Quote from: "KizaLion"Шта се расправљало на седници Владе Србије (у уторак чини ми се), ко је највише срао против навијача, и јел има неко да је рекао позитивну реч од посланика? Ко је пратио пренос нека напише.

Ја нисам гледала почетак и крај седнице али одслушала сам шта су причали Вучић, Дачић, Гаргамел, ЧедаВара, Тома и неке представнике рома и шиптара...не знам ко је још осим њих причао и шта. Нисам чула ДС и ДСС.

Најпозитивније о навијачима су причали Дачић и Вучић. Вучић је донекле причао исто оно што би сваки навијач рекао - највише се бунио око парола. Објашњавао је како свако има право да искаже шта мисли и осећа. Дачић им је јебо кеву свима - отворено је рекао да у потпуности подржава навијаче јер су за разлику од политичара, мушкарчине. Рекао им је да без навијача не би успели ни да дођу на власт али да им сада навијачи сметају. Тома је мало извређао вође (рекао је да има доста корумпираних) али је бранио децу која су већина на нашим стадионима и да она због репресије страдају невина.
Чеда не знам да ли је сам разумео шта је причао. Сав је био нешто збуњен али је углавном тражио да се примени закон и заштите мањине. Роми су рекли да није исто када неко "Делијама" виче да су "Цигани" и када неко циганима каже да су цигани... :lol:  :rofl
Шиптари су рекли да подржавају Јочића јер он шаље жандармерију тамо где су нереди да реше пробЉем.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!


Quote from: "UrbanBaby"Најпозитивније о навијачима су причали Дачић и Вучић.

A њих двојица стварно мисле да смо заборавили какви су били према нама када су они били на власти... Исти к...ц само што тада није постојао закон па су нам јебали кеву како су стигли... Додуше, могло је да се ради све и свашта, да се улеће на терен, да се пале бакље, да се каче трансови, али када те ухвате јебо си јежа... Дакле, ове две странке скупљају поене и не радујем се што нас оне бране, али исто тако нека нам је за наук да никада више не станемо на страну било које политичке опције и да их подржавамо у променама јер као што видимо кад тад ће нам стићи нож у леђа...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Quote from: "Ђоле"А Гаргамел?

Гаргамел је за сузбијање фашизма и национализма на трибинама. Он је против фашистичких симбола и четничких парола, поготово ако су везане за ЕУ.

Добио је одговор да су управо из ЕУ у нашу земљу увезене такве ствари и да свако има право да каже шта мисли о ЕУ. (Вучић)

Е сад не знам ко ал неко је рекао да би представнике навијача требало укључити у расправу о усвајању овог закона.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Управо имате на ртс 2 скупштину и расправу о закону о навијачима.Скидам капу посланику СРС-а за оно што је рекао.Прво је испричао како је навијачко стање у Енглеској,шта раде навијачи Милвола и Вест Хема,затим како су бакље у Италији дозвољене,заставе такође,у Немачкој како имамо и једно и друго...Затим је цитирао неке навијаче да поред толико проблема у држави навијачи су главни проблем,а политичари шмрчу бело,шверцују цигаре,ладе се на егзотичним острвима...
Јочић ко Јочић...Српски фудбал је криминал,пун мафије и црне стране...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Интересантна расправа.
Јави се министре!!!

:batine
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

Последња вест:

Министар унутрашњих послова Драган Јочић прихватио је амандман скупштинског Одбора за одбрану и безбедност на измене Закона о спречавању насиља на спортским приредбама којим се омогућава уношење заставе на такмичења.

Нисам баш неки познавалац дневног реда скупштине,али они Јочићу поставише милион питања а он се покупио и отишао из сале?! :zbunjen

ма пичкетина. ови из СРС га све време прозивају и бране навијаче и постављају му питања а они ћути као пизда

Немој да се заваравате ни случајно!
Ко год познаје политичку сцену у Србији зна да ће Радикали искористити сваку прилику да нападну демократе па макар била реч и о нама! Верујте БОЛИ ЊИХ ОНА ЦТВАР ЗА НАВИЈАЧЕ они штите само своје интересе. Немојте се одушевљавати странком која се издаје као Националистичка а уствари подржавају мулти-етничку и мулти-расну Србију. Такође позивају се на Радикале великог Николе Пашића што нема везе са мозгом јер свако ко познаје српску историју зна да им ови данашњи нису ни до колена. Политичари (СВИ) су уз навијаче само кад им требамо а касније кад се домогну власти третирају нас као грађане најнижег реда!
СЛОБОДА НАВИЈАЧИМА!

