Данило незгодна је ситуација, ни једна ни друга опција нису потпуно исправне, али мора да се гледа шта је у овом тренутку најбоље за Звезду, а не шта је морално исправно према појединцу. Сви твоји аргументи су на месту, али... тренер у клубу као што је Звезда не треба да буде неко ко ће фудбалерима објаснити како да трче, шутирају или шта ја знам... Све је у мотивацији...

Какав је мотиватор Бошко, и да ли може да буде добар мотиватор ако се нпр доведу неки познатији страни играчи? Не верујем... Сетите се Зенге, такав је нама потребан за ове наше фудбалере, да га гледају као бога, као шмекера...  Пикси и управа имају своје бисере, али опет, две дупле круне за две године, враћени дугови, окупљени какви такви спонзори... Пустимо их да раде... Џају смо трпели 15 година. За крај прочитај Бокин пост поново, можда промениш мишљење...





Quote from: "Бока"

Атмосфера у тиму је лоша. То је мој утисак који сам стекао непосредно посматрајући екипу. Мислим да ФК-у недостаје чврста рука, која ће увести неки ред и дисциплину, а опет умети да са играчима буде у добрим односима. Многи воде своју политику. Знам да се у протоколу за меч пријављује одговарајући број играча који ће се скидати, али ми није јасно зашто и поред повреда, неспремности и лоших партија ове сезоне. неки играчи јуче нису ни били на терену, а не знам да ли су били и на стадиону уопште...

1. Тришовић
2. Миладиновић
3. Георгијев...

Затим питам се зашто су Ђорђевић, Радивојевић и Тадеу седели на клупи док су други играчи славили. Ова тројица нису добили ни мајце са бројем освојених куп утакмица. Важно је да је Горан Негић обука ту уску мајцу преко одела и славио са играчима... Економ Стојан Милановић је добио медаљу  :batine На крају су позвали и ову тројицу да узми медаље, али су се Тадеу и Ђорђевић повукли у рупе, након уручења трофеја...

Зашто Баста, Гај, Милијаш нису ни гледали утакмицу против Војводине у петак иако су виђени на стадиону?

Зашто Бурзановић почиње са клупе?

Зашто Јоксимовић има предност у односу на Бајалицу?


Quote from: "николаБГ"
Какав је мотиватор Бошко, и да ли може да буде добар мотиватор ако се нпр доведу неки познатији страни играчи? Не верујем... Сетите се Зенге, такав је нама потребан за ове наше фудбалере, да га гледају као бога, као шмекера...  Пикси и управа имају своје бисере, али опет, две дупле круне за две године, враћени дугови, окупљени какви такви спонзори... Пустимо их да раде... Џају смо трпели 15 година.

Слажем се... Види се напредак, и то велики. Враћају се дугови, и ја се надам да ћемо у наредних пар година стати на ноге.
Зенгу не треба спомињати, Зенга је краљ namigivanje . Можда би Ђуровски могао да притисне мало играче, да их дисциплинско казни. Те набеђене шмекере мора некако да обуздају. Код Бошка ми се свиђа што убацује играче из омладинског погона: мог суграђанина Рељића, Николића... То је будућност Звезде. Бошку можемо замерити само недостатак искуства и то што код неких играча нема ауторитет. Да се разумемо, мени се ова игра Звезде свиђа... Нападамо, али зато и примамо доста голова. Ја сам за то да се пружи шанса Ђуровском, знаће он сигурно да је искористи.
Али ако ипак дође неки страни тренер, и продају пола овог тима,а доведу неке играче (баш добре играче) тим ће опет остати неуигран. Не знам, има ту много комбинација, много проблема.

Не бих само волео да служимо као топовско месо европским екипама.
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!

Quote from: "Danilo89"Да се разумемо, мени се ова игра Звезде свиђа... Нападамо, али зато и примамо доста голова.
Знаш ли ти како би ми прошли у Европи са оваквом игром?
Као ови шабани из Хумске, било би петарди на све стране.
За нашу лигу је то ОК, али за Европу треба пуно тактичког знања.

Ствар се свела на две ствари:

Да ли оставити Бошка и те екстра паре које би се уложиле за куповину тренера дати за куповину још пар играча верујући да би Бошко знао да укомпонује тим од нових играча међу којима ће бити и један део страних фудбалера,

или

довести страног тренера, купити и даље добре играче али не у већем броју јер Звезда нема баш толико пара у овом тренутку да купи и исти број играча као у горњем случају и да доведе новог тренера.

