Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - obelix

1
Овде мора нешто да се уради под хитно!!!!!!

Šišić: Dajemo saigračima da imaju za doručak
Cetvrtak, 9. april 2009. 22:23    

Gotovo neverovatno zvuče izjave Mirnesa Šišića, fudbalera Crvene zvezde. Istina, čitali smo u prošlosti da su se igrači u dalekim zemljama nalazili u sličnim situacijama, ali ni sanjali nismo tada da će to doživeti neko, sa profesionalnim ugovorom sa Crvenom zvezdom.

"Od kad sam u Crvenoj zvezdi prolazim kroz stravične probleme", izustio je novinarima Slovenac dan posle poraza njegovog kluba u večitom derbiju od Partizana (2:0).

"Danas sam zakasnio na trening pola sata, jer je gazda stana došao i rekao da spakujem stvari", otkrio je slovenački reprezentativac Šišić, koji je u Zvezdu došao prethodne zime iz Olimpijakosa.

"Od kad sam došao u klub nisam primio ni dinara, sam sam platio januarsku i februarsku kiriju, ali mi više to ne pada na pamet da radim! Klub nije platio za mart i april", nastavio je priču on.

On je dobio rok od dva dana da donese novac ili će biti izbačen na ulicu...

"Došao je gazda. Razumem ga, čovek neće niko da ga "radi". Već sam spakovao stvari i ako se ne sredi situacija imam još dva dana da napustim stan. Ako se ništa ne dogodi, vraćam se kod roditelja u Sloveniju", najavio je Šišić, rođen 8. avgusta 1981. godine u Mostaru.

On je otišao u klub i objasnio o čemu se radi, ali...

"Ponavljam, od dana kad sam došao nisam dobio ni dinara. Nisam im tražio ni ugovornu ratu koja mi pripada, već samo da mi refundiraju januarsku i februarsku kiriju (oko 500 evra, prim. aut), međutim svi su se pravili ludi, kao da moj problem ne postoji", zbunjen je Šišić.

"Ne znam šta se ovo dešava. Ne znam šta da radim i gde da idem. Ovo je pakao... Predsednika Tanasijevića nisam upoznao, samo ga vidim na televiziji ili čujem da je u Americi. Jedino nam Ilija Ivić pruža podršku i stalno je s nama, ostale iz uprave ne viđam... Igrao sam Ligu šampiona, reprezentativac sam Slovenije, a sve mi se to dešava...", prepričava Šišić situaciju u Zvezdi, gde su još prošlog meseca obavestili igrače da ne mogu da se hrane besplatno u klupskom restoranu.

A, onda je Šišić otkrio još šokantniju stvar.

"Nas nekoliko starijih igrača svaki dan dajemo po 1.000 dinara mlađim momcima, kako bi imali za hranu i jutarnju kafu", rekao je on.

"Garantujem da sutra bar sedmorica igrača ne bi imala ni za kafu i sok..."

On nije ni sanjao šta će doživeti kada je odlučio da, zajedno sa još desetoricom igrača, pojača Zvezdu ove zime.

"Odrastao sam u nekom drugom vremenu, kada je Zvezda krčila put ka evropskom tronu. Znao sam da je sada situacija teška, ali ne ovoliko", priznao je Slovenac.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)
2
Лепа села лепо горе, а ружна остају ружна чак и кад горе...  ;D

Мени није јасно јел ово исти онај Милијаш кога смо гледали у дресу Србије?!?
3
Quote from: ЗЕМУНАЦ on March 27, 2009, 07:19:36 PM
Ево још неких информација о дуговима. Извор редстарбелграде.цом

Клубу је финансијска инјекција потребна до јуна када би требало да стигну одређене рате за фудбалере који су продати током протеклог периода. Уколико се Ланс пласира у прву лигу Француске, на Звездин рачун би требало да легне још 1,5 милиона евра за Дејана Миловановића. Исто толико би требало да легне на рачун од Расинга на име постотка од продаје Николе Жигића Валенсији. Турски Коџаели још није исплатио своја дуговања за Анђелковића и Туторића, а очекује се и рата од Базела за Марка Перовића. Ипак, до лета треба преживети.



Чак и да је све ово тачно, а није све, то није довољно да се ситуација колико толико среди. Зар вам није симптоматично што је Марко Мишковић све време у Америци и боли га уво шта се дешава? Ова ситуација управо њему иде на руку. Уместо да се реши питање и да се Звезди помогне финансијски, чланови управе је само гурају у још дубље дно. Наиме, уместо да Звезда нешто заради од тих људи и да јој они помогну, они је само задужују додатним позајмицама како би једног дана могли да учествују у њеном черупању. Овде се постаје члан управе уколико се Звезди позајми новац и по тој логици би нашу управу требала да чини нека банка а не група зеленаша и хијена.

Ја сам био први за то да се својевремено отера Џаја јер се није снашао а сада ми он делује као неко ко је разумео ситуацију и ко је радио за добро клуба. Ево, јавно кажем да сам појео го*но што сам био за ту причу, али сада је Џаја једини у овој земљи под истрагама и притисцима док је чак и Цеца ослобођена оптужби. Једино је Џаја био лош? Он је инсистирао на звездиној омладинској школи и пар појачања из региона, а ови који су дошли после њега су куповали сумњиве играче и направили серију погрешних потеза која може да се тумачи само као намера да се клуб упропасти и јефтино прода. И онда ће сутра Марко Мишковић и његов татица, који су власници Србије, да изграде у Сремчици онај стадион који су најављивали а ми ћемо моћи само да гледамо како руше Маракану и граде Ред Стар Сити или неко насеље за богаташе у центру града...Оно како ћемо проћи показано је на Урошевом примеру и примеру људи који су лежали за вербални деликт.

Решење за ово? Не видим га тренутно, апатија, незаинтересованост, а сама ДС1989 не може да спаси клуб без широког круга симпатизера. Бојим се да је ситуација најгора икада. ЦСКА Софија тако није играо Европу, Швајцарци су пребачени у аматерску лигу... И онда ће неко да ми каже, што да смењујемо Добривоја, ко уместо њега? Људи, ако се нешто брзо не уради и не нађе неко решење, није немогуће да први пут у историји клуб буде избачен из Супер лиге и пребачен у аматерско такмичење јер олоши из комшилука озбиљно пујдају УЕФА да баш тако уради... Бојим се да није време за забадање главе у песак, већ за говњиву мотку и почетак решења тог питања. Не мислим да нису немогуће и демонстрације испред Владе Србије и сличне ствари...
4
Да одговорим овде везано за Џају. Џаја, колико се ја сећам, јесте био за балканску лигу, али не јадранску са хрватима и муслиманима, већ са Грцима, Бугарима, Мађарима... Чак је једно време било приче, која би у том смислу била јача.
5
Они који ме знају, ;) а таквих има прилично овде на форуму, знају да не узимам тастатуру у руке без неког озбиљног разлога. Нисам знао где ово да напишем јер ова тема затева да се пише у навијачке приче а има везе и са спортским делом приче. И то има везе са две теме, стањем у клубу гледе управе и појачања и са иницијативом око јадранске лиге у фудбалу.

Наиме, управа нашег клуба решила је да нас усрећи са једним врло провокативним појачањем. Млађахни муслија из Мостара наш је нови играч. Сви јако добро знају какав је наш став поводом питања да за наш клуб играју потомци оних који су се одрекли вере прадедова и примили ислам. До скоро смо се гледали пушком а сада он треба да игра за наш клуб. До сада нисмо имали прилике да гледамо оваква појачања а нити један случај није могао да се пореди са овим случајем. Сваки је био другачији.

По мени управа је овај потез повукла из неколико разлога. Пажљиво су пратили случај Кикановић у КК и видели до какве реакције навијача је дошло због тога што је управа КК довела дотичног кошаркаша. Дошло је до бојкота. Знају да је овде јако тешко да се уђе у бојкот због једног јединог играча и да би наше објашњење тог бојкота ишло само њима у прилог. Били би приказани као националисти и шовинисти, екстремисти и шта ти ја знам шта већ. Као такви себе би наместили као идеалну мету за одстрел. Уколико би бојкот био активан и кренуле да се певају песме против дотичног муслије, по закону, полиција би имала довољно добар разлог (расна и верска мржња) да улети на трибину и да се отворено обрачуна са нама. Да се разумемо, полиција је сила и уз много повређених, са довољним бројем керова оклопљених као киборзи, са сузавцима и гуменим мецима, могла би да нас избаци са трибине уз много већа хапшења од оних која су била. Наравно, разлог би био такав да би се сви гнушали при помисли на нас а њихова акција била би оправдана... Трећи наш избор могао би да буде шмекерски, "Сви знамо шта овде пише" и сличне форе, које ипак нису нешто што ће према нама изазвати поштовање људи који навијају и који са стране прате нашу трибину... Али вратићу се на нас мало касније.

Када погледате све ове кампање за јадранску фудбалску лигу и када погледате простор ЕксЈу, видећете да је у мањој или већој мери раширена репресија према навијачким групама. Сличан проблем су имали и у Хрватској са неким српским играчима и у БиХ и РС а сада је дошао ред на нас. Нигде навијачи нису успели да отерају играча, а најбољи пример за то је Ријека и Жилић. Све ове акције имају за циљ пацификацију и протеривање навијачких покрета да би заживела поново та братство јединствена лига за коју се отворено или прикривено сви залажу и у последње време је сви и најављују. Када мало боље размислим мислим да је Урошев случај управо увод у кампању против нас. У исто време када су наши направили тај потез, сланине су довеле једног хрвата и једног шиптара (!) Чудна случајност? ;)

Ми као група, бићемо врло брзо стављени пред један од ова три избора, јер да реагујемо некако, морамо. Одмах иза Мирнеса чека нас одлука о лиги и све остало. Пре свега приватизација. Та будућа лига је управо чедо Марка Мишковића, колико се сећам неких новинарских наслова. Нешто где ће на међунационалној мржњи и тензији да паметни Марко и његови пандани из околине да зарађују паре. Значи сценографија је спремна, само им гледалиште мало неодговара па би да нас избаце из те представе. Мирнес је увод и први изазов ове приче. Јадраснка лига у кошарци била је само увод у ову, најбитнију, јер је фудбал далеко популарнији спор од кошарке.

Ајде да покушам да дам и неки предлог, шта радити и како реаговати на ову причу. Прво, шта год ми будемо урадили нас ће медији да блате и некако мислим да се са тим треба помирити. Оно што ми треба да радимо, јесте да избегавамо сукоб са полицијом јер се осетило колико нам значе људи који покрећу трибину, а сваки сукоб са њима оставио би нас без некога ко нам у одлучујућој борби пред приватизацију, може значити јако пуно. Треба направити такву атмосферу да се балија осети као прасе у Техерану. Позвати га рецимо, јавно, да положи цвеће на спомен плочи на Северу, скандирати национално оријентисане песме, уопште више пажње посветити томе у навијању. Звиждање тешко може да буде национална ствар, тако да то можемо да употребљавамо сваки пут када уђе или учествује у игри... Ти си звездин четник Мирнесе, колико год глупо звучи због Елмедина и оне прозивке глодара, треба да се користи. Сваки играч може да се отера кроз пар месеци... Али већ сада треба да се седне и да се види шта и како даље.

Исто тако, став о одласцима на КК од тог тренутка мора да се промени, јер делује лицемерно а и већ је кренуло полу организовано навијање на КК...

Можда сам променио тему, ако јесам, нека је неко пребаци где год...
6
Quote from: Skrimo on January 17, 2009, 10:35:24 AM
http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=121590

гованце напокон хоће у свој клуб.

Ова порука ме је и подстакла да поново напишем нешто после дуже паузе, ;) јер мало људи зна да је ТО што је играло код нас и чему смо ми певали када је лоше играло "Иди у па*тизан Марјанееее!", (рецимо оне сезоне када смо на Обилићу играли нерешено са њима и када је било највеће вређање Цеце на тој утакмици) заправо имало чак и своју заставу на југу са ортацима из Пожаревца мислим. Нека иде коначно, једва је дочекао да се врати у своју групу "мајмуна у терању" јер ионако ништа није показао сада када се вратио...
7
Quote from: Пијанац on January 16, 2009, 08:10:35 PM
Quote from: 100%anti crnobeli on January 16, 2009, 07:35:36 PM
Mноги иоле старији се сећају како је Дарко дошао у Звезду, али ајд зарад млађих, а и ових старијих што им је пиво попило сиве ћелије да се подсетимо тога.
Наиме су сезони 93/94 која је већ споменута на овој теми, поред већ очекиване борбе за титулу између и гробља, сезону је обележио Спартак из Суботице утолико што се пласирао и финале Купа где су глатко пукли од гробља обе текме у финалу и Пролетер из Петровграда, тј. један њихов играч, а то је управо Дарко Ковачевић. Значи решетао је мреже ко нездрав те сезоне и упао нама и гробљу у жижу интересовања. Међутим он је већ на пола сезоне био виђен код комшија у табору. Шта више после 95. дербија који смо несрећно изгубили у фебруару '94(Брновић, пред крај, после очајне процене Милоја - без обзира на све Волим те Милоје, волим те Милоје, без тебе на голу стварно труло је  ;D), Дарко Ковачевић је заједно са гробарима прослављао победу и вероватну титулу, јер су се ови одлепили после овога 5 бодова, што је била малтене недостижна предност узимајући у обзир да је тад било два бода за победу.

Нисам ово заборавио. :) Има и слика са поменуте прославе, мислим да си је управо ти постављао на нет. Узмем ја и то у обзир кад год причам о Дарку Ковачевићу, ал' сам мишљења да се играма и залагањем у црвено-белом дресу вишеструко искупио како за ту прославу, тако и за то што га је 90-их био глас да је партизановац. Ја лично заиста немам шта да му замерим, поготово што и дан данас према Звезди гаји пријатељски однос. Такође због ситуације у којој се задесио мислим да није умесно расправљати о његовим гресима из младости. :)

Да допуним. Ако се сећате оне Ђанијеве дизел слике што је била популарна у време ВБ шоу програма, на тој слици мислим да се види управо и Дарко. Пре доласка у Звезду он није крио да је навијач или симпатизер гробља. Никада нећу заборавити у новинама слику на којој потписује за нас а држи руку преко главе, на сличан начин је потписао и Лазетић за Обилић у то време или нешто касније... Да не буде да га само кудим, никада му нећу заборавити она два гола у НС (2:2) и још неке по дербијима. Дарко је људски одиграо у нашем дресу, прави центарфор, мислим да му је Друлић био најсличнији по карактеристикама и физичким предиспозицијама. Звезда га је дебело платила тада када га је довела а сећам се да је неки тренер чије је мишљење Дарко изузетно ценио био од пресудног утицаја да дође код нас иако се обећао пакијима и са њима славио ту титуку одакле је фотка. Јел он дао онај гол против гробља на Маракани, када им је сам нанизао целу одбрану и и средњи ред? ;)
8
Quote from: Red Star Forever on November 18, 2008, 01:39:55 PM
Ау јеботе што је ружно  >:(

Попут њихове трибине... Али без нервирања... Копи пејст је њихов стил живота, они немају своје ја, своје ставове, свој идентитет, своје песме, шта друго очекивати од таквих ликова...

Да пријатељу, али овако далеко још нису отишли, равно овоме је само оно када се једна њихова група назвала Fighters!  :D ;D :D
9
Quote from: KizaLion on November 15, 2008, 11:03:28 AM
Зашто ниси и споменуо Драгија Мићовића, он је много дуже у клубу и зло је као и Мишковић.

Небитан је, Кизо, он је исто што и конобар. Да не буде да само Марко даје паре, даје и он. Маркове.
10
Quote from: Mayor on November 15, 2008, 01:11:36 AM
па наравно да је у целој причи главна фигура "нови марко, син новог тате" (што га је чини ми се бора чорба раније тако назвао)

какав бре дан тана, па гледао сам данас онај његов интервју,
тај човек не зна где бије.
мислим да је свима јасно да је он само пион и апсолутно се слажем да треба критике упутити делти и "породици".

једну опасну ствар је тај сенилни старац данас изговорио,
рекао је да је његов циљ да звезду у току свог мандата претвори у а.д.
и то по принципу јавног надметања.
то никако!!!

ако сам око било које ствари сигуран то је око транзиције звезде,
она једноставно мора да се обави по милион пута споменутом шпанском моделу (ту пре свега мислим на "изнајмљивање" акција на одређено време) јер само тако нико не може да постане власник клуба.

"Келнер, Бингулац, исти ку*ац...!!!"

Отприлике би овако требало да гласи скандирање Севера поводом овог догађаја.

Овако, морам свима који ме знају, да се јавно извиним. Желим да се извиним због готово свега што сам икада изговорио или написао против Џаје. У односу на ове сада ликове и галерију оних који су дошли након њега, Џаја је био господин човек који је умео да ради и који је могао да разуме проблеме навијача. Е сада, када се све ово погледа постаје прилично јасно да је њега требало дезавуистаи као кандидата а његов лик и дело изблатити како би противкандидат био неки Бинге а не Џаја. Да је Џаја био кандидат, мислим да би и наши представници у Скупштини клуба јуче другачије реаговали оо повлачења са седнице након гласања. Добро, сада нема плакања. И он је грешио и делимично је сам крив због тога, али то је сада мање битно. Хајде да се мало позабавимо садашњим стањем и оним што нас очекује и шта би требало да се уради.

Келнер је обична марионета. Сенилни старац који игра онако како припити посетилац његове кафане у ЛА свира. Нити се он нешто пита, нити он одлучује. То се најбоље видело током седнице. Нити је он предлагао нити је говорио главну реч. Онај Козић, коме неодољиво пристаје његово презиме, је одрадио посао. И онај други Марков лик. Сви су они овде да би мали Марко купио оно што жели. Само пуки извршиоци. Скандирањима против њих само им дижемо цену и себе усмеравамо на погрешну адресу. Наравно да амерички конобар пуши ку*ац наш, ;) то није спорно, али до сада никада нисмо поменули оног кога са сјајем у очима келнер описује као: великог звездаша.

А тај велики звездаш није финансијер. Он је позајмљивач новца Звезди. Дакле, коначно смо сазнали ових дана да дуг од 16,2 милиона евра јесте у многоме дуг управо према Марко и његовом татици. На тај начин они полако преузимају наш клуб. Е сада долазимо до онога што је најбитније, зашто је то лоше? То није тешко објаснити. Татица и синчић имају једну политику која се непогрешиво понавља. Уђу у фирму коју хоће да преузму, преко људи који су унутра а које могу да купе покупе све информације. Оне које му недостају за њега прибави са државне стране партија коју он финансира и протежира а која се у оквиру режима залепила од свог постанка баш за финансије. Његови људи су у финансијским органима контроле и Мишковићи тачно знају колико и како треба да ураде око сваке фирме. Како финансира осим те које је буквално власник и остале партије у овој земљи, изгласавање закона о спорту у Скупштини биће прилично једноставно. Усвојиће се закон какав њему одговара. И то је то. Ни то све не би био проблем да мали Марко својим деловањем не упропаштава Звезду. Оно што ми можемо да видимо јесте да никада горе играче и тренере нисмо имали. Никада већи дуг није имала Звезда, чак ни у оним најгорим годинама које су појели скакавци, па ни после нјих. Којег играча наш клуб сада може да прода? У најгоре време када смо отерали Џају ми смо имали играче попут Жигића, Јанковића... које смо могли да продамо и вратимо дугове. А шта се сада дешава? Годинама се купују фудбалери који су матори и за које нема шансе да добијемо неки новац. Најбољи пример за то је био онај Аилтон који, сирома, није могао ни да потрчи... Чист губитак. И тако је од када су Мишковићи попут вампира и пијавица ушли у наш клуб. Сви смо се надали да ће то што он има новца допринети да наш клуб боље стоји, некако смо га толерисали. Мислили смо  да је боље да буде у Звезди него у комшилуку као најбогатији Србин... Погрешили смо и томе треба да се стане на пут.

Сво то ново време које је мали Марко донео, прилично се одразило и на нашу групу ДС1989. Никада више хапшења, никада више репресије. Полиција као да има једну фиксацију која се зове - навијачи. Ја не могу ни да замислим да је било ко од вас веровао да људи који су похапшени на оном срамном суђењу могу бити држани у затвору толико дуго за ствар за коју нико никада није био осуђен. Погледајте само медије, па они су као и полиција пиони у рукама Мишковића. Управо из те кухиње је кренула хорска и оркестрирана кампања против нас. Да се разумемо, целу државу у шаци држе управо они, од полиције и судства до медија... На У92 направљен је читав серијал који је требао да буде припрема за напад на нас. У том серијалу су наши бивши руководиоци у клубу представљени на један одређени начин али се нико ни од њих није дотакао оног ко је у овом друштву недодирљив. Увек су и у сваком случају прављени против кандидати који су били смешни. Од Аце Булића. преко Бинића и сада коначно овог Бингулца. Мишковић као по оној максими Сун (или Сум, све зависи од превода) Цуа - улази у борбу или битку, само онда када зна да ће победити. Ето зато смо ми данас у најгорем положају као навијачка група у земљи а можда и у Европи. Мишковићи,  владари свега у Србији су проценили да им за успешан завршетак најперспективнијег предузећа у Србији и статусног симбола моћи (увек је тако било) сметамо ми. И тек су почели да нас ломе...

Зашто томе треба да се стане на пут и шта нас очекује? Звезда као клуб, када буде у власништву породице Мишковић, а мали на нама треба тати да покаже колико је способан за будућност вођења татине компаније, неће моћи ништа, али ништа да уради када сурта Мишковићи одлуче да нас преселе у Сремчицу а на оноликим ј+хектарима изграде један стамбени и пословни простор који би вредео милијарде и милијарде евра... На том простору по слободној процени може да се изгради, минимум 6 000 станова у просеку по 80 квм, па нека минимална цена квадрата буде 2 000, он ће по стану бити добар око 100 000, па то помножите са бројем станова и добићете једну цифру... А на ту цифру додајте још толико на разне пословне просторе, локале, радње... Ето то им је сигурно посао живота и зато није наивна прича да хоће да преселе клуб. Одлуком Града, земљиште и стадион су оренесени у власништво клуба и за то се један наш бивши навијач хвалио да је урадио као велику услугу клубу  као градски функционер. Нисам сигуран био ни тада а ни сада да је то било у интересу клуба. Друго, сутра може да нам се деси да рецимо, Северна трибина треба да се уреди по угледу на то што се урадило на ЈНА. Рецимо да се смањи. Може да се одређује цена карте, могу да се мењају и додају боје, да се имену клуба дода реклама... Може да се ради било шта јер је то онда његово власништво.

Можда мислите да је ово неки црни сценарио и да држава то неће дозволити. Која држава? Ова којој Делта прави 20% укупног националног дохотка? Ова у којој он држи у својој руци и полицију и медије? Мени је он прилично реалан...

Ми томе можемо да се супротставимо на разне начине. Најбитније је да што пре сви схватимо да келнер није наш противник и да ударимо по ономе ко јесте. Онај ко је шеф сале, ;) тај треба да буде наша мета, а не овај који је на оној скупштини требао да наплати 2 сока и вињак... Али на Мишка морамо да ударимо са пуно духа. Људи не воле ту компанију и њену потребу да влада свима. Сила не долази у обзир јер они држе полицију под својом контролом. Шмекерски, полако и можемо нечему да се надамо. Позајмљивач новца који слави полупијан ову своју победу треба да схвати да разумемо оно што он оће. Маске су пале. Идемо Делије!!!!
11
Quote from: Игор on October 14, 2008, 06:03:54 PMИ да поптуно се слажем са Обеликсом, народ који се осећа Србима у ЦГ сноси далеко већу срамоту него што се углавном прича. Те вечери су сви требали изаћи на улице,  нико од њих није тражи крвопролиће, убијања, разбијања, могли су изаћи на улице да протестом покажу своје неслагање са њиховом владом, образ је у питању, али, некима је изгледа нешто друго прече.


Можда немам права да ово напишем, али ајде. Један од мојих добрих пријатеља са наше трибине живи у Подгорици. Пре стигне до Чачка или Зрењанина од мене, заједно смо раме уз раме на трибини. Има моје огромно поштовање, за њега је свака утакмица гостовање, много пара, времена и енергије улаже у трибину. Дописујемо се онако порукама и у једном тренутку након митинга и свих оних сукоба, те ноћи, напише ми поруку, онако искрено: да није било ових сукоба вечерас, ја од стида више никада на утакмицу не бих дошао...

Једноставно, то се очекивало од њих. Очекивало се и много више...
12
Quote from: Mилутин on October 13, 2008, 09:56:18 PM
Који је став варвара,тј.на чијој су страни?

То ни они не знају... Укратко.

Прво су били Срби, па индипендисти, па аполитични, па сада...?
13
Quote from: дрвосеча on October 13, 2008, 07:21:26 PM
Обеликсе,
нисам сигуран да капираш 100% ситуацију.
Овај злочинац и лопов Мило,  до јуче је био просрпски оријентисан, а онда 1996. године, се окренуо против Србије и Срба, и све је свео на пуки криминал, и богаћење својих људи.
Толико, да велика беда и неимаштина влада међу већином у Црној Гори. С друге стране шиптари који су доле, имају сва права на злочиначко удруживање, и истицање својих застава!?
Чак и муслимани не воле, мислим шиптаре, иако су "браћа по вери", јер виде ко су они.

Овде кажеш како си љут на Србе у ЦГ, зато што не протествују. Па шта да кажемо онда за Србе у Хрватској. И тамо има Срба, има и у Словенији Срба... шта су они урадили по овом питању, иако су ХР и СЛО признале независност Косову?! Па онда наша браћа у Грчкој, са пасошима?
У Хрватској, чак и ако би неко помислио да истакне српску заставу, као вид протеста... знаш колико би минута, још био на слободи, или у животу!?
Ако си заборавио, сећаш се случаја "Доњи Лапац" у Лици, када је онај момак имао грдне проблеме само због Звездиног дреса!? Звезда јесте клуб, ко и свако клуб, било Манчестер, Милан, Барса.... али у хрватској носити Звездин дрес је исто као и српску заставу. Што ће рећи затвор ти не гине!
Ово пишем намеерно, из разлог да се види у каквим околностима људи живе у срединама, где се дрвље и камење баца на Српство!!! Шта су Срби на Космету, сем северног дела, око К. Митровице, урадили...
Сме ли ико у Призрену, Ђаковици, Пећи, Приштини, протествоати око тога, сме ли ико истакнути заставу Србије, иако је Космет део Србије!?
Јел треба да отерамо наше екипе са Севера због тога?!
Што људи рекоше, лако је овде паметовати, и бити Србин... Ајде на тим "врућим теренима" буди... али не 1 дан, или два! Већ иди тамо неколико месеци, живи, ради, и протествуј!

Ово што отимају промотивни материјал, милова полиција, то само говори колико се они плаше нас! Нашим људима доле треба помоћи, а не да им се држе говоранције и критике!

Немој да будеш безобразан па да ситуацију у Црној Гори поредиш са срединама у којима Срби стрепе за свој живот. Поредиш Будву у којој се летује, рецимо, и Лапље Село (тамо сам био пре неколико дана...) Зар то није врхунски безобразлук? Шта су наше екипе урадиле тамо, у ЦГ, те ноћи када је признато Косово? Ништа. И то је исто као и у Доњем Лапцу где су се Срби са пушком у руци борили са онима који су данас тамо власт? Невероватно...

Како да помогнемо људима доле? Да их научимо да када неко баци сузавац да се не бежи? Где нестадоше сви они јунаци у "Српској Спарти", па где се, чоче, толико боји од сузавца? Шта смо требали 9. марта да радимо по Београду? Да бежимо? Од сузавца и полиције? Испред амбасада?

Ја мислим да је ово вечерас, прво, изрежирано намерно од стране власти у ЦГ. Друго, све ово данас је покушај да се опере срамота од оне ноћи када је мило донео признање... Увек сам критиковао оно што не ваља. Сматрам да има разлога да се критикују, то је све.

И на крају, од кога се плаши њихова мурија? Од пропагандног материјала? Симе Спасића...?

А за ово...
Ово пишем намеерно, из разлог да се види у каквим околностима људи живе у срединама, где се дрвље и камење баца на Српство!!! Шта су Срби на Космету, сем северног дела, око К. Митровице, урадили...
Сме ли ико у Призрену, Ђаковици, Пећи, Приштини, протествоати око тога, сме ли ико истакнути заставу Србије, иако је Космет део Србије!?
Јел треба да отерамо наше екипе са Севера због тога?!
Што људи рекоше, лако је овде паметовати, и бити Србин... Ајде на тим "врућим теренима" буди... али не 1 дан, или два! Већ иди тамо неколико месеци, живи, ради, и протествуј!


...не знам шта да ти кажем а да не опсујем... Исто ти је што неко седи у Трокадеру и неко ко не зна да ли ће преживети када оде по хлеб, ако уопште има новца за њега... бедно...
14
Quote from: Red Star Forever on October 13, 2008, 12:57:47 PM
Ниси ме разумео... Све стоји што си рекао, слично размишљам и ја, и на претходној страни сам то и рекао, морају да направе промену на власти а то је једино могуће устанком и само тако могу да сперу љагу са себе...

Позив на смиривање тензија се односио на причу о спаљивању, убијању и слично... Србин на Србина никад више! Србин на усташу, арбанаса и муџахедина свакако да, али у одбрани своје територије!!!

Разумео сам ја тебе. Пријатељи смо, слично размишљамо. Али, они за мене више нису Срби. Крај. Рекли су ко им је ближи, показали су хапшењима око Никшића пре неки дан у вези оне наказне цркве, а сада и ово... Еј, отели су паное на којима су слике побијених и покланих Срба на Косову... Па колики смрад треба да будеш за тако нешто...
15
Зашто мање тензије? Због чега? Ја сам рођен у тој Црној Гори. Узео сам српско држављанство ујутру након признања. Мене више та земља не занима. Зашто? Не зато што је онај усташа мило признао Косово и Метохију као арнаутску државу, већ зато што нико (НИКО) те ноћи није изашао тамо да протествује. Сви ти силни Срби и патриоте од којих већих нема када дођу овде, те ноћи су остали код куће.... Е зато им треба јебати матер, а и ови наши одоздо који долазе на утакмице, и они нека се стиде. Зар само 100-тињак људи у Котору те ноћи да бране част "српске спарте"?!?

Замислите следећу ситуацију, хипотетички, да хрвати у Боки прогласе самосталност од Црне Горе и да српска влада тако нешто призна и прихвати. Ја гарантујем животом да би имали испред наше владе протесте, и то гадне протесте. О томе се ради. Њих не може ни да се намоли да избаце неку паролу против тога, нити једна њихова навијачка група а погледајте само шта су неке групе које нам нису братске урадиле поводом тога...

Е зато, ти лицемери који живе доле, од којих нема већих Срба када су овде, за оно ћутање те ноћи које су нам приредили, више немају права да кажу ни реч. Нико од њих, па ни наши другари са трибине који су одоздо. Могу сада да се возају колима колико год хоће, идеалан начин за њих да протествују, али част и срамота живе довјека.

Изроди...
16
Quote from: дрвосеча on August 28, 2008, 10:57:54 PM
Навијање је вођено са 2 нивоа.. а Ш... у веома незгодном стању, када му је више био пун ку...ц свега, долази до озбиљних претњи овима изнад њега, где им каже ако неће да навијају да ће их све пребити!? Одмах се то спроводи у дело, јер је неколицина момака са шипке кренула да лупа по који шамар, а маса се поплашила, ко да ће их клати!? Па се разбежали као мишеви.. Морам признати да ме то баш разочарало.. уплашили се 1 шамара, и то својих људи!?!?!? Шта ће бити сутра када треба да стану на црту глодарима, или жандарима?! Не смем ни да помислим...

Ја себе не могу да чујем колико сам промукао и оставио глас на трибини, али зато што је неком био пун свега онда је ок да вређа целу трибину и да се залеће на своје пријатеље? Шта је требао неко да стоји и да чека да га он шамара? Због чега? Из ког разлога? Навијање уопште није било лоше до тада... Било ме је срамота и оних који су бежали и оних који су насртали на своје навијаче а десетак минута раније су у делиријуму дељени пољупци и захвалнице за екстра навијање..
17
Quote from: Ujka Vanja on July 21, 2008, 12:04:16 AM
Quote from: obelix on July 20, 2008, 10:51:53 PM
али за разлику од тебе мени је Звезда изнад групе или макар подједнако важна.
А ко је теби рекао да је мени група важније од Звезде?

Искрено, нико. Стекао сам такав утисак, ако грешим онда извини.
18
Quote from: Ujka Vanja on July 21, 2008, 12:32:40 AM
Quote from: obelix on July 20, 2008, 10:51:53 PM
Неколико пута сам прочитао завршетак твоје поруке и никако ми неке ствари не иду у глави. Нико мене не плаћа да долазим и да навијам, баш као ни тебе па ми није јасно што неко то схвата као обавезу. Ја на Север долазим због своје љубави и добре воље да одвојим време за то. Најискреније ти кажем без икакве провокације и не видим разлог да ми тамо не буде и лепо, не видим разлог да не ћаскам са својим ортацима који су и у групама и који нису. Исто тако је и овде на нету. Немам обавезу да долазим овде.
Трибина никада није функционисала преко људи као што си ти који ово схватају као неку опуштену зазанцију.Да су и они који воде север у том фазону...не би ни ти био тако опуштен сад веруј ми...нити би те интерсовао север као што те сад интересује.
Северу баш недостају људи који озбиљно све схватају да би се послови поделили да би и они што "раде" на северу могли по некад да уживају.Мени је највећа сетисфакција задовољни људи на нашој трибини који ће и сутра доћи ту,али да би они били задовољни неко мора да биде озбиљан...то је тако.

Aјмо редом. За ово си потпуно у праву. Немам шта да додам или да одузмем, само нису сви људи на трибини они који воде. Мораш разумети и оне који немају снаге, храбрости, времена, идеје... а хоће да буду део тога у оном основном смислу. Мораш и њима дати неки вентил. То је управо компромис са спортским причама, одвој део форума где ће о томе моћи да се прича и решиће и растеретити многе ствари...
19
Quote from: Ujka Vanja on July 20, 2008, 02:03:37 PM
Јебо ја матер оном ко измисли интернет!
То што ти Кизо мислиш да је добро отворити ово или оно на делије нету уопште не значи да је то исправно!Кажеш половина људи овде ти рекла за онај форум...а ја те питам кој аполовина?Шта су они допринели северу,јер нек од њих учествује у раду севера сем што долази на утакмице и ради нјосновније ствари???То што је тамо "војничка дисциплина" то је само показатељ да другачије ови форуми не би имали никакву сврху за нашу трибину.Како неко од вас уопште може ишта да предпоставља када не учествујете у директном раду групе?
Ево само да наведем један пример од пре годину дана рецимо...можда мало више.Овд су се писали извештаји у којима је стајало да смо на данашњој утакмици палили велике димове(оне од 15 минута!!!!!).И то је ладно стајало овде на насловној страници и нико се живи није бунио око тога.Онај који пише такве ствари и они који читају то и не реагују СИГУРНО НЕ МОГУ да знају шта је нашој трибини потребно и како треба да се ради да би се дошло до неких резултата на овом јебаном интернету.
Да је добро старо време сада,такви људи не би имали где да искажу своје мишљење и било би онако како треба да буде.Зна се где се слуша шта и како даље.А овако,свако ко се мало истриповао да је неки навијач нашао је "топли дом" на овом форуму јер се овде прича "опуштено".Е па не може то "опуштено" докле год овде по форумима има оних који учествују у раду севера мало више од куцкања по тастатури и "великог" одрицања и сликања наше трибине са стазе!
Или ће бити онако како треба да буде по форумима где су ДЕЛИЈЕ тема или тих форума неће више бити!Ово није ничија лична страница где ће он опуштено да ћаска са својим фановима и друговима...ово су странице навијачке групе ДЕЛИЈЕ СЕВЕР!Како ситуација захтева тако ће бити...а не како неко овде има жељу и како му се хоће.
Да нам је трибина уређена и да је све на своме месту...први ја не би био овде,а ви би могли да се зезате и шалите до миле воље.Докле год север има места за напредак и докле год неке ствари не штимају...овде има да се прича о томе.Имате мсн-ове и остале начине за међусобну комуникацију па се тамо шалите,будите опуштени,лупајте глупости...овде то не може!

Као неко ко је активно учествовао у стварању овог форума и уложио у сајт и форум пуно времена, а онда и свега осталог, желим да напишем по други пут последњу поруку на њему иако можда не бих ни требао, али због свих оних сати, дана и година које сам провео на њему желим да кажем своје мишљење.

Дошао сам на њега непосредно по отварању истог, када је Делије.Нет било место којем су се сви смејали на један начин. Тада је Кафе и екипа која се окупила око њега показала сав свој потенцијал и направила један од најпосећенијих ћириличних сајтова. Од увођења ћирилице, извештаја, фотографија, овај сајт је био авангарда за званичан сајт групе. Зашто је настао? зато што је било проблема на званичном сајту, зато што је било људи који су имали другачију визију од оних који су тада водили неуспешан сајт по оцени свих, а сада воде успешан уз мању помоћ неких људи који су се у међувремену прикључили.

Наглашавам да учествујем у раду и званичног сајта, пишем оно за шта мислим да је паметно да се каже, период опуштеног ћаскања је далеко иза нас и то сам осетио и на својој сајбер кожи... Мени може да се свиди или не, оно што данас називамо Делије.Нет, али то је званичан став групе. Ја то поштујем и у њему учествујем онолико колико желим.

