Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - нешо

1
Терен / Одг: "Хајка" на Звезду
March 11, 2009, 04:40:36 PM
Од тих ствари које су набројане у Пијанчевом посту, условно речено, ставке један и три су отприлике оно што ми смета и због чега сам и поставио тему.Ако постоје друга мјеста адекватна за причу о томе, у реду.
То што су текстови како се каже плаћени, не мислим да је разлог да такво нешто  прође без коментара, па макар овако.Не зависи пуно од нас и наше дискусије овдје да ли ће они добити на важности, важни су самим тим што су се појавили на најударнијем мјесту у једном од најтиражнијих дневних листова у Србији и РС, а без адекватног одговора.То је све дио једне широке приче која траје неколико година а на коју се надовезује тај наш положај  у фудбалским форумима.
Ово друго, ко је бољи итд , нико од нас не навија зато што наш клуб у било ком спорту мора да буде први и стално побјеђује.Глупо и дјетињасто ми је то да коментаришем....Навијаш и надаш се најбољем увијек, па шта буде..

Мада сте у праву, можемо ми да причамо о овоме и жалимо се једни другима, то је све онако укруг, сви ми мање - више дијелимо исте ставове.Жао ми је ако сам пореметио нека правила, али не могу да вјерујем да смо као клуб дошли до тога да нам раде овакве и сличне ствари а то се узима здраво за готово.Одатле разлог за ову тему...
2
Терен / "Хајка" на Звезду
March 10, 2009, 08:17:03 PM
Већ неко вријеме размишљам о овој теми, можда сам је превише незграпно назвао, али мислим да је то суштина оног што се дешава нашем ФК прије свега.Надам се да нисам прекршио неко правило отварањем овакве теме, мислим да је ово једно од ријетких мјеста гдје можемо аргументовано причати о сличним стварима.

Наиме, један дужи временски период свједоци смо  оркестрираног напада по медијима на Звезду и њене навијаче, играче, функционере, традицију, све оно што на било који начин репрезентује оно што је Црвена Звезда.
Кап која је прелила чашу код мене био је текст у Вечерњим Новостима од прије неких двадесетак дана.У неколико редова новинар пореди резултате нас и партизана у пет спортова са лоптом , не либећи се да нпр. изједначава титулу првака Европе у фудбалу са истом у ватерполу (у омјеру 1:1 као да је то исти спорт), да велича спортисте који бране боје Србије на ОИ али у контексту припадности партизану (ватерполисти, Ђоковић, Чавић), при том поредећи ,,бабе и жабе" и збрајајући незбројиво и наравно долази до резултата који су убједљиво у корист комшија.Подсјетићу да је спортски недјељник ,,Темпо" средином осамдесетих вршио слично истраживање поредећи број титула у свим спортовима оба СД.Дошли  су до резултата да је партизан успјешнији али за толико колико су имали више основаних клубова у оквиру СД, уз резерву која се односи на архиве и њихову релевантност (папири су налажени по разним подрумима итд).На крају, то и није битно, ако су успјешији нека су, Боже мој.Оно што је мени засметало, изузимајући  непрофесионалан приступ послу тог новинара (чак мислим да и у осталим његовим подацима има нетачних ) је то што нико из наше управе није јавио да макар прокоментарише такве натписе.Јер ако се нико не јави и не укаже на пропусте, то оде у јавност као једина истина..Опет, то није толики проблем, зна се то у принципу ко је ко, али по овоме испада да може да пише ко год шта хоће у вези нас и то пролази.
Онда  писања у вези кризе у ФК, млатарање на сва звона одређеним полуподацима о трансферима, дуговима, чак трачевима...нема шансе да то није с намјером.Ево, прије неки дан за овај фамозни "поништени"гол.Како да буде поништен кад није био признат прије тога?Не постоји нико ко са сигурношћу може да каже да је био или није био гол, а ипак су поједини медији узели здраво за готово да су они дали два гола...
Да не помињем остале спортове, рецимо кошарку мада се зна да Делије бојкотују ипак се нешто као пореди са овима и њиховим резултатима и навијачима у кошарци, а њихов тренер не пропушта прилику да пецне и навијаче и клуб...
Друга прича је фудбалска влада, Олимпијски комитети и слично...Нисам присталица никаквих теорија завјере и тако даље, али ово је стварно претјерано.Дизање у небеса неких људи у најмању руку сумњивих квалитета као што је предсједник фсс а у исто вријеме знамо шта је са нашим бившим функционерима...Па онда вјештачко стварање ,,врхунске институције" од извјесног фк у комшилуку ..
