Србија је данас добила ривале у квалификацијама за светско првенсто 2010 године,ми смо у групи седам са Француском,Аустријом,Литванијом,Фарским Острвима и Румунијом ;pljuga
видећемо како ће бити што се тиче навијања то је оно на шта ми утичемо :rofl
СНАГА БЕЛОГА ГРАДА НЕК НОСИ ТЕ САДА... !!!

Навијао сам да нам дођу у групу хрвати,а највише сам прижељкивао да упаднемо у 8.групу тамо ђе су дукљани. аууу што би се радило у ЦГ да смо са њима :boks

Ја мислим да смо упали у најгору групу што се тиче навијача, да смо барем извукли неког суседа(курвате,шиптаре.муслимане) било би много занимљивије!

QuoteStudenti Pravnog fakulteta u Beogradu organizuju sada vec tradicionalnu akciju
OSMEH  NA  DAR!!!
Radi se o humanitarnoj akciji prikupljanja poklon paketica za dacu sa Kosova i Metohije. Mi smo prosle godine bili skepticni i mislili smo da ne mozemo da skupimo vise od 30 paketica, pa smo zavrsili akciju sa oko 500 paketica koje smo licno (oko 25 studenata) urucili klincima iz 4 najugrozenije enklave u Metohiji, Orahovac, Gorazdevac, Velika Hoca i Osojani...
Ove godine smo skepticni takodje, ali mislimo da ne mozemo da skupimo vise od 1000 paketica. Evo imate sansu da nam pomognete i da zajedno prevazidjemo zadato...

Ako nemate mogucnosti, dovoljno je i jedna cokoladica, ali je bitno da budemo svi deo toga...

Paketici se primaju od ponedeljka do petka, od 11h do 14h na pultovima u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ili u kancelariji Studentskog parlamenta na istom fakultetu...
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

QuoteЂоковић прети, Боба не зна шта хоће Срђан


Љут што први човек српског тениса Слободан Живојиновић није прво разговарао са породицама играча пре обелодањивања уговора Срђан Ђоковић осуо је паљбу по Тениском савезу Србије и запретио да ће његов син добро размислити да ли ће наступати за Дејвис куп тим у фебруару против Русије.

Новак Ђоковић саопштиће, пише "Пресс", свој коначан одговор поводом ангажмана у репрезентацији почетком следеће године, односно после новогодишњих и божићних празника, али сва је прилика да ће наша репрезентација убудуће бити ослабљена за трећег тенисера света.

На оптужбе Новаковог оца председник ТСС одговара да су уговорима желели само да направе леп гест према играчима и да више од понуђених цифара не могу, јер не баратају као енглески савез буџетом од 30 милиона.

"Ђоковић то помиње нон-стоп. Није ово први пут да прети ко зна чиме. Прво нас је прозивао да ништа не радимо. Па када смо доказали да у ствари радимо, и то много, опет му не ваљамо. Онда је хтео да буде председник ТСС, па је од тога одустао. На крају је хтео да гради тениски центар у Београду, па ни то сада неће. Ја не знам шта он у ствари хоће. Радо бисмо му помогли око центра, ако будемо у могућности. Али исто тако мора да постоји Национални тениски центар и не видим разлог зашто би то некоме сметало", изјавио је Живојиновић за "Спорт".

Председник ТСС навео је да није истина да су уговори, којима је превиђена новчана стимулација нашим најбољим тенисерима од укупно 500.000 евра у 2008. години, играчима послати пре два дана, већ да је то урађено пре две недеље и да за то постоје докази.

"Стварно не видим у чему је проблем. Упркос незадовољству Срђана Ђоковића, надам се да ће сви наши најбољи тенисери прихватити да играју за репрезентацију. Самим тим, требало би у најјачем саставу да се супротставимо селекцији Русије у Москви", рекао је Живојиновић.

Ни Јанко Типсаревић још није одлучио какав ће став заузети према понуђеном уговору, али према речима његовог оца Павла, и он има штошта да замери челницима ТСС.

