Баш сам се видео са Пијанцем данас на Кафеовом турниру, где је изнео своје мишљење. Његово је, ал га поштујем. То не значи да се слажем с тим.

Да ли Ана Ивановић игра за Звезду, Гемакс или Партизан, то ме баш превише не занима. Она се БОРИ за Србију и доноси нам свима доста радости...

Навијао сам свим срцем да Ана победи!

Управо као што Киза каже.Дочек је сутра испред скупштине у 5,ко може нека оде да поздрави Ану!
http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=99643

Страшно ме мрзи да се препуцавам и по овом питању, ал ајд да напишем још ово да не буде да само бацим ровца па после нећу да објашњавам. У Србији се тенис прати тек задње две године и људи ствари гледају јако површно. Као неко ко тенис прати читав живот могу да видим неке ствари које други не виде.

Вечити, много идеш у ширину, пробај само да се фокусираш на Јелену и Ану. Ми као Делије не подржавамо ни једну од њих две. Била би смејурија да озбиљни навијачи подржвају тенисерке. Са друге стране сви ми као појединци, као људи, као Срби, па и као Звездаши треба да нађемо неки критеријум по којем ћемо одлучити за коју ћемо да навијамо. По мени равнодушност у спорту не постоји и не могуће је бити неутралан. Кад су се пре 4 године појавиле на туру, мени је било логично да ми критеријум буде која где игра и која за кога навија. Са једне стране Звездино дете од малих ногу, из Звездашке породице, са друге стране девојчица која игра и навија за Партизан. Избор ми је био природан.

За ове 4 године се њихов ривалитет толико изградио да су оне једна другој постале убедљиво највеће ривалке. То уопште није чудно јер је у тенису чест случај да највећи ривали буду из исте земље. Имамо још увек активан пример где су две сестре једна другој највеће ривалке. У таквој ситуацији ми је немогуће да данас навијам за једну од њих, а сутра за њену највећу ривалку.

Кизо, тенис је индивидуалан спорт и на турнирима се свако бори за себе, а не за своју земљу. На неким турнирима ни не пише име земље из које такмичар долази. Тенисер једино може да се бори за своју земљу играјући за репрезентацију. Е у том сегменту Јелена може да јој држи часове из посвећености репрезентацији. На утакмици Фед Купа против Словачке прошле године Јелена само што није колабирала на терену, док је Ана ладила цупи у неком италијанском летовалишту. Девојка чак ни не крије да јој тренер препоручује да избегава репрезентативне активности. А и кад дође одигра траљаво, као сад против Хрватица, беж жара, без жеље, без оне искре у очима која је краси, него чисто онако да отаља посао и скине јавност са грбаче. Такође мислим да је срамна њена одлука да не подржи Јеленину иницијативу да на олимпијади у Пекингу играју у конкуренцији парова и тако покушају нашој земљи да донесу још неку медаљу.

То су све разлози зашто увек навијам против Ане Ивановић, ал ипак највише волим да се искезим и кажем: зато што навија за Партизан.  :D
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: "Pijanac"тенис је индивидуалан спорт и на турнирима се свако бори за себе, а не за своју земљу. На неким турнирима ни не пише име земље из које такмичар долази. Тенисер једино може да се бори за своју земљу играјући за репрезентацију. Е у том сегменту Јелена може да јој држи часове из посвећености репрезентацији. На утакмици Фед Купа против Словачке прошле године Јелена само што није колабирала на терену, док је Ана ладила цупи у неком италијанском летовалишту. Девојка чак ни не крије да јој тренер препоручује да избегава репрезентативне активности. А и кад дође одигра траљаво, као сад против Хрватица, беж жара, без жеље, без оне искре у очима која је краси, него чисто онако да отаља посао и скине јавност са грбаче. Такође мислим да је срамна њена одлука да не подржи Јеленину иницијативу да на олимпијади у Пекингу играју у конкуренцији парова и тако покушају нашој земљи да донесу још неку медаљу.

Ајде да са овим завршимо ову полемику...

Ово си горе тачно рекао, а и даље ми стоји у глави тај меч са Словачком најискреније итд. Чак сам и Кизи хтео да реплицирам да је врло, врло могуће да се она бори за себе и да је питање колико јој Србија стоји у глави...