Много је таквих примјера скоро свакодневно.Да ли је могуће да нико од руководства не нађе за сходно да стане у одбрану наших интереса?! Или неки појединац са именом и презименом у спорту...Не знам чему ово води, стварно ми није јасно.Ја сам писао и писма појединим медијима, и указивао на ово јер би црко да макар некако не одреагујем, али џаба је то све ако сви у СД ћуте..
Ето, а ја се извињавам на дужем посту, такође ако је негдје раније дискутовано о овим стварима а ја то нисам видио.
3
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 30, 2007, 09:17:22 AM
И мене Короман често нервира,али је очигледно да гине за Звезду и за навијаче.Треба мало сагледати и са те стране.Онда,све шансе за гол и све голове које смо дали ове сезоне кад је он играо ,можемо њему приписати скоро без претјеривања.Лукаш је играч који са више емоција игра него 90 % домаћих играча,радује се головима,бори се ,поштује навијаче,једном рјечју пун погодак.
Мислим да смо били бољи у већем дијелу утакмице,пропустили смо много боље шансе али мислим да је проблем број један код нас физичка спрема.То је највећи проблем а одбрани не можемо пуно тога замјерити,ови имају доста солидне и прије свега брзе нападаче а наша тактика у другом полувремену је била таква да су и нападач и везни требали више да учествују у кварењу игре а они ипак нису успјевали.
4
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 28, 2007, 02:34:14 PM
Quote from: "Johnny Blaze"Ранђеловић
Бајалица Гај Туторић Броновицки
Баста Кастиљо Лукаш Анђелковић
Миловановић Короман

То је то, Короман шпиц, 3 задња везна, 6 бекова.

и ја мислим да ће неки сличан састав да буде,анђелковић и баста испред бекова да би им затворио бокове,кастиљо и лукаш задњи везни ,само што ће гарант играти милијаш а короман једини "шпиц".А ко фол је то 4-2-3-1 формација....Евентуално јестровић горе а короман умјесто басте...
5
Ја сам умјерени оптимиста пред реванш,али морам да кажем нешто што сам још прије неки дан хтио да напишем али сам намјерно сачекао да прође ова утакмица.
Ово је наш пети покушај у овим квалификацијама и шта је заједничко за сваки? Нисмо постигли ни један гол у гостима ,чак изузимајући Пјановићеву шансу у Кијеву,нисмо озбиљније угрозили противнички гол.Мислим да је ту суштина проблема,то је тако очигледно.
Ипак мислим да можемо даље,јеби га ,ако не попушимо гол у десетој секунди или 90-ом минуту ко с Либерецом.
6
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 10, 2007, 03:46:43 PM
Стварно не могу да вјерујем да одмах критикујете човјека,па дај да пробамо нешто урадити.Нека промјена је морала бити урађена,ја стварно волим Бошка али увијек иде тренер а не 20 играча.Јесте да је зајебан моменат јеби га.Тотално је неукусно одмах нападати Косана,знамо да нико није хтио да дође од тренера из Европе итд.,а он има боље резултате од најмање пола помињаних .Мислим да смо добро играли у његовом првом мандату,а лицемјерно је помињати да није освојио трофеје.Па знамо сви ко је и како био првак те године,а коме је тај првак дао куп.А утакмица против Меца у БГ уопште није била лош примјер,напротив.
7
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 03, 2007, 04:19:33 PM
Само да преживимо ове следеће седмице,све  ће да буде ок.Мени је криво само због Бурзановића,остало је мање више очекивано све.Биће много боље кад буде играо и тај Салас јер чини ми се да је он уз Коромана камен темељац ове Бошкове тактике.Кажем,само мало среће у реваншу и идемо даље.Мада не треба бити превише сигуран да је тај ренџерс нешто лоша екипа,нисмо у ситуацији да пријетимо било коме,али не треба се плашити.Макар 50-50 шанси имамо...
8
Терен / КК ЦЗ - Сезона 2006/2007
June 13, 2007, 11:21:25 AM
Уопште ми није јасно зашто толико дрвље и камење на марковића па и радивојевића.Марковић је скроз солидно одиграо а оних пар грешака ,ту мислим на она слободна што је промашио па одмах затим зицер,класичан примјер недостатка утакмица .Па човјек је повријеђен годину дана малтене, чак мислим да је у овако важној утакмици био изнад очекивања с обзиром на све.Исто тако и радивојевић,не кажем да су они сад нека свјетска класа али нису ни ретарди без обзира на све.Оних пар бацања по паркету и освојених лопти су искључиво његово дјело.Антић је показао да може,ја лично мислим да поповић и стјуарт треба да се прикључе,цветковић одрађује своје и у одбрани и често у нападу,не може да се очекује да он ту нешто бриљира ,одради он своје поштено.
