Делије Онлајн

Делије Кафе => Терен => Topic started by: Ђоле on July 25, 2008, 04:36:00 PM

Title: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on July 25, 2008, 04:36:00 PM
Надајмо се да ће нова сезона бити много боља од претходне у сваком погледу.Било како било огласили смо се и као навијачка група:

QuoteПоводом ситуације у КК

Поводом најновијих дешавања у КК Црвена Звезда, ми, Делије, желимо да изнесемо свој став.

Годинама већ траје агонија у нашем клубу и не видимо да било ко од људи који су водили клуб има намеру да нешто промени. Ми смо бојкотовали утакмице не би ли скренули пажњу и тргли исте због катастрофалних резултата којима су срзали углед и пљунули на име клуба, као и због неразумљивог учешћа у јадранској лиги која нема такмичарски значај какав су нам они на почетку представљали. Много је људи дало животе за стварање својих земаља у региону да би они тек тако прешли преко тога и играли се кошарке (финала на православни Васкрс) и продали најјачи српски бренд Словенцима.
Говорили су нам да првак тог такмичења иде у Евролигу и да на тај начин желе да зауставе доминацију Партизана због чега смо прве године масовно били пристуни, а и национални набој је учинио своје. Нису успели ни у чему, осим да упропасте клуб, иако су били врло утицајни у друштву, што значи да су појединци сигурно остваривали личну корист.

Због тога сматрамо да ниједан члан бивше управе, као и људи који су било како учествовали у раду клуба не смеју да буду у клубу. Одговарало им је овакво летаргично стање, због чеа смо им саопштили да треба да иду на нормалан начин, а не да правимо циркус око тога када почне првенство. Рекли смо им да никкаве њихове опције не долазе у обзир и да тотално подржавамо Милана Гуровића и његов план. Гуровић је спортска величина којој верујемо и мислимо да може да врати клубу стари сјај. Да би се то десило, поред финансија, играчког кадра, инфраструктуре коју Гуровић у свом плану, заједно са Човићем, може да пружи, клуб мора да има срце, душу, као и навијаче због којих се и игра кошарка, што претходна управа није имала.

Позивамо све чланове Радне групе, чији састав је врло дискутабилан због толиког присуства чланова бивше управе, да подрже Гуровићеву опцију. Они не треба да буду ни близу Калемегдана, а не да опет одлучују ко ће водити клуб. Доста нам је њихових одлука, нека иду и не коче друге, којима целокупна Звездашка јавност верује да могу да дигну клуб из пепела. Ми сигурно нећемо подржати било коју њихову опцију и нећемо дозволити да се то догоди, надамо се да ће разум победити и да ће бар на крају донети праву одлуку. Због срозавања клуба свих ових година идите мирно, у суротном ћете у хали имати пар хиљада противника више.

Звезда је живот, остало су ситнице.
Делије север.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Игор on July 25, 2008, 05:38:11 PM
Коначно нешто конкретно!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mikelandjelo on July 26, 2008, 03:40:13 PM
Да видим хоће ли се сад правити мутави у клубу, као током цијеле протекле сезоне!?
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: david.v on July 29, 2008, 06:02:51 PM
Ништа од Маљковића као тренера,он је потврдио да од тога нема ништа,али остаје у радној групи ККЦЗ.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: CEBEP on July 30, 2008, 09:56:01 AM
Одлична и врло конкретна изјава навијачке групе Делије север. Одавно је постало јасно да није навијача наш клуб већ одавно више не би постојао због разно-разних крпеља који су уништавали и бламирали клуб како су хтели. Битно је да је бар неко рекао нешто конкретно. Ако смо у говнима онда је први корак ка бољитку да се призна и да неко каже да смо у дебелим говнима. Звучи просто али на жалост није.
Ја лично једино верујем Гуровићу и његовој идеји јер су сви остали ликови избламирани и требали би да заувек оду из клуба а на њима је да одаберу да ли ће то урадити милом или силом.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on July 30, 2008, 07:23:59 PM
QuoteDogovor Zvezde i FMP do ponedeljka?
Sreda, 30. jul 2008. 19:54    

Predsednik FMP Železnika Nebojša Čović, kao što je i najavio, predstavio je u sredu popodne svoj plan oporavka KK Crvena zvezda, Radnoj grupi tog kluba, a obe strane su izrazile zadovoljstvo početnim razgovorima. Novo viđanje zakazano je za petak.

Na sastanku u prostorijama Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, koji je trajao oko dva časa, Čović je u društvu sportskog direktora Ratka Radovanovića, ponovio stavove vezane za eventualnu fuziju dva kluba.

Posle sastanka, medijima su se obratili Čović i Slobodan Vučićević, ispred Radne grupe.

"Zadovoljni smo onim što smo čuli, ali moramo da razmotrimo sve mogućnosti i sve da uzmemo u obzir", rekao je Vučićević, koji se posle konferencije za medije vratio na sastanak članova Radne grupe.

Naredni sastanak predstavnika dva kluba zakazan je za petak, u 10 časova, u prostorijama FMP Železnika.

"Jasno smo izneli stav menadžmenta FMP Železnika kako bi trebalo da izgleda saradnja između dva kluba i kakve bi bile perspektive", rekao je Čović, koji je planirao da član Radne grupe Božidar Maljković bude prvi trener tima Zvezde.

U međuvremenu, Maljković je demantovao da ga interesuje ta funkcija.

"Pitao sam Maljkovića za to, i šta misli da radi u Crvenoj zvezdi. Otkrio mi je da ne želi da bude trener, kao ni da ne želi da prihvati nijednu fiksnu funkciju, odnosno da namerava da bude privremeno tu kako bi pomogao klubu. Mi smo mu na tome zahvalni, kao i što je pomogao nama povremenim angažovanjem u FMP Železniku", istakao je Čović.

"Ipak, ako dve strane postignu dogovor, funkcije u klubu moraće da budu jasno definisane i neće biti privremenih", dodao je on.

Ljudi iz FMP Železnika i Crvene zvezde nadaju se da će se pregovori uspešno okončati do ponedeljka, kada bi većina trebalo da ode na odmor.

(agencije/MONDO)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дрвосеча on July 30, 2008, 07:26:06 PM
Човече, колико сам само прижељкивао ово!

Да не могу да верујем да се више померамо са мртве тачке..

Дај да више грунемо у Пионир и да помогнемо Звезди да освоји титулу.. не због Евролиге, већ због нас самих, због тога да ми ови мишеви не машу траснпарентом колико имају титула.. а знамо и како су их освајали у последње време!

Пионир ми је одувек лежао за навијање  ;)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on July 30, 2008, 07:49:13 PM
Quote from: дрвосеча on July 30, 2008, 07:26:06 PM
Човече, колико сам само прижељкивао ово!

Да не могу да верујем да се више померамо са мртве тачке..

Дај да више грунемо у Пионир и да помогнемо Звезди да освоји титулу.. не због Евролиге, већ због нас самих, због тога да ми ови мишеви не машу траснпарентом колико имају титула.. а знамо и како су их освајали у последње време!

Пионир ми је одувек лежао за навијање  ;)

Човић одавно жели у Звезду, али никада му се није пружила прилика... Од ФМП је направио клуб за производњу играча и њихову продају за већи кеш... Сада има прилику да уради нешто по чему ће остати познат, да подигне Звезду изнад Партизана...надам се да се води поред финансијских (сада када би имао два јака клуба тек би могло да се профитира) и спортским јаким мотивима...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 01, 2008, 12:36:08 PM
QuoteBez dogovora Zvezde i Čovića, za sada... Petak, 1. avgust 2008. 13:05

Radna grupa košarkaškog kluba Crvena zvezda i vlasnik FMP Železnika Nebojša Čović nisu uspeli da se dogovore oko preuzimanja tima sa Malog Kalemegdana, na sastanku u petak.

Radna grupa Čoviću je ponudila dvogodišnji predsednički mandat i upravljanje menadžmentom kluba, dok je on tražio većinu u Skupštini, koja je ovlašćena da donosi odluke.

Član radne grupe Slobodan Vućićević rekao je novinarima da iz pravnih razloga ne mogu da prihvate Čovićeve uslove, iako su "oduševljeni njima".

"Budute sigurni, međutim, da se neće staviti katanac na Crvenu zvezdu", rekao je Vučićević.

Čović je novinarima rekao da je u njegovom projektu budžet za trenera iznosio 700.000 evra, ali tako što bi trener 100.000 dobio odmah, a po 200.000 za svaki osvojen trofej.

Obe strane u pregovorima istakle su da pregovori još nisu okončani, ali nisu mogle da kažu kada će biti nastavljeni.

МОНДО


Ови су се баш заинатили да им направимо лудницу у октобру у Пиониру.Али како хоће,упозорени су...Чуј ти њих,они би да Човић уложи све што има у ККЦЗ,а да буде председник менаџмента или тако нешто.Ужас...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mikelandjelo on August 01, 2008, 09:58:20 PM
Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on August 01, 2008, 11:09:11 PM
Quote from: Mikelandjelo on August 01, 2008, 09:58:20 PM
Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?

Даће нам по 20 милиона динара...потпуна срамота за наш спорт... Толики силни клубови по унутрашњости пропадају, толике школе кошарке се гасе јер нема интереса да им неко да пара, а овде два клуба која се бахате новцем и немој да ми неко каже како се не расипају...два клуба која имају навијаче и маркетниг, продају карата, продају сувенира и опреме добијају од државе 20 милиона?! Зашта?! Хајде Партизан на спортском аспекту и има неки успех из претходне године, али чиме смо то ми заслужили те паре више него например Војводина?!
Дугујемо 4,5 милиона еура па да ли се ико запитао како је дошло до тога?! Да ли се ико пита како смо дошли до тога да немамо ниједан трофеј, да су толике паре потрошене, да је хала празна, да нико из управе није одговаран за то и на крају да смо скупили пишљивих 80 хиљада еура за следећу сезону јер нико неће више да улаже у нешто што гута новац (читај крађа)... Наравно сви ти способни махери тренутно спречавају Човића, човека који до сада није био у Црвеној Звезди и који није имао прилике да нам покаже како може да је води, да преузме клуб јер су ето они ти који ће је спасити...пропашћемо од толиког спашавања...
Срамота стварно...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: CEBEP on August 03, 2008, 09:11:32 AM
Ево и неке врсте одговора на твој предходни пост. Ово иде у домен шта би било кад би било али ево шта би било када би Човић преузео КК. Пише "Глас Јавности."