"Ја не могу да доносим одлуке уместо Јанка, то је његова ствар и ја ћу га подржати шта год да уради. Међутим, моје је мишљење да је Савез опет направио лош потез, посебно зато што је објавио уговоре без претходних консултација са играчима. Створила се слика да наши тенисери не желе да играју за репрезентацију, да им је мало пара понуђено, да су малтене издајници, да одбијају 35.000 или 125.000 евра у земљи у којој су плате по 20.000 динара. Мислим да наши тенисери нису то заслужили", рекао је Павле Типсаревић за "Пресс".

(МОНДО)

Надам се да пратите партије Нолета и Јелене на Хопман купу ових дана,а ако пратите онда сигурно знате да је Јелена повређена и да уопште не би смела да игра.Ево међутим на који начин ова девојка која је у каријери зарадила више пара од сваког нашег фудбалера и кошаркаша доживљава играње за своју земљу.Капа доле што се мене тиче!

Quote3. januar 2008. Beta
Janković: "Rizikujem karijeru"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da rizikuje i karijeru zato što igra na Hopman kupu u Pertu sa povređenom nogom. Treća teniserka sveta povredila je desnu butinu, zbog koje je predala meč singla u duelu Grupe B Hopman kupa sa Argentinom. Srpska reprezentacija je, ipak, uspela da pobedi rivala sa 2:1 i plasira se u finale turnira, gde će selekcija Srbije igrati sa SAD.

"Ne bi trebalo da sam ovde, zaista rizikujem svoju karijeru. Danas mi je bilo malo lošije, i ne bih smela da igram, ali volim da nastupam za svoju zemlju i daću sve od sebe. Tešsko mi je na terenu, ali želim da Srbija pobedi", rekla je Jankovićeca posle meča sa Argentinom.

Reprezentacija Srbija igra sutra u 10 sati u finalu Hopman kupa sa selekcijom SAD. Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od oko 600.000 evra.

стварно јо свака част!
ана ми је увек била дража од ње,
али овим потезом ме је одушевила...
мислим да ана овако нешто никад не би урадила.
а јесте ли сконтали што су развили тактику,она и ноле,
прво јелена преда меч,па ноле отресе свог противника,па у дублу ноле трчи за обоје. :)
сваки лоб који иде на њу,пропушта и одмах чујеш како нолету каже : "ајде ти!"  :lol:
али ипак она и тако повређена може да да свој допринос,
што се видело у данашњем трећем сету.
I just want to see your blood,
I just want to stand and stare.

Све похвале за ову девојку... Како сам данас само навијао да добијемо у микс-дублу то је невероватно. Она зна да иза њеног и Новаковог имена стоји СРБИЈА и да њу представља и оно што је најбитније: Поред нимало наивне повреде даје све од себе како би нашу земљу представила у најбољем светлу. Да не причам о томе да овај турнир у принципу и не носи неку посебну тежину што се резултата тиче, иако је веома цењен у свету тениса.

Већи део поста ти је пребачен у одговарајућу тему! Нема потребе кварити ову кад већ постоји тема о жандарима и њиховим  "успесима"...

РСФ

Ana ne moze da se poredi sa Jelenom ni u kom pogledu. Pogotovo ne onom ljudskom i patriotskom!

Quote
Дуда обећава - нема више отказа играча!


Душан Ивковић од четвртка је и званично нови селектор кошаркaшке репрезентације Србије, а прво обећање које је дао српској јавности, "залуђеној" за игру под обручима било је следеће - више неће бити отказа играча!

Велики проблем српске кошарке - неодазивање најбољих играча у државни тим скупо нас је коштао, јер ове године нећемо играти на Олимпијским играма у Пекингу, а некадашња кошаркашка велесила спала је чак и на то да ће морати да игра квалификације за Европско првенство.

"Ово је олимпијска година, за нас у кошарци, година са доста сете и туге, јер нас неће бити међу онима који ће играти у Пекингу. Међутим, времена за тугу нема. У помешаним емоцијама потражићемо мотив да у следећем циклусу олимпијаде стигнемо тамо где нам је место", изјавио је Ивковић на промоцији у београдском хоелу "Континентал".

Према речима прослављеног стручњака, главни циљ је стварање тима чији ће врхунац бити на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

"То је у овом тренутку ризик, јер морамо да прођемо и квалификације за ЕП у Пољској. Свестан сам ризика и знам да се некима неће свидети како ћемо радити док не стигну први резултати, али сам спеман да прихватим тај ризик", рекао је популарни Дуда.

