Kažnjeni večiti rivali
Zvezda - Partizan bez publike
Crvena zvezda i Partizan su deset dana posle 124. večitog derbija dobili kazne zbog sukoba njihovih navijača na istočnoj tribini ,,Marakane". Dragče Dimitrijević, zamenik disciplinskog sudije, juče je kaznio crveno-bele zbog loše organizacije jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama svog stadiona, dok će crno-beli morati u kasu zajednice da uplati 200.000 dinara.

- Crvena zvezda u sredu dočekuje Smederevo, ali pošto se kazna uručuje 48 časova po odluci, pravilo će se verovatno primeniti na naredno domaćinstvo, a to je duel polufinala Kupa Srbije i Crne Gore, 11. maja, protiv Partizana - rekao je Miodrag Janković

Quote from: "North_RS"ali pošto se kazna uručuje 48 časova po odluci, pravilo će se verovatno primeniti na naredno domaćinstvo

Прорачунато, нема шта!
А ко ће (и када) казне уручити жандармима (за Милана), полицији (за Драгана) и потплаћеним фудбалским судијама (због којих су стадиони и без кажњавања публике, празни)?!?

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Koj bedak!

znaci za derbi ce da blejimo kuci uz radio :(


Не може да се примењује на полуфинале Купа зато што је формални домаћин ФС СЦГ, а не ФК Ц.Звезда, дакле играће се уз присуство публике.

evo sa sajta fk crvene zvezde

SMEDEREVO PRED PRAZNIM TRIBINAMA


Disciplinski organi Prve lige kaznili su Crvenu zvezdu zbog incidenata tokom 124. večitog derbija.


Naš klub je kažnjen jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama i kaznu će odraditi na utakmici 26. prvenstvenog kola protiv Smedereva.

Crvena zvezda je kaznu primila u toku jučerašnjeg dana i doneta je odluka da se žalba na ovu odluku ne ulaže.

Ne,ne moze to tako.
Deo prihoda od derbija ide drz.budzet-od karata pa i kazni...tako da za derbi ce biti publike i novih kazni.
Jebes mi sve ako ne ponesem MALj na derbi...kad pocnu da pucaju kacige... :boks

03/05/2005 | Izvor: B92, DSL Sport
Blage kazne za "večite"

Reuters


Disciplinski sudija Prve fudbalske lige Srbije i Crne Gore Dragče Dimitrijević kaznio je Crvenu zvezdu jednim mečom igranja bez publike, a Partizan sa 200.000 dinara zbog nereda navijača dva kluba na prvenstvenoj utakmici pre desetak dana.

Zvezda je kažnjena zbog propusta u organizaciji, a Partizan zbog toga što su njegovi navijači lomili stolice na stadionu Zvezde. U Crvenoj zvezdi su već odlučili da meč 26. kola prvenstva u sredu protiv Smedereva igraju bez publike. To je bila očekivana odluka, jer prvi naredni meč kao domaćin Zvezda igra u polufinalu Kupa SCG 11. maja upravo protiv Partizana.

Na 124. derbiju, 23. aprila, navijači Partizana započeli su nerede, kojim su se uskoro priključili i Zvezdini navijači. Sukobi i nerede su se nastavili i izvan stadiona, a njihov epilog je 30-ak povređenih i stotinak privedenih.

Dnevni list Sport uz informaciju o kaznama za "večite rivale", izražava čuđenje blagim sankcijama. List podseća da su za mnogo manje prestupe pojedini drugoligaški klubovi daleko oštrije kažnjeni (Novi Pazar je na svom terenu bez publike igrao četiri utakmice).

Утакмица против Смедерева сутра се игра без присуства публике, тако да ће Звезда на тој текми да одради казну.