Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Пијанац

121
Журнал јавља да је Мисдонгард враћен у тренажни процес првог тима. Мислим да је ово одличан потез јер је он показао највише од свих центарфора које имамо на платном списку.
122
Мени није лакнуло. Тај Вучићевић је упркос другачијем договору са Делијама одлучио да он води клуб. Ево сад ће се под наводним притиском Пешића промовисати и у председника. Све је ово нашминкан сценарио у којем се наставља урушавање КК-а. Баш ми је било драго да чујем да Пешић оће да оде јер су неозбиљни, ал' љиге су то, не дају се.
123
QuoteЗвезда чека "делије"

КРУГ још није затворен - Ден Тана, др Зоран Бингулац или можда неко трећи, знаће се почетком следеће недеље. Радна група за избор новог председника Црвене звезде још није ставила тачку по питању броја кандидата. Рок је био 15. октобар, али је све пролонгирано за неколико дана.

- Навијачи су изразили жељу да, евентуално, предложе још једног кандидата, а све би требало да буде јасно следеће недеље, можда већ у понедељак или уторак - преноси портпарол Црвене звезде, Богољуб Грујић. - Радна група је испоштовала жељу "делија" да евентуално предложе председника у што хитнијем року.

Изборна трка увелико траје, претходни дани протекли су у "препуцавањима" Ден Тане и Зорана Бингулца. Тренутно се много веће шансе дају Ден Тани, али у оваквим ситуацијама све и свашта је могуће до последњег тренутка, за разлику од претходних избора, када је Топлица Спасојевић већ био на челу клуба, док се мастило на оставци Драгана Стојковића није ни осушило.

Док се чека консолидација клуба, а спортски директор Илија Ивић у Бразилу покушава да пронађе појачања (требало би у недељу да се врати после десетак дана у Јужној Америци), екипа се припрема за гостовање Напретку. Капитен Милијаш,
Богдановић, Томовић, Бурзановић, Субашић и Јаковић имали су репрезентативне обавезе, а прва тројица вратила су се међу црвено-беле у сјајном расположењу, после великих успеха најбоље и младе српске репрезентације.

- Што се мене тиче, размишљам да завршим причу са репрезентатцијом Азербејџана. Доста је било. Путовања су напорна, а желим потпуно да се посветим Црвеној звезди - истиче Бранимир Субашић, који ће ускоро одлуку и званично да саопшти челним људима ФС Аџербејџана.

После смене Здењека Земана, уследила је серија добрих резултата, коју је прекинуо Партизан у 134. дербију и оставио Црвену звезду на минус 13. У недељу (14.00) у Крушевцу црвено-бели желе да покажу да, ипак, не одустају од трке, колико год се свима чинило да је круна само пусти сан.

САМО ГАЈ ВАН СТРОЈА

ИБРАХИМ Гај је кажњен са четири утакмице неиграња због искључења у дербију, а Црвена звезда неће да се жали, јер у клубу процењују да је то права мера за оно што је штопер из Сенегала урадио на мечу са Партизаном. На остале играче тренер Чедомир Јаневски може да рачуна за утакмицу са Напретком у недељу у Крушевцу, пошто коначно више нико нема проблеме са повредама.

Ево једног текста из данашњих Новости. Мислим да би била одлична ствар да и Делије изађу са својим председничким кандидатом. Не сумњам да би кандидат Делија била проверена личност која би могла само добро да донесе нашем клубу.
124
Quote from: KizaLion on October 16, 2008, 10:48:54 PM
Онај мали Томић, чини ми се пре 3-4 године играо је у Звезди, па за сточаре, сад је опет у Звезди. Добро је играо.

Ове године је други пут прешао из Партизана у Звезду.
125
Не волим баш да цитирам новинарска нагађања, поготово не са Монда који ми је прилично непоуздан извор. Међутим, цитираћу овај текст јер је практично први који наговештава одлазак финансијера Мишковића и Мићовића из клуба.
QuoteМОНДО: Три шпила за Звездину кулу

Среда, 8. октобар 2008. 17:29

Олуји која тресе црвено-белу страну Топчидерског брда не назире се крај.

