Ајде ви што сте најпаметнији и што смењујете тренере најбоље да седнете ви на клупу па да водите екипу!!!Ја не кажем да Бајевић није крив,али ипак Звезда је велики клуб и не треба одмах мењати тренера после једног пораза..И није само тренер крив,играли смо и припреме са једним шпицем па смо сви били одушевљени резултатима,а сад свима смета та тактика..Ипак има времена још за бољу игру и наравно нову  :sampion ..

ЗВЕЗДА ШАМПИОН!!!
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Поставља се само једно питање. Да ли је Бајевић тренер каквог Звезда треба да има за ову нашу екипу коју имамо.
Можда некада треба подвикнути па и изгрдити играче али мислим да Бајевић нема такав карактер. Једно је фудбалско знање а друго да ли си способан да свакој екипи пренесеш то своје знање. Реал Мадрид и Капело су можда и најбољи доказ за све ово. А што се тиче оставке.... мислим да Бајевић неће добити отказ пре завршетка шампионата. Ако прокоцка титулу онда добија отказ али тек на крају сезоне а пре тога нема шансе. Ако у којем случају освоји титулу верујем да ће остати још годину дана.
Звездина тактика је одувек била да се играчи не препуцавају са искомплексираним играчима партизана. Чим је Миловановић почео то да ради са ломићем имао сам осећај да неће на добро да изађе....

Е 'ајде да не серете о сменама више. Пишите како је ко играо и како би можда било боље да смо ушли у меч и слично. Или оде тема у вечни лок.

Prvo, izvinjavam se zbog latinice jer pisem iz skole. E sada o derbiju. Onakva beda NIKADA nije vidjena na Marakani. Manjak pozrtvovanosti, opustenost, losa taktika... Mi igrace kadre osvajanja sampionske titule imamo - vecina su (potencijalni) reprezentativci, sto mlade, sto seniorske reprezentacije i tu nema govora o manjku kvaliteta bar za ove nase prostore. Drugo, prica o (ne)uigranosti sve manje pije vodu, jer 90% ove ekipe je citavu sezonu zajedno i/li zajedno su prosli te pripreme. Trece, formacija ne valja i treba od toga odustati i vratiti se na 4-4-2. U odbranu ubaciti Bajalicu (pa mozda cak i Miladonovica!) umesto Gaja, on je rupa! Umesto 5 igraca u vezi da guse jedan drugog, treba ubaciti Trajkovica i Burzanovica koji imaju neku viziju i pregled igre i ostaviti im prostora da se razmasu. Koroman nek deluje desno, a Perovic levo tako da smo probojni po bokovima (Milijas je prespor, Trisovic nista nije pokazao, Kastilju svaka cast ali je on vise defanzivan, a Milovanovic je rupa). Treba da igramo u ofanzivnoj formaciji i gotovo, dosta je mucenja lopte i igranja bunkera. Konacno, ocigledno je da celavac ne moze sam u napadu - ubaciti Purovica pod hitno koji moze i glavom da odigra i da navuce par igraca na sebe, pa da Djokic ima prostora za gol. Bugara se resiti pod hitno - na tribine. Znaci igrace imamo, ali ne treba biti tvrdoglav sa formacijom koja ocigledno ne ide... ako se ne napale za sledeca 2 derbija sada onda ne znam kad ce, treba im dati 3-4 komada na sred one poljane! :batine
991 - Vukovar postaje BYKOBAP, a Zvezda prvak Evrope !!!

Није Гај баш толика рупа као што ви причате.Добро је одиграо први део сезоне, можда је био и најбољи у одбрани.Очигледно је или ван форме или се није снашао у овој новој формацији.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Гај не зна шта да ради са лоптом кад му је у ногама а кад је задњи играч. Два пута је погрешио у два минута и пуком срећом тада нисмо примили голове. Трајковићу коначно треба дати шансу. Миловановић на клупу, бугар у свемир а Пуровић одмах у првих 11. Играчи су изгубили образ, од када је саграђена Маракана мислим да нисмо добили 4 од ових. Имају предност, још два дербија за искупљење па нек се потруде.

Ма најбоље стално све мењати из корена ... а у материну ...  :nene
Нема то смисла. Него искористити ову полусезону (у којој се наравно очекују два тријумфа у дербијима и титула) да се разигра тим за ЛШ. Бајевић је екстра стручњак, али чини ми се да није нашао добитну комбинацију. Надам се да ће је наћи.

