер образа немају. Да неко сезонама конкретно вуче лоше потезе и још и нема резултата, онда човек треба да има осећај да мисли да је неспособан и да треба да се повуче. Али не, ови и даље дркају курац.

Једино решење је мотка, а кад ће то бити не знам.

Све је ово лепо што си написао у претходним постовима, у праву си, играчи су нам такви какви јесу, тренер неодговарајући, и наравно Пичка Дебела (Дуле Вујошевић), ће узети и седму, и осму, и ко зна коју титулу, ако се овакво стање (статус кво) настави.

Шта да кажем осталима, да Звезду у Пиониру нисам гледао месецима. И читам сад у новинама, данима су челници НЛБ лиге тражили идеалног домаћина где ће бити одржан фајнал фор. Парадоксално. Све раде спонтано, без икакве организације. А наши глупи клубови и играчи се троше за ту смрдљиву, усрану лигу. Боље да играју мањи број утакмица, више ће моћи да се посвете себи.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 04, 2008, 06:26:22 PM
Немој да се заваравате да је наша лига нешто боља од јадранске.Код нас се признају и кошеви из аута и играју се текме до краја па макар се цела трибина обрушила све са циљем да прасац на челу мишева однесе титулу.Дакле лиге су исте у најмању руку.Да,наша доноси Евролигу шампиону,али шампион се унапред зна.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: North Side on April 06, 2008, 10:29:18 AM
визура-црвена звезда 73:88, најефикаснији у нашем тиму је био тадија драгићевић са 21 поеном
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: North Side on April 08, 2008, 03:28:57 PM
следећу утакмицу у оквиру наше лиге црвена звезда игра са фмп-ом
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on April 09, 2008, 05:27:58 AM
Ове теме су препричаване 100 пута али се никада до сада није ништа урадило са обзиром да је све исто у КК, чак имам утисак да је из године у годину стање све горе. Мене у ствари највише брине апатија.
Улетели смо мање више сви у њу када је у питању КК и као да се нема ни воље ни снаге да се нешто уради. Мислим да је било каква иницијатива наше трибине много боља од апатије. Овако се ништа не решава, стока узима титуле како хоће а наш клуб остаје без икаквог ауторитета и код других а нарочито код својих сопствених навијача. Идиотски је позивати на неке револуције, батињања итд али неки план, договор, или идеја би требала да се нађе и да наша трибина заузме бољи и одговорнији став у вези не сумњивог пропадања КК.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: North Side on April 09, 2008, 10:10:53 PM
фмп-црвена звезда 94:73 кикановић и кук најефикаснији са 18 поена
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DELIJA_KNN on April 10, 2008, 03:31:21 PM
невјероватно прашење од стране ФМП'а...
50 поена су нам дали до полувремена...
значи квалитет никад није био у питању али ови наши не да се нису трудили но борили него је било жалосно!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on April 10, 2008, 06:12:00 PM
Иначе Стеван Караџић стално оправдања за лоше резултате тражи у умору играча.
Није ми јасно како су они стално уморни а нпр гробље које је одиграла бар 15 утакмица више од нас не кукају,па у НБА јеботе игра свако вече па ништа само су ови наши уморни,јбг хелиос,слован,визура оће да изморе екипу.
А да Тадија Драгићевић није играо против ФМП јер је приликом изласка из аутобуса угануо раме.  :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on April 10, 2008, 08:06:42 PM
Ја не знам зашто смо почели са оваквим коментарима, најавама утакмица пре свега... Јесу спортске приче, али ваљда смо резимирали да не заслужују да се прате, бодре, итд. по мени чак ни на овај начин (преко форума овде). На првом месту јер је све очигледније из дана у дан какав ће сценарио до краја сезоне да буде. Мене овакви порази од Олимпије, ФМП-а и да не набрајам даље наравно погађају, али водеће кретенчине у клубу стварно не заслужују да ни у новинама бацим чисто поглед да видим шта смо урадили. Веома жалосно, али истинито у потпуности.
Друго, нисте у праву што нападате ове играче. Ја понављам да они немају квалитет, знање и све остало што треба да стоји уз име једног играча нашег клуба. То су све неки отпаци од бекова и центара, плеј који дивља и дивља, а тренер без ауторитета као да не сме ни попреко да га погледа... И исти ти играчи, верујте ми на речи, никако нису манекени као неки фудбалери нпр. Стивен Марковић зна да изгине по неки пут, не знам ни дали има 190 цм, а често иде на скок и у одбрани и у нападу. Бакић се исто доста бори у одбрани... Они су прихватили позив као и сваки професионалац. Али кад имаш слепце који доводе такве играче који једноставно не знају да играју кошарку, а уз то имаш и тренера који дозволи да му екипа прими преко 50 поена за полувреме, не можеш друго ни да очекујеш. Да не волим толико Звезду, већ да сам обичан љубитељ кошарке, дерби би пратио као да гледам нпр. неку утакмицу шпанског првенства, без икакве тензије и неизвесности. Просто се зна унапред и то је оно што је најжалосније. А жалосно је јер немамо мање пара од гробља (чујете да и њима касне исплате пред најважнији меч у сезони),  немамо мању армију навијача итд, већ имамо невиђене мајмунчине који годинама нису способни, неће, не знају, да екипи набаце квалитет који заслужује. Ево баш ћу са тим шугавим партизаном да упоредим. Што њима тренер може да има такав ауторитет код играча, да се свака акција игра до краја, тактички смишљено, да сваки странац за кога се претпоставља да зна само да дави лопту и силује, код свиње дебеле буде мањи од маковог зрна и игра у корист екипе, да када се нареди да се игра одбрана они једу за месо. Чуо сам причу из поузданог извора да када су победили Роан у Евролиги, у свлачионици невиђено славље, битна победа у гостима... И улази свиња, ћути једно 2-3 секунде и погледа Паласија и каже: Кад сам те извео у другој четвртини нешто си ме попреко погледао. Овај почео као нешто  но, но, но... -Немој више да се понови, јасно!? И изађе...
Шта хоћу да кажем овим... Довели смо екипу до те мере да дозвољавамо доминацију 10 година гробљу који није толико квалитетан појединцима, али систем рада и озбиљност је на изузетно високом нивоу. А тај систем рада, озбиљност, стапање колектива у један квалитет (када већ немаш неки буџет да доведеш одличне појединце) је слика управе. Е упоредите ви њихову и нашу слику и ништа више и све ће вам бити јасно. И за крај да се вратим опет на ове да би индиректно показао нашу бруку. Шта је бре тај Витковац, Милошевић, Вранеш, што у Војводини и Будућности, где све већ, нису имали благе везе... Али ако се распиташ за њихове људске квалитете, дисциплину, жељу за радом, труд, упорност и испред себе имаш неку оквирну визију са тим играчима која обећава и за коју је одвојено доста времена и унето много кошаркашког знања... Е тим путем и са не много пара можеш да парираш некој озбиљној екипи, бориш се за титулу... А ко учествује у том процесу рада и ко вучне главне потезе? Управа! Крај.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: North Side on April 13, 2008, 01:48:18 PM
прослављени  српски кошаркаш и члам кк црвена звезда александар гец преминуо је у 80. години живота.био је прва велика звезда у нашем тиму.играчку каријеру је завршио због тешке повреде.након завршене играчке каријере обављао је више функција у црвеној звезди.за наш клуб освоји је 8 титула сфрј...слава му
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on April 13, 2008, 02:27:37 PM
(http://www.sd-crvenazvezda.net/news/images/Kosarka/main-gec.jpg)