Али ја јој једино дугујем захвалност што је као једна тенисерка из Србије допринела да се на тако једном великом спектаклу чује химна и види застава наше земље пред толиким аудиторијумом (још у овом тренутку у ком се тренутно налази наша земља). Значи, битан ми је њен лик тек на самом крају турнира. А то, уопште не треба да значи да ценим њене људске квалитете, однос према земљи у којој је рођена и сл.

Ако нисам довољно јасан, рекао бих то овако... Бора Чорба је човек који већ дуже време подржава једну политичку странку и њеног лидера, што сви предпостављам да знамо. Појављивао се и на неким његовим митинзима, на неки начин утицао да се гласа за ту политичку опцију. Даље, могу се чути и неке приче везане за његов приватни живот, прошлост... које можда и нису за пример и похвалу, без обзира што свако греши у животу.
Е сад, мени ово (мало пре речено) може да смета и да се дебело не слажем са тим, али то се у неким ситуацијама оставља по страни... Ако говоримо о њему као једном рокеру, човеку који је направио толико великих песама и концерата... Затим човеку, који се изјашњава као Звездаш, помаже у више наврата Делијама, долази на један хуманитарни концерт у нашој организацији, а онда и на други десетину дана после операције  и лежања у болници... Е ту већ могу само да скинем капу до пода!

Што се тиче те неутралности при гледању дуела између Јелене и Ане, то је већ индивидуално (баш због тога што си рекао да је смешно да озбиљни навијачи подржавају тенисерке). Као и та равнодушност у спорту... Када се састану њих две, нека буде да ја лично гледам као да је на тв-у утакмица ФМП-Хемофарм нпр. у Улеб такмичењу. У принципу, све ми је једно, али опет кажем то је све индивидуално...

Јебеш ми све да нисам ово прочитао не би знао која је "наша" а која "њихова" и да тако нешто у тенису постоји  :D
Што се мене тиче (ко да неког боли туки) у тим индивидуалним спортовима ћу увек "навијати" за оног ко представља моју земљу.

Quote from: "Милош"Што се мене тиче (ко да неког боли туки) у тим индивидуалним спортовима ћу увек "навијати" за оног ко представља моју земљу.

Управо тако.

А што се тиче ''наше'' Јелене, она је пре неколико година била на путу из ЦЗ у пакистан, ишла на ручак са Душаном Грујићем(јел' се тако беше зове преЦедник ТК партизан) да договара прелазак(било у новинама, чак се појавила сва у црно белом дезену), а на крају завршила у ТК Гемакс. Према томе кад играју међусобно скоро да ми је свеједно, а кад играју против других увек ћу навијати за њих док представљају нашу земљу.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Тачно је да је Груја преварант хтео да је отме, али је наишао на  :finger . Ручак је испоштовала, али у Партизан није прешла. И шта је новинарима навела као разлог зашто неће? Навела је да су јој родитељи били чланови Звезде (тад сам први пут то и чуо), да је од малена члан Звезде и да неће да мења клуб. Наравно, то је држало добра два месеца док Ђорђо Антељ није понудио кинту која је заиста имала значај за њену каријеру.

Него, дај да баталимо више ову причу. Боље дајте неки извештај са дочека.  :lol:
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: Милош on June 10, 2008, 07:30:13 PM
Синоћ је шљам изашао на улице Новог Пазара (и Сарајева и Мостара) са све турским заставама да слави победу.
Шта нас боли курац, помислиће неко?
Е па брате, у том усраном Новом Пазару српским навијачким групама је забрањено да се појаве на утакмицама. Чак и кад су Инвалиди успели да дођу до стадиона, забрањено им је да истакну српску заставу у срцу средњовековне Србије.
Што је још горе, нпр Радовцима је покушано да се забрани да против Новог пазара унесу српску забрану у БЕОГРАДУ.
Њих су такође пре коју годину похапсили због "Србија, Србима, напоље са турцима" и сл...
Када ми називамо њих правим именом и кажемо да су потурице, испаднемо "фашисти". Када пазарци узвикују "Косово је срце санџака, хашим тачи" и остале бљувотине, или овај горепоменути случај НИКОМ НИШТА.
Говна у Рашкој већ сад представљају проблем, који поред њиховог пацовског наталитета може да прерасте у "ново Косово" не дај Боже, за већ наредних 10-20 година.
Мишеви на власти наравно ћуте и заташкавају све то.
Питање је како ми као група (и као појединци уопште) треба да се "поставимо" поводом овога. Не вреди игнорисати то је моје мишљење.

