Quote from: "NightMare"
Quote from: "archer"Очигледно да је то савршен клуб за њега
Сунце, рибице, зезање...

На то сам мислио... :D

Odbrambeni igrac Zivanovic, koji je bio na probu u Zvezdi je potpisao za Samdoriju. Podsjecam kod Bajevica nije zadovoljio
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Зна ли ико шта је са нашим бисерима из осамдесетих:Крџевићем,Радовановићем,Ђуровићем,Шугаром(какво презиме :D ),затим Енес Бешић( сећа ли се неко њега),па затим шта је са оним Миралемом Зјајом,који замало да нас кошта елиминације из Европе 1985. ,где је Милош Бурсаћ,где је онај Боровница и тако ...
Ајте људи баците неку информацију.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Quote from: "100%anti crnobeli"Зна ли ико шта је са нашим бисерима из осамдесетих:Крџевићем,Радовановићем,Ђуровићем,Шугаром(какво презиме :D ),затим Енес Бешић( сећа ли се неко њега),па затим шта је са оним Миралемом Зјајом,који замало да нас кошта елиминације из Европе 1985. ,где је Милош Бурсаћ,где је онај Боровница и тако ...
Ајте људи баците неку информацију.

Па ево оно што ја знам,нису баш најсвежије инфо ал то је што је.Са Рашом Радовановићем сам причао пар пута још пре неких 6-7 година док сам тренирао у Милиционару,а он је тад да ли био тренер омладинаца или члан стручног штаба,нисам сигуран,ал знам само да је у тим тренерским водама.Онда Жарета Ђуровића мој ћале виђа скоро сваки дан по Брду,па онако претресу све домаће фудбалске теме,кукајући како им деца не играју јер се игра преко везе  :D иначе је он исто у тренерским водама,мислим да је Сопот у питању,нисам баш сигуран,то је онако најсвежије. Онда члан чувене трофејне генерације из Барија Ивица Момчиловић ми је био тренер у омладинцима Рада пре једно 3-4 године (опако ми је ишао на кур"#$%%),па су га после пребацили да тренира неке клинце такође у смРаду.
П.С. Играо за радаре,играо за пандуре...очекујем доживотни бан са форума  :D .
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Quote from: "Djape_BBrdo"
П.С. Играо за радаре,играо за пандуре...очекујем доживотни бан са форума  :D .

Мислим, стварно... :D

С обзиром да је био нападач екипе Кафеа на једном од турнира, Ђапе је у "програму заштите сведока"...  :rofl

Милош Бурсаћ је каријеру завршио у Мецу, и остао да живи у Француској.

Intervju: Perica Ognjenović
:ruke NISAM ZABORAVIO DA IGRAM FUDBAL!
Znam da sam mogao daleko više da postignem u karijeri, ali ne žalim ni za čim. Imam 29 godina i nisam još rekao poslednju reč

Imao sam čast da igram u Realu, pokušao sam u Kini, Maleziji, Rumuniji... a sada čekam ponudu jednog ozbiljnog evropskog kluba!