У Београду је у 80. години преминуо један од најлегендарнијих кошаркаша и функционера Црвене звезде Александар Гец.

Гец је био један од најважнијих стубова златне Звездине генерације која је освајала титуле од 1946. до 1955. године. Био је изузетно талентован и свестран спортиста, а у црвено-белом дресу дебитовао је са само 17 година.

Гец је био највећи велемајстор, игра му је била као романтика, сваки кош мало уметничко дело, многи су само због њега тих година долазили на Мали Калемегдан. Био је непоновљив, маштовит, виртуоз и одличан стрелац. Саша Гец је прва Звездина звезда у кошарци.

За репрезентацију је одиграо 66 утакмица, а каријеру је морао раније да заврши због тешког обољења левог плућног крила. И ван терена је био једнако успешан и остао веран Црвеној звезди. Прво као тренер, па председник клуба. За време његовог мандата екипа је освојила две титуле, три домаћа Купа и Куп Купова Европе.

Александар Гец је од 1946. до 1953. за Црвену звезду одиграо 98 утакмица, са импресивним скором од 88 победа и два нерешена исхода. Као тренер Црвене звезде радио је 1958. и 1959. године остваривши 22 победе и две нерешене утакмице.

Датум сахране и комеморације поводом смрти Саше Геца биће накнадно објављени.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on April 13, 2008, 02:57:06 PM
Слава му.Иначе он је у кошаркашкој секцији прва Звездина звезда.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 13, 2008, 09:58:37 PM
Слава му!

Изгледа да је управи најзад дошао крај,али било би добро натерати их да исплате све што дугују пре него што се багра одвуче из клуба.Опширније сутра у пресу

QuoteTELEKOM VIŠE NE FINANSIRA ZVEZDU!

Generalni sponzor crveno-belih neće više ulagati novac u ovaj klub zbog njegovih očajnih rezultata! Saradnja će zvanično biti prekinuta na kraju sezone, kada istekne ugovor

Čitajte u Press-u od 14.04.2008.

Како да буду добри резултати кад ништа нису уложили у клуб,а ко зна колико су покрали.Багра!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on April 13, 2008, 10:05:49 PM
Мислим да управа одлази на крају сезоне...са Телекомом одлази и тренутни председник клуба, а са њим ће ваљда и остали...
Очекује нас нова криза у кошаркашком клубу како ствари стоје... Видећемо ко ће уопште хтети да преузме улогу водећег у клубу...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on April 13, 2008, 10:07:16 PM
Драшко Петровић више није у телекому. Склоњен је по политичкој линији. Из тог разлога ово је природан развој ситуације.

Дакле није реч о резултатим већ о политици. Исто тако треба узети са резервом све што пресс пише.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 13, 2008, 10:27:27 PM
Онда ово не значи практично ништа,јер колико ја имам инфо Телеком нам ионако није готово ништа финансијски помогао,а Драшко остаје у клубу?Штета...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on April 13, 2008, 11:52:05 PM
Без обзира да ли је престанак финансирања од стране Телекома политичка или нека друга подлога не би искрено ни ја као спонзор финансирао губитнике и лузере.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: United North on April 14, 2008, 02:10:19 PM
Quote from: "Бока"Драшко Петровић више није у телекому. Склоњен је по политичкој линији. Из тог разлога ово је природан развој ситуације.

