Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - KizaLion

61
Скоро је пала застава, била је качена од стране гробара и на финалним текмама у баскету...

62
Пивница / Ja te volim Srbijo...
June 23, 2006, 11:29:33 PM
Pre nego sto budemo igrali kvalifikacije za EP, bice odigrano nekoliko prijateljskih utakmica. Ono sto me raduje, vise nas niko nece zvati "Plavi, plavi" kako to odvratno zvuci. Naravno, posto ce se promeniti boja dresova, imacemo normalnu himnu,zastavu, grb, i uz to posto grb fss nije nesto spec. dizajniran (ima zastavu srbije u okviru grba...), na dresu bice drzavni grb!!! Sad me bas zanima kako ce nam zvati reprezentaciju, svaka ima nesto prepoznatljivo... ja bi voleo "Beli orlovi"  ;pljuga
63
Мали огласи / Markirane naocare...
June 21, 2006, 09:30:11 AM
Trussardi, Burberry, Polo sport, mislim da ima i poneki Gucci... Ako nekog interesuje kontakt na private. Cene su dosta jeftinije nego u prodavnici, cena je u proseku oko 70 Eura.
64
Терен / Zreb u petak!
June 21, 2006, 09:03:46 AM
U petak ce biti poznato koji par ce Zvezda izvuci u 2. kolu kvalifikacija. Izvlacenje parova su samo za prva 2 kola. Tek kasnije ce biti poznato s kim ce Zvezda igrati u 3. kolu kvalifikacija. Iskreno prizeljkujem neke Balkance ili "Istocnjake".
65
НАВИЈАЧИ у Пионир!
66
И поред тога шта се десило на трећој текми у Железнику, ајде да напунимо онај Човићев голубарник, поготово сада када је неопходна још једна победа за улазак у финале са сточарима!

Сви у Железник!
68
Да се НЕ понови она ситуација кад је било око 300 људи на Војводини, не постоје људи који воле или не воле рукомет, него да НАВИЈАЈУ. Зато Делије у недељу сви у Шумице да помогнемо Звезди да  освоји важне бодове за ТИТУЛУ!
69
Идемо у Пионир!
70
Добра вест за гастосе:

Prva lou kost avio-kompanija u Srbiji
Do Nemačke za 19 evra od jeseni

Let avionom po najnižim cenama konačno će od septembra biti dostupan i građanima Srbije. Za samo 19 evra putnici će moći da kupe kartu od naše prestonice do Kelna, zahvaljujući nemačkoj lou kost kompaniji ,,Germanvings", koja uvodi let do Beograda.

Saobraćaj na liniji Keln - Beograd odvijaće se tri puta nedeljno, a karte za septembar mogu se rezervisati već od danas, saopšteno je iz Kelna.

Karte za sve destinacije na kojima lete avioni kompanije ,,Germanvings" mogu se, kako ističu na svom veb sajtu, rezervisati upravo preko sajta, telefonom ili u ovlašćenim turističkim agencijama.

Ova nemačka kompanija posluje od 2002. godine i u vlasništvu je ,,Eurovingsa", firme koja radi od 1997. godine.

Kao glavni konkurent ,,Rajan era", jedne od najpoznatijih lou kost avio-kompanija, ,,Germanvings" iz Kelna, Bona, Štutgarta, Berlina i Frankfurta organizuje jeftine letove do ukupno 53 evropska grada. Tokom leta, uobičajene su i ture ka destinacijama na koje ne lete druge lou kost kompanije.

Aerodrom u Bonu je baza ,,Germanvingsa" i odatle već neko vreme poleću avioni za zemlje u našem regionu, kako za Hrvatsku (Zagreb i Split) tako i za Mađarsku, Grčku, Češku pa i Tursku.

Flotu ove lou kost kompanije čini, kako saznajemo, 21 avion tipa ,,erbas A319-100" i tri ,,erbasa A320-200", koji su pogodni za letove po Evropi i u kojima se, kao što je i običaj u kompanijama sa niskim cenama avio-karata, ne služe hrana i piće.