Први његов корак биће одлазак у САД и разговор са српским играчима који играју у НБА Лиги. "Реаговаћемо моментално. Већ 18. и 19. јануара боравићу у Њујорку као члан комисије ФИБА где ћемо са представницима НБА и НЦАА и усаглашавати нова правила. Боравак у САД искористићу да директно разговарам са нашим играчима у НБА лиги. Све у циљу повратка угледа и култа репрезентације и што је најважније повратка поверења играча у државни тим. Више нечемо бити у ситуацији да нам отказују играчи, јер ћу ја свакодневно бити ту да се чујем са њима, и имам неограничено поверење у њих", поручио је Ивковић.

Председник Кошаркашког савеза Драган Капичић изјавио је да ће повратак Ивковића означити и "промоцију ауторитета" кошаркашке организације.

"Могу слободно да кажем да је ово догађај од великог значаја за српску кошарку. Ово није само промоција новог селектора у лику Душана Ивковића, већ и промоција новог концепта рада, приступа обавезама, односа пема државном дресу, промоција аутиортета комплетне организације", рекао је Капичић.

(МОНДО)

QuoteОдбојкаши Србије иду на Олимпијаду!!!


Најбољи одбојакши Србије учествоваће на Олимпијским играма у Пекингу ове године, након што су у финалу квалификационог турнира у Измиру надиграли селекцију Шпаније резултатом 3:2 (24:26, 16:25, 25:19, 25:15, 17:15).

"Плава чета" Игора Колаковића одиграла је последњи дуел од очаја до сјаја и после завршнице само за оне са "живцима као конопцима", заслужено је преузела једину европску карту за олимпијски турнир у Пекингу.

Први сет како и налажу финални мечеви донео је рововску и изједначену борбу. Шпанци су са два везана поена успели да стигну до прве сет лопте код резултата 24:22, али су одбојкаши Србије захваљујући добром блоку, брзо поравнали резултат. Ипак, ривал је након тога појачао игру, организовао две добре акције и стигао до предности од 1:0 у сетовима.

Чињеница да су били толико близу вођству, а препустили славље противнику, као да је психолошки утицала на наш тим. У наставку су изгледали потпуно деконцетрисано, безвољно и млако, па је фуриозно вођство "фурије" од 12:2 био реалан одраз стања на паркету. Након што је селектор Игор Колаковић променио техничара (уместо Николе Грбића у игру је ушао Петковић), екипа је мало живнула, али није било снаге и чаролије да се надокнади велики заостатак - 16:25.

И када су многи мислили да је Шпанија једном ногом на Олимпијади у Пекингу, "плава чета" је показала да се никада не предаје унапред. Много агресивнија и зрелија игра Миљковића и другова дала је резултате већ средином трећег сета, када су Срби повели са 14:10 и онда ношени великом жељом да се нађу на Олимпијади очували предност до краја сета - 25:19.

Смањење вођства противника као да је био ветар у леђа нашем тиму, који је у четвртом сету заиграо без грешке. Рано вођство од 7:2 унело је панику у редове званичног европског шампиона, па је селектор Марсело Мендез покушавао честим изменама да промени стање ствари на паркету. Ипак, њихова кола из минута у минут ишла су све брже низбрдо. Срби су без много муке славили са убедљивих 25:15, "истопили" предност противника, изједначили на 2:2 у сетовима и увели дуел у неизвесну завршницу - одлучујући пети сет.

Српски тим је наставио у истом стилу и одмах повео са 4:1, али су Шпанци брзо направили серију 7:1, преузели вођство и потврдили да нису случајно најбољи тим Старог континента.

Чета Игора Колаковића брзо је консолидовала своје редове, свесна да не сме да пропусти прилику до које су мукотрпно стигли.

Неизвесност је на кратко прекинута приликом вођства Србије 14:13 и прве сет меч лопте, која није искориштена, јер је Бјелица сувише јако сервирао и директно послао "пројектил" у аут. На срећу, и Шпанци су начинили у селедећем нападу исту грешку, па су "плавима" серврали нову прилику за тријумф - 14:15.

