QuoteБагдатис вређао Турке и Македонце!


Кипарском тенисеру Маркосу Багадатису прети избацивање са Аустралијан Опена због певања песама против Турака и Македонаца на прослави са грчким навијачима у Мелбурну после победе над Маратом Сафином, пренели су светски медији.

Кипарски Грк је снимљен како држи бакљу и пева увредљиве песме и кличе слогане уперене против Турака и Македонаца са групом навијача која се касније сукобила са аустралијском полицијом.

На снимљеном запису, који који је постављен на "YоуТубе", током прославе чује се певање "Турци напоље са Кипра", као и оно у коме се Македонија сматра грчком територијом.



Кипранин је у званичном саопштењу признао да је певао спорне песме, нагласивши да због тога нема намеру да се било коме извињава.

"Немам потребу да се извиним, јер у том видеу протествујем због ситуације у мојој земљи Кипру, коју не признају ни Уједињене нације", рекао је Багдатис.

Поменута група навијача је учествовала у недавном сукобу са полицијом у Мелбурну када су органи реда прскали Грке сузавцем, након чега је 10 навијача избачено са трибина, а троје ухапшено.

Багдатис је нашао оправдање и за такво понашање грчких навијача.

"Чуо сам да је полиција дошла до њих и одмах почела да их прска спрејом, иако навијачи нису учинили ништа лоше. Само су гласно певали и можда попили коју више", додао је тенисер.

(МОНДО)

http://www.youtube.com/watch?v=9fyEr8b9o6w

Ово што није хтео да се извине, на томе капа до пода, права реакција, сви су мислили да ће сад да кука, да се извињава, кад оно... ;pljuga  Стао човек иза својих речи и свака му част на томе.

Кипар Грцима, напоље са Турцима!!! ;pivo

Средња школа Н.Тесла на екскурзији у Атини
http://www.youtube.com/watch?v=rwOw47VGTvg
КРАЉ!!!!!!!! :ruke
size=24]!!!КЛИКНИ!!![/size]

Але але Оооо Џомбу карамо, Џомбу карамо...


Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ево мало ближе, да се боље види :batine

b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Е немојте тако једно презиме је ипак написано онако како треба  :ruke  а то је Нинков

Пажња, Пажња  !!!!
Неко је украо слово А !