U ,,Germanvingsu" ističu da poseduju sve sertifikate i dozvole koje potvrđuju bezbednost letenja u njihovim avionima, koji su prosečno stari oko šest godina.
71
Северна трибина / Рукомет...
May 13, 2006, 05:57:45 PM
Фудбалска сезона је прошла, остали су баскет и рукомет... Иако плејоф у баскету стартује крајем месеца ваљало би да се одради рукомет. Остало је још 4 кола до краја, нема плејофа него се игра за бодове. Војводина је прошлогодишњи првак државе и вероватно главни конкурент за титулу (поред већ побеђених мишева), с њима играмо мислим у след. четвртак у Шумицама.

Што се тиче гостовања остала су Бачка Паланка (могло би да се одради) и Беране, када се игра не знам.
72
Ovo je oglas za ortaka.

Dakle, dres je od Mudrinica, na ledjima slova i broj, na rukavu grb Lige... Dres je uhvacen posle tekme u Niksicu protiv Sutjeske.

Cena - 60 evropljana.
73
Утакмица се игра у спортском центру БАЊИЦА, са почетком у 18 часова, мишеви су домаћини, а окупљање Делија је у 16 часова код Ревије.
74
Поводом данашњег дана (4 године Кафеа), у недељу ће бити одржан турнир у малом фудбалу. Биће неколико екипа на турниру.
Пријављивање екипа је од данас.

Ко нема екипу а хоће да дође нека дође слободно, играће за Кафе или неку другу екипу. Што се тиче сатнице и места одржавања, контактирајте мене или неког од модератора на прајвет.
75
Мислим да текма почиње у 17 часова. Сви у воз, сви у ПГ...
76
Пивница / ?????? ??!
April 26, 2006, 08:44:00 PM
??? ??? ????????? ???? ???? ??????? ??... ??? ?? ?? ????? ????, ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?? ??????? ????? ???????. ???? ????? ???? ??????????.
77
Пивница / Сличице ПАНИНИ
April 19, 2006, 09:38:42 AM
Tema za slicice!
78
Forum on English/Russian / Spartak Moscow ?????
April 05, 2006, 03:38:12 PM
??????:







????????????:











? ??? ???? ????? ??: http://fanat1k.ru/e107_plugins/imagegallery/browse.php?81
79
Пивница / Србија у НАТО?
March 29, 2006, 01:26:56 PM
Обрисао сам линк ка оном сајту после сазнања да га једна педерска групација подржава.

Дали Србија уопште треба у НАТО?
80
Утакмица је одложена због смрти Слободана Милошевића, а не због снега како су преваранти из Заједнице прволигаша првобитно рекли.
81
Мали огласи / Kupujem ovaj sal
March 17, 2006, 05:03:30 PM
Bitno je da je ocuvan. Ako ko prodaje neka ponudi cenu.

82
Изашао је први број фанзина који издаје горенаведени сајт. Фанзин има око 20 страна, од чега су 4 стране посвећене Делијама. Текстови за фанзин су или скинути са енглеске странице Кафеа, или их је куцао Гишка.

Како то изгледа:
Дуплерица  :)



Стране о Делијама:

www.delije-caffe.net/razno/magazin/delije-corner.jpg
www.delije-caffe.net/razno/magazin/delije-caffe.jpg

Ultras.gr site was published a first number of fanzine. Fanzine has about 20 pages, in which 4 pages Delije have mentioned. Our texts are from english section of Delije Caffe, and Giska had written it also.
83
У новинама пише да се текма игра сутра у 16.30 часова на Бањици. Мишеви су домаћини.
84
Пивница / E-mule
March 08, 2006, 03:35:20 PM
Jel ima neko sa foruma da dosta koristi ovaj program, da ima dobru konekciju i High ID? Ja i pored ADSL 256 kbps imam Low ID, pa neke filmove nemogu da dovucem... Trebaju mi filmovi sa emule (imam linkove), koje nema na torrentima.
85
Пивница / delije-caffe.net/wap
March 07, 2006, 09:22:30 PM
Ево ради и преко телефона и ВАП верзија Делије Кафеа. За сада се налази тачно 13 позадина за телефон. На ВАП верзији биће само слике. Вести се неће пратити на телефону.