Quote from: Милош on June 10, 2008, 07:30:13 PM
Слика турака скинута са бхтрибине (брже боље је обрисана) коју сам заборавио да ставим у претходном посту.
http://i30.tinypic.com/2ajnwvq.jpg
Имам и њихових слика са паролама "ислам ће завладати светом, осама са тобом смо" и осталим глупостима, ако неком треба.


Quote from: KizaLion on June 22, 2008, 04:26:46 PM
Мене само занима где је у92, да сними те провокације и кршење устава у Новом Пазару?

Нереда је било и у Мостару, синоћ... исто ме занима, ко ће им бити крив када немају Срба?

Пре пар година када су јанези долазили у максимир, било је нереда од стране коцкастих... али се све заташкало... што наравно није промакло нашем РТС-у, па се сећам коментара са ТВ, када су рекли: "Док су Срби долазили на максимир, знало се ко је крив"...

кога ће бивша браћа сада за мостар оптужити... и баш ме занима да ли ће ови са у92 емитовати прилог о томе...

Данас Србија игра против Црне горе у ватерполу. Све ми се нешто чини, да би доле на мору могло бити неких срања, без обзира ко год да победи. Надам се да грешим... Усташе ће да потпале ватрицу.

Њима (изродима) је данас дан државности... 2. година..
а и некад су славили дан НОР устанка на овај дан!

Да, узели су 13.јули, због Берлинског конгреса 1878. кад је призната државност Црне Горе, као и због тог Дана устанка. Што је најјаче у свему томе, дан прије 13.јула 1941, тј. 12.јула, на Петровдан, проглашена је Независна Држава Црна Гора, а 13.јула се народ побунио против тога ...

Било како било, надам се побједи Србије вечерас и слављу широм српског геопростора (па чак и у ЦГ).



#192 July 13, 2008, 11:10:56 PM Last Edit: July 13, 2008, 11:21:41 PM by KizaLion
Чудно је било гледати данашњу утакмицу, када наизглед две српске државе (црна гора је својом независношћу престала да буде српска држава), играју једна против друге, уместо да су заједно. Ко се уопште радује победи у Црној гори? Инстант нација коју је створио Мило, и остали изроди... КРКАЈТЕ СПЕРМЕ ДУКЉАНИ

Е да, ватерполо финале је продато гарант... Ко зна колико си Борисе добио пара од Филипа Вујановића..  >:( Судије су промењене 2 сата пре финала, требале су да суде 2 жене, и убацили овог турчина и овог другог... маму им јебем.

За време краља Николе било је забрањено називати се црногорцем по националности...
Quote from: KizaLion on July 13, 2008, 11:10:56 PM
Инстант нација коју је створио Мило, и остали изроди... КРКАЈТЕ СПЕРМЕ ДУКЉАНИ

Тачније усрани тито, заједно са "македонцима" и "бошњацима"
Да нема милових шиптара не би ни Црна Гора била самостална.
Али "ничија није горела до зоре" па неће ни њихова.

За мене је Црна Гора српска држава, и у њој живе Срби из Црне Горе, причају српским језиком, а црногорским наречијем... а то што ови изроди тврде другачије... то нека се стиде и Његоша, и краља Николе, и свих јунака који су заједно са својом северном и западном браћом гинули у борбама против навале ислама, и ватиканизма, у протеклим временима!

Поклич "E viva Montenegro" је настао за време италијанске окупације Црне горе, смислили су га тадашњи квислинзи, па је увредљиво за све снас који имамо неко порекло из ЦГ,  да то слушамо, јер су наши ђедови пушком гонили све те издајнике. Дукљански идеолози на челу са Јевремом Брковићем су извукли тај поклич из нафталина, а несрећна црногорска младеж, без образовања и историјског знања, бесомучно виче "Е вива Монтенегро", одвратно.