Дакле није реч о резултатим већ о политици. Исто тако треба узети са резервом све што пресс пише.

Драшко Петровић није склоњен из телекома него му се завршио други мандат и према закону није могао више да обавља ту функцију.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Бока on April 18, 2008, 06:37:18 PM
Karadžić podneo ostavku
18. april 2008. 19:26    

QuoteTrener košarkaša Crvene zvezda Stevan Karadžić podneo je ostavku. Beogradski mediji navode da je razlog za ovakav potez Karadžića i to samo 24 sata pred utakmicu sa Partizanom u Superligi Srbije, neslaganje sa nekim potezima uprave kluba sa Malog Kalemegdana.

Mediji navode da je Karadžić nezadovoljan što uprava kluba nije isplatila neka zaostala dugovanja prema igračima i stručnom štabu, što je poremetilo atmosferu u ekipi.


(MONDO)
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on April 18, 2008, 10:56:47 PM
QuoteЖежељ: Караџићу недостаје храбрости


Одлука Стевана Караџића да само 24 сата пре утакмице са Партизаном поднесе оставку је неспортски и нимало храбар потез, оценио је Игор Жежељ, генерални менаџер кошаркашког клуба Црвена звезда.

"Сазнали смо за његову оставку у петак у 17 сати и све нас је изненадила. Мислим да су начин и тајминг оставке неспортски и нису храбри. Разлоге које је Караџић навео као основу за одлазак сазнао сам од новинара и они представљају алиби, јер је све то знао и када је потписивао уговор. Данас ситуација није различита у односу на било који 18. април протеклих пет сезона. Било је и већих кашњења са исплатама, а никада није било теже време. Оставку је лако дати, али није лако борити се у тешким условима, већ је то храбро и у крајњу руку спортски", рекао је Жежељ и додао:

"Одлуке шта ћемо даље донећемо после серије састанака наредних дана, о чему ћемо одмах обавестити јавност".

Након састанка са играчима у "Пиониру" новинарима се обратио и спорски директор црвено-белих Бранко Ковачевић.

"Нашли смо се у ситуацији која нас је прилично изненадила. Морамо да реагујемо, пружимо играчима подршку и смиримо их, окренемо се распложивим снагама. Идемо даље, екипу ће у дербију водити помоћни тренер Милан Шкобаљ", рекао је Ковачевић.

Упитан када ће клуб са Малог Калемегдана добити новог тренера, Ковачевић је рекао: "Од овог момента интензивно тражимо тренера. Звезда има дугу традицију ушли смо у један програм који је ишао чак и боље од очекиваног, и били задовољни Караџићевим резултатима. Не сме да буде застоја, а клуб ће сигурно паралелно и у другом делу урадити све да се ојача".

(МОНДО)

Терај те се бре сви у три пи*ке материне више... Да ли су свесни колико су упропастили и упропашћавају клуб! Још нам ово треба, ионако немамо никакав играчки кадар, а сутра треба да покушамо да забележимо другу победу у последње 2 године против гробља.  :finger    :batine   Кретени неспособни, неурачунати, глупи...

Још нам је и ово требало, поред свих дешавања после убиства у Новом Саду, одузете победе и купа на онакав начин пре два дана...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 20, 2008, 11:02:44 AM
И у баскету нам је синоћ Јовчић однео победу,вероватно није био расположен да га прасац вози после текме у гепеку па је погурао таман колико треба да нас победе.
У клубу је хаос,наводно су Ковач и Тадија добили плате редовно,а остали не,данас пише и да је Тадија продат Партизану...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on April 20, 2008, 11:22:52 AM
Quote from: "blic"Tadija prodat Partizanu!
Autor: T. Dragojević | 20.04.2008 - 00:02

Tadija Dragićević
Stevan Karadžić, sada već bivši trener Crvene zvezde, i juče je bio pri stavu da su ga na ostavku dvadeset sedam sati uoči derbija Superlige sa Partizanom naterala saznanja da klub ima neujednačen kriterijum prema igračima i navijačama.

Međutim, da li je u međuvremenu otkrio i da je kapiten i najbolji igrač tima sa Malog Kalemegdana Tadija Dragićević postao novi član Partizana, nije želeo da potvrdi.
- Za to stvarno ne znam... Spekulacija će uvek biti, ali maltene je nemoguće da se i ostvare. Dragićević ima jak dvogodišnji ugovor, na njemu se bazira budućnost Crvene zvezde. Koliko ja znam, strategija kluba je da on bude oslonac ekipe u narednom periodu i ne verujem da će ga prodati. Tadija Dragićević je odličan igrač, on je MVP i najbolji poenter NLB lige i znam da za njega postoji interesovanje klubova iz inostranstva. Ali da bude prodat, to ne, pogotovo Partizanu - kaže Karadžić za ,,Blic".