Perica Ognjenović, nekada najveća nada jugoslovenskog fudbala, u intervjuu za Press kaže da ne pati za prošlim vremenima i da ne žali za šansama koje je imao u dosadašnjoj karijeri. Nekadašnji miljenik Zvezdinog "severa" proteklih nekoliko meseci igrao je u Maleziji, ali se, i pored odličnih uslova, vratio u Beograd gde vredno trenira i čeka novu ponudu iz Evrope.
Kako posle svega gledate na svoju karijeru i da li vam je žao što niste ostavili dublji trag u evropskom fudbalu?
- Kada napravim osvrt na svoju karijeru, smatram da je bilo i lepih i ružnih trenutaka. U svakom slučaju, moglo je da bude bolje, ali i gore. Jednostavno, takav je bio splet okolnosti i vreme ne može da se vrati. Sigurno je da su moje ambicije bile mnogo veće, ali ni ovako nije "smak sveta". Imam 29 godina i nisam pri kraju karijere. Ko zna, možda se u narednih šest meseci ponovo vratim na staze stare slave. Došlo je vreme da sreća i mene pogleda. Fizički sam dobro spreman i treniram po programu koji sam doneo iz Madrida.
Igrali ste u madridskom Realu i bili član generacije koja je osvojila Ligu šampiona. Šta je uticalo da ne pružite partije kakve su se od vas očekivale?
- Povrede! Zbog njih nisam bio u prilici da pružim kontinuitet igre, a samim tim nisam ni mogao da trajem duže u Realu. Nikada nisam kukao, ali zaista je bilo tako. Ipak, drago mi je da sam bio član generacije koja je bila najbolja u Evropi. Sećam se da smo u finalu savladali Valensiju u Parizu (3:0). Nisam tada igrao, ali jesam u polufinalnom meču. Da se razumemo, ja sam realan čovek i svestan sam da nisam izneo većinu tereta u toj sezoni, ali bilo je prvenstvenih utakmica koje sam zaista odigrao odlično.
Usledio je odlazak u Kajzerslautern, a po povratku iz Bundes lige i odlazak u Kinu. Zašto ste napustili kineski fudbal kada ste imali dobre finansijske uslove?
- Sa sportske strane, sve je bilo u redu, ali tada je u Kini vladala epidemija "SARSA" i većina stranih igrača je ekspresno raskinula ugovore. Procenio sam da bi ostanak bio riskantan i vratio se.
Šta mislite o periodu provedenom u Dinamu iz Kijeva?
- Posle Kine imao sam pauzu i zato sam se po dolasku u Kijev dogovorio s upravom da treniram šest meseci i igram za drugi tim. Kada sam se spremio, usledile su nesuglasice s tadašnjim trenerom Mihaljiščenkom oko moje pozicije u timu. On je insistirao na tome da igram na sredini terena, a ja nisam želeo da se odreknem napada. Razišli smo se korektno bez svađe.
Jedno vreme igrali ste u francuskom drugoligašu Anžeu, pa u Rumuniji, a poslednjih nekoliko meseci u Maleziji. Kakvi su vam sada planovi i koja bi liga bila po vašem ukusu?
- U Maleziji sam nastupao za Selangor i odigrao dosta mečeva. Tražili su da produžim ugovor, nudili dobre uslove, međutim, nisam pristao. Smatram da je rano da karijeru završim u Maleziji, a i želja mi je da ponovo zaigram u Evropi. Za mene je španska liga bez premca, igrači su pod velikim pritiskom, ali je samim tim i izazov veći. Fudbal ne mogu da zaboravim da igram. Čekam jednu ozbiljnu ponudu iz Zapadne Evrope, ali ne bih otkrivao ime kluba. Planiram da negde odigram godinu dana i, ako sve bude kako treba, da se ponovo okušam u Španiji.
D. RADELJIĆ

Zvezda me nije zvala da se vratim

Da li je istina da ste prošle godine bili blizu povratka u Crvenu zvezdu?
- Ne! Gledao sam utakmicu koju je Zvezda na "Marakani" igrala protiv Intera iz Zaprešića. Ništa ne bi bilo čudno da nisam bio u loži, što je u stvari bio povod za te priče. Međutim, nisam pregovarao s ljudima iz Zvezde, pa samim tim ta priča nema pokriće.
Odlazite li u ulicu Ljutice Bogdana i da li gledate utakmice svog bivšeg kluba?
- Ponekad skoknem i pogledam neki interesantan meč. Malo je ljudi s kojima sam blizak jer se većina momaka iz moje generacije raštrkala po svetu. Za Zvezdu sada igraju neki novi momci koje zaista ne poznajem.
_____________________________________________________
Eh, zeleo sam samo dve stvari u vezi igraca - da Rambo odigra za Srbiju i da Perica u formi opet igra za Zvezdu. Izgleda da se ni jedno nece ostvariti :( ...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

- Rasterećen sam, igram opušteno i rezultat toga su moje dobre igre. Potpuno se slažem s ocenom da sam bolji u Maljorki nego u Zvezdi. Na Marakanu sam izlazio s nekim grčem, jer sam znao da će posle prve moje greške krenuti uzvici "manekenu", spominjanje nekakvih miliona, automobila i ne znam šta još. U Španiji toga nema. Ako pobediš, kažu ti "bravo majstore", kad izgubiš, kažu "idemo dalje, biće bolje drugi put" - priča Boško Janković.  :D
http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/novembar/28/SP-05-28112006.shtml

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Нема новина у којима није дао исту изјаву...воли дечко више да се бори за опстанак него да узима трофеје :batine
Ако једног дана заврши у Реалу,Барси,Валенсији или негде другде,тек ће тада видети шта је притисак...Има да се престрави и да се сети оне песме ''Наш је Бошко,наш је Бошко плачпичка мала,он без Басте он без Басте не може да спава'' :D

Quote from: "Djole"'Наш је Бошко,наш је Бошко плачпичка мала,он без Басте он без Басте не може да спава'' :D
Брате, што лепо не изјави да је због Басте имао грчеве а не да се вади на навијаче, није у реду.  :D

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

А има и она "Наш је Бошко, то је права цава..."  :rofl

Сазнао сам пре 2 недеље да је Бранко Бошковић напустио Троа, и прешао у Рапид из Беча. Због мале минутаже.

Pjanović napušta Spartak?
Mihajlo Pjanović najverovatnije neće nastaviti karijeru u moskovskom Spartaku.

Kako pišu beogradski štampani mediji, uprava tog kluba obavestila je bivšeg igrača Crvene zvezde i OFK Beograd da im njegove usluge više nisu neophodne i zamolili ga da na polusezoni potraži novi klub.

