Мислим да би стварно могли да се уозбиљите у вези тог сајта. Оваква срања не би требала да се дешавају. Не може сваки клинац да вам упадне на сајт бре.

Не претјерујте, убачена је само једна вијест и сличица које су стајале сат времена на сајту.
Шта одмах хистеришете и паничите, као да се нешто битно десило.

и даље је грб тамо и та њихова страшна вест :lol:

Проблем ће бити сређен. Провалили су провајдеру шифре.
Игоре, ми смо врло озбиљни у вези са сајтом. Ја сам целу ноћ пробдела како бих на време стизала да бришем ова срања. Вероватно се сваком сајту десило овако нешто, а поготово уколико је пожељна мета као што је наш (а сигурно је једна од пожељнијих у Србији). До сада смо се успешно бранили, али је једном морало и то да се деси.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "kiki"Проблем ће бити сређен. Провалили су провајдеру шифре.
Игоре, ми смо врло озбиљни у вези са сајтом. Ја сам целу ноћ пробдела како бих на време стизала да бришем ова срања. Вероватно се сваком сајту десило овако нешто, а поготово уколико је пожељна мета као што је наш (а сигурно је једна од пожељнијих у Србији). До сада смо се успешно бранили, али је једном морало и то да се деси.

Ма знам ја да се ви цимате око тог сајта као ненормални и да вам ови педери из управе више одмажу него помажу. Свака вам част.Мало сам се изнервирао синоћ па можда и претерано реаговао, у сваком случају припазите мало боље.

Веруј ми, ниси се изнервирао ни приближно близу колико ја (боље речено, ми). Проблем је био у томе што је Драганче управо у тим тренуцима (субота пре подне код њих) имао обавезе и није био при интернету. Ми смо заиста све покушали како бисмо избегли рушење сајта (намерно), али је проблем настао код провајдера и само они могу да га реше. Одређено време нисмо могли да ступимо у контакт са истима пошто је власник био на пијаци, а главни администратор је спавао. Првог смо нахватали, а нисам сигурна да ли су овог другог успели да пробуде :sampion . Ваљда до сада јесу.
Ако неко пожели да нам обори сајт то ће и урадити (постоје начини за то) и од тога се тешко одбранити. Ми смо до сада (сајт фк-а и званични сајт делија) били веровато једини на Балкану (причам о великим клубовима) који су одолевали (разлог зашто Драганче не дозвољава форум на сајту је управо из безбедоносних разлога јер је то слаба тачка). Ето, Цаки и делије.нет су остали да бране част :D .
Овог викенда је требало да буде пуштен у рад тест (било је неких проблема око базе и сервера - проблем је утврђен и прионуло се на решавање), али сада не знам да ли ће стићи пошто је ово приоритет.
..baklje gore, pesma cigana...

Заборавила сам да напишем (вероватно сте и прочитали на сајту) да све вести у вези са ФК-ом можете прочитати на сајту сд-а: www.sd-crvenazvezda.net
..baklje gore, pesma cigana...

Нове информације.
Провајдер нам је пустио тест фазу тек пре неколико дана, а ми смо им све спремили и доставили 10-ак дана раније. Изгледа да је једини који тамо нешто зна заглавио у болници. Иако не бисмо стигли до недеље да поставимо све што смо хтели (неке ствари могу да се одраде тек сада), мислили смо да ипак пустимо сајт, а остало да довршавамо у ходу.
Међутим, у маркетингу су одлучили да се још сачека како би поново покушали да ступе у контакт са људима из клуба, тачније новим генералним, и успоставе сарадњу - знам, и мени је ово већ досадило. Ми смо рекли да би сајт требало да се пусти пре дербија (да не кажем да смо захтевали :D ), макар и не имао све што смо замислили за овај сам почетак. Видећемо шта ће од тога бити.
..baklje gore, pesma cigana...

I sta bi od svega?  :D

Ми смо, мање више, били напаљени да пустимо пре Бежаније, па пре дербија, али смо сваки пут морали да чекамо јер су вршени, хмм, унутарклупски преговори, договори, шта ти ја знам - искрено, немам више живаца да се у то упуштам.
Требало би да се пусти током следеће недеље. Неће ићи све одједном, доста је рађено на бази (то је однело много времена, дизајн је најмање битан и представља само кожу која ће лако моћи да се мења) и полако ћемо пуштати и уходавати све то.
Данас је био "freezе day" - дан када се престало са уношењем нових ствари јер сајт мора да се припеми за објављивање. Када то прође, а проћи ће ја се надам у најбољем реду, наставићемо са убацивањима (нека од њих ће машала потрајати).
Дакле, ускоро ћемо ићи под нож јавности :D .
..baklje gore, pesma cigana...