А у финалу је све могуће.Ови су показали да су пичке чим дође до неког егала и мислим да је ту наша шанса.Они су под много већим оптерећењем у сваком смислу,огроман неуспјех би за њих био да не буду први.Ту су и разни притисци  и све то  и реално су боља екипа,што не би био случај чак и да је само милошевић у екипи у односу на наш првобитни састав.Наши момци ако буду играли борбено сваку текму ,нема им се шта замјерити.Бар је то моје мишљење.Ја сам оптимиста.
9
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 21, 2007, 10:06:26 PM
Само знам да се не сјећам да је неко од претходних тренера "гинуо"овако поред клупе,и учествовао у игри ко Бошко.Исто тако ,инсистира на томе да играчи поздраве навијаче.Био нам је капитен сто година,додуше и ту су му путеви били укрштени с Пиксијем,мало повуци потегни око те траке...
Све у свему,он је ту од почетка,познаје екипу,па нека одради ово до краја...
10
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 16, 2007, 05:25:54 PM
Једини разлог што поменути играчи играју боље у иностранству је по мени то што су много опуштенији тамо,не мислим наравно буквално, него то што су самим доласком ријешили већину финансијских проблема,немају толико оптерећење и страх од пораза  и грешке као овде а неспорно су квалитетни играчи као нпр.Јанковић .
А   у садашњој екипи је очигледан страх  и недостатак самопоуздања послије дербија,мислим да је то главни разлог ове кризе.Па и поред смјешног првог гола против војводине имали смо три скоро сто посто шансе у првом полувремену фактички без игре,а голове смо примили кад су се играчи погубили тамо послије 60 ог минута,и то је оно што мени највише смета,па имају 40 мин да нешто ураде а они се препадну ,крену тотално стихијски и наравно буде што буде..
11
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
February 26, 2007, 10:18:15 PM
Изгубисмо па шта,и то се дешава,ми смо заслужено поражени и ту нема приче.А сасвим друга ствар је што ми побједе против њих доживљавамо као логичан слијед догађаја а они ко да су прваци свемира и тај свемир сад треба да стане и поздрави их аплаузом.Имају најбоље играче,тренере,директоре,затварају стадионе итдитд.Па само слушање њихових коментара је довољно да се види шта је комлекс од кога би да побјегну.

Недостатак агресивности код нас,можда и погрешна тактика,ипак ми морамо нападачки,то су узроци пораза.Ја лично сам пораз већ опростио,али само да се боре за тај дрес,ништа друго није битно,па нема екипе на свијету која не губи,јеби га .
Треба пустити све да раде свој посао и играче и тренера и руководство.Све ће да дође на своје.Нико није претплаћен на вјечне побједе,није смак свијета.Могу да кажем да сам поноснији сад него после неких побједа што сам навијач ЦЗ ,то су схватили и наши играчи,Бурзановић нпр ме одушевио и игром и понашањем,идемо даље.Можда дати шансу и неким играчима који су запостављени,мислим на Трајковића,Милијаша па и Пурвића.Сад ће да се види јесмо ли екипа или оно што би неки хтјели да будемо...
12
Quote from: "neso.l"На моменте је било баш јако и гласно.Нарочито у тренуцима кад смо примили гол,и у већем дјелу другог полувремена.Био је и солидан број људи.
Не знам откуд ми идеја да напишем да је бројност солидна....у ствари никад већи број људи на овој трибини у железнику ја не памтим.
13
На моменте је било баш јако и гласно.Нарочито у тренуцима кад смо примили гол,и у већем дјелу другог полувремена.Био је и солидан број људи.
14
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
February 18, 2007, 06:17:57 PM
Било је јасно да нас је онакав кикс гол пореметио и од самог почетка смо били у ситуацији да јуримо резултат,што је свакако утицало на игру.Такође доста лош терен, реко бих по реакцијама играча оба тима,али ипак је лакше онима што се бране.Најбољи утисак на мене је у сваком случају оставио Бурзановић и надам се да смо послије толико година добили супер играча на том мјесту у тиму.Трудио се да игра рационално,мислим да ниједну лопту није изгубио и погрешно додао...Короман солидан,као и Ђорђевић.За овог Георгијева немам шта додати у односу на горњи пост.
Судија је имао неуједначен критеријум,не мислим у односу на једну или другу екипу,већ према прекршајима.Иста ствар једном јесте ,други пут није фаул.Па онда прави паузе по сат времена док нешто не свирне,игра крене ,он тек онда свирне..
У принципу сам више очекивао,ал биће боље у сваком случају.
15
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
February 13, 2007, 02:39:22 PM
Za mene je bitno da su svi konacno zajedno odradili pripreme,ocekujem mnogo bolju igru nego do sad.Mislim da se moze desiti da nam bokovi budu problem,narocito u defanzivi.U veznom redu stvarno ima puno kombinacija,ajde da vjerujemo bajevicu,valjda zna sta radi..Sve u svemu jedva cekam da ih vidim na djelu....