И у једном и у другом случају нема гаранције за улазак у ЛШ јер ако поново извучемо Милан или Арсенал биће много тешко да не кажем не могуће.

Quote from: "CEBEP"Ствар се свела на две ствари:

Да ли оставити Бошка и те екстра паре које би се уложиле за куповину тренера дати за куповину још пар играча верујући да би Бошко знао да укомпонује тим од нових играча међу којима ће бити и један део страних фудбалера,

или

довести страног тренера, купити и даље добре играче али не у већем броју јер Звезда нема баш толико пара у овом тренутку да купи и исти број играча као у горњем случају и да доведе новог тренера.

И у једном и у другом случају нема гаранције за улазак у ЛШ јер ако поново извучемо Милан или Арсенал биће много тешко да не кажем не могуће.

Зато морамо да сачекамо и видимо шта ће да испане !
Јер како год да окренемо, ако не уђемо у ЛШ, би ће :"Е видите, није, ово, није оно, требало је ово или оно".

Лако је бити паметан " са закашњењем" !
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

Quote from: "Igor_RS"
Quote from: "Danilo89"Да се разумемо, мени се ова игра Звезде свиђа... Нападамо, али зато и примамо доста голова.
Знаш ли ти како би ми прошли у Европи са оваквом игром?
Као ови шабани из Хумске, било би петарди на све стране.
За нашу лигу је то ОК, али за Европу треба пуно тактичког знања.

У праву си... У потпуности се слажем са тобом!
Али није све у тренеру, наши играчи немају искуства у јаким такмичењима (част изузецима).
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!

замолио бих све који сазнају да поставе тачно време одигравања утакмице са хајдуком ,извињавам се што скрећем са теме .

Како сам ја чуо текма је у недељу а не у суботу... Ваљда померена зато што је дерби у баскету у суботу...

Quote from: "УлтраКерШме"замолио бих све који сазнају да поставе тачно време одигравања утакмице са хајдуком ,извињавам се што скрећем са теме .

Текма почиње у 18.15 а прослава (коју клуб организује) пола сата пре текме, дакле у 17.45.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Да се не лажемо:
Овај тим је најлошији у последњих 5-6 година, игра је такође доста лоша, а Бошко је сасвим просечан тренер.Свака њему част, преузео је екипу у најтежем тренутку, опоравио тим, одбранио дуплу круну.Али то је више због тога што немамо конкуренцију у овој нашој лиги, и што су гробари у никад тежој ситуацији.Не верујем да би се то десило да је партизан јак као пре 2-3 сезоне.Бошко јесте велики Звездаш, али није довољно само бити Звездаш па сести на клупу тима који намерава да уђе у Лигу Шампиона.Нама треба тренер са искуством у ЛШ и ауторитетом, по могућству странац јер не видим ко би од ових наших могао да преузме.

Значи за следећу сезону:Довести новог тренера, Бошку понудити неку другу функцију у клубу, довести неколико квалитетних играча, задржати најбоље из ове садашње екипе, и молити Бога да опет не налетимо на неки ПСВ или Милан.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

У суботу је утакмица, како сад ствари стоје.

Brazilac EDGAR U ZVEZDI?

Mladi reprezentativac Brazila, napadač portugalskog Beira Mara, biće verovatno prvo letošnje pojačanje srpskog šampiona
Brazilac Edgar (20) nalazi se na meti Crvene zvezde! Visoki napadač Beira Mara neodoljivo podseća na Nikolu Žigića i zato je odmah zapao za oko rukovodstvu crveno-belih.

Takođe, u prilog ambicijama predsednika Dragana Stojkovića i njegovih saradnika ide i činjenica da je vlasnik Edgarovog ugovora agencija "Inver futbol", čiji je suvlasnik FIFA menadžer Zoran Stojadinović, sa kojim crveno-beli imaju odlične poslovne odnose.

Edgar Bruno da Silva u ovoj sezoni igrao je u tandemu sa nekadašnjim napadačem Partizana Andrijom Delibašićem i postigao četiri gola.

- Edgar je odličan igrač i po konstituciji neodoljivo podseća na Nikolu Žigića. Za svoju visinu veoma je pokretljiv, ima dobru tehniku i opasan je u skok igri. Njegov dolazak na "Marakanu" predstavljao bi pun pogodak za Crvenu zvezdu u svakom pogledu.


