Нови Београд који је седамдесетих година добио епитет велике спаваонице, јер на пространим ливадама, осим разбацаних стамбених зграда није било ничег другог, последњих година је живнуо захваљујући трговинским центрима и Кинезима. По свему судећи, простор између стамбених блокова покрај Саве ускоро ће постати оаза спорта и рекреације. Улицу Јурија Гагарина окружиће атлетски стадион, ледена дворана ,,Пингвин" и такозвани Аква парк.

Будући да у Србији, као и у многим земљама из нашег окружења, не постоји атлетски стадион, одлучено је да из будућег националног инвестиционог плана буде финансирана његова градња. Вредност инвестиције процењена је на 3.500.000 еврa.

– Атлетска хала, додатни мали стадион за загревање, помоћни објекти, мали хотел и тениско игралиште биће подигнути нa 25 хектара, поред насеља ,,Др Иван Рибар". У току је израда урбанистичког пројекта. Атлетски савез и градски Секретаријат за спорт припремају програм. До краја године требало би да добијемо идејно решење за прву фазу, а средином наредне године могла би да почне градња. Инвеститор је Скупштина града – каже Ђорђе Бобић, главни градски архитекта, и додаје да би све требало да буде спремно за Универзијаду, такмичење међународне универзитетске омладине, чији ће домаћин 2009. године бити Београд.

У непосредној близини будућег атлетског стадиона већ наредног месеца, на делу земљишта ОШ ,,Ужичка република" у Блоку 62, нова ледена дворана ,,Пингвин" отвориће врата за посетиоце. Хала се простире на 3.000 квадратних метара, а цео комплекс је намењен, најпре, новобеоградским основцима за рекреацију. Инвеститор велелепног спортског центра је хокејашки клуб ,,Беостар".

– Терен у леденој дворани је рађен према канадском моделу, димензија 28 метара са 58. Хала прима око 300 гледалаца и исто толико клизача. Осим клизалишта, ђацима ће бити доступан и модеран фитнес центар са теретаном. Надам се да ћемо успети да се договоримо са градским и општинским властима да коришћење клизалишта буде бесплатно. После 20 година коришћења, овај објекат намеравамо да уступимо градским властима – казао је Душан Новаковић, директор ,,Пингвина".

Са друге стране Улице Јурија Гагарина, према Сави, у Блоку 44, камиони, багери и дизалице такође свакодневно раде на сређивању терена за будући Спортско-рекреативни центар ,,Аква парк". Иако је отварање првобитно најављивано за ово лето, Владимир Јанковић, идејни творац и будући директор овог парка, ипак каже да ће Београђани тек наредне сезоне уживати у воденим атракцијама. Разлог кашњења су финансије.

– Окончање радова касни, јер још нисмо потписали уговор са италијанском корпорацијом која ће уложити додатна средства. Преговори о новчаној помоћи трају већ извесно време, а кад уговор буде потписан, што очекујем да ће се то догодити ускоро, радови ће свакако бити убрзани. Камен темељац је положен пре отприлике годину дана, а тренутно је у току бетонирање базена и изградња темеља за тобогане који ће ускоро да стигну из иностранства – објашњава Јанковић.

Око 75 одсто грађевинских радова већ је завршено. Ускоро би требало да буде набављена и уграђена тобоганска и базенска опрема. Тренутно се граде и свлачионице, тушеви и касете за посетиоце које ће се налазити испод земље.

Будуће велелепно здање, иначе, једино оваквог типа у земљи, простираће се на 50.000 квадратних метара, а прошле године почео је да га гради прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ. Пет хектара ће заузимати садржаји на отвореном, односно 11 базена и 21 тобоган различитих врста. Ова водена оаза разликоваће се од осталих у Европи по томе што ће у свом саставу имати најдужу такозвану лењу реку, дугачку 405 метара и породични тобоган од 132 метра, најдужи на Старом континенту.

Изградња затворених базена, куглане, клизалишта и других спортских садржаја на површини од два хектара планирани су за завршну фазу радова. ,,Аква парк" ће радити само лети, сто дана годишње, и то од маја до средине септембра. У току зиме ће радити само наткривени део водене оазе. Вредност радова је око десет милиона евра.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Овако то раде Јапанци  :o





Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

QuoteОтворен аквапарк у Јагодини

У оквиру спортско-туристичког комплекса, подно излетишта Ђурђево брдо, јуче је у Јагодини отворен аквапарк, једини такве врсте у Србији, који се простире на више од три хектара. Има шест базена за спортске и рекреативне активности са воденим атракцијама за најмлађе и системом разних тобогана укупне дужине више од 400 метара.
У склопу овог јединственог аквапарка је и базен олимпијских размера, са трибинама, који ће омогућити одржавање разних пливачких и ватерполо такмичења по стандардима Светске пливачке федерације.

Непосредно уз базенски налази се и комплекс терена за мали фудбал, кошарку, рукомет, одбојку, одбојку на песку и стони тенис. Цео аквапарк је осветљен рефлекторима који ће омогућити одржавање и ноћних спортских и културно-забавних манифестација. У саставу овог центра налази се и више ресторана за припрему брзе хране, као и за продају сладоледа, сокова и пива.

Уз већ постојећи зоо-врт, кроз који дневно прође више од хиљаду посетилаца, са новоотвореним аквапарком и хотелом са тржним центром, који се уз овај комплекс гради, Јагодина ће као ретко који град у Србији постати незаобилазна туристичка дестинација, како за домаће тако и за стране туристе.

У изградњу овог код нас јединственог објекта уложена су два милиона евра, а цена целодневне улазнице је више него симболична – 100 динара за децу и 200 за одрасле.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

У Бањалуци су направили једно велико срање, а цијена је 7 марака тј око 300 динара, а ако имате клинца који је виши од 150 цм (има линија на зиду за мјерење  :o ) морате да платите и за њега карту за одрасле.

Таква је принцип у свим аква праковима у свету.

И педери се свуда шетају за руке, па не значи да је то нормално.