Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - нешо

1
Терен / "Хајка" на Звезду
March 10, 2009, 08:17:03 PM
Већ неко вријеме размишљам о овој теми, можда сам је превише незграпно назвао, али мислим да је то суштина оног што се дешава нашем ФК прије свега.Надам се да нисам прекршио неко правило отварањем овакве теме, мислим да је ово једно од ријетких мјеста гдје можемо аргументовано причати о сличним стварима.

Наиме, један дужи временски период свједоци смо  оркестрираног напада по медијима на Звезду и њене навијаче, играче, функционере, традицију, све оно што на било који начин репрезентује оно што је Црвена Звезда.
Кап која је прелила чашу код мене био је текст у Вечерњим Новостима од прије неких двадесетак дана.У неколико редова новинар пореди резултате нас и партизана у пет спортова са лоптом , не либећи се да нпр. изједначава титулу првака Европе у фудбалу са истом у ватерполу (у омјеру 1:1 као да је то исти спорт), да велича спортисте који бране боје Србије на ОИ али у контексту припадности партизану (ватерполисти, Ђоковић, Чавић), при том поредећи ,,бабе и жабе" и збрајајући незбројиво и наравно долази до резултата који су убједљиво у корист комшија.Подсјетићу да је спортски недјељник ,,Темпо" средином осамдесетих вршио слично истраживање поредећи број титула у свим спортовима оба СД.Дошли  су до резултата да је партизан успјешнији али за толико колико су имали више основаних клубова у оквиру СД, уз резерву која се односи на архиве и њихову релевантност (папири су налажени по разним подрумима итд).На крају, то и није битно, ако су успјешији нека су, Боже мој.Оно што је мени засметало, изузимајући  непрофесионалан приступ послу тог новинара (чак мислим да и у осталим његовим подацима има нетачних ) је то што нико из наше управе није јавио да макар прокоментарише такве натписе.Јер ако се нико не јави и не укаже на пропусте, то оде у јавност као једина истина..Опет, то није толики проблем, зна се то у принципу ко је ко, али по овоме испада да може да пише ко год шта хоће у вези нас и то пролази.
Онда  писања у вези кризе у ФК, млатарање на сва звона одређеним полуподацима о трансферима, дуговима, чак трачевима...нема шансе да то није с намјером.Ево, прије неки дан за овај фамозни "поништени"гол.Како да буде поништен кад није био признат прије тога?Не постоји нико ко са сигурношћу може да каже да је био или није био гол, а ипак су поједини медији узели здраво за готово да су они дали два гола...
Да не помињем остале спортове, рецимо кошарку мада се зна да Делије бојкотују ипак се нешто као пореди са овима и њиховим резултатима и навијачима у кошарци, а њихов тренер не пропушта прилику да пецне и навијаче и клуб...
Друга прича је фудбалска влада, Олимпијски комитети и слично...Нисам присталица никаквих теорија завјере и тако даље, али ово је стварно претјерано.Дизање у небеса неких људи у најмању руку сумњивих квалитета као што је предсједник фсс а у исто вријеме знамо шта је са нашим бившим функционерима...Па онда вјештачко стварање ,,врхунске институције" од извјесног фк у комшилуку ..
Много је таквих примјера скоро свакодневно.Да ли је могуће да нико од руководства не нађе за сходно да стане у одбрану наших интереса?! Или неки појединац са именом и презименом у спорту...Не знам чему ово води, стварно ми није јасно.Ја сам писао и писма појединим медијима, и указивао на ово јер би црко да макар некако не одреагујем, али џаба је то све ако сви у СД ћуте..
Ето, а ја се извињавам на дужем посту, такође ако је негдје раније дискутовано о овим стварима а ја то нисам видио.