Evo B92:

Kako B92 nezvanično saznaje, novi trener Crvene zvezde je Valter Zenga, proslavljeni golman Intera i italijanske reprezentacije i u prošloj sezoni trener rumunske Steaue, sa kojom je ušao u ligu Kupa UEFA. Zbog sukoba sa predsednikom kluba napustio je klub nekoliko kola pre kraja.

Iako je predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković u sredu izjavio da je potraga za novim šefom stručnog štaba završena i da Ratko Dostanić na toj poziciji ostaje i sledeće sezone, demanti ove informacije došao je nekoliko sati kasnije...

Iz nezvaničnih izvora saznaje se da je ugovor sa Zengom potpisan na dve godine. Finansijski detalji još nisu poznati.

PS:Ovu informaciju objavio je i RTS1
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

taman sam dosao da postavim ovu temu, kad ono ...

pa ovdje izgleda jebe lud zbunjenog, Piksi je JUCE  :zbunjen  rekao da je Dostanic trener za sljedecu godinu!

O Zengi kao treneru komentara nemam(neznam da li iko ima, bio je u Steaui samo godinu dana), promjena jeste dobra ma kakva bila, pokazace se do sledece godine da li je bila prava.

al ovo je bas ono, s neba pa u rebra...
Piksi nam je pun iznenadjenja  ;pljuga

Evo nesto o nasem novom treneru (ako je ta informacija zaista tacna). Ipak u odnosu na neke, iza sebe ima titulu sa steauom i eliminaciju Valensije i ulazak u ligu UEFA.
Mozda ovo i nije toliko lose rjesenje.

poz
Dacha

Lična karta" Valtera Zenge

Valter Zenga rođen je 28. aprila 1960. godine u Milanu. Fudbalsku karijeru započeo je sa 17 godina u Interu, ali je naredne tri sezone proveo braneći u nižerazrednim timovima Salernitani (Serija C1), Savoni (C2) i San Benetezeom (C1) sa kojim je uspeo da se plasira u viši rang takmičenja 1982.

Iste godine Zenga se vraća u Inter gde je proveo narednih 12 sezona. Bio je nezamenljiv na golu i jedan od ključnih šrafova u Interovoj mašineriji koja je osvojila poslednju titulu u istoriji kluba 1989. godine (igrao je u generaciji sa nekadašnjim trenerom Partizana Lotarom Mateusom), kao i poslednji evropski trofej Kup UEFA 1994. godine.

Usledio je novi odlazak sa San Sira. Naredne dve sezone Zenga je proveo na golu Sampdorije, a karijeru u italijanskom fudbalu okončao je u drugoligašu Padovi 1997. Ukupno je branio na 360 utakmica u Seriji A, 160 u nacionalnom kupu i evro kupovima.


Valter Zenga branio je i van Italije. Bio je jedan od prvih velikana evropskog fudbala koji je nastupao u američkoj MLS ligi. Braneći za Nju Ingland Revolušn Zenga ostvario je najbolji rezultat u istoriji kluba osvajanjem drugog mesta.

Prvi put Valter Zenga prestao je aktivno da se bavi fudbalom 15. januara 1998. godine.

Odluku je obrazložio željom da više vremena provede sa porodicom i posveti se glumačkoj karijeri. Uloga u mini seriji Panarea, gde mu je partnerka bila njegova devojka Oara Borseli, bio je za sada Zengin glumački maksimum.


Povratak fudbalu usledio je 28. oktobra 1998. godine. Valter Zenga imenovan je za igrača-menadžera Nju Ingland Revolušna. Nešto manje od godine kasnije Zenga napušta klub i vraća se u Evropu.

Za reprezentaciju Italije branio je 58 puta, a na 38 mečeva nije primio gol. Na Svetskom prvenstvu 1986. godine kada je Italija postala prvak sveta bio je rezerva Dinu Zofu, a četiri godine na kasnije na Mundijalu u Italiji bio je prvi golman azura.

Poslednju utakmicu za nacionalni tim odigrao je na stadionu Foxboro protiv Repulike Irske 4. juna 1992. godine.


Trenersku karijeru u Evropi započeo je u Rumuniji. Posle Nacionala iz Bukurešta postao je trener Steaue. Uspeo je sa bivšim prvakom Evrope da se plasira u Ligu kupa UEFA eliminisavši Valensiju.

Iako je otišao iz kluba dva kola pre kraja nacionalnog prvenstva zbog sukoba sa predsednikom, Valter Zenga imao je klučnu ulogu u osvajanju titule prvaka Rumunije.

Osim glume, zaljubljenik je u automobile. Nadimak mu je ,,Spajdermen".
rnova kruna na Njegovoj glavi govori o vjecnoj slavi.
Isus je zivot ostalo su sitnice.
Grobari, propao vam je posao. Vaskrsnuo je.