To ne bi bilo prvi put da večiti rival uzima košarkaše Zvezde, tako je bilo i sa Dejanom Tomaševićem, Milošem Vujanićem, Lukom Bogdanovićem...
- Jeste, ali ne očekujem da će tako i biti. Ma, ja sam vam kao neka zla sudbina. Trenirao sam i Vujanića i Vladu Radmanovića, sada zvezde, otišli su, a klub je ostao bez dinara, ništa nije uspeo da uzme za njih.

U Košarkaškom klubu Crvena zvezda kažu da je vaša ostavka uoči derbija bila nesportski čin?
- Ja sam sve već rekao i nemam šta da dodam na njihovu priču. Izneo sam svoje razloge. Ne znam na šta su to mislili kada kažu da je nešto istina, a nešto nije, jer oni su ti koji su poremetili atmosferu u ekipi. Nije me povredilo ponašanje uprave, jer oni ni ne znaju šta znači sportski kolektiv, ne razumeju da je dobra atmosfera u ekipi osnova za pozitivne rezultate. A time što su neki igrači i pored loše finansijske strane kluba redovno isplaćivani, a drugi nisu jeste narušavanje dobrih odnosa u timu.

A kako vi kao trener niste mogli da znate ko ima redovna primanja, a kome kasni plata?
- Čim sam to saznao, reagovao sam. A potom kada sam čuo da će na derbi puštati samo privilegovane gledaoce, one sa pretplatnim kartama i da će nećemo imati očekivanu podršku sa tribina... Ukupno, to su bile dve kapi koje su prelile čašu.

Jeste li razmišljali šta ćete dalje?
- Odluku o odlasku s Malog Kalemegdana doneo sam u četvrtak uveče, još je rano da razmišljam kako ću i šta ću. Trenutno želim da se dobro odmorim. Sezona je pri kraju, a posle, videćemo.
Ово је текст што се Тадије тиче али ово је само новинарска патка осим наслова нигде више не пише било која информација о томе,чак је и Караџић рекао да су мале шансе да се Тадија уопште прода а камоли да се прода пакистану.

Што се дербија који нисам гледао и уопште стања у баскету код нас тиче,мислим и надам се да што више губимо да смо ближи одласку ове управе,те небитне победице које ће нашој драгој управи послужити као аргумент како се добро радило ме не интересују...Ми ниједан трофеј свакако нећемо освојити ни ове сезоне тако да...Чак ми је криво и што смо добили рвате задар или кога већ јер сам већ видео неке изјаве како је ова сезона успешна зато што смо се пласирали у улеб куп.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on April 20, 2008, 01:33:38 PM
Иначе још само ове године наш шампион иде у ЕЛ,а од наредне се потписује 3-годишњи уговор са тимом који скупи највише бодова у свим такмичењима,а то ће бити пакистанци,осим ако не испадну из лиге и не изгубе наредних 80% утакмица.. :(
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Star Forever on April 21, 2008, 08:49:21 AM
Тадија је демантовао све измишљотине и заједно са менаџерском агенцијом која га заступа изнео своје планове за будућност... Иде на драфт ове године, има двогодишњи уговор са Звездом (до 2010.) и из Звезде иде само у иностранство а никако у неки домаћи клуб, а камоли партизан!!!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on April 21, 2008, 09:19:04 AM
По медијима се причало да је Влада Ђуровић један од главних кандидата за место тренера,што је данас он демантовао.И рекао да је то мазање очију навијачима и да му је само жао због њих.А и нешто још више што осликава тренутно стање у нашем клубу,да му је прече да води металац из Ваљева,него велику Ц.Звезду због људи који су тамо.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DELIJA_KNN on April 21, 2008, 04:34:34 PM
Quote from: "Red Star Forever"Тадија је демантовао све измишљотине и заједно са менаџерском агенцијом која га заступа изнео своје планове за будућност... Иде на драфт ове године, има двогодишњи уговор са Звездом (до 2010.) и из Звезде иде само у иностранство а никако у неки домаћи клуб, а камоли партизан!!!

И остали су тако говорили па су на крају отишли код мишева.,.
бојим се да тако не буде и овај пут...
нико за џабе неће да ради, па ни он...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: CEBEP on April 21, 2008, 05:25:05 PM
Сести на клупу у овом тренутку где те чека 500 гледалаца по текми (то су вероватно чланови родбине ликова из управе), незадовољство у клубу што се може видети и код чистачице клупских просторија, неспособност управе да доведе играче који су заслужили да носе црвено-бели дрес.. У таквој ситуацији нико није луд да седне на клупу јер је већ унапред осуђен на пропаст. Шта ће Ђуровићу таква мрља у каријери?
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on April 21, 2008, 08:23:01 PM
Ма њима се смеши мотка, а вала заслужили су је... све ме ово подсећа на 2002. годину, али у нашем ФСС, када су тражили селектора који би требао да седне на клупу која је унапред одређена за стуб срама!
Тако и сада треба им неко име (нашли Владу Ђуровића), да им буде кредит, за још 1 мандат... мада не знам како су добили овај сада мандат!? Јер колико се ја сећам реизбор управе није био... можда и јест, али се ја већ не сећам.
Тражиће тренера, и тренера, а мислим, да им треба више јасно показати, ДА ТРЕБА ДА ОДУ!!! На некој од нардних првенствених утакмица... треба им показати наш став...

Ево Караџић је рекао да се они нас већ плаше, јер су посебне људе пуштали у халу... ја сам за кратко преко тв видео на гробарском делу алкатраз заставу!?

