Ево мојих предлога:



Највећа замерка је то да сваки део води своју политику, и ништа не прати замишљену линију... На овом приказу сам покшао да подесим пре свега та поравнања. Лево, десно, центар. На сајту тренутно датум има своје поравнање, наслов своје, а фотографија опет неко треће. Овде сам покушао да их изједначим.

Следећа примедба је превише белине... Мислим да простор треба искористити много ефикасније. Спонзори би требало да иду у футер, а да се овај простор искористи у неке друге сврхе.

Мало сам на заглављу померио грб и наслов у леву страну, а разлог је опет поравнање центар, тј лево у односу на леви блок где се налази мени, табела итд.... Исто тако промените заставицу за српски језик.

Покушаћу да направим још један предлог на основу овога што сте ви урадили.

Поздрав.

Quote from: "Бока"
Највећа замерка је то да сваки део води своју политику, и ништа не прати замишљену линију... На овом приказу сам покшао да подесим пре свега та поравнања. Лево, десно, центар. На сајту тренутно датум има своје поравнање, наслов своје, а фотографија опет неко треће. Овде сам покушао да их изједначим.
Поздрав.
Право у центар !!!
Мало си то хаотично стање успео да доведеш у ред.

Quote from: "kiki"Наша боја је црвена и ми смо покушали да то истакнемо где год смо могли (поубацивали смо и плаво као неку трећу боју). Међутим, црвено је сувише нападна боја и са њом не треба претеривати. Гробљу је много лакше јер они имају црно и зилион варијанти сивог. Ми имамо црвено и... розе :D

Брате, сестро неко са стране ће помислити да су нам боје клуба сиво-розе?

Наше боје су поред црвене и беле, плава и жута!  namigivanje
Све су то топле боје и идеално се комбинују.
Бела је у контрасту са црвеном а жута је у контрасту са плавом(тегет).
Од свих нијанси плаве боје ви сте изабрали најсуморнију.

Ако би са стране ставили тегет боју, слова би могла бити жута, бела и црвена.

Ево неке помоћи дизајнерима око боја :
http://www.elitesecurity.org/t9073-Obavezno-stivo-za-dizajnere

Ево једног одличног сајта са изузетно јарким бојама :
http://www.raisport.rai.it/sportindex

Немојте, молим вас да наше топле боје мењате за неке анемичне болесне боје. Угледајте се мало на Кизу.  :D

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ок је сиво-плава боја, али  је има превише. Мислим да је сасвим добра презентација рукометног клуба.

http://www.rkcrvenazvezda.com/home.php

Има сиве боје, али не у тој мери. На том сајту је показано да су могући преливи и разне нијансе црвене боје.

Што се тиче поређења сајтова, јасно је да није реално поредити наш сајт са презентацијама осталих клубова (искрено Челзијев сајт је срање, а сајт ливерпула би могао да добије прелазну оцену) али нпр треба погледати сајт Арсенала, цео је црвене боје и то уопште не изгледа лоше. То важи и се Ман. јунајтед. Генерално не волим британски дизајн презентација, али мислим да не стоји прича о бојама и због тога сам их навео.

Такође ми није јасна прича око циљне групе која посећује сајт. Не слажем се са Драганом уопште. То што сајт има пуно посета сигурно није због домаћих корисника интернета. Циљна група су управо људи који Звезду не могу да прате другачије него преко интернета. Аудио и видео опције су више него неопходне у том случају. Оне не морају да буду део насловне странице, али као опција су обавезни. Знамо сви да је У иностранству  стандард висок по питању интернет конекција... По мени презентација не треба да буде само business tool већ да има и допадљив изглед који ће допринети професионализму клуба и повећању броја корисника, када се активира опција регистрације. Мене то што Драган говори мало асоцира на причу о квалитеном производу, али лошој реклами. Џаба титуле, првак европе и света уколико се то не презентује на прави начин. Изузетно је важно да сајт буде допадљив, прегледан, да нуди брдо опција и да тиме привучете људе који би плаћали чланарине...