:sampion
Treća sreća SPIDERMAN

Majvaznije je da se nesto mijenja, pokusava.
Od prosle sezone gore ne moze, a ja se nadam da ce Zenga biti zacetnik jednog tima koji ce postici zapazene rezultate u buducnosti...
color=red]Siamo nati per amarti e viviamo per seguirti! RSPG[/color][/i]


Evo ko ce biti i njegovi pomocnici. Ako neko zna ko je ovaj talijan, neka napise koju.

poz
Dacha

Njegovi pomoćnici biće Masimo Pedrasini i Boro Cvetković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.
rnova kruna na Njegovoj glavi govori o vjecnoj slavi.
Isus je zivot ostalo su sitnice.
Grobari, propao vam je posao. Vaskrsnuo je.

Ja sam dosao u sajt da vidim da li ima novosti, a tek tako na forumu...i vidim ima puno vecih novosti!!
Zenga je u Nacionalu i Steaui dobro trenirao,
samo on je play-boy...to mi se nimalo svidja...cuvajte zene kod kuce

21/07/2005 | Vujičin, Igor
Zenga za B92: "Zvezda je veliki izazov"

Nekadašnji golman Intera i italijanske reprezentacije posle uspešne epizode u rumunskoj Steaui, dolazi u Beograd kao čovek koji pored imidža, klubu treba da donese i rezultate: što duži boravak u Evropi i povratak titule na »Marakanu«. Sticajem okolnosti krenuo je istim putem kao i njegov nekadašnji saigrač iz Intera Lotar Mateus koji je sa ekipom Partizana takodje kao prvi stranac na klupi crno-blih došao do Lige šampiona. I pored priprema za polazak u Austriju gde gao očekuju igrači, Zenga je prihvatio razgovor za B92


Na pitanje šta je glavni razlog da se odluči da prihvati ponudu predsednika crveno-blih Dragana Stojkovića, Valter Zenga  je istakao samo jedno – promenu:

«Jednostavno, nema tu mnogo tajne. Želeo sam novi izazov i promenu sredine«.

Nekada prvak Evrope, Crvena zvezda nema rezultat u medjunarodnom takmičenju više godina. Iako je svestan veličine kluba u koji dolazi, Italijan ističe da gleda samo u budućnost i da igrače očekuje veliki rad:

"Nije dobro da uporedjujemo šta je bilo u prošlosti i šta je danas. Svake godine je drugačije. Jedino što mogu u ovom trenutku da  obećam je da ćemo raditi jako, vredno i da ćemo dati sve od sebe na terenu protiv svakog protivnika i za naše navijače".


Valter Zenga upoznaće igrače u petak u austrijskoj banji Bad Tacmandorf. Ekipu preuzima samo 14 dana pre početka nove sezone (u medjuvremenu se pojavila i izuzetno atraktivna, ali i teška utakmica sa Juventusom u Torontu). Ipak, Zenga se ne plaši kratkog vremenskog perioda za upoznavanje igrača,uigravanje ekipe po svom ukusu, kao i činjenice da je ekipu pripremao neko drugi:

"To su normalne stvari u fudbalu. Neko počinje ranije, neko kasnije. Sve će biti u redu, prvo moram da se upoznam sa igračima, a onda nas čeka veliki rad"

Da li planirate da dovedete neke igrače iz Italije ili Rumunije, one koji su po vašem ukusu?

"Što se tiče igrača, to pitanje nije na mestu. Imam veliko poštovanje za momke koji sada igraju u Zvezdi. Prvo želim da ih vidim, da sa njima porazgovaram i odradim nekoliko treninga. Tek onda ću odlučiti, ali ću prvo razgovarati sa njima, nisakim drugim izvan svlačionice. Moramo da radimo zajedno, dobro se upoznamo, a onda nas očekuju glavni zadaci. Želimo da doguramo što dalje u kupu UEFA i da osvojimo titulu prvaka države. Zazo ne želim da govorim o nekim stvarima koje su samo za igrače i svlačionicu" rekao je Zenga u ekskluzivnom intervjuu za B92.

Novi trener Crvene zvezde putuje u petak u Austriju kada počinje novo poglavlje u istoriji crveno-belih. Da li će ono biti i uspešno pokazaće vreme...

Nasi su pukli u Austriji od neki indijanaca 3:0!!!!!!!!!!!!! :evil:  :evil:  :evil:
U pitanju je neki rumunski klub,inace ovo je prva utakmica sa Zengom na celu.Evo vesti:
Debakl Zvezde na Zenginom debiju
23.07.05. 20:15

Rumunski prvoligaš Farul iz Konstance deklasirao je u prijateljskom meču Crvenu Zvezdu koju je po prvi put kao šef stručnog štaba predvodio Valter Zenga.

Ako je neko pretplatnik na Sportskoj centrali neka izbaci celu vest.
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

Nije mi krivo zbog poraza, ali plasim se da ce neki igraci (mozda) imati neki svoj klan protiv Zenge (citaj Pantelic and co.).
Nadam se da ce me demantovati, u suprotnom treba ga izbaciti pod hitno.

poz
Dacha
rnova kruna na Njegovoj glavi govori o vjecnoj slavi.
Isus je zivot ostalo su sitnice.
Grobari, propao vam je posao. Vaskrsnuo je.