"GOLUBOVIĆ POJAČANJE?

Ukoliko, ipak, dođe do saradnje FMP i Zvezde, Čović je pripremio ozbiljnu listu pojačanja na kojoj se nalazi nekoliko odličnih igrača, koji čekaju ishod pregovora dva kluba. Jedna od bombi prelaznog roka mogao bi da bude centar Vladimir Golubović, doskorašnji član Vojvodine. Golubović se nalazi na vrhu liste želja Partizana, a juče je viđen u Basketlendu. Perspektivni centar nedavno je boravio na letnjoj ligi u kojoj je branio boje Indijane iz Finiksa. Na listi Čovićevih želja na prvim mestima nalaze se i dva, tri Amerikanca sa kojima bi Zvezda već prve godine jurišala na osvajanje evro kupa, dojučerašnjeg ULEB kupa."

Наша управа се понаша као да су богом дани. Доћи ће Октобар јако брзо па ће да прођу по варијанти "Беште пете усраћу вас."
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: woorf on August 03, 2008, 10:38:44 AM
Quote from: nisam_zdrav on August 01, 2008, 11:09:11 PM
Quote from: Mikelandjelo on August 01, 2008, 09:58:20 PM
Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?

Даће нам по 20 милиона динара...потпуна срамота за наш спорт... Толики силни клубови по унутрашњости пропадају, толике школе кошарке се гасе јер нема интереса да им неко да пара, а овде два клуба која се бахате новцем и немој да ми неко каже како се не расипају...

Да,то је стварно невероватно.
Па то,не само да је невероватно..па то је :o
То дође по 250 000 евра(двеста педесет хиљада евра) које држава даје.два клуба..

па,запоставимо само на тренутак спорт.То је пола милиона евра.Па за пола милиона подигнеш солидну фабрику рецимо,да се људи запосле..тако

Мени ништа није јасно
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 03, 2008, 08:58:03 PM
Руси одводе Гуровића

НИ Милан Гуровић нема више времена за чекање. Желео је да помогне својој Црвеној звезди која тоне у живо блато, али је неуспех преговора Радне групе и Небојше Човића дао сигнал да је време да размишља и о сопственој будућности.
Менаџеру српског аса јавили су се милионери руског Тријумфа, који су пре неколико дана отели НБА лиги Ненада Крстића ,,непристојном понудом". Гуровић је издиктирао своје услове на које ће клуб из Подмосковља одговорити у уторак. Показало се да за касу руског клуба нема немогућих захтева.
- Био сам спреман да дођем у Звезду, ни паре не би представљале препреку - каже Гуровић за ,,Новости". - Жао ми је што нису прихваћени Човићеви предлози, сада морам да планирам где ћу наставити каријеру. У уторак ћу дефинитивно знати да ли ћу правити друштво Ашкрабићу и Крстићу у Тријумфу.

И остатку тима снова из московског региона...
- Довели су Тунчерија, Американца Бремера, кога познајем из кампа Бостона, Маркуса Горија из ЦСКА. Имају и одличног тренера Јеромина, који је раније радио са репрезентацијом. Руси ће следеће сезоне имати најбољу лигу у Европи, претекли су Шпанце ангажовањем звезда као што су Планинић, Гарбахоса,
Делфино... То је сада мала НБА лига, било би велико задовољство играти у таквој конкуренцији.
Гуровић је још једном нагласио да жали што председник ФМП неће преузети Звезду.
- Човић је показао колико је способан водећи приватни клуб. ФМП је два пута играо полуфинале УЛЕБ купа, освојио две титуле у Јадранској лиги, недостају му само навијачи. Могу да им позавиде на резултатима - констатује Гуровић.


ЧОВИЋ ОДУСТАЈЕ ОД ЗВЕЗДЕ

ВЕРОВАТНО неће бити новог састанка Радне групе Црвене звезде и Небојше Човића. После неуспешног разговора у Железнику, председник ФМП одустаје од намере да уједини ресурсе свог клуба са тимом с Малог Калемегдана. Постоји могућност да се током дана организује још један састанак, али је готово извесно да проблем неће бити превазиђен.
Црвеној звезди преостаје наставак потраге за спонзорима који би санирали катастрофално стање у клубу. Ближи се почетак припрема, а на располагању је само Мирко Ковач, пошто су Бакић и Кикановић у националним дресовима, а Драгићевић се није опоравио од повреде колена. Осим тога, црвено-бели нису решили ни питање првог тренера, као ни проблем избора новог руководства.

Новости
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on August 03, 2008, 09:24:32 PM
Не могу да верујем шта се дешава...  :o :o :o
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Пијанац on August 03, 2008, 09:55:58 PM
Уопште ме не би чудило да за наредну сезону донесу одлуку да утакмицама могу да присуствују само они са годишњем картама.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дрвосеча on August 04, 2008, 12:57:18 AM
Само да напоменем да сам једва чекао да се дигне глас против ове одвратне управе КК, а не да Човић преузме Звезду... него је мој пост убачен одмах по овом преходном...

Мени ово делује као мафијашко брљање!!!
Шатро Човић, Гуровић...  одустају од Звезде?!
Или су их одређени другови посетили, и рекли да се склоне одатле да не би било пуцњаве, или отмице ближњих...

А и ово је трагедија што 20.000.000 дин се дају Звезди и партизану?!?!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 04, 2008, 08:36:44 AM
Quote from: Пијанац on August 03, 2008, 09:55:58 PM
Уопште ме не би чудило да за наредну сезону донесу одлуку да утакмицама могу да присуствују само они са годишњем картама.

Немамо пара за израду истих... :(
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: dadax on August 05, 2008, 11:15:41 PM
Хм, а изгледа да је и све мање интересената за куповину годишњих карата  :-\
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 08, 2008, 12:14:35 PM
КК Црвена звезда добила нову управу!
Петак, 8. август 2008. 12:23

Кошаркашки клуб Црвена звезда по свему судећи је на путу да изађе из вишемесечне кризе пошто је у петак и званично отишла стара и дошла нова управа клуба, у којој ипак нема власника ФМП Железника Небојше Човића.

На конференцији за новинаре на Малом Калемегдану саопштено је да је радна група пренела овлашћења на комисију у чијем су саставу бизинисмени Слободан Вучићевић и Зоран Дракулић, као И прослављени тренер Божидар Маљковић који је И њен председник.

Ова комисија ће водити клуб у наредна три месеца , до скупштине клуба И формирања новог Управног одбора.

Нови генерални менаџер Црвене звезде биће Милан Опачић, а име тренера још није саопштено.

Опачић је новинарима рекао да већ данас почиње да ради на формирању тима за нову сезону и да није тајна да ће одмах покушати да у Звезду доведе младе репрезентативце Кешеља и Штимца. Он је нагласио да ће поред њих двојице бити доведена И два странца екстра класе који ће се прикључити четворици првотимаца под уговорима Тадији Драгићевићу, Елмедину Кикановићу, Мирку Ковачу и Борису Бакићу.

Припреме првог тима почињу у понедељак 11.августа а поред наведених играча у први тим ће бити укључено И неколико играча из шампионског састава Звезде који је освојио јуниорску титулу првака државе.

ускоро опширније...

(Мондо)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Bojan-92 on August 08, 2008, 12:24:36 PM
Извините оће Небојша Човић и Милан Гуровић доћи до краја у КК. И дали ће мо и ову сезону бојкотовати.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on August 08, 2008, 12:36:00 PM


Значи, од Човића и коначно нема ништа. Мислим да је најбитније да се раскрстило са старом управом! Надам се да ово није нека упакована прича, па да и неко од бивших мајмуна остане на некој од функција... Не спомиње се нигде онај бркати дебил, али ја се искрено очекујем да његово име више никад у животу не чујем у вези са било чиме, а поготову са Звездом!
Име тренера такође није познато, спомиње се Антонић, Славнић... Видећемо. Што се тиче играча, сигурно да је рано да се било шта коментарише, јер је нажалост та прича тренутно у тотално другом плану. Једино ме нервира што се међу четворицом играча који су за сада у екипи и даље непрестано помиње турско име... Ако се убрзо стабилизује ситуација колико толико, следећа тема би морала да буде у вези са овим играчем. Његово довођење и присуство у тиму је један од битнијих разлога зашто се екипа бојкотовала читаве сезоне...

Даље, ако већ морамо да се помиримо са случајем "Човић"... Вучићевић је, дакле, изјавио да ће након три месеца да напусти позицију коју тренутно има у кошаркашком клубу. Не знам каква ће ситуација са Дракулићем да буде. Углавном, стоји да њих двојица могу клубу да донесу буџет, финансије... Међутим, за разлику од Човића, они немају никакав план даљег развоја (овај је имао 4-годишњи), нити неки успех у прошлости по питању спорта или кошарке.

-Дракулићева кратка биографија, ако неког интересује:
QuoteПливач, директор, богаташ...

У биографији Зорана Дракулића која је доступна на интернету стоји да је рођен 1953. године у Љубљани. Детињство је, почев од треће године, провео на Дорћолу, где је завршио основну школу. Матурирао је у Земунској гимназији, а Правни факултет завршио је у Београду 1978. Био је активан спортиста, државни пионирски и јуниорски првак у прсном пливању, репрезентативац и потом тренер пливачке репрезентације.
Од 1978. до 1990. године био је на најодговорнијим функцијама у "Генексу". Средином '90-их на Кипру оснива компанију "Ист поинт холдингс Лтд", која се бави производњом и трговином обојеним металима, житарицама, ретким металима, дериватима, текстилом...
Иако је годинама био један од главних финансијера ДСС-а, активно се укључује у политику тек прошле године, када је био и кандидат ове странке на изборима за градоначелника Београда. У тој трци је био трећи, иза Александра Вучића и Ненада Богдановића.
Зоран Дракулић је ДСС напустио средином ове године, пошто га страначки шеф Војислав Коштуница није ни предложио за функцију потпредседника странке. Тренутно је један од највећих критичара економског курса Владе Србије. Дракулић је "ожењен и отац три кћерке".



