Новости су избациле још једно име у орбиту - Марко Тардели.
Био је члан репрезентације која је '82. освојила првенство света, а са Јувентусом је освојио 5 титула првака плус титулу првака Европе на Хејселу.
Највећи успех у тренерској каријери остварио је са младом репрезентацијом Италије освајањем титуле првака Европе. Тренирао је и Интер, али га је дотични, наравно, покопао (био тренер када је Милан чукнуо Интер 6:0 након чега је добио отказ). Остало није вредно спомена.
Тренутно је почасни члан борда Јувентуса, а први га је препоручио Платини који му је био саиграч у Јувентусу.
www.novosti.co.yu
..baklje gore, pesma cigana...

ИНТЕРВЈУ: Валтер Зенга

Господине Зенга, знате ли да сте међу кандидатима за новог тренера Црвене звезде?

- Дошле су и до мене такве приче и морам да кажем да ми импонују. Чуо сам шта се догодило прошле суботе и свестан сам ситуације у којој се клуб тренутно налази. Међутим, морам да будем искрен и да кажем да још ни са ким нисам причао о тој теми.

Какве су шансе да се вратите на Маракану?

- Имам уговор с Ал Аином до јуна следеће године, тако да су у овом тренутку шансе 50-50 да дођем у Београд.

Да ли сте се чули с председником Звезде Драганом Стојковићем?

- Често се чујем с њим, последњи пут пре десетак дана, кад је Бајевић још био тренер, тако да тема нашег разговора није била оно што вас занима.

Да ли бисте поново тренирали Црвену звезду?

- Наравно, зашто да не. Читав живот је преда мном, и то је свакако врло реална могућност. Звезда и ове сезоне има одличне изгледе да понови прошлогодишње успехе и надам се да ће ускоро наставити да побеђује.

Како ће реаговати ваша супруга Ралука, уколико вам понуде место тренера?

- Њено наводно незадовољство Београдом предимензионирано је за време нашег боравка у Србији. Будите сигурни, убедићу је, уколико дође до тога да се вратим у Црвену звезду, и она неће имати проблем с тим.

Навијачи Црвене звезде без сумње би волели да вас поново виде на клупи црвено-белих.

- Навијачи Звезде су нешто најлепше што ми се десило у животу. Молим вас, желео бих овом приликом још једном да им се захвалим на подршци коју су пружали мени и екипи коју сам водио. Желим да им поручим само једно - Напред, Звездо!





Шал као амајлија

Са црвено-белим шалом око зглоба десне руке Бошко Ђуровски је престајао читав меч испред клупе, а са њим се појавио и на конференцији за медије. - Дошло је спонтано, као мотивација за играче, амајлија...Изгледа да сам закаснио, тек су у другом полувремену били мотивисанији. Било им је тешко, али важно да смо победили...

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ако вјерујемо новинама, а то никако не смијемо, кандидати за тренера су : Ариго Саки, Невија Скала, Марко Тардели, Франко Барези, Кристијан Карембе, Јиргер Колер, и други. Тако да .....
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Ја све више верујем да највећи проблем су играчи.Анализирајте само како су играли против Чукаричког. Сам Боле је признао, да је могао у полувремену да замени 11, свих 11 би заменио! Овим јадницима и Липи да буде тренер, ниста неби направио од њих, јер је проблем у њиховим главама. Па брате мили Чукарички је играо без 4 стандардна играча, ејјј један друголигас. Ово већ постаје жалосно! :(  :bes

Нешо,

наравно да НЕ верујемо новинама али Јирген Колер. За нас би боље било да га Звезда купи као играча а не као тренера :rofl

Quote from: "CEBEP"Нешо,

наравно да НЕ верујемо новинама али Јирген Колер. За нас би боље било да га Звезда купи као играча а не као тренера :rofl
Имајући у виду како се на терену понашају наши првотимци, нека од ових имена би нам заиста добро дошла као појачања. Барези и Колер у одбрани, Карембе у средини, Тардели у нападу... Но како било, наше новине какве су, сваки следећи дан ће избацивати неко ново име, тако да ја предлажем уздржавање од коментара, до званичне одлуке. Па и после тога треба сачекати, док не прође време да тај нови направи неки резултат.