B92 nezvanično saznaje da bi nekadašnji reprezentativac naše zemlje mogao da se vrati u klub u kojem se afirmisao OFK Beograd.
Извор У92..
Да ли би било паметно вратит Пјану код нас!?
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

Unapred se izvinjavam na latinici. Imam Macintosh i sve je malko drugacije nego na PC-iju.
Pjanu je pregazilo vreme. Mislim da nam u ovom trenutku nista ne bi znacio.
Setih se mog miljenika kada sam bio klinac, Zivana Ljukovcana.
Pevala se tada ona:
"Pesmu peva Marakana, za Zivana Ljukovcana."

Sta je za Zivanom???

Као клинац сам живео у једном крају града (фином и познатом по много чему  :D ) и у тој згради спрат ниже живеше у то време моји идоли... Браћа Ђуровски и поменути Живан Љуковчан... Легенда на голу Црвене Звезде... Сећам се мојих сусрета у лифту са њима... Па то је било као да сам самога Бога милога видео... Живан није имао прст на једној руци, не знам да ли је то повреда на раду однсоно у неком од дуела на фудбалском терену али знам да је и са 9 прстију био број један оне југославије... Зашто није боље прошао у репрезентацији не знам... У сваком случају то је један од оних за које би волео да знам где су и шта раде...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Живан Љуковчан данас ради као тренер голмана 1. тима Ф.К. Земун.

Ево и кратак извод из једног његовог интервјуа датог у априлу ове године :

QuoteLegendarni golman Crvene zvezde i najbolji fudbaler Jugoslavije 1985. godine Živan Ljukovčan danas radi kao trener golmana u FK Zemun.
- Porodicu stavljam ispred svega. Imam dve ćerke, a od starije Mirele i unuku. Sada mi je cilj da pomognem mlađoj Renati. Ponovo smo se aktivirali u ovom našem lokalu (picerija "Remi" na Banovom brdu, prim. G. F.). Ona je bila ekstratalentovana teniserka, među 15 najboljih na svetu, ali jednostavno nismo uspeli finansijski da izdržimo sve što danas tenis iziskuje. Kad već nisam uspeo tu da joj pomognem, prepisao sam lokal na nju i sada sve slobodno vreme provodim s njom, kako bih je uveo u posao.

Kako to da radite u Zemunu, a ne u Crvenoj zvezdi?
- Kad je došlo do promena u Zvezdi, pričao sam s novim predsednikom Piksijem i on mi je rekao da su sva mesta u klubu popunjena i da za mene nema mesta. S druge strane sam čuo da ne mogu da radim tamo jer sam mnogo mator!

Ko je po vama bolji predsednik Zvezde - Džajić ili Stojković?
- Nebitno je ime čoveka koji vodi klub, samo da je Zvezda prva. Ja sam čovek Zvezde i sve najlepše trenutke sam tamo proveo. Volim da pričam o njoj. Ipak, profesionalac sam, i učiniću sve da Zemun ne izgubi od crveno-belih.

Kako ste reagovali na čuvenu repliku iz filma "Tri palme za dve bitange i ribicu" - nemoćan je Ljukovčan?
- Slatko sam se nasmejao! Ali, moram da kažem da to nije istina. Meni Mance nije dao gol. Svejedno, to su jako lepi detalji i sa simpatijama gledam na to. Negativno gledam samo one koji hoće da ospore moju karijeru. Ja sam bez mrlje otišao s terena.
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Не знам баш да ли је за ову тему али морам ово да окачим
Извор : Мондо

"Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na 'Marakani'. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario... Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i - ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam...", kaže Vidić.

На латиници је за то што је копи-пејст.
Лепо је кад неко нешто овако каже, а богами и осећа.

Quote from: "Igor_RS"
На латиници је зато што је копи-пејст.

Да не би сте више имали ових проблема имате овај сајт

http://www.srbijazemljaheroja.com/cirilica.html
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Ognjenović u Grčkoj
15.12.2006 09:55

Nekadašnja velika nada srpskog fudbala, bivši igrač Crvene zvezde i madridskog Reala, Perica Ognjenović, posle azijske epizode karijeru nastavlja u zemlji evropskih prvaka.

29-godišnji Ognjenović posle šest meseci provedenih u malezijskom klubu Selangoru potpisao je ugovor sa grčkim prvoligašem Ergotelisom. U klub sa Krita koji trenutno zauzima 13. mesto na tabeli i bori se za opstanak, Ognjenović bi trebao da provede narednih 18 meseci.

Пало ми је још неколико ликова на памет који су ми били идоли док сам био клинац..
Марко Елзнер....

Отац Бранко Елзнер радио је као тренер негде у Аустрији док му је син играо 80-тих година у Звезди као либеро. Сећам се да није могао без цигара и да му је Џаја наплаћивао сваку цигару по 100 ДМ у то време. Наравно Марко је словенац и мислим да смо га довели из Олимпије.

Сребренко Репчић

Легендарни нападач због кога сам маштао временом да постанем центарфор :D Сребренко је имао фантастично прецизан и јак ударац.