Што се тиче Опачића, он ће свакако бити доста битна фигура у целој причи, али сада можемо само да нагађамо колико квалитене потезе он може да повлачи. Мени је познат као власник и директор кошаркашког кампа "Yubac"...


Све у свему, још доста тога тек треба да се издешава... Нови тренер, играчи, коначна управа, најављени састанак са Делијама, итд. Ипак, најбитније је да се отерала стара и дугогодишња лоповска банда и да се кренуло од неког почетка... Понављам, треба бити опрезан у целој сиутацији, јер је нечовечност и безобразлук те старе управе немерљив и не би ме изненадило да се неко од њих задражи и даље где је до сад био! Али, у том случају мислим да им говњива мотка не гине...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: banne on August 09, 2008, 04:20:28 PM
Quote from: Вечити ДЕЛИЈА on August 08, 2008, 12:36:00 PM

  • Све у свему, још доста тога тек треба да се издешава... Нови тренер, играчи, коначна управа, најављени састанак са Делијама, итд. Ипак, најбитније је да се отерала стара и дугогодишња лоповска банда и да се кренуло од неког почетка... Понављам, треба бити опрезан у целој сиутацији, јер је нечовечност и безобразлук те старе управе немерљив и не би ме изненадило да се неко од њих задражи и даље где је до сад био! Али, у том случају мислим да им говњива мотка не гине...
Нема најављеног састанка са Делијама...Да ли си сигурна да је отерана стара и дугогодишња банда и да је ово нови почетак...Ово је ипак сјаши курта да узјаши иста мурта...[/list]
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on August 09, 2008, 06:16:42 PM
Quote from: banne on August 09, 2008, 04:20:28 PM
Нема најављеног састанка са Делијама...Да ли си сигурна да је отерана стара и дугогодишња банда и да је ово нови почетак...Ово је ипак сјаши курта да узјаши иста мурта...


Да, то је баш то... "Сјаши курта да узјаше мурта!"

Јуче сам постављао вест овде неколико сати после те њихове чувене конференције. Био сам изнервиран кад сам прочитао да од Човића нема ништа, али покушао сам да размишљам што више оптимистички у том тренутку...

Мислио сам:
- нема више оних говнора Ковачевића, Жежеља, Анђелковића и њима сличних уништитеља,
- ваљда су нешто причали са представницима Делија пре тога, па је успостављен неки компромис и договор (бар оквирно) да може да дође до још неких новина у тих наредних 90 дана, да има ту још доста тек да се дода и промени у оквиру тих почетних промена,

итд...

МЕЂУТИМ, синоћ на СОС-у гледам конфернецију за медије коју су држали ти новоизабрани људи у нашем клубу (Томић као председник радне групе која је постојала до јуче, затим Вучићевић, Дракулић и Опачић). И шта се чује из тих "спаситељских устију"...
- Човић је тражио 4 године мандата и већину. Ради добробита и светле будућности Звезде, то нисмо смели да прихватимо... Он хоће да ПРИВАТИЗУЈЕ Звезду и узме је што пре под своје власништво!
- Па стоји да је господин Човић имао најбољи план... (одговор на питање једног новинара)
...


Quote from: Вечити ДЕЛИЈА on August 08, 2008, 12:36:00 PM
Све у свему, још доста тога тек треба да се издешава... Нови тренер, играчи, коначна управа, најављени састанак са Делијама, итд. Ипак, најбитније је да се отерала стара и дугогодишња лоповска банда и да се кренуло од неког почетка... Понављам, треба бити опрезан у целој сиутацији, јер је нечовечност и безобразлук те старе управе немерљив и не би ме изненадило да се неко од њих задражи и даље где је до сад био! Али, у том случају мислим да им говњива мотка не гине...


Причао сам себи, ипак, непрестано да треба бити итекако опрезан и да ти говори нових људи могу да буду добро замазивање очију (као много пута до сада), иако делују уверљиво! А морам да кажем да кад сам их слушао, да ми и нису баш деловали нешто уверљиво...

Након тога се приказује конференција за медије која је одржана такође јуче и коју држи један од наших вођа! Шта следи даље...
Резиме целе његове приче: На самом почетку читве ситуације и жеље за променама се оглашавају педставници Делија и тако се формира радна група. Питање је да ли би се било шта променило да није било те иницијативе од стране навијача и могуће је да би се врло лако продужио мандат ових људи окји су срозали наш клуб. Такође, од стране Делија се контактира и Милан Гуровић као једина личност којој се у овом тренутку може веровати у принципу. Његова је идеја била да је Човић човек који може да дигне клуб на ноге и врати му стару славу. Делије су то прихватиле и били заслужни што је Гуровић постављен и као члан радне групе. Иначе, на самом том почетку је примећена нејасноћа и нелогичност у виду неке већине људи из старе управе који су такође постављени као чланови и те новоформиране групе. Долази до низа састанака, разговора, Човић износи свој јасан и дугорочан план за наредне 4 године, а са друге стране и ми том човеку износимо неке своје ставове по питању јадранске лиге и сл, од којих не желимо да одступамо... После извесног времена, сазнајемо да се план и услови које је тражио Човић одбијају под изговором да је 4 године дуг период (можда би могло 2 године највише) и да је неприхватљиво да хоће и већину у будућој скупштини. Онда ми реагујемо крајње толерантно, долази до још пар састанка са Гуровићем и Човићем (који већ полако могу да одустају од целе приче због таквог става радне групе који је изнет тада), као и са још неким људима из старе управе. Занимљиво да се Ковачевић појављује као неки миротворац итд.
Делије даље предлажу да се у тој скупштини нађе одређен број Човићевих људи, затим исти тај број ове стране која је одбила првобитно његов план и пар представника навијача... На тај начин се долази до тога да ако би морало да се изгласа нешто што је Човићев предлог, а то није у интересу бољитка клуба, онда Човић не би могао да има већину. После краћег састанка, речено је и договорено да се одржи још један састанак убрзо, при повратку Човића и Гуровића који тренутно нису у Србији. Контактирана су ова двојица, прихватили предлог навијача и остало је да се сачека њихов повратак! АЛИ!!!
"Господа" се испрсила, показала тај БЕЗОБРАЗЛУК о коме све време причам и њиме доказала да се стари систем наставља, само у "освеженом" саставу! Сазвана је конференција за коју нико од Делија није знао и онда су они започели као нешто... Неке приче о приватизацији, о немогућности спречавање исте ако се Човићу препусти клуб, иако он има најбољи план за даљу будућност... Искусни људи, па знају да освоје медије причама како ће да се исфорсира да Маљковић буде тренер, да се доведу играчи, као што су Штимац, Кешељ, 2 екстра американца и сл...

Е, у овом тренутку могу рећи: "Све у свему, ХВАЛА ТИ ЗВЕЗДО ШТО СИ НАМ ОПЕТ У ЛИЦЕ ПЉУНУЛА!!!"
Бар је јасно да неће да се ћути даљем уништавању Звезде као институције и да је коначно завршено са толеранцијом, која је уосталом најбоље и показана у претходних месец и нешто више дана!

Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Зеља101 on August 10, 2008, 10:12:30 PM
Quote from: Ђоле on August 08, 2008, 12:14:35 PM
Опачић је новинарима рекао да већ данас почиње да ради на формирању тима за нову сезону и да није тајна да ће одмах покушати да у Звезду доведе младе репрезентативце Кешеља и Штимца.


Што се тиче ова два "појачања" тиче  ???, Кешеља незнам, али сам са Штимцем тренирао у Поштару и дечко уопште није играч за ЗВЕЗДУ, нема квалитет, а притом је и гробар.  :-[ Пре неких месец дана је била прича да треба да дође у ЗВЕЗДУ, и тад сам се чуо с` њим, и тад је била прича да никад не би играо за ЗВЕЗДУ.
Ако је ико тренирао баскет у нашим клубовима онда зна да мамини и татини синови (деца чији родитељи долазе на тренинге и утакмице), увек имају привилегије и увек су у првом плану, чак иако има бољих играча од њих.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mayor on August 10, 2008, 10:54:39 PM
ја не знам ни једног ни другог али се апсолутно слажем да је недопустиво да гробаре доводимо.
сви знамо да је било случајева и у фк и у кк, али мислим да то не сме да буде пракса и у будућности.
а што се кешеља тиче,па ко је гледао вечерашњу текму са литванијом могао је да види да момак дефинитивно није "појачање" него сасвим пристојан играч са великим потенцијалом да постане стандардан сениорски репрезентативац.
мада нам не би ништа фалило ни са мачваном и радуљицом  :)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on August 10, 2008, 11:26:46 PM
Quote from: Mayor on August 10, 2008, 10:54:39 PM
ја не знам ни једног ни другог али се апсолутно слажем да је недопустиво да гробаре доводимо.
сви знамо да је било случајева и у фк и у кк, али мислим да то не сме да буде пракса и у будућности.
а што се кешеља тиче,па ко је гледао вечерашњу текму са литванијом могао је да види да момак дефинитивно није "појачање" него сасвим пристојан играч са великим потенцијалом да постане стандардан сениорски репрезентативац.
мада нам не би ништа фалило ни са мачваном и радуљицом  :)


Ко је гледао вечерашњу текму са Литванијом могао је да види да је Кешељ одличан играч, који би у будућности практично морао да буде један од наших најкориснијих сениорских репрезентативаца. После Кукоча, Бодироге, Новицког и можда још неког из Европе, он показује како један играч са доста преко 2m висине може да игра на практично свим позицијама у тиму (поготову на 2,3 и 4)... Значи, за врхунског играча му треба вероватно још мало физичке снаге, наравно још доста труда, рада, искуства, кошаркашког знања итд. Нисам компентентан да улазим баш толико дубоко, али скоро сам сигуран да већ сада може да игра за јако озбиљан клуб и да при том има добру минутажу и завидну улогу!