Копи Пејст

Drulović radio sa kandidatom za trenera Crvene zvezde
Samo je Kamačo bio bolji od Murinja

Dileme nema - Hoze Antonio Kamačo, bivši selektor Španije i trener Reala, dobio je ponudu od predsednika Crvene zvezde Dragana Stojkovića da sedne na klupi srpskog prvaka čim prođe pauza u fudbalskim šampionatima zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evro 2008. godine. Španac, kao i svaki ozbiljan trener, više bi voleo da tim preuzme na kraju sezone, kada bi mogao da napravi selekciju igrača po svom ukusu i s njima prođe kompletne pripreme. Da preskoči taj mali jaz ili da odustane i od pokušaja, Kamačo ima nekoliko dana za razmišljanje.
Bivši reprezentativac Ljubinko Drulović sarađivao je sa Kamačom šest meseci u Benfiki, a o bivšem treneru ima samo reči hvale.

- Treneri tog kalibra sigurno nisu jevtini, ali olakšavajuća okolnost je ta što je Kamačo finansijski obezbeđen i to ne samo zato što je bio vrhunski fudbaler, već zato što i danas ima jake sponzorske ugovore. Mislim da je on, na primer, promoter "Citroena" za Španiju. Presudna bi bila, dakle, njegova želja da dođe u srpski fudbal i sedne na klupu Crvene zvezde - kaže Ljubinko Drulović.
Kakav je Kamačo trener?

- Radili smo zajedno šest meseci, ali mi je žao što nisam ostao s njim bar još godinu jer sam imao šta da naučim. Kamačo ima veliki autoritet kod igrača i uprave, i ne trpi da mu se mešaju u posao. On poštuje druge, međutim, kod njega mora da se zna šta je čiji posao. U svlačionici želi da bude bog i ako nije po njegovom - odmah pakuje kofere. Šta mislite koliko bi trenera napustilo klupu Reala iz Madrida posle 22 dana samo zato što se ne slaže sa menadžmentom kluba?! Profesionalac je 100 odsto i ne da neko gazi preko njega.
Šta traži od igrača?

- Maksimalno zalaganje i koncentraciju, bez obzira na to da li je u pitanju trening ili utakmica. Treninzi su mu raznovrsni i 90 odsto vremena se radi s loptom. Iako je bio bek, Kamačo voli da mu ekipa igra unapred i dosta koristi spoljne igrače. Kada sam bio u klubu, tada su u isto vreme bili tu Đovani i Simao, tako da je često tražio da se lopta šalje na bokove, a da mi rešavamo situacije jedan na jedan. Čini mi se da Crvena zvezda ima igrače sličnog profila.
U Portugalu je ipak osvojio samo jedan kup?

- Tačno, ali on je u Benfiku došao u vreme kada je Porto sa trenerom Žozeom Murinjom bio praktično nepobediv. Jedini poraz sadašnji trener Čelsija doživeo je baš od Kamača, kada mu je u finalu kupa oteo trofej. Njegov dolazak na "Marakanu" sigurno bi bila velika stvar i za Crvenu zvezdu i za srpski fudbal.
Da li ste imali priliku da se za tih šest meseci podsetite utakmice Španija - Jugoslavija (4:3) sa Evro 2000, kada ste vi odigrali odličan meč, ali je tadašnji selektor Španaca slavio?

- Naravno, i to ne jednom nego nekoliko puta. On jeste strog trener, ali zna kada treba da se opusti sa igračima. Za njega nemam nijednu kritiku, stvarno je korektan čovek.

Ž. Babović

Ево ти линк за убудуће, овде све текстове можеш да пребациш у ћирилицу
http://www.srbijazemljaheroja.com/cirilica.html

Ма људи наси играци су катастрофа. Уствари нису лоши али немају мотивацију. Погледајте како мали Јанкович игра у шпанији...
Па никад нисам видео да гризе тако за Звезду. После 2-3 сезоне играч се засити овде и једина жеља му да оде. Нека се да шанса овима који су седили на клупи до сад они бар имају мотив да се покажу.
Ја сам зато да се врати Зенга. Са њим смо били најближи пролећу и човек је баш фаца!

Ако нису мотивисани за то постоји лек. Један од најбољих начина је клупа и сушење на трибини. Погледајте како Перовић гризе. Жели да докаже да није играч за клупу. Ту су батине, карантини, забране излазака, строга контрола у случају лоших резултата, ударање по новчанику, одузимање возила и сл. На крају и раскидање уговора. Понављам тренер је најодговорнији за мотивацију тима.

Не знам само зашто им је потребна додатна мотивација за играње у Звезди...

Јанковић је увек био одличан играч, само што због његове појаве то нико није желео да призна. Чак је директно заслужан својим головима и асистенцијама за титуле протеклих година.