Вратио бих се на величину фотографија... Знам да има пуно текста али и у случају да фотографија заузима 40% површине то не би представљало проблем... Овако фотографије заузимају неких 5-10% и стварно су много-много мале...

Ужасно је лоше уређено то слагање текста и фотографија. Без увреде. Ово су све добронамерне критике.



Свиђа ми се што сајт има три колоне, на крају навикао бих се и на боје, али саветујем вам да порадите на дизајну и слагању  текста, фотки итд.

Још пар сугестија:

1. На сајту не постоји претрага. Надам се да ће се то увести. Могао би да се убаци "search engine" на плавој површини испод заглавља.

2. У менију странице "Интертнатционална Звезда за понос свих" избацити из Вести и убацити у део менија Добродошли. Нема никакве везе са вестима, то може бити као неки уводни говор председника клуба.

Знам колико је огроман посао прикупљање података, а још већи израда ЦМС-а. Знам да Драгана не занима толико дизајн, јер је одрадио енормно велики посао при изради ЦМС-а. То програмирање ако је радио наменски само за овај сајт је стварно невероватан подухват. Надам се да није. Заиста не знам зашто би се упуштао у то, јер за пар стотина долара могао је себе да спаси те муке.  Међутим када је већ толико времена утрошено у програмирање и  толико сте се сви жртвовали за овај сајт, онда доведите ствар до краја.

Прегледао сам ову тему, проблеми исти и сличне природе били су присутни и на претходној верзији сајта. Не дозволите да се историја понови. То би било све од мене.

Поздрав.

Quote from: "Бока"Ево мојих предлога:





...Следећа примедба је превише белине... Мислим да простор треба искористити много ефикасније. Спонзори би требало да иду у футер, а да се овај простор искористи у неке друге сврхе....
...Покушаћу да направим још један предлог на основу овога што сте ви урадили.

Поздрав.

Ја ћу кратко да упаднем у овај разговор. Та белина коју помињеш и видиш, нестаће. Недостаје један део.

Што се белине тиче, неће је бити у већем делу. То ће покрити онај детаљ који тренутно није у функцији. Такође, ту где су сада спонзори - није требало да буду спонзори :D . Требало је да стоји нешто слично вестима, само што би били, рецимо, више банери (најављивале би се разне ствари на сајту). То је део који би људи из маркетинга требало да "држе под контролом", тј. да нам кажу шта да се стави. Пошто још увек нису одлучили, ставили смо спонзоре да колико-толико покрију белину, мада би бар требало да се центрирају. И да, у почетку су фотке биле веће, међутим онда су из маркетинга тражили да их смањимо. Мени се онако више свиђало.
Претпостављам да је фотка у односу на наслов намерно мало увучена, не знам шта друго да вам кажем. Мислим да се то може релативно лако изменити. Колико ја видим, датум и наслов су у истој линији.
Оно горе јесте српска застава - народна застава. Колико знам, са круном се користи само у специјалним приликама, а не верујем да је сајт то.
Што се боја тиче, нема шансе да се усагласимо :D . Иначе, да је било по човеку који је радио дизајн насловне, у хедеру би било жуте боје - димови :D . Међутим, пошто је фотка имала одређене мане изабрана је ова, смиренија варијанта.
Покушали смо са плавом са стране (више варијанти) - било је ужасно. Некако, са тегет бојом са стране сајт ми изгледа превише тамно. Ипак, мењање боја је убедљиво најмањи проблем и лако може да се реши. Лично, ја више волим смиреније тонове (што црвена и жута свакако нису уколико преовлађују :) ). То је већ разлика у укусима.
Табела ће бити центрирана, упорно то тупим Драганчету, али никако да уради. Такође ме нервирају голови јер нису поређане јединице испод јединица, а десетице испод десетица. И то сам му тупила :D .
..baklje gore, pesma cigana...

Код мене на компу датум, наслов, слике и текст нису у линији. Тестирано у свим могућим претраживачима. На приказу који сам поставио те ствари сам исправио.