Друго... Мислим да нема потребе да покрећемо причу о играчима и евентуалним појачањима. Нажалост, то сада пада у други план обзиром да постоје доста већи проблеми који се тренутно везују за Звезду.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 10, 2008, 11:46:34 PM
Поптуно се слажем са Вечитим у констатацији за Кешеља,а што се Штимца тиче,ако је гробар срећан му пут,али дечко по мом мишљењу има квалитет и то је показао на неколико јуниорских првенстава када смо са њим постајали шампиони.

Иначе,Божа је наводно у Летонији да би завршио преговоре са Кешељем,али после оваквих игара,тешко да ће доћи у овај наш русвај.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 11, 2008, 09:32:36 PM
Хмм изгледа да Штимац ипак није толики гробар,појавио се данас на припремама и најавио да ће играти за нас!За Кешеља треба да платимо обештећење.

QuoteШТИМАЦ И КЕШЕЉ У ЦРВЕНО-БЕЛОМ

КОШАРКАШИ Црвене звезде у понедељак увече су почели припреме за нову сезону. На окупљању је био и центар Владимир Штимац, члан златне младе селекције с прошлогодишњег ЕП, а очекује се да ће се у уторак прикључити и Марко Кешељ, актуелни шампион Европе у конкуренцији до 20 година.
Осим играча јуниорског тима, на окупљању црвено-белих били су капитен Тадија Драгићевић, Мирко Ковач и Рус Павел Громико, док су Борис Бакић и Елмедин Кикановић у селекцијама Црне Горе и БиХ.
На питање да ли је нови члан Црвене звезде, Марко Кешељ је дипломатски одговорио:
- Нисам размишљао о промени средине током ЕП. Имам уговор са Келном још годину дана, а где ћу наставити каријеру знаће се наредних дана, када будем обавио разговоре са менаџером. Не бих имао ништа против да се вратим, јер су многи оспоравали мој квалитет када сам, као млад играч, отишао у иностранство.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Зеља101 on August 11, 2008, 10:08:29 PM
Сигурно је реко и да је од пелена желео да игра за ЗВЕЗДУ.   :D ;D
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: banne on August 12, 2008, 12:41:51 PM
Тај кешељ је гробар...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Miha18 on August 12, 2008, 01:30:21 PM
Quote from: banne on August 12, 2008, 12:41:51 PM
Тај кешељ је гробар...


А да ли смо ми у ситуацији да бирамо? Он је за нас квалитет и сходно томе да смо у распаду верујем да целу ситуацију треба из тог угла посматрати.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mikelandjelo on August 12, 2008, 02:44:59 PM
А све те силне "делије" које су играле за нас су показале како воле Звезду (Томашевић, Вујанић, Богдановић ...). Боли мене туки за кога он навија, немогуће је у неки клуб доводити само своје навијаче, шта вам је. Али, ми смо скренули с пута тотално.
Него, конта ли ко онај фазон из новина како нам се Пини Гершон "нуди", Пешићу се предлаже, јавља се неки Црногорац, и сличне приче. Горе него кад почне фудбалски прелазни рок са вјечитим двојцем Тигана - Стоичков. Ово је све мазање очију, дај Боже да није.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: CEBEP on August 13, 2008, 10:49:08 AM
Тотално је не битно ко за кога навија. Ми не само да нисмо у ситуацији да бирамо него нисмо ни у каквој ситуацији немајући тренутно никакву позицију. Нека свако од њих остави срце на терен а за кога играч навија мене савршено не занима. То је такође и не могуће доказати. Међутим, бављење тим стварима у овом тренутку су глупости и само скретање са теме.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Зеља101 on August 13, 2008, 12:25:39 PM
Ја сам то споменуо јер је тај исти Штимац пре неких месец дана, када се причало о његовом доласку у Звезду, говорио да никад неби играо за Звезду.  :-\
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Иван on August 13, 2008, 10:13:40 PM
Јел могуће да сте ви толики дебили да причате овде о Штимцу и Кешељу док нам и даље иста багра,само у другом саставу,води клуб и покушава што више да га сроза и смањи цену,не би ли када дође до приватизације могла да га купи за мале паре!!!
Title: Одг: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Пијанац on August 13, 2008, 10:56:53 PM
Quote from: Иван on August 13, 2008, 10:13:40 PM
Јел могуће да сте ви толики дебили да причате овде о Штимцу и Кешељу док нам и даље иста багра,само у другом саставу,води клуб и покушава што више да га сроза и смањи цену,не би ли када дође до приватизације могла да га купи за мале паре!!!

И ово стоји. После онаквог кварног потеза Делијама иза леђа нема шта ми више да дискутујемо о дешавањима у клубу док га ова управа води. Наше је једино остало да сви станемо иза једне једине пароле, а то је: УПРАВА НАПОЉЕ!!!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on August 13, 2008, 11:12:43 PM
Мислим да око тога "Управа напоље!" нема расправе...то следи сигурно само остаје да видимо како ће све то изгледати...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Red Star Forever on August 15, 2008, 08:07:07 AM
Најстрашније од свега је што они настављају да раде по свом као да никада није ни вођен разговор са Делијама... Настављају да обећавају брда и долине, тренере, играче, само да замажу очи свима и скрену пажњу са приче о великој превари према свима који воле Звезду, небитно да ли су то Делије, симпатизери, поштоваоци клуба итд. ...

Ноћас док сам вртео тв програме наиђем на сос, оног смрада тегелтију и Паспаља, једног од ретких бивших играча партизана кога веома ценим (купио ме за сва времена када је приликом преласка у олимпијакос изјавио да му је жао што и у тадашњој југославији није играо за црвено-бели тим)... Елем, баш тад су укључили неког Опачића, наводно дугогодишњег кошаркашког радника који је сада први човек радне групе кк-а... Признао је да је Маљковић одустао из приватних разлога (читај одувао их је без размишљања) и да сада разговарају са Пешићем који је скоро па пристао, наводно се преговара о детаљима... И овде је већ споменута прича за Штимца и Кешеља, један већ тренира са екипом, другом затеже клуб око преласка... То је потврђено. Знам да се у јавности поводом кк-а овај Опачић спомиње већ неко време, али дуго пратим баскет, доста људи из окружења је дуго било у том спорту, и никада до сада нисмо чули за овог човека... Видим да су овде многи тренирали или имају другаре који су професионалци, па ајде мало да се распитамо ко је уопште тај човек, каква је његова прошлост, чиме се бави(о)...??!



Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 15, 2008, 09:14:18 AM
Ево мало о Опачићу од ортака који је кошаркашки тренер:

QuoteМилан Опачић у кошарку је ушао као један од оснивача к.к Ужичка Република.Име је клуб добио такво јер је то још увек било време када је софка финансирала све клубове па је по блоковима малтене сваки блок имао свој клуб Ужичка,козара,22 децембар итд итд.
Опачић после пар година постаје директор клуба,клуб је имао солидне резултате мада је реално имао и један велики број кошаркаша посебно у млађим категоријима где и није била велика концетрација клубова по новом београду ту си поред ужичке били к.к шампион и к.к партизан.Клуб као клуб је избацио многа и данас позната имена прековић,берић,божић,гајић,бркић,ђорић,дојчин......Сениорски састав је био у лиги без брига тј у то време другој српској лиги.Тренирао је у хали спортова.Једнога дана Милан опачић се појавио са генералним спонзором Митровић Сретеном иначе власником абм клинике који нам је као и сви остали обећавао куле и градове.Те године први пут се иде на копаоник на припреме и то као цео клуб и у свим категоријама.Трошкове припрема за први тим је сносио спонзор а играчи у млађим категоријама су плаћали сами.Поред нас на припремам су били Звезда пакистан и грчки паниониос.Видевши да од припрема може да се лепо заради опачић одлучије да на копаонику прави кошаркашки камп који траје и дан данас и одржава се свакога лета на копаонику у неколико смена и траје скоро два месеца.По повратку са копаоника опачић продаје клуб митровићу и то за лепу кинту одприлике за стан нов ауто и место тренера у првом тиму.Клуб се убрзо после тога распада а опачић наставља да ради у кошарци.Оснива удружење кошаркашких тренера чије и дан данас председник,и организује тај кошаркашки камп на копаонику.И то су ми главна занимања у кошарци од 94-95 па до данас.Значи искуства у кошарци и вођењу клуба равни су нули.Сва његова интересовања за овај спорт су углавном лична и финансиска.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mikelandjelo on August 15, 2008, 08:44:17 PM
Људи моји, то су фазони за мале бебе. Као фазон, ми смо нудили Маљковићу и Пешићу по пар милиона (клуб који је био на прагу банкрота прије недељу дана), али они нису хтјели. Хтјели смо довести Леброна Џејмса и Сашу Поповића, али су Олимпијакос и ЦСКА богатији од нас. Па смо зато одабрали доброг стручњака Јовицу Антонића / Велимира Гашића / Стомаклију Слобомировића и довели младе талентоване играче из Широког Бријега и тузланске Слободе, потпомогнуте са двојицом црнаца који су досад носили дресове лесковачког Здравља и Мега Аква Монте. И стварно не знамо зашто се па навијачи буне, кад смо им све обезбедили, направили екипу, опоравили клуб и идемо на сва четири трофеја. То су ионако они дивљаци што су правили нереде по Пиониру, прави навијачи долазе редовно на мечеве.
Е ПИЧКА ВАМ МАТЕРИНА, НЕЋЕМО СЕ СМИРИТИ ДОК ВАС НЕ ОТЈЕРАМО!!!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on August 20, 2008, 11:25:27 PM
QuoteКошаркаши Црвене Звезде учествоваће на меморијалном турниру "Мирза Делибашић", који се ове године одржава 27. и 28. септембра у Сарајеву. Осим Црвене Звезде, на турниру ће учествовати и екипе Сплита, ФМП Железника и екипа домаћина Босне.
За кошаркаше Звезде овај турнир, који се одржава четврту годину за редом и спада у ред најпрестижнијих европских турнира, представља једну од последњих провера пред почетак нове сезоне која почиње 4. октобра утакмицом првог кола НЛБ лиге.

