Све иде по реду - дизајн и садржај, али не знам када ћемо изаћи у јавност јер треба да се разговара са ФК-ом око чланарине за сајт и тако тих ствари. Једноставно, морамо сачекати да видимо како ће се то разрешити и да ли ће се уопште разрешити. "рок" и "датум" када су ти разговори у питању је поприлично растегљив појам - јуримо их (односно, они који треба да их јуре) већ недељама.
Глупо ми је да сад наводим неки датум када ствари не зависе од нас - ми ћемо наш део завршити, али то није довољно.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "kiki"Све иде по реду - дизајн и садржај, али не знам када ћемо изаћи у јавност јер треба да се разговара са ФК-ом око чланарине за сајт и тако тих ствари. Једноставно, морамо сачекати да видимо како ће се то разрешити и да ли ће се уопште разрешити. "рок" и "датум" када су ти разговори у питању је поприлично растегљив појам - јуримо их (односно, они који треба да их јуре) већ недељама.
Глупо ми је да сад наводим неки датум када ствари не зависе од нас - ми ћемо наш део завршити, али то није довољно.

Колико се напредовало на овом пољу?

Уф, извини - нисам видела да си поставио питање :) .
Претпостављам да питаш да ли смо узнапредовали у разговорима са клубом - нисмо :D . У ствари, да будем потпуно прецизна - нит' роморе, нит' говоре. Али буквално. Сви покушаји из маркетинга да се ступи у контакт су игнорисани.
Ми смо наставили као да се ништа не дешава. Дизајн је спремљен, направљен, преведен је на CSS и сада се Драганче бави стварањем неких објеката, програмирањем, чишћењем и тако тим стварима. Статистички подаци (нећемо их откривати :finger ) су припремљени (очи су ми испале), али ће Драганче покушати да их убаци аутоматски како би ми олакшао посао.
На жалост, због чињенице да не можемо формирати чланство (и наплаћивати чланарину :D ) тешко да ћемо моћи понудити нешто више од промене дизајна и убацивања статистичких података (ок, биће ту и још неких новости). Ми ћемо покушати све како бисмо понудили што више садржаја, али понекад се једноставно не може више. Постоје неке идеје, али заиста вас не бих безвезе палила када је питање да ли ћемо моћи избунарити неке ствари.
@Archer
Још једном ти се извињавам што ти тек сада одговарам.
..baklje gore, pesma cigana...

Evo proslo je mesec dana pa da ponovo pitamo... ima li nesto novo?  :D

А ми смо увек ради да одговоримо ;pljuga .
Дакле, све је завршено (додуше, неки подаци ће  се накнадно убацивати јер није могло аутоматски), послато је провајдеру... и нешто се не слаже са нечим. Нисам баш упућена у техничке детаље, али Драганче рече да неке ствари не могу да се предвиде унапред и да тек када се стави на сервер (или тако нешто :D ) може да се види како то ради. Е па, наш сајт нешто штуца и Драганче користи сваки слободан тренутак да ради на исправкама. Ми смо желели да сајт проради 14.1. у 00:00:01 :) , али ето....
Ви ћете приметити другачији дизајн (одмах да напоменем да мени какав ће бити неће такав и остати :D - узели смо бесплатан јер немамо 200+ евра за неки нормалан, а Драганче је обећао да ће сам направити мени само када се читава ова фрка заврши), неке нове ствари, али је доста тога урађено и испод хаубе што се не види.
..baklje gore, pesma cigana...

Мени је то све много чудно што ти Кики причаш.

Какав мени и каквих 200+ еур? Јел можеш на прајвет да ми пошаљеш линкове сајтове које је радио "Драганче" самостално...

Комплетно дизајниране и урађене сајтове са менијем можеш наћи на интернету бесплатно а постоје одличне презентације са невероватним менијем у износу од 60-100 долара.

Драганче је програмер, не дизајнер. Дизајн су радили други људи, а немам дозволу од њих да стављам било шта вама на увид :finger .
Мени који смо ми узели је бесплатан и испао је мало другачији од онога како смо мислили да ће испасти - бледуњав је мало. Елем, тај мени неће бити проблем, промениће се, бар је мени тако речено. Ово сам рекла унапред да нам не бисте због тога скакали по глави :D.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "kiki"Драганче је програмер, не дизајнер. Дизајн су радили други људи, а немам дозволу од њих да стављам било шта вама на увид :finger .
Мени који смо ми узели је бесплатан и испао је мало другачији од онога како смо мислили да ће испасти - бледуњав је мало. Елем, тај мени неће бити проблем, промениће се, бар је мени тако речено. Ово сам рекла унапред да нам не бисте због тога скакали по глави :D.
Mozda je prehladnjen?   :laugh
Pa zar ne moze niko iz ovog kluba da 'posudi' ne 200 nego 2000 evra ako treba da se odradi sajt kako dolikuje klubu ovakve reputacije (koja iz dana u dan nestaje). Mislim da ko god potcenjuje i zanemaruje znacaj interneta da je zaostao u modernim tokovima.

Ти причаш о 2000 евра, а ФК боли курац, они дају НУЛА евра. Шта ти није јасно?