Пораз у 134. вечитом дербију на "Маракани", у Црвеној звезди су се опростили од трке за титулом иако је тек почетак октобра. Медјутим, ни то не би било толико страшно за присталице црвено-белих када би се назирало "разведравање", али таквих прогноза нема.

Јасно је да су катастрофални резултати тима Здењека Земана на старту сезоне, а који су се поправили доласком Чедомира Јаневског против нејаких ривала, директна последица турбуленција у свим клупским структурама.

Питања ко руководи и ко ће руководити Црвеном звездом и даље немају одговор. В.д. председника је Добривоје Танасијевић, али се показало да узде не држи довољно чврсто кад не може да спречи излазак играча на терен обучених по "навијачкој моди".

Сива еминенција, тандем финансијера Марко Мишковић и Драги Мићовић, у чију су се "визију" уздали многи, сада су на излазним вратима "Маракане".

Марко Мишковић отпутовао је на три месеца у Америку, тврди пословично добро обавештена фудбалска чаршија.

Драги Мићовић и он, по свему судећи, најозбиљније размишљају да дигну руке од Црвене звезде, која је у овом тренутку "рупа без дна" и од које повериоци, углавном банке, али и неки домаћи бизнисмени, потражују скоро 25 милиона евра.

Рачуни црвено-белих ове године били су блокирани укупно 25 дана, а последњи пут блокада је била на снази од 22. до 30. септембра.

Изузетно лоша финансијска ситуација у клубу, за коју делом кривицу сносе и Мићовић и Мишковић зато што су као чланови УО дизали руке за разне кредите и позајмице, један је од разлога што њих двојица намеравају да оду, а други је, ништа мање битан, кандидатура Зорана Бингулца за председника клуба и Душана Савића за потпредседника.

"Јабука раздора" је држање Бингулца и Савића на Изборној скупштини ФСС, на којој су гласали за Томислава Караџића. Мишковић је већ једном летос напуштао клуб зато што се Црвена звезда није супротставила устоличењу првог човека Партизана на Теразијама 35, па ни сада не жели да сарадјује са онима који су Караџићу дали гласове.

Финансијери Црвене звезде немају противкандидата којег би могли да изгурају на чело клуба, пошто Звездини бивши асови, пре свих Владимир Југовић, не желе под њиховим патронатом да удју у изборну трку.

Медјутим, уколико би се Мићовић и Мишковић повукли из клуба, из извора блиских Црвеној звезди и Владимиру Југовићу сазнајемо да је могуће да се на овај или онај начин он укључи у трку за руководећу функцију у клубу.

Исти извори наводе да би противкандидат Бингулцу могао да буде и садашњи в.д. председника Добривоје Танасијевић, а онда би у тој комбинацији најтрофејнији српски фудбалер био кандидат за потпредседника клуба.

У случају победе Танасијевића, Југовић би у тандему са новим председником и потпомогнут новим финансијером клуба, за кога се претпоставља да би могли да буду Филип Цептер или неки аустријски конзорцијум, радио на консолидацији гиганта из Љутице Богдана.

План би био да се, када клуб поставе на здраве ноге, времешни 73-годишњи Дан Тана повуче, а да Југовић настави самостално да води Звезду.

Остаје да се види ко ће од карата из свог шпила градити Звездину кулу, која се овог лета урушила до темеља.