(kk-crvenazvezda.net)


Потез људи из клуба нећу да коментаришем... Кад неко нешто не зна, кад је глуп, безобразан итд, њему нема спаса!

Него, ова вест ми је интересантна због тога што је Звезда добила учешће на овом турнира након што је екипа Галатасараја отказала. Милна Гуровић је од скора члан те екипе и послат им је услов да могу да учествују, али да не смеју у тиму да имају Гуровића због тетоваже Драже Михајловића на рамену... Галатасарај је одбио да без њега буде у Босни и позвана је наша екипа.

Али, на шта ме је све ово подсетило, а не знам колико вас је чуло за то... Радуљица је недавно гостовао у некој емисији на тв-у и дотакли су се неке приче о јадранској лиги и гостовању ФМП-а у Задру. Наиме, он је на патикама имао исписана (нацртана) 4 оцила, а тај детаљ су усташе приметиле и казниле дечка или екипу, не знам тачно. Нека новчана казна, неиграње утакмице, није ни битно...

Било је сличних случајева и због показивања три прста, али хоћу само да се види како се ти људе односе према нама, а како наши глубови реагују на све то. То није политика, то је пљување по твојој историји и традицији од стране њих, а ћутање и некакво понижавање од стране нас. А нпр. баш у тој дворани ФМП-а мислим да стоје заставе свих земаља чији клубови се такмиче у јадранској лиги и гостују у Београду. Како српска, тако и хрватска и сл. И све то знају ти који воде јадранску, али...
Идите, играјте ПРИЈАТЕЉСКЕ утакмице са Босном и Сплитом и трпите њихове увреде са трибина, па се тако уигравајте и припремајте! Срећан вам пут, бруке једне! :(
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Red Star Forever on August 21, 2008, 09:28:14 AM
Немам речи... Видео сам јуче и пре свега не капирам шта је муслиманима и хрватима крив Дража Михајловић... Човек се није ни борио против њих већ против Немаца и комуниста као и оних припадника њихових народа који су помагали свим профашистичким структурама...

Ми да смо паметни, требало би да забранимо сваки њихов долазак са шаховницама на дресовима и заставама јер нас подсећа на усташки покољ над Србима који су чинили и пре 15 година и пре 60 година... Него смо стока бре и пичкетине највеће и немам више речи за ову земљу и пичке које је воде... Ово се исто односи и на тзв. управу нашег клуба која је исто понашање задржала од претходне...

Видим ја да ћете ви господо из тзв.управе летети са Малог Калемегдана и да ће вас говњивим моткама тући, не Делије, него цели српски народ што га брукате и понижавате пред турцима и усташама...

МАРШ ИЗ ЗВЕЗДЕ СТОКО ПРОДАНА!!!

п.с. Толико ме нервира овај кк да ми притисак скаче нон-стоп и да ми дође да вас све замолим да једногласно изгласамо гашење ове теме како не би доводили себе у ситуацију да пенимо због индијанаца који не заслужују толико нашег времена... И једноставно не пратити више овај клуб и издати саопштење у коме се због уласка државне мафије и немогућности утицаја ка позитивним променама у клубу Делије одричу овог дела спортског друштва... Ово последње је наравно само моје мишљење али очигледно да морамо некако да иступимо у јавност, ово до сада је изгледа било недовољно па се нико ни не обазире на то...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: dadax on August 21, 2008, 04:08:09 PM
Quote from: Вечити ДЕЛИЈА on August 20, 2008, 11:25:27 PM
... Него, ова вест ми је интересантна због тога што је Звезда добила учешће на овом турнира након што је екипа Галатасараја отказала. Милна Гуровић је од скора члан те екипе и послат им је услов да могу да учествују, али да не смеју у тиму да имају Гуровића због тетоваже Драже Михајловића на рамену... Галатасарај је одбио да без њега буде у Босни и позвана је наша екипа...

О Боже, па зар је и ово могуће!? Турци неће у Сарајево, а ми се поломисмо да одемо тамо  :-[ Шта ли нас све чека ове године ???  :(
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Игор on August 21, 2008, 05:49:46 PM
Наш клуб неће ићи у Сарајево, тако су стали у заштиту Милана Гуровића коме је забрањен наступ тамо због његове тетоваже.
Коначно и нека лепа вест из КК-а...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: kallipoli on August 21, 2008, 07:48:42 PM
јој људи шта ћемо више са њима,па каква је то багра када они успеју да један такав клуб доведу близу распада?
не знам за вас али мислим да то треба разбити и да се вратимо нашем сну а то је да јебемо гробље и у баскету и узмемо титулу...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Skrimo on August 22, 2008, 11:46:11 AM
Неко рече Штимац није звездаш од малих ногу,па побогу како данас је рекао ово:

QuoteТалентовани центар каже да је напустио Жалгирис јер није био задовољан минутажом и да га је у Звезду довела жеља коју гаји из дечачких дана.

"Требало је мало дуже времена да ствари дођу на своје место, али нема везе. Вратио сам се у Београд да покажем овдашњој публици шта знам и за мене ће Еврокуп и НЛБ лига бити велики изазов. Имао сам понуде из Пољске, Грчке и Италије, међутим, пресудила је моја давнашња жеља да заиграм за Звезду"

наш чо'ек ::)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on August 22, 2008, 05:46:45 PM
Хаха,неко је овде причао за Штимца да га зна из средње и да је велики гробар,а сад као ''дечачки сан испунио''.
Пешић 90% потписује сутра,стигао му је менаџер из Италије баш због тога...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: kallipoli on August 22, 2008, 06:54:45 PM
Пешић? Па јбг то би требало да није лоше...Надам се да ће доћи бољи дани...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Madness on September 01, 2008, 04:50:08 PM
Пешић потписао на 1+1 годину,треба да стигну нова појачања у току недеље...надам се да ће ова сезона бити резултатски добра и да ћемо бити шампиони,ред би био...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 01, 2008, 09:45:04 PM
Као што сам рекао и на делије нету,Пешић је јако дуго преговарао са Звездом,тражио гаранције у погледу новца,појачања,итд. Он је човек који је на цени у Европи и чињеница је да није дошао у неки клуб сада да би таворио.Опача је обећао Кешеља и Штимца,Пешића,за сада је то и испунио,али му је велики минус оно непоштовање договора са Делијама.Може из ове приче да се изроди и већи резултат него што би можда био случај са Човићем,али треба стати иза својих дела.Видећемо шта ће бити,кажу да су претрпани понудама менаџера од када се чуло да ће Пешић бити тренер.Најпре би требало да стигне Мариновић из Ђироне,спомиње се мали Шепа,Фућка,који би мењао Тадију,амери Џенкинс и Скајлс...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Skrimo on September 01, 2008, 09:56:17 PM
преговарао је са Звездом дуго док се нису обезбедила средства да се плати,јер ако не би водио ниједан клуб до 2009 Динамо из Москве која га је отпустила би морала да му плати одређену своту која није мала.Зато је и према писању штампе тај Динамо помогао на неки начин Звезди да дође сад односно дали су одрећену своту и помогли једноставно да не би догодине дали далеко веће паре.Уговор на 1 плус 1 је исто оно јако дискутабилан,ја ево сад могу рецимо 95 посто да кажем да на крају сезоне ћемо мењати тренера.Волео бих да грешим односно ако буде резултата волео бих да грешим,али мислим да у било ком случају тешко да ће Пешић остати и догодине.Видећемо.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Miha18 on September 02, 2008, 06:37:58 PM
у сваком случају позитивни помаци!!!! мариновић потписао
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 10, 2008, 12:15:37 PM
Потписао је Андре Овенс,прошле сезоне је играо у НБА за Индијану.Наредних дана долазе још 2-3 странца а спомињу се Фућка,Џенкинс,Ранико и још неки.Фућка би играо као домаћи играч јер је словенац.
Такође КК је увео праксу обавештавања власника годишњих карата о новостима у клубу путем СМС-а.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: kallipoli on September 10, 2008, 11:08:30 PM
Па морамо се сложити да има помака што се тиче екипе и тренера...кога ми сада имамо у екипи ко остаје,ко је отишао и ко је дошао????
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 11, 2008, 08:59:58 AM
Тренутан састав је:
Мариновић
Бакић
Овенс
Ковач
Кешељ
Драгићевић
Штимац
Кикановић
Громико
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: ОртоДелија on September 11, 2008, 03:50:43 PM
Шта је са јуношама Краснићем,Дејаном Ковачевићем и оним трећим што су разбили гробље у једној текми финалне серије са гробљем?
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 11, 2008, 07:18:09 PM
Краснић је ту,на припремама је,али тешко да ће бити у озбиљнијој варијанти.Ковачевића су слали на позајмице,било би лепо да ове сезоне добије шансу.Балмазовић је такође играо у том дербију,али више није наш играч,а из јуниорског тима који је освојио титулу прошле сезоне одскачу Недовић,Радосављевић и Рондовић...
Видећемо за који дан кад комплетирају тим како ће то изгледати,али тешко да ће млади добити шансу,ове сезоне иде се искључиво на резултат.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 11, 2008, 10:29:12 PM
Далеко од Партизана

СУНЦЕ на Копаонику. И ведра лица, осмеси црвено-белих, пре свих тренера Светислава Пешића. Многобројни представници медија у четвртак су посетили кошаркаше Црвене звезде на припремама и дружили се с првотимцима и члановима стручног штаба. По старом српском обичају, како и доликује, Пешић и стручњак за кондицију Миливоје Каралејић дочекали су "седму силу" домаћом ракијом.
- Овде имамо добре услове, али екипу засада немамо. Имамо боје, историју, генералног менаџера, али још немамо председника, управни одбор... Пред нама је тежак задатак, из дана у дан се сусрећем са заостацима претходних управа.
Трофејни стручњак открива како ће у Звезди покушати да примени немачки рецепт.
- Мој највећи успех је стварање Албе. То је клуб који смо направили ни из чега. Алба је вероватно најбоље организована екипа у последњих десет година. Али, стварање клуба у Немачкој и Србији је веома различит процес.
Пешић истиче посебно двојицу људи са којима је разговарао пре одлуке да преузме тим са Малог Калемегдана.
- Мислим да Вучићевић и Дракулић треба да преузму функције председника и потпредседника због тога што могу да обезбеде материјалну стабилност клуба. Питате ме како стоје финансије? Стварно не знам, засада ме још нису истерали из хотела, па претпостављам да је све ОК.
Пред почетак сезоне актуелно је питање какву кошарку ће форсирати Звезда.
- Прошле године сам рекао да је Звезда играла најбољу кошарку у УЛЕБ купу. Међутим, тренер и ови момци нису имали подршку. Дали су максимум, а нису добијали новац и премије. Био бих задовољан ако би играли као прошле године.
Највећи конкуренти и даље су у великој предности.
- Не можемо да се упоређујемо с Партизаном, али ни са Хемофармом и ФМП. Они имају систем, а ми можемо само да дамо све од себе да пробамо да их сустигнемо.