Meni je dizajn najbitniji, ako mi se dizajn ne svidi moracete ponovo.  :D

Quote from: "kiki"... унутарклупски преговори, договори, шта ти ја знам ...
Ово тако зна да убије у појам, али стварно :bes

Најновија вест - фк је поново тражио одлагање и испоштоваће се и овај пут, али то је последње. Значи, ништа у овој недељи.
Иначе, морам да кажем, тужно је то, али ово је напредак. Наиме, они причају са нама :D . Док је Лековић био ту, само су игнорисали. У Џајино време нису ни знали да постојимо, то је било најбоље :finger .
..baklje gore, pesma cigana...

Јуче је нои генсек клуба представио и нове сараднике, финансијску директорку и директора маркетинга... Кроз монолог гдина Стефановића (ако сам добро запамтио презиме) дало се чути и наслутити много тога... Пре свега представљен је као млад и способан човек који је радио на пословима маркетинга у веома познатим и успешним компанијама у Србији... Са навијачког становишта заболе ме како ће да привуче публику на запад и делује ми смешно прича о привлачним забавним програмима за тај део публике... Ми ћемо бити на Северу свакако и наставити оно што радимо и на чему радимо...

Са стране струке (и ја сам као неки економиста) види се да располаже знањем и искуством и да је далеко стручнији од нпр. чувеног нам боскета илити Аврамовића... Приступ целој причи је далеко професионалнији и ако ништа друго човек зрачи неком позитивном енергијом...

Е сад, све ово можда не би било за овај топик, али након дела излагања у коме је говорио о интернет продаји брендираних производа ФК Црвена Звезда и питања једног новинара тотално ме је човек збунио... Рекао је отприлике да су у току преговори са садашњим власником званичног сајта ФК-а и да ће се или договорити са њим или прећи на неке друге постојеће опције... Које су то друге опције???! И ја искрено нисам знао да је неко сем клуба власник постојећег сајта...??!
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Он је ваљда Директор ФК ЦЗ Маркетинга, а садашњи сајт је у рукама Маректинга СД-а, који је скоро па независни орган, независна компанија која ради и друге услуге, другим фирмама и сл. Мислим да је о томе овде реч. Колико знам са ФК-ом готово да немају никакве добре односе... А то је почело од када је Џаки отишао.

Односи ФК-а и Маркетинга су замршени и никако да се успостави неки нормалан однос. Моја претпоставка је да ће ФК имати свој маркетинг што је сасвим у реду (само пре тога да плате све рачуне које дугују маркетингу сд-а), а једини контакт који може да остане је преко овог сајта (контакт између ФК-а и маркетинга сд-а). Ја се надам да ће тако и остати, тј. да ће се договорити.
..baklje gore, pesma cigana...

Вероватно кад се заврши ова набавка тренра да ће те средити сајт. Да ли то значи да ће бити сајт до плеј оф или до бар до следећег дербија?

Ништа не зависи од нас. Ми само чекамо знак да пустимо сајт, а када ће то бити, не знам. Ја само могу да кажем да се НАДАМ да ће бити ускоро.
Направљен је, као, неки помак у односима са ФК-ом када је реч о овоме (додуше, више то ми гурамо, него што њих занима) па је одлучено да им се не гура баш прст у око.
Пошто је сајт малтене прављен испочетка (Драганче је дрндао жестоко по бази података), сајт ће бити пуштан постепено. Прво оно најосновније (ово што већ сада имамо на овом сајту), а уколико то буде шљакало како треба, онда и остатак.
Наравно, биће пуштено оно што смо до сада стигли да урадимо, а накнадно ће се убацивати и остатак.
..baklje gore, pesma cigana...