И сам Караџић ме нервира, јер је сада нашао да прича о управи, и самом дешавању у и око нашег КК... како то да се сада сетио!? Ма није него...

И раније смо имали проблем са управом КК, то је било негде почетком 2001. године... тада је нови одзив Делија био сјајан, васкрсли смо за кратко... а онда дођоше ови антихристи, и лопови!  :bes
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Red Star Forever on April 22, 2008, 07:13:07 AM
Quote from: "DELIJA_KNN"И остали су тако говорили па су на крају отишли код мишева.,.
бојим се да тако не буде и овај пут...
нико за џабе неће да ради, па ни он...

Штос је у томе што он једини и добија плату, то је један од разлога Караџићевог одласка... Видећемо, не би ја веровао проусташком листу као што је блиц, ових дана им је изгледа наређено да изазивају мржњу међ Србљем, сваког дана сервирају јавности по неку нову измишљотину...

Quote from: "дрвосеча"Ево Караџић је рекао да се они нас већ плаше, јер су посебне људе пуштали у халу... ја сам за кратко преко тв видео на гробарском делу алкатраз заставу!?

А ово је тек брука, за саме гробааре... Само је један начин на који су могли да дођу до улазница и то је ок, али дошли су, поставили заставу ударне групе и чули се свега 5-6 пута за сат и по времена...
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on May 31, 2008, 08:34:25 PM
Идемо у полуфиналу на гробаре пошто су они 1. а ми 4.Вечерас смо победили Вошу у НС захваљујући наравно Куку,који је вероватно најбољи странац у историји КК-а и Раичевићу.Пре 2 сезоне су нас добили бруталном репресијом мурије,а прошле тројком из аута,видећемо шта су нам у сарадњи са триом Белошевић-Јовчић-Нешковић спремили ове године.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on May 31, 2008, 08:43:30 PM
више би волео да смо пукли преко 20 разлике и да је за ову сезону крај.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on May 31, 2008, 10:28:58 PM
Quote from: "Skrimo"више би волео да смо пукли преко 20 разлике и да је за ову сезону крај.
Управо тако!
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: дрвосеча on June 06, 2008, 09:40:51 AM
И ја, али шта да се ради..

Ево по већ унапред спремљеном сценарију, за утакмице где смо ми домаћини, само они са пропусницама КК!? Тобоже навикли су да играју пред празним трибинама!?!?!?!

Алоооо кога они бре заје... Свашта! Ово је вишео него безобразно!  :bes

Сваки наш клуб у СД, је жељан навијача... ено примера са одбојкашицама у ЦЕВ купу... а ови зликовици овако  :batine
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Звездаш on June 06, 2008, 10:36:38 AM
Quote from: "дрвосеча"Алоооо кога они бре заје... Свашта! Ово је вишео него безобразно!  :bes

Сваки наш клуб у СД, је жељан навијача... ено примера са одбојкашицама у ЦЕВ купу... а ови зликовици овако  :batine

да брате али одбојкашице смо ми бодрили, а ови наши ако пусте карте било би око 500 наших симпатизера а остало би било гробље
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on June 06, 2008, 07:43:57 PM
Гробље добило и другу утакмицу плеј-офа. Крај приче.
Title: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on June 19, 2008, 04:50:56 PM
QuoteNajvatreniji zvezdaši upali na Kališ i zatražili da Mirko Petrović i Igor Žeželj u roku od 48 sati podnesu ostavke. Zvezdašima preko glave domanicije Partizana, i žele da se klub vrati na stazu uspeha
Piše: MILOŠ BOGOVAC
Najvatreniji Zvezdini navijači "posetili" su Mali Kalemegdan i Upravi košarkaškog kluba dali rok od 48 sati da podnesu ostavke, saznaje GAZETA!

"Delije", njih desetak, upali su u klupske kancelarije u ponedeljak oko podneva kako bi poručili rukovodstvu "crveno-belih" na čelu sa predsednikom Mirkom Petrovićem i direktorom Igorom Žeželjom da im je "vreme isteklo", te da zbog katastrofalnih rezultata u poslednjoj deceniji moraju da snose posledice tako što će u što kraćem roku prepustiti vođenje posrnulog kluba sposobnijim kadrovima.

Međutim, "delije" u klubu nisu zatekle nikoga od visokopozicioniranih čelnika, pa su preko zatečenog osoblja uputili rukovodstvu ultimativni zahtev - da napuste Mali Kalemegdan u roku od 48 sati! U suprotnom, kako saznajemo, "delije" će narednih dana u znatno većem broju posetiti košarkašku porodicu voljenog kluba kako bi se uverili dokle se stiglo sa "promenama".

Sportski direktor kluba sa Malog Kalemegdana Branko Kovačević u razgovoru za naš list kaže da nije obavešten o "inicijativi" najvatrenijih pristalica Crvene zvezde.
- Stvarno ne znam o čemu se radi. Nisam u tom trenutku bio u klubu, pa vam ne mogu reći šta se dogodilo. Izvinite me sada, na sastanku sam - bilo je sve što smo mogli da čujemo od Kovačevića.