Што се сличица тиче, могу да их убацим још... Има ли каквих жеља  или предлога?
86
Хвала ти Боже за  гостовање  после 2 и по месеца паузе. Сви у Двор!
87
Терен / Hokej: U finalu Partizan i Zvezda
March 01, 2006, 10:30:12 PM
Hokejaši Crvene zvezde igraće u super plejofu prvenstva države sa beogradskim Partizanom Marbo.

'Crveno-beli' su u majstorici pobedili novosadsku Vojvodinu sa 6:0, a utakmica je imala dve različite polovine. Do 30. minuta bilo je 0:0, tada su se u dvorani pojavili brojni navijači Crvene zvezde (koji nisu ušli na košarkašku utakmicu).

Golovima Rusa, Jemeca (2), Gregeljija i N. Banovića domaći tim došao je do ubedljive pobede i prilike da se još jednom sretne sa gradskim rivalom, Partizanom.

U ligaškom delu sezone 'crno-beli' su bili znatno uspešniji. Partizan je do finala došao posle 2:0 u seriji sa ekipom Novog Sada.


"Dobro je za beogradski hokej što igramo sa 'večitim rivalom'. Ako se dobro sećam, ovo je prvo finale u kom igraju beogradski klubovi," kaže trener Partizana Nikola Bera.

I u Crvenoj zvezdi su zadovoljni što će se sve finalne utakmice igrati u ledenoj hali 'Pionir'.

"Očekuje nas veliko finale beogradskih klubova, biće to prava završnica šampionata," kaže najbolji igrač 'majstorice' Crvena zvezda - Vojvodina, Miša Jemac.

Prvi finalni meč Partizan Marbo - Crvena zvezda igra se u petak, 3. marta, u 17 časova, druga utakmica planirana je za utorak, 7. mart.

Ako posle dva finalna meča rezultat u seriji bude 1:1 igraće se i treća utakmica, u petak 10. marta.
88
Пивница / Генерал Младић
February 21, 2006, 08:18:02 PM
Шта кењају ови са Геј 92 да је ухапшен Генерал?  :bes

Серем се на њихову пропаганду...
89
Северна трибина / Плагијатори!
February 17, 2006, 12:23:54 AM
Срећа да ми је неко јавио, јер да није не бих ни знао. Дакле, на дербију Хајдук - Динамо, група БББ Кутина копирала је грб Делије Кафеа. Наравно све је исто, само су качкет и шал плави.

http://www.badblueboys.hr/slike/albums/userpics/10001/0506_Hajduk-Dinamo_0-1_0010.jpg
90
Лекари упозоравају да на свако рођење долазе три абортуса, а бабице страхују да ће постати технолошки вишак

,,Госпођице, размишљајте о томе на време. Лепше је бити нечија баба, него само баба!", саветовао је Душко Радовић своје суграђанке једног прохладног јесењег јутра давне 1980. године. Те године, у породилиштима широм Србије свет је угледало 90.467 беба, а 2004. године године само је 78.186 мајки доживело незабораван први ,,блиски сусрет" с новорођенчетом.

Лекари упозоравају да се на свако рођење раде три абортуса, а бабице страхују да ће постати технолошки вишак, јер на једну маму у нашој земљи долази – 1,5 деце. Преведено са језика статистике, то значи да у Србији има све више јединчади.

Беба статистика

Потврда о вишем степену маминог академског образовања обрнуто је сразмерна броју дечјих кревета у стану. Јер, интелектуалке и жене од каријере чешће прекидају трудноћу и ређе се одлучују да имају више од једног детета. Свака десета жена се уопште не одазива на име ,,мама".