еххехехе


Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

QuoteДелије - 12. играч црвено-белих
Увек уз Звезду и са Звездом


Јелена Давидовић


О њима прича читава Европа... Због њих и за њих се фудбал игра, без њих се он не може замислити, а опет, са њима је често немогуће играти га... Навијачи Црвене звезде, окупљени под заједничким именом Делије важе за најбројнију и највернију армију фанова не само у маленој и распарчаној Србији већ широм Балкана и читаве Европе. Навијачи на целом Старом континенту често са страхопоштовањем и неизмерним дивљењем причају о њима, а противнички клубови често преимпресионирани атмосфером коју направе Делије неретко више причају о томе него о самом мечу. На свакој утакмици, о којој год секцији спортског друштва Црвена звезда да се ради, могу и умеју да направе амбијент за памћење, а својим љубимцима буду онај преко потребни ветар у леђа који их носи и до граница немогућег, а често и преко тога...
Откако је клуб формиран 1945. године, радило се на "прављењу" Звездиних навијача и већ 1948. формирана је секција "чланови - пријатељи" која је бројала 120 чланова, а како су пролазиле године та бројка се стално увећавала. Педесетих и шездесетих година навијање и даље није било оно што је данас, тек понека застава красила је трибину где су биле смештене црвено-беле присталице, седамдесетих се уносе први шалови, транспаренти... а онда се осамдесетих година догађа права "револуција" и оснивају се прве навијачке групе. Међу првим оформљене су Ултрас и Ред Девилс, које су и сачињавале "језгро Севера". Касније, како се на Северу формира све више група и све више људи долази да бодри црвено-беле, вође водећих екипа на трибини тада долазе до занимљивог решења - да се сви навијачи окупе под једним заједничким именом и тако су се родиле Делије - на Божић 1989. године.
Пошто слове за најорганизованију и најбројнију навијачку групу на овим просторима, самим тим и неког ко има огроман утицај не велики део становништва (нарочито омладину) Делије су често биле мета различитих страначких партија које су их својатале и покушавале да се на њиховим плећима приближе народу и протуре своју вољу. Саме Делије неретко су и доводили у везу са политичарима, али се на Северу од деведесетих па наовамо никада званично ниједна странка није подржавала, иако су једно време (непосредно после распада СФРЈ) Вук Драшковић и касније Војислав Шешељ били једни од омиљенијих људи на трибини. Интересантно је да готово сви до једног инострани медији за једног од вођа Делија пропагирају покојног Жељка Ражнатовића Аркана и да баш због тога странци са страхом, али и презиром гледају на њих. Иако Аркан никада званично није промовисан у вођу Делија (јесте био на Северу), сви су га називали тако и на себи својствен начин градили погрешну слику о присталицама црвено-белих. Тачно је да је велики број припадника његове добровољачке гарде био редован на трибини, али међу тим људима било је и припадника других навијачких група, али су сви они ту били не због тога што навијају за Звезду већ зато што су мислили да у том тренутку тако треба због државе. Не улазимо у то да ли је то било исправно или не, само се неке ствари морају разграничити. Исто тако се зна да је распаду "велике Југославије" претходио сукоб Делија и Бед Блу Бојса на Максимиру 13. маја 1990. године. Тога дана се у Загребу много тога издешавало, сукоби су прерасли границе људског и нормалног, а много људи је са обе стране повређено - епилог, убрзо после тога дошло је до рата на овим просторима и земља је више него преполовљена. Недуго затим, због свега што се код нас у то време дешавало, на нашу земљу стављене су санкције, а самим тим ни наши клубови нису могли да играју нигде у Европи, све до 1994. године и пријатељског меча са Олимпијакосом на Маракани.
Од тог меча 1994. и датира пријатељство два клуба, односно братство навијача. Заправо, пријатељтсво навијача траје још од 1986. године када је Звезда у Атини играла са Панатинаикосом, а на том мечу се појавили Олимпијакосови навијачи да подрже црвено-беле, када је и остварен први контакт, који траје и дан-данас. Често се на мечевима и једних и других могу видети обележја оба клуба, а своју приврженост Делијама и Србији Олимпијакосови фанови најбоље су показали ове зиме, када се њихов тим такмичио у Лиги шампиона, а готово на сваком мечу био је истакнут огроман транспарент "Косово је Србија" у знак подршке српском народу. Поред пријатељства са Грцима, познато је да Делије пријатеље имају и у московском Спартаку, али међу навијачима широм Старог континента.