Quote from: "KizaLion"Ти причаш о 2000 евра, а ФК боли курац, они дају НУЛА евра. Шта ти није јасно?
Pa to mi nije jasno, kako moze da ih boli qrac za stvar kao sto je zvanicni sajt. Evo ja sam danas u dosadi obisao milion sajtova fudbalskih klubova, i kad naidjem na lose odradjen sajt odmah mi taj klub padne u ocima. Koliko ljudi sirom sveta radi to isto... A nas klub ne moze da da par stotina evra. Majke mi dao bih ja da sam u situaciji.  :bes

Клуб не само што није дао ни евро за сајт (ми све радимо за џ, Драганче се сам испрсио за неке ствари, ми смо били спремни да дајемо паре за сервер који би се користио за преносе али су из маркетинга одбили јер по њима то није у реду), већ нам не дозвољавају ни увођење чланарине којом би се сајт финансирао.
Извештаје из Браге ради портпарол клуба, Милан Бошковић, који шаље извештаје свим новинама (ако нисте приметили све фотке које се појављују су исте као и оне на сајту). Једини ексклузивитет који сајт има је да објави први, нешто мало пре СЦ. Често се дешавало да смо морали да се цимамо са Микијем Ћоровићем око кабине из које су се радили преноси, а када су у питању "велике утакмице". Да не спомињем да су ликови из Италије интернет пренос утакмице Звезда-Рома радили из боље кабине него што смо ми. Мислим да је то довољно да прикаже какав је однос клуба према сајту. Ми одавно не рачунамо на њихову помоћ и то умногоме успорава и ограничава наш рад.
Али и даље ћемо се борити и покушати што више да пружимо упркос објективним потешкоћама са којима се сусрећемо.
..baklje gore, pesma cigana...


Quote from: "kiki"... већ нам не дозвољавају ни увођење чланарине којом би се сајт финансирао...

:o  :bes  :(

Па чиме то објашњавају ??? Где ти људи живе, не могу да верујем да им није јасно шта значи добар web сајт за клуб који је био шампион Европе и света ???
Срце на терен ...

Da li bi bilo izvodljivo da se napravi neka peticija  :D , ili nesto slicno, tipa kolektivno zasipanje FK-a mailovima za zahtevima da se malo pobrinu oko sajta ili tako nesto, da retardi uvide da to ne postoji 'zato sto svi imaju pa hajde i mi da imamo' ?

Колико сам схватила, нема тамо превише људи који знају да користе мејл, тако да...
Највећи проблем је што се они никада нису конкретно изјаснили (осим што је речено да не може чланарина, а за шта нису дали објашњење - моје мишљење је да се плаше како би то био проблем приликом приватизације, а не схватају да је у питању право приступа појединим деловима сајта и да нема никакве везе са чланством у клубу). На сва питања и предлоге, чак и писмене, остајали су дословно неми.
Видећемо како ће се ситуација развијати након уходавања новог генералног секретара, мада, искрено речено, ми на помоћ клуба и не рачунамо.
..baklje gore, pesma cigana...

Kики шта ви заправо уопште можете без подршке и дозволе ФК-а?Мислим колика су ваша овлашћења и слобода?

Quote from: "Djole"Kики шта ви заправо уопште можете без подршке и дозволе ФК-а?Мислим колика су ваша овлашћења и слобода?
Ja bih se nadovezao sa pitanjem znate li konkretno kada se ocekuje pustanje u rad novog sajta. I poseduje li FK mail na koji mogu da im pisem i ''naruzim'' ( :D ) ih zbog sajta?

Немају они свој мејл (бар га ја не знам). Званичан мејл ФК-а је онај који стиже у маркетинг, а нема потребе њима писати - знају они све.
Нама би значило када би клуб водио на припреме и утакмице нашег коментатора. Ја не знам да ли је ико од вас слушао његово коментарисање (ја нисам, увек сам била на стадиону), али Драганче и један наш друг из Холандије су били одушевљени начином на који он то ради. Такође, дечко који ради у маркетингу се навукао на његове преносе па је радије остајао тамо да слуша, него да гледа уживо :D . То је трајало једну полусезону (као пробни период и да људи виде шта им се нуди за чланарину). Пошто чланарина није дозвољена, одустало се од преноса јер се није могао плаћати закуп сервера.
У суштини, имамо слободу приликом прављења дизајна и садржаја (све је још почело за време Џаје кога то уопште није занимало и тако је остало). Међутим, чим дође до питања пара, одмах се скаче за врат. Желели смо да ставимо могућност постављања СМС питања, а појединци су одмах скочили и питали како смо то смели без дозволе (одустало се због техничких проблема, не због тих скакутања).
Добро би нам дошла камера којом би се снимало па ти сниммци стављали на нет.
Потом су се цимали за кабину (сада су то некако средили, али се то никада не зна), али највише убија неизвесност јер ми не знамо шта они желе.
Мислим, до великог броја ствари доћи ћемо приватним каналима и личним познанствима (као што су фотке које нам даје Бумбар), а све је требало да иде званично преко ФК-а.
Ми смо увек отворени за све договоре и преговоре (Драганче је док је био овде желео и да се састане са људима из ФК-а, али то није организовано) и ту ништа није спорно.
Драганче увелико ради на решавању проблема до којих је дошло када се сајт поставио на сервер. Требало би ускоро да кренемо са тестирањима и да остале проблеме решавамо у ходу па не могу баш тачно да кажем за када се очекује пуштање у рад јер ни ми то не знамо (зависи од тежине проблема и њиховог решавања).
..baklje gore, pesma cigana...

Шта се дешава са званичном страницом ФК-а ???? Неки шипац с ЈНА је "провалио" страницу !!!!!!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

Ima li ko da skine ono sranje za zvanicnog sajta.  :bes