(Јован Милошевић, МОНДО)

Можете видети да сам при крају болдовао неке речи које би кад би се скупиле биле по мени идеално решење за Црвену звезду. Дакле, Владимир Југовић би био на месту председника, а финансије би долазиле путем јаких спонзорских уговора са фирмама из иностранства. Југа је оставио неизбрисив фудбалски траг у неколико земаља и верујем да свуда има јаке контакте, а не само у Аустрији где тренутно живи. То је у ствари оно нешто што смо 2005. сви и од Пиксија очекивали, да ће остварити јаке уговоре са великим бројем јапанских фирми и да ће то бити главни извор финансија клуба. А он се уместо тога уватио за Мишковића.  >:(
126
Quote from: rukometas_bg on October 07, 2008, 05:11:56 PM
Занима ме ко зна да напише нешто о Бингулцу пошто видим да је тренутно главни кандидат за председника клуба. Не знам ништа о човеку али чини ми се да би Дуле Савић био боље решење

Бингулац је човек политичар, Слобин кадар из 90-их. Био је министар у његовој Влади, чини ми се управо за спорт, а сада је ваљда или члан или јако близак човек Српске радикалне странке. Знам да је био амбасадор југославије у Јужноафричкој републици. Од једног рођака знам причу из тог времена да није баш био ауторитет за амбасадора, а да га је српски народ у Ј. Африци ипак волео јер је био велики боем, весељак и шаљивџија. Из овога би рекао да би се избором Бингулца само наставила агонија у којој је председник клуба нечија марионета.
127
Киза зна да сам му у четвратак у кафани рекао да очекујем да натрпамо стоку 2 или 3 : 0, а то сам му поновио и јуче кад сам га срео на полувремену. Зашто сам очекивао такав исход? Кад год су партизанен високо летели у нашима је знало да проради срце и инат и знали смо да их очукамо да тако главом тресну о под да им не буде добро неко време. На жалост дочекали смо и то да за Звезду заигра генерација која више не може ни из ината да им јебе матер. Тужно ми је да црнац из Сенегала најемотивније доживљава вечити дерби. У овој екипи има два или три играча који су свесни величине клуба док су остали ко крпе неке.

Не би да параноишем, али се бојим да се велико зло увукло у клуб у облику финансијера и пријатеља клуба и да се све смерно ради, па и довођење оваквих играча, крпа. Надам се да ћемо се и што пре решити ове в.д. управе јер је утицај који ови људи имају у српском фудбалу раван нули. Па да ли је допустиво да један локални лопов, Џомба, за Звездиног фудбалера говори ''дрипац у црвено-белом дресу'' или да Цецин лизач пице из времена док је наступао за Обилић Звездиног тренера назива ''Чеда чворак''? Да је ситуација нормална ти људи би са страхопоштовањем морали да причају како о Звезди, тако и о играчима и тренеру. Надам се да ће се наћи неко довољно утицајно име које ће са места председника повратити углед и реноме који је Звезда уживала у друштву. Ја, а вероватно и остали, прво помислим на Џају, а онда се сетим да је банда успела и његово велико име да укаља оном фарсом од хапшења пред камерама и још једним монтираним судским процесом.

Ми као група, поред свих недаћа које су нас задесиле, морамо да се боримо и за очување клуба од оних који су намерили да га униште. Нек' нам је сам Бог у помоћи!
128
Која је љига овај Толе Караџић, то је просто невероватно. Пред прошлогодишњи дерби је, као председник Партизана, говорио да је једино регуларно решење да се утакмица игра без публике. А сад, као председник савеза, говори да је штета да фудбалска светковина протекне без сведока. :o Урош између осталог робија и зато што је држава неспособна да оваквим људима стане на пут. Да су они иза решетака, проблем ''хулигана'' не би ни постојао.
129
Већ написах на под-форуму терен а поновићу и овде. Боли мурију и за ФИФУ и за УЕФУ и за Звезду и за Партизан. Они ће донети одлуку која одговара искључиво њима. А они не види већу шансу у земљи Србији за навијачки инцидент од вечитог дербија. Како им тренутно сваки вид насиља одговара, верујем да ће пустити да се игра дерби са публиком, а да ће својим деловањем максимално ''помоћи'' да се инциденти догоде, не би ли после имали пуно право да наставе хајку.
130
Терен / Одг: РК Црвена звезда, 08/09
September 30, 2008, 07:34:02 PM
Како је сада дефинитивно да ће се фудбал играти у недељу у 5, ваљало би исцимати управу РК-а да помере своју утакмицу за 8 или пола 9. Много је срећнија варијанта да прво буде фудбал па онда рукомет него обрнуто.
131
Quote from: Игор on September 29, 2008, 04:32:20 PM
Eдит: постоји могућност да полиција у петак ипак одлучи да се игра без публике, њихова је последња, нажалост