Напокон вести.
Данас се креће са пуштањем сајта. Колико сам схватила, потребно је време да се он "разлије" по интернету, па не могу да вам кажем када ћете моћи ви да га видите. Све ће протећи мирно, тихо и без неких најава, објава и осталог. Овај сајт, овакав какав ћете видети, био је спреман још пре два месеца. Зашто се оволико чекало и затезало, отезало и нервирало нас - појма немам. Проблем је што смо безвезе чекали све ово време и од оног "freezе day-а" који је био пре више од месец дана ништа нисмо радили јер се чекао знак. Једноставно, сви смо попиздели. Иоако би можда још неке ствари требало да се одраде пре пуштања, ми више немамо живаца за то, а и плашимо се да би могли да се предомисле :D .
Нешто више и опширније о самом сајту.
Битно је, на самом почетку, нагласити да је ово потпуно нови сајт, са потпуно новом, побољшаном, архитектуром и свиме што уз то иде. Дизајн је ту био најмањи проблем (иако вама најбитнији :) ).
Пошто је све ново и рађено на потпуно другачији начин од тренутног сајта, Драганче је одлучио да све иде врло поступно. Дакле, у овој фази (прва, тест фаза) биће пуштено само оно што има и на тренутном сајту (уз пар додатака). Неке ствари могуће је истестирати само уживо и када је пуштено у промет. Временом, стари ће се додавати. Наравно, током читавог трајања ове прве фазе, радиће се на отклањању грешака за које знамо, а и оних које се, евентуално, појаве.
Новост је да је рађено у CSS-u и у томе леже наши први проблеми. Сајт је оптимизован за IE најбоље би било да га прво ту погледате. И поред тога видећете неке грешке - то је све до CSS-a, али се надам да ће се то поправити. Дечко који нам је то све бесплатно радио је још увек нов у свему томе и треба времена да се провале све форе (а и мора да заради за хлеб насушни, па нама помаже кад стигне).
На жалост, почетној страни ће недостајати један детаљ који је мени врло драг, али ће се ваљда проблем решити (опет CSS) и тај детаљ угледати светлост дана. Такође, још један део почетне стране ће се изменити (део код вести), али за то нам је потребно да маркетинг донесе неке одлуке. За сада ће ту стајати спонзори.
Драганче није задовољан изгледом менија, али није хтео да се ту превише задржава јер је одлучио да ће он правити неки који ће му се свидети :D . Наравно, то тек када се овде ствари среде и стабилизују, а искрено, по мени, има и битнијих ствари за сређивање. Мени је био за џ и, за разлику од неких других, радио је.
Игноришите логин део, то још није одобрено. Ја сам мислила да то склонимо, али је ипак остало. Такође сам мислила да склонимо из менија мултимедију јер ту још ништа није убачено (ствари су спремне, али смо закачили дане када није смело ништа више да се убацује), али и то је остало :) .
Не знам шта више да вам кажем. Углавном, процуњајте по сајту, видите да ли вам је функционалан (о дизајну ћете писати и без да вам кажем :finger ), да ли се све налази на свом месту, шта бисте додали, тражите грешке (рекох већ, већина има везе са CSS-оm).
Само да вас обавестим - на овај сајт који ћете видети, моја маленкост је упутила 15-ак примедби, од којих је немали број имао и а, б и в део :finger .[/i]
..baklje gore, pesma cigana...

Уопште ми се не свиђа ово што читам!!!

Стварно не могу да верујем о чему ти Кики овде пишеш. Како могу да буду присутне грешке? Како може да буде оптимизован тренутно само за ИЕ, па чак ни ту није комплетан? Не знам, али то што ти причаш је основа основе знања у дизајну и развоју сајта, и стварно ми није јасно уколико те ствари нису задовољавајуће, како ће тек изгледати садржај презентације. Прво и основно је да дизајн буде комплетан, да раде све опције, а на крају се развија база.

Не разумем какав је проблем са менијем? То је толико просто направити користећи било коју технологију. Да ли је предвиђено да када кликнеш на линк менија почне промена временских услова? Ако је то предвиђено, онда уреду, примите моје извињење. у супротном не знам одакле толика фрка око њега. Имате на хиљаде форума које нуде комплетно рипована решења за темплејте. Не морате ништа ни да радите по питању дизајна... Само да ставите лого, средите боје и на коњу сте. Наравно и не бринете о оптимизацији. Исто тако на тим форумима се налазе на стотине нулованих php модула и компоненти за сајт.  

Причаш о CSS? То што се сајт не види добро значи да је проблем у CSS тј. радио га је неко ко појма нема да ради у CSS. Постоје правила како да се уради CSS, а да не прави проблем у Опери, Фајерфоксу и на различитим резолуцијама сл.

Овако већ 2 године гледам распали сајт ФК-а, а како стоје ствари тако ће бити и убудуће.

Али добро, имате добру жељу и вољу и ипак то радите волонтерски. То је проблем клуба, а не ваш.

Поздрав.