Управо је тема Косова и једина, ако се тако може назвати, политичка ствар у коју се Делије са правом мешају, а коју не дају да им се отме. Питање Косова ових дана је најактуелније, сви се утркују ко ће овај део српске земље чешће споменути у својој кампањи, а нико их и не пита где су били пре пар година, када су Делије биле ретка група људи која је редовно посећивала тај напаћени народ и пружала им подршку. Често скривено од јавности, не желећи тако себе да експонирају, Делије и даље прикупљају помоћ за најугроженије, шаљу им храну, лекове, одећу... одлазе доле сами да посете заборављене и остављене... Прошле године су на Маракани и организовали велики концерт са бројним познатим личностима чији је циљ био прикупљање помоћи за КИМ, ове године ће бити направљен још један, али они тиме не желе да се хвале нити то да истичу. Како кажу, не раде то да би добили "гласове" и да би их волели већ зато што тако треба, да помогну српском становништву.
Иако их углавном "етикетирају" као хулигане, вандале, криминалце, Делије из дана у дан на себи својствен начин потиру сва та писанија и "епитете" и појединим акцијама указују на то да и међу овом милионском армијом има нормалних младих људи, који су ту пре свега зато што воле свој клуб... који нису ту да би убијали, крали, ломили... прави пример за то јесте последњи меч са Партизаном у оквиру полуфинала Купа. Пар дана пре убијен је навијач Војводине, а Делије су у знак протеста првих 27 минута меча ћутале (толико је година имао убијени младић) и за то време истицале паролу за паролом "Докле више да се убијамо", "Ниједан српски живот није вредан навијачког обрачуна"... и тако свима јасно ставили до знања шта мисле о употреби ватреног и било каквог другог оружја на трибини. Управо су навијачи Партизана и најомраженији ривал Делија. Ривалство са "гробарима" постоји откако постоје и два клуба, али је оно последњих година, да не кажемо и деценију, прерасло у нешто више од игре и отишло је ван граница спортског. Жртава навијачких обрачуна било је на обе стране, туче које се виђају на готово сваком кораку више личе на затворске сукобе, а просек година између њихових учесника једва да прелази 18. Наравно да ни Делије нису цвећке, и оне на својој души имају пуно тога, али радује чињеница да бар покушавају да нешто промене, да исправе навијачку и људску свест и покажу да ништа није вредно губљења живота и то на такав начин. Они су почели, на другима је да наставе са таквом акцијом.
Но, да се вратимо поново у деведесете и период највећег успеха српског фудбала - 1991. године Црвена звезда је успела оно што ниједан други клуб на овим просторима није и вероватно никада неће успети да понови, освојила је тадашњи Куп европских шампиона, касније и Интерконтинентални куп и тако се попела на врх Европе и света, а Делије су све то испратиле онако како се од њих и очекивало. Незаборавна атмосфера направљена је на историјској утакмици са Бајерном, а у Бари, на финални меч КЕШ са француским Олимпиком отпутовало је око 20.000 Делија - ишли су како су могли и знали - брод, авион, воз, ауто... није биран начин да се стигне до Апенинског полуострва, а на стадиону Свети Никола атмосфера о којој се и данас прича - када је Панчев постигао онај гол ерупција емоција преплавила је трибину на којој су биле Звездине присталице. Писац ових редова тада је имао нешто више од пет година, али јасно се сећа слике белих папирића, балона, заставе и хука црвено-белих навијача када су Стојановић и друштво примили пехар. И данас сваком навијачу Звезде на сам помен Барија задрхти глас, очи се напуне сузама и нема ниједног који не пожели да се то бар још једном понови. Знају сви да се од старе славе не живи, али то се не може заборавити и нико не може оспорити да је и Црвена звезда једном била европски првак. Мислим да данас не постоји дете, а камоли нешто старија особа која воли Звезду, да не зна чувене речи "Највећи успех југословенског фудбала... Дарко, Дарко, Дарко... златна копачка Црвене звезде позлатила је црвено-бели тим..." и ниједном Делији нико не може и неће те детаље и тај понос никада ишчупати из срца.
И као што кажу стихови једне од њихових песама "По зими, киши, сунцу, снегу или кошави, ми бодримо те увек Звездо ма где била ти" они су увек ту за свој клуб, стоје иза њега и бодре своје љубимце и праве атмосферу за памћење, који год спорт да је у питању. У то смо се уверили и недавно када је у Пиониру био организован финални турнир ЦЕВ за одбојкашице, на коме су црвено-беле освојиле треће место, а на трибинама било више од 6.000 душа које су до последњег момента бодриле девојке. Бивају Делије и на рукометним мечевима... где год затреба њихова помоћ ту су да пруже свесрдну подршку, па чак и ако им се играчи не одуже победом, не замерају (ако су меч одиграли срцем и борбено), отпоздраве шампионски и настављају своју борбу, која често подсећа на ону кихотовску са ветрењачама, али они се не предају и увек поручују само једно - "Добро знај да увек ту сам ја, добро знај да нећу никада да те оставим, да те заборавим".