Лично верујем да се неће одлучити на овакав корак, пре свега зато што је дерби, увек је ужарена атмосфера а тако и могућност да се деси инцидент расте. Како сваки инцидент у овом тренутку њима иде у прилог очекујем да ће пустити да се игра са публиком.

132
Еуфорију коју сам осетио кад сам сазнао кога нам је жреб доделио у Купу је заменило прилично разочарање које је проузроковала чињеница да нисам успео да уђем на стадион и да сам мало тога навијачког осетио јуче у Нишу. Бар је то мало за неки мој навијачки укус. Елем, верујем да је мој воз, путнички у 7 и 20, био прво превозно средство које се тог јутра из Београда запутило ка Нишу. Туга је у томе што смо стајали скоро на свакој бандери и да смо последњи стигли на дестинацију. На улазу у воз прилично ригосрозан претрес уз конфисковање прилично добро камуфлираних алкохолних залиха :), те снимање камером директно у лице. У возу атмосфера полу опуштена, не као некад. Видело се да су сви опрезни и да је памет била на високом нивоу. Како смо окупирали само један вагон пандури су заузели први и последњи купе. У Ниш стижемо око 3 сата, тачно када је на Чаиру почињала утакмица. Тамо нас дочекује нишка полицијска јединица и спроводи нас до стадиона. Направљен је кортео у коме такође нисмо били превише гласни иако се спорадично певало. Долазимо пред стадион и тамо затичемо приличан број Делија, углавном Београђана који су дошли брзим возом или у сопственој организацији. Жандари нас опкољују и статус кво, или стајање на једној тачки, траје до краја полувремена. На лицима нишких пандура сам приметио да им није баш стало до немилих сцена иако се у тој ситуацији очекивало да ће провокације севати на све стране. На полувремену нам саопштавају да ће нас ипак пустити на трибину и ту ми се враћа нада која је полако почела да одлази низ Нишаву. :) Међутим врло брзо нас деле у две групе, од којих је другој речено да неће ући а нама из први да као хоћемо. Кад, не лези враже, пуштају део људи и онда нам саопштавају да у кавезу више нема места. Ту су нас ипак пустили да се одвојимо од њих и изблејимо у чаирском парку где смо могли јасно да чујемо довикивање са Мераклијама ''Правда за - Уроша'', као и поруку играчима ''играчи јел нас чујете? Хвала за Уроша!'' На трибини нисам био, тако да не бих причао оно што сам чуо и видео на другим форумима, тв-у.... Повратак аутобусом је обележило неколико млађих навијача који су неуморно од Ниша па негде до Бубањ потока певали ''Напред Звездо тебе волим ја...''

Само бих још један детаљ додао који ми је заиста унео прилично снаге и самопоуздања када је наша борба за Уроша, ухапшене другаре и правду уопште у питању. И поред страшне медијске кампање која се води против наше групе може се видети да је обичан народ ипак делом уз нас. Кад смо се одвојили од жандара и отишли у град на клопу, пиће свуда смо наилазили на позитивне коментаре. Одушевила ме девојка која ради на трафици поред аутобуске станице. Ја купујем пиво и она почиње причу као ''ја навијам за Звезду, шта нам се дешава па нам је клуб овако слаб?'' Креће дијалог и долазимо до тога да јој је велика жеља да за 10 дана дође на дерби и то на Север. Ја јој рекох да дође да ужива у атмосфери и у томе што ћемо опет да накантамо гробаре 3 : 0.  ;D Ето да знамо да нисмо сами и да треба да наставимо да активирамо обичан свет, па ће оваквих ситуација бити све више. Прави Звездаши се не плаше Делија!  :-[
133
Quote from: Игор on September 20, 2008, 10:18:27 PMСлобино говно, јер ти си слобино говно,

"Кад Звезда погодак да, упалићу бакљу ја, па макар лежао свих 10 година, у централном затвору, по новом закону, певаћу тада ја, Правда за Уроша!