зашто нема едит
Quote from: "Милош"Немој да се заваравате ни случајно!
Ко год познаје политичку сцену у Србији зна да ће Радикали искористити сваку прилику да нападну демократе па макар била реч и о нама! Верујте БОЛИ ЊИХ ОНА СТВАР ЗА НАВИЈАЧЕ они штите само своје интересе. Немојте се одушевљавати странком која се издаје као Националистичка а уствари подржавају мулти-етничку и мулти-расну Србију. Такође позивају се на Радикале великог Николе Пашића што нема везе са мозгом јер свако ко познаје српску историју зна да им ови данашњи нису ни до колена. Политичари (СВИ) су уз навијаче само кад им требамо а касније кад се домогну власти третирају нас као грађане најнижег реда!
СЛОБОДА НАВИЈАЧИМА!

Usvojen pooštreni zakon o nasilju u sportu
Ponedeljak, 24. septembar 2007. 16:36

Navijači u Srbiji, pre svega fudbalski, ubuduće će morati dobro da razmisle da li će upaliti baklju ili istrčati na teren, jer je Skupština Srbije u utorak usvojila izmene Zakona o sprečavanju nasilja na utakmicama kojima je predvidjeno drastičnije kažnjavanje izgrednika, ali i dodatna ovlašćenja i obaveze za organizatore mečeva.

Zatvorske kazne utvrdjene su za neovlašćeni ulazak na sportski teren, izazivanje nasilja, fizičke obračune, unošenje i bacanje predmeta, pirotehničkih sredstava, zapaljivih i škodljivih supstanci.

Izmene zakona predvidjaju povećanje trajanja zatvorskih kazni za huligane, od šest meseci do pet godina za onog koji je samostalno izazvao incident. Prema dosadašnjem zakonu, huligan za incident koji je sam inicirao može biti kažnjen izricanjem zatvorske kazne od tri meseca do godine dana.

Znatno su pooštrene kazne i za incidente izazvane u grupi - umesto dosadašnje kazne od šest meseci do tri godine zatvora, huliganima koji deluju u grupi moći će da bude izrečena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kolovodjama huliganskih grupa će biti izricana zatvorska kazna od jedne do deset godina, umesto jedne do pet godina zatvora, kako je do sada pisalo u zakonu.

Takodje, izgrednicima koji su učestvovali u neredima u kojima je neka osoba telesno povredjena ili je oštećena imovina većeg obima biće izricana kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Zatvorska kazna, po novom zakonu, preti i službenim i odgovornim licima koja na sportskoj priredbi ne preduzmu adekvatne mere obezbedjenja.

Propisana je i dužnost sportskih klubova da utiču na igrače i službena lica u cilju smanjenja rizika od izbijanja nasilja na sporstkim dogadjajima.

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića u sportskom objektu tri sata pre i posle utakmice kao i za vreme trajanja sportskog dogadjaja.

MUP može i da zabrani održavanje sportskog dogadjaja u slučaju procene da bezbednost učesnika sportske priredbe može biti ugrožena u značajnoj meri.

Sportski objekti će biti otvarani dva sata pre početka utakmice ili priredbe, a povećava se dužnost i obaveza organizatora dogadjaja - sportskog saveza, kluba, redara, gostujućeg kluba ali i MUP-a, utvrdjeno je zakonom.

Odluka srpskih vlasti da pooštre takozvani "zakon o navijačima", usledio je posle izbacivanja Partizana iz Kupa UEFA zbog nereda navijača u Mostaru. Zakon je donet još 2003. godine, a prve izmene je pretrpeo 2005. godine.

Tokom rasprave o izmenama zakona u Skupštini Srbije, prošle nedelje, ministar policije Dragan Jočić rekao je da je od januara 2006. do jula 2007, zabeleženo 305 težih incidenata, u kojima je 198 gradjana povredjeno, od kojih 27 teže, a ujedno je teže povredjeno i 107 policajaca.

