A u kurac, kako nikad nista normalno na nekom jebenom kontinentu a ne ostrva i sjeverni polovi

Znas kako?Svi danas igraju fudbal... :D
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

КОРК СИТИ :

Иако фудбал у северној Ирској има дугу традицију, потенцијални ривал Црвене зведе, Корк Сити, основан је 1984.године с обзиром да је настао тек распадом Корк Хибернијанса. Клуб са југа Острва не припада крем друштву, али је последњих година успео неколико пута да засени славу познатог Шелбурна.

Армија бунтовника (надимак Корк Ситија) може да се похвали са две титуле првака Републике Ирске (1993, 2005. године) и неколико запажених рола на европској сцени. Тим који предводи искусни Демјан Ричардсон прошле сезоне успео је из УЕФА купа да елиминише Екранес и шведски Ђургарден, али у дуелу са прашком Славијом није имао шта да тражи.

У Корк Ситију посебно су поносни на издања у Интертото купу када су 2004.године успели да буду бољи од Малмеа и холандског Неца, али их је у полуфиналу, захвљајући голу у гостима, елиминисао Нант.

Треба ли уопште апострофирати да Ирски шампион (тренутно су трећи у првенству иза Шелбурна и Дрогхеда) инсистира на игри дугим лоптама у којој много тога зависи од искусног нападача Најела Фена, некадашњег члана Тотенхема. Занимљиво је да је невидљиви прст фудбалске судине у Корк Сити послао младог везисту Адмира Софтића, ђака омладинске школе Сарајева.

Корк Сити игра на класичном острвском стадиону, без атлетске ограде. Тарнерс Крос тренутно има нешто мање од шест хиљада седећих места.

На међународној сцени Корк Сити је био 11 пута, а у 34 меча остварио је седам победа, осам ремија и чак 19 пораза уз гол разлику 21:46.

-----------------------------------------------------------

АПОЛОН :

Медитерански живот и платежна моћ кипарских клубова допринели су да могућег противника Црвене звезде Аполон из Лимасола данас поистовећују са легијом странаца. Екипа коју предводи Немац Бернд Станге је у последњем колу савладала Анортозис и успела да се домогне треће шампионске титуле.

Опрез је реч која ће морати да буде константно на уснама фудбалера Црвене звезде уколико Аполон према очекивањима буде бољи у двобоју са Корк Ситијем. На то просто тера играчки кадар Аполона, али и искуство најтрофејнијег српског клуба у судару са Омонијом пре неколико година. Тада се Црвена звезда поштено мучила са Кипранима и тек поготком Милета Аћимовића обезбедила дуел са Бајером из Леверкузена.

Тим Аполона је у минулом првенству играо на крилима пољског нападача Лукаша Сосина који је постигао чак 28 голова. Наравно, није то једини играч који би морао да се нађе у тефтеру Душана Бајевића. На голу је Чех Алеш Чваловски, у одбрани много тога зависи од Словенца Баруна, Пољака Мишалског, Ирачанина Арига и Португалца Дуартеа.

Сличан микс је и у маневру. Све врви од Пољака и Португалаца, а успешно игра и Румун Богдан Андоне. У шпицу је главна улога додељена поменутом Пољака Сосину, ту је и Португалац Паива, а друштво им праве Ирачанин Хамади и домаћи играч Христофи.

Можда и највећа снага Аполона је искусни немачки тренер Бернд Станге. Бивши тренер Херте и селектор Источне Немачке импресивно је водио тим у минулом првенству и без пораза стигао до титуле.

На међународној сцени Аполон је укупно био 14 пута одигравши 44 утакмице. Остварио је 11 победа, седам пута је одиграо нерешено, а 26 пута је поражен уз гол разлику 56:109.

--------------------------------------------------------------

FC-RedStar.net :

Црвена звезда се до сада два пута састајала са кипарским представницима у званичним утакмицама у еврокуповима. У сезони 1991/1992 у квалификацијама за Куп шампиона противник је управо био Аполон из Лимасола. Црвена звезда је као домаћин играла у Сегедину 23. октобра и победила је у првом мечу 3:1 (Дарко Панчев, Владан Лукић, Дејан Савићевић). У реваншу 6. новембра црвено-бели су поново били сигурни и славили су у Лимасолу 2:0 (Дејан Савићевић, Владан Лукић).

Десет година касније поново је противник у квалификацијама за Лигу шампиона био кипарски представник, али овога пута Омонија из Никозије. Прва утакмица у кипарској престоници је завршена 1:1 (Пјановић), да би у неизвесном реваншу Црвена звезда победила 2:1 (Леринц, Аћимовић).

Црвена звезда је са представницима Републике Ирске играла такође два пута и то у Купу шампиона. Противник у сезони 1977/1978 био је Слајго Роверс. Забележене су две победе од 3:0. У првој утакимици 14. септембра Београду стрелци су били Џајић 2 и Филиповић. У реваншу 28. септембра два гола дао је Филиповић, а један Никола Јовановић.

У сезони 1988/1989 ривал је био Дандалк. Прва утакмица играна је у Ирској и Звезда је 7. септмембра победила 5:0 (Мркела, Мусемић, Стојковић, Ђуровски, Стошић). Због Олимпијских играра у Сеулу реванш утакмица је играна готово месец дана касније, 5. октобра. За Црвену звезду је дебитовао Дејан Савићевић који је постигао гол у победи 3:0 (Шабанаџовић, Мркела, Савићевић).

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Armija buntovnika na čelu sa Admirom Softićem ... :batine