Дачић је слобино говно

Тамо где сам ја стајао се певала најстарија верзија ''...певаћу тада ја бандо црвена'' која је уједно и поведена са шипке. Како неке песме умеју другачије да се певају на различитим деловима копа јер људи брзају и не саслушају до краја не искључујем могућност да се негде певало овако како ти кажеш.

Кизо, јел имаш снимак са ''хоп цуп''? Мис'им да би био непроцењив.
134
Трајковић је Београђанин, Жарковац, тако да у Београд није дошао него се вратио.  :) Нисам упућен у то колико је посвећен ноћном животу, али са сигурношћу могу рећи да је убедљиво највећи Звездаш међу садашњим играчима.
135
Е стварно си жива енциклопедија, свака ти дала!!! До пре коју годину сам и ја памтио све ово до најситнијег детаља, али је време, а могуће и пиво  :), почело да ми убације маглу у сећања, тако да сад треба неко да ми мало прочачка мождане вијуге.  :)
136
Терен / Одг: КК Црвена Звезда 08/09
September 16, 2008, 05:45:06 PM
Стефановићу, о'лади мало, пази да ти не прокува мотор. :) У овој поруци о кошарци си се налупао глупости за све паре. Иако је овај под-форум намењен причама о спорту, он не функционише онако како верујем да га ти замишљаш.
137
Микеланђело је исто питао пре неког времена па сам одговорио овако:

Quote from: Пијанац on August 12, 2007, 02:56:43 PM
Quote from: MikelandjeloСимке је после бранио за репрезентацију Словеније, био члан њихове репке на ЕП 2000. и СП 2002. Додуше, био је резерва.
НЕ!!! За репрезентацију Словеније је бранио Марко Симеуновић, који је такође био члан Звезде, али је био четврта опције иза Дике Стојановића, Милића Јовановића и Калуђерoвића. Ми све време говоримо о Милану Симеуновићу.
138
Нешто сам размишљао и сетио се да је управо овај гол Васиљевића запечатио Симкетову каријеру. До те утакмице је важио за доброг, поузданог голмана, али је после тог гола окарактерисан као кривац од стране јавности. Врло брзо је на гол враћен Милоје, а Симке на крају сезоне одлази из Звезде и губи му се сваки траг.
139
1. Ливерпул - Манчестер  1
2. Манчестер С.- Челзи  2
3. Дортмунд - Шалке  1
4. Хановер - Менхенгладбах  1
5. Рекреативо - Еспањол  X
6. Виљареал - Ла Коруња  1
7. Палермо  - Рома  2
8. Наполи - Фиорентина  X
9. Бордо - Марсеј  1
10. ПСЖ - Нант  2
140
У маневру је ту био и Ненад Масловар. Ја сам се као дете увек ложио на деветку, те ми је из те генерације био најдражи Дробњак. Ипак морам признати да је Ивић био прва виолина те генерације. Био је тотални лидер на терену, а и већа звезда од Рамба. Рамбо је играо боље у своје друге две сезоне са Ковачевићем, Крупниковићем и том екипом. Штета што је Жива сјебо ту Ивићеву генерацију поготово у другој сезони кад је гробље било знатно ослабљено. Верујем да смо са бољим тренером могли до титуле. А и од финала Купа '94 нас је делило свега два-три минута, кад нам је онај Васиљевић закуцао голчину шутем изван шеснаестерца.