Сад мало да се играм тренера.
4-4-1-1
Ранђеловић - Баста, Гај, Бајалица, Анђелковић (на лето довести левог бека) - Кастиљо, Миловановић, Короман, Перовић - Бурзановић - Ђокић (довести нападача).

Какво реновирање, какве будалаштине ...  ;pljuga



Изгубисмо па шта,и то се дешава,ми смо заслужено поражени и ту нема приче.А сасвим друга ствар је што ми побједе против њих доживљавамо као логичан слијед догађаја а они ко да су прваци свемира и тај свемир сад треба да стане и поздрави их аплаузом.Имају најбоље играче,тренере,директоре,затварају стадионе итдитд.Па само слушање њихових коментара је довољно да се види шта је комлекс од кога би да побјегну.

Недостатак агресивности код нас,можда и погрешна тактика,ипак ми морамо нападачки,то су узроци пораза.Ја лично сам пораз већ опростио,али само да се боре за тај дрес,ништа друго није битно,па нема екипе на свијету која не губи,јеби га .
Треба пустити све да раде свој посао и играче и тренера и руководство.Све ће да дође на своје.Нико није претплаћен на вјечне побједе,није смак свијета.Могу да кажем да сам поноснији сад него после неких побједа што сам навијач ЦЗ ,то су схватили и наши играчи,Бурзановић нпр ме одушевио и игром и понашањем,идемо даље.Можда дати шансу и неким играчима који су запостављени,мислим на Трајковића,Милијаша па и Пурвића.Сад ће да се види јесмо ли екипа или оно што би неки хтјели да будемо...

Бока пријатељу, читам твоје постове и не могу да верујем. Собзиром да мислим да си ти озбиљан човек и неко ко се разуме у фудбал, не могу да прихавтим да од дрвета не видиш шуму. Не знам да ли је разлог томе што ти је тешко да признаш да си погрешио у процени или ти заиста мислиш да је Баста!!?? кривац за овај пораз. Од када сам кренуо на утакмице гледао сам цца 50 дербија, можда и више, али овакво понижење, овакву немоћ, овакву срамоту и то још на нашем стадиону, нисам доживео.
Нисам хтео да коментаришем прелазни рок. Опет бисте рекли како само пљујем и како сам деструктиван. Веруј ми, прижељкивао сам да понизимо партизан и да падне у воду барем део оног што сам овде писао. Жао ми је што су данашњи клинци који воле звезду и фудбал осуђени да гледају ову пропаст. Жао ми је што верују да је Короман значајно појачање и што се радују његовом доласку. Жао ми је што нису свесни шта је уствари Црвена Звезда и какав је то гигант био. Нема овде ни тактике ни формације која може да помогне овим несрећама на клупи и на терену. Беспредметно је о томе причати. Да ли ће у шпицу играти Ђокић или Пуровић или можда обојица? Па то је дилема равна оној да ли да ме вешају или да ми пуцају у главу. У оба случаја сам мртав, исти ми курац.
Пиксија више не желим да помињем. Није вредан нити једне простопроширене реченице.
Бајевић је врло интересантна појава. Све ми је занимљивији. Ја верујем да је тај човек чуо за појмове 4-4-2, 4-5-1, али мислим да није сигуран шта то тачно значи. Неко му је рекао да у тој формацији играју водећи европски клубови. Њега је ваљда било срамота да пита шта је то, вероватно је само нешто промрмљао себи у браду и мрдао главом горе доле. Онда је рекао играчима да играју 4-5-1. Ови мученици су гледали неке утакмице лиге шампиона у којима озбиљне екипе играју у тој формацији па се послагали по терену као на јутарњој смотри, али нико од њих није сигуран шта треба да ради и како да се креће, пошто им тренер ништа није рекао осим тог фамозног да играју "неки 4-5-1". Човек би нарадије играо са либером, али му је неко опет шапнуо да је то превазиђено још у време док се дотични активно бавио лоптањем у Вележу. Било би ми га можда донекле и жао да не знам да је за овај уговор плаћен више него што просечан Србин заради за цео радни век.
О играчима не треба трошити речи. Скуп идиота раван екипи из "Великог брата". Можда и њих треба затворити 100 дана у кућу и посматрати их. На кога типујете? Ја на Анђелковића. Он је дечко аутистичан. Не констатује дешавања око себе. Не реагује на спољашње надражаје. Не да се испорвоцирати. Сигуран победник.
Елем, једину наду полажем да ће неко очистити ову депонију фудбалера коју је (нећу ни име да му напишем) направио у клубу и да ће клуб озбиљно почети да се бави радом са млађим категоријама. Барем ће деца трчати.