Ако се по јутру дан познаје,онда ће следеће сезоне за бити ништа друго до мркли мрак.
Шалим се мало,али очигледно је да нам треба свеже крв(нови играчи) и то квалитетни иначе смо обрали бостан.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Mozda je Zenga odmah krenuo sa nekom svojom taktikom, postavkom ili sta vec pa se ovi nasi malo pogubili... Novi trener, pripreme, ma ne treba nista da nas cudi.

Ma opusteno,prosle sezone smo razbijali sve u prijateljskim tekmama pa smo ga svugde popusili,mozda je ovako i bolje,samo me plasi koliki je Zenga autoritet da zavede red u ekipi,bas mi lici na nekog pozera...videcemo,naravno nadam se najboljem uvek.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Danas protiv Levantea igramo u 18h,vise me zanima ta tekma.Citam na B92 da je Zenga presedeo 1. poluvreme na tribinama :zbunjen  a da je tek u nastavku seo na klupu...

Btw nigde nema Bobana Stojanovica,a svugde pise "igrali su svi osim Bisevca koji je povredjen"...Nesto mi tu smrdi

24/07/2005 | Izvor: B92
Zvezda - Levante 3:2, sledi Inter B

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu na preipremeama u Austriji. "Crveno-beli" su u drugom meču pod vođstvom Valtera Zenge pobedili španskog drugoligaša Levante rezultatom 3:2 (3:0).

Zvezda je u prvom poluvremenu nedeljnog meča igrala odlično i stekal tri gola prednosti, a strelci su bili Boban Stojanović, Boško Janković i Radovan Krivokapić.

U nastavku je ekipa iz Valensije, koja je pre malo više od mesec dana na spektakularan način ispala iz Primere, uspela da se prilagodi meču i smanji.

Posle nekoliko kontroverznih informacija, koje su se pojavile prethodnih dana u vezi sa Zvezdinim pripremnim mečevima sa italijanskim velikanima Juventusom i Interom, izgleda da će situacija konačno biti razrešena.

Zvezda će u sredu na put u severnu Italiju, gde je očekuje meč sa kombinovanim timom milanskog Intera. Inter je tokom vikenda otkazao, a zatim (posle ogromnih pritisaka britanske i italijanske vlade) ponovo zakazao turneju po Engleskoj, na kojoj će igrati četiri meča – sa prvoligašem Portsmutom i drugoligašima Lester Sitijem, Norič Sitijem i Kristal Palasom.

Međutim, na put u Englesku otputovalo je samo nekoliko članova prvog tima, među kojima su i igrači iz SCG Dejan Stanković i Siniša Mihajlović. Sa Mančinijem su na sedmodnevnu turneju krenuli golmani Žulio Sezar, Bindi i Čičeri i 19 igrača - Favali, Materaci, Mihajlović, Ze Marija , Vome, Arijeta, Bonuči, Đani, Fautario, Stanković, Karagunis, Pisaro, Solari, Belaid, Ma Bumsong, Semenzato, Hutos, Momente i Martins.

Svi ostali članovi kluba ostaju u Italiji i biće potencijalni rivali "crveno-belih" u sredu.

Djole pa ti sam sebe porices. Kazes nigde nema stojanovica a odmah ispod toga prenosis vijest u kojoj pise da je mali stojke dao gol. Nego opet imamo 5 ljudi u napadu. Od toga su dva nova sto znaci da bi opravdali njihovo potpisivanje morace i da udju nekada. Ne vidim nesto da ce se Stojanovic naigrati a to je steta. Ili ce mozda pod Zengom kapiten na klupu dok ne zaboravi na onaj svoj "desni spoljni" (jebo ga on po sred p...a)
 know why the birds sing

Quote from: "padobranac"Djole pa ti sam sebe porices. Kazes nigde nema stojanovica a odmah ispod toga prenosis vijest u kojoj pise da je mali stojke dao gol.

Brate citao sam izvestaj tekme protiv Farula(Konstanca) i pise da su svi igrali,medjutim u sastavu i u izmenama nije pisalo ime Bobana Srojanovica...zato sam rekao da ga nigde nema namigivanje
Dobro je da je tu i da trese mreze!

Pre negde godinu i po sam gledao onu sportsku emisiju na BK-glavni pokrovitelj je western union money transfer(mislim da se tako i zove emisija??) i jedno 15 min bilo je posveceno Steaui i Zengi,bas je tad valjda potpisao za njh-ta emisija mi je ostala u pamcenji a i Zenga je ostavio dobar utisak,samo nije bio tako isfensiran...kad ono tup on u Zvezdi!

Optimista sam u vezi njega,imao je i dovoljno vremena da se skoluje a i uvezba u trenerski posao,sad bi mu bilo vreme za neke prave uspehe,ako ne sad-nikad!

Verujem da sa Zengom počinje nova era Zvezde, ovo bi trebao da bude pozitivan šok za ove momke. Uz pojačanja koja polako stižu, a najbolji su ostali (Žiga, Panta, Basta, Duda, Boško...), Zvezda izgleda sve ozbiljnije i polako vraća renome velikog kluba.
Nikad bolji prelazni rok! :sampion