Poznato je da su Zvezdine pristalice već duže vreme izuzetno nezadovoljne radom i rezultatima košarkaškog kluba, čije utakmice odavno ne posećuju. "Delije" su kivne na Upravu, koja je pristala da učestvuje u projektu "NLB Liga", a još više poraženi su apsolutnom dominacijom Partizana. Kulminacija lošeg stanja u Zvezdi dogodila se u prethodnih nekoliko meseci i nedelja, kada je nekolicina igrača, udarno jezgro ekipe, zatražila raskid ugovora. Obraz klubu koliko-toliko sačuvali su juniori, koji su nedavno postali šampioni Srbije.

"Crveno-beli" seniori su, podsetimo, pre tačno deset godina osvojili poslednju titulu prvaka države.

Газета
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nena on June 27, 2008, 02:45:23 PM
Гуровић у Радној групи КК Црвена Звезда, која ће организовати Скупштину клуба
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: B_Robson on June 27, 2008, 03:25:23 PM
Ево линка

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=101494
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on July 07, 2008, 06:19:31 PM
http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512 (http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512)

Српски шампионат је готово потпуно небитан у новом систему бодовања и више шампион не иде у ЕЛ већ тим који је био најбољи у претходне 3 године.Дакле КК ће видети ЕЛ у скорије време једино ако освоји Улеб куп.Свака част КСС-у који је довео нашу кошарку до дна!
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Србско дете on July 07, 2008, 10:25:57 PM
Quote from: Ђоле on July 07, 2008, 06:19:31 PM
http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512 (http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512)

Свака част КСС-у који је довео нашу кошарку до дна!
Е,вала,стварно...
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on July 07, 2008, 10:43:03 PM
како ја ово схватам ово је урађено као додворавање јадранској лиги јер без овога она не би имала никакав значај и могла би да се угаси,да није те јадранске овога мислим не би ни било,сад као све има неки значај све доноси неке бодове,само је наше првенство које доноси најмање бодова изгубило скроз на значају.А зна се поред црногораца нажалост које инсистирао на јадранској наш клуб,тако да не мислим да је за ово Ксс крив већ смо ми највећим делом кривци.Ово је дефинитивно лоше што шампион наше државе неће играти евролигу односно не мора играти и стварно је преглупа ситуација.

Мислим да нема бољег или горе ситуације како ко гледа,да се направи млада екипа да се скроз подмлади па макар се у првој сезони или прве две борили за опстанак да на неким здравим основама кренемо у будућност и степеницом по степеницу идемо напред.
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on July 08, 2008, 01:45:30 AM
Ситуација је таква да ће гробље од ове јесени играти Евролигу као првак наше државе, а да ће следеће јесени такође бити сигуран учесник Евролиге на основу остварених резултата у претходне три године. Ових дана се говори и о потписивању уговора са Евролигом... До тога како ствари стоје нема ништа, а у супротном би партизан тим потписивањем стекао право да три године за редом буде сигуран учесник овог европског такмичења. Значи, ове и следеће сезоне евидентно не можемо да се такмичимо у Евролиги. Да би то успели у сезони 2010/11, мораћемо да сакупимо доста велики број бодова у предстојеће две сезоне, а да гробље (па и хемофарм) притом буде прилично лоше...
Била је емисија на сос-у (гост Човић) и причало се доста о томе. Што се тиче тог уговора, као што сам и рекао, мале су шансе за било какво потписивање. Ваљда је ту битну улогу одиграла цибона која, плашећи се да је не престигне задар у том бодовању и потпише 3-годишњи уговор и тако онемогући цибони такмичење у Евролиги бар три године, је успела да издејствује да се не потписује са тимовима из јадранске ваљда. Но добро, најбитније да од тога нема ништа у скорије време!
Даље, у први план избија то бодовање. Како је оно уређено од прилике? Јадранска лига је добила толико на значају да (иако шампион из ње нема директан пролаз у Евролигу) може да донесе тиму више бодова него пласман у другу фазу Евролиге нпр. Тим који буде први на табели на крају добија ваљда 7 бодова, а ако на крају освоји и плеј-оф још плус 15, што значи да је то укупно 22 бода (један горе доле можда, није ни битно толико).
Колико је Јадранска лига добила, толико је наша изгубила на значају! Дакле, првак Србије од сезоне која следи не стиче и сигурност учешћа у Евролиги. Прво зато што му као прваку припада (пази сад!!!) само 5 бодова ваљда, а друго зато што је могуће да постоји тим из Србије који је у претходне три сезоне у том систему бодовања испред актуелног првака. Па значи, да не лупам сад превише, ако би Звезда у следећих пар сезона за редом освајала наше првенство, врло је могуће да и даље може само да настави да сања ту Евролигу...
Када сам спомену већ ово емисију и Човоћа, ајде да се дотакнем и тога што је причао о евентуалном спајању, тачније некој врсти фузије фмп-а и Звезде. Рекао је наводно да је у претходне две године водио разговоре са "нашим" Анђелковићем и правили су неке могуће планове. Као, то је и даље у оптицају, зависи доста од одлука радне групе КК Црвена Звезда и то је по његовим речима значајан подухват, али ништа нарочито компликован (као што су били неки који су чињени у склопу фмп-а) и не разликује се толико драстично од сарадње са борцем из Чачка нпр. Али о томе ће тек да буде речи, јер прво наша радна група треба да донесе неке друге одлуке за почетак. Маљковић ваљда стиже у среду и видећемо како ће даље да се одвија ситуација...