16
Терен / Позив Интеру
February 11, 2007, 09:51:50 PM
Ne mogu da shvatim otkud vam uopste ideja da bi stadion bio pun,ne bi doslo ni par hiljada ljudi,milion posto.Pogotovo ne bi ti ljudi iz provincije,zar im nije bolje gledati na tv utakmicu a ne jebavati se radnim danom do Bg da  bi gledo neku utakmicu bez rezultatskog znacaja ,za nas mislim.Pa onda cijena ulaznica itditd.A svaka cast dekiju,i mihajlovicu i svima njima al boli me kurac kako oni i igraju i zive i rade ,a narocito da placam da bi sjedio po nekom recimo ruznom kisovitom vremenu i  gledao ekipe koje mi znace isto ko siroki brijeg i sloga iz trna.
Sad se vec zna da pricamo u pretpostavkama sto bi rekli politicari,al to je moje misljenje.
17
Пивница / Glodarski blamovi - kroz istoriju...
October 05, 2006, 05:02:47 PM
?  ?? ???? ????? ?? ?????? ? ??????? ????? ???? ???,??? ??? ?? ?????? ??? ?????????,? ??????????? ?????? ???????  ( ????? ?? ????? ???????? ) : ????? ??????!! ?????? ?? ??? ?????? ???? ?????? ?????? ? ?????? ?? ??? ?????....
??????? ????????????.
?? ?? ?? ??????,?? ??? ?? ?????? ?????????? ???? ?? ? ????? ??? ???? ,??? ? ??? ????? ? ???? ??? ,?? ???? ?? ??? ???????? ???? ???? ??? ?????? ????????? ?????? ???? ???????????.?? ???? ?????? ??????? ??????? ? ???????????? ???? ?? ????? ???????? ?? ???? ?? ???? ? ?? ?? ?????? ???????   ....
18
Treba razdvojiti njega kao fudbalera i sad kao funkcionera.Mislim da je zasluzio da bude 5. zvezda,a i pokusacu da objasnim zbog cega.
Kad se poredi s ovom generacijom 91. ,on je ranije dosao u klub cak i ranije proglasen za 5.zvezdu,znaci nije bilo govora o nekoj konkurenciji s njima.Mislim da su za takav izbor bili presudni pored fudbalskih kvaliteta koji se za takvo nesto podrazumijevaju ,i drugi kvaliteti,npr.on je bio igrac posebne harizme,bio je stvarno borac,postovao je i navijace,mnogo puta i povredjen je igrao za Zvezdu.Cak je zapamcen i njegov dolazak iz Nisa, kad je odrzao rijec i dosao iako su ga svi trazili,sjecamo se preganjanja te sad ce ,te na kraju polusezone ...Jednostavno posjedovao je ono "nesto" po cemu se izdvajao od ostalih,jedan od rijetkih igraca koji je imao skoro nepodjeljeno postovanje svih u bivsoj drzavi.
Opet kazem ovo danas je stvarno druga prica i bez komentara o Piksiju kao "funkcioneru".
A nasa generacija 91. je nesto posebno ,oni su za mene svi jedna ,posebna zvezdina zvezda...
19
Ja bi htio samo CASUAL-u da odgovorim u ime ljudi iz Vlasenice, jer nijedan,stvarno nijedan sjever nismo dobili vec jug,i to ne trebovanjem vec drugim putem,a momci su valjda mjenjali ,kupovali itd sjever.I nije nas bilo toliko.I takodje bi se slozio sa Andrejem i vidim vecinom vas u ovom ,nazovi ,zakljucku.
Mi smo iz provincije ,daleko smo od BG,trudimo se da pratimo koliko mozemo nas klub,pa nije nam valjda to mana,jebo te .Nikad se niko nije ponasao kao ovi negativni primjeri,a bili smo organizovano i na domacim utakmicama.Isto tako  valjda se od ljudi sa strane i ocekuje da budu lojalni kad dodju,i pomognu koliko god mogu pa makar i skromno (da znaju pjesme,ne glupiraju se po tribini itd.).Odlicno znamo svoje mjesto u toj hijerarhiji i ne pada nam na pamet da se poredimo sa nekim vecim grupama tipa Nis,Valjevo ili BL,BC...  I zato nam ne smeta jug,jer ovi pomenuti i drugi ljudi su godinama tu i,ali nije u redu da budemo negativni primjer pogotovo kad to nije istina. pozdrav svima
20
ja mislim da je dosta dobro a valjda ce i bolje biti,stvarno nema sta da im se zamjeri ,mozda malo odbrana ali daj boze i ovako  da bude u kvalifikacijama.OVI mladi solidni ,sve u svemu mozemo mnogo vise cini mi se