И када се чинило да ће напад бити добар недовољно искусни Подрашчанин се "упецао" и још једна шанса отишла је у неповрат. Јанић је у наредном нападу одлично смечовао и донео "трећу срећу" свом тиму, пошто је лопта, од шпанског блока, завршила у ауту.

И коначно после "јурњаве" по целом терену са једне и друге стране, одбојкаши Србије уписали су нови поен - 17:15, бацили Шпанце на колена и оверили олимпијску визу.

(МОНДО)

Свака част момцима... Показали су још једном како се игра и бори за дрес репрезентације. После 0:2, победа 3:2 и пласман на Олимпијске игре. Доказали су да имају велико срце и јак морал, што краси само велике!

Још једном БРАВО и пуно среће у Пекингу.

Eво Ђукићевог ширег списка за пријатељску са Македонијом:
Quoteголмани: Радиша Илић (ОФК Београд), Дамир Кахриман (Коњаспор).

одбрана: Антонио Рукавина (Борусија Дортумунд), Марјан Марковић (Динамо Кијев), Ивица Драгутиновић (Севиља), Душко Тошић (Вердер), Немања Видић (Манчестер Јунајтед), Бранислав Ивановић (Челси), Гојко Качар (Војводина), Немања Рнић (Партизан).

средина терена: Дејан Станковић (Интер), Ненад Ковачевић (Ленс), Милан Смиљанић (Еспањол), Бошко Јанковић (Палермо), Милош Красић (ЦСКА Москва), Зоран Тошић (Партизан), Здравко Кузмановић (Фиорентина), Стефан Бабовић (Нант).

нападачи: Никола Жигић (Валенсија), Данко Лазовић (ПСВ Ајндховен), Милан Јовановић (Стандард Лијеж), Ранко Деспотовић (Рапид Букурешт).
Мислим да је убацивање Рнића као и не позивање Стојковића, пољуљало бар моје поверење у њега. 1. је глодарски пропали таленат а други је био најстандарднији играч репке и бољи је од Радише и кад не игра редовно! :nene  :nene  :nene
size=24]!!!КЛИКНИ!!![/size]

па шта рећи на овакав састав?!
ђукић је будала комплетна...
I just want to see your blood,
I just want to stand and stare.

Од гробарског говеда ништа друго није ни требало очекивати...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Ђукић иначе навија за Звезду, ал јесте говедо продано...

QuoteКороман: Ђука је звездаш, чува нас за дерби!


Ниједан фудбалер Црвене звезде није се нашао међу 22 имена на списку Мирослава Ђукића за пријатељски дуел са Македонијом 6. фебруара. Некадашњи тренер Партизана рекао је да играче није бирао по кључу, већ да је у национални тим позвао у овом тренутку најбоља 22 фудбалера.

Међутим, "прва виолина" црвено-белих Огњен Короман сматра да се он и његови саиграчи нису нашли у комбинацији за меч са Македонцима јер нови селектор не жели да их умара пред "вечити дерби".

"Сви знамо да је Ђука велики звездаш, па неће да се умарамо јер ускоро иде дерби", поручио је Короман са припрема у Италији, а затим продужио у сличном стилу: "Или је то или је и из УЕФА стигла нека препорука да се не позивају играчи Звезде, па нови селектор није хтео да се замера европској кући фудбала".

Осим што ће црвено-бели бити одморни за дуел 1. марта, Ђукић им је уочи вечитог дербија направио још једну "услугу".

Неколико дана након разлаза Партизана и Ђукића, председник црно-белих Томислав Караџић оптужио је дотадашњег тренера да је себичан зато што је у последњем мечу пред зимску паузу против Младости из Лучана у тим уврстио и Бразилца Жуку и Зорана Тошића, који због тога неће моћи да играју на "Маракани".

Двојица везних фудбалера имали су утакмицу суспензије због жутих картона, али су могли да бирају да ли ће пропустити дуел с Лучанцима или са Звездом. Ђукић је одлучио да они буду у тиму против Младости и тако закомпликовао живот Славиши Јокановићу, који ће деби на клупи црно-белих имати у првом пролећном колу против највећег ривала.