Stojadinović: Problem je cena

Zoran Stojadinović kaže da bi za Edgara bilo i te kako dobro da karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi, ali dodaje da je realizacija ovog transfera pod znakom pitanja zbog visoke cene, koja je zasad tajna.

- Gledajući sportsku stranu, voleo bih da Edgar dođe u Zvezdu, ali neće ići lako oko finansijskog dela priče. Zašto? Prvo, dosta novca je uloženo u ovog igrača i ja ne odlučujem sam o njegovom transferu. U agenciji postoji čovek koji je zadužen za finansije i koji se dosta pita. Ne znam šta će biti, ali u svakom slučaju, ne isključujem mogućnost razgovora sa čelnicima Crvene zvezde - poručio je Stojadinović.


On je reprezentativac Brazila ispod 20 godina i, koliko znam, u finalu "Kopa Amerika" postigao je gol i bio najzaslužniji za pobedu Brazila nad Argentinom (2:0) - kaže za Press Andrija Delibašić.

Talenat mladog Edgara, koji je u Beira Mar stigao iz Sao Paula, nije ostao neprimećen od strane poznatih evropskih klubova.

- Tačno, tražilo ga je dosta klubova iz Evrope. U toku zime Braga je nastojala da ga angažuje, ali ni šampion Porto nije ravnodušan prema Edgaru. Dečko zaista vredi kao igrač i cena mu nije mala. On želi da se dokazuje i cilj mu je da pređe u neki jači tim, koji igra napadački fudbal.

Rekao mi je da bi mu bio izazov da zaigra u nekom evropskom takmičenju. Zvezda igra kvalifikacije za Ligu šampiona i možda će im se putevi ukrstiti.

Crveno-beli su zagrizli za brazilskog napadača, a pošto je Beira Mar nije sačuvao prvoligaški status, jasno je da će Brazilac promeniti sredinu.

- Menadžerska agencija će odlučivati o tome gde će Edgar nastaviti karijeru. Dakle, ne pitaju se ni Sao Paulo, ni Beira Mar. Klub koji ga bude uzeo napraviće odličan posao, e sad, da li će to biti baš Zvezda, ostaje da se vidi. Inače, privatno Brazilac je miran, prijatan i skroman tip - istakao je Delibašić.

23.05.2007.
Izvor: PRESS
Ivan Gvozdenović za Press
VRATIO BIH SE U ZVEZDU!
Ističe mi ugovor sa Brižom, slobodan sam igrač i rado bih se vratio na "Marakanu". Naravno, ako me Zvezda želi, kaže bivši kapiten crveno-belih




Ivan Gvozdenović kaže da bi se rado vratio u Crvenu zvezdu ukoliko bi ga pozvalo rukovodstvo kluba. Olakšavajuću okolnost za crveno-bele predstavlja činjenica da nekadašnjem reprezentativcu u junu ističe ugovor sa Brižom i za njega neće morati da plaćaju obeštećenje. Takođe, Gvozdenović se igrački afirmisao na "Marakani", dobro zna zahteve Zvezde, koja užurbano traži iskusnog levog beka koji uspešno može da odgovori zahtevima u odbrani i napadu.

- Poziv Crvene zvezde je uvek dobrodošao. Međutim, niko me iz mog bivšeg kluba još nije kontaktirao, ne znam kakvi su im planovi i ne želim da se namećem preko novina. Ipak, ukoliko me budu pozvali, otvoren sam za razgovor. Ugovor sa Brižom mi ističe ovog leta i ne bih imao ništa protiv da se vratim u klub. Naravno, pod uslovom da nam se želje poklope - kaže bivši kapiten crveno-belih.

Bivši kapiten crveno-belih redovno prati dešavanja u Ljutice Bogdana i drago mu je što je Zvezda uspela da napravi jak sponzorski pul koji će značajno doprineti finansijskoj stabilizaciji kluba.

- Pratio sam Zvezdine nastupe u prvenstvu, ali i dešavanja u samom klubu. Iz medija sam saznao da su najmoćnije domaće kompanije ušle u klupski sponzorski pul i stvarno mi je drago što će Zvezda biti finansijski stabilna. To je veliki plus za crveno-bele, ali i optimistička vest za sve nas koji navijamo za Crvenu zvezdu. Primera radi, kada sam ja odlazio sa "Marakane", situacija je bila drugačija. Zvezda je veliki klub i za nju je neophodno da u svakom pogledu bude jaka - dodaje on.