СТИЖЕ ВОТСОН ИЗ МИЛАНА
ЦРВЕНА звезда је и даље у потрази за новим појачањима.
- Појавиле су се и идеје у медијима, као што је долазак Грегора Фућке, али оне су, иако добре, нереалне. Вероватно ћемо довести странца који може да игра на позицији "пет" и "четири".
Иако нема званичне потврде, друго инострано појачање Црвене звезде, по свему судећи, биће крилни центар Армани џинса из Милана, Американац Тревис Вотсон.
Према незваничним информацијама, црвено-бели су Американцу већ купили авионску карту за Београд, па се његов долазак може очекивати за викенд.

ДРАГИЋЕВИЋА МУЧИ КОЛЕНО
КАПИТЕН Тадија Драгићевић вратио се у Београд због повреде колена, с којом је кубурио и у финишу прошле сезоне. Поново се појавио оток, па је морао на снимања и детаљне прегледе. Како је Пешић објаснио, уколико буде неопходно, Драгићевић ће бити подвргнут артроскопији због које би паузирао месец дана.

Новости
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: kallipoli on September 11, 2008, 11:17:37 PM
Искрено жао ми је Александрова што није и ову сезону остао,али јбг...Мислим да обе сезоне има шанси!!! А ти момци што су разбили гробље ни реално требали да добију минутажу,ал ја нисам пешић па ја не одлучујем...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Madness on September 12, 2008, 01:14:48 AM
брате не разумем (граматички) твој пост... ???
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 13, 2008, 02:13:35 AM
Брате будеш ли тако неартикулисано писао убудуће,постови ће ти бити брисани!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: kallipoli on September 13, 2008, 02:49:23 PM
Извињавам се на граматичким грешкама,неће се поновити!!!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 15, 2008, 05:42:23 PM
КК ЗВЕЗДА: Стиже и Робертс
Понедељак, 15. септембар 2008. 16:41    

(http://mtsmondo.com/slike/vesti/001/095/v109597p0.jpg)

Марко Кешељ и Андре Овенс су представљени као нова појачања на Малом Калемегдану.

Млади репрезентативац Србије (20, 208) је задужио дрес са бројем четири.

"Неколико пута сам нагласио да је велика част радити са Светиславом Пешићем. Систем који он поставља обећава доста рада, а кроз тај рад доћи ће и резултати. Потребно је стрпљење навијача, уз чију подршку можемо далеко да догурамо. Опет сам у свом граду и нема лепшег осећаја него играти у клубу какав је Звезда и доказивати се", рекао је Марко Кешељ, бивши играч Ђироне и Келна.

Стигао је и Андре Овенс. Упркос урагану Ајк, који је погодио северни део САД и на кратко га укочио, бивши бек Индијане се појавио у Београду.

"Нисам разговарао са играчима који су играли у Србији, знам да је један од њих Омар Кук, али знам величину клуба у који сам дошао и то ће ме додатно мотивисати", поручио је Овенс.

Генерални менаџер Звезде, Милан Опачић, изразио је задовољство довођењем нових играча у клуб.

"Марко је појачање од кога много очекујемо. Он није само репрезентативни играч већ и играч који би требало да буде један од носилаца игре ове сезоне", почео је Опачић.

"Овенс игра на позицији бека, а може да игра и на позицији плејмејкера. Ради се о играчу, који је, по речима његових тренера из Индијане, спреман за европску кошарку.

И ту неће бити стављена тачка на списак појачања.

"Следећи је Лоренс Робертс. Иако је висок 206 центиметара игра на позицији центра. Играо је за НБА лигаша Мемфис и одиграо више од 50 утакмица са завидном минутажом", додао је Опачић.

Према његовим речима, капитена Звезде Тадију Драгићевића очекује лакша операција, и он ће се за две недеље прикључити екипи.

Крајем ове недеље Црвена звезда ће играти на турниру у Француској, а следеће ће одиграти две пријатељске утакмице са римском Лотоматиком.

(Бета, МОНДО, фото МН пресс)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Dena_RS1989 on September 15, 2008, 11:13:41 PM
Млади, перспективни кошаркаш Филип Шепа (18) вратио се у понедјељак у Београд сa припрема италијанског Фортитуда и прикључио се већ на поподневном тренигу Звезде.

Ако буде задовољио критеријуме тренера Пешића,капитен јуниорске репрезентације Србије требало би да на Малом Калемегдану ускоро потпише двогодишњи уговор са трофејним клубом.

(новости)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: STEFANOVIC NENAD on September 15, 2008, 11:27:23 PM
Ово су лепе вести и сматрам да после дугог периода КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА има доста добре играче.Оно што ме радује јесте што се на место тренера налази добар тренер и да око њега постоје људи који желе да улажу у Звезду .

Ово је нешто што сам чекао дуго а све заслуге да би се направила добра Звезда стоји на терет Навијачима који су прекинули са вашариштем у Црвеној Звезди.Можда погрешно мислим и сматрам од навијача да на место треба довести Човића је нека врста грешке али није моје да се мешам.Само сматрам и да окупљање правих спонзора око Звезде је добар погодак.Свих ових година колко могу да закључим су гледали своје интересе и Оно што сам лудео јесте да смо за непуне 3 године толико променили играчки кадар да сам дигао руке да ли ћемо неког добити или не.Колко видим ситуација се поправила.Не тврдим и негирам да ови људи немају неког свог интереса али могу слободно рећи да Они који улађу у Звезду су једним делом навијачи овог клуба и много воле Звезду не много од навијача али људи на које можемо да се ослонимо.Даћу један пример за Дракулића који је почео да са новцем улаже у Севојно Фудбалски Клуб и жели за пар година да СЕВОЈНО ПРОГУРА У 2 ЛИГУ.Човек са оваким капиталом је требао у Звезди одавно да буде..Време ће показати !!!!!!!! :D :D
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Пијанац on September 16, 2008, 05:45:06 PM
Стефановићу, о'лади мало, пази да ти не прокува мотор. :) У овој поруци о кошарци си се налупао глупости за све паре. Иако је овај под-форум намењен причама о спорту, он не функционише онако како верујем да га ти замишљаш.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Mayor on September 28, 2008, 12:27:07 PM
тадија поднео захтев за раскид уговора.
штета...

споменуо је да управа није испоштовала неки договор са њим, па ако неко зна шта је у питању нека напише.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: vuksa on September 28, 2008, 12:47:47 PM
 Taдија одлази зато сто му је Пешић прецртао брата са списка звездиних кошаркаша...ако му је то разлог што жели да оде из Звезде онда нека само иде!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Skrimo on September 28, 2008, 01:32:25 PM
...и још једна "ситница",ваљда му дугују 700 000 евра бар тако сам видео негде у штампи.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on September 28, 2008, 03:05:00 PM
Quote from: Skrimo on September 28, 2008, 01:32:25 PM
...и још једна "ситница",ваљда му дугују 700 000 евра бар тако сам видео негде у штампи.

Да му дугују толико одавно би он тражио правду на суду и ми не би могли да доведемо ниједног играча док не намиримо дугове према њему... Колико знам он је поред Кикановића и Кука (док је био у Звезди) једини играч који је добијао редовне исплате баш због тога да нам не би утекао из клуба као неки други у историји...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Skrimo on September 28, 2008, 03:33:51 PM
не знам то је писало у неким данашњим или јучерашњим новинама.Поента је да се био договорио са новом управом односно финансијерима да му се измире те обавезе и да му се појача уговор,и пошто ваљда од тога нема ништа зато је затражио раскид уговора.
Е и могуће да је у питању цифра од 70 000 а не 700 000.
Плус то што му брата прво нахвалили и причали (а био је најбољи наш играч на припремама)како ће да потпишу уговор са њима па га онда одјебали.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Red Star Forever on September 28, 2008, 05:31:56 PM
И још гомилају играче на његовој позицији... Много тога ту смрди... Лепо речено још пре месец дана: лоповска, преварантска управа, само замазују очи... Не вреди им ни Пешић када немају играче... Два пораза од Лотоматике у два последња дана, оба са 20-ак разлике!!!!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on September 29, 2008, 12:57:49 PM
Тадија остаје,а брат јесте главни разлог.Звезда му не дугује ни цента,јер је поред Кука и Кикановића једини редовно исплаћиван.
А што се играча на његовој позицији тиче ту је само Кикановић,јер Робертс и Штимац су центри,а Милошевић из Тузле игра тројку,тако тешко да би то могло да буде разлог.Касно су припреме одрађене и недовољно,захваљујући оставштини претходне управе,тако да од ове екипе нешто више треба очекивати тек после нове године.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: vuksa on September 29, 2008, 01:34:43 PM
 из поузданих итвора знам да је разлог што је тадија хтео да иде , одлазак брата из звезде....
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: ognjentrm on October 04, 2008, 06:29:59 PM
NLB: Zvezdin finiš za pobedu Subota, 4. oktobar 2008. 18:43     


Derbi na startu Jadranske lige u Železniku pripao je Crvenoj zvezdi. Preokretom u drugom poluvremenu renovirani tima sa Malog Kalemegdana, uz to lišen pomoći kapitena Tadije Dragićevića, koji se još oporavlja od operacije kolena, savladao je FMP 84:78 (11:22, 18:21, 27:19, 28:16).