Одгледао сам снимак...
Шта сам приметио? Приметио сам да се наши играчи сударају на средини терена...приметио сам да су задњи везни слабо сарађивали са одбраном и често је остављали на цедилу. Прелазак из фазе напада у фазу одбране је раван бетон лиге... Мени је искрено деловало као да су они први пут пробали ову формацију и начин играња... Гај није лош, чак сматрам да је одличан, али сви заборављају да је он гурао целу полусезону у формацији са Бишевцем као главним у одбрани и сада је прешао на његово место...има и ту мало конфузије...
Надам се да је Бајевић увидео шта неваља и да ће то мењати јер овако не може то је сигурно... Напад? Као да га нисмо имали... Да није било Ђокића на терену нико не би приметио, а то да ли је он квалитет или не...е то је опет питање саме тактике која је била равна нули...
Ђукић је урадио једну одличну ствар, ударио је квалитетан пресинг на наше задње везне и напао нас тамо где нисмо очекивали...то је наравно резултирало честим грешкама и потпуном пропашћу тактике, а то је довело до четири гола у нашој мрежи...
Хитно исправљати глупости настале у овом дербију и у следећа два показати да можемо боље...

Ако ћемо о тактици, највећи је проблем што смо јако скоро променили формацију са 4-4-2 у 4-5-1 и ту се евидентно види да се наши играчи не сналазе. У средини је гужва-сударају се једни са другима, одбрана је панична и хаотична, а напад(нападач) јако лошег квалитета, који при недостатку добрих лопти(које нису његова кривица) себи не може да створи шансу(ех да је то Жигић...).
Формација 4-5-1 је тренутно формација коју форсирају најбољи светски тимови и тренери, то је јако добра формација кад зна да се одигра. Вероватно је Бајевић у договору са Пиксијем променио формацију да би имали целу полусезону да је уигравамо у такмичарским утакмицама, али то је подразумевало да се узимају бодови барем од Бежаније и сличних и да се не избламирамо на дербију. Није почело онако како су планирали, сад не знам шта ће да се деси, да ли ће наставити тај свој план или ће нешто мењати, видеће се већ у суботу у Петровграду.
Мислим да и селектирање тима показује да је план био 4-5-1, стварно имамо доста квалитетних везних играча, а у недостатку смо квалитетних нападача. Е сад дискутабилно је ко би ту требао да игра од играча, али морамо прво кренути од формације која се показала као јако лоше решење, па тек онда долазе на ред играчи.

Гај је ок играч,мада му се дешавају неки киксеви које би морао до квалификација за ЛШ да елиминише.
Не знам зашто се толико кука за Перовићем и Пуровићем.Први нас је доводио до лудила у првом делу сезоне док се није повредио,а други је промашио и Бога и оца ове сезоне...последњи у низу је промашај на дербију када је на празан гол шутирао преко пречке.
Мислим да се Кастиљо превише користи позади,а има одличан шут и не либи се да га користи као неки.Трајковић што пре на терен,бугарин напоље!
Што се напада тиче,мислим да ми објективно немамо ниједног ектра нападача који може увек да постигне гол.

И за крај моје је мишљење да Звезда не може у нашој лиги да игра са једним нападачем,не само зато што очигледно не зна да игра у тој формацији већ и због чињенице да се 90% тимова брани бункером,а он се тешко пробија са једним шпицем.Европа је друга прича и виши ниво.А играти дерби на Маракани са једним шпицем по мом мишљењу је срамота и не памтим да је иједан тренер то досада урадио.