Podsetimo, Ivan Gvozdenović napustio je crveno-bele u leto 2003. godine i prešao u Briž. U belgijskom prvoligašu osvojio je dosta trofeja i kako sam ističe, zadovoljan je svojim igrama. Ipak, i pored dobrih partija koje je pružao, Ivan nije želeo da produži ugovor sa Brižom.

- Nema tu puno priče. Klub je izneo uslove koji mi nisu odgovarali i na kraju nismo uspeli da se dogovorimo. Zbog toga sam jedno vreme bio na klupi, ali se ne uzbuđujem previše zbog toga. Moja misija u Brižu je završena, slobodan sam igrač i nemam obeštećenje. Iza mene su četiri uspešne godine u Belgiji, jer sam sa klubom po dva puta osvajao prvenstvo i kup, a isto toliko puta nastupali smo u Ligi šampiona i Kupu UEFA - istakao je Gvozdenović.

U igri i Neziri

Kao moguće pojačanje osvajača "duple krune" pominje se i Bojan Neziri, fudbaler ukrajinskog Metalurga. U njegovom slučaju je problem obeštećenje, jer je obnovio ugovor sa klubom iz Donjecka. Ali, u slučaju dogovora dva kluba on bi rado zaigrao za Zvezdu.

- Čuo sam za tu mogućnost. Zvezda je veliki izazov i rado bih se vratio u srpski fudbal. Ipak, ja se ne pitam mnogo i o svemu će odlučivati uprava Metalurga. I pre tri godine sam bio blizu Zvezde, ali sam na kraju ipak otišao u Ukrajinu - rekao je Neziri.

Ектор Купер ипак у Звезди?
Четвртак, 24. мај 2007. 13:06

Иако је са фудбалерима Црвене звезде освојио "дуплу круну", сва је прилика да ће садашњи тренер Бошко Ђуровски ускоро клупу црвено-белих морати да препусти Аргентинцу Ектору Куперу.

Бивши стратег Мајорке, Валенсије и Интера пролетос је такође фигурирао као најозбиљнији кандидат за наследника Душана Бајевића који је након пораза од Војводине (3:0) напустио клуб, али тада није дошло до реализације договора.

Како преноси београдска штампа, међутим, сада ствари стоје много другачије и све је извесније да ће Купер предводити Звезду у покушају да се следеће сезоне докопа Лиге шампиона.

Главну улогу у целој причи изгледа да су одиграле велике компаније које су спонзори Црвене звезде и које су спремне да издвоје своту од 700.000 до 800.000 евра годишње, пошто је то Куперова цена.

У последњих неколико дана српски медији често су спомињали Италијана Алберта Малезанија као наследника Бошка Ђуровског, али чини се да је куглица на рулету ипак стала на поље искусног аргентинског стручњака.

Евентуалним доласком Купера, поново се отвара и довођењу аргентинских фудбалера, који би појачали црвено-беле за јесења европска искушења.

(МОНДО)

Док сам писао прошли пост у коме сам рекао да бих волео да Бошко Ђуровски остане тренер Црвене звезде, већ сам имао неке информације да су шансе да тако буде минималне. Једноставно комплекси које поседује наш председник су чудо. Мора све што он ради да буде бомбастично, мегаломански, да се чује на сва звона... Ма ко цига кад оде у Немачку, па брже боље увезе најновијег Мерцедеса да види цело село да је постао неко и нешто. Што рече једном Сима на овом форуму: ''Срамота Пиксија да му Бошко буде тренер...''  :(  :zbunjen
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Ало човече какав Ђуровски? Ти мислиш да са њим можемо нешто урадити у европи? Са кловном поред клупе који скакуће и млатара шалом?
То је човек који изјављује како Милан и Арсенал моле Бога да не дођу на Маракану. Јасно се види да је он заостао у транзицији фудбала и да и даље живи у неком времену где се сви плаше Звезде.
Сто неко рече нама се не може угодити. Ако дође страни тренер и издува сви ће говорити требао је оставити Ђуровског, ако остане он и не успе причаће се како је требао бити страни тренер...
Тренерско место је место које захвтева квалитет, а квалитет се плаћа. Зато је сасвим нормално да ако већ имамо кеш доведемо познатог тренера који зна како се игра у европи, а не да оставимо Боска који ће се усрати приликом првог излета ван Србије. Он и у овој лиги игра са једним шпицем.
Што више пара управа уложи у тим и тренера мање ће украсти себи и то је то, не видим у чему је проблем. Ако је вама бољи Бошко Ђуровски од Купера благо вама...

