Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - dragance

1
Времеплов / Maksimir '91
May 19, 2004, 11:37:28 PM
Ako konacno ova "nasa" drzava promeni ime, bice i Portugalije. Ali, ako nam se ekonomski standard ne popravi, tesko da ce biti ikoga osim gastosa. Pa mi ni 200 evra ne mozemo da platimo do Rima i nazad sa kartom, a kamoli da se ostaje po nekoliko nedelja po Portugaliji ili Nemackoj. Tu ne racunam oko 600 000 gastarbajtera u nemackoj, skoro toliko u Francuskoj, itd.

Skrenuli smo sa teme. Nebi vam na cast islo i da ste sve zastave pokupili tada, jer fajt nebi bio ravnopravan - isto kao sto bas i nije bilo 100% cisto kad su tovari iz Makarske ispusili transparent. Ovaj...po nasem povratku vozom, nesto ste pokusali u S.Brodu, pubova nije bilo ni za leka, ali nije bilo ni vas, osim par kamenica kroz prozore i onog duzeg zastoja...ali niko se nije pojavio. Mada je to vise licilo na samoinicijativnu akciju dece, nego nesto organizovanije. Tamo gde je bio ravnopravan broj (na delu tribine gde smo mi bili) niste dobro prosli, i to (opet se ponavljam) nisu bili penzioneri.

A to za kup UEFA, pa vi nam ni vize nebi dali sve kad bi i moglo da se ide na gostovanja.
Samo mi nije jasno kako se to po Bosni ide na tekme, mislim tamo je jos i gore bilo, pa eno vulturesi idu kod pitara i slicno??!!! Jos par godina i bice valjda i toga...
2
Времеплов / Maksimir '91
May 19, 2004, 11:33:04 PM
hm, hm...nesto moji bubrezi protestuju.Nakon vaseg "jurisha", mi im nismo predstavljali neku vecu brigu. Imali su pametnija posla. A kada bude nekog koskanja izmedju 2 formacije, a posle treci nalete i na jedne i druge, normalno je da dodje do neke vrste "alijanse". Seti se samo vasih vezivanja zastava sa nekim (nije vezano za sport) grupama.

Mislim, sta je trebala panduracija da radi? Da se udruzi sa vama i da nas sve prebiju??
Oni su samo radili svoj posao, ono sto ponekad manjka danas kod vas (vidi mec Zagreb Zvezda u basketu u goodyear league), a vezano je za organizaciju tekme.
Samo jos da napomenem da je pre celog onog cirkusa bilo dosta kamenjanja sa istoka i pomalo sa juga, sto ne prilici bas penzionerima. Nisam video tada nikakvo nabadanje, ali sam cuo da se desilo, sto naravno prilici idiotluku nego huliganizmu (nismo turci, niti poljaci - pitaj tovare).

Ajde, nije realno, ali srescemo se valjda vec u toj jadranskoj u basketu, ili mozda u sledecem kolu UEFA ako prodjemo Lacio, tj. vi Fulham. A onda ce biti drugacija prica i tesko da ce ostati na ovako kulturnom i diplomatskom nivou, jer u tome je i cela poenta :boks - zar ne?!
3
Времеплов / Cirih 91'
May 16, 2004, 01:18:06 PM
Evo bas sam upitao Godru zna li sta je bilo sa Sheletom, jer je definitivno bio u Zvezdi i te i prosle sezone i odgovor je povreda. Te sezone Shele je odigrao samo 6 tekmi, a osim Barse, propustio je i dve predhodne evropske protiv Lillestromme-a.
4
Времеплов / Cirih 91'
May 16, 2004, 01:13:40 PM
Bila je to jedna od najvecih utakmica u to vreme. Nesto slicno kao sa Laciom nedavno, ako ne i vishe. Za mene je to bio poseban momenat. Tog oktobra 1982 godine cale me je vodio na moju prvu tekmu. I to protiv Barselone. Naravno, tada je neumoljiva zvezda bio Maradona. On je bio otkrice tih godina, ono sto je bio Ronaldo (a ponovo i sada pomalo) , Figo i Zidan u isto vreme. Mozete zamisliti na sta su licili prilazi Marakani u to vreme. Kada malo bolje razmislim, haos je bio slican. Ono sto sam bio prvo zapazio jeste ogroman broj autobusa, cini mi se iz cele bivse yu. Pa onda panduri na konjima, koje do tada nisam vidjao.