За странца треба добро одрешити кесу, тренутно вероватно и више него за Зенгу или Бајевића, а ризик је далеко од занемарљивог. Зато Стојковић мудро ћути и чека да се коцкице сложе. А мамци који се бацају на Маракани, боље него на каналу на Тиси не могу да штете. Нек се забавља народ, можда неко и извуче добитни лоз...  :D

Quote from: "Бока"Јанковић је увек био одличан играч, само што због његове појаве то нико није желео да призна. Чак је директно заслужан својим головима и асистенцијама за титуле протеклих година.

Ово је по мени најбољи опис играча око кога су се распредале приче и причице...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Једини разлог што поменути играчи играју боље у иностранству је по мени то што су много опуштенији тамо,не мислим наравно буквално, него то што су самим доласком ријешили већину финансијских проблема,немају толико оптерећење и страх од пораза  и грешке као овде а неспорно су квалитетни играчи као нпр.Јанковић .
А   у садашњој екипи је очигледан страх  и недостатак самопоуздања послије дербија,мислим да је то главни разлог ове кризе.Па и поред смјешног првог гола против војводине имали смо три скоро сто посто шансе у првом полувремену фактички без игре,а голове смо примили кад су се играчи погубили тамо послије 60 ог минута,и то је оно што мени највише смета,па имају 40 мин да нешто ураде а они се препадну ,крену тотално стихијски и наравно буде што буде..

Сутрашње новости

ЕКТОР Купер у Београду. Не, није то рубрика "веровали или не", јер је сјајни аргентински стручњак заиста у петак боравио у белом граду и ручао са председником Црвене звезде Драганом Стојковићем. А, о чему би председник и тренер причали него о фудбалу, тачније о "наелектрисаној клупи" на "Маракани".
Како је Пикси дошао до Купера и како је Купер стигао у Београд, то ваљда зна само челник нашег најтрофејнијег клуба, али је очито да богата фудбалска каријера и харизма, прво председника ФС СЦГ и сада Црвене звезде, отвара и гвоздена врата. Велико име и добре пословне и пријатељске везе, тек тренер који је једно време био сматран и најбољим на свету, обрео се у Београду и неколико сати у петак по подне преговарао са Пиксијем о тренерској позицији у Црвеној звезди.
Још увек је све, наравно, обавијено велом тајне и питање је може ли се договор о сарадњи и постићи у току само једног дана, тек, можда ће Ектор Купер заиста наставити каријеру на "Маракани". Не знамо шта је то што би цењеног стручњака, који има понуда као плеве, привукло ка црвено-белој страни Топчидерског брда, али је сигурно заинтересован чим је дошао у Београд. Не би Аргентинац потезао толики пут само да би се испричао са Пиксијем и пробао српску храну.
Председник Црвене звезде ћути и ради. Опција да тренер буде из иностранства је јасна, као што је и јасно да је Пикси решио да доведе велико име. И да се "не зауставља" на само једном кандидату. Јер, Марко Тардели, некадашњи ас Јувентуса и репрезентације Италије, у високо тиражној "Газети дело спорт" јавно рекао, односно поновио, да је добио понуду Црвене звезде која је веома изазовна и примамљива и да озбиљно о њој размишља.
Црвена звезда у суботу игра на Карабурми, на црвено-белој клупи ће седети Бошко Ђуровски, али је скоро извесно да ће, без обзира на резултат, у наставку шампионата Црвену звезду ипак предводити неки инострани тренер. Тардели је своје рекао и размишља, а шта мисли Ектор Купер, ваљда ћемо ускоро знати.

ЛИЧНА КАРТА
Име и презиме: Ектор Купер
Рођен: 16.11.1955. у Санта Феу (Аргентина)
Играчка каријера: Ферокарил, Уракан, Индепендијенте
Тренерска каријера: Уракан (1992-95), Ланус (1995-97), Мајорка (1997-99 и 2004-06), Валенсија (1999-2001), Интер (2001-03).
Трофеји: Суперкуп Шпаније са Мајорком и Валенсијом
Занимљивости: два пута са Валенсијом поражен у финалу Лиге шампиона (2000. од Реала и 2001. од Бајерна), са Мајорком 1999. поражен у финалу Купа купова од Лација, са Интером изгубио титулу у последњем колу...

Значи у финалу Купа губимо, а за титулу ћемо да га издувамо у последњем колу  :D .
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Драган Стојковић има пуне руке посла око довођења новог шефа струке на Маракану. Очигледно је, пак, да су многа велика имена заинтересована за долазак на Звездину клупу.