Quote from: "nisam_zdrav"Ђукић је урадио једну одличну ствар, ударио је квалитетан пресинг на наше задње везне и напао нас тамо где нисмо очекивали...то је наравно резултирало честим грешкама и потпуном пропашћу тактике, а то је довело до четири гола у нашој мрежи...
А у три лепе! Да сам и ја једном на истој страни као и Сима. Па како их бре није срамота да кажу да их је Партизан изненадио офанзивном игром?! И'те у пм. А шта сте очекивали? Бункер можда? Пресинг на задњим везним - јаој трагедије - па то се никад није десило у фудбалу, срам Ђукића. А нешто ми паде на памет - ау јесте, па они те вежбе пресинга имају скоро сваки дан. И шта сад?
Фудбалери катастрофа, али Симо мораш признати да је Бурзановић добро појачање, а и Короман може мнооого боље.
Ако буду озбиљно радили сваки дан, могу да постану одличан тим, а опет, ако не буду, или ако буде распродаја добрих играча, опет има да извисимо...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Слажем се са већином да Звезда треба да игра у формацији 442 без обзира на квалитетније играче средине терена, јер ако се неко сећа 90их година када смо играли са једним центарфором Ковачевић,Јовичић..није нам ишло како треба,онда са доласком муслина најзад почели са два шпица па су титуле дошле.. што се тиче одбране,ту су играчи спори превише да би се поставила нека пресинг игра,не знам овај Бајалица ако је бржи од Ћорђевића или Гаја, можда би га требало ставити. Што се тиче средине и напада и ту се слажем са овима изнад Трајковић је јесенас био један од главних играча сад га нема?,Перовића у игру,а Миловановића на клупу, Георгијева у свемир :),довести на лето центарфора.Још да додам да сам гледао снимке неких припремних утакмица, и сви су некако деловали уиграније, мотивисаније и физички спремнији,зашто нису тако агресивно ушли у овај меч :zbunjen

Да Милоше, слажем се да је Бурзановић био једина светла тачка. Надам се да ово није само последица његовог почетног елана који би могао брзо да спласне у оваквом окружењу. Снимак нисам гледао, нисам имао живаца, оно што могу да кажем, а чини ми се да је већ неко приметио, је да везни ред апсолутно заболе да одигра у дефанзиви. Због катастрофалне игре везног реда, притисак на ионако лошу одбрану био је превелик и константан. Ни много бољи дефанзивци од ових наших не могу успешно да се бране без добре сарадње са везним редом. Десна страна у првом полувремену није постојала. Бајевић је изводио чувене експеримете замене места левог и десног везисте, али собзиром на њихов квалитет ни то није помогло. Кастиљо је такође направио пар почетничких грешака и то на нашој половини. Баста осим једног доброг пролаза апсолутно катастрофалан, бугарин већ стандардно, човек просто бежи од лопте и дуела. Короман има проблем психичке природе и треба да се лечи. Неко му је рекао да је звезда и да је важан и велики ауторитет, а овај изгледа поверовао у то. Ђокић потпуно немоћан, није он ни приближно играч тог калибра да може сам да се носи са противничком одбраном. Притом, увек дупетом окренут голу, милион фаулова у нападу. Миловановић је, од беса и немоћи, безумно јурио  противничке играче по терену, ваљда у жељи да барем неког осакати ако ништа друго. Ако, барем је борбен. Увек се обрадујем кад видим Тришовића у тиму. Ваљда зато што знам да неће провести у игри више од 20 минута. Анђелковић као Форест Гамп. Пуровић, дечко у флуоресцентним копачкама, ваљда кад се ноћу пешке враћа кући ибарском магистралом да га не згази неки камион. Мада треба бити оптимиста. Биће боље, јер горе од овог не може. Ни Милољуб Остојић а можда ни Стане Караси.

Quote from: "CEBEP"Поставља се само једно питање. Да ли је Бајевић тренер каквог Звезда треба да има за ову нашу екипу коју имамо.

Nije. JeBes ti trenera koji protiv ovakve ekipe Partizana na svom stadionu, pred svojom publikom, na +12 poena (gde nema sta izgubiti) igra bunkercinu ko da mu je protivnik Celzi a ne sugavi Partizan. Na dva derbija koja nas je vodio mi smo se samo branili ko zadnje pi*ke. Umesto da je usao u utakmicu napadacki, hrabro, sa zeljom da dobijemo protivnika i odlepimo se na +15 on igra bunkercinu . Pa Bezanija, OFK, Vojvodina i Mladost Apatin koji na papiru imaju slabije ekipe od nas su igrali otvorenije protiv njih nego mi.
ve ih prodaj Dzajo, kupi nam Ronalda