(МОНДО)
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

QuoteЂука звао и Сулејманија


Миралем Сулејмани трећи је дебитант на списку Мирослава Ђукића за меч са Македонијом. Селектор репрезентације Србије накнадно је, како је саопштено у Фудбалском савезу, за пријатељски дуел 6. фебруара као 23. играча позвао нападача Херенвена.

Уз Сулејманија са списка играча, који је Ђукић објавио 18, јануара, само још голмани Радиша Илић (ОФК Београд) и Дамир Кахриман (Коња) никада нису наступили за сениорску репрезентацију.

Уз ову тројицу играча Ђукић за прву акцију "орлова" у 2008. години рачуна још на Немању Рнића (Партизан), Антонија Рукавину (Борусија Дортмунд), Маријана Марковића (Динамо Кијев), Ивицу Драгутиновића (Севиља), Душка Тошића (Вердер), Немању Видића (Манчестер јунајтед), Бранислава Ивановића (Челси), Гојка Качара (Војводину), Дејана Станковића (Интер), Ненада Ковачевића (Ланс), Милана Смиљанића (Еспањол), Бошка Јанковића (Палермо), Милоша Красића (ЦСКА Москва), Зорана Тошића (Партизан), Здравка Кузмановића (Фиорентина), Стефана Бабовића (Нант), као и нападаче Николу Жигића (Валенсија), Данка Лазовића (ПСВ Ајндховен), Милана Јовановића (Стандард) и Ранка Деспотовића (Рапид Букурешт).

Србија ће до почетка квалификација за Мундијал 2010. године након дуела у Скопљу одиграти још три пријатељске утакмице - 26. марта са Украјином у Одеси, 24. маја у Даблину са Ирском, а седам дана касније у Гелзенкирхену са Немачком.

Квалификације за Светско првенство у Јужној Африци српски фудбалери почеће 6. септембра када ће у Београду дочекати Фарска Острва, а седам дана касније ће гостовати Французима. Противници селекције Србије у Групи седам биће и Румуни, Аустријанци и Литванци.

(МОНДО)

Миралем Сулејмани наступиће за репрезентацију СРБИЈЕ!

Које је вере уопште овај дечко? Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац... Знам да је Албанац из Београда и чуо сам да су му родитељи (или један од њих са Косова)... Кажем, за ово друго, само сам чуо.

Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац.

Ако си тада био почетник на Северу онда си то и даље јер ово о чему говориш дешавало се прошле сезоне! :batine  :D
Што се тиче Ђукићевог потеза немам коментар.Поред дечкове националности и вероисповести он је још један из талибанске школе фудбала које ће нови селектор свим силама исфорсирати у свом мандату(Рнић,Радиша Илић...)
Што се Сулејмана о којем ти говориш тиче,ради се чини ми се о локалном политичару из Новог пазара или председнику неког од тамошњих клубова,не могу сада да се сетим.

У питању је било поклањање дреса сулејману угљанину градоначелнику новог пазара, и финансијеру муџахединских трупа у ратовима '91-'95.

Quote from: "Ђоле"
Quote from: "Вечити ДЕЛИЈА"Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац.

Ако си тада био почетник на Северу онда си то и даље јер ово о чему говориш дешавало се прошле сезоне! :batine  :D

Када кажем почетник и клинац, не мислим на своје године, тј. старост, већ на године искуства са трибине. Та утакмица са Земуном ми је била једна од првих и тада свакако нисам разумео и знао оно што сада знам (наравно, ово се односи на навијачки живот и свест о њему). Са тобом се слажем да сам почетник (много пута је причано и да они који су прешли 20 и већ дуже година су на трибини, не требају да буду сигурни да представљају нешто битно на трибини), али једном речју хоћу да ти кажем да није исто дете из забавишта и из првог основне... Само си ме погрешно схватио  namigivanje ...

Али да не испадам из теме.. Значи, истина је оно што сам и мислио. Нисам, кажем, био нешто посебно информисан за њега. Знам да је код Крчмаревића у младој редован, али изгледа да је очигледно да му место није у нашој националној селекцији...

ПС. Ђоле, мого си бар да гледаш одбојку, ако ниси био у могућности да дођеш у Шумице, а не да мени причаш оно што знам...  :finger   Зезам се  namigivanje