Нова хуманитарна акција


Навијачка група Делије Север организује другу велику хуманитарну аксцију за помоћ напаћеном народу на Косову и Метохији.  Прилликом посете манастиру Бањска на Косову и Метохији, игуман манастира упутио је апел за помоћ нашем народу из места Бело Брдо, које годинама оскудева у основним прехрамбеним намирницама.

У селу живи 247 мештана као и 84-оро деце ометене у развоју, а чији животни опстанак зависи  од донација и безрезервне помоћи свих људи добре воље.

Помоћ је потрбна искључиво у намирницама за исхрану-брашну. шећеру, уљу, конзервама грашка, бораније, пасуљу, зачинима, алевој паприци, вегети...

Из разлога наведеног, наша новчана помоћ је и више него добродошла.

Жиро рачуни на које можете уплатити:
Девизни: 00-508-0001162.8
Динарски: 160-188512-50
са назнаком "за Удружење грађана Делије Север", Љутице Богдана 1а, и сврхом плаћања- "хуманитарна акција"!

Уплата Новчане помоћи важи до уторка 27.06.2006. године

До сада је купљено 9т брашна и 500кг пасуља, док је скупљено и неколико стотина хиљада динара.
Целокупна помоћ биће прослеђена игуманији Светлани Савић из манастира Бањска.

Изузетно смо поносни на ову хуманитарну помоћ јер јепо први пут учествовала целокупна црвено-бала породица, као и бројни пријатељи и пошроваоци наше навијачке групе.

Будимо најхуманији када је нашем народу најтеже!

Овако је то изгледало прошли пут:




Zao mi je shto pishem ovim hiroglifima ali

Samo da kazem da smo mi bash ove nedelje odje u SRPSKOJ pravoslavnoj crkvi u NYC skupili i poslali porodicama na Kosovo i Metohiji.(pare su to bile).U srijedu je protest u Washigton DC za Kosovo.Prije mozhda mesec dana je isto tako bilo prikljupljene pare za siromasne ljude na Kosovo.Jedna Grkinja je dala check od 100.000 americhkih dolara pola za Crkvu i pola za Kosovo..
pozzz
Pala je Atina,pala je Vizantija,pasce i Tiranija koja navija da se stvori velika albania"

OCU KUCI!!!!

Нисам знао где да ставим, па ако има нека друга тема пребаците. Сад ми послао неки лик ово:

Имам један мали задатак за вас. Није ниста компликовано и теско и трази само мало времена. Наиме рец је да је у Америцком сенату покренут поступак за доносење резолуције о отцепљењу Косова (сто је мање висе свима вец познато). Онда је један од сенатора покренуо на нету петицију да би прикупио довољно гласова и ставио на изгласавање противну резолуцију. Све је званицне природе и није зезалица. Дајте да не седимо скрстених руку и покусамо бар несто да урадимо. Не казем да цемо несто да променимо и мозда је све ресено, али ајде да бар пробамо.
Сајт је  www.thepetitionsite.com/takeaction/905791187 .До сада се пријавило око 59,808 људи, а потребно је 100000, да би била валидна. Највеци проблем је сто много људи ни незна за ово. Ако мозете просирите људима које знате.

Поздрав.

   


Најава новог концерта

Други у низу концерт се одржава на истом месту, на северној трибини стадиона Фудбалског клуба Црвена звезда, а датум је 3. јун 2008, са почетком у 20 часова.

Водитељ ће бити Милан Калинић, исто као и прошлог пута, а и цена карата је иста и износи 400 динара.

Владимир Шавија, један од организатора концерта и вођа Делија, истиче да је искуство од прошле године добра полазна тачка за нови концерт, као и да се нада да ће одзив људи ове године бити још већи, а да ће цео догађај бити још бољи.
- Концерт прошле године је успешно прошао, гледајући са организационог аспекта и броја људи који су дошли. Мислимо да ове године имамо још већи повод за организовање новог концерта, а да ће цела манифестација бити још боља, уз још већи одзив људи. Делије као организатори, желе на време да обавесте јавност о концерту, као и све оне које би узели учешће у истом. Ове године учеснићи ће бити исти као и прошле године, а то су: Рибља чорба, Бајага и инструктори, Неверне бебе, група 357, као и оно што је нама веома битно, деца са Косова и Метохије, тачније група Косовски божури, који су учествовали и у овогодишњем концерту који смо ми организовали у Руском дому и који је одлично прошао. Деца са Космета су из разних делова наше јужне покрајине, што даје посебан тон овом концерту. Надамо се да ћемо обезбедити још учесника, а на томе се увелико ради, како би програм на концерту био што богатији. Концерту ће присуствовати и свештенство, како из Рашко-Призренске епархије, тако и епархије из Београда.

Веома нам је битно да што више људи сазна о овом концерту и да их што више присуствује, како би се показала слога, воља и свест свих нас, да учествујемо у помоћи српском народу. Сва средства и помоћ која се прикупе, намењена су Србима на Рашко-Призренској територији, а видећемо на који начин ће она бити подељена, јер има много места и људи који су угрожени. Наша активност траје још од 2000. године, а недавно смо били у Пећкој патријаршији и Дечанима, а пре тога, заједно са Спортским друштвом Црвена звезда, у посети Косовском Митровици. Не желимо да станемо, јер мислимо да и себе градимо кроз ове акције, да би позвали на свест све наше навијаче.

Овом приликом бих скренуо пажњу да уопште није битна навијачка припадност, јер је најпотребније да се покажу јединство и слога. Ми као навијачи Црвене звезде, јесмо организатори, али и да је било која друга навијачка група организатор ми би смо масовно узели учешће. Сви људи су добродошли, па самим тим и навијачи других клубова. Знамо да постоји осећај у нашим људима, да помогну нашем народу на Косову и Метохији, али и да су многи спречени због разних раглога да оду на Космет. Ово је прилика да уз приступачну цену карте, сви они који желе да помогну, одвоје времена и дођу на концерт и на нај начин са својим породицама и пријатељима учине праву ствар.

Желим да се у име Делија, овим путем захвалим Фудбалском клубу Црвена звезда и маркетингу Фудбалског клуба, као и Спортском друштву и њиховом маркетингу, који су свако на свој начин омогућили организовање овог хуманитарног концерта.

Стефан Ивановић, директор Маркетинга Фудбалског клуба Црвена звезда, истакао је да Клуб подржава све хуманитарне акције Делија, самим тим и овај концерт и позива своје навијаче и све људе добре воље, да својим присуством узму учешће у овој хуманитарној манифестацији.