"Скримо", слажем се са тобом око свега што си рекао (неке ствари сам и поновио сада), а нарочито око тога да је велико питање у којој је мери ксс крив за све ово. Пошто се цела прича своди у принципу на Јадранску лигу (због њеног значаја у бодовању), а зна се како се ко изјашњавао по питању учествовања у истој... Е па, ко вам је крив сад, "господо", сами сте га тражили!
Када говориш о будућности, младом тиму и неком новом почетку... То је тек дискутабино. Свака сезона и утакмица је доста битна (нарочито у Јадранској лиги) због увођења система бодовања. Значи, не иде нам никако у корист да правимо још већи заостатак и сл. А и Човић је у више наврата споменуо како је уверен у формирање неке, назови је "Европске дивизије" за неких 5 година рецимо, у којој ће загарантовано место имати тимови из тзв. "А" групе (Реал, Барселона, Таукерамика, Лотоматика, Монтепаски, ЦСК, ...) и још неки тимови који би се сврстали у "Б" групу. Спојила би се та "А" и "Б" група тимова и формирала једну лигу (слично садашњој јадранској) на нивоу целе Европе. Даље је рекао да нашу земља тада неће бити заобиђена сигурно, али сад се ја питам колико је могуће да, ако се то стварно створи, из наше земље иду 2 екипе. Ако би се позала само једна, мислим да је већ сад јасно ко би ту имао приоритет, иако би до тад прошло око 5 година...

???  :-\  ???  :-\
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on July 08, 2008, 09:30:25 AM
све то стоји али знајући како се ради у нашем клубу евентуално једна или две добре сезоне па пет катастрофалних мислим да би најбоље било да се екипа подмлади скроз и онда да крену лагано,јасно је да најмање 3 сезоне ће партизан играти евролигу и то само 3 уколико не остваре катастрофалне резултате а неко из трија наш клуб,фмп,хемофарм освоји све живо и јадранску и улеб и све остало што је мени бар у домену теорије,поготово што ће тек сад и хрвати и словенци јуришати у јадранској и неће бити ко протеклих сезоне...Сад шта је боље направити неки резултат у две сезоне које не мора да значи да ћемо играти евролигу или кренути испочетка изтрпети неколико сезона неки нови млади тим и онда кренути јуришати.Наравно да је увек боља садашњост од будућности,али ако ко што рекох направимо не знам какав скуп тим и у 2 сезоне направимо добре резултате и онда после те 2 сезоне опет се распадамо,опет нам играчи траже раскиде уговора и остало онда јебеш то.Наравно најбоље би било да направимо добар тим још ове сезоне,да поосвајамо све што се може и да што пре престигнемо партизан и играмо евролигу,само питање је колико је то реално ја мислим да није.
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: nisam_zdrav on July 08, 2008, 12:51:23 PM
Нашу кошарку је покопао гробарчић Даниловић који је због своје потпредседничке фотеље у ФИБА одбио да се наша лига придружи УЛЕБу већ је инсистирао да останемо доследни ФИБА. Та одлука, као и одлука да се не пређе на потпуно професионалну лигу је довела до тога да је основана јадранска лига... Наравно ФИБА је извисила после тога и УЛЕБ је постао главни, а ми смо као поражена страна кажњени...
Е сада проблем у свему овоме је што се сва крвица сваљује на наш КК који у време доношења тих битних одлука био пред гашењем и није имао никаквог утицаја... Касније када је све већ одлучено наш клуб се придружио јадранској лиги за коју су гробарчићи рекли да јој се НИКАДА неће придружити... И шта би? Уцени их Евролига и ето њих брже боље тамо...
Наша кошарка је тамо где је води Партизан већ годинама, а нажалост као што се види води је у једну велику рупу из које је само он испливао и сада могу да наредних 100 година држе примат...мисија им је успела...

Е сада што се тиче наше управе она такође није годинама радила свој посао како треба и сада смо у ситуацији да гинемо око тих бодова, са скоро никаквим изгледима да се изборимо са Партизаном...шта је ту је...
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on July 08, 2008, 02:08:36 PM
Слажем се са горњим постом,а само бих још додао да нажалост јадранска лига и даље има по себи какав-такав значај јер доноси Улеб куп,тј. Еврокуп како га сада зову,а наша лига сама по себи не доноси ништа,чак шта више носи најмање бодова у овом концепту бодовања.
Сутра би требало да се радна група окупи у пуном саставу,причало се да ће Мирко Павловић бити спортски директор а Увалин тренер,али то је пролонгирано чини се из жеље да се за тренера постави Маљковић а да клуб поведе Човић.Видећемо...
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Игор on July 08, 2008, 03:39:50 PM
Quote from: nisam_zdrav on July 08, 2008, 12:51:23 PM
Нашу кошарку је покопао гробарчић Даниловић који је због своје потпредседничке фотеље у ФИБА одбио да се наша лига придружи УЛЕБу већ је инсистирао да останемо доследни ФИБА. Та одлука, као и одлука да се не пређе на потпуно професионалну лигу је довела до тога да је основана јадранска лига... Наравно ФИБА је извисила после тога и УЛЕБ је постао главни, а ми смо као поражена страна кажњени...
Е сада проблем у свему овоме је што се сва крвица сваљује на наш КК који у време доношења тих битних одлука био пред гашењем и није имао никаквог утицаја... Касније када је све већ одлучено наш клуб се придружио јадранској лиги за коју су гробарчићи рекли да јој се НИКАДА неће придружити... И шта би? Уцени их Евролига и ето њих брже боље тамо...
Наша кошарка је тамо где је води Партизан већ годинама, а нажалост као што се види води је у једну велику рупу из које је само он испливао и сада могу да наредних 100 година држе примат...мисија им је успела...