Prema njegovim rečima, podneto je 346 krivičinih prijava, a protiv sedam osoba su podignute optužnice. Jedna od novina u zakonu je i da se, po ugledu na Veliku Britaniju, odredjenim izgrednicima, zabrani pristup sportskim objektima.

(MONDO)

Нисмо ми довољно екстремни, иначе би требало изаћи на улице са коктелима (или као грци - безболке и кациге...) и прво дићи у ваздух све лимузине испред скупштине и возила МУП-а, па онда редом све остало (У92, Пинк, Геј клубове...) и у једном дану побијеш сва внаго!!!
Овако ћемо се цимати све док се не приватизују (распродају) сви клубови. Можда ће у међувремену опет упусати неко дете и за такве ствари нико неће одговарати.
У земљи већ дуго влада Анархија и то сви користе, осим нас?
:zbunjen

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "UrbanBaby"Нисмо ми довољно екстремни, иначе би требало изаћи на улице са коктелима (или као грци - безболке и кациге...) и прво дићи у ваздух све лимузине испред скупштине и возила МУП-а, па онда редом све остало (У92, Пинк, Геј клубове...) и у једном дану побијеш сва внаго!!!
Овако ћемо се цимати све док се не приватизују (распродају) сви клубови. Можда ће у међувремену опет упусати неко дете и за такве ствари нико неће одговарати.
У земљи већ дуго влада Анархија и то сви користе, осим нас?
:zbunjen

Неслога нас убија... Када би имали храбрости да седнемо сви заједно за један сто и договоримо се шта и како било би свашта... Овако ће свако да се батрга за себе, а то није довољно...

21.10.2007. Војводина - Бежанија





QuoteNedelja, 21. oktobar 2007. 17:55

Rezignirani odlukom policije da im ne dozvoli da na derbi meč 9. kola Meridijan Superlige Srbije dozvoli da unesu zastave, bubnjeve, barjake, navijači OFK Beograda i Crvene zvezde solidarno su odlučili da napuste tribine stadiona u Karaburmi već sredinom prvog poluvremena i ostavili samo par stotina gledalaca da posmatraju duel gradskih rivala.

Iako je nedavnim izmenama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama članom 7 omogućeno publici da unosi u sportski objekat i ističe zastave, šalove, kape i dresove sa obeležjima kluba", to nije bilo dozvoljeno navijačima Crvene zvezde i OFK Beograda.

Dok su bili na tribinama glavna meta njihovih prozivki bio je ministar policije Dragan Jočić, kojeg su podsetili i na neslavne detalje iz njegove prošlosti - obijanje trafika.

Nije jasno da li je ovaj protest navijača trebalo da bude "odradjen" na svim utakmicama Meridijan Superlige, jer su pristalice Vojvodine, takozvana "Firma", bili sve vreme na meču protiv Bežanije.

Navijači Partizana, i da su hteli da učestvuju u protestu, nisu mogli, jer je stadion u Humskoj u nedelju bio prazan, jer su crno-beli kažnjeni jednom utakmicom igranja bez publike zbog uvredljivog snakdiranja na račun tamnoputih fudbalera u "večitom derbiju".

Grobari su ranije najviše ispaštali zbog toga što im je često zabranjivano da kače zastave i unose barjake na sopstvenom stadionu, što je bio i jedan od povoda za njihov dvogodišnji bojkot.
http://www.mtsmondo.com/sport/football/text.php?vest=74547

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ово са кидањем лисица је већ виђено у Италији... Фирма је лепо одрадила кореографију, има смисла.

Примена Закона осиромашила дерби

Поступак најватренијих навијача Црвене звезде и ОФК Београда изгледа да је изненадио и фудбалске посленике.

– Треба јасно разграничити шта је фудбалски, а шта није у Закону. Буквално смо гледали две утакмице, једну док су навијачи оба тима били на стадиону, а другу после њиховог одласка. Овако губимо сви, казао је генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Владимир Булатовић, директор ОФК Београда је догађај прокоменатрисао:

– Није добро што се ово дешава. Застава је основно обележје навијача. Они имају право да изразе протест. Мислим да нису изабрали добар пут, јер су и себе ускратили, а умањили су и вредност дербија. Сигуран сам да се то може решити на други начин.