Кренуло се од Илије Петковића. Највероватније је отпао, јер се Пикси боји да Звезда не прими шест комада у следећем дербију, а можда још више и највероватнијег новог појачања, супер-аса српског фудбала, Душана Петковића.

Следећи на листи жеља био је Хозе Антонио Камачо. Човек је одмах ладно одбио, уплашивши се да негде у холу не сретне Драгана Џајића, због чијих дриблинга и дан-данас не може да спава.

Помињао се и вечити Звездин "младожења", Руд Гулит. Човек просто једва чека да седне за клупу неког српског "премијерлигаша", али нажалост му нико не да. Хтео је једно време и да буде селектор репрезентације Србије, али опет није успео. Због тога је одлучио да више нипошто не игра лото, јер какве су му шансе да добије???

"Долазио" је на Мару и Кристијан Карембе. Мислио је да ће због дред-локни, које је Гулит давно обријао, имати предност. Имао је, у односу на Гулита, истина. Али се Снежана уплашила да ће Адријана Карембе да својим дугим ногама и вондербра грудима да заведе блудног Звездиног председника, па је и тај трансфер пропао.

Хоће у Љутице Богдана и Марко Тардели. Вели човек, саветник сам у екипи која је дисквалификована у нижи ранг због штели, ваљда не може горе. Кад је могао Зенга, што не би могао и ја.

Валтер још увек брани Звезду. Поручује човек да је најјачи од свију и да баш хоће да се врати, али му нешто жена не да. Да иде у БГ, не оно друго. А можда и то. Ипак, тврди како Тардели нема појма (чудног ли чуда), да утврди пазар, јер можда Ралука и попусти, пошто јој се сада гади и Дубаи.

Михајловић отпада зато што би отерао немачке и аустријске спонзоре, јер човек "мрзи Немце, још откад је гледао партизанске филмове", док Југовићу у прилог не иде то што и њему командује супруга, којој се не иде из Беча.

Сада стиже Ектор Купер? Човек-губитник, не само да ће изгубити титулу и куп, него и оба преостала дербија, али за очекивати је да се дође до финала купа УЕФА којег би опет наравно изгубили голом неког голмана у 94.минуту.

Треба ли напоменути да су без посла велемајстори српске струке, Стане Караси, Миша Косановић, Чеда Ђоинчевић ...

А пошто на лето без посла остају Капело, Мурињо и Рајкард, ето могућих Звездиних тренера ...

За најтиражнији лист Горњих Кладара,
извештава Микеланђело ...  ;pljuga



Ма пусти ти то, 100%АЦБ свака част за аватар ;pivo Генијално  :D

Quote from: "Mikelandjelo"Драган Стојковић има пуне руке посла око довођења новог шефа струке на Маракану. Очигледно је, пак, да су многа велика имена заинтересована за долазак на Звездину клупу.

Кренуло се од Илије Петковића. Највероватније је отпао, јер се Пикси боји да Звезда не прими шест комада у следећем дербију, а можда још више и највероватнијег новог појачања, супер-аса српског фудбала, Душана Петковића.

Следећи на листи жеља био је Хозе Антонио Камачо. Човек је одмах ладно одбио, уплашивши се да негде у холу не сретне Драгана Џајића, због чијих дриблинга и дан-данас не може да спава.

Помињао се и вечити Звездин "младожења", Руд Гулит. Човек просто једва чека да седне за клупу неког српског "премијерлигаша", али нажалост му нико не да. Хтео је једно време и да буде селектор репрезентације Србије, али опет није успео. Због тога је одлучио да више нипошто не игра лото, јер какве су му шансе да добије???

"Долазио" је на Мару и Кристијан Карембе. Мислио је да ће због дред-локни, које је Гулит давно обријао, имати предност. Имао је, у односу на Гулита, истина. Али се Снежана уплашила да ће Адријана Карембе да својим дугим ногама и вондербра грудима да заведе блудног Звездиног председника, па је и тај трансфер пропао.

Хоће у Љутице Богдана и Марко Тардели. Вели човек, саветник сам у екипи која је дисквалификована у нижи ранг због штели, ваљда не може горе. Кад је могао Зенга, што не би могао и ја.

Валтер још увек брани Звезду. Поручује човек да је најјачи од свију и да баш хоће да се врати, али му нешто жена не да. Да иде у БГ, не оно друго. А можда и то. Ипак, тврди како Тардели нема појма (чудног ли чуда), да утврди пазар, јер можда Ралука и попусти, пошто јој се сада гади и Дубаи.