Беби-статистика је, нажалост, неумољива. Демографски закони говоре да је за просту репродукцију нације потребно 2,14 деце по породици, а у нашој земљи на једну маму долази 1,5 деце. Гордана Бјелобрк, начелник одељења за виталну статистику у Републичком заводу за статистику, објашњава да се овај број добија када се билансира репродуктивни статус укупног броја жена старијих од 15 година. Ако бисмо анализирали колико деце наше жене у просеку роде, одговор би био – двоје. Она такође додаје да ови подаци не представљају изненађење, ако се има на уму да прва беба у српску породицу стиже када мама напуни 25 година и девет месеци, друго дете у просеку рађа у 28. а треће у 30. години.

Демографи упозоравају да је 2004. године у Србији рођено чак 7.000 мање беба у односу на 1994. годину, а да је убедљиво најмање новорођенчади заплакало 1999. године. Охрабрује податак да се од 2001. године све више жена одазива на име ,,мама", али роде и даље машу белим заставама!

Звона не звоне на узбуну само у нашој земљи. Уједињена европска статистичка служба Евростат упозорава да свака трећа Немица одустаје од материнства, што за последицу има да осам од 20 милиона брачних парова не оставља наследнике. Наводећи разлоге који су их мотивисали да одустану од рађања, младе Немице су истицале исцрпљујуће радно време, конзервативни однос послодавца према материнским обавезама, али и чињеницу да се школски дан завршава у један по подне и да оне немају коме да оставе малишане док се не врате кући.

Одговор на питање ко брине о рађању деце у Немачкој гласи – странци. Наиме, они у овој земљи виде идеалне услове за подизање потомства о чему илустративно сведочи податак да њихова стопа рађања далеко надмашује ,,учинак" домаћина. Немачка влада и даље енергично одбија идеју да постане ,,усељеничка земља" и да спроводи демографску ,,селекцију" коју праве САД, Канада, Аустралија или Нови Зеланд, које држављанство нуде ,,циљним групама" односно младом, школованом и перспективном кадру из земаља ,,трећег света". Можда се баш због тога Немцима ,,заломе" нежељене врсте дошљака – азиланти, избеглице, али и њихова сиромашна браћа из бивше Источне Немачке, који немају факултетске дипломе. Њихово потомство такође није велики дар за Немце, јер искуство говори да ови малишани тешко ,,прескачу праг" друштвеног статуса родитеља.

Тамнопути ,,беби бум"

Иако званични подаци говоре да у Француској влада ,,бела куга", већ деценијама је на снази ,,тамнопути" беби бум, а под мостовима Сене и Лоаре све је више заљубљених младих парова који смишљају интернационална имена за своје наследнике, покушавајући да измире традицију Лујева са родословом Курана.

Апсурдно је, наравно, тврдити да се бело становништво смањује зато што је тамнопуто у експанзији, јер подаци говоре да се управо у најразвијенијим земљама света које су релативно ,,очишћене" од боја других нација рађа све мање беба. Примера ради, у индустријско-технолошкој престоници човечанства – далеком Јапану – долази 9,9 беба на 1.000 становника, док се на исти број људи у егзотичној Индонезији рађа 28,9 новорођенчади.

Ако бисмо завртели демографски глобус, видели бисмо да се најмање деце у Европи рађа у медитеранским земљама. Гркиња у просеку рађа 1,29 деце, Италијанка и Шпањолка проширују породицу за 1,32 деце, а Немица се одлучује да роди 1,37 малишана. Холанђанке, Британке и Швеђанке рађају око 1.74 деце, а беби-статистика се поправља тек на северу Европе. Ако је веровати демографским показатељима, Иркиње су највише мотивисане да буду маме, јер у овој острвској земљи на једну жену долази 1,99 деце, а следе Норвежанке и Швеђанке.


Катарина Ђорђевић