И тренери Милорад Косановић и Бранако Вукашиновић прокометарисали су одлазак навијача. Сагласни су у томе да су на губитку и играчи и клубови па и навијачи, а највише фудбал. Констатација Звездиног стручњака чини се најбоље објашњава ситуацију:

– Тужно је када их нема. Јер док те бодре имаш додатну снагу и други осећај. Било би лепо да су остали и својим присуством и бодрењем увеличали дерби. Они то решавају на свој начин, али и прописи су прописи.


http://www.mtsmondo.com/gallery/index.php?id=1203&destination=0

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Биће у петак на ртс1, у 22ч, нешто о навијачима...
колико сам видео втре се и неки материјали са инцидентима, вероватно да нам спакују све и сва...

Quote from: "дрвосеча"Биће у петак на ртс1, у 22ч, нешто о навијачима...
колико сам видео врте се и неки материјали са инцидентима, вероватно да нам спакују све и сва...

Не , не !!!
Ово би требало да буде нешто сасвим другачије !!!

Quote from: "Генералштаб - Делије.нет"То је емисија о навијачима Србије у којој смо и ми учествовали. Скоро све трибине Србије су ту. Дали смо поверење човеку који је радио емисију досије затвор и надамо се да ће оправдати наша очекивања. Разлог нашег пристанка учестовања је то што је дечко веома озбиљно приступио овој емисији и то што смо хтели пар битних ствари да кажемо које би наши људи могли да чују...а и остали. Мислимо да ће наше присуство у овој емисији бити афирмативно за навијачки покрет,јер ако се већ прави таква емисија треба чути ко шта  има да каже.
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Ja сам на ТВ успео да видим само делић најаве, па су приказали неко шибање на трибинама, нисам знао да су и представници ДС учествовали у емисији, у сваком случају помак... јер нас је први пут неко нешто питао...

Коментарисаћемо тек сутра после поноћи, када се све заврши...

ево најава:
Идеја екипе Досије навијачи је била да за серијал морају говорити сви кључни људи свих најјачих навијачких група у Србији - Делије, Гробари, Инвалиди Вождовац (ФК Вождовац), Плава Унија (ОФК Београд), Мераклије (Раднички Ниш), Ђаволи (Раднички Крагујевац), Фирма (Војводина Нови Сад), Чете и Меан Мацхине (Борац Чачак), Таурунум Боyс (ФК Земун), Екстреми, Ултра Аззури и Торцида Санџак (ФК Нови Пазар), Ултра Семендрија (ФК Смедерево) ...

Кроз микс ексклузивних снимака и разговора са преко 80 саговорника (представници 11 навијачких група из Србије, доказани спортски новинари, еминетни стручњаци, припадници МУП-а) говори се о почецима организованог навијања у Србији, бившој СФРЈ, Италији, Немачкој, Енглеској, Аргентини.

Овај серијал даје одговоре на питања зашто су навијачи за путовања бирали возове, ста се дешавало на тим гостовањима и која од њих ни данас не могу да забораве. Такође, показује зашто долази до туча између навијачких група, сукобима са полицијом, уласку политике на стадионе, шта је припадност, страст, шта је победа, а шта пораз, шта је срамота, а шта понос. Показује шта се стварно десило на Максимиру 1990., да ли је Аркан послат на Север или је одувек био ту, зашто су Крагујевчани због Мирка Маријановића престали да навијају за Партизан, зашто су Бад Блуе Боyси запалили ложу у којој је седео Туђман.

Досије навијачи поставља и питања: да ли навијачи који су ,,12-ти играч" и који су ту добровољно узимају за себе улогу ,,првог играча", може ли се српски навијач упоредити са радником неке српске фирме која је приватизована или је у стечају. Да ли се дакле, због нерешених односа у спортским друштвима, српски навијач може назвати транзиционим губитником који се не сналази и ,,тражи себе"? Да ли су и како дешавања на стадионима могла да нас упозоре на ратове, убиства, беду?

Разговор за Досије навијачи одбили су бивши функционер Црвене Звезде Владимир Цветковић, као и Жарко Зечевић, бивши генерални секретар Партизана