Михајловић отпада зато што би отерао немачке и аустријске спонзоре, јер човек "мрзи Немце, још откад је гледао партизанске филмове", док Југовићу у прилог не иде то што и њему командује супруга, којој се не иде из Беча.

Сада стиже Ектор Купер? Човек-губитник, не само да ће изгубити титулу и куп, него и оба преостала дербија, али за очекивати је да се дође до финала купа УЕФА којег би опет наравно изгубили голом неког голмана у 94.минуту.

Треба ли напоменути да су без посла велемајстори српске струке, Стане Караси, Миша Косановић, Чеда Ђоинчевић ...

А пошто на лето без посла остају Капело, Мурињо и Рајкард, ето могућих Звездиних тренера ...

За најтиражнији лист Горњих Кладара,
извештава Микеланђело ...  ;pljuga

КАПА ДОЛЕ "МИКЕЛ-е" !!!!!!!!!
Ово је најбољи чланак који сам прочитао у задње 2 године.

*ебо блиц и новости и сву нашу штампу. Тј. они овако пишу......само што из једначине (не једначине) избаце хумор.

Овај текст Микеланђела показује колико се може  веровати њиховим "провереним информациајам" и "поузданим изворима" !!!!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

Malo mi je nejasno da trener poput Kupera hoce u nasu zemlju(evropski Irak),pogotovu u nasu lizu.. :D Mislim da takav trener zasigurno ima znanja ali i autoriteta,mada to sam rekao i za Bajevica pa sam se ugrizo za jezik.......
U svakom slucaju po meni to bi bilo idealno resenje......

Quote from: "Mikelandjelo"Драган Стојковић има пуне руке посла око довођења новог шефа струке на Маракану. Очигледно је, пак, да су многа велика имена заинтересована за долазак на Звездину клупу.

Кренуло се од Илије Петковића. Највероватније је отпао, јер се Пикси боји да Звезда не прими шест комада у следећем дербију, а можда још више и највероватнијег новог појачања, супер-аса српског фудбала, Душана Петковића.

Следећи на листи жеља био је Хозе Антонио Камачо. Човек је одмах ладно одбио, уплашивши се да негде у холу не сретне Драгана Џајића, због чијих дриблинга и дан-данас не може да спава.

Помињао се и вечити Звездин "младожења", Руд Гулит. Човек просто једва чека да седне за клупу неког српског "премијерлигаша", али нажалост му нико не да. Хтео је једно време и да буде селектор репрезентације Србије, али опет није успео. Због тога је одлучио да више нипошто не игра лото, јер какве су му шансе да добије???

"Долазио" је на Мару и Кристијан Карембе. Мислио је да ће због дред-локни, које је Гулит давно обријао, имати предност. Имао је, у односу на Гулита, истина. Али се Снежана уплашила да ће Адријана Карембе да својим дугим ногама и вондербра грудима да заведе блудног Звездиног председника, па је и тај трансфер пропао.

Хоће у Љутице Богдана и Марко Тардели. Вели човек, саветник сам у екипи која је дисквалификована у нижи ранг због штели, ваљда не може горе. Кад је могао Зенга, што не би могао и ја.

Валтер још увек брани Звезду. Поручује човек да је најјачи од свију и да баш хоће да се врати, али му нешто жена не да. Да иде у БГ, не оно друго. А можда и то. Ипак, тврди како Тардели нема појма (чудног ли чуда), да утврди пазар, јер можда Ралука и попусти, пошто јој се сада гади и Дубаи.

Михајловић отпада зато што би отерао немачке и аустријске спонзоре, јер човек "мрзи Немце, још откад је гледао партизанске филмове", док Југовићу у прилог не иде то што и њему командује супруга, којој се не иде из Беча.

Сада стиже Ектор Купер? Човек-губитник, не само да ће изгубити титулу и куп, него и оба преостала дербија, али за очекивати је да се дође до финала купа УЕФА којег би опет наравно изгубили голом неког голмана у 94.минуту.

Треба ли напоменути да су без посла велемајстори српске струке, Стане Караси, Миша Косановић, Чеда Ђоинчевић ...

А пошто на лето без посла остају Капело, Мурињо и Рајкард, ето могућих Звездиних тренера ...

За најтиражнији лист Горњих Кладара,
извештава Микеланђело ...  ;pljuga


:rofl  :rofl  :rofl  :ruke  :ruke  :ruke  :D  :D  :D