Колико могу да се сетим, претрага је направљена и функционална је. Драганче није желео одмах то да ставља, не сећам се више зашто. И мислим да ће баш и бити у крајњем десном делу траке.
Заборавих оно око слагања фотке и текста - то је мој део. Јесте, има места где је мало трапаво урађено, али не верујем да је баш толико лоше. Нисам желела да све буде монотоно и да све буде потпуно исте ширине/висине (морало би да се сецкају фотке). Да су фотке много веће мислим да не би могло оволико да их стане. Уосталом, текст је подједнако важан, а фотке ће добити своје место када се кликом на њих буду могле увећати.
Вероватно постоји разлог због ког је Драганче радио то што је радио. Верујем да је знао да постоји то да се купи (ЦМС или тако нешто), али можда му због нечега није одговарало - ово је већ моје нагађање.
Што се оног за вести тиче (интернационална звезда), људи из маркетинга су желели да буде ту - уочљиво.
..baklje gore, pesma cigana...

Мени се чини да су датум и наслов овде поравнати по левој ивици ако си на то поравнање мислио. Текст у главној вести је стављен на средину, а видећемо да ли ће ту остати (или ћемо га шибнути горе, као и ти) када се у функцију стави "недостајући детаљ".

..baklje gore, pesma cigana...

Љутице Богдана није у Србији и ЦГ већ је само у Србији.

ПС:похвала за добровољце али чућете још коју од мене у вези сајта.

Quote from: "kiki"Покушали смо са плавом са стране (више варијанти) - било је ужасно. Некако, са тегет бојом са стране сајт ми изгледа превише тамно. Ипак, мењање боја је убедљиво најмањи проблем и лако може да се реши. Лично, ја више волим смиреније тонове...
Ok.
А да ли сте пробали да све буде беле боје са црвеним контурама и евентуално неким дискретним црвенкастим сенкама? То би могло да изгледа веома елегантно.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Не, нисмо то пробали. Сигурно има хиљаду комбинација које могу да се испробају, али смо ми, у том тренутку, били задовољни овом. У неком следећем периоду (краћем) нећемо тако драстично мењати дизајн већ ћемо се посветити дорађивању ситница и, пре свега, допуњавању садржаја (ово се посебно на мене односи) и решавању проблема који су се појавили.
..baklje gore, pesma cigana...

Да ли ће бити постављени резултати по годинама? И шта се још од садржаја има у оптицају ако није тајна.

Онај ко спрема изненађење не жели да га квари унапред објављујући ;)
Оно што могу да кажем је  да ће бити мултимедијалног садржаја (wallpaper-i, неке мелодије, сличице за телефоне). Видећемо шта можемо да урадимо по питању видео/аудио материјала (из ближе или даље прошлости). Додуше, не знам да ли би ово последње било доступно свима или само члановима (надам се да ће и то заживети). Надам се да ће за оно прво Драганче ускоро дати знак да може да се диже. То ће се временом, наравно, попуњавати.
Ово ипак излази пред крај сезоне (иако смо ми желели и били спремни за почетак ове полусезоне) па није маркетиншки исплативо испуцати сву муницију.
..baklje gore, pesma cigana...

Кад вас молим немојте више да вршите преносе на овакав начин.

Постоји разлог зашто је ово овако урађено (вероватно по први пут са Маракане). Човек који ради је имао, благо речено, неодложан пут и нисмо стигли да нађемо замену.
..baklje gore, pesma cigana...

Поз свима,

примјетио сам једну грескицу на официјалној страници Црвене звезде.

Погледајте табелу љево: доњи дио не пасе никако. Треба је раставити на плејоф и плејаут.

Поправићемо  :)

То око табеле је чисто наш превид - једноставно смо потпуно заборавили да ће доћи до раздвајања лиге на два дела. Пошто би сада било компликовано и ризично чачкати по бази, само ћемо неким графичким решењима "раздвојити" табелу. То је ипак привремено и само за ову сезону. За следећу ћемо смислити нормално решење.
..baklje gore, pesma cigana...