Ja sam cekao samo momenat da ugledam kada ce istrcati moji tadasnji idoli:Dika Stojanovic, Pizon i Dule Savic. Jednom me je prilikom cale odveo na Zvezdin trening, dosli smo negde taman na kraju. Isli su prema svlacionicama, a onda su stali Dule i Pizon, potapsali mi po ledjima i pikali 2-3 puta sa mnom u moju gumenu deciju loptu.
E sada sam ja dosao da ih gledam i uzivo.

Sada morate shvatiti da ja ovde ne mogu da vam prepricam "ultra" dozivljaje, nego jednostavno ono sto me je navelo da toliko volim Zvezdu.

Sama tekma je pocela uzasno. Vec u 10 minutu Maradona je dao gol. Drugo poluvreme taman sto je pocelo primili smo i drugi, pa i treci. Igrali smo izgubljeno, barem koliko se ja secam, a onda... Onda je izasao Dule Savic koji je i pored ocajne igre dobio ono "Duuule Savic" od celog stadiona. Usao je Janjanin. Zvezda je pocela toliki presing kakav sam retko video. Janjanin je za dva minuta postigao dva gola. Bilo je 3:2 za Barsu. U igri su se nasla i Bosko i Milko (kome su ovo bili pocetci u Zvezdi). Pizon je driblao po sredini, Repcic se muvao na krilu, izgubismo loptu, a i poslednju nadu. Suster nam je dao i cetvrti gol.

Ipak to je bila utakmica kakva ce se pamtiti. I pored poraza. To je ipak za mene tada bio najbolji klub (jedan od najboljih) u Evropi. Secam se velikom aplauza i tuznih sagnutih glava igraca koji su dali sve, sve, sve od sebe.
Lavovski.

Revans je bio na TV, 2 nedelje kasnije. Prva je dala gol Zvezda, drugo poluvreme i Bosko Djurovski. Opet velika nada...Na zalost, stvari su ubrzo dosle na svoje i izgubili smo (realno) 2:1. To je bio kraj te sezone, ali ipak carobno.
5
Hi everyone,

Welcome to the Forum of Delije in foreign languages. I've just found out that I am one of the moderators, so let me introduce you this place in few words:
- You are more than welcome to exchange stories and photos of the sort of happenings that we like to hear about (fixtures, fight stories, song lyrics - no ABBA please -, photos, beers and other type of beverages)
- If you want to know about the History of Red Star Belgrade, do not hesitate to ask, no matter how stupid or simplistic you think it might sound, I or anyone else will try to answer you.

- No Politics! No War stories and other shit!

That's about it, not too many rules - just some common sense. Thanks!

Salut tout le monde,
Bienvenues sur le forum de Delije, dedies a ceux qui ne parlent pas le Serbe.. Je viens seulement de decouvrir que je suis un des moderateurs et j'en profite de vous donner quelques conseils d'utilisation:
_-vous etes bienvenues de partager lavec les autres vos histoires sur les sujets que nous aimons bien (bagarres, matches, photos, les chansons de differents equipes de supporters et les paroles - pas d' ABBA ou Georges Moustaki SVP -, histories d'alcooliques, echanger les caisses de biere ou autre boissons fortement alcoolises)

- Si vous voulez en savoir plus sur l'histoire de \l'Etoile Rouge de Belgrade, n'hesitez pas a poser la question, peu importe si elle vous parrait simple ou idiote comme question.

- Pas de politique ou histoires de guerre recente dans ces coins ici.

Voila, c'est a peu pres tout. Pas beaucoup de regles, juste un peu de sense commun!

Merci...

dragance
6
ej dragance skoci i daj gooo glavom  :lol: