Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - DelijaHH

41
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 06, 2007, 12:57:24 PM
Посље ј..ања нема кајања!  :D  Сад требамо истрајати, а након пар мјесеци ћемо моћи направити први биланс. Ово, како Ђуровски поступа са Баркосом, ми се нимало не допада. Исто тако форсирање Анђелковића, који је можда направио један једини добар центаршут у текми против Ливаде. Још уз то, као што кажете, играче испробава на 77 различитих позиција. Утакмице као против Синђелића и јесу то да се нешто испроба, али он на свакој живој текми нешто експериментира. Како ће се онда уиграти тим? Ништа, ситуација је таква, каква је. Остаје само нада да прођемо Естонце, па цемо онда виђети.
42
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 06, 2007, 06:17:08 AM
Како сам читао у Блицу и Спорту једна измјена за реванш је сигурна. Умјесто Баркоса ће играти Ђорђевић. Осим тога постоји могућност да ће Милијаша замјенити Молина. Ја бих додао јос једну промјену: умјесто Анђелковића ставити Броновицког у прву поставу.
43
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 05, 2007, 12:04:09 PM
А ево шта наши бивши казу о жребу и Звезди опћенито у интервјуу за Блиц:

Трофејни стручњак је свестан да српски шампион мора да исправи недостатке, али не упире прстом у нападаче.
- Није проблем у Баркосу јер Звезда није нашла начин да пробије по боковима. Аргентинац није могао да се истакне у густој одбрани Левадије, није имао употребљиве лопте. Практично, није било правих шанси. Сада не треба тражити шпица за треће коло, он је морао одавно да дође! За седам дана и ванземаљцу је тешко да се привикне. Не каже народ узалуд да се прасе не гоји пред Божић. Шансу треба дати играчима који су већ у екипи, а не неком који ће пасти с крушке. Верујем да би превагу у корист нашег тима могла да донесе пуна ,,Маракана" у реваншу - објаснио је Петровић.

Стрпљење за странце
Драгослав Шекуларац, друга Звездина звезда, такође је умерени оптимиста.
- Имамо шансу, али прво да прескочимо прву препреку у Естонији. У фудбалу нема више формалности. Надам се да ћемо поправити форму у наредне две-три недеље. Од екипе очекујем већу борбеност јер лош терен не сме да буде оправдање. Странце нећу да критикујем. Потребно је много стрпљења јер су тек стигли из Јужне Америке у Србију. Верујте, није им лако да се привикну на другачији начин рада и живота.
44
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 05, 2007, 11:50:14 AM
Која иронија свега овога: сада по папиру имамо "најлакши" распоред да уђемо у ЛШ, а немамо нимало уигран тим. То је жива катастрофа!

И не само да тим није уигран, ми немамо ни правог нападача. Ђуровски не цијени превише Баркоса, док уједно форсира Ђорђевића, који је још апсолутно "зелен".

Нажалост, ни седам карантина нама више не помаже, јер једноставно немамо времена. До могућег дуела са Ренџерсима је свега 10 дана, а за 10 дана се не може уиграти један тим. Осим тога, 11.08. почиње и наше првенство, тако да за некакве карантине нема превише сврхе.  

Уз то, Ђуровски поставља играче на позиције, на којима они уопште не играју.

Свеукупно, ја само Бога молим, да ми прођемо Левадију, па онда како буде.
45
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 02, 2007, 08:55:20 AM
Ајде људи, немојте се свађати!

А ево и мог коментара:

Навијање одлично, преко ТВ се је могло добро чути. Било је појединих падова, тако да се то да побољшати, али свеукупно мој комплимент.

Што се игре тиче, е ту већ немам комплимената да подијелим.

Види се да су играчи још дрвених ногу од припрема, а неуиграност тима (због довођења нових играча) је нажалост очигледна. Мислим да ће ваљда ипак бити довољно макар за ову Левадију. За нешто више ипак сумњам.

Ранђа је спасао у два наврата и то је било добро.

Анђел је мање више брука од бека, спусти главу и залети се ко јунац, па шта буде.

Баста изненађујуће добар. Још му мало фали да добију форму, али синоћ није био толико лош.

Туторићу очигледно елеганција није јача страна. Извињавам се, али на основу чега тај стоји у првој постави, то само Бошко зна. :bes

Гај ко и увијек, само што не смије дуго држати лопту, јер постоји велика опасност кикса. :)

Лукаш је био добар, мада може и боље. Свакако је био пожртвован.

Милован- јел тај уопште играо?  namigivanje

Кастијо стандардно добар.

Милијашту и тамо бљесне, али је био најдрвенији синоћ

Короман је био најбољи актер текме. Јесте да мало солира превише, али без њега синоћ не би ни добили Естонце.

Баркос је нажалост деловао тотално изгубљен, мада се је залагао. Мислим да му треба још мало времена (којег ми немамо). Свакако не подржавам његову измјену у полувремену. Тако га Бошко још висе "убија" у главу.

Молина зна да игра, али је још тотално неспреман. То ће тек за пар недеља бити случај (као и са Саласом), надам се, да није прекасно.

Броно као може играти и на десној страни, али Бошку би било боље да извади оног Анђелковића и стави Брона на љеву страну.

Иначе и ја као и Бока видим већи проблем у Бошку него у играчима. Надам се ипак побољшању.

Поз свима
46
Терен / Прелазни рок 07/08
July 18, 2007, 05:10:35 PM
Quote from: "silvester"Да ли је Пуровић дефинитивно отишао у Спортинг?

Зар ти ово мислиш озбиљно или си неки шаљивџија?  :bes
47
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 04:04:19 PM
Quote from: "Igor_RS"Овај пут стварно нема разлога за неко негодовање.

Биће Игоре, не секирај се!  :)  Кад већ у првој утакмици 31.07. један од новопридошлих играча не покаже оно, што се је од њега очекивало и што је било најављивано. Само мало стрпљења... :D
48
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 03:22:15 PM
Вама увек нешто недостаје! Никада нисте задовољни. Данас 4-5 играча (Молина, Сала, Баркос, Броновицки, Короман) појачало тим за наредну сезону и вама опет нешто не одговара...[/quote]

:rofl  :rofl  :rofl  

Свака ти част Бока! Долазим увијек на ову страницу у нади, да ће се нешто побољшати, али сваки други пост је некакво мркетање. Ем не ваља ово, ем не ваља оно. Ко неке старе бабетине!   :finger

Ај будите - неки од вас - мало опуштенији!  ;pivo
49
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 12:11:21 PM
Баркос, Салас и Молина потписују данас уговоре на Маракани у 14 часова!

Чека се још само Броновицки, који би требао доћи сутра.

Поз.
50
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 10:24:46 AM
Ево Бошков интервју за Спорт (копирао сам оно најважније у вези тактике): Бошко Ђуровски жели да каталонски рецепт
што верније преслика у Црвеној звезди
Најближи смо томе да играмо 4-3-3 са истуренијим
нападачем и јаким и брзим бочним играчима,

предвиђа стратег Звезде

Црвена звезда као Ајакс, ПСВ или Барселона. У стварности, готово да звучи као научна фантастика, али када се то односи на жеље везане за креирање модела игре, није и не изводљиво. Управо та идеја водиља гура Бошка Ђуровског у раду са изабраницима пред нову сезону, у којој се од Црвене звезде много више очекује у европским оквирима.

-Најближи смо томе да играмо 4-3-3 са најистуренијим нападачем и јаким и брзим бочним играчима. Волео бих да то функционише по принципу холандских клубова, или Барселоне, а надам се да ће нам и најновија појачања омогућити да се приближимо тој идеји – напомиње Ђуровски.

Јужноамериканци неће имати времена за аклиматизацију, међутим то по стратегу црвено-белих не би требало да представља проблем, првенствено због њихових офанзивних својстава.

-Добар играч се лако адаптира у офанзиви, то су природне ствари. Не познајем њихов менталитет, ипак очекујем да буду права појачања за Звезду, Баркос је добар када је леђима окренут голу, док је Салас брз и одговоран и може да конкурише за место у тиму и на левом и на десном боку.

Највећа гужба се очекује у везном реду?

-Од вишка глава не боли. Ко буде највише пружао, тај ће играти. Јасно је да нема места за два плејмејкера. Играчи ће сами направити својеврсну селекцију, јер поред тренера, и екипа бира 11 најбољих. Тако, рецимо, прошле године екипа није прихватила Георгијева. Момак је много обећавао, а мало дао. Једноставно, у тој ситуацији те и тим одбаци.

Странци ће бити под посебном лупом...

-Тако је свуда. Играч из иностранства мора да прави разлику. Када то не чиниш, брзо дође до отпора саиграча и навијача. Уз то, морају да буду и љубазни и културни. Португалац Лукаш је на прави начин положио тај испит – завршио је Ђуровски.



Значи, вјероватно ћемо од идуће сезоне гледати систем 4-3-3. Знаћи много мјеста за гомилу играча, које имамо на средини, неће бити. Надам се да то неће бити некакав конфликт-потенцијал.
51
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 09:08:40 AM
То је супер вијест!

Иначе Паласиос има 22 године и требао би бити мјесец дана на проби!

Ево и један гол од њега:

http://www.youtube.com/watch?v=mfYttD-4u3E
52
Терен / Прелазни рок 07/08
July 16, 2007, 08:10:00 AM
Нешто смо се баш загризли Јужноамериканаца:  :)

Извор: Глас

ПРОМОЦИЈА ЈУЖНОАМЕРИКАНАЦА

Звезда је јуче ујутро одрадила први тренинг на коме је присуствовало 19 играча. Короман је изостао због лакше повреде чланка, док су у Бад Тацмансдорф стигли Миловановић и Бановић (каснили због свадбе Николе Жигића). Данас увече се очекују Баста (свадба Бошка Јанковића), као и појачања Аргентинац Баркос, Еквадорац Салас, Колумбијац Молина, који ће поподне и званично бити промовисани у Медија центру на "Маракани", а можда им се прикључи и Пољак Броновицки.

СТИЖЕ ПАЛАСИО ИЗ ХОНДУРАСА

Звезда је дефинитивно постала Легија странаца пошто на пробу долази везиста Олимпије и репрезентативац Хондураса Вилсон Паласио.
- Упустићу се у ову авантуру и покушаћу да искористим прилику. Ово је оно што сам желео, на све гледам са позитивне стране и надам се да ће се завршити добро за мене - рекао је Паласио пре пута за Београд.
53
Терен / Прелазни рок 07/08
July 14, 2007, 11:58:48 AM
Стоји отприлике, да је за њега заинтересован један велики клуб из Италије, те да му је од стране његових репрезентаната забрањен пут ка нашем клубу, за кога га веже још уговор на шест мјесеци. Такође се наводи у тексту, да за ту забрану путовања није одговоран његов клуб Ел Национал, вец његови заступници.

Кастијови репрезентанти покушавају наводно да продуже уговор од шест мјесеци, како би на њима остала права на Кастију и како би га онда они могли трансферирати у Италију, док Црвена Звезда покушава да добије сва права на том играчу.

Ех кад би знао у чему је стварно проблем... :(
54
Терен / Прелазни рок 07/08
July 14, 2007, 11:32:24 AM
ђао момци!

мени је сумњиво, да нико од наших медија, па ни људи из клуба ништа не говори у вези Кастија! У новом издању Блица (е сад колико ту има истине, не знам), стоји да се је Кастијо прикључио екипи.

Ево комплетан чланак из Блиц онлине:

Европа нека суди колико смо јаки
Аутор: Г. Анђелковић | 14.07.2007. - 09:35


Јужноамерички фудбал се сели у Европу, у Србију, у Београд - на ,,Маракану"! Црвена звезда ће од вечерас бити јача за Колумбијца Маурисија Молину, а од сутра још за Аргентинца Ернана Баркоса и Еквадорца Френклина Саласа. Неће се дуго чекати ни на трансфер Пољака Грегоржа Броновицког.
Српски шампион наредне сезоне имаће тим састављен од играча из најмање осам земаља света. Под Звездином заставом играће Срби и Црногорци, Аргентинац, Колумбијац, Пољак, двојица Еквадораца (Кастиљо се прикључио екипи), као и Сенегалац (Гај) и Португалац (Лукаш).
- Када сам преузео председничку функцију у Звезди, рекао сам да ћемо радити на интернационализацији клуба, јер је то нормална појава у свим признатим европским екипама. Многи су мислили да овог лета нећемо довести никога, али испоставило се да су се плашили без разлога, јер стижу нам проверено добри играчи - изјавио је Драган Стојковић.
Јужноамериканци ће у понедељак задужити Звездину опрему, док би Пољак требало да се прикључити екипи на припремама у Аустрији.
- За Саласа, Баркоса и Молину смо већ добили потребне папире, а јуче смо упутили и званичну понуду за Броновицког. Постигли смо усмени договор с Пољацима, тако да сада чекамо још само писмени одговор Легије.
Црвену звезду су овог лета напустили Пуровић, Ђокић, Јоксимовић и Аилтон, а није искључено да шампион после квалификација за Лигу шампиона остане и без Кастиља, Коромана, Басте и Миловановића.
- Последњу двојицу ћемо пустити само ако за њих добијемо понуде које не можемо да одбијемо, а оне морају да имају много нула. Кастиљо је сигурно наш до краја августа, а верујем да ћемо успети да задржимо и Коромана.
Председник црвено-белих тврди да ће Звезда бити јача следеће сезоне.
- Надам се да ће то и резултати, превасходно на европској сцени, показати. Прелазни рок траје до 31. августа, тако да није искључено да доведемо још некога. Ако неко помисли да циљам на Ристу Лакића, морам да кажем да нико из подгоричке Будућности овог лета неће прећи код нас, а вероватно ни Тошић из Баната - истакао је Драган Стојковић, који већ данима призива срећу за жреб трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

,,Тојота" за трећу дуплу круну
Црвена звезда је под спонзорством ,,Тојоте" освојила две дупле круне, што је био разлог да Драган Стојковић и Ненад Предревац продуже сарадњу. Тим поводом, на ,,Маракану" је стигло нових 43 аутомобила, и то по три ,,јариса" и ,,авенсиса", девет ,,ауриса", 17 модела ,,рав 4", 10 ,,ленд крузера" и један ,,хајејс".
- Биће возила и за нова појачања - констатовао је Стојковић.


,,Маракана" без траве због Чолиног концерта
Од концерта Здравка Чолића на ,,Маракани" прошле су тачно три недеље, а терен стадиона Црвене звезде још увек се налази у катастрофалном стању.
Председник Драган Стојковић, ипак, не брине због тога.
- У уговору који смо потписали са Чолићем стоји да терен мора да се врати у првобитно стање. Имамо чврсте гаранције да ће до 31. јула, када играмо прву утакмицу у квалификацијама за Лигу шампиона, трава изгледати као пре концерта. Знам да то може, јер је и терен на ,,Сан Сиру", две вечери пре нашег сусрета са Миланом, изгледао ка њива - истакао је Стојковић.

Сикимићу нису рекли да су трофеји код нас
Драган Стојковић не крије да помно прати дешавања и у табору вечитог ривала.
- Приметио сам да је Партизан ангажовао неколико нових играча, а чуо сам и да је Сикимић рекао да је у Партизан дошао због трофеја. Очигледно му нису рекли да се због трофеја долази у Звезду - истакао је председник црвено-белих.

У Аустрију без Басте и Миловановића
Фудбалери Црвене звезде данас крећу у Аустрију где ће одрадити последњу фазу летњих припрема у трајању од девет дана. Са екипом неће кренути Миловановић, Баста и голман Бановић.
- Они ће се прикључити тиму у понедељак, пошто су добили дозволу да данас иду на свадбу Николе Жигића, а у недељу на свадбу Бошка Јанковића - рекао је Стојковић.
55
Терен / Прелазни рок 07/08
July 14, 2007, 06:15:04 AM
Боже драги, шта нас снађе! Значи, како сада ствари стоје и ако се не потплати, Кастијо мора идућих шест мјесеци играти за војну екипу.   :(
56
Терен / Прелазни рок 07/08
July 13, 2007, 03:13:18 PM
Значи стварно сви долазе, само је Пољак још у питању.  :)

Сада је одлучујуће, ђе ћемо стрпати све те играче. У средини стварно имамо играча за извоз:

Милијаш, Трајковић, повређени Перовић, Тришовић, Кастијо, Миловановић, Бурзановић, Лукаш, Короман и сада Мао. Не знам, да ли сам још неког заборавио...

Пошто ћемо довести два нападача (и то још високи и мали - Баркос има 189цм, а Салас 165цм), требали би и играти са два или чак три нападача. Дакле, тактика би требала да буде 4-4-2 или 4-3-3, док је Бошко прошле сезоне форсирао систем 4-5-1.

Стварно је веома интересантно видети, какав ће нам тим (поготову на средини) изгледати, јер не могу сви да играју!  

И ваља сада за 14 дана све уиграти-што је праткично немогуће... :zbunjen
57
Терен / Прелазни рок 07/08
July 13, 2007, 10:05:53 AM
Хвала за инфо, Бока. Е па то је онда већ нешто друго! Хвала Богу, мада сам - кад сам га видио - помислио исто оно ко и РСФ.  :D
58
Терен / Прелазни рок 07/08
July 13, 2007, 09:00:55 AM
Хе-хе, једни кажу да ће потписати на три, а други на четири године.

Ал' нема везе, нека дође и покаже шта зна.

Колико сам свеукупно сконтао, Салас и Баркос су 100% сигурни, док се Пољаку Броновицком (проблем: играо за Легију Интертото-куп, па сад не знам, да ли има право играти за нас у Европи?-да ли то важи и за Интертото?) и "Мау" још надамо.

У комбинацији су још Лакић за десног бека (проблем: играће за Будућност против Јајдука, па дефинитивно не би могао играти за нас у Европи) и Вујовић.
59
Терен / Прелазни рок 07/08
July 12, 2007, 08:25:30 PM
И ја се питам зашто баш Баста, али зато сада има логике, када се говори о довођењу Лакића.

Искрено речено, Баста стварно није лош, али од како га је смрад Нађ поломио, није више нашао ону стару форму.

И хвала драгом Богу, да Миловановић оде једном из Звезде!
60
Терен / Прелазни рок 07/08
July 12, 2007, 03:59:18 PM
Quote from: "Rion"Очигледно је да ми БУКВАЛНО морамо довести 2 шпица!

Генијална констатација!  ;pljuga

Ми не морамо ништа, само једног дана умријети, као и свако друго људско биће. Ал' имаш право, требају нам два шпица, јер нећемо на ЛШ са Рашковићем?!  :zbunjen

Иначе, ја сам мислио да ће нам Бурзановић бити креатор игре. Зашто сада овај Мао, уколико уопште дође?

Нисам хтио ништа да коментаришем, али као што је неко навео, нисам могао да одолим.