Nedostatak zajedničkih treninga, evidentno, bio je ovog puta jači protivnik crveno-belima od najmladjeg i verovatno najtelentovanijeg tima na "Jadranu".

Neuigranost Zvezde, koja je formiranje ekipe okončala tek pre osam dana, pogotovo uočljiva bila je u prvom poluvremenu u kojem je tim Svetislava Pešića u jednom trenutku zapao u deficit od 17 poena (28:11 u 11. minutu).

Medjutim, kako je prolazilo vreme tako su se stvari polako slagale, da bi konačno u završnici utakmice sve "leglo" na svoje mesto u ekipi sa Malog Kalemegdana.


Dve mini-serije domaćeg tima, prva na startu (8:2), koju je Raduljica završio zakucavanjem, i druga sredinom prve deonice (6:0), koju je polaganjem zaokružio Nemanja Protić, odlepile su FMP na 18:7.

A dvocifrena prednost "pantera", osim na kratko u finišu prve četvrtine (20:11) i na startu drugog poluvremena (45:36 i 47:38), ostala je na snazi sve do završnice treće deonice, kada se razigrao Andre Ovens i konačno pokrenuo crveno-bele.

Četiri poena i dve asistencije Amerikanca, dva koša uz dodatno slobodno bacanje Elmedina Kikanovića i dva pogodjena penala Marka Kešelja primakli su Zvezdu na samo šest poena deficita 56:62.

Dalekometnom artiljerijom Protića i Lazića "panteri" su ponovo otišli na plus 10 - 65:55. Usledila je nova minijatura Ovens, koji je već na debiju u crveno-belom dresu pokazao da je kvalitetno pojačanje, a zatim loptu kroz obruč probacio Vladimir Štimac i smanjio na 65:68.

Tri poena deficita Crvena zvezda je imala i na ulasku u poslednja dva minuta - 74:77. Labović je zatim pogodio jedno slobodno bacanje, ali na drugoj strani "bombu" preko ruke, svoju drugu trojku na utakmici pogodio je Kešelj i približio goste na poen zaostatka (77:78).

Prethodno je Samardžijski pogodio samo jedno od četiri penala, a onda je sa linije penala neprecizan bio i Stefan Živanović oba puta. To je na kraju "pantere" i koštalo poraza. Zvezdina mrežica više se nije zatresla.

Crveno-beli su do prvog vodjstva na utakmici 79:78 stigli poenima Kikanovića, da bi u finišu utakmice Kešelj četiri puta i Ovens jedanput sa linije penala obezbedili trijumf, kojim je tim sa Malog Kalemegdana prekinuo niz od tri uzastopna neuspeha u duelima sa FMP Železnikom.


FMP: Protić 12 (5as), Labović 18, Samardžiski 12 (10sk), Jeremić 8, Milutinović 9, Lazić 3, Savić, Čović, Ilić, Musli, Raduljica 6, Živanović 10.

ZVEZDA: Ovens 14 (6as), Kikanović 14, Bakić 4, Kovač 5, M. Milošević 2, S. Milošević, Kešelj 18 (7sk), Nedović, Marinović 15, Roberts 7, Štimac 6, Bjelica.

Браво момци! 8) 8)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: nisam_zdrav on October 04, 2008, 07:14:35 PM
Кешељ је једна од најбољих инвестиција Звезде у скоријој историји...
Има овде места напретку и мислим да ће овај тим бити веома моћан... На све то додајем да имам утисак да ће ови момци имати победнички менталитет и да неће бити оних силних блокада у главама када су мечеви са гробљем у питању...
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on October 06, 2008, 09:57:47 PM
Вучићевић председник!

РАДНО дружење на Малом Калемегдану са генералним менаџером Црвене звезде Миланом Опачићем покренуло је низ занимљивих питања, међу којима и избор руководства клуба. Све извесније је да ће место председника припасти Слободану Вучићевићу, власнику "Гранд кафе", који се и највише ангажовао на пројекту опоравка клуба, док би улогу потпредседника требало да добије други члан Звездине трочлане комисије Зоран Дракулић, власник компаније "Ист поинт".
- Они ће највероватније заузети места председника и потпредседника, тако је договарано и када сам постављан за генералног менаџера и Пешић за тренера - каже Опачић, који најављује да би током недеље могло да буде конституисано руководство клуба.
- Назире се и чланство борда, односно Управног одбора, настојимо да у њему буду звездаши, који ће стално бити на располагању.
Божидар Маљковић, трећи члан Комисије и кандидат за селектора Француске, обављаће функцију саветника председника.
- Божа је тренутно у Паризу, његов посао везан је за кошаркашки терен, тако да би у клубу требало да има саветодавну улогу.
Новинаре је занимала и судбина Немање Александрова, који је недавно и званично добио раскид уговора са црвено-белима.
- Баш тако, Александров није Звездин играч. На нашу препоруку, два пута је о свом трошку боравио у Берлину на прегледима код једног од најцењенијих доктора, тренутно се још проверава да ли је здрав и спреман за повратак на терен.
Послушао је наше савете, а на њему је да одлучи шта је најбоље за њега. Ако је све у реду са коленом изаћи ће на тржиште као слободан играч, па нека процени где има најбоље услове за рад. У Паниониосу, где постоји притисак резултата, или у Звезди са свим њеним ресурсима на располагању.
Случај Тадије Драгићевића креће се ка повратку доскорашњег капитена у тим.
- Очекујемо да Тадија повуче захтев за раскид уговора, који је више последица емотивне реакције. Рекли смо му да ће имати најбољи могући статус, а што се капитенске траке тиче, морамо да имамо капитена на терену. Због тога не разумем питања зашто Ковач носи траку.
Финансијска конструкција за сезону није затворена, али је испланиран прилив новца.
- Ниједан клуб на свету нема буџет на гомили. Нема сумње да ћемо се сусретати са финансијским потешкоћама, већ касне средства које је обећала држава, али имамо план за стабилно функционисање клуба. Апсолутно смо свесни да играчи неће пружити максимум ако нису редовно плаћени - закључује Опачић.

Новости
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: ЛЕЛЕМУД on October 13, 2008, 11:15:46 AM
оће се ове године ићи на УЛЕБ куп...
п.с.када почиње?
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: _simke_ on October 14, 2008, 09:37:56 AM
Звезда игра од 2. кола квалификација,мечеви су 4. и 11. новембра.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: ЗЕМУНАЦ on October 14, 2008, 10:08:34 AM
Quote from: ЛЕЛЕМУД on October 13, 2008, 11:15:46 AM
оће се ове године ићи на УЛЕБ куп...
п.с.када почиње?

Сви би волели ;) :)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дука on October 15, 2008, 03:29:46 PM
Чисто да будемо информисани,улеб куп више непостоји сад је преименован у еврокуп...А што се тиче када починје,то се дешава данас,односно прва рунда квалификација(у којој ми неучествујемо),али зато друга рунда починје 4 новембра и прву играмо у гостима,против победника дуела гмуленд(аустрија)-тарту рок(естонија).Раванш се игра 11 новембра на кош разлику. :)
Поздрав
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on October 19, 2008, 12:08:18 AM
Пешић: Идем из Звезде ако не буде управе!
Субота, 18. октобар 2008. 23:31

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић најавио је после победе над Војводином у НЛБ лиги да ће напустити београдски тим ако се под хитно не оформи управа клуба.

"Ми немамо клуб, управу, људе који треба да воде Звезду. Тако више не може. Договор је био да се ти проблеми реше до краја септембра или почетка октобра", рекао је Пешић после победе од 82:81 у Новом Саду.

Он је додао да ће одмах после утакмице покушати да разговара са финансијером Звезде Слободаном Вучићевићом, који је и члан комисије за припрему изборне Скупштине клуба.

"Тражићу од Вучићевића да преузме улогу председника. Ако он не прихвати, онда стварно више нема смисла, онда 'ајде да затварамо радњу", рекао је Пешић.

На питање да ли то значи да ће, ако Вучићевић не прихвати његов предлог, поднети оставку на функцију тренера црвено-белих рекао: "Ја и немам коме да поднесем оставку".

Пешић је нагласио да га само максимална посвећеност играча Црвеној звезди мотивише да ради на тренутној функцији.

"Ми смо потпуно неуиграни, посебно у одбрани, што се видело и у првој четвртини утакмице у којој смо примили 31 поен. За сада, ипак, све надокнађујемо максималном борбеношћу, али то не може тако заувек, мора много боље", оценио је тренер после победе у мечу у којем је његова екипа губила и са 14 поена разлике.

Звезда је у досадашњем току сезоне у регионалној ллиги уз Партизан једина непоражена екипа. Војводина је, с друге стране, изгубила три утакмице, вечерас после одлучујућих поена бека Звезде Бориса Бакића.

"Не би било незаслужено и да је Војводина победила, пошто је утакмицу одлучио поен... Нама се, међутим, то дешава већ на другој узастопној утакмици, исто је било и у прошлом колу на гостовању ФМП-у у Железнику. Једноставно плаћамо данак неискуству", оценио је тренер Војводине Зоран Сретеновић.