Е сада што се тиче наше управе она такође није годинама радила свој посао како треба и сада смо у ситуацији да гинемо око тих бодова, са скоро никаквим изгледима да се изборимо са Партизаном...шта је ту је...
Управо тако!
Ми не можемо да се љутимо на пакистан, они су радили у интересу свог клуба, ми можемо и морамо да се љутимо на људе који погрешно воде наш клуб последњих година. Треба очистити клуб од олоша и довести нове способне људе. У овом тренутку једино ми навијачи то можемо и надам се да ћемо то учинити што пре.
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Skrimo on July 08, 2008, 08:59:44 PM
иначе видех колико ко бодова има тренутно отприлике овако нешто

пакистанци око 80
хемофарм 30так
фмп 20-25
ми 14

горе него што сам мислио.
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: neno_ss on July 08, 2008, 10:24:23 PM
партизан има 71 а ми 12,
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: ОртоДелија on July 08, 2008, 10:54:56 PM
Quote from: neno_ss on July 08, 2008, 10:24:23 PM
партизан има 71 а ми 12,

14...
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on July 16, 2008, 11:11:34 PM

Маљковић потписао листу појачања
   

Прослављени тренер Божидар Маљковић одредио је листу потенцијалних појачања Црвене звезде за наредну сезону, заједно са члановима спортског менаџмента Бранком Ковачевићем и Мирком Павловићем.

Председник Управног одбора Мирко Петровић, који је и даље једини овлашћен да даје изјаве у име Звездине Радне групе, рекао је после састанка у среду увече да дуговања према носиоцима екипе неће оптерећивати буџет за наредну сезону.

"Божа Маљковић је у договору са Бранком Ковачевићем и Мирком Павловићем представио списак потенцијалних појачања. Радна група га је одобрила и контакти са тим играчима ће бити настављени. Такође је важно што су измирене обавезе према играчима који ће чинити окосницу тима и што дугови неће оптерећивати нови буџет", изјавио је Петровић.

На питање о којим се играчима ради, први човек Звезде апострофирао је Тадију Драгићевића, Елмедина Кикановића, Бориса Бакића...

Што се тиче Маљковића, он је на Малом Калемегдану све активнији, али није извесно да ће бити решење за упражњену позицију шефа стручног штаба.

"Тренутно је Маљковић члан Радне групе. Својим ауторитетом, знањем и искуством помаже нам да превазиђемо кризу", кратко је одговорио Мирко Петровић.

Сам Маљковић ни овог пута није желео да даје изјаве.

"Мораћу да вас разочарам. Можда буде нешто конкретније следеће недеље", обратио се окупљеним новинарима.

Састанак Радне групе трајао је око два сата, а присутни су били сви чланови осим представника ФК Црвена звезда Милета Томића, који се разболео.

Према Петровићевим речима, обезбеђена су средства за припреме младог тима црвено-белих, који је у мају освојио титулу првака Србије.

Било је речи и о иницијативи за сарадњу са ФМП Железником.

"Наставићемо да дискутујемо на ту тему. Радна група је упозната са иницијативом, али никаквих формалних контаката није било. Предуслов за то је да сама Радна група заузме став. Јасно је да чинимо напоре да направимо конкурентан тим за следећу сезону", завршио је председник УО Звезде.

(МОНДО)
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: DELIJA_KNN on July 18, 2008, 03:47:35 PM
Фузија са ФМП-ом готова ствар!
Човић председник клуба .

ево и мала занимљивост из интервјуа са Човићем.



Čović je potvrdio konstataciju novinara da je on navijač Zvezde.

"Za razliku od drugih, ja to nikada nisam krio. Ja sam 'cigan'", rekao je Čović, koristeći stari nadimak navijača Zvezde.
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Mikelandjelo on July 19, 2008, 09:46:24 PM
Наводно ће тај, како веле, "врх пирамиде" бити КК ЦЗ. Најбољи играчи Звезде и ФМП-а ће играти за Звезду, док ће ФМП бити нека врста филијале, тј. регрутног центра за Звезду. Млађе категорије се не би спајале, али би најбољи из омладинских погона завршавали у Звезди, након што би вјероватно стекли нешто искуства у ФМП-у.
Право питање је како ће УЛЕБ и гумари реаговати на ову фузију, имајући у виду да ће оба ова тима играти та такмичења. У случају међусобних дуела, а у НЛБ лиги ће их сигурно бити, долази до неке врсте сукоба интереса ...
Title: Одг: КК Црвена звезда 07/08
Post by: Ђоле on July 20, 2008, 03:08:41 PM
Мешају се жабе и бабе!Човић ће вероватно бити председник ККЦЗ,а ФМП ће нам бити филијала.
Фузија значи спајање два предузећа,а ККЦЗ се не може правно тако окарактерисати јер је друштвена својина.