Невероватно! Уместо да је одиграла храбро,нападачки (без обзира на формацију,јер и 4-5-1 може да се одигра офанзивно,уколико средњи ред константно помаже нападу) Звезда је дала трансфузију креатури названој "вечити дерби". Да ли се ико сећа када је последњи пут на тзв. дербију било квалитетног фудбала? Па највећи дерби српског фудбала треба да играју два српска клуба а не Срби против угословена,чланова јсд. Ако не сад,зар за неку годину или две не могу да нам ривали буду српски клубови?Проблем су паре,али донеће се ваљда и тај фамозни закон о спорту да уведе бар мало реда. Ако Мишковић и њему слични представљају једини излаз за сада,покуповаће (ако већ нису) и све остале клубове по Србији па ће се по провереном рецепту нешто опрати а нешто и уложити у клубове. Радост југословена због ове победе која се може упоредити само са клинцима који по први пут у животу гледају порнић и замишљају сами себе у филму (као гробље које сада мисли да је реално 9:0 а не 4:2 за њих) довољно говори колики је комплекс у питању. За наше услове,овај тим Звезде је уз тренера који није мутави зихераш могао да уз нападачку игру и добру мотивацију и психолошку припрему реално добије гробље са нпр. 3:0 и на тај начин стави ад акта утакмице са онима који се после свега што се десило у задњих 50ак година поносе својим југословенством. Уместо тога,по принципу услуга за услугу,комплетна управа и стручни штаб Звезде препотентно омогућава Ђукићу да преко ноћи постане чудо од тренера,ваљда и због тога да би сутра и наше играче звао у репрезентацију?!? Превише је очигледно да је друга последица свега овог и о(п)станак двојице гробарских криминалаца у српском фудбалу (а вероватно и ван њега). Своје право лице један од њих је већ показао нападом на легенду Звезде,српског али и СФРЈ фудбала (док је та иста СФРЈ још постојала,не сад иако гробари заборављају да су били и остали титова и слобина црно бела армија). Толику мржњу према Звезди нису путем јавних медија исказали ни наше бивше комшије са којима смо до скоро били у рату. Победио је својевремено Звезду и тим славног Марадоне са 4:2 на истој Маракани,али Марадони није пало на памет да изјави како никад од Звезде неће изгубити. Зато претходну утакмицу тј. тзв. дерби треба схватити као меч који је изгубљен од страног клуба на свом терену, и у реваншу који ће уследити релативно брзо, ићи на победу која је реална - бар 3 гола разлике за нас на титовом стадиону. Само у том случају ће овај тим Звезде моћи да спере љагу са себе,свог стручног штаба и своје управе. У свим осталим случајевима од њих треба тражити одговорност и оставке. Ако се икада понови овакво издање Звезде против било кога и са било којим тимом, скандирање шампионима и подршка са трибине биће глупа и смешна,чист мазохизам. Нека изгубе од бољег од себе и 10:0,али нека се при том бар боре за макар 1 гол и треба их у том случају подржати. Да "феноменални  и савршени гробари" нису грешили не би Звезда дала ни та 2 гола. Зато је рецепт релативно једноставан - треба користити туђе грешке уз што мање својих,баш као што је то лепо "објаснио" Ђукић нашем мутавом тренеру и његовим манекенским ведетама,част малобројним изузецима. Сваки тим има право на лош дан,али ове сезоне Звезда није играла маестрално ни кад је побеђивала, па су што се мене тиче сви кредити потрошени.

"И УЕФА КАЖЊАВА!?
УЕФА је одлучила да испаде навијача у националним првенствима узме у своје руке, па истражује нереде на трибинама током 128. вечитог дербија. Од ФСС ће бити затражен извештај, како због великог броја бакљи у терену, тако и због расистичких повика.
Подсетимо, Звезда је још под условном казном УЕФА".

Само нам још ово фали, да нас и ови из УЕФЕ казне. Замислите да нам саопште, да на јесен опет не играмо неку утакмицу на Мари, у ЛШ-а!!  :(  :nene

Јебем им матер болесну, какве везе имају расистички узвици с нама?
А са Севера је једна (словима једна) бакља завршила у терену.

Јебеш тај фудбал! Јебеш те навијаче и та њихова правила која би да нам прописују... Пућиће све то једног дана и завршићемо више са свим тим срањима... Кретени! Не могу да верујем да ово може бити истина...који ђаво имају они да се петљају са нашим првенством?! Можда им је ово хвала зато што смо гласали за Платинија па да нам се човек одужи...
Све више желим да се ти богати клубови окупе сами око себе и да се играју у свом песку, а нас оставе да се бакћемо са онима који нису толико вредни да се са њима играју... Спремају они нас за ту неку утешну верзију Европске лиге за оне са јефтиним улазницама, а све више се и надам да ће до тога доћи... Бар би наша Звезда играла у нормалним условима фудбал, а не под сталном присмотром да ли ће неко и цигарету запалити на стадиону...јебали их прописи вашљиви...
Извињавам се на псовкама, али више су ми се смучили са тим њиховим правилима и глупостима...