Али кренимо редом, прво кажеш Кизи да је то што он мисли мало релевантно за било шта. Могуће, али власник овог сајта и његов оснивач је годинама крваво радио и улагао своје време и енергију у ово место на којем пишемо и које је визуално, хтео ти то да признаш или не, пар светлосних година у дизајну лепше од званичног сајта. Уклањање спортских прича са навијачког форума, по мени је то лоше и неодвојиво. Из разних разлога а сви разлози су по принципу спојеног суда. Мене је на Маракану довела неизмерна љубав према Звезди без које не могу да живим. Као такав себе декларишем као део групе. Групе која сваки пут ради оно зашто ти кажеш да је најосновнија ствар. На свакој утакмици цепам грло али нисам, као и већина на трибини део неке од организованих група. Један од многих који преко 25 година капира причу и зна шта да ради, али за разлику од тебе мени је Звезда изнад групе или макар подједнако важна. Ми смо неодвојиви део ње, али понекад имам осећај да би поједини људи без обзира ко изађе на терен дошли и навијали јер је то став групе. И ту долазимо до принципа спојених судова, да би повећали бројност морамо да радимо на онима који су ту око нас, капирају причу али и они треба да се укључе у рад. Зар није мало депримирајуће када имаш осећај да све ради педесет људи и да стале боли курац да се цимају око свега? Ја мислим да је та гвоздена дисциплина отерала много људи који се у ту причу не уклапају а могли би да јој дају пуно шмека и да све буде много опуштеније. Све ово треба да буде на неки начин забава, најважнија споредна ствар на свету. Не можеш очекивати занос на утакмицама попут Радничког из Пирота када нас је било 200 на Северу као и онда када играмо дерби за неко финале или велику међународну утакмицу. И сам то знаш. Не могу људи увек да грме свих 90 минута онако како би ја и ти волели, и ту не помаже ни вређање ни псовање које дође са шипке или мегафона... Чак мислим да то на дуже стазе изазива контра ефекат. Иста таква ситуација ти је и са овим форумом. Знам да су постојале раније и друге иницијативе да се он затвори, али видим да се у томе преломило и да је готово. Али у томе грешиш, затварање овог форума неће подићи ниво дискусије на званичном где влада превише једноумља за мој скромни укус. Зар те не смарају приче које иду тамо? Зар мислиш да је све што се дешава тамо квалитетно и зар не мислиш да нам се неки други не смеју због таквог форума?

Интернет није исто што и трибина, и нико неће створити има пискарајући на форумима. Таква времена су иза нас, али то је место где неко попут мене и Кизе може да размени мишљење са тобом који толико улажеш себе у читаву причу и то је добро. Знаш зашто? Зато што ћеш на тај начин чути нешто друго од онога што те окружује а део је приче и може да буде корисно. Ја бих овај и онај други форум користио, да сам на твом месту, за ширење приче и за мотивисање и укључивање људи. Не кроз директно писање на форуму већ кроз информисање људи који су заинтересовани да се цимају...

То што ја мислим, а нисам једини, да ми као група имамо неких озбиљних проблема, то је друга ствар, али понекад није лако ни саслушати другачије мишљење поготово када си бесан јер тај неко ко ти попује, по теби није урадио ништа. Пар пута си Кизи набацио да се цимао око фотки и то је то, а шта ћемо са оним да је био у првом реду неколико пута када су биле прилично гадне ситуације и да сам због тога поносан што ми је пријатељ и што га познајем, да сада не набрајам, од НС па до Зрењанина... Ко зна колико људи, без наметања да су ово или оно урадили за трибину, даје последњи динар, штека се и има проблема у свом приватном животу али се цима на неки свој мали микро начин који није свима видљив. Кизу спутавају многе ствари и зато је његово и мало цимање ствар коју треба похвалити а не осудити га. То би ти рекли готово сви овде да се не плаше за последице уколико се сукобе са неким ко на трибини може да им уради било шта...

Споменуо си извештаје, њих пише РСФ, на мој наговор је дошао на овај форум и на њега могу да будем поносан. Мислим да је макар тај сегмент одличан. Ја читам, као и остали који су то потврдили, баш те извештаје овде, када не стигнем од посла, а и када стигнем, а не на званичном сајту. Зато ти и кажем нисам стекао такав утисак, који ти имаш за њих.

Споменуо си резултате на интернету, без жеље да будем било какав провокатор, али какве резултате очекујеш од њега? Он искључиво служи за маркетинг наше групе и као информисање унутар групе. Као такав, Кафе је сасвим ок и служи својој сврси. Ово ме заиста занима јер ако постоје неке друге ствари које ми очекујемо од сајта, волео бих да знам које су.

Па зар није сва лепота овог вида комуникације управо у томе да ти можеш да чујеш шта ја као, обичан, просечан, навијач мислим о раду групе у којем учествујем у "оном најосновнијем"? Зар то тебе заиста не занима? Мени би то, да сам на твом месту, искрено занимало. Зар не мислиш да тај "једносмерни" вид комуникације не доводи управо до осипања одређених људи, а са друге стране се трудимо да нам сваки човек буде важан? Сети се колико нас је после оне текме са Војводином пре пар сезона отишло до победника, зашто ти људи немају мој и твој мотив да сваку утакмицу буду на Маракани? Ајде да мотивишемо те људе!! По мени ту "гвоздена дисциплина" није прави ефекат. Ја бих о томе волео да се размишља јер ја желим такав Север. Сигурно и ти, само је питање како до њега доћи...

Неколико пута сам прочитао завршетак твоје поруке и никако ми неке ствари не иду у глави. Нико мене не плаћа да долазим и да навијам, баш као ни тебе па ми није јасно што неко то схвата као обавезу. Ја на Север долазим због своје љубави и добре воље да одвојим време за то. Најискреније ти кажем без икакве провокације и не видим разлог да ми тамо не буде и лепо, не видим разлог да не ћаскам са својим ортацима који су и у групама и који нису. Исто тако је и овде на нету. Немам обавезу да долазим овде, мој је избор да ли ћу Мозилу да усмерим овде или на неки други сајт. Зашто је лоше ако хоћу да причам и о свом клубу кроз спортски смисао или на начин спортских прича? Нисмо војска, никада нисмо ни били...

На крају, нећу да кажем да нису урађене велике ствари, нећу да буде да ја сад нешто само критикујем, мислим да је само потребно неке ствари мало олабавити иначе ће се неки проблеми попут оних о смени генерације само продубити...

За крај, овај форум треба да опстане, макар због свих година које траје и макар због труда који су неки људи уложили у то, Киза пре свих. Мислим да овакав какав је, баш овакав, треба нашој групи. Ову поруку сам написао само  због Кизе и осталих пријтеља са овог форума без жеље да било кога дискредитујем, поготово не онога коме одговарам јер га искрено поштујем и знам колико се цима за све.