Не знам ни сам шта да кажем на све ово - уколико је уопште тачно. Ту увијек треба бити опрезан...

Мислим да Бошко ово није заслужио и из тога разлога као и из чињенице да је велики Звездаш много ми га је жао.

Да би све било горе, Ектор Купер је рођени губитник. Тај скоро ништа није освојио! Једино што му је велики плус да је прави тренерски "диктатор". Ред, рад и дисциплина, то су му главни адути - баш оно што нашим талентованим, али много често љеним, немотивисаним и надуваним играчима и треба!!!  Мозда је то рачуница на коју Пикси и остали иду, мада је око 800.000 € мнооого пара. Изгледа да је Пикси у оном успио, што његовом претходнику није пошло за руком - сакупити лове од спонзора. Сад је само питање, да ли овај наш "полудели" предсједник зна, да то новца паметно и инвестира.

Иако на све ово гледам критично, мислим да ни Бошко није најгенијалније ријешење (искрено речено не знам ни сам које је ријешење за нас добро). Тренер који понекад игра и са 3 штопера да би заштитио сопствени гол ( и то у нашој лиги против ОФКе напримјер), који експлицитно изражава да је Звездин војник (читај: користи популистичке изјаве, како би за своју корист навео навијаче на своју страну),те који из истог разлога махуће са шалом око руке ко неки сељак, није савремен и прогресиван. То ми некако испада ко када сељак каже да је господин човјек, а сви знамо да један прави господин то никада јавно не би рекао о себи.

Све у свему, како год окренеш не ваља. Ја се само надам за Пиксија и остале да знају шта раде, јер ће им се на крају десити оно, што се је десило и његовом тј. њиховим неспособним претходницима - биће најурени из клуба од сопствених навијача!

У нади за паметним потезима у скоријој будућности нашег омиљеног клуба поздравља вас ДелијаХХ.  :)

Quote from: "DelijaHH"
Мислим да Бошко ово није заслужио и из тога разлога као и из чињенице да је велики Звездаш много ми га је жао.
Брате и ја сам велики Звездаш, али мислим да би било безвезе да водим екипу, ја помажем Звезди онако где могу највише да пружим, а то је на ТРИБИНИ. Свако мора да пронађе место не коме највише доприноси вољеном нам клубу.

Један озбиљан тренер НЕ МОЖЕ и НЕ СМЕ себи да дозволи такав луксуз и одвали да ће се Арсенал и Милан усрати и да им неће бити све једно да играју на Маракани. Када сам прочитао тај наслов, било ме је срамота да завршим са читањем целог текста. Нама у овом тренутку не треба паљевина од тренера него неко ко је реалан, благо експлозиван и има каризму и знања да постави ствари на своје место. На жалост таквог човека у Србији нема.
Бошку треба дати неку функцију у Звезди и на томе та прича треба да се заврши. Логика је проста: Колико пара уложиш, тако ти се и врати. А за наше руководство и Пиксија: Колико ПАМЕТНО пара уложиш, тако ти се и врати. Видећемо....

Пикси нам је донео две дупле круне као председник, и треба поштовати његову одлуку, уколико до ње дође, да се смени тренер који је преузео екипу на +9 у тешком тренутку и донео нам дуплу круну.

Дакле нису заслуге Ђуровског много веће нити је задужио било кога више од Пиксија. Не волим ни једног ни другог, али заиста мислим да је највећи проблем у нашој земљи струка. И да због лошег и повремено нерегуларног првенства тренери могу да воде успешно екипу само у нашој земљи. И данас слушам Ђуровског како се фрља изразима и турди се да буде стручан... Не треба нам то.

Quote from: "Бока"Пикси нам је донео две дупле круне као председник, и треба поштовати његову одлуку, уколико до ње дође, да се смени тренер који је преузео екипу на +9 у тешком тренутку и донео нам дуплу круну.

Потписујем. Волио бих, додуше, да Бошко остане у клубу, бар као помоћни тренер. Али, биће велики проблем ако дође Купер или неко сличан (и сличне цијене), а рикнемо у Европи и ове године ...