(Бета)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: CEBEP on October 19, 2008, 07:27:16 AM
Буде ли КК допустио да Пешић оде из клуба, онда могу сви колективно да се поубијају и да затворе клуб без икаквих проблема.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дука on October 19, 2008, 11:47:57 AM
Мислим да имамо шансе да узмемо титулу први пут после дуго година,ал очигледно,да нисмо нормални па ћемо успети све да протраћимо......
Дај Боже да се срби сложе!!!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on October 19, 2008, 05:50:22 PM
Чини се да је ово ипак био само притисак на спонзоре да убрзају испуњење својих обавеза према КК-у,јер дан пре текме у Журналу је писало да је све договорено и да ће Вучићевић бити председник.Видећемо.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дука on October 20, 2008, 01:43:08 PM
Ђоле,лакнуло ми је,и са великим задоволјством могу да кажем да си био управу!!! :)
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=113183
Поздрав браћо!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Пијанац on October 20, 2008, 05:44:53 PM
Мени није лакнуло. Тај Вучићевић је упркос другачијем договору са Делијама одлучио да он води клуб. Ево сад ће се под наводним притиском Пешића промовисати и у председника. Све је ово нашминкан сценарио у којем се наставља урушавање КК-а. Баш ми је било драго да чујем да Пешић оће да оде јер су неозбиљни, ал' љиге су то, не дају се.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Игор on October 20, 2008, 06:15:19 PM
Quote from: Пијанац on October 20, 2008, 05:44:53 PM
Мени није лакнуло. Тај Вучићевић је упркос другачијем договору са Делијама одлучио да он води клуб. Ево сад ће се под наводним притиском Пешића промовисати и у председника. Све је ово нашминкан сценарио у којем се наставља урушавање КК-а. Баш ми је било драго да чујем да Пешић оће да оде јер су неозбиљни, ал' љиге су то, не дају се.
Не брини распашће се то све пре краја сезоне, то тако не иде!
Надам се да је напокон свима јасно зашто се бојкотује КК и како је једина опција за наш клуб био Човић, опција иза које су стале Делије.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: дука on October 23, 2008, 11:32:22 PM
Тренутно је било битно да се задржи екипа и пешић на окупу,да изгурају што болје сезону,па од селедеће сезоне ће се видети шта и како далје.....
Видећемо нек покажу шта знају....
а дал је било изрежирано,то је превише очигледно,но то је нешто са чим морамо да живимо,само ако имају рез. то ће га одржати,а сад,што је шема са Човићем отпала,јбг....очигледно је да има моћнијих играча у игри...
Поздрав :)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on October 24, 2008, 10:03:39 AM
Изјава Слободана Вучићевића, члана комисије КК ЦЗ

"Званично ћу се кандидовати за председника кошаркашког клуба Црвена звезда. Ова одлука није била ни мало лака и донео сам је после доста размишљања. Наиме, добро је познато да се клуб још увек налази у специфичној ситуацији након неколико бурних месеци борбе за његов опстанак и трансформацију. Посебан проблем представљала је и свест о великој одговорности ове позиције као и моја заузетост другим пословима. У овој одлуци помогао ми је господин Зоран Дракулић који је прихватио кандидатуру за место потпредседника. Такође, имамо обрисе новог Управног одбора који ће чинити цењени и квалитетни људи. Скупштина клуба одржаће се у року и очекујем да ће њени чланови прихватити програм који ћу изложити како би клуб дугорочно поставили на здраве основе. У будућем периоду инсистираћу на спортско-пословној филозофији базираној на клупској хармонији и истинском залагању сваког појединца. Верујем да ћемо нашу стваралачку енергију пренети и на навијаче. Овим путем позивам их да у суботу на утакмици против Сплита буду наш шести играч, јер само уз њихову помоћ и наше велико залагање можемо да очекујемо добре резултате и у будућности."

Спортски поздрав,
Слободан Вучићевић, члан комисије КК Црвена звезда

www.kkcrvenazvezda.rs (http://www.kkcrvenazvezda.rs)
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Ђоле on November 04, 2008, 02:42:49 PM
Вечерас играмо против Алијанса у Гмундену, Аустрија, први меч квалификација за Евро куп. У екипу се вратио и Тадија па ћемо бити комплетни. Реванш је за 7 дана у Пиониру. Преноса нема јер за сада ниједна станица није откупила права преноса овог такмичења.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: _simke_ on November 04, 2008, 03:12:47 PM
Хоће ли се пратити Звезда у Евро купу,или се и то бојкотује као НЛБ лига?
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: KizaLion on November 04, 2008, 06:29:49 PM
Quote from: _simke_ on November 04, 2008, 03:12:47 PM
Хоће ли се пратити Звезда у Евро купу,или се и то бојкотује као НЛБ лига?

Да си само мало размислио - Хрвати нам контролишу баскет преко Куртон лиге, НАТЕРАЛИ СУ НАС да идемо у Задар, Сплит и остале њихове вукојебине да би они играли јачу лигу него што је Хрватска. Били су паметнији и одиграли су прљаво и перфидно са Словенцима , јебу нас као што нас је ћопави Маршал годинама превозио жедне преко воде. Даље, покушавају да наместе да наша српска лига постане имагинарна како би могли ону њихову приватну лигу да дигну на виши ниво где би потписали уговор са Евролигом.

Даље, ја се грозим саме помисли да овде има пар форумаша који повремено иду на баскет. То су људи које ја не разумем.

Да ли би ти ишао на баскет иако је то УЛЕБ куп, а Балијанер још игра у Звезди? Па не би. Људи из Управе све ово знају зашто нема Делија на утакмицама али се праве луди као најгори лицемери.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: _simke_ on November 04, 2008, 06:42:54 PM
Шта ти је бре човече и ја сам против НЛБ лиге,само сам питао да ли ће се ићи.А што се тиче балије,лако се он може отерати из звезде,кад би му се на свакој утакмици певало нож,жица,сребреница,или се скандирало Ратку Младићу,отишао би он у року од месец дана.Његове балијске уши не би желеле да слушају то.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Звездаш on November 04, 2008, 06:56:49 PM
Quote from: _simke_ on November 04, 2008, 06:42:54 PM
Шта ти је бре човече и ја сам против НЛБ лиге,само сам питао да ли ће се ићи.А што се тиче балије,лако се он може отерати из звезде,кад би му се на свакој утакмици певало нож,жица,сребреница,или се скандирало Ратку Младићу,отишао би он у року од месец дана.Његове балијске уши не би желеле да слушају то.
Размисли мало шта би тиме произвели
Пешић би се покупио и запалио истог тренутка, клуб би се опет распао, а целокупна јевност би једва дочекала тако нешто да нас представи у најгорем могућем светлу
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Пијанац on November 04, 2008, 07:50:53 PM
Клуб се не би распао јер је то одавно обављено. Ово све са Пешићем је шминка која ће врло брзо избледети. Симке, пошто група Делије Север није издала никакво другачије саопштење значи да је још увек актуелан бојкот СВИХ ТАКМИЧЕЊА у којима игра кошаркашки клуб.
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on November 04, 2008, 08:57:24 PM
Мислим да за ову словеначко-усташко-балијско-титову лигу није ни потребно било какво саопштење... Наши разлози бојкота конкретно ове лиге су познати (да се не понављам), а и Киза је горе укратко објаснио најважније ствари. Стоји да су они наши бивши говнари који једва измилише, можда и највећи кривци зашто се српска кошарка усмерила у том правцу. Да смо чврсто заузели став као и партизан, мислим да би се причала друга прича. Не може нико да ме убеди да би квалитет наше кошарке био на нижем нивоу него што је сад... Па чак и да јесте тако, мора се знати шта су приоритети. Но добро, било, прошло и не може се изменити. Ми смо пунили Пионир на самом почетку против Задра, Цибоне, али... То је ипак био сам почетак док се нису скинуле маске и видело ко пије, а ко плаћа, док се није организовао завршни турнир на највећи Православни празник (и даље не могу да се начудим томе) и сл.

Quote
Даље, ја се грозим саме помисли да овде има пар форумаша који повремено иду на баскет. То су људи које ја не разумем.

:-\... Глупо је да се јављам кад лично не знам ниједан пример да наведем! Али некако сам био убеђен да има случајева и зашто не би веровао Кизи, тако да и ја делим потпуно исто мишљење. И исто тако знам да ми је кошарка у крви и да је веома мали број људи на Северу који више воли да игра или прати баскет од мене.
Али битно је да и поред свега тога себи никад не би дозволио да поред става Делија и личног карактера и морала који поседујем, посећујем баскет текме Црвене Звезде (наше, вољене, једине... небитно).


Што се тиче нашег првенства и европских такмичења... Ту би већ можда и могли да заузмемо неки нови став. Али и даље стоји изјава нашег вође од летос! "Нова структура људи" нам је пљунула у лице и што каже Пијанац, ако се мало боље размисли, питање је дана када ће избледети ова шминка.
Сувише касно формиран састав, потребно је време да се уигра и почне да игра као стварно може - сасвим лепо оправдање које ће да пије воду до Јануара... А од Нове године ће да се драде некако још преосталих 5-6 месеци до истека уговара, узму се лепе паре и ко те јебе Звездо што опет ништа ниси урадила и што још 4 године нећеш да играш Евролигу сигурно.

А за балију... Треба по мени објаснити народу и тој управи (ако већ не зна) да је њега нико не мрзи, да га нико не би убио, претукао и сл. То се руши са нашом православном вером и начелима. Можда је он по људским особина бољи од 90% Срба и можда је велики кошаркашки потенцијал... АЛИ, Делије неће да бодре потомке и наследнике усташа, шиптара, балија, тј. људи који су вршили најкрвавије злочине над српским народом. Не смеју се заборавити она силовања и покољи на Бадње вече и Божић, рушење српских светиња, јер то мора бити у свести сваког Србина.



Видећемо... За недељу дана је европска текма у Пиониру. Прва прилика да се поново покрене тема бојкота, али мислим да ће то ипак да причека обзиром на све ово што је задесило и задешава нашу групу у последње време. А можда и нема шта да причека, пошто постоје ствари које су јасне као дан и преко којих се неће прећи тако лако!
Title: Одг: КК Црвена Звезда 08/09
Post by: KizaLion on November 04, 2008, 09:11:02 PM
Ово је незванични сајт Делија, а Делије бојкотују тај клуб, онда нема шта ми њих да коментаришемо на форуму. Само губимо време, уместо да то време усмеримо на нешто корисно. Да идемо на утакмице где год иде наша група, фудбал, рукомет, одбојка... Страшно је глупо да неко може да иде да гледа Хрвате на баскет а цело време седи и ћути ко највећа пичка, а да је коп пун и да има Делија онда би се понашао другачије?! Овако сваки човек који се појави у Пиониру само повећава бројност и овим говнарима из Управе продужава останак у смрдљивим фотељама. Или ћемо сви ићи у Пионир или неће нико.

Ипак је ово озбиљан форум, а ја тему закључавам.