Наш коментатор синоћ рече да су црнгогорци навијали за хрвате против мађара. Јел неко гледао ту утакмицу да може да нам каже да ли је тако било?

Не знам за тај меч, али знам да су на мечу ЦГ-Хрватска, неки ђетић и нека Хрватица везали заставе ЦГ и Хрватске ... Орла и шаховницу ...  >:(

Оно што треба истаћи у свему овоме јесте и изјава црногорског ватерполисте Владимира Гојковића: "Осјећања у мени су помјешана. Колико ми је драго што сам постао првак Европе, толико ми је и тешко што је Србија изгубила ..."



#198 July 14, 2008, 09:14:15 PM Last Edit: July 15, 2008, 06:32:26 AM by Пијанац
Quote from: Igor_RS on July 14, 2008, 05:43:09 PM
Наш коментатор синоћ рече да су црнгогорци навијали за хрвате против мађара. Јел неко гледао ту утакмицу да може да нам каже да ли је тако било?

Зајебали су их Хрвати ко мајмуне. Изроди навијали за њих против Мађара, у нади да ће им ови узвратити подршку у финалу против нас. Кад не лези враже, Хрвати се после своје утакмице сви покупише и одоше са базена.

Имам имформације да се синоћ у ЦГ поред пуцњаве и трубица славило и тако што су се узвикивале увредљиве пароле на рачун Срба. Они већ 15-ак година изигравају веће усташе и од самих Хрвата. Пошто сам већ дуже време лишен било какве сентименталности према ''таквим'' Црногорцима, jа сам за то да ми коначно и почнемо да их третирамо како им и доликује, као усташе.Овде највише мислим на ону сепаратистичку гамад која се накотила у самом Београду, па са Теразија ради за њихову ствар. Скроз сам за то да им се на сваком кораку јебе мајка само зато што су Црногорци (да се разумемо, овде не мислим на оне Црногорце који се декларишу као Срби). Такође сматрам да је време да им ова држава отежа обитавање у Београду бар тако што ће их натерати да плаћају школарину као и сви други страни држављани, у Еврима. Оћеш страни пасош, е па има и да платиш.

Што се саме утакмице тиче очигледно је било да смо срамно покрадени од стране судија. Како су Србија и Мађарска успоставили потпуну доминацију у ватерполу интересовање у свету за овај спорт је почело да опада. И с тога су обе пливачке федерације у последњих неколико година гурале Хрвате, Италијане, Шпанце и сад Црногорце.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Значи страшно за ово што су били са Хрватима! Али то је последица дугогодишње комунистичке пропаганде, и у последњих 20 година ове бесрамне Милове вртешке која је наставак те исте комунистичке! Изроди предвођени Јевремом Брковићем и оним изродом над изродима, поглаваром ,,цпц'' ће пре бити Црвени Хрвати или како већ, а не Срби! Јебем им матер! Али зна се да има доста Срба у Црној Гори, и да ће их увек бити! Знам сигурно да је пола Црне Горе навијало за Србију, а и цела Србија (осим оних индијанаца у Ловћенцу  :D)

@Пијанац, ја знам да си надркан због овога, али доста је више форсирања те приче да им се одузму права школовања и таква срања! Па зна се ко из ЦГ долази у БГ на факс или тако нешто... Већином су декларисани Срби! Знам да ови монтенегрини (нећу намерно Црногорцима да их назовем!) не би за спас студирали у Србији, већ у Подгорици... И по мени треба да се обезбеди право свом Србљу из дијаспоре (из РС, ЦГ и сваком Србину уопште) право да се школује са бенефицијама које имају грађани Србије, без обзира који пасош имају... Ја сам Србин пореклом из Црне Горе и држављанин сам Србије, али овакви коментари типа ,,ко има овај пасош не може!'' мене избацују из такта! Распитај се мало какав су закон донели у Црној Гори поводом могућности двојног држављанства! Такав закон не постоји, ако узмеш држављанство Србије, губиш сва права у ЦГ... Много људи доле је хтело да узме држављанство Србије, земље коју сматрају својом, али видиш како је... Није све тако једноставно као што си ти поставио!
Поздрав!
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!