Са сајта дневног листа "Данас": www.danas.co.yu (идите на "ЦРВЕНА ЗВЕЗДА" у делу "додатак" и онда изаберите наслов "Увек уз Звезду и са Звездом"). По мени јако добар текст (нарочито за разлику од многих других који смо сви ми имали прилике да прочитамо и које читамо у разноразним новинама и по многим сајтовима) и свакако га треба прочитати. Похвале за аутора.  :ruke

Јел може неко негде да постави емисије досије навијачи и the real football factories????

Quote from: "Кале"Јел може неко негде да постави емисије досије навијачи и the real football factories????

"Досије навијачи":

1. епизода:
http://rapidshare.com/files/66044424/Dosije_-_Navijaci.avi.001.html
http://rapidshare.com/files/66065719/Dosije_-_Navijaci.avi.002.html
http://rapidshare.com/files/66087326/Dosije_-_Navijaci.avi.003.html
http://rapidshare.com/files/66098632/Dosije_-_Navijaci.avi.004.html

2. епизода:
http://rapidshare.com/files/67652858/Dosije_-_Navijaci_e2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/67661502/Dosije_-_Navijaci_e2.part2.rar
http://rapidshare.com/files/67690901/Dosije_-_Navijaci_e2.part3.rar
http://rapidshare.com/files/67696421/Dosije_-_Navijaci_e2.part4.rar

3. епизода:
http://rapidshare.com/files/69190456/Dosije-Navijaci.e3.ima.prekide.part1.rar
http://rapidshare.com/files/69209362/Dosije-Navijaci.e3.ima.prekide.part2.rar
http://rapidshare.com/files/69227473/Dosije-Navijaci.e3.ima.prekide.part3.rar
http://rapidshare.com/files/69300631/Dosije-Navijaci.e3.ima.prekide.part4.rar

Кад их све скинете и распакујете, помоћу програма HJ split их спојите у један фајл.

Ко нема овај програм:
www.freebytesoftware.com/download/hjsplit.zip

- 4. и 5. нисам успео да нађем. Потражи на "јутубу"...



Што се тиче "the real football factories" не знам како да ти помогнем...


И још моје скромно мишљење ;pljuga. Обе ове емисије су ми све у свему безвезе. Може да се види и чује по нешто занимљиво, али никакав јачи утисак не остављају на мене. Да не би прерасло у неку дискусију, понављам да је то моје лично (субјективно) мишљење... Ако мислиш да скидаш, можда се после и покајеш мало  namigivanje, због тога ти кажем.

"the real football factories"

http://video.fanat1k.ru/
b]Дај Боже да се Срби сложе![/b]

Људи јел зна неко где да нађем превод за the real football factories и за филмове и емисије уопште?
Тражио сам на гуглу ал не избацује ми ни један сајт са преводима.

Quote from: "Кале"Тражио сам на гуглу ал не избацује ми ни један сајт са преводима.

А бе , Бате , како бе не избаци ... :D

ПРЕВОДИ

ТИТЛОВИ


:finger  ;pljuga
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Па ти имаш неки јако моћан ГУГЛ. namigivanje

Па што си ти то тражио сине :rofl
Але але Оооо Џомбу карамо, Џомбу карамо...


Pune tribine ruznih navijaca
Nemamo baklje prskalice gore
bubnjevi busni i pesme su nam ruzne
jer mi smo stoka sa tribine juzne ale ale

Pune tribine ludih radikala
A u gro planu Seseljeva glava
na glavnom mestu zastava je plava
Jebes Partizan u slavu radikala ale ale

Himna
Dok Partizan bitke bije hej hej hej
Zastava se nasa vije hej hej hej
Parni valjak neka melje hej hej hej
da ispuni nase zelje hej hej hej
Crno beli crno beli
ma gde bili na tabeli
nek vas hrabri nek vas jaca
pesma vasih navijaca
volim Partizan crno bele boje
volim Partizan kao oci svoje...

Dok u Hagu bitke bije hej hej hej
jug mu lepi barjak shije hej hej hej
Vojvodo nas Vojislave hej hej hej
Zastave su nase plave hej hej hej
Radikali radikali
Uvek smo za vas glasali
Nek vam znaci nek pojaca
Ovaj glas vernih vam glasaca
Budi radikal tamno plave boje
Budi radikal kao oci svoje

O Suzana ja volim Partizana nanananananan

O Jorgovanka da li slusas panka nanananannana

Partizane jedini
mi za tebe zivimo
samo tebe volimo
i tebi se divimo
a kad dodju nevolje
i kad dodje tuga
uvek ce te voleti
grobari sa juga

Aleksandre Vucicu
mi za tebe zivimo
samo tebe volimo
i za tebe glasamo
a kad sutra pobedis
i prestane tuga
opet ces sam prebiti skoro pola juga.....(posveceno A. Vucicu bivsem huliganu zvezdinog severa)

Dule Vujosevic sha la la la la

Tomislav Nikolic sha la la la la

ogrejace obasjace
sunce iznad Humske ulice
za pobede za miran san
za titule za Partizan na na na na

Ogrejace obasjace
sunce iznad knez Mihajlove
za Beograd za novi stan
glasajmo sad za Vucica na na na na
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Quote from: "100%anti crnobeli"Pune tribine ludih radikala
A u gro planu Seseljeva glava
na glavnom mestu zastava je plava
Jebes Partizan u slavu radikala ale ale

Врх!!!  

:ruke  :finger